Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 12:30   #3691
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Diabli to drugie to socjalne, ale tam trzeba mieć tak niskie dochody, że nawet przy najniższej krajowej ciężko się załapać a u nas jest jeszcze trzecie, właśnie to samorządowe.

Kinga łepek jest taki suchy i widać takie jakby pęknięcia delikatne. Takie malutkie białe łuski. Ciężko to zauważyć nawet. Ale jak zacznie się wyczesywać to sypie się jak łupież. Wywaliło nam to jak przeszliśmy z oilatum na hippa...
U mnie też jest becikowe i samorządowe, w sumie 1500 zł - majątek ;-) moja ma też coś na czole i w sumie ciężko stwierdzić czy to to właśnie.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja ma chyba coś takiego na czole i kazała dzisiaj lekarka Emolium. Cloche pisała kiedyś coś o Oilatum/Emolium że są jakieś lepsze zamienniki, pamięta któraś?
Właśnie ja swojej smaruję czoło emolium i jest lepiej, bo nie pęka to cholerstwo przynajmniej. Co do zamienników to nie pomogę, bo nie wiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:33   #3692
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Kinga łepek jest taki suchy i widać takie jakby pęknięcia delikatne. Takie malutkie białe łuski. Ciężko to zauważyć nawet. Ale jak zacznie się wyczesywać to sypie się jak łupież. Wywaliło nam to jak przeszliśmy z oilatum na hippa...
Tylko pamiętaj aby dobrze myć szczotkę po wyczesywaniu bo inaczej nigdy z tego nie wyjdziecie. Nam chyba też się robi bo zauważyłam na brwiach

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:41   #3693
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

banka26 o matko, dzięki Ci za ten film co wczoraj wrzuciłaś, marudera owinęłam ciasno w kocyk, położylam na boku, 3 sekundy i śpi!!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:42   #3694
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Myślę, że dla zwykłego Kowalskiego z ulicy nie ma takich. Są akcje bezkarencyjne, ale najczęściej w zakładach pracy przy ubezpieczeniu zbiorowym. Np. u mojego tż-a jak zmienisz opcję z ubezpieczenia na wyższy wariant od 1 lipca, to nie ma żadnych okresów karencyjnych. Ciekawe czy Leon okaże się materialistą, bo jeśli przyjdzie na świat w lipcu, to dostanie 3k, a jeśli w czerwcu, to figę z makiem.
Łoooo to zaciskaj nogi Leż plackiem i czekaj do lipca
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tylko pamiętaj aby dobrze myć szczotkę po wyczesywaniu bo inaczej nigdy z tego nie wyjdziecie. Nam chyba też się robi bo zauważyłam na brwiach
Jeeej dobrze, że mi powiedziałaś, bo nie wiedziałam...Dzięki
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
U mnie też jest becikowe i samorządowe, w sumie 1500 zł - majątek ;-) moja ma też coś na czole i w sumie ciężko stwierdzić czy to to właśnie.

Właśnie ja swojej smaruję czoło emolium i jest lepiej, bo nie pęka to cholerstwo przynajmniej. Co do zamienników to nie pomogę, bo nie wiem.

U nas też zaczęło się na brwiach, ale tu wystarczyło posmarować zwykłym bambino i przetrzeć tetrą i nie ma śladu i nie wróciło (położna tak nam powiedziała)

A co do becikowego, jeśli jeszcze ktoś się załapie na socjalne, to ma 2500 zł i może dziecku zafundować szczepionki nooo ewentualnie założyć lokatę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:44   #3695
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Łoooo to zaciskaj nogi Leż plackiem i czekaj do lipca

U nas też zaczęło się na brwiach, ale tu wystarczyło posmarować zwykłym bambino i przetrzeć tetrą i nie ma śladu i nie wróciło (położna tak nam powiedziała)

A co do becikowego, jeśli jeszcze ktoś się załapie na socjalne, to ma 2500 zł i może dziecku zafundować szczepionki nooo ewentualnie założyć lokatę
Czyli to ciemieniucha, bo też ma na brwiach :/ myśmy zainkasowali ponad 6k, bo jeszcze z ubezpieczeń

