|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
marsi nie, ona się przymierza dopiero dzisiaj z nią pisałam o tym smsy ![]() więc kto?
|
|
#3573 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała cudna ! ![]() Cytat:
nono ja bym chciała ale boje się że będzie więcej zachodu niż korzyści z takiego wypadu :P Cytat:
Cytat:
suuper sprawa !!! naprawde niektóre rozwiązania macie tam szałowe ! Cytat:
Cytat:
i dziękuję w imieniu mamy Grzesia ![]() Cytat:
dziękuję oooo mamo dziołchy ! co za skwar ja dziś byłam u mojej przyjaciółki i do niej tez przyjechała nasza trzecia co prawie dwa lata była w USA kuurde ale fajnie było ją znów zobaczyć ! no i jechałam tym busem z Hanią ukrop taki że przez chwilę żałowałam że w ogóle wyszłam z domu no bo może nie powinnam no ale spotkałyśmy się fajnie było Hania nie płakała tylko mokra po tym autousie była bidulka ![]() potem odebrałam wózek, tata mi go złożył i już Hania miała pierwszą przymiarkę :P
|
|
#3574 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ufff nadrobilam
![]() Cytat:
![]() gratki ![]() Cytat:
brawo ![]() dla wszystkich urodzinkowych dzieciaczkow buziaki Cytat:
a tak w ogole to chyba my wlasnie mamy do siebie najblizej tylko jak tu sie spotkac jak ttzeba brac ze soba dwojke dzieci Cytat:
![]() Cytat:
![]() malenstwo tak ok 3 tygodnie czeka sie na dowod
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
pędzi jak szalona
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mnie bardziej chodzi o odparzoną pupę... kurcze jak nie było tego gorąca to nie miała aż tak. smarowałam sudo, szpachluje ziemniaczanką i nic... a jakie masz? bo ja chce tą http://www.zielonamama.pl/product-po...Flutterby.html ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- no strasznie! mandat za przekroczenie prędkości się należy tej Pani ![]()
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-18 o 20:10 |
|
|
|
|
#3577 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny zobaczcie jak my musimy mieć oczy dookoła głowy ... ech...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
] Cytat:
bo wizażowe kciuki czynią cuda
|
||||||
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gaduł nie było a ja mam 25 str do nadrobienia nie zartujcie
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
o to to! dziękuję za odzew! ![]() No to Kochana co myślisz? http://www.zielonamama.pl/product-po...Flutterby.html nadaje się to czy nie? i jak to jest z tymi wkładami mi wytłumacz, bo nie kumam. czy to http://www.zielonamama.pl/product-po...cha-2szt-.html się wkłada na ten wkład który jest zeby było bardziej chłonne, czy osobno jako wkład? ![]() poratuj mnie dobra Kobieto, bo jutro nakupie jakiegoś dziadostwa, wezme co mi wcisną, bo nic nie wiem...
|
|
#3580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze to inaczej z kimś się spotkać, trochę się odstresować ![]() I jak Hani się podobało w nowym wozie? Cytat:
![]() Ja swoje pieluchy dostałam w spadku po siostrze, jej synek też ich nie używał. Zaraz sprawdzę czy tam jakaś metka jest, bo nawet nie wiem. Ona je zamawiała na allegro i kosztowały cos ok 30zł sztuka więc te co tTy chcesz to pewnie jakieś lepsiejsze. Ja nie wiem u mnie to chyba te wkłady są do dupy bo ostatnio mu do zdjęcia założyłam to pieluchę Był w niej maksymalnie 10 min, a po zdjęciu była wyraźnie wilgotna. Tak jakby ten wkład wcale wilgoci nie pochłaniał
|
|
#3581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam, ze wyrabiasz sie tak z dwojka dzieci! ![]() Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-18 o 20:21 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje za miesiące! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ślicznie! |
||||||
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się właśnie tego boję, że one nie chłoną i dziecko czuje, że ma mokro, a przecież nam tego nie powie... mika, jak to jest? sucho czy nie? bo Ty masz doświadczenie ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- hehehe. a ja już chciałam Ci buziaczka przesłać mimo wszystko ![]() ![]() a masz!
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestescie niesamowite, raz spokoj, a tu czlowiek odpusci na 1 dzien forum, a tu 11 stron naklepane
Nie cytuje bo za duzo, w 1 oknie czytam, a w 2 pisze, mam nadzieje, ze zdaze zanim TZ wroci Domcia, Yae i Leonard, Lenka, Lilianka i Wiktorek najlepszego za skonczone miesiace Meneq super, ze udalo sie z wiza ... ni i gratuluje malej podrozniczki ... nie ukrywam, ze bardzo zazdroszcze, bo ja niestety mam wyjca samochodowego, mimo, ze cala ciaze jezdzilam i bardzo to lubie Kochana pisalas, ze klimatyzacja to drogi interes, troche mnie tym zalamalas ... czytalam, ze pobiera mniej wiecej 800wat, 3x mniej niz konwektor ... kurde i tak montuje ... nie bedzie musiala chodzic caly czas, wystarczy, ze mi troche schlodzi powietrze w kryzysowych sytuacjach Misia strasznie wspolczuje szpitala ... dobrze ze juz oki i sama wspominasz ten pobyt oki .. Lileczka cudnaaaa Marsi brawa dla Leo za proby raczkowania, zaraz sie zacznie bieganie za naszymi maluchami ![]() Debrah ja mam lodowke no frost ... sprawuje sie super, juz 6 lat ma i jak dotad nic sie nie dzialo zlego ![]() Ninagg kciuki za kredycik ![]() AQ jednak nie dam rady, 3 strony musze nadrobicna swoim kompie bo jasnie ksiaze przyszedl i mnie wygania
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj troche na chusty.info ja stamtad wszystko wiem tu masz wszystko wmiare opisane http://pieluszkarnia.pl/Od-czego-zac...fo-pol-50.html jakie sa rodzaje ja głównie uzywam kieszonek np. z http://www.babyetta.pl/ ale na naszej chudej dupce nie bardzo leża wole chinki a czasem zwykła tetre plus otulaczyk jak kieszonki juz zasikane a nie chce pampersa ubierac pytaj jak cos jeszcze trzeba z tego co pamietam to masz rodzinke w Usa wiec tam duzo taniej chyba pieluszki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
powiem Ci ze rano to chyba najlepsza pora dnia dla mojego synka bo jest w miare najgrzeczniejszy choc nie zawsze wstajemy ok 7 rano wiec troche czasu mamy i sie wyrabiamy jutro jeszcze musze obiadek robic wiec nie wiem jak sie wyrobie ale tez planuje wczesnie wyjsc
|
#3589 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I właśnie mam wrażenie, że te wkład wcale y nie chłoną ![]() Bo to co ty pokazałaś to chyba tak zwany otulacz, on zabezpiecza, żeby wilgoć nie przedostała się na zewnątrz i do tego trzeba dokupić wkłady , które będą zapewniać suchość dziecku. Kiedyś dziewczyna robił o tym filmik na youtube zaraz Ci podeślę. Fajne tam wszystko wytłumaczyła ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie u mnie te wkłady wcale nie chłoną. Ja je wkładam w nocy do stanika, bo mnie mleko dalej zalewa , ale tak też się nie sprawdzają
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
już już
![]() Cytat:
![]() ![]() już skończyłam chciałam być miła i zacząć od Was a nie od siebie ![]() Otóż. 1.Mala ma skazę, dostaliśmy bebilon pepti, wczoraj dzięki temu spala lepiej. 2. do alergologa na nfz nie ma miejsc na caly nast. rok! 3. TŻ wyjechal, jestem sama do piątku, stad moja nieobecność, zwyczanie nie mam czasu Blanka jest strasznie absorbująca, dzisiaj o 18 jadłam śniadanie ![]() 4. Byłyśmy dziiaj w poradni rehabilitacyjnej, dostałyśmy skierowanie ze względu na asymetrię w 4 tyg życia Niuni i dzisiaj okazało się, że nie ma co leczyc na dzień dzisiejszy! Padam na twarz, odezwę się mam nadzieję jutro. Ale przyznam się że ledwo żyję... 2. |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Co za masakryczny gorąc dziś był na dworze
Nienawidzę takiej pogody. Szłam dziś do pracy i pare razy myślałam że zemdleje tak słabo i gorąco było mi..... ehhhh Mam już dosyć tej pogody a jeszcze dobrze się lato nie zaczęło.Idę nadrabiać.
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli mówisz, że ona się nadaje tak? ale taki wkład co ona ma , daje uczucie suchości? w sensie jak długo? i te wkładki co pokazałam nie będą do niej pasować, byłam na tej pieluszkarni, ale wolę jak by ktoś doświadczony wytłumaczy niż sama będę rozkminiać do jutra...
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=fvEAyvdXR_0 tu masz filmik o pieluszkach, przejrzyj pozostałe filmiki tej dziewczyny bo ona ma całą serię o tej tematyce
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zainteresowane pieluszkami napisałam w klubie ale dzis uciekam bo padam na ryjek nie nadrobie was pisze tylko tyle ze Julasek dzis jeczydło bylismy na usg głowki i ok wszystko jutro pediatra bo katarek ma a pozatym w sobote był idealne dziecko Kraków mu sie spodobał nawet dwie knajpy zaliczylismy i pierwszy raz jadlam w restauracji od porodu oczywiscie z cycem na wierzchu bo głodomór sie włączył a no i Tz w poniedziałek otworzył przewód doktorski a Julasem z nim wszyscy prof na wydziale nas zaczepiali nawet panie z dziekanatu cmokały do niego taka gwiazda był
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki popatrzę ![]() fewcia, dajesz Blance na noc to pepti, czy caly czas? może dzięku temu będziecie miały lepsze nocki
|
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zalamuj mnie ![]() Mama na 5+ z Ciebie!! Cytat:
Super, ze nie ma juz asymetrii!!! Sniadanie o 18? Kochana, wykonczysz sie, mialas dbac o siebie ![]() mika, z czego TZ sie doktoryzuje? TZ juz 2 raz zapytal mnie czy ide sie kapac. Albo smierdze, albo bedzie , takze do jutra
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-18 o 20:52 |
||
|
|
|
#3597 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobione
![]() Dzisiaj od rana wku*w bo poszłam pobrać sobie krew a tam ludzi od groma, tylko weszłam i mówie: o nie, tak się nie będziemy bawić... I se poszłam Poźniej kawka z psiapsiółą, spacery i tak zleciało. Witaj na świecie Grzesiu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki kubrak ma fajny i skiety ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale upau, co? Ja tam wychodzę na spacery-ławka i opalanie Do tego codziennie jakiś trening (staram się, zobaczymy ile pociągnę) i będzie git![]() Mam pytanie: Czy mogę się spóźnic 10 dni z 2 dawką pneumokoków?? |
||||||||
|
|
|
#3598 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaka malizna kochana Cytat:
![]() Cytat:
![]() chielibyśmy do Popradzkiego Plesa, bo jak byłam w ciąży, to też byliśmy i fajnie tam jest, można wózkiem dojechać, więc na początek młody się może oswoić z górami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sylwia w życiu nie nadrobi![]() Cytat:
wklejam poniżej; a wiem, bo pisałam do nich, czy jest możliwość kupienia któregoś z wzorów, które są dostępne na stronie USA, no i te 4 mają być
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że niema asymetrii i noc ładniejsza Biedna jesteś, musisz o siebie dbać, niech mąż szybko wraca bo się wykończysz ![]() Trzymaj się
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

dzisiaj z nią pisałam o tym smsy 

ja dziś byłam u mojej przyjaciółki i do niej tez przyjechała nasza trzecia co prawie dwa lata była w USA kuurde ale fajnie było ją znów zobaczyć ! no i jechałam tym busem z Hanią ukrop taki że przez chwilę żałowałam że w ogóle wyszłam z domu no bo może nie powinnam no ale spotkałyśmy się fajnie było Hania nie płakała tylko mokra po tym autousie była bidulka
, mierzy 67cm i dostała pochwałę za próby siadania. 
Może za malutki był muszę znów spróbować
dziewczyny zobaczcie jak my musimy mieć oczy dookoła głowy ... ech...
ale muszę się nacieszyć mężem i jego urlopem
kupiłam chrześnicy mnóstwo fikuśnych ubranek i nie mogłam przestać

znowu dzisiaj chica sie zapowiada, znowu chyba odpuscimy spacer......
, takze do jutra