Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 18:05   #3751
banka26
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Axela bedzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1371574924121.jpg (82,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1371574934840.jpg (56,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1371574954892.jpg (52,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1371575039633.jpg (46,1 KB, 44 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:10   #3752
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
O 13.55 przyszla na swiat nasza Lenka wazy 3700 i mierzy 56cm. Porod sn w sumie w 4h

Nadrobie Was pozniej

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tak jak Justi napisała. Moja tak ciamka ten gazik że wodę z niego wysysa. Po kąpieli z mojego głodomorka powstaje mega głodomorek, a przed kąpielą napycha się pod korek
Mój też
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
chyba zanika mi pokarm... dziecko possie z 10 min i zaczyna sie denerwowac.. wypluwa cycka
odbij go i przystaw znów... a jeśli jest bardzo gorąco to rozbierz do pampersa
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Podeszłam dzisiaj na ważenie i wizytę patronażową. Tymek waży 3750g więc przybrał 265g tygodniowo:-D a w sumie 530g w 2 tyg.

ładnie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ponoć tak dzieci zasypiają. To cytat z Tracy Hogg na ten temat:
Początek snu. Oznaką zapadania w sen jest zamknięcie oczu i bezwładne opadnięcie głowy na piersi lub na bok. Dziecko przypomina wtedy osobę drzemiącą w pociągu. Gdy wydaje nam się, że śpi już na dobre, nagle otwiera oczy, główkę odchyla do tyłu, na chwilę prostuje całe ciało. Następnie niemowlę ponownie zamyka oczy i cały cykl powtarza się od trzech do pięciu razy, po czym ostatecznie wkracza do krainy snów.

Też nie wiedziałam. Jak często się to robi??

Wiecie co z tego co piszecie Wasze dzieci mają różne drzemki w ciągu dnia... U nas Sofia jak zaśnie to zawsze śpi ok. 2h... Może tylko jak ją gazy męczą to się wybudza wcześniej, ale staram się ją wtedy spowrotem ugłaskać do snu. Szkoda tylko, że ja nie umiem zasnąć, żeby odpocząć podczas jej drzemek...
no to mój się rozbudza aż za bardzo :/

chociaż raz dziennie a pewnie najlepiej ze 2

ja czasem śpię z młodym w dzień

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:12   #3753
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jaki macie ten leżaczek? My mamy taki z Tiny Love co się na płasko rozkłada i położna dziś powiedziała, że jak najbardziej może w nim w ciągu dnia leżeć i sobie koło nas spać.

Nie, w moim używali gazy i wody ciepłej. Ja postanowiłam w domku póki co to kontynuować. Poczekam z tymi chusteczkami

Oilatum to dobry zamiennik

Mi dziś po 6 dniach położna zdjęła szwy i cóż...wy pisałyście zdaje się, że nie boli, a mnie jednak bolało.

Odnośnie spania to moja mi powiedziała, że mam tak długo karmić i rozbudzać jak nie zaśnie, a jak niby zaśnie i odłoże i się budzi to znów do cycka...ale mój dopiero jutro będzie miał tydzień więc może stąd takie instrukcje.

I inna sprawa- czym myjecie buzie dzieciom w środku? Mi dziś powiedziała, że mam to robić , a ja szok...

Acha i Aaś pisałaś, że nie trzymać w pionie...ale tak żadnego dziecka czy chodzi o Twoje maleństwa, bo mi np. po jedzeniu ewidentnie kazała tak trzymać.
ja mam z fisher price, ale nie rozkłada sie na płasko.
co dopionu, to i tak za chwilę maluchy nasze się inaczej nie pozwolą nosić, bo będą chciały sobie świat oglądać
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
xal http://aptekacentrum.lublin.pl/mama_..._ml,i1931.html ja mam to.

To dziecku buźke w środku się myje? Nikt mi nie powiedział :-(

ja nigdy nie myłam w środku
Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Moja córka ostatnio bardzo dużo zaczęła ulwać Nie wiem czy za bardzo się napycha tym mlekiem czy co, na początku tak nie robiła i nie wiem co z tym teraz zrobić. Praktycznie za każdy razem jak się naje to po pewnym czasie uleje

Wasze dzieci też tak mają ?
powiedz lekarzowi bo moja tak miała, tylko ona w sumie bardziej rzygała niż ulewała. Kubuś ulewa jak go za szybko wezmę w pion po jedzenium aa tak to raczej nie ulewa. Ulewanie jest normalne, ale rzyganie na odległość to sygnał ostrzegawczy..

Cytat:
chyba zanika mi pokarm... dziecko possie z 10 min i zaczyna sie denerwowac.. wypluwa cycka
weź pij jak najwięcej!!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:13   #3754
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Masz zgodę Możesz rodzić
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
proszę cię bardzo ja się spokojnie mogę bujać do przyszłego tygodnia :P
Cytat:
A proszę,Pani przodem:-D
no i co? i nic...

kurcze, żeby takiego upału nie było, to bym rozpaliła ognisko przed blokiem i zaczęłabym tańce wywołańce... bo chyba nic innego na Jaśka nie zadziała... masakryczna pogoda...

banka, cudne fotki

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-06-18 o 18:14
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:16   #3755
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

nuna jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji. Krwawi (czop się odkleja). Na razie nie rodzi
]
O kurcze, to może za chwilkę zostanie mamusią Życzę jej tego, bo przecież nie mogła się doczekać Trzymam kciuki za dobrą i szybką akcję

