|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2852 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ustalenie terminu cc ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Też pomyślałam o lewatywie..czy by nie mogli Ci zrobić. Ale Ona napisała, że nie można, to nie wiem Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387479]U mnie zaparcia to norma, tu jeszcze dochodzi lezenie i czynnik psychiczny, ale teraz to już mam wrażenie, że mam korek ale tak ogólnie to nie narzekam, chce tu zostać do porodu, nie chciałabym wyjść nawet gdyby mi pozwolili, bo w domu bym sie zameczyla. u mnie dziś 35+4.[/QUOTE] prawie 37 już..coraz bezpieczniej ![]() za kolejny miesiąc wow!
|
|||||
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpocznij, wyśpij się porządnie, bo niewykluczone, że najbliższa noc to będzie już TA noc. ![]() |
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie o tym upale, a a leżę na kanapie i przykrywam się kocykiem bo mi chłodno. A mała tak mi się wierci, że aż mnie boli czasem. Ale dobrze, że mnie tak męczy bo wiem, że wszystko u niej ok. Jutro USG!
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
Mamy dzidziusia
gratulacje dla Ciebie, męża i synkaJak się cieszę, też zaraz męzowi dzwoniłam do pracy tylko miałam mały problem aby wyjaśnić kto to właściwie urodził i dlaczego tak się tym podjarałam Faceci nic nie rozumieją. Malinka nic się nie bój. Jeszcze chwilka i będziemy się cieszyć Milenką. |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Wow mamy pierwszego maluszka
Margosiu -gratulacje Malinka - ![]() Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny serdecznie Ja sie nie wyrabiam z czasem zeby pisac , ale czasem podczytuje z telefonu. Zle sie czuje bo wymiotuje duzo. Moj maluszek sie tak wierci, kreci, fika rozciaga ze chyba chce wyjsc wczesniej, a prawdopodobnie sie nie obrocil jeszcze. Chce psikusa mi urzadzic. W pt.mam wizyte to sie dowiem co u niego slychac, a 3lipca dopiero usg bo tyle babek teraz w ciazy ze terminow wolnych brak. Pozdrawiam raz jeszcze
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie gorąco jest.. w nocy nie da rady spać, w dzień odpoczywać.. ciągle stopy czuję i stwierdzam, że opuchlizna nie zeszła do końca..no ale nie są to jakieś mega rozmiary, więc nie przejmuję się tym.. włączyłam sobie wiatraczek i się chłodzę z nogami do góry. Rano pranko z tetrowymi pieluszkami nastawiłam. A gdzieś za ok godz wpadnę do koleżanki i chrześnicy mojej na trochę..czyli zejdę kilka pięter w dół
Mam nadzieję, że tam chłodniej mają, bo nie wysiedzę. Przy dziecku zapewne nie robią żadnych przeciągów, więc jak mam zdychać, to szybko wrócę do siebie.Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg ![]() oraz za nasze szpitalne dziewczyny
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio śmiałyśmy sie ze skarpetów do sandałów, a tu proszę: http://facet.wp.pl/kat,1034181,title...0cba&_ticrsn=5
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam teraz w piwnicy po wiatrak i jaaak taam jest przyjemnieeee ![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że się nie rozkręciło
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
długo potrwa operacja babci?
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Idzi: "Hej, jak Malinka? U nas ok, jutro do domku. Zaraz będę miała ktg, wczoraj znowu wyszło kilka skurczy na 50-70%, ale niebolesne są więc ok. Pozdrawiam Mamusie. " Pozdrowiłam ją od was i pochwaliłam za ładne zaciskanie nóżek. Oczywiście opisałam co się dzieje u Malinki.
|
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Elaine kurcze szkoda, ze falszywy alarm..
Ja sie obawiam, ze tez tak bede sie z tymi skurczami bujac..teraz np. Mnie łapią ci jakis czas a potem przejdą. .kapa za to mnie tak boli, ze mam wrażenie ze mi dziecko wypadnie ![]() Perse- już niedługo Gratuluję dziewczyny nowych tygodni! Mnie już wkurza mój ojciec, który codziennie do mnie dzwoni czy juz rodze ![]() Wiecie czego sie boje? Ze będę rodzic sn a i tak mnie zetna przy duzym dziecku..jak polozna ostatnio u mnie byla i uslyszala wage to stwierdziła ze cc bardzo prawdopodobna przy moich gabarytach. . A potem bede sama w domu, z dzieckiem i psem i nie będę miala nikogo zeby mi pomógł
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daj znać jak po wizycie.
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja miałam bolesne twardnienie brzucha i ból/nacisk na szyjke w 30 t.c i tez musialam zwolnic tempo, nie ma zmiłuj, 8-9 m-c to juz naprawde nasze ciała i narzady maja dosyc i trzeba sie troche pooszczedzac nawet jak inni widzą że radzimy sobie swietnie |
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech ten Jej Michaś posiedzi jeszcze grzecznie w brzuszku ![]() Cytat:
Tych skurczy to i ja sie obawiam, bo jakos nie uśmiecha mi sie jechać ponad 60km w jedną stronę do szpitala gdzie stwierdza, ze to jednak nie czas. Dlatego wolałabym aby mi te wody odeszły i wiedziałabym co mam robić marzenie...
|
||
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
elaine-blath tak jak Anulka napisała,też chciałabym uniknąć fałszywych alarmów.. ale co jak nie ma się wpływu na nic.. trzymaj się Kochana
Asiunia zdecydowanie za dużo na siebie bierzesz.. daj znać po wizycie..dobrze, że zadzwoniłaś Samantha oj Bidulko..u Ciebie też ciągle kiepskawo Idzia a więc oczekujemy Cię w domku i na wizażu
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dziś uciekam, życzę wam miłego dnia, będę zaglądać na tel
|
|
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kręci mi się dzisiaj w głowie jak nie wiem co... |
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale duchota
![]() Czekam az TZ obudzi sie z drzemki i jedziemy do lampka i Rossa i mała puszeczke farby bo po przemeblowaniu okazało sie ze ściana gdzie było biurko jest przybrudzona Planuje karmić i swoim mlekiem i modyfikowanym. Oba podawane z butli. A dokładnie 6 w sterylizatorze z aventu mam miejsca na 6 butelek ![]() Cytat:
Cytat:
co do alko i opalania przeżyje to jakoś. Gorzej zniose dietę cukrzycowa przy tych zapachach gofrow z bita śmietaną i owocami, wyciskane świeże soki, lody mmmmm
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Tobie również miłego
|
|
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
cześć Brzuszki
wczoraj mnie pokarało za to ze miałam wejśc na wizaz wieczorem a nie weszłam ![]() Margosia - gratulacje kochana uściskaj od wizażowej cioci pierwszego maluszka tego wątku ![]() Malinka - Słońce nie denerwuj się , jesteś pod okiem lekarzy wiec wszystko będzie dobrze, pewnie większość dziewczyn na wątku już Ci zazdrosci że jeszcze troszkę i będziesz tulić swojego Skarba ale upał nic mi się nie chce , wezmę chyba tylko przejrze i posegreguje rzeczy dla mojego maluszka na nic więcej nie mam siły
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Wcinam gęściutki słodziutki koktajl truskawkowy. Zimny, z lodówki i od razu mi lepiej.
Chociaż dziś u mnie całkiem, całkiem. Ja lubię wysokie temperatury, więc taka pogoda jak dziś z lekkim wiaterkiem jest całkiem przyjemna. Męczy mnie tylko moja noga. W zeszłym roku miałam sporą kontuzję- skręcenie stawu skokowego. Ponad dwa miesiące w usztywniaczu, ból...Od wczorajszego popołudnia strasznie mi ta kostka przeszkadza. Czuję taki jakiś opór. Jest lekko spuchnięta. Jest osłabiona po kontuzji i pewnie do końca życia będę miała z nią czasem problemy, a teraz w upały i kiedy dźwigam już spory ciężar, to podwójnie się "męczy".
|
|
|
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Samantha kurcze współczuje tych ciągłych wymiotów
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochsne! gratuluje odrazu nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty
przera bane wczoraj taki skwar ze usypialam 3 h!!! a jak juz poszlam spac to budzilam sie calutka mokra eh.. Wogole co moja corka wczoraj w brzuchu wyprawiala to ja niewiem co ona wypychala,łokcie czy coś aż w szoku bylam i sie do siebie smialam raz gdzies z boku raz przy pepku :P dziś bede pakować torbe,wypiore reczniki dla malej i posprzatam lazienke ciesze sie ze nie ma takiego skwaru aż jak wczoraj... bylam w labku zrobić badania "do szpitala" jak to moj gin napisał i zaplacilam 90 zł Pan mi dał 10 zł rabatu zrobilam mocz,morfologie, ovu? ( kila) HBS ( to chyba zółtaczka?) elektrolity i uklad krzepniecia... eh no coż pozniej na plac kupilam truskawy I wiadomość od naszej mamuski pierwszej ze Saturninek 3300g i 52 cm )Malinka trzymaj sie dzielnie ! ![]() musze zadzwonic do orange i jakis pakiet internetowy sobie sprawic na tel,macie jakies pakiety ile gb wystarczy zeby korzystać z neta w telefonie w miare ( chodzi mi o wizaz:P))?? zna sie ktoras bo ja ciemna bo korzystam z wifi w domu ha |
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
W zeszłym tygodniu jak bylam to wyszlo prawie 3700g, ale ginka stwierdzila po wielkosci mojego brzucha, ze spokojnie moze miec wiecej. Mam teraz co tydzień na kontrole wagi malej chodzic sprawdzac czy dalej tak rosnie
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Doczytałam, że jedna mamusia urodziła! Serdeczne gratulacje Margosiu!
|
|
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
To maluszek
![]() Teraz czekamy na relacje z porodu i zdrowka zycze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

i jedziemy do lampka i Rossa i mała puszeczke farby bo po przemeblowaniu okazało sie ze ściana gdzie było biurko jest przybrudzona 
ale teraz kombinuję, żeby może ze znajomymi chociaż na zwykły weekend od piatku do niedzieli wybrać się nad morze, do Władysławowa, mamy 300 km w jedną stronę od rodziców, z Łodzi 400 ale w większości autostradką i obcykanymi objazdami, więc może