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-06-18, 12:50   #3696
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Czyli to ciemieniucha, bo też ma na brwiach :/ myśmy zainkasowali ponad 6k, bo jeszcze z ubezpieczeń

To już ładna kasiorka, to tu już można jakieś wywczasy zagrałniczne sobie strzelić

My póki co to jeszcze żadnej papierkowej roboty nie załatwiliśmy ani z ubez. ani z becikowym, jedynie macierzyński. Chyba czekam na oklaski by się zebrać ;/ ale tak nie lubię urzędów, że szok...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-18, 12:53   #3697
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:

My póki co to jeszcze żadnej papierkowej roboty nie załatwiliśmy ani z ubez. ani z becikowym, jedynie macierzyński. Chyba czekam na oklaski by się zebrać ;/ ale tak nie lubię urzędów, że szok...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:58   #3698
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
wczoraj Młody spał razem ze mną , u mnie na brzuszku od 20 do 24 miałam go wykąpać, ale było już tak późno , że poszedł spać na brudaska nic go raczej nie bolało, brzuszek miał miękki, był najedzony, położyłam go do łóżeczka, puściłam spokojne melodyjki z karuzelki,głaskałam go po policzku, niby już zasypiał, ale za chwilę otwierał oczka, pół godziny walki ze snem i nic w dalszym ciągu nie spał, no więc wzięłam go do siebie i momentalnie padł
uwielbiam tak spać

i z tym zasypianiem mamy podobnie, myślę, że już, już śpi a tu oczy jak 5zł
Cytat:
Ja bym nigdy nie usnęła na plecach, więc u nas odpada takie spanie. Co nie zmienia faktu, że to urocze.
.
Ja jak jestem w nocy padnięta a Młody inaczej nie chce to zasnę i śpię jak zabita mimo, że pozycja średnio wygodna na dłuższą metę

Cytat:
Myślę, że dla zwykłego Kowalskiego z ulicy nie ma takich. Są akcje bezkarencyjne, ale najczęściej w zakładach pracy przy ubezpieczeniu zbiorowym. Np. u mojego tż-a jak zmienisz opcję z ubezpieczenia na wyższy wariant od 1 lipca, to nie ma żadnych okresów karencyjnych. Ciekawe czy Leon okaże się materialistą, bo jeśli przyjdzie na świat w lipcu, to dostanie 3k, a jeśli w czerwcu, to figę z makiem.

Cytat:
nie ma za co, czytałam ostatnio o tym świństwie i tylko dlatego wiem
Cytat:

Stary 2013-06-18, 13:01   #3699
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Mogę ja? Mogę ja? Mogę ja? Ja chce!
proszę cię bardzo ja się spokojnie mogę bujać do przyszłego tygodnia :P

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo,my dzis na szczepienie malej,trzymajcie kciuki by bylo ok

Cytat:
To ja też mam dobre wieści. Przyszedł macierzyński !!!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:01   #3700
vil84
Wtajemniczenie

zaliczyliśmy żłobek, dwugodzinny spacer, Młody cały czas pod parasolką ale i tak lekko ugotowany .... przyszliśmy, zjadł i dalej śpi .... co u niego normalne nie jest, chyba ma dość

podanie w żłobku złożone, myślałam że takie kolejki że nie ma szans ale dyrektorka powiedziała że na przyszły wrzesień jak najbardziej się powinno miejsce znaleźć, a jakbym chciała wcześniej to mam pytać od kwietnia, postara się znaleźć miejsce (za to że dwa razy mnie odsyłali, przepraszała mnie za to i jeszcze sobie na podaniu napisała "odesłałam, przyjąć jak najwcześniej" - coś mamy szczęście ostatnio, z lekarzami tak samo było ) - tylko że teraz to ja muszę przemyśleć czy ja chcę go do żłobka posłać - i w ogóle zobaczymy jak z finansami będzie, może będę musiała choć na pół etatu coś znaleźć.