Cytat:
Napisane przez uparciucha Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny Teraz moja kolej na opis mojego porodu. 05 czerwca z moja mamcia z ranca wybrałysmy sie na zakupy, mama obkupiona i very happy z nowych ciuszkow a ja bez niczego Poźnym wieczorem wszamałam truskowki ze smietana - pychotka poszłam sie kapac i zaczynam czuc bóle kregosłupa( mysle sobie to przepowiadacze, biore 2 nospy i czekam, azeby bole mineły - godz.22.00. A tu dupa bo bole nie mijaja, biore kolejne 2 nospy i czekam. Juz po północy a skurcze coraz bardziej dokuczliwe, mysle sobie przeczekam te bole w domu. Od pólnocy do 3.40 chodze po mieszkaniu, staram sie oddychac, chodze non stopera do kibelka i tam patrze czop odszedł. Wiec dzwonie po TZ bo był w pracy, ze ma przyjezdzac , bo chyba juz rodze - tel.o godz. 3.40 a ja w tym czasie wchodze pod prysznic, polewam sobie kregosłup i staram sie ogolic krocze ( a miałam sobie zrobic jeszcze lewatywe:P ) pod prysznicem czuje,ze nawiedzaja mnie powoli skurcze parte. Tz przyjezdza, wskakuje do auta, juz nie oddycham tylko dysze i czuje,ze oprocz urodzenia bobasa, urodze wszystkie wnetrznosci.o 4.50 jestem na izbie i mowie poloznej ze rodze, ona spokojnie zapraszam na gabinetu, zobaczymy ile jest rozwarcia, ja w tym czasie podazam za nia, czuje ze wody płodowe poszły( bardzo mało ) kłade sie na kozetke a ona patrzy na moje krocze i krzyczy: Głowke juz widać!Wiec zleciały sie połozne,jade na oddział porodowy,laduje na łóżku ( nawet nie zdazylam sie przebrac w pidzame) połozna, typowa Helga, kaze mi złapac sie za kolana i przec, ja pre - 2 albo 3 parcia i po chwili słysze mała Zosienke i widze jej czarny łebek - urodzona 6 czerwca o 5.05, waga 3 060,dł.54 cm. 10 pkt..Oczywiscie krocze naciete - 4 szwy( wg mnie baba na wyrost to zrobiła, nacinanie boli i zszywanie rowniez),brzydka blizna Moze znacie jakies dobre kremy na spłycenie blizn?? Malutka od razu łapie do czego służy cycek i bardzo ładnie jej to wychodzi. Ze szpitala wychodze 08.06. razem z mała,choc jest tyci pomaranczowa ale neonatolog po badaniach zezwala na wyjscie.W dniu wypisu mała waży 2 850, dzisiaj byłam z nia u lekarza i już waży 3 200.

Drogie mamuski, prosze o pomoc Może ktoras mogłaby wkleic link albo informacje z forum na temat becikowego - najbardziej mi zalezy na tym,jak postepowac z US. Z gory dziekuje
Wow...szok. Po pierwsze że tak szybko poszło, a po drugie, że Ty nie spanikowałaś jak poczułaś parte. Ja bym chyba zawału dostała jakbym poza szpitalem dostała tych partych.

Cytat:
O 13.55 przyszla na swiat nasza Lenka wazy 3700 i mierzy 56cm. Porod sn w sumie w 4h

Nadrobie Was pozniej
Gratuluję

Cytat:
A denerwuje się czy zasypia? Bo mój też krótko ssie, ale zwykle po prostu później zasypia i ciężko go dobudzić.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:29   #3756
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
no i co? i nic...

kurcze, żeby takiego upału nie było, to bym rozpaliła ognisko przed blokiem i zaczęłabym tańce wywołańce... bo chyba nic innego na Jaśka nie zadziała... masakryczna pogoda...

banka, cudne fotki
dzieki

ile dajecie pic w ciagu dnia ?? bo przeczytalam gdzies ze przepaja sie przy karmieniu mm tyle mililitrow ile zjada dziecko przy jednym karmieniu mleka... hmm ja tak do tej pory gora 50 ml mu dawalam i nei wiem czy nie za malo..
maly zjadl mleczko i pousmiechal sie no dzisij jest boski
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:34   #3757
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć tak dzieci zasypiają. To cytat z Tracy Hogg na ten temat:
Początek snu. Oznaką zapadania w sen jest zamknięcie oczu i bezwładne opadnięcie głowy na piersi lub na bok. Dziecko przypomina wtedy osobę drzemiącą w pociągu. Gdy wydaje nam się, że śpi już na dobre, nagle otwiera oczy, główkę odchyla do tyłu, na chwilę prostuje całe ciało. Następnie niemowlę ponownie zamyka oczy i cały cykl powtarza się od trzech do pięciu razy, po czym ostatecznie wkracza do krainy snów.
To moja takich cykli zalicza teraz dużo, nie wiem czy coś zjadłam, czy to pogoda. Ciągle chce do cyca, possie, zdrzemnie się i znowu ryk

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 18:48   #3758
karolina2121
siedzę i myślę

Dzięki za rady ... moze rzeczywiscie nalykal sie powietrze, bo strasznie lapczywie je

Cytat:

A denerwuje się czy zasypia? Bo mój też krótko ssie, ale zwykle po prostu później zasypia i ciężko go dobudzić.
Denerwuje sie, bo ciągle jest glodny A przysypianie przy cycku to swoja droga

Opis porodu

Nad ranem leżąc w łózku poczułam jakby coś ze mnie wyciekło... nie wiedziałam czy popuściłam czy sączą się wodą... poszłam do łazienki, ale na wkładce byl tylko śluz(resztki czopa czy coś?), więc wróciłam spać.Po 2 godzinach (około 10) to samo... następnie rozbolał mnie brzuch. Poszłam pod prysznic, ale skurcze nie przechodziły. Ciągle były jeszcze nieregularne, co 10 min, potem co 5min, za chwile co 3, a potem znowu co 10 Gdy skurcze nasilały sie myślałam, ze schowam sie do mysiej dzury i juz wtedy wiedziałam, ze rodze ;] o 12 zadzwonilam do meza... nie wiem dlaczego, ale sie rozwylam maz myslal, ze cos sie stalo, a ja po prostu rodziłam przyjechal na sygnale i ruszyliśmy do szpitala... przez cala droge praktycznie sie do siebie nie odzywalismy a jechaliśmy do szpitala godzinę W szpitalu od razu na Izbe przyjec... papierologia...babka kazala mierzyć skurcze... stwierdziła,ze póki co przyjmie mnie na patologie.
Na patologi podpięli mnie pod KTG...wiłam sie na tym łóżku, bo skurcze były juz naprawdę silne... gdy poszłam do toalety myślałam, ze zemdleje... to KTG bylo dla mnie męczarnią... nie moglam sie doczekać, az ktos przyjdzie i powie, ze moge rodzic... Na szczescie przyszla polozna i zaprosila mnie na badanie do lekarza... rozbierając sie przestraszyłam sie krwi na gaciach... polozna mnie uspokoila, ze to normalne - to znaczy, ze juz cos sie zaczyna dziać Na fotelu lekarz oglosil,ze mam juz 9cm rozwarcia Miod na moje uszy Zaprosili mnie na porodowke... lekarz życzył mi powodzenia i powiedział, ze do 19 powinnam urodzic Podpięli mnie pod oksytocynę chociaż wg położnej nie bylo to konieczne, ale lekarz zlecil. Na porodówce oczywiście znowu pytania Wszystko mnie bolalo, chcialam juz przec, a ta akurat reraz musiala wypełniać te papiery Na szczęście maz byl przy mnie i odpowiadal w wiekszosci za mnie... ja nie mialam sily gadac, ale gdy przekrecil, ze mam wyksztalcenie srednie musialam go poprawic
Wreszcie pozwoli mi przec.. zaczelam wydawac z siebie dziwne odglosy Czułam jak glówka napierała na krocze... myslalam, ze pekne nacieli mnie, kilka stekniec i Antos byl juz na swiecie położyli mu go na brzuchu - byl taki ciężki i ciepły - oczywiście zaczęłam płakać potem zabrali mi go a mnie zaczęli zszywać, przynieśli mi go po zszyciu i przystawili do piersi Ogolnie caly personel zachwycony moim porodem... zalecili odczekać rok i rodzic następne ochrzcili mnie maszyna do rodzenia Potem juz na sali poporodowej przychodzili rożni ludzie (solowa i położne) i pytali czy to ja tak szybko urodziłam Normalnie czułam sie jak gwiazda

Po wszystkim bolało mnie gardło, ale poza tym czułam się dobrze aa podsumowując - do szpitala dojechaliśmy po 13, o 16.05 Antoś był na świecie

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-06-18 o 22:35
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 19:36   #3759
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Karolina szok!

Stary 2013-06-18, 19:41   #3760
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

antoinette z tym marginesem błędu to się nie zgodzę bo ja miałam robione USG kilka godz przed porodem i różnica w wadze byłą pół kg.
No to mnie pocieszyłaś W takim razie mój grubasek może i 4300 już ważyć

Cytat:

nuna jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji. Krwawi (czop się odkleja). Na razie nie rodzi
za rozkręcenie akcji

Cytat:

Nadrobie Was pozniej
Kolejny maluszek, zmniejsza się kolejka przede mną. Z chęcią być się przed kogoś wcisnęła

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Axela bedzie dobrze

Śliczny ten Twój synuś. Tyle zmartwień przez te maluchy, ale dla takich płomyczków warto wszystko znieść.
Stary 2013-06-18, 19:44   #3761
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
mały w końcu usnął więc mam chwilkę żeby do Was zajrzeć.
Znowu brakuje mi czasu.. mały ma już coraz dłuższe okresy aktywności... i większość czasu poświęcam jemu..
ja czytam forum jak karmię albo usypiam małego..
ale u mnie usypianie polega na włożeniu do łożeczka i wkłądaniu co kilka minut smoczka, bo wypada i jest nerw ze wypadł.. i tak az zasnie..

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
w jakich godzinach chodzicie na spacery?
Pytam bo moja pediatra mówiła żeby nie chodzić przed 12:00 dopóki nie opadną wszystkie te pyłki, a teraz jest takie słońce, że szkoda mi brać dziecko w taki upał.. i wczoraj dopiero koło 17 wyszłam na godzinkę spacerując w cieniu.. w ogóle mam wrażenie, że moja niunia jest umęczona tą pogodą
ja nie bardzo patrze na godziny.. kiedy mi wyjdzie dzisiaj wyszłam o 14, bo spaliśmy do 11.30.. do 13.30 z przerwami się karmiliśmy i przebieraliśmy, no i o 14 w koncu ja się wybrałam i wyszliśmy...

Cytat:
Ninula zasnęła po 4 godzinach, żeby pospać 40 minut. Chyba za gorąco jej było, chociaż w samym body leżała Matka durna nie umie jej ubrać. Teraz przy okazji coś zjadła, rozebrałam dziecko jeszcze bardziej, ale snu nie widać.

My z PZU dostaliśmy pieniądze następnego dnia po złożeniu dokumentów, a do becikowego kompletuje powoli dokumenty ale też mi ciężko bo sama z dzieckiem jestem, a teraz taki upał to wole nie wyjeżdżać dopiero popołudniu albo wcześnie od rana.

Też mamy leżaczek, ale Mała nie leży w nim bo wygląda jak nieszczęśliwa, za mała jeszcze do niego jest i stoi w kącie.
ja właśnie się zastanawiam nad kupnem, ale nie wiem czy mój to w takim leżaku posiedzi.. wkłądam go czasami do fotelika samochodowego, ale nie bardzo chce w nim siedziec.. wytrzumuje jakies 5 minut.. wiec jak tak będzie siedział w leżaczku to mi się nie oplaca go kupować..

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
o jezuu, głupio mi ale mam dość własnego dziecka... mała dała mi tak popalić dzisiaj, że mam ochotę się pociąć.... zaczęło się, jak zobaczyła z samego rana, żea karmię małego i nie mogłam jej przytulić... postanowiła mi chyba dac mi nauczkę... jest cholernie zazdrosna o małego. Dzisiaj prawie go wywaliła z fotelika, myślałam, że jej dam w dupę, ale się w porę ogarnęłam. A potem wyrzuciła mu smoczka z łóeczka... nogą!!! czuję się dzisiaj totalnie bezradna. Mały też dopiero teraz zasnął od rana tak porządnie. Włączyłam jej "księżniczkę i żabę" i mam trochę spokoju bo już nie mam siły.
Do tego stopnia, że zadzwoniłam do przedszkola i poinformowałam właściciela, że od jutra to oni będą się znią męczyć także jutro powrót do przedszkola... bo już bym rady nie dała...

to masz przeboje..

Cytat:
A jaki macie ten leżaczek? My mamy taki z Tiny Love co się na płasko rozkłada i położna dziś powiedziała, że jak najbardziej może w nim w ciągu dnia leżeć i sobie koło nas spać.

Nie, w moim używali gazy i wody ciepłej. Ja postanowiłam w domku póki co to kontynuować. Poczekam z tymi chusteczkami

Oilatum to dobry zamiennik

Mi dziś po 6 dniach położna zdjęła szwy i cóż...wy pisałyście zdaje się, że nie boli, a mnie jednak bolało.

