|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Też bym tak chciała o ile los nie postanowi inaczej dwa lata to idealna różnica. W ogóle myślę max o 5 latch różnicy. Ale wiadomo - życie zweryfikuje ![]() Witam i tutaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
czekamy na sprawozdanie ![]() Z cyklu wolne refleksje... Za pół roku będę tulić swoje dziecko. Gdyby ktoś mi to powiedział rok temu, stwierdziłabym, ze jest szalony. Właśnie sobie uświadomiłam, że wielu z moich znajomych dozna totalnego szoku... Pamiętających mnie jako tą "mało rodzinną, która boi się wziąć dziecko na ręce, zeby niczego nie popsuć". żeby być uczciwą - nigdy nie trzymałam małego dziecka.Co za dziwne uczucie, kiedy radość miesza się ze strachem, nie tylko o jego trzymanie. Dobranoc wszystkim...
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Mogę się przyłączyć?
![]() Dzisiaj zrobiłam test i są dwie kreski. W sumie to lekko niedowierzam w ten fakt Zaczęliśmy z TŻem starać się dokładnie miesiąc temu, i nie wierzyłam że tak szybko to pójdzie, więc zobaczywszy wynik testu z wrażenia usiadłam. Wiecie, tyle się teraz słyszy na ten temat, że dziewczyny mają problem z zachodzeniem, że ciężko sobie wyobrazić że można zajść w pierwszym cyklu prób.Z moich obliczeń wynika że termin mam 14 lutego ![]() Ja też Najstarsze dziecko jakie miałam na rękach, a raczej kolanach, było grubo ponad roczne i samo już potrafiło stać.
|
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Hej, tez bym bardzo chciala dolaczyc, taka sie jakas samotna poczulam, za oceanem
termin mam na 6 stycznia. Pierwszy synus za miesiac konczy 2 latka, rodzony w Irlandii, gdzie pelno polskich mam i bylo z kim pogadac. a tu mi tak samotno... pozdrawiam wszystkie mamy... |
|
|
|
#3276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej ja mam 23lata(w niedziele 24) i to moja 2 ciąża. Tez nie będą pewnie zadowoleni ale uważam,ze każda sytuacja w życiu nie jest bez wyjścia.Ja chciałam 2 dzidzie i jestem mega szczesliwa. Twierdze ,ze matka dala życie ale za nas je nie przeżyje ja mialam ostatnia @ 03.05.2013 wiec podobny temin![]() Cytat:
witaj ja mam o 3 dni "starsza" ciaze i 10.04 mialam ciaze biochemiczą![]() piszecie o malym cisnieniu a ja mam cisnienie 140/92; Mystiquee to jestes o rok starsza i to nasze 2 dzidzie ![]() trzymam kciuki za wizyte Roane,mini09 alez nas tu jest!! jejjeszcze tydzien do wizyty. Stresuje sie bo jak byłam 12 to nie było jeszcze serduszka słychac. Ale mam nadzieje,ze jest OKI. MNie lapie sennosc gigantyczna. i Ciagły glod bede jak beczka wygladala
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
||
|
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Lejdi masz rację, ale co maja być niezadowoleni z nowego życia? Przeciez to sama radość!! Dziękuję za kciuki, przydadzą sie. Od wczoraj tak mnie brzuch pobolewa że szok, całą noc chyba że stresu? Cytat:
Teraz Jasko ma pol roku :-D |
||
|
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
tak sie zastanawiam, czy mialyscie robione badania genetyczne z krwi i sliny? bo ja w irlandii nic takiego nie mialam, a tutaj jest to wymagane , mimo ze nie jestem w grupie ryzyka ( mam 29 lat i to moja druga ciaza, zadnych problemow itp). wiem, ze to nic nie zaszkodzi, ale i tak sie zastanawiam czy w pl robi sie cos takiego, bo z tego co wiem to w uk i irlandii na pewno nie.
|
|
|
|
#3279 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() mozliwe,ze ze stresu.Ja jak sie wkurze albo denerwuje zaraz mnie pobolewa.No nic kochane milego dnia ja sie powoli do pracy szykuje
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Nie napracuj sie za bardzo ![]() Tak na marginesie to też bym sobie do pracy poszła, a teraz już mi sie nie opłaca.. Także całą ciążę w domu plus rok macierzyńskiego... Po tym czasie najwcześniej mogę pomyśleć o pracy... Oszaleje na pewno do tego czasu, ale trudno. Człowiek bez drugiego człowieka dorosłego rzecz jasna, dziczeje :P |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w Polsce są badania, różne rozniste, morfologia, mocz, toxoplasmoza, cytomegalowirus, rubeola (rozyczka), kila, aids, Hbs-Ag oraz anty-Hbs oraz bodajże na wzw t. C, grupa krwi. Zwykle zlecane przez ginekologa w pierwszym trymestrze, płatne najczęściej z własnej kieszeni...no i badania obrazowe: usg przez brzuch i transvaginalne z opcja dopplera(widac przeplyw krwi)...a u Was jak to wygląda? Dolaczaj do nas, będzie Ci razniej![]() Witamy też inne Mamusie
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-06-19 o 06:12 |
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Roczne dziecko wg mnie nadal było klasyfikowane jako "małe" :P Najmłodsze jakie miałam na kolanach, to wredny i hałaśliwy, wychowywany bezstresowo, 4 latek. To spotkanie nie wzbudziło we mnie wielkich ciągot macierzyńskich, wręcz przeciwnie. Ciekawe, jakie będzie moje dziecko ![]() Cytat:
![]() Jak to, a my?
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie napiję się w obecnym stanie tego wywaru, bo zwymiotuję. Próbuję jabłka i wody od razu po wstaniu. Ja zawsze miałam problemy z opróżnianiem się ale żeby aż tak A piję dużo wody, właśnie z tego powodu |
|
|
|
|
#3284 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny!
Piszecie jak szalone, nie nadążam za Wami w ogóle! ![]() Na początku, witam wszystkie nowe styczniowo-lutowe mamusie ![]() Strasznie zazdroszczę tym z Was które już są po USG genetycznym. Ja mam wizytę u lekarza jutro to podpytam czy i kiedy mam takie badanie zrobić. Wyniki krwi odebrane, wszystko w normie, MONO trochę podwyższone ale nie wiem co to znaczy, jutro dokładnie dopytam lekarza. Oczywiście hemoglobina i hematokryt w dolnej normie ![]() Ja o swojej ciąży poinformowałam na razie tylko swojego szefa. Po doświadczeniach z ostatniej, niedonoszonej ciąży, wolę poczekać do II trymestru. A to wcale niełatwe. Czasami tak mnie kusi żeby się wygadać komuś!! Widzę, że niektóre z Was już mają pomysły na imiona Ja trochę jeszcze boję się o tym myśleć (wolę poczekać jak już ciąża będzie "pewniejsza"). Ale jak ostatnio stwierdził mój mąż, to będzie ciężkie zadanie, bo nic nam się nie podoba
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() ![]() Z tymi dziećmi to miałam podobnie, chrzesniak tz...Jezusie jakie to jest rozpieszczone i wstretne dziecko... Przez to że jego rodzice tak go wychowują to go dosłownie niecirpie. Postanowiłam sobie że moje dzieci takie nie będą i bede stawała na głowie żeby osiągnąć swój cel. Chce mieć grzeczne i umiejace sie zachować dzieci a nie wstretne rozdarciuchy które muszą postawić na swoim, dodatkowo wszędzie wlazace, bez pardonu dosłownie... Matko kochana ja tylko o nim pisze, a już mi sie ciśnienie podnosi :-P |
|
|
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ale nie ma co winić dzieci, rodzice są odpowiedzialni za to. jednak mimo wszystko też nie chciałabym mieć takiego rozwrzeszczanego i rozpieszczonego dziecka :/ ehh... W ogóle ostatnio chodzę spać o 21 bo padam z nóg, tak mnie te upały meczą. Też tak macie? Od sierpnia zmieniam miejsce zamieszkania na inny kraj, bez koleżanek, tż w pracy zwariuję sama boję się też zmiany lekarza w 16 tc Coraz bardziej myślę nad Marysią lub Marcelem
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-19 o 09:32 Powód: dop. |
|
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Czesć Mamuski
Ja dzis zebrałam cała swoja wątłą odwagę i poszłam na badanie krwi. Mój portfel jest lżejszy o 154 zł :/ Troche się zdziwiłam bo pierwsze badania z pierwszym synkiem kosztowały mnie 80 zł ![]() No ale trzeba to trzeba. Okazało się ze dobrze ze w końcu poszłam bo na HIV czeka się tydzień a ja mam wizytę 27 czerwca. Mam nadzieję że wyniki mnie nie zaskoczą ![]() Mam pytanie. Bo ja mam taki dziwny objaw ciaży i nie wiem czy to normalne. Otóż mam ogromne uderzenia gorąca (bez wzgledu na pogode) Po prostu nagle robi mi się duszno i zalewa mnie fala gorąca. Myślałam że takie objawy to przy menopauzie a nie przy ciaży |
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam się, związane jest to z większą ilością przepływającą w organizmie a do tego temp. w ciąży też jest wyższa.
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do badań krwi, mam legitymację honorowego dawcy, zakres badań krwi będzie taki sam? Z ciekawości pytam.
A tak w ogóle witam was w ciepły piękny poranek. Ja od rana jak osa chodzę, bez kija nie podchodź - znów jakiś baran chciał we mnie wjechać ja niewiem o co chodzi. Nie wrzucił kierunkowskazu i postanowił nagle włączyć się do ruchu... Witam nowe mamusie Cytat:
na początku ciąży.
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie mi też się tak dzieje, ale tylko gdy prowadzę samochód. A dokładniej wygląda to tak, że w danej chwili jest mi strasznie gorąco, otwieram okno, żeby mieć chociaż smużkę świeżego powietrza i dokładnie za 5 sekund jest mi przeraźliwie zimno - zamykam okno... i tak w kółko.
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Tamten to samo... wszystko zawsze egzekwuje rykiem, nie umie poprosić i poczekać. Dobrze, że mieszka ponad 1000 km ode mnie i prawdopodobnie nigdy w życiu już go nie zobaczę
Ja też postaram się wychować swoje na wzór wychowania, które zaserwowała mi mama. Zadbała o to, żebym wierzyła w siebie, ale też i o to, żebym nie myślała o sobie jako o kimś z lepszej gliny.
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz strasznie się pocę, koszmar jakiś, jest gorąco, ale to mnie irytuje. Na początku umierałam z zimna trzęsłam się cały czas niewiem co gorsze
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja odkąd jestem w ciąży to ogólnie zrobiłam się gorąca dziewczyna
![]() ciągle mi duszno i gorąco. A kiedyś wieczny zmarzluch byłam. Dziś mam kolejną wizytę i USG o 17:30 i stracha jak nie wiem!
|
|
|
|
#3295 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
ja też myślałam, że ten czas na ciążę jest idealny no ale jak widać każda pora roku ma swoje plusy i minusy
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się reakcją innych to tak naprawdę mało ważne, najważniejsza teraz jesteś Ty i dziecko. A rodzice prędzej czy później przyzwyczaja się do tego, że dziadkami zostaną i oszaleją na punkcie rozpieszczania malucha ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
z B na D mówisz? kobieto nie przerażaj ja miała, D przed ciążą
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już jestem po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku, serduszko bije i to baardzo szybko, ale jeszcze nie mierzyliśmy tylko słuchaliśmy ale mam zagwozdkę- na usg mam wartość GA 7w4d . wszędzie pisze, że to wartość od OM. ale jak pytałam (z 10 razy ) jak to jest to gin mówił, że to wiek fasolki a nie od ostatniej OM. Gdyby tak było (czyli od OM) liczone to chyba jakieś niepokalane poczęcie- odejmując 5w4d nijak ani tego ani wcześniej ani później się nie przytulaliśmy. z drugiej strony teraz byłby 9t4d ciąży, czyli w miarę by się zgadzało (znaczy że mały jest starszy o kilka dni, ale to skrajne różnice).wiecie jak to jest z tymi wartościami? w kalkulatorze z którego korzystam (http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulator...-plodu-crl.php) też pisze o 7w4d w kontekście wieku płodu (a nie ciąży). ps. też mam już małego duszka na usg
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też już dochodzi do D, wszystko mi się "wylewa" ze starych biustonoszy
|
|
|
|
#3300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zacznijmy próbować bo pewnie trochę nam to zajmie i nie minął miesiąc a tu dwie kreseczki się pojawiły
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

dwa lata to idealna różnica. W ogóle myślę max o 5 latch różnicy. Ale wiadomo - życie zweryfikuje
można dołączyć? jestem 2-tygodniową mamą

czekamy na sprawozdanie
żeby być uczciwą - nigdy nie trzymałam małego dziecka.
termin mam na 6 stycznia.
bede jak beczka wygladala 

A piję dużo wody, właśnie z tego powodu