Cytat:
A co do łóżeczka to mi chodziło z tym, że raz po jednej raz po drugiej w sensie, że jakby w nogach, czyli raz dziecko ma głowę hmm w sensie na dole raz na górze, a buzię zawsze ma zwróconą do świata a nie do ściany.
wiem, wiem ale i tak się przekręca w złą stronę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja zmykam na basen miłego dnia wszystkim
baaaaseeeeeen
też bym poszła. jakbym jeszcze wiedziała kiedy okres dostanę

Bankacwspółczuje ... jesteś bardzo dzielna

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nie chcę, żeby za długo był w tym leżaku, bo kręgosłup....
a rozkłada Ci się na płasko?
nasz się rozkłada ale i tak czasem się boję go tam trzymać ... teraz sobie ładnie śpi właśnie w leżaczki i nie chcę go ruszać jak już udało mu się zasnąć.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:02   #3701
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
To już ładna kasiorka, to tu już można jakieś wywczasy zagrałniczne sobie strzelić

Kochana za tą kaskę to chrzciny i szczepienia zrobimy ;/ ale fakt w bieszczady planujemy się wybrać
To i ja Ci poklaszczę :-D

Stary 2013-06-18, 13:07   #3702
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

nie wiem na jakie się zdecydować.. na pewno wezmę skojarzone tylko nie wiem czy ten program na 6 czy program na 5 ????

rotawirusy miałam odpuścić,ale bratowa mnie zbeształa że jak tak mogę ryzykować.. i teraz nie wiem co robić..
może faktycznie zaszczepić też na rota..

szczepiłyście na rotawirusy swoje maluszki ?
My bierzemy ten program 6, a co do rotawirusów, to ostatnio znajomej mojej przyjaciółki zachorowała na to roczna córeczka, nie mogła nic jeść przez kilka dni i schudła 2 kg, ogólnie bardzo mnie przestrzegała żeby zaszczepić.. tak samo już 3 pediatrów radziło więc my na 100% szczepimy. Odnośnie szczepień wiem, że to sprawa indywidualna dla każdego chciałam się tylko dowiedzieć jak maluchy mam szczepionych czuły się po ( czy bardzo płakały, były niespokojne? ) , bo słyszałam, że dzieci mogą gorzej się czuć itd. my kupiliśmy już z polecenia naszej pediatry czopki VIBRUCOL ponoć się przydają
Stary 2013-06-18, 13:08   #3703
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Vil jaki macie leżaczek? Polecasz?

Stary 2013-06-18, 13:15   #3704
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa, dobre wieści z rana - LISTONOSZ PRZYNIOSL DECYZJE PRZYZNAJACA PRAWO DO BECIKOWEGO nie zebym na to nie liczyla, ale po tym urzędowym maratonie to naprawdę jak cud

super ja muszę dokończyć kompletować dokumentację ale trochę mi ciężko bo zajmuje się sama małą a Tż od 6 do 21 pracuje

właśnie zamówiłam tę medele mini electric z medikal.pl

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:

U nas w gminie do tego jest jeszcze samorządowe. Ciekawe ile wynosi...

ale Wam dobrze z tym samorządowym u nas ni ma
Stary 2013-06-18, 13:28   #3705
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
super ja muszę dokończyć kompletować dokumentację ale trochę mi ciężko bo zajmuje się sama małą a Tż od 6 do 21 pracuje

właśnie zamówiłam tę medele mini electric z medikal.pl

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

ale Wam dobrze z tym samorządowym u nas ni ma
nie jestes sama , u nas tez nie ma

my tylko dostaniemy becikowe , mam nadzieje ze w tym miesiacu,bo w maju złozylismy wniosek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:31   #3706
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie szczepienia to jakiś temat koszmar. nie mogę go ogarnąć, zmieniam decyzje jak choragiewka na wietrze.
pierwsza wersja była, ze szczepimy nfz i nic poza tym.
po pogadance z pediatra zmieniłam zdanie i chciałam szczepic skojarzona plus pneumokoki.
następnie spotkałam się z kolezanka, która do roku wcale nie szczepi. ma odroczone szczepienia (homeopata ja w tej decyzji utwierdzil, a pediatrę przekonala do wystawienia papierka). mala ma obecnie 9 miesięcy, o roku zaszczepi ja skojarzona i tylko to. jej argumenty tez do mnie przejmowily...w pierwszym roku dziecku rozwija się bardzo szybko układ nerwowy, wiec po co go oslabiac wszczepujac jakies cuda? wtedy kiedy dziecko zaczyna siadac, mowic, chodzic...
i jestem glupsza niż bylam