Odnośnie spania to moja mi powiedziała, że mam tak długo karmić i rozbudzać jak nie zaśnie, a jak niby zaśnie i odłoże i się budzi to znów do cycka...ale mój dopiero jutro będzie miał tydzień więc może stąd takie instrukcje.

I inna sprawa- czym myjecie buzie dzieciom w środku? Mi dziś powiedziała, że mam to robić , a ja szok...

Acha i Aaś pisałaś, że nie trzymać w pionie...ale tak żadnego dziecka czy chodzi o Twoje maleństwa, bo mi np. po jedzeniu ewidentnie kazała tak trzymać.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
przegotowana woda i jałowy gazik
Cytat:
xal http://aptekacentrum.lublin.pl/mama_..._ml,i1931.html ja mam to.

To dziecku buźke w środku się myje? Nikt mi nie powiedział :-(

też jestem w szoku ze trzeba myć w srodku?? a po co? ze niby taka higiena jamy ustnej?? ja nie wiem czy bym byla w stanie coś mu tam wsadzić bo on od razu zaciska i zaczyna ssac...

Cytat:
Moja córka ostatnio bardzo dużo zaczęła ulwać Nie wiem czy za bardzo się napycha tym mlekiem czy co, na początku tak nie robiła i nie wiem co z tym teraz zrobić. Praktycznie za każdy razem jak się naje to po pewnym czasie uleje

moj ulewa, prawie za każdym karmieniem, tak mu trochę cieknie po brodzie.. a czasami mu się odbija takim serkiem..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 19:46   #3762
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za rady ... moze rzeczywiscie nalykal sie powietrze, bo strasznie lapczywie je

Opis porodu

Nad ranem leżąc w łózku poczułam jakby coś ze mnie wyciekło... nie wiedziałam czy popuściłam czy sączą się wodą... poszłam do łazienki, ale na wkładce byl tylko śluz(resztki czopa czy coś?), więc wróciłam spać.Po 2 godzinach (około 10) to samo... następnie rozbolał mnie brzuch. Poszłam pod prysznic, ale skurcze nie przechodziły. Ciągle były jeszcze nieregularne, co 10 min, potem co 5min, za chwile co 3, a potem znowu co 10 Gdy skurcze nasilały sie myślałam, ze schowam sie do mysiej dzury i juz wtedy wiedziałam, ze rodze ;] o 12 zadzwonilam do meza... nie wiem dlaczego, ale sie rozwylam maz myslal, ze cos sie stalo, a ja po prostu rodziłam przyjechal na sygnale i ruszyliśmy do szpitala... przez cala droge praktycznie sie do siebie nie odzywalismy a jechaliśmy do szpitala godzinę W szpitalu od razu na Izbe przyjec... papierologia...babka kazala mierzyć skurcze... stwierdziła,ze póki co przyjmie mnie na patologie.
Na patologi podpięli mnie pod KTG...wiłam sie na tym łóżku, bo skurcze były juz naprawdę silne... gdy poszłam do toalety myślałam, ze zemdleje... to KTG bylo dla mnie męczarnią... nie moglam sie doczekać, az ktos przyjdzie i powie, ze moge rodzic... Na szczescie przyszla polozna i zaprosila mnie na badanie do lekarza... rozbierając sie przestraszyłam sie krwi na gaciach... polozna mnie uspokoila, ze to normalne - to znaczy, ze juz cos sie zaczyna dziać Na fotelu lekarz oglosil,ze mam juz 9cm rozwarcia Miod na moje uszy Zaprosili mnie na porodowke... lekarz życzył mi powodzenia i powiedział, ze do 19 powinnam urodzic Podpięli mnie pod oksytocynę chociaż wg położnej nie bylo to konieczne, ale lekarz zlecil. Na porodówce oczywiście znowu pytania Wszystko mnie bolalo, chcialam juz przec, a ta akurat reraz musiala wypełniać te papiery Na szczęście maz byl przy mnie i odpowiadal w wiekszosci za mnie... ja nie mialam sily gadac, ale gdy przekrecil, ze mam wyksztalcenie srednie musialam go poprawic
Wreszcie pozwoli mi przec.. zaczelam wydawac z siebie dziwne odglosy Czułam jak glówka napierała na krocze... myslalam, ze pekne nacieli mnie, kilka stekniec i Antos byl juz na swiecie położyli mu go na brzuchu - byl taki ciężki i ciepły - oczywiście zaczęłam płakać potem zabrali mi go a mnie zaczęli zszywać, przynieśli mi go po zszyciu i przystawili do piersi Ogolnie caly personel zachwycony moim porodem... zalecili odczekać rok i rodzic następne ochrzcili mnie maszyna do rodzenia Potem juz na sali poporodowej przychodzili rożni ludzie (solowa i położne) i pytali czy to ja tak szybko urodziłam Normalnie czułam sie jak gwiazda

Po wszystkim bolało mnie gardło, ale poza tym czułam się dobrze
Poproszę o jakieś pozytywne fluidy żebym i ja tak szybko urodziła. Też mogę być maszyną do rodzenia
i jeszcze raz gratulacje
Stary 2013-06-18, 20:00   #3763
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Myślę, że dla zwykłego Kowalskiego z ulicy nie ma takich. Są akcje bezkarencyjne, ale najczęściej w zakładach pracy przy ubezpieczeniu zbiorowym. Np. u mojego tż-a jak zmienisz opcję z ubezpieczenia na wyższy wariant od 1 lipca, to nie ma żadnych okresów karencyjnych. Ciekawe czy Leon okaże się materialistą, bo jeśli przyjdzie na świat w lipcu, to dostanie 3k, a jeśli w czerwcu, to figę z makiem.
dzięki, poczytałam dzisiaj trochę na ten temat i faktycznie jeśli chodzi o ciaze to karencje chyba sa w większości firm. mnie jednak chodzi o cos innego żadna nie pracuje w firmie ubezpieczeniowej?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:02   #3764
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
też jestem w szoku ze trzeba myć w srodku?? a po co? ze niby taka higiena jamy ustnej?? ja nie wiem czy bym byla w stanie coś mu tam wsadzić bo on od razu zaciska i zaczyna ssac...
no tak chociaż wydaje mi się, że to ważniejsze u dzieciaczków karmionych mm bo ponoć mleko matki nie powoduje próchnicy i ma jakieś działanie antybakteryjne

Stary 2013-06-18, 20:03   #3765
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

marchewka dobrze że napisałaś o odbiciu rączek i nóżek. Kompletnie o tym zapomniałam. A jak robiłaś masę?
wzięłam z netu 1 szkl mąki, 1 szklanka soli, pół szklanki wody.. Tylko ja wrzuciłam wszystko jak leci, a następnym razem to sól rozpuszcze w wodzie i potem dodam make bo mi sie sol nie rozpuściła i ją widać w tej masie.. To mi wystarczyło na dwa takie placki 15 cm x21 cm o grubości 7 mm, w jednym odbiłam 2 rączki w drugim 2 nóżki..

Cytat:
ja nie wiem skąd wiedziałam ale położna środowiskowa od razu zapytała jak pielęgnuję paszczę

mój też ulewa

mnie ciągnęło baaardzo i bolało bo byłam długo w szpitalu i przez to wysokie łózko ciągle sobie naciągałam krocze ściąganie też bolało i przez kilka dni jeszcze lekki dyskomfort czułam.
hmm a mi nikt szwów nie ściągał:confuse d:

Cytat:
My w ogóle nie zakładaliśmy czapeczki do kąpieli, jak wychodzę z łazienki to pieluszką zakrywam główkę.

prześlij jej pozdrowienia od nas!!

Cytat:
Witajcie Dziewczyny Teraz moja kolej na opis mojego porodu. 05 czerwca z moja mamcia z ranca wybrałysmy sie na zakupy, mama obkupiona i very happy z nowych ciuszkow a ja bez niczego Poźnym wieczorem wszamałam truskowki ze smietana - pychotka poszłam sie kapac i zaczynam czuc bóle kregosłupa( mysle sobie to przepowiadacze, biore 2 nospy i czekam, azeby bole mineły - godz.22.00. A tu dupa bo bole nie mijaja, biore kolejne 2 nospy i czekam. Juz po północy a skurcze coraz bardziej dokuczliwe, mysle sobie przeczekam te bole w domu. Od pólnocy do 3.40 chodze po mieszkaniu, staram sie oddychac, chodze non stopera do kibelka i tam patrze czop odszedł. Wiec dzwonie po TZ bo był w pracy, ze ma przyjezdzac , bo chyba juz rodze - tel.o godz. 3.40 a ja w tym czasie wchodze pod prysznic, polewam sobie kregosłup i staram sie ogolic krocze ( a miałam sobie zrobic jeszcze lewatywe:P ) pod prysznicem czuje,ze nawiedzaja mnie powoli skurcze parte. Tz przyjezdza, wskakuje do auta, juz nie oddycham tylko dysze i czuje,ze oprocz urodzenia bobasa, urodze wszystkie wnetrznosci.o 4.50 jestem na izbie i mowie poloznej ze rodze, ona spokojnie zapraszam na gabinetu, zobaczymy ile jest rozwarcia, ja w tym czasie podazam za nia, czuje ze wody płodowe poszły( bardzo mało ) kłade sie na kozetke a ona patrzy na moje krocze i krzyczy: Głowke juz widać!Wiec zleciały sie połozne,jade na oddział porodowy,laduje na łóżku ( nawet nie zdazylam sie przebrac w pidzame) połozna, typowa Helga, kaze mi złapac sie za kolana i przec, ja pre - 2 albo 3 parcia i po chwili słysze mała Zosienke i widze jej czarny łebek - urodzona 6 czerwca o 5.05, waga 3 060,dł.54 cm. 10 pkt..Oczywiscie krocze naciete - 4 szwy( wg mnie baba na wyrost to zrobiła, nacinanie boli i zszywanie rowniez),brzydka blizna Moze znacie jakies dobre kremy na spłycenie blizn?? Malutka od razu łapie do czego służy cycek i bardzo ładnie jej to wychodzi. Ze szpitala wychodze 08.06. razem z mała,choc jest tyci pomaranczowa ale neonatolog po badaniach zezwala na wyjscie.W dniu wypisu mała waży 2 850, dzisiaj byłam z nia u lekarza i już waży 3 200.

Drogie mamuski, prosze o pomoc Może ktoras mogłaby wkleic link albo informacje z forum na temat becikowego - najbardziej mi zalezy na tym,jak postepowac z US. Z gory dziekuje
o kurna ale z Ciebie ekspres...

Cytat:

Nadrobie Was pozniej
klask i:Szybciutko!!

Cytat:
mój też jakis zdenerwowany, nie wiem o co chodzi coś mu cycek wypada i go tak smokcze jak chomik poidełko zamiast wsadzic i ciumkać...

Cytat:

Wiecie co z tego co piszecie Wasze dzieci mają różne drzemki w ciągu dnia... U nas Sofia jak zaśnie to zawsze śpi ok. 2h... Może tylko jak ją gazy męczą to się wybudza wcześniej, ale staram się ją wtedy spowrotem ugłaskać do snu. Szkoda tylko, że ja nie umiem zasnąć, żeby odpocząć podczas jej drzemek...
ale w ogóle nie śpisz w ciągu dnia??
Ja to tak padam ze praktycznie codziennie ucinam sobie drzemke.. no chyba ze tak jak dzisiaj spałam sobie prawie do 12.. a jak wstane o 9 to musze sobie walnąć drzemkę.. a najlepsze jest to ze przed ciąża to nigdy w ciągu dnia nie potrafiłam zasnąć.. potem mi się w ciązy zrobiło i dalej to trwa..

Cytat:

tzrymajcie kciuki za nocke
nawet ponadrabialam was :P

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 20:11   #3766
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Opis porodu

Po wszystkim bolało mnie gardło, ale poza tym czułam się dobrze
o kurde to faktycznie maszyna z Ciebie...
kurcze dlaczego ja tak długo rodziłam, zazdroszcze Wam strasznie...

A i jeszcze wracając do tego czy porod podobny do porodu mamy.. okazało sie ze bliżęj mi do porodu teściowej niż do właśnej matki.. z tego co z nią gadałam to jej wyglądał identycznie jak mój.. tylko ona chyba jeszcze dłuzęj rodziła 1 dziecko.. bo jej to kazali non stop leżeć to mozę trochę wydłużyło akcje.. i twierdzi ze ona 3 dni leżała tak w bólach... nie wiem jak ona się zdecydowała potem na 4 kolejnych dzieci po takim porodzie

Wojtek
Stary 2013-06-18, 20:16   #3767
humpback
Zakorzenienie

karolina ale z ciebie ekspres też chcę żeby tak szybko i sprawnie poszło
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:17   #3768
lonely_lady
Zakorzenienie

o 20 wykąpaliśmy małego, potem dla uspokojenia dałam mu cyca i po 3min ssania zasnął błogim snem

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja najpierw zjadłam rolade z bita smietana i dwiema truskawkami w srodku miałam je wygrzebać, ale trzeba było zrobić tescik. malej nic nie dolegało, wiec po 3 dniach zjadłam kolejne ciasto - drozdzowe z truskawka i rabarbarem i nadal nic do czegos się przydala moja truskawkowa dieta ciazowa i koktajle co 2 dzień!
myślisz, że to zasługa diety ciążowej
ja też zaczęłam delikatnie: 3pyzy z truskawkami a później już świeże truskawki

Cytat:
My bierzemy ten program 6, a co do rotawirusów, to ostatnio znajomej mojej przyjaciółki zachorowała na to roczna córeczka, nie mogła nic jeść przez kilka dni i schudła 2 kg, ogólnie bardzo mnie przestrzegała żeby zaszczepić.. tak samo już 3 pediatrów radziło więc my na 100% szczepimy. Odnośnie szczepień wiem, że to sprawa indywidualna dla każdego chciałam się tylko dowiedzieć jak maluchy mam szczepionych czuły się po ( czy bardzo płakały, były niespokojne? ) , bo słyszałam, że dzieci mogą gorzej się czuć itd. my kupiliśmy już z polecenia naszej pediatry czopki VIBRUCOL ponoć się przydają
co przemówiło za tym, że bierzecie ten na 6 ?
a co to ten VIBRUCOL ?

Cytat:
Vil jaki macie leżaczek? Polecasz?
my mamy z FP z bijącym serduszkiem bardzo fajny, na razie małego dajemy tam rzadko i na krótko bo jest malutki, ale raczej mu się podoba

Cytat:
Ashy odruchy moro? a jakie to są? Karolcia w dzień tak średnio chce spać na brzuszku, ale to raczej kwestia tego że w dzień ma płytki sen i jak ją odkładam na brzuszek to trochę ruchów muszę wykonać i wtedy się wybudza. Dziś spała w nocy na brzuszku i przespała 6 godz ale ja się budziłam co godz bo się martwiłam czy sobie główki nie obróci.
odruchy moro to takie rozkładanie szeroko rączek- nasz tak często robi jak śpi albo leży spokojnie i się czegoś wystraszy..

ja się boję kłaść na brzuszku do spania..

Cytat:

Nadrobie Was pozniej
SUPER !!! a jednak szybko poszło
GRATULACJE

Cytat:
a jak naciśniesz brodawkę to leci ?
może się denerwuje bo chce odbić.. nasz nigdy nie wypluwa cycka, ale czasem grymasi jak chce odbić.. i często nawet już po 3min ssania biorę go do odbicia.. beknie jak stary i ssie dalej

Cytat:
ja czytam forum jak karmię albo usypiam małego..
ale u mnie usypianie polega na włożeniu do łożeczka i wkłądaniu co kilka minut smoczka, bo wypada i jest nerw ze wypadł.. i tak az zasnie..
u nas jest podobnie.. też smok wypada i jest nerw

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:22   #3769
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
U mnie też jest becikowe i samorządowe, w sumie 1500 zł - majątek ;-)
czy gdzies w necie znajde info które miasta wyplacaja samorządowe? jutro przedzwonię do UM...
Stary 2013-06-18, 20:24   #3770
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Axela bedzie dobrze

słodziak

Adi ma taką samą huśtawkę
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:37   #3771
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Przymierzam się do zakupy niani elektronicznej i mam pytanko do mamuś które mają te monitory oddechu, Mysia? macie z jedną czy dwoma płytkami? bo zastanawia mnie czy jest i po co ta druga płytka, jedna nie wystarczy?
Mamy jedną, nianka ustawiona jest na maksymalna czułość i działa super ja myślę, że jedna wystarczy

moje dziecko się samo obraca jak mu sie nudzi na brzuchu to na plecy i mi wedruje po lóżeczku, strach się bać co będzie za kilka tygodni jak on już taki silny

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

My buziaka myjemy gazą nawiniętą na palec

Smoczka młody dalej nie chce dzisiaj żeby go schłodzić wsadzilismy go do huśtawki, spodobało mu się i w końcu zasnął

a i pępka już nie mamy

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

hmm a mi nikt szwów nie ściągał:confuse d:
mi też nie, mam rozpuszczalne
Stary 2013-06-18, 20:41   #3772
puchatkowa
Zakorzenienie

Nuna trzymam za Was

Uparciucha gratuluje no Tobie to dopiero poszlo ekspresem

Dziewczyny dzieki za gratulacje dla nas przez to że poszlo az tak szybko niestety troche za duzo popekalam i teraz nie bardzo moge wstac z lozka bo mi slabo i ciemno przed oczami zaraz. Takze troche ulomnie sie z tym czuje no ale co zrobic. W czasie porodu odeszly mi zielone wody wiec wszystkim zalezalo na czasie. Do tego Lenka byla owinieta pepowina co bylo widac juz po tetnie na ktg pod koniec. A w kanal mocno sie pchala jak juz jej sie uwidzialo ze jednak wychodzi po tych 12 dniach Najwazniejsze ze zdrowa i cala juz z nami. Reszte opisze z domu z kompa. Napisze tylko ze wczoraj na usg wyszla na 3340 a dzis sie urodzila 3700

Aha Motylku i u nas dzis burzy nie bylo wiec to musiala ta u Ciebie tak na Mloda wplynac

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:50   #3773
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
masakra z tymi szczepieniami ja też już nie chce sobie mieszać w głowie, ale decyzja już podjęta, teraz skojarzone + rotawirusy, pneumokoki może za 2 lata, a meningokoki sobie odpuszczamy..
o widzisz, a nam pediatra mowil, ze na pneumokoki powinno się szczepic jak najszybciej...meningo można później i ewentualnie jak ktoś chce to ospe.

ze stronki parasoldlazycia.pl

W jakim wieku dziecko jest najbardziej narażone na zakażenia pneumokokowe?
Pneumokoki szczególnie zagrażają niemowlętom i dzieciom poniżej 2 roku życia. Ich układ odpornościowy nie zdążył się jeszcze w pełni ukształtować i nie jest gotowy stawić czoła niebezpiecznej bakterii. Zapadalność na inwazyjną chorobę pneumokokową w Polsce jest około 4 razy wyższa u dzieci poniżej 2 roku życia niż u dzieci starszych (2-5 lat). Dzieci te rzadziej uczęszczają do żłobków i przedszkoli, co potwierdza, że izolacja dziecka w domu nie wyklucza możliwości zakażenia pneumokokiem.

i bądź tu człowieku madry...dla mnie temat szczepien to jakas wielka niewiadoma. mamy czas do siódmego lipca, może cos więcej wyczytam

Cytat:
To jeśli znajdziesz chwilę to z chęci pooglądam mnie Nelka tak zajmuje, że nie mam czasu na takie beztroskie siedzenie na necie.. zajmuje się nią przez cały dzień, bo tatuś pracuje do 17:00 a później od razu jedzie na budowe, też chłop nie ma lekko , jak wraca to od razu kąpiel i bawi się z nią dopóki nie padnie a ja oprócz tego, że mam małą pod sobą to też chce jeszcze ugotować, posprzątać, pójść na spacer, czasem pogodzenie tego wszystkiego graniczy z cudem więc muszę rozsądnie gospodarować czasem my dostałyśmy od teściowej dokładnie tę http://www.wojcikonline.pl/index.php...talog&idcl=422 pierwsza z prawej, tylko bez tej czapeczki i jeszcze tu jest http://www.google.pl/imgres?q=w%C3%B...32&tx=73&ty=26 nie mogą znaleźć lepszego zdjęcia... no i chciałam ją wykorzystać na chrzest głównie ze względu na to, że nie widzę sensu w wydawaniu kasy na sukienkę na 1 raz.. ale teściowa trochę mnie zbiła z tropu więc sama już nie wiem czy się nadaje coś takiego?
sliczna i jak najbardziej pasuje na chrzciny! jest biala, elegancka. tesciowa ewidentnie się nie zna
znajoma wyslala mi dzisiaj fotki z chrzin swojego synka...i jak widze dziewczynki obok to brrrrr! falbaniaste, "slubne" suknie, a jedna bidulka w wełnianej sukieneczce, opasce i bucikach. kurna w czerwcu!!! podobno darla się cala msze wcale jej się nie dziwie hehe.
Stary 2013-06-18, 20:51   #3774
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
my mamy z FP z bijącym serduszkiem bardzo fajny, na razie małego dajemy tam rzadko i na krótko bo jest malutki, ale raczej mu się podoba

ja się boję kłaść na brzuszku do spania..
taki z misiową głową? podoba mi się ale jest do 9kg tylko więc na chwilę... najgorsze że mnie się podobają właśnie te do 9kg

Ja Bartka kładę na brzuszku do spania (właśnie tak śpi - drugi raz dziś ) ale wtedy jestem z nim
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moje dziecko się samo obraca jak mu sie nudzi na brzuchu to na plecy i mi wedruje po lóżeczku, strach się bać co będzie za kilka tygodni jak on już taki silny

Smoczka młody dalej nie chce dzisiaj żeby go schłodzić wsadzilismy go do huśtawki, spodobało mu się i w końcu zasnął

a i pępka już nie mamy

mi też nie, mam rozpuszczalne
mój dostał wścieku nab rzuchu ostatnio i też się przekręcił na plecy

Jak nie chce to mu nie dawaj

za pępek

też mam rozpuszczalne ale mnie ciągnęło i poprosiłam o wyjęcie dwóch

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:52
Stary 2013-06-18, 21:09   #3775
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
w jakich godzinach chodzicie na spacery?
Pytam bo moja pediatra mówiła żeby nie chodzić przed 12:00 dopóki nie opadną wszystkie te pyłki, a teraz jest takie słońce, że szkoda mi brać dziecko w taki upał.. i wczoraj dopiero koło 17 wyszłam na godzinkę spacerując w cieniu.. w ogóle mam wrażenie, że moja niunia jest umęczona tą pogodą
my staramy się być na spacerze jak najdłużej się da zazwyczaj rano trochę mi schodzi ogarniecie: kuchnia, pranie, mala, ja, wiec wychodzimy kolo 12-13. jeśli jest tak upalnie jak dzisiaj siadam sobie na lawce w cieniu, wozek stoi obok i na pewno jest przyjemniej niż w domu. tak spedzilysmy czas do 16 z jedna przerwa na cyca i zmiane pieluszki.
kolejny spacer o 17-19 już z tatusiem wtedy slonce już nie grzalo, wiec zwiedziliśmy z wozkiem cala okolice. o 20 kapiel i mala spi jak bączek
jeśli tylko macie okazje to spacerujcie jak najwięcej i lapcie naturalna witamine k ze słoneczka i wcale nie musisz jezdzic po sloncu. znajdz lawke w cieniu, weź ksiazke i korzystajcie obie
ps. po 12 naprawdę opadają pylki? siedzialysmy dzisiaj niedaleko topoli i pylki fruwaly caaaaly dzień. Neli to nie rusza, raz kichnela hehe.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
o jezuu, głupio mi ale mam dość własnego dziecka... mała dała mi tak popalić dzisiaj, że mam ochotę się pociąć....
mamuska, nie przejmuj się. dla niej to tak samo nowa sytuacja jak dla Ciebie i ona pewnie tez ma ochote małego spakować i wyslac komus w paczce hehe.
spróbuj ja jakos zaangazowac w opieke, może pozwol go pokremowac? niech podaje pieluchy...albo niech zajmuje się swoim dzidziusiem w tym czasie, może nowa lalka rozwiaze problem? przejdzie jej! lezala ze mna w szpitalu mama siodmiorga dzieci i mowila, ze zawsze to najmłodsze jest zazdrosne. miała sytuacje, gdzie starsza corka chciała dac buzi młodszemu...i ugryzła go w policzek

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
I inna sprawa- czym myjecie buzie dzieciom w środku? Mi dziś powiedziała, że mam to robić , a ja szok....
hmm, nam pediatra mowil, ze dopiero jakby pojawily się pleśniawki ale kupiłam szczoteczke do dziasel i pierwszych zabkow i musze ja w końcu sprobowac uzyc

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

u nas problem ulewan chyba już się rozwiazal odkad nosimy mala i czekamy na odbijanko jest super. wcześniej jak zasnela przy cycu to już jej nie ruszałam.
Stary 2013-06-18, 21:18   #3776
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
my staramy się być na spacerze jak najdłużej się da zazwyczaj rano trochę mi schodzi ogarniecie: kuchnia, pranie, mala, ja, wiec wychodzimy kolo 12-13. jeśli jest tak upalnie jak dzisiaj siadam sobie na lawce w cieniu, wozek stoi obok i na pewno jest przyjemniej niż w domu. tak spedzilysmy czas do 16 z jedna przerwa na cyca i zmiane pieluszki.
kolejny spacer o 17-19 już z tatusiem wtedy slonce już nie grzalo, wiec zwiedziliśmy z wozkiem cala okolice. o 20 kapiel i mala spi jak bączek
jeśli tylko macie okazje to spacerujcie jak najwięcej i lapcie naturalna witamine k ze słoneczka i wcale nie musisz jezdzic po sloncu. znajdz lawke w cieniu, weź ksiazke i korzystajcie obie
fajnie tylko moje dziecko ostatnio nie chce spać na dworze a jak stoimy to jest ryk

dziś nie spał od 15:00 do...20:00

Stary 2013-06-18, 21:22   #3777
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Magiusia z tym trzymaniem w pionie to chyba tylko moich dziewczyn dotyczy. Bo polozna środowiskowa mówiła że można tak trzymać a dopiero neurolog że nie
Ale moje mimo że mają 7tyg to ich wiek korygowany to dopiero 2,5 tyg...

Ale kicha. Byłam u gin. Wszystko ok. Mogę zacząć lekko ćwiczyc jak mam chęć. A ze względu na cholestaze nie mogę brać tabletek anty. Kurde. Akurat teraz bym chętnie wyprobowala a tu zonk.
No i mam się wstrzymać z kolejna ciążą minimum rok jaaasne....bo ja oczywiście planuję kolejne dziecko....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:24   #3778
Ashyshqa
Zakorzenienie

Sofia inaczej niż na brzuszku śpi tylko w wózku na spacerze. A w łóżeczku nie ma szans by spała w innej pozycji. Więc w nocy też tak śpi, inaczej ja bym nigdy nie spala Co ja zrobię, że tak jej najwygodniej i innej pozycji nie akceptuje? Ładnie kręci główką, więc wierzę, że nie będzie spać z buźką do materaca....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:44   #3779
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
czy gdzies w necie znajde info które miasta wyplacaja samorządowe? jutro przedzwonię do UM...
Właśnie o co chodzi z tymi samorządowymi ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:12   #3780
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
może aż tak to nie, ale ona ją kupiła o tak na niedziele i od święta żeby stroić małą , a ja mam tyle sukienek, że nie zdążymy tego wszystkiego schodzić jak ubierze coś raz to będzie dobrze, gdyby to nie była sukienka od teściówki to bez zastanowienia powiedziałabym że w niej chrzcimy i kropka a tak to się zastanawiam. Ale myślę, że ostatecznie nie będzie problemu, moja teściowa nie jest problemowa W ogóle mi przykro bo na chrzcinach małej nie będzie mojego brata ani mamy oboje są za granicą i nie dadzą rady przyjechać
tym lepiej, sukienka na chrzciny przecież nie ma być zalozona raz...my tez będziemy szukac takiej żeby ja moc zalozyc częściej a tesciowa powinna być dumna, ze kupila taka fajna, ze chcesz żeby mala była w nia wystrojona w swoim piewszym ważnym dniu :P uwieczniona na zdjęciach na zawsze o!
orientuje się ktoras czy to jest odgórny przykaz, ze ma być chrzesny i chrzestna? nie mogą być dwie kobiety? czy to będzie za bardzo hmm homo jak dla księży?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

mamuska twardzielka! chyba żadna tutaj nie wytrzymala do partych w domu super, nie musialas za długo gnic w szpitalu hehe. buziaki dla Zosi!

info o becikowym wrzucałam tutaj na forum ogolnie dostępne. w urzędzie skarbowym musisz tylko stawic się wraz z ojcem dziecka, wypelnic świstek z prosba o zaświadczenie o dochodach w 2011 roku. papier jest bezpłatny jeśli do becikowego u mnie czekalo się na to tydzień.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:

Nadrobie Was pozniej
witamy Lenke! gratulacje dla mamusi! doczekalas się teraz my czekamy na fotke

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
urodzona 6 czerwca o 5.05, waga 3 060,dł.54 cm. 10 pkt..
hehe urodzona 6.06 o 5.05? mala zartownisia! pięknie się wstrzelila z tymi podwojonymi cyferkami

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
spróbuj wtedy dac 2 cyca a jak i on nie pomoze ,to laktator i dorzuc cos z butli...dasz organizmowi sygnal, ze mleczka potrzeba więcej i może uda się to jakos rozkrecic?

Nuna - zaciskam najmocniej jak umiem. i Nelcia tez za Was caly czas ma zacisniete piąstki - tak mocno, ze nie mogę jej wyczyscic smieciochow miedzy paluszkami

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Podeszłam dzisiaj na ważenie i wizytę patronażową. Tymek waży 3750g więc przybrał 265g tygodniowo:-D a w sumie 530g w 2 tyg.
slicznie przybiera, tak książkowo my pojdziemy się wazyc we srode. no i jedna z babc obiecala, ze fundnie nam wage, wiec będziemy kontrolować na bieżąco. orientowala się ktoras czy w kategorii "wagi niemowlęce" sa jakies polecane i takie, które oszukują?
myslalam o takiej http://allegro.pl/waga-dziecieca-dla...304625430.html żeby nie przeplacac, a widze, ze dużo osob ja kupuje...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości