|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwasy omega-3 poprawiają nastrój?
Przyjmowanie kwasów omega-3 osłabia objawy depresji, to jest fakt.
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Herbata Bio Active La Karnita Spalanie
podbijam!
jak na was działa La Karnita? pomaga spalić tłuszcz i pozbyć się cellulitu? |
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;41377384]Każdy musi dbać o dostarczanie sobie odpowiedniej ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Najlepszymi źródłami są dobrej jakości ryby, awokado, nasiona konopi, tłoczona na zimno oliwa z oliwek, dobrej jakości orzechy brazylijskie, włoskie, nerkowce i laskowe.[/QUOTE] Nie "odpowiedniej ilosci nienasyconych kwasow tluszczowych" tylko "odpowiedniej ilosci kwasow tluszczowych". Nasycone sa jak najbardziej w diecie wskazane.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#1805 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;41385203]Ale mówimy o omega-3, który jest nienasyconym kwasem tłuszczowym. O nasyconych zapytania nie było.[/QUOTE]
Nie zebym sie czepial, ale "sa" nie "jest" poszczegolne kwasy Omega 3. Jak idziemy takim tropem myslenia, to wysoce nieprezycyjne - bo mozna wcinac nienasycone kwasy tluszczowe nie dostarczajac ogranizmowi Omega 3 (tj. uscislajac piszac NNKT konkretnie).
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#1807 |
|
Przyczajenie
|
Ja ją piłam sporo czasu i powiem Wam dziewczyny, że:
1. jest mega smaczna 2. piłam ją 3 razy dziennie jak mówili i jakoś specjalnie nie zauważyłam efektów, mimo że ćwiczyłam 3. być może gdybym trzymała restrykcyjną dietę to coś by to dało 4. gdy z powrotem przestawiłam się na czerwoną - od razu zauważyłam efekty Wnioski pozostawiam Wam ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedź
opowiedz co jeszcze pijesz i co polecasz? głównie chodzi mi o pozbycie się cellulitu bo nadwagi jako takiej nie mam. oczywiście ćwiczę, robię peelingi i wklepuję litry antyceluliciaka ale chciałabym jeszcze skueczniej zadziałać;p
|
|
|
|
|
#1809 |
|
BAN stały
|
Dot.: Suplementy diety
Może lepiej po prostu zweryfikować dietę?
|
|
|
|
|
#1810 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
http://suplementynaodchudzanie.com/ czy stosował ktoś suplementy diety z tej strony? co polecacie?
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
a co pijesz? jak często i jakie efekty??
|
|
#1812 |
|
Przyczajenie
|
A ja powiem tak - zwyczaj przyjmowania suplementów odziedziczyłam po mamie, które lubiła mi je podawać. Jako nastolatka sama często sięgałam po witaminy, minerały itp. Ale idąc dalej w dietę wegetariańską i edukując się w kierunku zdrowego odżywiania wiele się nauczyłam. Teraz już wiem, że przyjmowanie suplementów to często spory błąd. Przede wszystkim:
1) nie powinniśmy przyjmować ich stale, jedynie wtedy kiedy najprawdopodobniej mamy niedobór, spory niedobór jakiegoś pierwiastka 2) częste/długie spożywanie takich tabletek, syropków, żeli itp sprawia, że nasz organizm oducza się korzystania z naturalnych źródeł i kiedy dostanie warzywo to nie będzie potrafił uzyskać z niego witamin i minerałów, więc spisujemy się na CIĄGŁE przyjmowanie sztucznych preparatów 3) lepsze od wszelkich tabletek są sporządzane przez samego siebie np. nalewki, syropy, suszenie ziół, winka np. pietruszkowe, własny ocet czy choćby dżemy i soki z wartościowych owców. Ważne jest także prawidłowe przygotowywanie warzyw. Wiele osób popełnia codziennie te same, kluczowe błędy - np. moczenie/płukanie ziemniaków, krojenie ich w drobne kawałki do gotowania, wrzucanie na zimną wodę. Ten sposób wypłukuje prawie całość potasu! Przeczytajcie ten artykuł o warzywach, żeby się dowiedzieć jak łatwo unikać takich błędów. I odstawcie Wasze suplementy, bo najkorzystniej jest być na łasce Matki Natury
vegestrefa.pl - wegetarianizm i weganizm, przepisy, zdrowe odżywianie, dieta i sport Edytowane przez majkahsm Czas edycji: 2013-06-22 o 15:50 Powód: literówki |
|
|
|
|
#1813 | |
|
BAN stały
|
W dużej części popieram to co napisała majka- zamiast łykać wytwory przemysłu trzeba przypatrzeć sie swojej diecie, wszystko można uzupelnić właściwym odżywianiem, a suplementy to droga na skróty, która w dodatku niczego nie uczy.
Majka- gratuluje strony- bardzo fajna. Sama jakiś czas temu zaczęłam interesować sie wege, tzn mój organizm na jakieś dwa miesiące odrzucił mięso i musiałam dać mu coś w zamian. Szczerze mówiąc dla mojego sposobu odżywiania się i samopoczucia była to rewolucja Teraz wróciłam do mięsa- organizm się upomniał- ale jadam je sporadycznieCytat:
|
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Co polecacie , na pozbycie się paru kilogramów , macie jakieś niezawodne , w miare tanie tabletki badz jakies inne wspomagacze? Cos co nie ma wplywy na przyjmowanie sie innych lekarstw [dajmy chociazby tabletki antykoncepcyjne ] ?
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz spróbować z chromem, choć tutaj nie ma co spodziewać się super efektów. No i jeszcze musisz pamiętać, żeby zdrowo się odżywiać i ćwiczyć. Bo inaczej to nic Ci nie da.
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo i polecam się na przyszłość
|
|
#1818 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
PeeeMaa!
|
Dot.: Co sądzicie o spalaczach tłuszczu?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam LipoBurn. Biore tabletkę lub dwie, 40 min przed bieganiem czy przed inną aktywnością (3x/tydzień) Jedyny efekt jaki zauważam to dużo energii...
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Spalacze mają sens wtedy, kiedy ćwiczy się i generalnie odgrubia od jakiegoś czasu.
zaczynanie odchudzania od kupienia L-karnityny jest, moim zdaniem, jedną z tych rzeczy, których nie powinno się robić, jeżeli chce się odnieść sukces. Sama czasem łykam L-karnitynę z kofeiną przed treningiem. O tyle to skuteczne, że trochę ma się więcej energii i trochę bardziej się poci. |
|
|
|
|
#1822 |
|
Przyczajenie
|
Ja brałam kiedyś Nan Lipoburn i faktycznie na efekt długo nie trzeba było czekać tyle ze ja do tego jeszze codzień robiłam brzuszki i oponka zniknęłą. Kiedys można było Nan Lipoburn kupic w aptee a potem już nigdzie nie mogłąm tego dostać. Moze ktos napisać gdzie to można nabyć?
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: NOVOSLIM - opinie
Witam wszystkie wizażanki
Jestem tu nowa chociaż od bardzo dawna zapoznaję się z waszymi opiniami dotyczącymi różnych specyfików, kosmetyków itp.. Właśnie założyłam tu konto i cieszę się że mogę dodawać komentarze..Co do NOVOSLIMU.. wiosną go zamówiłam, zużyłam półtora opakowania (a zamówiłam 3) i brałam codziennie tak jak zalecał producent..efekty..Żadnyc h nie było!!!! Dziewczyny szkoda kasy, ja się dałam nabrać ale czasu nie cofnę, skutków ubocznych nie ma, bynajmniej w moim przypadku, ale strata pieniędzy! |
|
|
|
|
#1824 |
|
Przyczajenie
|
Zastanawiam się kupić jakieś tabletki na odchudzanie (ćwiczę 2,3 razy w tygodniu) mam dylemat między 2 be slim a linea 20+
Co według Was jest lepsze? Stosowałyście któryś preparat? |
|
|
|
|
#1825 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Które lepsze?
Cytat:
Zagłębcie się w temat, a zrozumiecie... |
|
|
|
|
|
#1826 |
|
PeeeMaa!
|
proponuję mniej jedzenia, więcej ruchu, jedyne co Ci urośnie to portfel, bo te tabletki nic nie dają, a wręcz przeciwnie, moga spowodować wzrost wagi, zastoje etc.
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam najlepszych doświadczeń z tabletkami. stosowałam Lineę i owszem - wtedy waga leciała jakby trochę szybciej
ale po odstawieniu, czyli po skończeniu opakowania, wręcz przeciwnie - skutek odwrotny, zwolniony metabolizm... myślę, że nie warto. przecież nikt nie będzie brał tabletek całe życie, kiedyś trzeba będzie je odstawić...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
mi blonnik pomagal, zapelnial zoladek i mniej jadlam, ale tylko przez czas brania, wiec lepiej szukac rozwiazan w naturze
|
|
#1829 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dałam się nabrać - jestem debilem!
sopam
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2013-07-12 o 14:32 |
|
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Suplementy spalanie tłuszczu
Hello!
Weszłam sobie tu: http://www.sfd.pl/sklep/Spalacze_t%C...zczu-k128.html , żeby kupić jakiś suplement i wymiękłam Każdy najlepszy, każdy cudowny...W ciągu ostatnich 6 m-cy zbudowałam sobie naprawdę mocne mięśnie. Spaliłam trochę tłuszczu tylko dzięki ćwiczeniom i diecie. ALE oczywiście gdy brakuje mi już niewiele do osiągnięcia celu, moje spalanie zatrzymalo się w miejscu. Pomyślałam więc, ze się wspomogę jakimś spalaczem, żeby kopnąć swój organizm do działania Błagam polećcie mi coś w tej sytuacji, bo wpadłam w rozpacz widząc, ile tego jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Każdy najlepszy, każdy cudowny...