|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
A jak Twoje odczucia? Wygodny? Trzyma dobrze? Wydaje się jednak być zabudowany dość ![]() Też bym brała jak coś 70 J ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Rety miałam to samo pisać... U mnie w domu pierwszy raz jest 26 stopni ![]() Zapowiadają burze u mnie - oby! Nie ma czym oddychać dosłownie. |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
70J przy moim 102 cm jest dobry na teraz, a jak faktycznie zwiększą mi się jeszcze piersi to będzie za mały
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic. Dalej jestem w czarnej du.ie
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
surka, dzięki za fotki, kupiłam ten stanik, będzie on do latania po domu i na pewno jest lepszy niż ten co dziś mi przyszedł z benefit.
|
|
#2405 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ta mi zamocno zadziory robiła i zakupiłam tą: http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=23531 Rzadko bywa w katalogu, ale warto polować. (ta zwykła z Ori też jest dobra, bardzo powoli się zużywa - http://pl.oriflame.com/products/prod...?prodCode=9588)Jak mam więcej czasu, to sobie robię spa dla stóp z... kosmetyków do dłoni hehe i też z ORI - cena zabija, ale efekty i na dłoniach i na stopach zarąbiste (a i to i to mam suche i ciężkie w pielęgnacji) - trzy kosmetyki - peeling, olejek i krem - peelingujemy kilka minut, potem masaż olejkiem i na koniec krem i spać - nawet mój mąż był zaskoczony swoimi dłońmi i stopamito te: http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18765 http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18484 http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18483 Cytat:
ja piorę bez płynu do płukania i prasuję wszystko na lewej stronie Cytat:
kurde - staję do tego konkursu... jeszcze z 5 tygodni przed nami, a u mnie "talia" - 118cm ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem nawet ile u mnie jest stopni, ale podjerzewam ze cos ok 26-28 ehh |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócił mąż.. na szczęście echo serca nic złego nie wykazało, wszystko w porządku, ciśnienie też ok.. Na wszelki wypadek i dla większej pewności 12 lipca dostanie na dobę ten aparacik..na H? wiecie.. któraś z nas miała na początku ciąży
Ale lekarka nie przewiduje by miał pokazać jakieś nieprawidłowości. UfffA do mnie na szczęście normalnie się zaczął odzywać.. od wejścia zapytałam jak u lekarza..i normalnie pogadaliśmy.. Jeszcze jak zobaczyłam, że ma w rękach wiatrak, to już w ogóle Później powiedziałam na spokojnie, żeby nie robił mi więcej takich akcji i jakiś wyrzutów, że nie jestem przygotowana na przyjście np. jego brata do kibelka. On się wytłumaczył, że nie chodziło mu, że mam niewiadomo jak ekstra wyglądać..chodziło, że choć tak jak teraz, tzn. już nie w piżamie i nawet bez makijażu.. No i co bym zrobiła jakby tak ktoś postanowił do mnie wpaść? Mówię, że bym nie wpuściła jak niezapowiedziana wizyta, udawałabym, ze mnie nie ma i już. I że mógł po prostu napisać, że będzie z bratem, bo gdybym nie pomyślała się schować do łązienki, to by mnie z cycami naleśnikami zobaczył.. No i tutaj wybuchnął śmiechem że jak..cyce można nazwać naleśnikami..
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiście relacja z wizyty - wszystko ok - szyjka trzyma, serce bije, mam mierzyć ciśnienie...
tyle się dowiedziałam, więc warto było po drodze to prywatne usg opłacić... |
|
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idę chyba na gołąbki :p
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, zmywam się, jadę do rossmanna i na zakupy jedzenione
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-18 o 14:09 |
|
|
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i że kłótnia zażegnana Cytat:
![]() ![]() Ale i tak cieszą, bo są dobre |
||
|
|
|
#2413 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj na mieście i mało nie skonałam, a w planach jeszcze jest Ikea Cytat:
Chrzanić system Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bosche, to można tak wyglądać w ciąży? Ja też tak chcę Cytat:
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że po karmieniu cycki same wrócą do w miarę "normalnego" kształtu. A jak nie to tż będzie wyskakiwał z kasy na operację Popsuł niech naprawia Cytat:
Cytat:
tylko wstrzymam się chyba do porodu, żeby zobaczyć jakie wielkie miski muszę mieć ![]() lecę nadrabiać dalej
|
|
#2414 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Heeej
wracam z USG i wykładu, dzięki Ci losie, że już w domu ![]() burza nadciąga, może się ochłodzi ![]() Najpierw nadrobię, a potem piszę i zdj wstawię - czyli od doopy strony trochę ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje..[/QUOTE] Super, że się odzywasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wózek, leżaczek i resztę Cytat:
za tydzieńCytat:
Cytat:
za wizytęKtóraś wstawiała kącik maleństwa ale mi nie zacytowało i nie pamiętam która ale w każdym razie - uroczy. I bardzo ładna naklejka z ptakiem Asiunia ja tylko powtórzę po dziewczynach - szanuj siebie - przede wszystkim, niech Tż uczy się, że nie ma żartów i na wieki wieków nie jesteś do niego przywiązana Oliath dzoan no szkoda, że mężowi ciśnienie skoczyło przed kardiologiem ale słusznie, ja bym się wkurzyła tak samo jak Ty Neni - niezła akcja z tym olejem i torebką w sklepie ![]() Dotkaa kradziejko pomidorów moi rodzice kiedyś przed swiętami w markecie wywieźli tak w wózku karpia był zawieszony w jednorazówce pod poręczą i zapomnieli o nim, a też nikt ze sklepu nie zwrócił uwagi![]() Mam wrażenie, że połowy postów mi nie zacytowało no nic...Zauważyłyście, że nie ma ELAINE??? |
||||||||
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
U Was gorąco a wyobraźcie sobie jaka sauna jest u mnie na górze jak Tż wziął się za opalanie opalarką framug okna u Adasia w pokoju
![]() nie dośc że śmierdzi toto, to jeszcze chyba ze 40 stopni mamy na górze No ale ma dzisiaj wolne więc niech już robi. roxi mam tą drugą tarkę z Orfilame i potwierdzam, że jest bardzo dobra za wizytę. dzoan super, że Tżtowi badania wyszły ok no i że już ok między Wamino właśnie gdzie Elaine??? Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-18 o 14:21 |
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzi?
![]() ![]()
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Spalam dzisiaj Az uwaga 4 godziny , nie wiedziałam ze mam tyle nauki na zawodowy no i mam za swoje…w każdym razie już po egzaminie i nareszcie mogę spokojnie wszystko sobie planowac dla dzidzi i wgl asiunia – przykro mi że Twój Tż tak się zachowuje , powinien Cię wspierać a tymczasem…mam nadzieję ze jak już maleństwo się urodzi to dotrze do niego że jest teraz głowa rodziny i powinien Tobie i maleństwu zapewnić szczęsliwe zycie. Niunia20 – sluzy Ci za ![]() Tweedledee – za to moje baloniki to jeden wielki rozstep ![]() Cynamonowa – super ze wszystko u Ciebie ok. , ale nie powiem , nastawilam się już ze wyprzedzisz kolejke Malinka – 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze Dzoan – dobrze ze z Tz już wszystko wyjaśnione ![]() Uciekam odespac bo oczy same mi się zamykaja , zajrze wieczorem , 3majcie się |
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie chciałam napisać, że niby zazdroszczę dziewczynom, że to już, ale z drugiej strony chyba bym ducha wyzionęła, gdybym miała w taki upał rodzić
![]() Ja już poodkurzałam i poprasowałam - tak jak przewidziałam, przed wejściem pod prysznic wyglądałam jak po masakra taka duchota dzisiaj jest... tylko pod prysznicem było mi dobrze
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tak standardowo w niektóre dni ale ja się z twardnieniami bujam od 17tc. A wcześniej Ci tak nie twardniał? połóż się, odpocznij, może Nospę, Magnez dodatkowy weź
Tak, marzymy dalej, że któraś rodzi
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat u Elaine to bardzo możliwe.
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat elaine to myślę, że już malucha tuli
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, detektyw Anulka sprawdziłam, że Elaine była aktywna dziś na wizażu o 11:57.
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
No też mam nadzieję, że może chociaż ona
miało się rozkręcać w najbliższych dniach po ich ostatniej wizycie, więc może ???![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Po 4 h. Ogarnęłam szafy!!
Filipowych rzeczy nie ruszam, bo najpierw pranie.Wcześniej bolał mnie brzuch jak na okres, na dole + krzyż, ale wzięłam no-spe, niech się nie wyglupia. A zaraz na zakupy, płyn do prania drobinek muszę kupić i coś na obiad... sciski dla szpitalnych mam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-06-18 o 14:44 |
|
|
|
#2429 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zapraszam do Krakowa, dużo lata tu tych dziadów ![]() Cytat:
Cytat:
za zdany egzamin Niunia- śliczna bryka
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-18 o 14:46 |
||||||
|
|
|
#2430 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam z allesa i niby wygodny, ale wydaje mi se ze jakos jest wysoko pod pachami... moze przesune jeszcze ramiaczka nizej![]() sliczny domek! jak patrze na wasze brzuchy to mam wrazenie ze moj juz sie opuscil.. no jakos tak nisko jest... nie wiem... Cytat:
Jak widac lubi chadzac wlasnymi sciezkamiCytat:
![]() Cytat:
za wizyte!Oliath trzymam kciuki! Moze w koncu ktoras by urodzila co? bo nudy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

bo ta mi zamocno zadziory robiła i zakupiłam tą: 

) .. muszę tylko do lidla podjechać ale to szybko załatwię.

Jego brat skorzystał z kibla, wyszedł, mąż się umył i ubrał w ciszy (wizyta u kardiologa, ciśnienie przed echem serca mu podniosłam..super) i wyszedł. Nie powiem, małe wyrzuty mam do siebie.. ale jestem niewyspana, jest mi gorąco i ciężko..i ostatnią rzeczą jaka mi potrzebna do szczęścia, to popędzanie mnie i dawanie do zrozumienia, że powinnam być od rana gotowa jakby ktoś (tym kimś jest zawsze rodzina męża!) miał akurat wpaść.
To w takim razie też na pewno go nie wezmę, bo nie lubię takich zabudowanych do góry
dalej niż widzę 

nie potrzebuję jakiegoś mega seksi stanika, ale ten jest tak wysoko i szeroko zabudowany, że wyglądam w nim fatalnie