|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Matko, ja nie jestem w stanie być na bieżąco. Perse, śledzę cały czas co u Ciebie, cieszę się, że już jest bezpiecznie ![]() Measia Hosenko, ja rozumiem, że leżenie Ci się dłuży..ale to dla Waszego dobra, wiadomo Dasz radę. Jak się czujesz w ogóle?Ilona, cześć. U Ciebie to jakaś bardzo skomplikowana sytuacja.. |
|
|
|
|
#3062 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]() No wiec najadałam się wczoraj czereśni jak bąk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie jest kupić nowe autkoCytat:
Witaj, ja Cie pamiętam Przykro mi, ze masz takie problemy z lekarzami ![]() Niestety, ale dobry lekarz to w naszych czasach jakiś wybryk natury ![]() Cytat:
Ja wiedziałam już 6 dni przed terminem i od tej chwili drżę... Cytat:
No i Powiem Ci, ze masz niezłego kolosa ![]() Cytat:
Ale ja guła jestem... ![]() ![]() klask i: Gratulację!!!Cytat:
Iść do dentysty.. Ja wstałam i czekam, aż młody się obudzi Milczy od rana a ja już siwieje...W ogóle zaczynają mnie straszyć przepowiadacze.. No i od 2 dni znowu mi się mega ciężej zrobiło....patrzę na wagę a tam 0,5 kg do przodu w ciągu dnia. Pewnie Marcel przybrał i teraz jest wielki... No ledwo chodzę- tak po prostu z dnia na dzień. Mam taka cieniutka skórę na brzuchu, ze wyczuwam wszystkie Jego części.. Dobra wypijam kawę i czekam na ruchy bo zwariuje...
|
|||||||||
|
|
|
#3063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zaszłaś w ciąże zaraz po #?? bo ja już zgupiałam chyba..... Cytat:
W dodatku nie mogę się pozbierać po tej poniedziałkowej wiadomości od koleżanki i codziennie o niej myślę a wieczorem spać nie moge bo mam ją przed oczami i widze jak siedzi zapłakana.... Cytat:
A wyniki mają być do 6tyg jak już będą to pani będzie dzwonić i powie czy są OK jeśli tak to wyniki zostaną wysłane do domu pocztą a jeśli nie to zaprosi Nas na wizytę z panią genetyk.... Cytat:
TRUFLA oczywiście że pamiętamy! Widziałam Cię nawet ostatnio już tutaj ale nie wywołałam do odpowiedzi Faktycznie się tego nazbierało i wcale Ci się nie dziwię bo ja teraz mam taki mętlik w głowie że nie wiem do kogo iść i kogo słuchać i się trzymać....Mam nadzieję że u Ciebie się to szybko wyjaśni i wszystko będzie OK....Właśnie książkę miałam wysłać Edycie ale jakoś mi nie po drodze na pocztę Rena a jakie autko kupiliście?? ![]() KOOCURKU ojjj jeszcze troszkę!! Perse melduneczek proszę!! Iza tak widać że do Ciebie to dotarło.....i widać inne nastawienie...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-19 o 09:48 |
||||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Rena, zapomniałam pogratulować kupna auta, super
co kupiliście?Agatka, zachowanie Twojego lekarza, poniżej krechy, serio! Nie zrozumiem tego chyba nigdy, jak można tak traktować pacjentów... Dziewczyny, czy któraś się zna na wynikach nasienia? |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Eee to wszystko przeżyje, skurcze, ciężar, kłucie w palce, wstrzykiwanie insuliny, szpitale, wyczekiwanie na ruchy i bolesne kopnięcia w pęcherz i wstawanie w nocy po 10 razy na siusiu i wszystko..tylko niech się zdrowo urodzi ![]() Jeszcze tydzień i zaczynam wykurzanie małego.. będzie seks
|
|
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie jest mój lekarz....poszłam tylko ze względy na to żeby dostać jakieś skierowanie na badania a że mi je dał i kazał przyjść jak będą wyniki no to poszłam.... ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
No i tego się trzymajmy Kochana! Tydzień to już niewiele w porównaniu do całej ciąży
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę Ci wysłać na prv? Bo tak tu to może nie bardzo chcę ![]() Kocurku, na pewno wszystko będzie dobrze Już tak mało czasu zostało!!
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być dobrze.. będę Ci to wspominać jak zaczniesz fiksować w ciąży Tydzień to krótko...bardzo krótko, ale zacznę 37 tydzień i już powinno b yc ok więc... |
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście pisz na PW
Cytat:
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w urzędzie pracy się podpisać.
Kupiłam rumianek do płukania. Robią remont koło bloku i w całym mieszkaniu śmierdzi mi jak cholera jakimś klejem Okna mam pozamykane a i tak czuje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-19 o 12:59 |
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur mnie też rosły cukry, ale tylko na czczo. Może powinnaś zmniejszyć dawkę insuliny
|
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dam wam znać jutro jak odbiore wyniki bety . Bo dla mnie jest to też dziwne dlatego postanowiłam napisać. lekarz podejrzewa ciążę bliźniacza. Zobaczymy co będzie ... Tak byłam na mamusiach listopadowo grudniowych
ciebie agatko tez pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak go nie słucham i dalej biorę 6 j. ![]() Po co mam zwiększać skoro cukry mam niskie, a jak zjem duuuuużo to są i tak w normie?? ![]() Ufam swojej intuicji... np. Zjadłam kanapkę i całą miskę truskawek z jogurtem i wynik 104
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Ilonka a TY zaszłaś w ciaże odrazu po poronieniu tamtym? Bo Ty chyba też miałas zabieg prawda??
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam truskawy z jogurtem lub śmietankom ![]() Marcel się obudził? |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ale bez cukru to nie do końca to samo
Marcello szaleje, ale musiałam Go trochę obudzić...śpioch ![]() Nastraszył mnie okropnie...
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Kocurek uważaj na to co jesz, nie podjadaj za dużo, żeby cukry nie skakały |
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Ten lekarz jest świetny ja do niego chodzę i jestem zadowolona. Jutro będę miała usg w szpitalu( bo ma dyżur )jak będę miała wyniki bety
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam też, że jak ma cukier ok 80 to zaczynam się telepać i czuje się zdenerwowana... więc wczoraj wracając zjadłam ciastko belvita i po 5-7 minutach było ok. Cukier miałam 84
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Ilonka wysłałam Ci PW....
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur mi na owoce kazali uważać, ale mogłam zjeść 2 dziennie. Lekarz mi mówił, że nie mogę ich unikać, bo dziecko potrzebuje wszystkiego, starałam się nie jeść dużo, ale przyznam, że czasem podjadałam. Pewnie z 2 razy miałam cukry po 150
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zjadłam batona,leżałam sobie i nagle zaczełam czuć takie ożywione"bulgotanie"w brzuchu.Dwa razy poczułam wyrazne pykniecie..Kurcze to chyba za wcześnie żeby to były ruchy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiliśmy śliiiicznego grafitowego forda focusa chciałam wstawić jakiegoś linka z podobnym autkiem ale blokuje mi...można wpisać w wyszukiwarkę: grafitowy ford focus 2005 i podobne do naszego wyskoczą ![]() Cytat:
no ja mam podobnie - ostatnie 2 cykle po 27 dni a zawsze po 31 i nie wiem jak liczyć...dziś mam 29dc a @ nie mam dalej, ale temperatura mi dziś spadła więc myślę, że do piątku dostanę @ testu więc nie powtarzam... chociaż może jutro rano brzuch mnie nie boli ani nic i tak sobie wkręcam, że może ta temperatura spadła, bo wczoraj wykończona byłam jazdą autem 6h (w tym 3h prowadziłam) i późniejszym pójściem spać i trochę wcześniejszym mierzeniem hehe każdy powód jest dobry żeby sobie wkręcić ciążę najważniejsze, że to zapalenie mi minęło
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-06-19 o 14:45 |
||
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobra waga. choc jeden klementynowego Kacpra goni... a moj mi sie wydaje taki byczy
Cytat:
ale w sumie OK, wybralas na owocowa uczte te o dobrym IG ![]() Twoj lekarz mocno tolerancyjny (wciaz mnie zadziwia Twoja granica - 140). moj sie darl za 126.... i straszyl, ze wlasnie o to chodzi w cukrzycy ciazowej - nie dopuszczac do skokow. i dieta, i insulina maja wyrownac poziom glikemii... Iza, nie rumianek tylko dentysta!!! mialam to samo. dziaslo spuchlo i to byl stan zapalny. tylko ja nie czekalam i poszlam do stomatologa.
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Pani mój też nie pozwala więcej, niż 120 przekraczać po 1h od posiłku.
No i może źle napisałam. Wybieram to, co ma niskie IG i oczywiście nie jem między posiłkami tylko te owoce np. na podwieczorek z kanapką Później mierze cukier po godzinie Jest ok.. najbardziej skacze po chlebie, dlatego już nie kombinuje i jem te sprawdzone
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Pani ja już widziałam różne normy i zalecenia. Taki jeden nawet się zdziwił, że skoro mam insulinę to po co stosuję dietę
|
|
|
|
#3090 |
|
Konto usunięte
|
Hebe u nas obiady dla cukrzyków to często gotowania marchewka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Dasz radę. Jak się czujesz w ogóle?

Fajnie jest kupić nowe autko
cieszę sie, że mnie ktoś jeszcze pamięta. Zauważyłam, że coraz mniej dziewcząt sie tu udziela ale nie ma co się dziwic, skoro są zajęte bobasami.

klask i: Gratulację!!!
Milczy od rana a ja już siwieje...

a wczoraj miał równe 3 mies