|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3212 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badania... tak przy okazji zapytam: czy trzeba prosić lekarza o zdjęcie dzidzi czy też nagranie czy sam daje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tez sam problem u nas kosztuje to 400 i nie wiem czy jest sens, bo podobno jak przeziernośc karkowa robia to jak tam zle wychodzi to wtedy najczesciej kieruja na badania. A\mnie skierowal wczoraj a badania mam dobre wad w rodzinie nie bylo...
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Przez chwile miałam biegunki w ciazy. Pomagalo ograniczenie warzyw i suszonych moreli/sliwek. Przeszły, ale zaczęły sie wzdęcia...
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie idę na genetyczne dają nagranie na DVD. Tez sobie zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Ja Pappa nie robię, moim zdaniem nie ma sensu, bo to czysta statystyka.
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale dopóki nie mam swoich siwych farbowania nie przewidujęCo do kolorystyki ubrań to po latach udało mi się zauważyć w jakich kolorach lepiej wyglądam i dobrze się czuję
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
em ma: U mnie też była objawem,że aż sama woda ze mnie leciała i 5 razy w ciągu godziny byłam w toalecie. A lekarz podejrzewał zespół nadwrażliwego jelita
![]() Ja się cieszę,że jeszcze nie wymiotuję Ale to może ostatnie dni mojej uciechy,bo już coraz ciężej na żołądku się robi![]() perfuzja: Wzdęcia to u mnie codzienność prawie że. Ale biegunka rzadko mi się zdarza tylko teraz i na samym początku,kiedy jeszcze nie podejrzewałam,że coś w sobie hoduję ![]() Też nie puchnę,ale głowa to normalnie wielka jest i helikopter mam nieziemski.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Wy o biegunce a u mnie od początku zatwardzenie :|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
A to normalne, niestety w ciąży...hormony..
Ja dziś byłam w sklepie i prawie babkę przede mną obrzygalam.. Tak smierdziala potem ze nie mogę... W ogóle myślałam, ze teraz dobry okres na ciążę, bo dużo warzyw i dobrych owoców będzie ale te intensywne zapachy mnie dobijają... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Mi od owoców już się przedobrzyło i nawet na truskawki patrzeć nie mogę. O marchewce już nie wspomnę,bo aż mnie cofa na sam widok
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) nie zjem to się źle czuję :p
|
|
#3224 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hej, ale pędzicie z postami
![]() Migotka, Kluska, za porozumienie z facetami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że ostatecznie wszystko skończyło się ok Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, nie mogę poradzić sobie z cerą. Kurcze, wychodzą mi takie bolesne, podskórne gule. Chyba wybiorę się do dermatologa. Ma może ktoś z Was taki problem?
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na wypryski proponuje sudocrem
u mnie działa idealnie. Są gule- wyciąga i wysusza. Są krostki - wysusza, ale nie męczy skóry![]() Podobno każdy reaguje inaczej, ale warto spróbować. Ale tak walczyć ciężko - to wszystko hormony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3226 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio jednak spotkałam kilka Dian, więc się upieram, że już nie jest tak nietypowe jak kiedyś![]() Ciśnienie też mam beznadziejne, choć mój "rekord" to 88/65, ale też kiepsko funkcjonuję, szczególnie w pracy... Jutro mam tą nieszczęsną wizytę, to zobaczymy, co powie moja lekarka... Może pozwoli mi znów solić bez opamiętania? ograniczam dla dziecka, a sól też podnosi ciśnienie, i to bardzo (więc polecam na koniak bym się w życiu nie zdecydowała, coli nigdy nie lubiłam, od kawy odrzuca...)
|
|
#3228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mówiłyście o tej pomidorowej, że dziś ja się nią zajadam, 3 talerzyk jem i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie. ![]() Zrobiłam sobie dziś też dobrze w stópeczki, najpierw masażerem wodnym je potraktowałam, a następnie masażerem takim z niby frezarką. Efekt może nie jest taki super jak u kosmetyczki, ale i tak moje stópki czują się o wiele pewniej w sandałkach teraz Lakieru też używam, nie przesadzajmy... Imię Diana bardzo ładne, na D dla chłopca podoba mi się też Daniel, ale mój tż go nie lubi (ma tak na drugie imię)
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Za mną też chodzi pomidorowa a dziś zrobiłam pyzy bo tak mi się wczoraj na wieczór zachciało
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam wszystkiego po trochu na zmianę... Ale fakt że przed ciążą mi już zdiagnozowali drażliwe jelito, więc na pewno teraz to też "pomaga" (choć szansa była, że w ciąży przejdzie, ale po co
)
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
dziś od rana mecze tosty z duuuza ilością sera i oczywiście arbuz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz biegunki tez mi sie zdarzaja ale ciocia (lekarka pediatra byla kilka razy w ciazy kilka razy poroniła, ma jedna corke)powiedziała ze tak moze byc ze tak mój organizm sobie radzi. Byle nie było to caly czas ale jak co ktorys dzien to oki |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
no, rzeczywiście, pędzicie, zanim znajdę post, na który chciałam odpowiedzieć, już i następnych mnóstwo... może naprawdę wyż szykujemy?
dziewczyny "problemowe" głowa do góry (brzuchy i nogi też - pełny relaks ) ) nerwy w kubeł i powinno być dobrze- na pewno stres nie pomoże- trzymam za Was kciuki!---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- a w ogóle powiedzcie, o co chodzi z tym klubem (ciągle na telefonie wyrzuca mnie na 1 stronę, a tam klub i klub ) osoby zrzeszone mają drugie forum, na którym wymieniają jeszcze więcej uwag, czy coś takiego? akceptację się dostaje w wyniku jakiegoś (tajnego?) głosowania? jakoś nie mogę znaleźć żadnych wyjaśnień...
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)ja z jasniutkiej blondynki stalam sie...brunetka. nie poznaje sie
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warunkiem przyjęcia do klubu jest aktywne udzielanie się na forum (min. 2 tygodnie) oraz akceptacja członkiń klubu. Jeśli ktoś chce do nas dołączyć proszę napisać wiadomość na PW z prośbą o przyjęcie do wizażanki gosia261282. |
|
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
Witam
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba należałoby w końcu się odezwać 2 czerwca ujrzałam 2 kreseczki ![]() Pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypadł na 6 maja więc teoretycznie jestem w 7 tc Do lekarza idę dopiero 26 czerwca więc upewnię się we wszystkim.Po wizycie zamierzam oznajmić nowinę rodzicom. Zapewne niestety zadowoleni nie będą, bo mam 23 lata i 2 metody anty zawiodły Może macie jakiś dobry sposób na przekazanie nowiny niezbyt 'chętnym dziadkom' ?Przyjmiecie kolejną mamusię ?
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-18 o 19:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

za badania... tak przy okazji zapytam: czy trzeba prosić lekarza o zdjęcie dzidzi czy też nagranie czy sam daje 

boję się.

za porozumienie z facetami
więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Dobrze, że ostatecznie wszystko skończyło się ok

?