|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
banka26 o matko, dzięki Ci za ten film co wczoraj wrzuciłaś, marudera owinęłam ciasno w kocyk, położylam na boku, 3 sekundy i śpi!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do becikowego, jeśli jeszcze ktoś się załapie na socjalne, to ma 2500 zł i może dziecku zafundować szczepionki ![]() ![]()
![]() |
#3695 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
To już ładna kasiorka, to tu już można jakieś wywczasy zagrałniczne sobie strzelić ![]() My póki co to jeszcze żadnej papierkowej roboty nie załatwiliśmy ani z ubez. ani z becikowym, jedynie macierzyński. Chyba czekam na oklaski by się zebrać ;/ ale tak nie lubię urzędów, że szok...
![]() |
#3697 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3698 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i z tym zasypianiem mamy podobnie, myślę, że już, już śpi a tu oczy jak 5zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma za co, czytałam ostatnio o tym świństwie i tylko dlatego wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
proszę cię bardzo
![]() ![]() ![]()
#3700 | |
Wtajemniczenie
|
zaliczyliśmy żłobek, dwugodzinny spacer, Młody cały czas pod parasolką ale i tak lekko ugotowany .... przyszliśmy, zjadł i dalej śpi .... co u niego normalne nie jest, chyba ma dość
![]() podanie w żłobku złożone, myślałam że takie kolejki że nie ma szans ale dyrektorka powiedziała że na przyszły wrzesień jak najbardziej się powinno miejsce znaleźć, a jakbym chciała wcześniej to mam pytać od kwietnia, postara się znaleźć miejsce (za to że dwa razy mnie odsyłali, przepraszała mnie za to i jeszcze sobie na podaniu napisała "odesłałam, przyjąć jak najwcześniej" - coś mamy szczęście ostatnio, z lekarzami tak samo było ![]() Cytat:
![]() ![]() baaaaseeeeeen ![]() też bym poszła. jakbym jeszcze wiedziała kiedy okres dostanę ![]() Bankacwspółczuje ... jesteś bardzo dzielna ![]() a rozkłada Ci się na płasko? nasz się rozkłada ale i tak czasem się boję go tam trzymać ... teraz sobie ładnie śpi właśnie w leżaczki i nie chcę go ruszać jak już udało mu się zasnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
![]() To i ja Ci poklaszczę :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie zamówiłam tę medele mini electric z medikal.pl ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tylko dostaniemy becikowe , mam nadzieje ze w tym miesiacu,bo w maju złozylismy wniosek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jeśli znajdziesz chwilę to z chęci pooglądam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam bo moja pediatra mówiła żeby nie chodzić przed 12:00 dopóki nie opadną wszystkie te pyłki, a teraz jest takie słońce, że szkoda mi brać dziecko w taki upał.. i wczoraj dopiero koło 17 wyszłam na godzinkę spacerując w cieniu.. w ogóle mam wrażenie, że moja niunia jest umęczona tą pogodą ![]()
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
Pawie wg mnie sukieneczka jak najbardziej nadaje się na chrzciny!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Raczkowanie
|
Ninula zasnęła po 4 godzinach, żeby pospać 40 minut. Chyba za gorąco jej było, chociaż w samym body leżała
![]() My z PZU dostaliśmy pieniądze następnego dnia po złożeniu dokumentów, a do becikowego kompletuje powoli dokumenty ale też mi ciężko bo sama z dzieckiem jestem, a teraz taki upał to wole nie wyjeżdżać dopiero popołudniu albo wcześnie od rana. Też mamy leżaczek, ale Mała nie leży w nim bo wygląda jak nieszczęśliwa, za mała jeszcze do niego jest i stoi w kącie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek też jest umęczony, kiepsko mi śpi wieczorami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Wtajemniczenie
|
ja nie będę szczepić
![]() Cytat:
![]() http://www.mikrus.com.pl/lezaczekbuj...lty-p-199.html dostaliśmy w prezencie, sama pewnie bym wybrała zupełnie inny. nie jest zły, ma regulowaną wysokość, można rozłożyć na płasko (tylko nóżki są odrobinę wyżej wtedy więc się robi delikatne V), ma szelki, można go bujać albo zablokować bujanie. tylko ciężko się go pierze, trzeba śrubokrętem rozkręcić śrubki najpierw. to moje dziecko jest tak padnięte że śpi na brzuszku, praktycznie na nosie leży... ale oddycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle to mam z moim synem jedną wspólną cechę - zimne stopy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego Emolium to też cała masa kosmetyków. Na ciemieniuchę, lotion czy krem masz? Na dozie jest trochę tego, rzucisz linkiem co małej pomaga?
![]() |
#3715 |
Wtajemniczenie
|
my wyszliśmy dziś o 9.30, żłobek, a potem poszliśmy na spacer i do parku, wróciliśmy o 12.30. ale cały czas P. był zasłonięty parasolką, daszkiem gondolki i pilnowałam żeby słońce na niego nie padało. u nas rano tak słońce świeci w okna mimo rolet że lepiej nam na dworze w tych godzinach, w domu jest sauna.
pewnie że tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |||
Zadomowienie
|
o jezuu, głupio mi ale mam dość własnego dziecka...
![]() Do tego stopnia, że zadzwoniłam do przedszkola i poinformowałam właściciela, że od jutra to oni będą się znią męczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, w moim używali gazy i wody ciepłej. Ja postanowiłam w domku póki co to kontynuować. Poczekam z tymi chusteczkami ![]() Cytat:
Mi dziś po 6 dniach położna zdjęła szwy i cóż...wy pisałyście zdaje się, że nie boli, a mnie jednak bolało. Odnośnie spania to moja mi powiedziała, że mam tak długo karmić i rozbudzać jak nie zaśnie, a jak niby zaśnie i odłoże i się budzi to znów do cycka...ale mój dopiero jutro będzie miał tydzień więc może stąd takie instrukcje. I inna sprawa- czym myjecie buzie dzieciom w środku? Mi dziś powiedziała, że mam to robić , a ja szok... Acha i Aaś pisałaś, że nie trzymać w pionie...ale tak żadnego dziecka czy chodzi o Twoje maleństwa, bo mi np. po jedzeniu ewidentnie kazała tak trzymać.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-18 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
xal http://aptekacentrum.lublin.pl/mama_..._ml,i1931.html ja mam to.
To dziecku buźke w środku się myje? Nikt mi nie powiedział :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Raczkowanie
|
Moja córka ostatnio bardzo dużo zaczęła ulwać
![]() ![]() Wasze dzieci też tak mają ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.