nam z kolei większość znajomych poleca skojarzona plus pneumokoki. rotawirusy podobno można sobie odpuscic...

ps. Nelce wyskoczyla na ramieniu poszczepienna kropa. pediatra mowila, ze nawet do 9 tygodni może się to pojawić...ale jak wyczulam podczas kapieli to znow zaczelam zastanawiać się czy ona jakos zle tych szczepien nie znosi i lepiej je ograniczyć? bo jakiś odczyn jednak jest

aaa i znajoma sprzedala mi calkiem fajny patent. jak jej mala skończy rok to najpierw planuje zrobić malej morfologie i crp. jeśli wyniki będą ok to dopiero wtedy wyrazi zgode na szczepienie...bo takie stwierdzenie "na oko", ze dziecko jest zdrowe to chyba nie jest za dobre

mamuska, ale to żaden kłopot, wiesz ze ja lubie allegro i sama dla Nelci tez musze znaleźć jakas fajna sukienke...marzy mi się prosta biala lniana, bez zadnych dziwactw.
od dawna obserwuje profil na FB babeczki, która szyje piękne króliki-maskotki dla dzieci. i kilka dni temu wstawila pierwsza sukienke dziecieca, a nie krolicza
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater sliczna wyszla...czekam na dalsze rezultaty, ale wlasnie czegos takiego naprawdę klasycznego szukamy
masakra z tymi szczepieniami ja też już nie chce sobie mieszać w głowie, ale decyzja już podjęta, teraz skojarzone + rotawirusy, pneumokoki może za 2 lata, a meningokoki sobie odpuszczamy..

To jeśli znajdziesz chwilę to z chęci pooglądam mnie Nelka tak zajmuje, że nie mam czasu na takie beztroskie siedzenie na necie.. zajmuje się nią przez cały dzień, bo tatuś pracuje do 17:00 a później od razu jedzie na budowe, też chłop nie ma lekko , jak wraca to od razu kąpiel i bawi się z nią dopóki nie padnie a ja oprócz tego, że mam małą pod sobą to też chce jeszcze ugotować, posprzątać, pójść na spacer, czasem pogodzenie tego wszystkiego graniczy z cudem więc muszę rozsądnie gospodarować czasem my dostałyśmy od teściowej dokładnie tę http://www.wojcikonline.pl/index.php...talog&idcl=422 pierwsza z prawej, tylko bez tej czapeczki i jeszcze tu jest http://www.google.pl/imgres?q=w%C3%B...32&tx=73&ty=26 nie mogą znaleźć lepszego zdjęcia... no i chciałam ją wykorzystać na chrzest głównie ze względu na to, że nie widzę sensu w wydawaniu kasy na sukienkę na 1 raz.. ale teściowa trochę mnie zbiła z tropu więc sama już nie wiem czy się nadaje coś takiego?
Stary 2013-06-18, 13:35   #3707
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
uwielbiam tak spać

i z tym zasypianiem mamy podobnie, myślę, że już, już śpi a tu oczy jak 5zł
Ja jak jestem w nocy padnięta a Młody inaczej nie chce to zasnę i śpię jak zabita mimo, że pozycja średnio wygodna na dłuższą metę

nie ma za co, czytałam ostatnio o tym świństwie i tylko dlatego wiem

Cytat:
Kochana za tą kaskę to chrzciny i szczepienia zrobimy ;/ ale fakt w bieszczady planujemy się wybrać
To i ja Ci poklaszczę :-D
Aaaaa dzięki dzięki Jutro jadę do US i do ZUS po papierki do becikowego To wszystko dzięki Wam!!! (o ile się zbiorę, ale już zapowiedziałam TŻ, że dostałam oklaski i musimy jechać załatwić

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-18, 13:38   #3708
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

hej! Młody mi zasnął w końcu o 5, obudził się o 7:00 ale wzięłam go do łóżka, popił i zasnęliśmy do 9:00 jeszcze o 11:00 znów zasnął, jak się obudzi i zje to pójdziemy na spacer
w jakich godzinach chodzicie na spacery?
Pytam bo moja pediatra mówiła żeby nie chodzić przed 12:00 dopóki nie opadną wszystkie te pyłki, a teraz jest takie słońce, że szkoda mi brać dziecko w taki upał.. i wczoraj dopiero koło 17 wyszłam na godzinkę spacerując w cieniu.. w ogóle mam wrażenie, że moja niunia jest umęczona tą pogodą
Stary 2013-06-18, 13:38   #3709
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Pawie wg mnie sukieneczka jak najbardziej nadaje się na chrzciny! może teściowa wolałaby abyś ubrała małą w błyszczący becik z falbaną?

Stary 2013-06-18, 13:39   #3710
Purely
Raczkowanie

Ninula zasnęła po 4 godzinach, żeby pospać 40 minut. Chyba za gorąco jej było, chociaż w samym body leżała Matka durna nie umie jej ubrać. Teraz przy okazji coś zjadła, rozebrałam dziecko jeszcze bardziej, ale snu nie widać.

My z PZU dostaliśmy pieniądze następnego dnia po złożeniu dokumentów, a do becikowego kompletuje powoli dokumenty ale też mi ciężko bo sama z dzieckiem jestem, a teraz taki upał to wole nie wyjeżdżać dopiero popołudniu albo wcześnie od rana.

Też mamy leżaczek, ale Mała nie leży w nim bo wygląda jak nieszczęśliwa, za mała jeszcze do niego jest i stoi w kącie.
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:40   #3711
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo moja pediatra mówiła żeby nie chodzić przed 12:00 dopóki nie opadną wszystkie te pyłki, a teraz jest takie słońce, że szkoda mi brać dziecko w taki upał.. i wczoraj dopiero koło 17 wyszłam na godzinkę spacerując w cieniu.. w ogóle mam wrażenie, że moja niunia jest umęczona tą pogodą
wczoraj wyszliśmy dopiero o 16:00 i dziś chyba tak samo bo Młody jeszcze śpi, obudzę go o 15:00 to akurat do 16:00 zje, trochę się pobawimy i pójdziemy

Bartek też jest umęczony, kiepsko mi śpi wieczorami ale pójdziemy do parku, tam jest basen i trochę bardziej rześko

Stary 2013-06-18, 13:42   #3712
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
szczepiłyście na rotawirusy swoje maluszki ?
ja nie będę szczepić

Cytat:
A co do syropku u mnie i u vil się nie sprawdził. Moja wymiotowała
.
Przemek też

Cytat:
Vil jaki macie leżaczek? Polecasz?
http://www.mikrus.com.pl/lezaczekbuj...lty-p-199.html

dostaliśmy w prezencie, sama pewnie bym wybrała zupełnie inny. nie jest zły, ma regulowaną wysokość, można rozłożyć na płasko (tylko nóżki są odrobinę wyżej wtedy więc się robi delikatne V), ma szelki, można go bujać albo zablokować bujanie. tylko ciężko się go pierze, trzeba śrubokrętem rozkręcić śrubki najpierw.

to moje dziecko jest tak padnięte że śpi na brzuszku, praktycznie na nosie leży... ale oddycha

Stary 2013-06-18, 13:46   #3713
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Ninula zasnęła po 4 godzinach, żeby pospać 40 minut. Chyba za gorąco jej było, chociaż w samym body leżała Matka durna nie umie jej ubrać. Teraz przy okazji coś zjadła, rozebrałam dziecko jeszcze bardziej, ale snu nie widać.
mój ostatnio kiepsko spał to rozebrałam go do pieluszki i zasnął u mnie na klacie i przespał ładnie 3 godziny

w ogóle to mam z moim synem jedną wspólną cechę - zimne stopy 30 stopni w cieniu a on stópki ma chłodne ale nie przejmuję się bo reszta ciała cieplutka chociaż tyle ma po mnie

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
http://www.mikrus.com.pl/lezaczekbuj...lty-p-199.html

dostaliśmy w prezencie, sama pewnie bym wybrała zupełnie inny. nie jest zły, ma regulowaną wysokość, można rozłożyć na płasko (tylko nóżki są odrobinę wyżej wtedy więc się robi delikatne V), ma szelki, można go bujać albo zablokować bujanie. tylko ciężko się go pierze, trzeba śrubokrętem rozkręcić śrubki najpierw.

to moje dziecko jest tak padnięte że śpi na brzuszku, praktycznie na nosie leży... ale oddycha
a powiedz do jakiej wagi dziecka się nadaje bo nie mogę znaleźć takiej informacji

Stary 2013-06-18, 13:48   #3714
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moze Balneum? Tam jest olej sojowy. Jest właśnie w promocji na dozie i zamówiłam.
Muszę popatrzeć na składy.
Cytat:
moja ma też coś na czole i w sumie ciężko stwierdzić czy to to właśnie.

Z tego Emolium to też cała masa kosmetyków. Na ciemieniuchę, lotion czy krem masz? Na dozie jest trochę tego, rzucisz linkiem co małej pomaga?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:48   #3715
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
my wyszliśmy dziś o 9.30, żłobek, a potem poszliśmy na spacer i do parku, wróciliśmy o 12.30. ale cały czas P. był zasłonięty parasolką, daszkiem gondolki i pilnowałam żeby słońce na niego nie padało. u nas rano tak słońce świeci w okna mimo rolet że lepiej nam na dworze w tych godzinach, w domu jest sauna.

Cytat:
czy się nadaje coś takiego?
pewnie że tak cudo

Stary 2013-06-18, 13:51   #3716
metropolitan
Zadomowienie

o jezuu, głupio mi ale mam dość własnego dziecka... mała dała mi tak popalić dzisiaj, że mam ochotę się pociąć.... zaczęło się, jak zobaczyła z samego rana, żea karmię małego i nie mogłam jej przytulić... postanowiła mi chyba dac mi nauczkę... jest cholernie zazdrosna o małego. Dzisiaj prawie go wywaliła z fotelika, myślałam, że jej dam w dupę, ale się w porę ogarnęłam. A potem wyrzuciła mu smoczka z łóeczka... nogą!!! czuję się dzisiaj totalnie bezradna. Mały też dopiero teraz zasnął od rana tak porządnie. Włączyłam jej "księżniczkę i żabę" i mam trochę spokoju bo już nie mam siły.
Do tego stopnia, że zadzwoniłam do przedszkola i poinformowałam właściciela, że od jutra to oni będą się znią męczyć także jutro powrót do przedszkola... bo już bym rady nie dała...

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Marchewka - tak dziewczyny mają swój pokój w którym śpią. Ale od sypialni dzielą go tylko drzwi. Nawet słychać bez niani jak kwilą.

Metropolitan - tylko to nie chodzi o splaszczenie główki a o ogólny rozwój. Dziewczyny są wczesniakami i to neurolog nam zalecila zwracać na to uwagę żeby nie była potrzebna rehabilitacja potem. W ogóle nie powinniśmy ich trzymać np na żabę (tylko do odbekniecia) i jak najmniej nosić w pionie.
nie wiedziałam, że to o to chodzi. Mi to mówili, że o kształt głowy... mówię ci, roluj kocyk i podkładaj i już. Ja też tak czasem małemu robię, chociaż on to śpi we wszelkich możliwych pozycjach, ale np jak nie odbeknie i nie chcę, żeby zasnął na plecach to mu podkładam i śpi wtedy na boku

Cytat:
Diabli to drugie to socjalne, ale tam trzeba mieć tak niskie dochody, że nawet przy najniższej krajowej ciężko się załapać a u nas jest jeszcze trzecie, właśnie to samorządowe.

walcz z ciemieniuchą od razu, bo ja tak lajtowo przy Blance do tematu podeszłam i się mega rozniosło i miała wieelką! ja na razie kubusiowi myję szamponem emolium i jest ok, za to ma potówy na całej twarzy, chyba przegiełam z przegrzaniem.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
wczoraj Młody spał razem ze mną , u mnie na brzuszku od 20 do 24 miałam go wykąpać, ale było już tak późno , że poszedł spać na brudaska nic go raczej nie bolało, brzuszek miał miękki, był najedzony, położyłam go do łóżeczka, puściłam spokojne melodyjki z karuzelki,głaskałam go po policzku, niby już zasypiał, ale za chwilę otwierał oczka, pół godziny walki ze snem i nic w dalszym ciągu nie spał, no więc wzięłam go do siebie i momentalnie padł
no i spaliśmy tak do rana, oczywiście z przerwą na jedzenie i kolkę

kupiłam wczoraj gastrotuss baby i wyobraźcie sobie, że od wczoraj ani razu nie ulal ciekawe czy to przypadek, czy syropek tak dobrze na niego działa?
kupiłam też nutriton, ale jeszcze go nie podaję, na razie testuję syrop

===
mój synek jeszcze ani razu nie przewrócił się z brzuszka na plecki
a za 2 dni kończy 2 miesiące

teraz śpi w swoim łóżeczku, ale co chwilę budzą go straszne gazy żal mi go, bo wyspać się nie może
no i bardzo dobrze nie ma to jak przytulaski z takim małym dzidziusiem ja tylko pieluchę podkładam, bo się pocimy od siebie nawzajem
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:53   #3717
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
młody w bujaku, smyk zasypia w nim od razu a jak chcę go do łóżeczka przełożyć to się budzi nie chcę, żeby za długo był w tym leżaku, bo kręgosłup....
A jaki macie ten leżaczek? My mamy taki z Tiny Love co się na płasko rozkłada i położna dziś powiedziała, że jak najbardziej może w nim w ciągu dnia leżeć i sobie koło nas spać.

Cytat:
a w Twoim szpitalu nie używali chusteczek i innych kosmetykow?
Nie, w moim używali gazy i wody ciepłej. Ja postanowiłam w domku póki co to kontynuować. Poczekam z tymi chusteczkami

Cytat:

.
Oilatum to dobry zamiennik

Mi dziś po 6 dniach położna zdjęła szwy i cóż...wy pisałyście zdaje się, że nie boli, a mnie jednak bolało.

Odnośnie spania to moja mi powiedziała, że mam tak długo karmić i rozbudzać jak nie zaśnie, a jak niby zaśnie i odłoże i się budzi to znów do cycka...ale mój dopiero jutro będzie miał tydzień więc może stąd takie instrukcje.

I inna sprawa- czym myjecie buzie dzieciom w środku? Mi dziś powiedziała, że mam to robić , a ja szok...

Acha i Aaś pisałaś, że nie trzymać w pionie...ale tak żadnego dziecka czy chodzi o Twoje maleństwa, bo mi np. po jedzeniu ewidentnie kazała tak trzymać.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-06-18 o 13:56
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 13:56   #3718
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
I inna sprawa- czym myjecie buzie dzieciom w środku? Mi dziś powiedziała, że mam to robić , a ja szok...
przegotowana woda i jałowy gazik

Stary 2013-06-18, 14:14   #3719
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

xal http://aptekacentrum.lublin.pl/mama_..._ml,i1931.html ja mam to.

To dziecku buźke w środku się myje? Nikt mi nie powiedział :-(

Stary 2013-06-18, 14:14   #3720
Purely
Raczkowanie

Moja córka ostatnio bardzo dużo zaczęła ulwać Nie wiem czy za bardzo się napycha tym mlekiem czy co, na początku tak nie robiła i nie wiem co z tym teraz zrobić. Praktycznie za każdy razem jak się naje to po pewnym czasie uleje

Wasze dzieci też tak mają ?
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości