|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Jezeli ciaza nie jest zagrozona to nie. Jednak zawsze najlepiej zapytac swojego lekarza co o tym sadzi.
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny.
Wróciłam dziś od lekarza...3,37 cm szczęścia, dwie rączki, dwie nóżki, ale jestem szczęśliwa i mega ruchliwe, wszystko mam nagrane na płycie termin mam na płycie11 stycznia.Lekarz mi kazał zrobić prenatalne w 13 tyg ciąży i usg piersi. Robilyscie to? Koszt w ck prenatalne 400 zł i usg100 zł. Dziś znowu z wrażenia pewnie nie usne |
|
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem. Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-06-17 o 21:49 |
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam już, śpioch
Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Isia
Usg piersi robiłam, za genetyczne dopłacam 200zł. Mój termin to 13 styczeń, niedaleko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam aplikacji "pregnancy" jest po angielsku więc raczej tylko dla tych znających język. Ma filmiki, śledzi ciążę, sa filmiki i opisy co w danym tygodniu się rozwija.
Sa też ciekawe pytania (np czy można manicure robić, czy dane leki brać,etc) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Em ma - u mnie z OM 12t1d, z USG 11t6d.
Pytałam też lekarza o bóle pleców. Sama mam takowe i widziałam, że wiele z was też narzeka. Myślałam, że pojawią się później, ale teraz macica może uciskać co nieco i to normalne. Gin zalecił basen - mówi, że każda pacjentka odczuwa poprawę. |
|
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | ||||
|
Zadomowienie
|
Piszecie jak szalone
![]() Cytat:
![]() wiec do sb jeszcze bede smarowała bo mam weselisko niech nozki ładnie wyglądają ![]() Cytat:
udzielałam sie tam po poronieniu jak nie mogłam zajsc w ciaze i widze ze watek nadal trwa a Tobie w koncu sie udało,gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mama tak na mnie dziwnie patrzyła bo mamy wspolna kuchnie jak na razie dobrej nocki
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja usg robie juz od dosc dawna ale to przez chorobe mamy. |
|
|
|
|
#3161 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do muzyki to wkurza mnie praktycznie każda Cytat:
Co do kominka u nas też póki co nie ma gdzie go zainstalować, więc pozostaje tylko w świecie marzeń ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle uświadomiłam sobie, że jestem już prawie w 2 trymestrze (w zależności od źródeł to 13 lub 14 tydzień). Co do tych bólów pleców to ja muszę poczekać na wizytę u lekarza, ale nie wiem czy da mi zielone światło na basen. No i trochę się obawiam...po pierwsze że coś złapię, a po drugie działania chloru na skórę przez ten chlor nie chodziłam nigdy na basen regularnie, bo to dramat był co się działo ze skórą (czerwona, dużo drobnych krostek, potem sucha).
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-06-17 o 22:49 |
||||
|
|
|
#3162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się obejdzie bez infekcji, nie mam do nich skłonności, tfu, tfu. Na chlor też nie reaguję negatywnie.
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kurde taaaką miałam ochotę na gołąbki (najbardziej na kapustę z tych gołąbków) a u nas jak na złość od 3dni nie idzie nigdzie kupić kapusty więc dziś mój sie zlitował i stwierdził że pojedzie i kupi gotowe w słoiczku co prawda to nie to samo co takie domowe ale lepszy rydz niż nic... ja już taka zadowolona że wkoncu dostane te gołąbki on wraca wyciąga zakupy a tam co.... GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA A teraz dobrej nocy Wam życzę |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byl to basen szpitalny,tylko dla pacjentow i wlasnie brzuchatek.Moge naprawde polecic
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś na usg
I wszystko jest dobrze ))))Cudownie!!!!! Jestem przeszczęśliwa i zapobiegawczo zaczynam się martwić o usg genetyczne![]() Jeśli to przeczytasz Mała Migotko, to do kogo idziesz i kiedy? ![]() Cytat:
Znam to uczucie. I ten straszny zawód, gdy coś nie jest takie jakie MA być. Podziwiam Cię, że zjadłaś, ja bym się baaaaardzo zdenerwowała.Tak a propos tego denerwowania się, to mam tak samo Jestem taka porywcza teraz, non-stop coś mi się nie podoba. Ale najgorsze, że ja to widzę, a nie umiem temu zaradzić. I zdarza mi się to tylko w domu, przy biednym Tż. Najbardziej mnie wkurza, gdy on jeszcze próbuje dyskutować! Jeeeee...albo gdy jedzie za szybko, to mam ochote wysiąść, ryczę, patrzę na licznik a tam 50...Albo gdy gada do mnie(gada stale)...albo gdy go za długo nie ma...albo gdy nie chce jeść, albo gdy zostawia nierozpakowane zakupy na stole w kuchni(wszystko wyciąga z siatek i układa, żebym zobaczyła co kupił), a ja wchodząc do kuchni czuję zapach: truskawek, koperku, ziemniaków, szynki...a on się mnie pyta, czy ładne zakupy zrobił....buuuu...teraz to mi się płakać chce w obliczu swej okrutności Teraz to bym zjadła gołąbka...a zwłaszcza tą kapustę...taką ciepłą...jej...Dziś wieczorem zjadłam 4 naleśniki z dżemem, słoik buraczków ze śmietaną, trochę winogron, kotleta z ketchupem...a potem mnie zmuliło i znów jestem z pustym brzuchem...oszaleję...cho ć staram się nie narzekać, mam takie dyskretne wrażenie, że jest troszkę lepiej ![]() Idę jednak coś przegryźć....z pustym brzuchem nadal muli ((Dobranoc:-***
|
|
#3166 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś też kozaczyłam, że nie chciałabym poznać płci, ale teraz jakoś... chcę się oswoić z tą myślą, zwłaszcza, jeśli będzie chłopaszek. Bo marzę o dziewczynce ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Osobiście jeśli miałabym rodzić na styk, wolałabym urodzić w Nowym Roku, niż w Sylwestra. Dziecko rocznikowo następnego dnia będzie już miało rok, choć de facto będzie miało 1 dzień. A skoro teraz do szkoły idą rocznikowo 6 latki, taki maluch tak naprawdę idzie do szkoły jako 5 latek. 1 dzień różnicy w urodzeniu wydłuża mu dzieciństwo o rok. Ale zdania pewnie są podzielone ![]() Cytat:
mama rodziła przez cc i się bardzo zdziwiła, jak po przebudzeniu dali jej córę, gdyby nie fakt, że miała zaprzyjaźnioną położną na oddziale, która wszystkiego dopilnowała, to posądziłaby szpital o pomyłkę, przecież miała urodzić Bartosza, a nie ? No właśnie, jak ją nazwać Imię mi wybrał starszy brat ![]() Cytat:
![]() Inne typowo imprezowe do mnie nie przemawiają ostatnimi czasy. Relaksacyjna też daje rade, jeśli ktoś lubi. Usłyszałam kiedyś u swojej kosmetyczki i sobie puszczam czasami np to http://www.youtube.com/watch?v=McOQZ...38D366&index=4 Jak już tak marzymy o kominkach itp, to mi się marzy mały domek a w nim pokój relaksacyjny, cały w drzewie cedrowym, z wygodnym leżaczkiem, z jakimś sprzętem muzycznym i właśnie taką muzyką, z odpowiednim oświetleniem, małą biblioteczką. Ahh... Cytat:
tym optymistycznym akcentem żegnam się na dziś
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Ech... Po co żyć jak człowiek, skoro można zasnąć po 20 a obudzić się przed 5? Jedynie dobre, że humory przesypiam i rodziny nimi nie męcze
![]() Co do kominka, to mi się marzy właśnie taki "krematoryjny", bo mam małą przestrzeń i żaden inny by dobrze nie wyglądał, ale to jeszcze dalekie plany, za podłogami, drzwiami i jeszcze tysiącem rzeczy... Ale jest spora szansa że będzie, tylko kiedy? Co do farbowania to też chodzę z wielkim odrostem (moja babcia pierwszego siwulca znalazła, jak miała 50 lat, a ja 20:/) bo nie zdążyłam przed dzieckiem (ten ostatni okres był zupełnie nie w czasie i czekam na ten 2 trymestr jak na zbawienie... Teraz się boję, bp też mnie omal nie wykończył zmywacz do paznokci![]() A jeszcze zapomniałam Wam napisać, że sama mam nietypowe (przynajmniej kiedyś) imię i źle mi z tym nie było ("o, jakie piękne imię" ciągle słyszałam) co było odmianą przy 3 Kaśkach, Aśkach i Ankach w klasach ("to jak was rozróżnimy?") Więc dla dzieciaka też nie chcę żadnego z najpopularniejszych, żeby nie miało problemu z tożsamością ale przez to odpadła Julka, choć też nam się bardzo imię podoba...---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Cytat:
)
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
hello
wlasnie jest 24st w cieniu ogolnie chodze na spacerki bo strasznie nerwowa sie zrobilam.O wszystko ![]() ![]() wlasnie sie szykuje o pracy i mlodego do przedszkola21 mamy otwarcie basenu-mam do niego az przejscie na 2 strone wiec bede korzystala![]() ![]() milego dnia @ll
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dzień dobry
Gratuluje wszystkich udanych usg Ja juz przebieram nogami przed piatkiem. Z nowości: szef zaproponował mi delegacje na trzy tygodnie do Francji. Bardzo sie cieszę, bo to pewnie ostatni taki wyjazd na długo. Muszę tylko znaleźć dobry termin, miedzy jedna wizyta a druga i jeszcze nie zapominając o usg polowkowym Mam nadzieje, ze uda sie wszystko zgrać.
|
#3170 |
|
Gang Iren
|
Hej. Cos sie wyspac ostatnio nie potrafie. A Mlody bezlitosny,max 6 trzeba wstac. Chociaz zasnie po 21,to i tak musi wstac wczesnie.
Dzisiaj duzo mam roboty,wiec pewnie wieczorem sie odezwe. Juz jutro spimy w nowym domu,a jeszcze w czwartek przyjedziemy do starego sprzatac i trzeba rozliczyc sie z kobieta z agencji. Mam nadzieje,ze z bonda za duzo nie zabierze,zniszczen nie ma,ale pewnie bedzie szukala dziury w calym. Idziemy tez dzis kupowac pralke,lodowke i kuchenke. Z synkiem do lekarza,bo krzywo stawia stopke jak chodzi. Mielismy wyznaczona wizyte do specjalisty i przyszedl list,ze jest anulowana. Musze dowiedziec sie dlaczego. Milego dnia!
|
#3171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku nie malowałam wcale, ale to z powodu remontu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę zadzwonić do niego dziś i podpytać. Wizytę mam 2.07, obawiam się czy nie iść jednak trochę wcześniej. Od 4 dni zero mdłości, zero dolegliwości. dziś zaczęłam 11 tydzień, i.... zaczynam się martwić Wczoraj wyciągnęłam rower i dziś przydrałowałam do pracy. Kondycja mi padła, wcześniej biegałam co 2-3 dni po 8-12 km w godzinę/godzinę i 10 min BA nawet miałam plan startować w maratonie , ale chciałam się rok przygotowywać hehehe a teraz... katastrofa. Muszę coś z tym zrobić, bo źle się czuje.
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z rana lekka burza ale słońce już wychodzi
![]() Ja wczoraj zasnelam przed 21 z ręką na laptopie i pilotem przy głowie...masakra Dziś obudził mnie pełen pęcherz o 6 rano i już oczywiście nie zasnełam ![]() Dziewczyny co raz częsciej myśle o l4 chyba przy następnej wizycie je poprostu wezme,nie mogę skupić się w pracy,ciągle chodze zaspana i mi się poprostu nie chce,jak mam nie traktować dobrze klientów to wole odpoczywać w domu zwłaszcza że przyuczam teraz stażystke która ma być za mnie na mój czas nieobecności
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od tego czasu wylazl mi brzuch, wiec jestem troche spokojniejsza. Byle do usg
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż moja teściowa... "o Boże Boże Booooożenko...."
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-06-18 o 08:58 |
|
|
|
|
#3175 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Genetyczne też na pewno będzie wporządku ![]() Cytat:
Ja od tygodnia tak mam a to dopiero 10tc ... jakaś taka spokojniejsza jestem i wogóle się nie czuję jakbym była w ciąży też mnie to zaczyna stresować ale w piątek wizyta |
||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
ja na chwilkę- u mnie lało rano a teraz się wypogadza
zaraz jadę do Gdańska na koncert Bon Jovi
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który tydzień? Ja planuje przełożyć wizytę o kilka dni wcześniej już nawet nie tyle z niecierpliwości, ale zawsze na początku tygodnia mam młyn w pracy a wiem, że będę miała iść na badania i nie będę miała nawet kiedy:/ Muszę się do niego dodzwonić dziś i podpytać o to czy ma sens przychodzić wcześniej o 4 dni i czy zrobi USG genetyczne i jak to wygląda. Poza tym irytuje mnie fakt,że nie mam dalej karty ciąży, tzn mam ale u siebie leży i czeka na wypisanie.... nawet jakbym poszła do lekarza z bólem gardła (który zaczyna mnie męczyć) to Pani doktor będzie na mnie patrzeć jak na kosmitę... przyszła zdrowa młoda i panikuje
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-06-18 o 09:22 |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwcześniej można je zrobic 11t6d.
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
agoola83, jkednak Pan doktor nie robi, polecił mi Gyncentrum w Katowicach. Powiedział, że takie badania wskazuje się raczej dla osób z wiekiem powyżej 35 lat, gdzie w poprzedniej ciąży było coś nie tak itp. ale mam taką możliwość, z tym, że odpłatnie.
Tam kosztują 200 zł. Myślę i myślę...
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-06-18 o 09:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

i mega ruchliwe, wszystko mam nagrane na płycie 

przez ten chlor nie chodziłam nigdy na basen regularnie, bo to dramat był co się działo ze skórą (czerwona, dużo drobnych krostek, potem sucha).

((

Ale nie myślę,żeby miało to jakiś wielki wpływ na mojego embrionka
i najbardziej mam ochotę właśnie na coś o "konkretnym smaku" jak ja to zawsze mówię