Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 13:54   #2401
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Neni, Lachryma Ja mam ten biustonosz firmy Alles

Mój biust w nim wygląda mniej więcej tak.
Rozmair 70J
W biuscie 102 cm
To jest ten do karmienia?
A jak Twoje odczucia? Wygodny? Trzyma dobrze?
Wydaje się jednak być zabudowany dość

Też bym brała jak coś 70 J

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jak goraco, nie wytrzymuje juz ....
Rety miałam to samo pisać... U mnie w domu pierwszy raz jest 26 stopni
Zapowiadają burze u mnie - oby!
Nie ma czym oddychać dosłownie.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:54   #2402
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Tak on jest do karmienia. Jak dla mnie wygodny, ale wydaje mi się, że piersi idą mi w nim trochę na zewnątrz. Plusem jak dla mnie są fiszbiny. Tak jest raczej zabudowany, bardziej niż widać to na modelce.

70J przy moim 102 cm jest dobry na teraz, a jak faktycznie zwiększą mi się jeszcze piersi to będzie za mały
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:59   #2403
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Tak on jest do karmienia. Jak dla mnie wygodny, ale wydaje mi się, że piersi idą mi w nim trochę na zewnątrz. Plusem jak dla mnie są fiszbiny. Tak jest raczej zabudowany, bardziej niż widać to na modelce.

70J przy moim 102 cm jest dobry na teraz, a jak faktycznie zwiększą mi się jeszcze piersi to będzie za mały
Ja teraz mam ok 99 cm, więc J byłby akurat troszkę większy.
No nic. Dalej jestem w czarnej du.ie
Stary 2013-06-18, 14:00   #2404
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hmm nie obraź się ale ja napiszę prosto z mostu - Tż nie będzie Cię szanował, dopóki TY NIE ZACZNIESZ SZANOWAĆ SIEBIE. Bo jeżeli on Cię traktuje jak służącą, sprzątaczkę, odzywa sie do Ciebie w ten sposób i bzyka kiedy chce a Ty mu na to pozwalasz to znaczy że siebie nie szanujesz.
Masz jeszcze czas żeby postawić się Tżtwoi. Ale nie możesz mu usługiwać, wchodzić mu w doope i być wpatrzona w niego jak w obrazek.
Jeżeli Cie uraziłam to przepraszam, ale ciśnienie mi skacze do 300 jak kobieta pozwala się tak traktowac osobie, ktora powinna być dla niej wsparciem i oparciem. Skoro jesteś w ciązy a on Cię tak traktuje to sama odpowiedz sobie na pytanie co będzie jak się urodzi dziecko.
zgadzam się

surka, dzięki za fotki, kupiłam ten stanik, będzie on do latania po domu i na pewno jest lepszy niż ten co dziś mi przyszedł z benefit.
Stary 2013-06-18, 14:01   #2405
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Aaa i kupiłam jeszcze peeling i krem do stóp..mam straszne pięty, spierzchnięte i pękające, sucha skóra, biała, jakbym grzyba miała A one są takie zawsze latem, a teraz nawet gorzej, bo nacisk większy im robię. Sam pumeks zupełnie nie daje rady..nie wiem co robić..chcę jakos na tej porodówce wyglądać
ja generalnie używam tarki, znalazłam coś pośredniego między tymi zwykłymi (taki cienki papier ścierny naklejony na plastik), a tą a'la tarka do warzyw bo ta mi zamocno zadziory robiła i zakupiłam tą: http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=23531 Rzadko bywa w katalogu, ale warto polować. (ta zwykła z Ori też jest dobra, bardzo powoli się zużywa - http://pl.oriflame.com/products/prod...?prodCode=9588)

Jak mam więcej czasu, to sobie robię spa dla stóp z... kosmetyków do dłoni hehe i też z ORI - cena zabija, ale efekty i na dłoniach i na stopach zarąbiste (a i to i to mam suche i ciężkie w pielęgnacji) - trzy kosmetyki - peeling, olejek i krem - peelingujemy kilka minut, potem masaż olejkiem i na koniec krem i spać - nawet mój mąż był zaskoczony swoimi dłońmi i stopami
to te:
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18765
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18484
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18483

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ależ ukrop Nic tylko w klimie siedzieć.

Byłam wczoraj na SR i usłyszałam coś, co mnie z lekka zdziwiło... otóż pani położna zaleciła, żeby zakupić 100 (!) tetrowych pieluch i przewijać nimi dziecko, zamiast pampersów, bo pampersy to zło Haha już widzę jak się bawię piorąc kupy z tetrowych pieluch...nie no bez jaj. Czy może któraś z was ma zamiar tak robić?
Poza tym, żeby wszystkie ubrania prać w dzieciowym proszku, w sensie swoje i tżta, nie używać perfum, mocnych dezodorantów i balsamów....hm.

A co do prania: pierzecie ubranka w samym proszku, czy z płynem do płukania dziecięcym?
położna się zawiesiła w 1988

ja piorę bez płynu do płukania i prasuję wszystko na lewej stronie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Moze, ale tego w zaden sposob sie nie dowiem. W 28tc bylam przez tydzien na chorobowym, bo czulam bol w okolicy kapy i nie moglam chodzic i nawet wtedy nie otrzymalam od rodzinnego skierowania do ginekologa! Polozna stwierdzila, ze badanie w trakcie ciazy jest niehigieniczne ale w koncu zapisala mnie do specjalisty (ktory nie wiem czy mnie zbada w ogole) na 8.07, a wiec na termin prawie 2m-ce po tym bolu
Czuje sie duzo lepiej, wiec mam nadzieje to nie szyjka
wiem, wiem... każdy wie na co się decyduje jadąc do UK, ale dla mnie to jednak barbarzyński kraj...

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Wiecie ile mam już w pasie? Robimy konkurs?
Cytat:
A licytujemy się?
Zacznijmy od 105cm... Dajesz więcej?
kurde - staję do tego konkursu... jeszcze z 5 tygodni przed nami, a u mnie "talia" - 118cm

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Chciałam was dziewczyny zapytać o puchnięcie stóp? Czy zawsze świadczy to o czymś niepokojącym? Puchną mi od wczoraj. Wczoraj obudziłam się z normalnymi. Po południu zauważyłam, że mam spuchnięte palce u stóp, a ok 16:00 już całe stopy. Dziś złapało mnie wcześniej, bo już teraz. Stałam chwilkę przy zlewie. Pozmywałam i patrzę, a mam nogi jak klocuszki, opuchnięte kostki. Czuję się dobrze, nawet temperatury mi nie przeszkadzają, bo bardzo lubię te z wyższej półki i nie wiem czy się martwić.
dziś z tym problemem uderzyłam do gina - póki co dieta bezsolna, leżenie ze stopami w górze i kontrola ciśnienia (w przychodni miałam 130/80) - w razie zwyżek ciśnienia mam wpaść po leki obniżające. Myślicie, że warto sobie siknąć do kubeczka tak na wszelki wypadek?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oliath pisala ze czuje sie zaopiekowana, ktg ok badaja ja co jakis czas i ma rozwarcie na 1cm. Podczytuje nas ale nie moze pisac
Oliath - kciuki zacśnięte - dawaj dziewczynko! Już i tak długo się męczysz z tymi wszystkimi dolegliwościami

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mój kot to czubek Przyszedł na górę do pokoju mnie omiauczeć. Pytam go, co chce. Prowadzi mnie na dół, więc grzecznie za nim schodzę. Ten staje na środku i miauczy. To znowu go pytam co chce. Prowadzi mnie do drzwi wyjściowych, dając znak, że chce wyjść. Mówię mu, że klucze mam na górze w torebce i nie chce mi się po nie iść i mogę go wypuścić przez taras (jest dokładnie z drugiej strony domu, na przeciwko drzwi wejściowych). Idzie za mną, wystawia nos i się wraca I znowu zaczyna miauczeć. I ja znowu pytam o co mu chodzi. Ten znowu do tych drzwi wyjściowych. Ja znowu o tych kluczach i tarasie. Otwieram, a ten się wraca i miauczy. W końcu idę na górę po te klucze, siadam na chwilę i szukam ich w torebce, a ten na mnie miauczy. Schodzę na dół, otwieram mu drzwi i ten sobie wychodzi 10 minut później słyszę, że miauczy pod drzwiami. Schodzę na dół, a ten siedzi pod drzwiami tarasowymi, żeby go wpuścić
konwersacja na wysokim poziomie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:02   #2406
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Rety miałam to samo pisać... U mnie w domu pierwszy raz jest 26 stopni
Zapowiadają burze u mnie - oby!
Nie ma czym oddychać dosłownie.
u mnie dzisiaj byla troche nad ranem, ale i tak po tym mega skwar....
nie wiem nawet ile u mnie jest stopni, ale podjerzewam ze cos ok 26-28

ehh

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:02   #2407
dzoan
Zakorzenienie

Wrócił mąż.. na szczęście echo serca nic złego nie wykazało, wszystko w porządku, ciśnienie też ok.. Na wszelki wypadek i dla większej pewności 12 lipca dostanie na dobę ten aparacik..na H? wiecie.. któraś z nas miała na początku ciąży Ale lekarka nie przewiduje by miał pokazać jakieś nieprawidłowości. Ufff

A do mnie na szczęście normalnie się zaczął odzywać.. od wejścia zapytałam jak u lekarza..i normalnie pogadaliśmy.. Jeszcze jak zobaczyłam, że ma w rękach wiatrak, to już w ogóle Później powiedziałam na spokojnie, żeby nie robił mi więcej takich akcji i jakiś wyrzutów, że nie jestem przygotowana na przyjście np. jego brata do kibelka. On się wytłumaczył, że nie chodziło mu, że mam niewiadomo jak ekstra wyglądać..chodziło, że choć tak jak teraz, tzn. już nie w piżamie i nawet bez makijażu.. No i co bym zrobiła jakby tak ktoś postanowił do mnie wpaść? Mówię, że bym nie wpuściła jak niezapowiedziana wizyta, udawałabym, ze mnie nie ma i już. I że mógł po prostu napisać, że będzie z bratem, bo gdybym nie pomyślała się schować do łązienki, to by mnie z cycami naleśnikami zobaczył.. No i tutaj wybuchnął śmiechem że jak..cyce można nazwać naleśnikami.. No to ja już też zaczęłam się śmiać hihi

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:03   #2408
roxi1980
Zakorzenienie

No i oczywiście relacja z wizyty - wszystko ok - szyjka trzyma, serce bije, mam mierzyć ciśnienie... tyle się dowiedziałam, więc warto było po drodze to prywatne usg opłacić...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:04   #2409
surka
Zakorzenienie

Idę chyba na gołąbki :p

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Wrócił mąż.. na szczęście echo serca nic złego nie wykazało, wszystko w porządku, ciśnienie też ok.. Na wszelki wypadek i dla większej pewności 12 lipca dostanie na dobę ten aparacik..na H? wiecie.. któraś z nas miała na początku ciąży Ale lekarka nie przewiduje by miał pokazać jakieś nieprawidłowości. Ufff

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
No i oczywiście relacja z wizyty - wszystko ok - szyjka trzyma, serce bije, mam mierzyć ciśnienie... tyle się dowiedziałam, więc warto było po drodze to prywatne usg opłacić...
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:06   #2410
lachryma
Zakorzenienie

dobra, zmywam się, jadę do rossmanna i na zakupy jedzenione
Stary 2013-06-18, 14:06   #2411
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Ja uderzam w jednorazówki. Dobre pieluchy są wykonane z takich materiałów, że nic się maleństwom nie dzieje. Wielorazowe pieluchy też mają wkłady, specjalne coś co powoduje, że nie przemakają, więc dla mnie to tylko więcej prania.
No chyba, że stawiasz na tetrówki, a nie wielorazowe pieluchy? I będziesz stosowała bez żadnych ceratek, bo jeśli nie, to dla mnie to żadna różnica pod względem "zdrowia".

Małgosia będzie używała wielorazowych pieluch, ale ona to planuje siedmioro dzieci i robi to dla oszczędności. Dzieciaki będą po sobie pieluszki odziedziczać i tak to się opłaca.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cynamoncia by się odezwała. Jej chyba wczoraj cały dzień nie było. Mam nadzieję, że wypoczywa grzecznie i to dlatego.
ja bede wsadzala pieluchy tetrowe albo bambusowe jako wkład a na to taki odychajacy otulacz pul ze specjalnego nieprzemakalnego i odychajacego materialu a co innego to sa pieluszki wielorazowe ktore sie pierze w calosci i ich trzeba kupic wiecej zeby prac w otulaczu pierze sie tylko wklady a otulaczy wystarczy miec 3-4szt one nawet jak sie kupka ubrudza to po wypraniu juz sa prawie suche wiem ze pampersy sa wygodniejsze ale chce sprubowac tych ekologicznych. Moja siostra jest bardzo zadowolona po pampersie jej synek czasem ma odparzenia a po tych pieluszkach wogole

Edytowane przez EVAgwiazdka
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:09
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:12   #2412
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

A do mnie na szczęście normalnie się zaczął odzywać.. od wejścia zapytałam jak u lekarza..i normalnie pogadaliśmy.. Jeszcze jak zobaczyłam, że ma w rękach wiatrak, to już w ogóle Później powiedziałam na spokojnie, żeby nie robił mi więcej takich akcji i jakiś wyrzutów, że nie jestem przygotowana na przyjście np. jego brata do kibelka. On się wytłumaczył, że nie chodziło mu, że mam niewiadomo jak ekstra wyglądać..chodziło, że choć tak jak teraz, tzn. już nie w piżamie i nawet bez makijażu.. No i co bym zrobiła jakby tak ktoś postanowił do mnie wpaść? Mówię, że bym nie wpuściła jak niezapowiedziana wizyta, udawałabym, ze mnie nie ma i już. I że mógł po prostu napisać, że będzie z bratem, bo gdybym nie pomyślała się schować do łązienki, to by mnie z cycami naleśnikami zobaczył.. No i tutaj wybuchnął śmiechem że jak..cyce można nazwać naleśnikami.. No to ja już też zaczęłam się śmiać hihi
Super, że echo serca ok
No i że kłótnia zażegnana
Cytat:
Łał! Ale bogate informacje
Ale i tak cieszą, bo są dobre
Stary 2013-06-18, 14:16   #2413
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
[B]
Ja leżę na łóżku i zdycham. Nawet dzisiaj nie wstaję bo Tż mówił, ze jest jeszcze gorzej niż wczoraj (tak się w ogóle da ? ) .. muszę tylko do lidla podjechać ale to szybko załatwię.
Da się Byłam dzisiaj na mieście i mało nie skonałam, a w planach jeszcze jest Ikea

Cytat:
zbesztajcie mnie jak chcecie, ale rozebrałam się do rosołu od pasa w górę i tak sobie hasam po mieszkaniu ale dalej mi gorąco i rozważam opcję wejścia pod zimny prysznic
Ja po domu chodzę w samych majtach i biustonoszu o ile ten ostatni mnie nie zacznie cisnąć Chrzanić system

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie na nfz- babka nie robi ktg ( bo w sumie po co w 39tc)
Rozwarcie na opuszek i czekamy na skurcze. Po tym gmeraniu w kapie boli mnie w krzyzach jak nie wiem..
Jutro mam normalna wizyte prywatnie na kontroli wagi i ktg wiec moze sie czegos dowiem

No i trzymam kciuki za wszystkie szpitalne kolezanki nasze
A nie zrobiła Ci przypadkiem masażu szyjki?

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj tż utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma do mnie szacunku. Na pytanie "Gdzie byłeś?" odpowiedział mi, że "w dupie", a na "Co robiłeś?" - "jajco". Ręce mi opadły, spytałam czy wyżalił się mamusi - niepotrzebnie.
Chciałam z nim porozmawiać, trochę zdenerwowałam, bo mnie nie słuchał tylko telewizję, gdy jednak znów zaczęłam rozmowę podniósł się i jedyne co powiedział to "Dobra idę" i zniknął na ponad 40 minut. Podobno był u mamy, pompował jej rower... Hmm przez ponad 40 minut, bo jak wiadomo tyle się schodzi z pompowaniem opon przy rowerze Po powrocie była scena z "dupą" i "jajcem" ... Zrobiło mi się tak strasznie przykro, że się popłakałam. Oczywiście powiedziałam o wszystkim co myślę. Że staje dla niego na głowie, a on nawet nie miejsca w głowie na dziecko co dopiero w domu. Nic go nie interesuje. Prosiłam się od dwóch miesięcy by spytał cioci co ma po swoich dzieciach nam do oddania, ale on ma tylko pierdoły w głowie.
W końcu mocno się pogniewałam i powiedziałam, że koniec mojej dobroci skoro niema do mnie szacunku.
Jeszcze tego samego dnia pojechaliśmy po rzeczy do cioci, a po powrocie zrobił mi kanapki na kolację. A nie pamiętam kiedy ostatnio on zrobił coś do jedzenia. Ale niech wie, że zrobił źle.
Z tym, że ja ciągle mam do niego żal... i wciąż jestem zawiedziona.
Najfajniejsze jest to, że mam być perfekcyjną panią domu i jednocześnie mieć ochotę na seks codziennie. A z jego strony nie ma zrozumienia, nie mam siły, bo cały dzień zapierdzielałam, dostaję odpowiedź, ja też pracowałem i jakoś ochotę mam. Egoista jeden...
Powiedzcie jak mam mieć ochotę jak jest dla mnie...nazwę to po imieniu... chamem i burakiem, a klei się do mnie, robi maślane oczy i sypie słówkami "kochanie, skarbeńku etc" jak mu się bzykać chce ;/ ?

Właśnie piorę sterty małych ubranek, kocyki - wszystko co dostaliśmy
Tylko gdzie ja to upchnę...

Jeszcze tydzień i wizyta u gin. Nie mogę się doczekać
Zachowanie szczeniackie Szkoda mi Ciebie bardzo

Cytat:
Jeszcze się wkurzyłam na męża. Może niepotrzebnie tak wybuchłam, ale no zdenerwował mnie. Przyszedł z bratem, bo budowa o rzut beretem.. Ja na wszelki wypadek schowałam się do łazienki, bo nie byłam pewna czy sam będzie.. A on zajrzał i czy ubrana jestem.. A ja nie, w piżamie ciągle.. i oburzenie na mnie, że 'no ładnie'.. Bo on z bratem, a ja taka po nocy i o tej godz jeszcze. Wkurzyło mnie takie podejście, powiedziałam, że mógł dać znać smsem jak mu to nie pasuje.. Kurde w końcu u siebie jestem, a jego brat przychodzi tu jak do wychodka, bo na budowie nie ma kibelka.. Mam byc przygotowana zawsze.. kurde u siebie jestem! Jeszcze problemy przy kimś będzie mi robił. Powiedziałam, żeby spadał, taki nerw we mnie wlazł Jego brat skorzystał z kibla, wyszedł, mąż się umył i ubrał w ciszy (wizyta u kardiologa, ciśnienie przed echem serca mu podniosłam..super) i wyszedł. Nie powiem, małe wyrzuty mam do siebie.. ale jestem niewyspana, jest mi gorąco i ciężko..i ostatnią rzeczą jaka mi potrzebna do szczęścia, to popędzanie mnie i dawanie do zrozumienia, że powinnam być od rana gotowa jakby ktoś (tym kimś jest zawsze rodzina męża!) miał akurat wpaść.
Może niepotrzebnie przed badaniami, ale uważam że miałaś rację Szkoda bardzo, że jeszcze u siebie w domu będziesz się krępować

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Malinka trzymam kciuki

a w gratisie macie domek mojego smerfa...
Bosche, to można tak wyglądać w ciąży? Ja też tak chcę

Cytat:
a na razie naleję wody do miski, solą kuchenną rozmiękczę i użyję peelingu, pumeksu i kremu..wszystkiego co aktualnie posiadam
Nie sądzę żeby sama woda i pumeks pomogły Kup tarkę- ja mam z Sholla i też sobie chwalę

Cytat:
Niestety mam to samo i olbawiam się, że po KP będę wyglądała, jak panie z afryki
Witaj w klubie Mam tylko nadzieję, że po karmieniu cycki same wrócą do w miarę "normalnego" kształtu. A jak nie to tż będzie wyskakiwał z kasy na operację Popsuł niech naprawia

Cytat:
ja pierniczę.. no masakra.. i jeszcze te brodawki takie wielkie jak u krowy załamałam się.
A gdzie Ty widziałaś brodawki u krowy? Co najwyżej suty lub wymiona

Cytat:
No co Ty ... Szkoda To w takim razie też na pewno go nie wezmę, bo nie lubię takich zabudowanych do góry
Zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/alles-mama-new-biu...285525530.html
Mnie się podoba ten: http://allegro.pl/cubana-biustonosz-...266620306.html
tylko wstrzymam się chyba do porodu, żeby zobaczyć jakie wielkie miski muszę mieć

lecę nadrabiać dalej

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:17   #2414
sammi24
Zadomowienie

Heeej wracam z USG i wykładu, dzięki Ci losie, że już w domu
burza nadciąga, może się ochłodzi
Najpierw nadrobię, a potem piszę i zdj wstawię - czyli od doopy strony trochę

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
rzuciłam się tylko na torbę z ciuszkami, karton zostawiłam na później i co znalazłam w tej torbie-zakochałam się
Ale słodkie papeciątka

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej witam się w 9 mcu ciąży, obym nie dotrwała do 10

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje..[/QUOTE]

Super, że się odzywasz Cały czas trzymam kciuki, jak cała reszta zresztą mam nadzieję, że sama czujesz się spokojniejsza

Cytat:
SMS IDZIA:

Hej, wczoraj były skurcze, ale już jest ok. Właśnie leżę pod kroplówką, po 12 będę miała USG, czekam na wyniki moczu i krwi. Ogólnie jest dobrze, ale chciałabym już do domu i na wizaz :->. Pozdrawiam, jakby któraś urodziła to czekam na info.
Idzia kciuki trzymam, a wizaż nie ucieknie niech Cię tam przebadają porządnie

Cytat:
cześć Kobietki

Przepraszam, że nie melduję się regularnie ale czasem mam chwilę, że nie wstaję już z łóżka a jak już to tylko żeby dalej niż widzę
Dzisiaj po południu jedziemy do szpitala więc zobaczymy co mi powiedzą- obstawiam, że raczej nic i tylko mnie wytrzepie w samochodzie podczas drogi.
Ależ ten mały Cynamonek niezdecydowany

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Wybieram się dzisiaj na pierwsze zajęcia z SR, TŻ chciał iść ze mną, ale właśnie pisał, że raczej nie da się zwolnić wcześniej z pracy. Szkoda.
Daj znać jakie po SR co ciekawego było

Cytat:
dzień dobry nie mogę was nadrobić tż walczy z kablówką i dvbt gdyby któryś z waszych tż wiedział jak zrobić żeby dvbt i kablówka na raz odbierały dobrze a nie tak że albo kablówka dobrze albo dvbt to dajcie znać bo mój już 3 dni z tym walczy a dziś przez to internet nam odłącza...
Ja nie pomogę z tymi elektronicznymi sprawami i za wózek, leżaczek i resztę

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki!I wciąż wszytkie w dwupakach!!My wkroczyliśmy wczoraj w 32 tydzień !
za tydzień

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem juz w szpitalu. Zrobili mi ktg, zmierzyli miednice i dwa razy przebadali dowcipnie. Skurcze niby jakies sa ale to przepowiadacze i podobno czop powoli odchodzi. Jak sie cos zacznie to ginka kazala dzwonic. Po tych badaniach brzuch co jakis czas pobolewa..
Już niebawem maluszek oby jak najszybciej się rokzręciło. A na tym badaniu może robili masaż szyjki??

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

U mnie po wizycie na nfz- babka nie robi ktg ( bo w sumie po co w 39tc)
Rozwarcie na opuszek i czekamy na skurcze. Po tym gmeraniu w kapie boli mnie w krzyzach jak nie wiem..
Jutro mam normalna wizyte prywatnie na kontroli wagi i ktg wiec moze sie czegos dowiem
za wizytę

Któraś wstawiała kącik maleństwa ale mi nie zacytowało i nie pamiętam która ale w każdym razie - uroczy. I bardzo ładna naklejka z ptakiem

Asiunia ja tylko powtórzę po dziewczynach - szanuj siebie - przede wszystkim, niech Tż uczy się, że nie ma żartów i na wieki wieków nie jesteś do niego przywiązana super, że dostaliście tyle rzeczy od cioci

Oliath
trzymajcie się z malutką
dzoan no szkoda, że mężowi ciśnienie skoczyło przed kardiologiem ale słusznie, ja bym się wkurzyła tak samo jak Ty

Neni - niezła akcja z tym olejem i torebką w sklepie
Dotkaa kradziejko pomidorów moi rodzice kiedyś przed swiętami w markecie wywieźli tak w wózku karpia był zawieszony w jednorazówce pod poręczą i zapomnieli o nim, a też nikt ze sklepu nie zwrócił uwagi

Mam wrażenie, że połowy postów mi nie zacytowało no nic...

Zauważyłyście, że nie ma ELAINE???
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:18   #2415
magolina
Wtajemniczenie

U Was gorąco a wyobraźcie sobie jaka sauna jest u mnie na górze jak Tż wziął się za opalanie opalarką framug okna u Adasia w pokoju
nie dośc że śmierdzi toto, to jeszcze chyba ze 40 stopni mamy na górze
No ale ma dzisiaj wolne więc niech już robi.

roxi mam tą drugą tarkę z Orfilame i potwierdzam, że jest bardzo dobra ładnie ściera i jest przy tym delikatna.
za wizytę.

dzoan super, że Tżtowi badania wyszły ok no i że już ok między Wami

no właśnie gdzie Elaine???

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:21
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:24   #2416
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

no właśnie gdzie Elaine???
Rodzi?
Stary 2013-06-18, 14:26   #2417
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy normlane jest takie twardnienie co ok pol godziny?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-18, 14:27   #2418
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, też mnie teraz oświeciło.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:27   #2419
kiss12550
Zadomowienie

Dzien dobry

Spalam dzisiaj Az uwaga 4 godziny , nie wiedziałam ze mam tyle nauki na zawodowy no i mam za swoje…w każdym razie już po egzaminie i nareszcie mogę spokojnie wszystko sobie planowac dla dzidzi i wgl

asiunia – przykro mi że Twój Tż tak się zachowuje , powinien Cię wspierać a tymczasem…mam nadzieję ze jak już maleństwo się urodzi to dotrze do niego że jest teraz głowa rodziny i powinien Tobie i maleństwu zapewnić szczęsliwe zycie.

Niunia20 – sluzy Ci za

Tweedledee – za to moje baloniki to jeden wielki rozstep

Cynamonowa – super ze wszystko u Ciebie ok. , ale nie powiem , nastawilam się już ze wyprzedzisz kolejke

Malinka – 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze

Dzoan – dobrze ze z Tz już wszystko wyjaśnione

Uciekam odespac bo oczy same mi się zamykaja , zajrze wieczorem , 3majcie się
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:29   #2420
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Sama sobie ródź w taki upał
Właśnie chciałam napisać, że niby zazdroszczę dziewczynom, że to już, ale z drugiej strony chyba bym ducha wyzionęła, gdybym miała w taki upał rodzić

Ja już poodkurzałam i poprasowałam - tak jak przewidziałam, przed wejściem pod prysznic wyglądałam jak po masakra taka duchota dzisiaj jest... tylko pod prysznicem było mi dobrze
Stary 2013-06-18, 14:31   #2421
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy normlane jest takie twardnienie co ok pol godziny?
Ja mam tak standardowo w niektóre dni ale ja się z twardnieniami bujam od 17tc. A wcześniej Ci tak nie twardniał? połóż się, odpocznij, może Nospę, Magnez dodatkowy weź

Cytat:
Rodzi?
Cytat:
Kurcze, też mnie teraz oświeciło.

Tak, marzymy dalej, że któraś rodzi
Stary 2013-06-18, 14:32   #2422
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

podobno po brzy jest zawsze duzo porodow

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-18, 14:33   #2423
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Spalam dzisiaj Az uwaga 4 godziny , nie wiedziałam ze mam tyle nauki na zawodowy no i mam za swoje…w każdym razie już po egzaminie i nareszcie mogę spokojnie wszystko sobie planowac dla dzidzi i wgl
A egzamin zdany?
Stary 2013-06-18, 14:34   #2424
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat u Elaine to bardzo możliwe.
Stary 2013-06-18, 14:38   #2425
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat elaine to myślę, że już malucha tuli
Stary 2013-06-18, 14:39   #2426
Anulka_p
Zakorzenienie

Ja, detektyw Anulka sprawdziłam, że Elaine była aktywna dziś na wizażu o 11:57.
Stary 2013-06-18, 14:42   #2427
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Akurat u Elaine to bardzo możliwe.
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Akurat elaine to myślę, że już malucha tuli
No też mam nadzieję, że może chociaż ona miało się rozkręcać w najbliższych dniach po ich ostatniej wizycie, więc może ???

Cytat:
Ja, detektyw Anulka sprawdziłam, że Elaine była aktywna dziś na wizażu o 11:57.
Pani Sherlock, gratulacje
Stary 2013-06-18, 14:42   #2428
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Po 4 h. Ogarnęłam szafy!! Filipowych rzeczy nie ruszam, bo najpierw pranie.

Wcześniej bolał mnie brzuch jak na okres, na dole + krzyż, ale wzięłam no-spe, niech się nie wyglupia. A zaraz na zakupy, płyn do prania drobinek muszę kupić i coś na obiad...

sciski dla szpitalnych mam!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:44
malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:45   #2429
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
. to by mnie młody zobaczył spoconą w piżamie, z cyckami wiszącymi jak naleśniki i sterczącymi na szpic sutami
A młody jest jaki młody? Jeszcze mu się będą Twoje suty po nocach śniły

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Któraś reflektuje na truskaweczki?? Czy już wszystkie się przejadły?[COLOR="Silver"]
Ja swoje właśnie skończyłam

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
objaDAM ie czeresniami u mnie w sklepie wczoraj były po 4,9 dzis po 5,9 a na targu 7-któraś ostatnio pisała ze u niej po 29
Dzis na obiad pyzy z mięsem - biedronkowe i zrobiłam wafla z masą krówkową i kakaową
i kupiłam sobie na targu podkoszulki normalnie były aż po 5 zł ale bardzo fajne
Wczoraj kupowałam na targu po 14zł/ kg

Cytat:
Ja muszę tż wyciągnąć do ikei Sama nie pojadę bo czasami łapie mnie silny ból nerwu kulszowego i nie jestem w stanie wtedy noga ruszyć a co dopiero depnąc w gaz lub hamulec
Siądziesz na wózek i się będziesz odpychać zdrową nogą

Cytat:
Idę chyba na gołąbki :p[COLOR="Silver"]
Zapraszam do Krakowa, dużo lata tu tych dziadów

Cytat:

Fajnie że się pogodziliście

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

za zdany egzamin

Niunia- śliczna bryka

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:46
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:45   #2430
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Neni, przyszedł ten stanik do karmienia i jestem połowicznie zadowolona.

faktycznie jest miękki, wygodny, nigdzie nie uwiera. odpina się go z łatwością jedną ręką. ALE jest o wiele bardziej zabudowany niż na zdjęciach, bardziej taki babciny.. myślę czy go nie zwrócić nie potrzebuję jakiegoś mega seksi stanika, ale ten jest tak wysoko i szeroko zabudowany, że wyglądam w nim fatalnie niby miał to być tylko taki do karmienia w domu, ale mimo wszystko...

malinka, trzymam kciuki za konkretną akcję
mialam pytac jaki stanik, ale juz doczytalam ja mam z allesa i niby wygodny, ale wydaje mi se ze jakos jest wysoko pod pachami... moze przesune jeszcze ramiaczka nizej
Cytat:
Malinka trzymam kciuki

a w gratisie macie domek mojego smerfa...
sliczny domek! jak patrze na wasze brzuchy to mam wrazenie ze moj juz sie opuscil.. no jakos tak nisko jest... nie wiem...

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj paraduję w samym staniku i spodenkach od piżamy

Rozwarcie maleńkie jest, więc może coś ruszy lada moment

Przykro mi bardzo z powodu twojego TŻ Nie wiem co ci poradzić, ale na pewno nie możesz być dla niego za dobra. I jeszcze zaspokajać go jak tylko mu się zachce Spora część naszych TŻ musiała się obejść przez większość ciąży bez sexu, więc twój pewnie już by awantury robił... Gówniarz z niego i tyle. Zero odpowiedzialności.

Też bym się wkurzyła. Mówię, ja dzisiaj w staniku i też nie koniecznie chciałabym, żeby mi ktoś przychodził mnie taką pooglądać. Wystarczyło uprzedzić, że wpadnie z bratem.

Jaki ładniutki

Jaki zamówiłaś?

Mój kot to czubek Przyszedł na górę do pokoju mnie omiauczeć. Pytam go, co chce. Prowadzi mnie na dół, więc grzecznie za nim schodzę. Ten staje na środku i miauczy. To znowu go pytam co chce. Prowadzi mnie do drzwi wyjściowych, dając znak, że chce wyjść. Mówię mu, że klucze mam na górze w torebce i nie chce mi się po nie iść i mogę go wypuścić przez taras (jest dokładnie z drugiej strony domu, na przeciwko drzwi wejściowych). Idzie za mną, wystawia nos i się wraca I znowu zaczyna miauczeć. I ja znowu pytam o co mu chodzi. Ten znowu do tych drzwi wyjściowych. Ja znowu o tych kluczach i tarasie. Otwieram, a ten się wraca i miauczy. W końcu idę na górę po te klucze, siadam na chwilę i szukam ich w torebce, a ten na mnie miauczy. Schodzę na dół, otwieram mu drzwi i ten sobie wychodzi 10 minut później słyszę, że miauczy pod drzwiami. Schodzę na dół, a ten siedzi pod drzwiami tarasowymi, żeby go wpuścić
kot krejzol! Jak widac lubi chadzac wlasnymi sciezkami

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Asiunia jesteś młoda i tak myslę że twój tż też jest młody-jesteście świeżo po ślubie wiec musicie się dotrzeć...ale musisz pokazać ze jesteś silna i się mu przeciwstawiaj nie obsługuj go itp.jak on taki dla ciebie ty bądź taka dla niego. On widocznie nie dorósł i cały czas czuje się dzieckiem ze do mamusi jexdzi. On potrzebuje chyba matczynej miłosci.
powiem ci na moim przykładzie ja byłąm jeszcze młodsza miałam 17 lat gdy wyszłam za maż bylismy przed ze sobą 3 lata ale po slubie nie moglismy się dotrzeć jakoś nie mielismy do siebie szcunku. Ale po pary latach jesteśmy już 8 lat po ślubie jest idealnie. Ja też płakałam skarżyłam się tesciowej itd,itp ale potem koniec. Przestałam płakać zaczełam się stawiać rozmawiać z nim i w ogóle nawet nauczył się przepraszać-PODSZKOLIŁAM SOBIE GO i jest naprawde dobrze teraz
Mielismy te ciche dni nie umielismy zyć jako mąż i żona bo nigdy nie mieszkaliśmy razem ale z czasem było dobrze i myslę że i u ciebie się to zmieni jak tylko dojrzeje i myslę nawet że dojrzeje już niebawem jak dzidziolek się urodzi...
madrze napisane!

Cytat:
za wizyte!

Oliath trzymam kciuki!

Moze w koncu ktoras by urodzila co? bo nudy

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości