Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 09:52   #2851
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Zjadłam cała michę czereśni, popiłam mlekiem i kapuczino i czekam na reakcje jelit
mi po takim zestawie by doope rozwaliło

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Neni, Magolinka: nooo prawie się sprawdziło... od 2 miałam skurcze coraz bardziej regularne i bolesne... po 6tej pojechaliśmy do szpitala.. rozwarcie malutkie, położyli na ktg i co??? nic!! ani jednego skurczu nie poczułam, nic też oczywiście nie wyszło..potem czekanie na lekarza i usg. Na nim wszystko ok. szyjka 1cm i rozwracie się lekko powiększyło ale co z tego jak nie ma skurczów.. kazał ze 3 h połazić dookoła szpitala i jakby się pojawiły skurcze to wrócić na badanie.. ale stwierdziłam że jedziemy do domu, bo Igorek bardzo zadowolony z siebie kopniakami sie zajmuje a skurczów nie widać... ide spać bo całą noc właściwie nie spałam.. także jeszcze odwołam prywatną wizytę dzisiaj na ktg i usg bo właściwie już nie ma sensu...
No to widzać że już się coś konkretnie zaczyna dziać. To trzymam kciuki, żeby skurcze się nasiliły i następna wizyta do szpitala była już tą właściwą
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:53   #2852
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Kochane jeszcze nie urodzilam. Nie spalam praktycznie cala noc bo skurcze sie pojawialy i nie dalo sie zasnac. A jak nie skurcze to strasznie goraco mi bylo albo dzidzius w sali obok plakal. Na ktg skurcze nadal sa. Nasilily sie troche i teraz dochodza do prawie 150 ale nie jest zle. Dzisiaj chyba podepna mi kroplowke na przyspieszenie akcji. Zaczynam sie bac.
Malinka dasz radę!

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie Brzusie
Ciężka noc dzisiaj, jakieś głupie skurcze, spać nie mogłam, zaczęłam czytać książkę o 2, a skończyłam o 5 rano.
Dzisiaj zaczynam 32 tydzień, czy tu już 8 miesiąc
Tak..gratuluję 8 miesiąca

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też miałam wizytę, mam już ustalony termin na cc, 15 lipca do szpitala a 16 robimy ciach, mały klocuś ma już 3100 a ja mam więcej leżeć bo mój gin ma za chwilę urlop

Pozdrawiam i znikam, mam na dziś masę pracy urzędowej
za ustalenie terminu cc

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!!
Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Też pomyślałam o lewatywie..czy by nie mogli Ci zrobić. Ale Ona napisała, że nie można, to nie wiem

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Doradźcie mi coś proszę. Od jakiegoś czasu pobolewa mnie brzuch. Jestem w 32tc. Od kilku dni dziecko ustawia się jakoś sztywno, najczęściej po jednej stronie brzucha. Wczoraj wieczorem (ok. 21:30) czułam się beznadziejnie, kręciło mi się w głowie więc położyłam się do łóżka. Bardzo rozbolał mnie brzuch i cały stwardniał. Nie wiem co to może oznaczać. Na poprzedniej wizycie gin przepisała mi luteinę, mówiła, że macica jest troszkę miękka, niedawno skończyłam ją brać.
Całą noc spałam pół-snem, bo czułam jaki mam napięty brzuch, co jakiś czas kuło mnie podbrzusze, jakby w jajnikach? A dziecko rozpychało się bardzo, na dodatek mnie mdliło. Martwię się...
Co robić? Dzwonić do lekarza, jechać na IP, czy nie dramatyzować?
Wizytę mam dopiero we wtorek 25tego
Nie czekaj lepiej do wizyty i jedź na IP..albo choć zadzwoń najpierw do swojego gina

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Od rana u mnie już duchota i skwar zatem startuję do konkursu miss mokrego podkoszulka Czyli zmoczyłam koszulkę w lodowatej wodzie, wykręciłam i ... ubrałam- polecam
niezły sposób..ale chyba dla odmiany bym zmarzła

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387479]U mnie zaparcia to norma, tu jeszcze dochodzi lezenie i czynnik psychiczny, ale teraz to już mam wrażenie, że mam korek ale tak ogólnie to nie narzekam, chce tu zostać do porodu, nie chciałabym wyjść nawet gdyby mi pozwolili, bo w domu bym sie zameczyla. u mnie dziś 35+4.
[/QUOTE] prawie 37 już..coraz bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

My witamy się a Alkiem a 32tc, a więc 8 miesiąc czas rozpocząć!
za kolejny miesiąc

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zaczynamy dziś 38. tydzień
wow!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:55   #2853
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Neni, Magolinka: nooo prawie się sprawdziło... od 2 miałam skurcze coraz bardziej regularne i bolesne... po 6tej pojechaliśmy do szpitala.. rozwarcie malutkie, położyli na ktg i co??? nic!! ani jednego skurczu nie poczułam, nic też oczywiście nie wyszło..potem czekanie na lekarza i usg. Na nim wszystko ok. szyjka 1cm i rozwracie się lekko powiększyło ale co z tego jak nie ma skurczów.. kazał ze 3 h połazić dookoła szpitala i jakby się pojawiły skurcze to wrócić na badanie.. ale stwierdziłam że jedziemy do domu, bo Igorek bardzo zadowolony z siebie kopniakami sie zajmuje a skurczów nie widać... ide spać bo całą noc właściwie nie spałam.. także jeszcze odwołam prywatną wizytę dzisiaj na ktg i usg bo właściwie już nie ma sensu...
Najgorsze są takie fałszywe alarmy. Czegoś takiego właśnie chciałabym uniknąć. Idealnie byłoby gdyby chlusnęły wody, zaczęły się skurcze, jadę, rodzę i wracam z Michasiem do domku.

Odpocznij, wyśpij się porządnie, bo niewykluczone, że najbliższa noc to będzie już TA noc.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:56   #2854
mela1234
Zakorzenienie

Mówicie o tym upale, a a leżę na kanapie i przykrywam się kocykiem bo mi chłodno. A mała tak mi się wierci, że aż mnie boli czasem. Ale dobrze, że mnie tak męczy bo wiem, że wszystko u niej ok. Jutro USG!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:57   #2855
moonlightdancer
Rozeznanie

Mamy dzidziusia jak fajnie Margosiu gratulacje dla Ciebie, męża i synka
Jak się cieszę, też zaraz męzowi dzwoniłam do pracy tylko miałam mały problem aby wyjaśnić kto to właściwie urodził i dlaczego tak się tym podjarałam Faceci nic nie rozumieją.
Malinka nic się nie bój. Jeszcze chwilka i będziemy się cieszyć Milenką.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:58   #2856
Samantha7
Zakorzenienie

Wow mamy pierwszego maluszka

Margosiu -gratulacje

Malinka -

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny serdecznie
Ja sie nie wyrabiam z czasem zeby pisac , ale czasem podczytuje z telefonu. Zle sie czuje bo wymiotuje duzo. Moj maluszek sie tak wierci, kreci, fika rozciaga ze chyba chce wyjsc wczesniej, a prawdopodobnie sie nie obrocil jeszcze. Chce psikusa mi urzadzic. W pt.mam wizyte to sie dowiem co u niego slychac, a 3lipca dopiero usg bo tyle babek teraz w ciazy ze terminow wolnych brak.

Pozdrawiam raz jeszcze

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:00   #2857
dzoan
Zakorzenienie

Strasznie gorąco jest.. w nocy nie da rady spać, w dzień odpoczywać.. ciągle stopy czuję i stwierdzam, że opuchlizna nie zeszła do końca..no ale nie są to jakieś mega rozmiary, więc nie przejmuję się tym.. włączyłam sobie wiatraczek i się chłodzę z nogami do góry. Rano pranko z tetrowymi pieluszkami nastawiłam. A gdzieś za ok godz wpadnę do koleżanki i chrześnicy mojej na trochę..czyli zejdę kilka pięter w dół Mam nadzieję, że tam chłodniej mają, bo nie wysiedzę. Przy dziecku zapewne nie robią żadnych przeciągów, więc jak mam zdychać, to szybko wrócę do siebie.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg
oraz za nasze szpitalne dziewczyny

Stary 2013-06-19, 10:01   #2858
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do gin, kazała wziąć no-spe i pokazać się u niej w gabinecie po 14:00, a jakby nie przeszło do 14:00 pojechać na oddział..
Pewnie przepisze mi jeszcze luteinę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Zła jestem na siebie, bo chyba za bardzo się przemęczam. Wczoraj na siłę chciałam uprać wszystkie ciuszki dla maluszka i tylko latałam z praniem góra-dół, w efekcie dwie suszarki obwieszone ubrankami, a ja padnięta ;/
Mam wrażenie, że mam nie wiadomo ile siły, a tak naprawdę powinnam bardziej o siebie dbać i leżeć do góry brzuchem...
powinnaś więcej odpoczywać i tak sie nie przemęczać.

Ostatnio śmiałyśmy sie ze skarpetów do sandałów, a tu proszę:
http://facet.wp.pl/kat,1034181,title...0cba&_ticrsn=5

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:02   #2859
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Zawsze możesz przytulić się z lodówką

A ja byłam teraz w piwnicy po wiatrak i jaaak taam jest przyjemnieeee
Cytat:

Szkoda, że się nie rozkręciło
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:04   #2860
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oliath wraca do domu!

A ja nadal leżę. Powinnam poskładać górę prania ale mi się nie chce!
długo potrwa operacja babci?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:05   #2861
Anulka_p
Zakorzenienie

Wiadomość od Idzi:

"Hej, jak Malinka? U nas ok, jutro do domku. Zaraz będę miała ktg, wczoraj znowu wyszło kilka skurczy na 50-70%, ale niebolesne są więc ok. Pozdrawiam Mamusie. "

Pozdrowiłam ją od was i pochwaliłam za ładne zaciskanie nóżek. Oczywiście opisałam co się dzieje u Malinki.
Stary 2013-06-19, 10:05   #2862
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Elaine kurcze szkoda, ze falszywy alarm..
Ja sie obawiam, ze tez tak bede sie z tymi skurczami bujac..teraz np. Mnie łapią ci jakis czas a potem przejdą. .kapa za to mnie tak boli, ze mam wrażenie ze mi dziecko wypadnie
Perse- już niedługo

Gratuluję dziewczyny nowych tygodni!

Mnie już wkurza mój ojciec, który codziennie do mnie dzwoni czy juz rodze
Wiecie czego sie boje? Ze będę rodzic sn a i tak mnie zetna przy duzym dziecku..jak polozna ostatnio u mnie byla i uslyszala wage to stwierdziła ze cc bardzo prawdopodobna przy moich gabarytach. . A potem bede sama w domu, z dzieckiem i psem i nie będę miala nikogo zeby mi pomógł
Stary 2013-06-19, 10:05   #2863
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny serdecznie
Ja sie nie wyrabiam z czasem zeby pisac , ale czasem podczytuje z telefonu. Zle sie czuje bo wymiotuje duzo. Moj maluszek sie tak wierci, kreci, fika rozciaga ze chyba chce wyjsc wczesniej, a prawdopodobnie sie nie obrocil jeszcze. Chce psikusa mi urzadzic. W pt.mam wizyte to sie dowiem co u niego slychac, a 3lipca dopiero usg bo tyle babek teraz w ciazy ze terminow wolnych brak.

Pozdrawiam raz jeszcze
a czy te częste wymioty to normalne? Trzymaj sie i odzywaj sie częściej i daj znać jak po wizycie.

Franuś
Stary 2013-06-19, 10:07   #2864
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do gin, kazała wziąć no-spe i pokazać się u niej w gabinecie po 14:00, a jakby nie przeszło do 14:00 pojechać na oddział..
Pewnie przepisze mi jeszcze luteinę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Zła jestem na siebie, bo chyba za bardzo się przemęczam. Wczoraj na siłę chciałam uprać wszystkie ciuszki dla maluszka i tylko latałam z praniem góra-dół, w efekcie dwie suszarki obwieszone ubrankami, a ja padnięta ;/
Mam wrażenie, że mam nie wiadomo ile siły, a tak naprawdę powinnam bardziej o siebie dbać i leżeć do góry brzuchem...
a który Ty masz tydzien???
wiesz ja miałam bolesne twardnienie brzucha i ból/nacisk na szyjke w 30 t.c i tez musialam zwolnic tempo, nie ma zmiłuj, 8-9 m-c to juz naprawde nasze ciała i narzady maja dosyc i trzeba sie troche pooszczedzac nawet jak inni widzą że radzimy sobie swietnie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:10   #2865
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wiadomość od Idzi:

"Hej, jak Malinka? U nas ok, jutro do domku. Zaraz będę miała ktg, wczoraj znowu wyszło kilka skurczy na 50-70%, ale niebolesne są więc ok. Pozdrawiam Mamusie. "

Pozdrowiłam ją od was i pochwaliłam za ładne zaciskanie nóżek. Oczywiście opisałam co się dzieje u Malinki.
świetna wiadomosć Niech ten Jej Michaś posiedzi jeszcze grzecznie w brzuszku

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja sie obawiam, ze tez tak bede sie z tymi skurczami bujac..teraz np. Mnie łapią ci jakis czas a potem przejdą. .kapa za to mnie tak boli, ze mam wrażenie ze mi dziecko wypadnie
Perse- już niedługo

Wiecie czego sie boje? Ze będę rodzic sn a i tak mnie zetna przy duzym dziecku..jak polozna ostatnio u mnie byla i uslyszala wage to stwierdziła ze cc bardzo prawdopodobna przy moich gabarytach. . A potem bede sama w domu, z dzieckiem i psem i nie będę miala nikogo zeby mi pomógł
nie martw sie na zapas, bo tylko humorek sobie psujesz. Zobaczysz wszystko sie ułoży i na pewno otrzymasz od kogoś wsparcie.

Tych skurczy to i ja sie obawiam, bo jakos nie uśmiecha mi sie jechać ponad 60km w jedną stronę do szpitala gdzie stwierdza, ze to jednak nie czas. Dlatego wolałabym aby mi te wody odeszły i wiedziałabym co mam robić marzenie...

Franuś
Stary 2013-06-19, 10:14   #2866
dzoan
Zakorzenienie

elaine-blath tak jak Anulka napisała,też chciałabym uniknąć fałszywych alarmów.. ale co jak nie ma się wpływu na nic.. trzymaj się Kochana

Asiunia zdecydowanie za dużo na siebie bierzesz.. daj znać po wizycie..dobrze, że zadzwoniłaś

Samantha oj Bidulko..u Ciebie też ciągle kiepskawo po wizycie koniecznie się odezwij

Idzia a więc oczekujemy Cię w domku i na wizażu

Stary 2013-06-19, 10:17   #2867
surka
Zakorzenienie

Ja na dziś uciekam, życzę wam miłego dnia, będę zaglądać na tel
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:17   #2868
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a który Ty masz tydzien???
wiesz ja miałam bolesne twardnienie brzucha i ból/nacisk na szyjke w 30 t.c i tez musialam zwolnic tempo, nie ma zmiłuj, 8-9 m-c to juz naprawde nasze ciała i narzady maja dosyc i trzeba sie troche pooszczedzac nawet jak inni widzą że radzimy sobie swietnie
32tc Iwonko

A kręci mi się dzisiaj w głowie jak nie wiem co...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:18   #2869
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ale duchota
Czekam az TZ obudzi sie z drzemki i jedziemy do lampka i Rossa i mała puszeczke farby bo po przemeblowaniu okazało sie ze ściana gdzie było biurko jest przybrudzona

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

A po co Ci aż 6 butelek?
Planuje karmić i swoim mlekiem i modyfikowanym. Oba podawane z butli. A dokładnie 6 w sterylizatorze z aventu mam miejsca na 6 butelek

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Kurcze dziwne, że po czopku nic się nie ruszyło jeszcze bardziej dziwi mnie, że masz problemy z zaparciami, a pijesz tyle wody. Nie wiem, a jakby drugi czopek? może faktycznie warto by było poprosić o lewatywę...ciężka sprawa

Super sprawa posłuchać rytmu serduszka

Powtórzę po Meli, telefon do gina albo na IP ale ze wszystkimi informacjami - leki, seks i praca w domu

Ale zazdroszczę my mieliśmy jechać na długi weekend majowy do Zakopanego ale okazało się, że od marca mam leżeć ale teraz kombinuję, żeby może ze znajomymi chociaż na zwykły weekend od piatku do niedzieli wybrać się nad morze, do Władysławowa, mamy 300 km w jedną stronę od rodziców, z Łodzi 400 ale w większości autostradką i obcykanymi objazdami, więc może rozmarzyłam się

To ja widzę u siebie podobną tendencję, z tym że ja leki biorę nadal ale im dalej z tygodniami tym twardnienia lżejsze i mniej bolesne nie pozostaje nam nic innego jak tylko się cieszyć

Magdalenne za 38 tc
Agrafka
za wkroczenie w 8 mc

Zmykam, czas zacząć realizację planu dnia chyba zacznę od lodów z listy
To mam nadzieje ze uda wam sie gdzieś wyskoczyć i zrelaksować sie przed porodem

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
hm też bym pojechała ale co to za wakacje bez alkoholu, opalania się i kąpania w morzu

ja włączyłam sobie wiatraczek i wentyluję się z pieskami Polecam!
Kąpiele w morzu zalicze co do alko i opalania przeżyje to jakoś. Gorzej zniose dietę cukrzycowa przy tych zapachach gofrow z bita śmietaną i owocami, wyciskane świeże soki, lody mmmmm

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:18   #2870
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja na dziś uciekam, życzę wam miłego dnia, będę zaglądać na tel
Tobie również miłego

Franuś
Stary 2013-06-19, 10:20   #2871
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Perse- już niedługo

A ile twoja dzidzia juz waży?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-19, 10:20   #2872
kiss12550
Zadomowienie

cześć Brzuszki

wczoraj mnie pokarało za to ze miałam wejśc na wizaz wieczorem a nie weszłam

Margosia - gratulacje kochana duzo zdrówka dla Ciebie i maleństwa i oczywiście gratulacje dla dumnego tatusia uściskaj od wizażowej cioci pierwszego maluszka tego wątku

Malinka - Słońce nie denerwuj się , jesteś pod okiem lekarzy wiec wszystko będzie dobrze, pewnie większość dziewczyn na wątku już Ci zazdrosci że jeszcze troszkę i będziesz tulić swojego Skarba

ale upał nic mi się nie chce , wezmę chyba tylko przejrze i posegreguje rzeczy dla mojego maluszka na nic więcej nie mam siły
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:20   #2873
Anulka_p
Zakorzenienie

Wcinam gęściutki słodziutki koktajl truskawkowy. Zimny, z lodówki i od razu mi lepiej. Chociaż dziś u mnie całkiem, całkiem. Ja lubię wysokie temperatury, więc taka pogoda jak dziś z lekkim wiaterkiem jest całkiem przyjemna. Męczy mnie tylko moja noga. W zeszłym roku miałam sporą kontuzję- skręcenie stawu skokowego. Ponad dwa miesiące w usztywniaczu, ból...Od wczorajszego popołudnia strasznie mi ta kostka przeszkadza. Czuję taki jakiś opór. Jest lekko spuchnięta. Jest osłabiona po kontuzji i pewnie do końca życia będę miała z nią czasem problemy, a teraz w upały i kiedy dźwigam już spory ciężar, to podwójnie się "męczy".
Stary 2013-06-19, 10:20   #2874
magolina
Wtajemniczenie

Samantha kurcze współczuje tych ciągłych wymiotów

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wiadomość od Idzi:

Super, że jutro już wychodza do domku
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:21   #2875
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej kochsne! gratuluje odrazu nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty

przera bane wczoraj taki skwar ze usypialam 3 h!!! a jak juz poszlam spac to budzilam sie calutka mokra eh..
Wogole co moja corka wczoraj w brzuchu wyprawiala to ja niewiem co ona wypychala,łokcie czy coś aż w szoku bylam i sie do siebie smialam raz gdzies z boku raz przy pepku :P

dziś bede pakować torbe,wypiore reczniki dla malej i posprzatam lazienke ciesze sie ze nie ma takiego skwaru aż jak wczoraj...

bylam w labku zrobić badania "do szpitala" jak to moj gin napisał i zaplacilam 90 zł Pan mi dał 10 zł rabatu
zrobilam mocz,morfologie, ovu? ( kila) HBS ( to chyba zółtaczka?) elektrolity i uklad krzepniecia... eh no coż pozniej na plac kupilam truskawy

I wiadomość od naszej mamuski pierwszej ze Saturninek 3300g i 52 cm )

Malinka trzymaj sie dzielnie !

musze zadzwonic do orange i jakis pakiet internetowy sobie sprawic na tel,macie jakies pakiety ile gb wystarczy zeby korzystać z neta w telefonie w miare ( chodzi mi o wizaz:P))?? zna sie ktoras bo ja ciemna bo korzystam z wifi w domu ha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:23   #2876
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A ile twoja dzidzia juz waży?
W zeszłym tygodniu jak bylam to wyszlo prawie 3700g, ale ginka stwierdzila po wielkosci mojego brzucha, ze spokojnie moze miec wiecej. Mam teraz co tydzień na kontrole wagi malej chodzic sprawdzac czy dalej tak rosnie
Stary 2013-06-19, 10:24   #2877
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej kochsne! gratuluje odrazu nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty

przera bane wczoraj taki skwar ze usypialam 3 h!!! a jak juz poszlam spac to budzilam sie calutka mokra eh..
Wogole co moja corka wczoraj w brzuchu wyprawiala to ja niewiem co ona wypychala,łokcie czy coś aż w szoku bylam i sie do siebie smialam raz gdzies z boku raz przy pepku :P

dziś bede pakować torbe,wypiore reczniki dla malej i posprzatam lazienke ciesze sie ze nie ma takiego skwaru aż jak wczoraj...

bylam w labku zrobić badania "do szpitala" jak to moj gin napisał i zaplacilam 90 zł Pan mi dał 10 zł rabatu
zrobilam mocz,morfologie, ovu? ( kila) HBS ( to chyba zółtaczka?) elektrolity i uklad krzepniecia... eh no coż pozniej na plac kupilam truskawy

Malinka trzymaj sie dzielnie !

musze zadzwonic do orange i jakis pakiet internetowy sobie sprawic na tel,macie jakies pakiety ile gb wystarczy zeby korzystać z neta w telefonie w miare ( chodzi mi o wizaz:P))?? zna sie ktoras bo ja ciemna bo korzystam z wifi w domu ha
to maluszek z naszego pierwszego watkowego dzieciaczka, a Margosia taka wysoka. Ciekawe kiedy wrócą do domu

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-19, 10:25   #2878
Asiunia1230
Raczkowanie

Doczytałam, że jedna mamusia urodziła! Serdeczne gratulacje Margosiu!
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:27   #2879
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Cytat:
W zeszłym tygodniu jak bylam to wyszlo prawie 3700g, ale ginka stwierdzila po wielkosci mojego brzucha, ze spokojnie moze miec wiecej. Mam teraz co tydzień na kontrole wagi malej chodzic sprawdzac czy dalej tak rosnie
Poradzisz sobie na pewno kochana nawet jeśli będzie cc to bedziesz miała swoje malenstwo, które sie pięknie rozwija i rośnie No i kapa będzie w lepszym stanie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-19, 10:27   #2880
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

To maluszek ale nas Goska wziela z zaskoczenia
Teraz czekamy na relacje z porodu i zdrowka zycze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości