Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 22:56   #1651
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

on szybko biega i karate trenuje i kolarstwo także chyba byś z brzusiem go nie dogoniła hehe wezmę go w nocy z zaskoczenia i dostanie lanie
Kochana, ja się za brzuchem schowam i też go z zaskoczenia albo zwinę się w kulkę i potoczę za nim

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale ja nie mówię, żeby nie brać, tylko że ja się na to już nie zdecyduję, bo z przyjaciółmi nigdy nie wiadomo, a rodzina jest pewniejsza.
Oj, niekoniecznie... jak napisałam wcześniej... tak czy tak w mojej rodzinie na chwilę obecną nie znajduje nikogo, kto by się nadawał, a wśród przyjaciół i owszem
Ale pewnie nie każdy ma taka popitoloną i nieodpowiedzialną rodzinę

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wymiękam. W domu już 30 C i duchota, piję wodę a ciągle mi słabo
U mnie też... zamieszkałam pod wentylatorem

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Dziś dostałam skierowanie do szpitala bo szyjka mi się skraca. Ma 28 mm, a to 25t3dz. Z jednej strony dobrze, że mnie poobserwują, ale myślałam że pierwszy dzień na zwolnieniu spędzę inaczej. No, ale mus to mus. Raczej nie będę miała dostępu do neta, także kicha, ale książek nabiorę to pewnie czas zleci.
Będzie dobrze

Cytat:
mój tez sie powinien przyzwyczaić jeszcze się wkurza bo jak śpimy to ja się kręcę i po nim tymi hejrami rzucam bo mam do połowy pleców i sapie na mnie za to
Mój się nie chce przyzwyczaić i marudzi... już kilka lat tak marudzi... ale sciąć nie pozwala

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie. Podsumowując: NFZ- tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
Miałam wejść 18;20 weszłam 20:20. Żadnego usg, żadnego samolotu. Na moje pytanie o L4- nie ma medycznych przeciwwskazań i mi nie da.
USG ona mi nie wykona bo jej za to nie płacą (ale przynajmniej dała mi skierowanie do innego lekarza). Pipa spóźniła się godzinę. Brak słów.
Nawet nie dostałam skierowanie na te badanie z glukozą.
Badzia zmień tą przychodnię
Raz poszłam na NFZ i dupiasto było, ale samolot, usg było i siła mnie próbowali na L4 wysłać Niestety spóźnienia, obsuwy i czekanie nie wiadomo na co i po co to urok naszej publicznej służby zdrowia

Cytat:
namierzyłam komara na suficie i nie ma mnie kto uratować a ja tam nie sięgnę
Odkurzacz?

Gorąco mi... znowu się nie wyśpię... nic to, do jutra

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:14   #1652
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

i pewnie wszystkie poszły już....

Mi skóra zaczęła schodzić z czoła... wyglądam jak jaszczurka.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:14   #1653
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Kochana, ja się za brzuchem schowam i też go z zaskoczenia albo zwinę się w kulkę i potoczę za nim
nieee widzę to, o mamo
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Mój się nie chce przyzwyczaić i marudzi... już kilka lat tak marudzi... ale sciąć nie pozwala
faceci
o patrz! a nie wpadłam na to, żeby do odkurzacza dziada wciągnąć ale już nie żyje mąż mnie ocalił

Misia ja jestem chłodzę się przy wentylatorku, Oliśka też odkryła jego moc i usiadła przed nim

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-19 o 23:16
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:17   #1654
misia332
Zakorzenienie

TŻ chrapie... ze zmęczenia pewnie i tą głupią przegrodę... Nie wiem czy jest sens z operacją. Masakra jakaś.

Stary 2013-06-19, 23:20   #1655
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
TŻ chrapie... ze zmęczenia pewnie i tą głupią przegrodę... Nie wiem czy jest sens z operacją. Masakra jakaś.
wiem jaki to ból bo mój tata tez chrapie też ma problem z przegrodą jak do nich pójdę mieszkać na lipiec/sierpień to znowu sobie posłucham w nocy
kiedyś szłam w nocy siku i przy sypialni sie przestraszyłam i wpadłam w szafkę

Stary 2013-06-19, 23:24   #1656
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
i pewnie wszystkie poszły już....

Mi skóra zaczęła schodzić z czoła... wyglądam jak jaszczurka.
nie wszystkie poszły jedna była tylko kolację wszamać i tża telefonicznie prześwietlić, skoro już zadzwonił

rusałko ja ostatnio chciałam zdjęcie wklepać i coś mi z aparatu nie szło nie wiem czemu, więc teraz też łupów nie pokażę, ale spódnica takahttp://www.branco.pl/sklep/spodnica-model-3414-p-1187.html
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:25   #1657
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
wiem jaki to ból bo mój tata tez chrapie też ma problem z przegrodą jak do nich pójdę mieszkać na lipiec/sierpień to znowu sobie posłucham w nocy
kiedyś szłam w nocy siku i przy sypialni sie przestraszyłam i wpadłam w szafkę
Mój TŻ w nocy to tylko przez usta oddycha, a nos jakby zapchany. Zastanawiam się czy lepiej by mu się oddychało jakby trochę ten nos przepłukał np. wodą morską w sprayu.

Teraz np jest cichutko.

Stary 2013-06-19, 23:26   #1658
dirtymagic85
Zadomowienie

coś chyba nie wyszło, może teraz
http://www.branco.pl/sklep/spodnica-...14-p-1187.html
Stary 2013-06-19, 23:27   #1659
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
coś chyba nie wyszło, może teraz
http://www.branco.pl/sklep/spodnica-...14-p-1187.html
fajna

Stary 2013-06-19, 23:30   #1660
misia332
Zakorzenienie

A TŻ powiedział, że ta cała kasa jest dla mnie i Kornelka, bo to ja się starałamo nią. Kochany jest. Ale ja już w sumie nic nie potrzebuje, oprócz bizu na ślub, a Kornelcio tylko chuste i karuzelką do łóżeczka, które by trzeba było i tak kupić.

Stary 2013-06-19, 23:31   #1661
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A TŻ powiedział, że ta cała kasa jest dla mnie i Kornelka, bo to ja się starałamo nią. Kochany jest. Ale ja już w sumie nic nie potrzebuje, oprócz bizu na ślub, a Kornelcio tylko chuste i karuzelką do łóżeczka, które by trzeba było i tak kupić.
to może odłóż sobie te pieniążki będzie na szczepienia albo następny fotelik itd.

Stary 2013-06-19, 23:35   #1662
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
to może odłóż sobie te pieniążki będzie na szczepienia albo następny fotelik itd.
po prostu teraz będę na wesele, a jak oddza drugą część to na chrzciny.
Jak teraz wezmę na wesele to nie musimy wymieniać tyle euro, a na tym nam bardziej zależy.

a ze szczepieniami tutaj jest inaczej, bo dzieci sa szczepione też na inne choroby, a nic nie jest płatne.

Stary 2013-06-19, 23:36   #1663
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
nie wszystkie poszły jedna była tylko kolację wszamać i tża telefonicznie prześwietlić, skoro już zadzwonił

rusałko ja ostatnio chciałam zdjęcie wklepać i coś mi z aparatu nie szło nie wiem czemu, więc teraz też łupów nie pokażę, ale spódnica takahttp://www.branco.pl/sklep/spodnica-model-3414-p-1187.html
super spódnica

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:41   #1664
dirtymagic85
Zadomowienie

kurcze zjadłam troche i córka tak daje czadu, że ciężko leżeć, boki tłucze równo
Stary 2013-06-19, 23:43   #1665
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No dokładnie,przyjaciół sami wybieramy.
Ale funckja chrzestnych czy świadków jak dla mnie dalej pozostaje mocno symboliczna i jedyne w czym naprawdę pomaga to to,że się podpiszą we właściwym miejscu Tym bardziej,że nie jestem gorliwą katoliczką.

Gdyby coś nam się stało to pewnie w pierwszej kolejności i tak opiekę przejęliby nasi rodzice.W drugiej kolejności rodzeństwo. I raczej nie zostawiałbym tego na kimś tylko dlatego,że był chrzestnym, a dlatego, że wiedziałąbym,że dobrze się zaopiekuje dzieckiem.

No ale temat rzeka
a ja mam tutaj pytanie... bo wiem ze tradycja jest taka ze chrzestni sie w razie W zajmą... ale orientuje sie ktoś jak ta tradycja katolicka (bo chyba tak to mozna nazwac) ma się do ustawodawstwa??? bo jak dla mnie nijak... i o opieke w pierwszej kolejnosci moze wystapic rodzina najblizszego pokrewieństwa... jak sadzicie???

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:53   #1666
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja mam tutaj pytanie... bo wiem ze tradycja jest taka ze chrzestni sie w razie W zajmą... ale orientuje sie ktoś jak ta tradycja katolicka (bo chyba tak to mozna nazwac) ma się do ustawodawstwa??? bo jak dla mnie nijak... i o opieke w pierwszej kolejnosci moze wystapic rodzina najblizszego pokrewieństwa... jak sadzicie???
dobre pytanie, przyznam, że nie wiem jak to wygląda, ale z tego co obija się o uszy, to jeśli dziecko traci rodziców to trafia do opieki społecznej, czy domu dziecka jeśli nikt z rodziny się nie zadeklaruje go wziąć. Nie mam wiedzy ogólnie na ten temat.
Stary 2013-06-20, 00:15   #1667
tassia
Zakorzenienie

ostatnia się żegnam z wami wiec pewnie pierwsza się przywitam jak mnie upał znow przed 5 rano obudzi

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Co do olejku to czytałam, że Olejek do Masażu Krocza Weledy jest super i świetnie się sprawdza. Przy czym 50ml kosztuje 50zł - trochę dużo. Podobno olej migdałowy też jest ok w tej roli.
Ja na pewno spróbuję, bo obawiam się tego nacinania, pękania itd.

No i z tej samej beczki to właśnie poleca się pod koniec suplementowanie wiesiołka i popijanie herbatki z liści malin - z robieniem przerw. Też będę łykać i pić

Jeśli dobrze pamiętam to 6 spotkań - po 2 razy przez 3 tygodnie.
hmmm o co w ogole chodzi>>??? totalnie ciemna jestem w te klocki???? kiedysie tego uzywa??? przed samym porodem??? a te liscie malin to na co???
jezuuu ile nowosci czlowiek w tej ciazy sie dowie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
ejj a jak to jest bo ja jestem zielona.
Kiedy sie wybiera szpital w ktorym chce sie rodzic. Czy to sie dzies zglasza czy jak ?
to wyglada tak, ze dostajesz skurcze i jedziesz rodzic- teoretycznie maja cie przyjac - w Krakowie nikt nie odmawia przyjecia (tak slyszalam) wiec jak wybierzesz sobie szpital to mozesz co najwyzej obczaić droge jak tam dojechac najszybciej i jak sie zacznie realizowac

nic sie nie zglasza wczesniej

a swoja droga ogladal ktos USta Usta??? kosmicznie podobala mi sie scena przygotowan meza zeby byc gotowym na droge na porodówke

[/RIGHT]
Stary 2013-06-20, 00:38   #1668
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej laski

Byłam dziś na wizycie. Podsumowując: NFZ- tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
Miałam wejść 18;20 weszłam 20:20. Żadnego usg, żadnego samolotu. Na moje pytanie o L4- nie ma medycznych przeciwwskazań i mi nie da.
USG ona mi nie wykona bo jej za to nie płacą (ale przynajmniej dała mi skierowanie do innego lekarza). Pipa spóźniła się godzinę. Brak słów.
Nawet nie dostałam skierowanie na te badanie z glukozą.
Dołączę się do chóru: zmień przychodnie i lekarza. Wiadomo, że na NFZ bywa ciężko, ale uwierz mi, nie do tego stopnia. To już jest jakaś patologia.

Cytat:
witam wieczorową porą

Po wizycie z grubsza: na infekcję globulki, na zgagę jakby była jakis Gaviscon, ponoć dobra rzecz, mówił, że ciężarówki to sobie chwalą, a ja pierwsze słyszę No, ale póki co zgagi nie mam. Na opuchnięcia NIC, jeśli ma się dobre ciśnienie i nie ma białaka w moczu to nie ma co się martwić obrzękami, dużo pić. No i z☠☠☠k.a za hematokryt Mam 43, a powinien być niższy, bo mówi, że teraz w tych tygodniach ciąży i z apogeum w 32tc krew powinna być najbardziej rozrzedzona, a ja jestem zagęszczona i mam pić jeszcze więcej, chyba ze 4 litry płynów! Poza tym szyjka długa, zamknięta, tętno Lilianki 146, git

Madziuchna moja siostra co dziś rano urodziła pracowała do ostatniego czwartku czy piątku włącznie, na wczoraj miała termin, dla mnie to robokop, ale dobrze się czuła, a praca nie stresująca, więc jeśli u ciebie tyle stresów to rozważ chociaż krótką przerwę może?

Sama dzisiaj siedzę w domku nie lubię...na pocieszenie kupiłam sobie białą spódnicę ciążową i dwie bluzki
gratulacje
Teraz sobie myślę, że ja chyba pije zbyt mało....

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cholera mnie weźmie, nie mam słów...

Hmm mój mąż skończył kłaść panele i okazuje się,że brakuje odcinka 10cmx60 cm...Masakra, trzeba całą paczkę kupić!!
Na pewno trzeba kupić całą paczkę? Gdzie kupowaliście panele? My w Leroy Merlin tam w razie czego można dokupić na sztuki.

Cytat:
Jak mnie zgaga pali

Może o pierodołe ale się wkurzyłam, zadzwoniła siostra TŻ i pyta na jakie obciązenie jest trampolina co zamówiliśmy dla dzieciaków, mówię, ze 120 albo 150 kg, a ona, że to trochę mało, no sorry na 4 dzieci w wieku od 3 d 15 lat to chyba styknie, a ona do nas że starsi sobie nie poskaczę. TŻ się wk*** i powiedział, że kupiliśmy w prezencie dla dzieci, a nie dla starych bab.
Sorki, ale ma usta samo mi się ciśnie... Niech sobie poskaczą na fajkach swoich facetów, a chłopy na ich tyłach jak są dorośli, to niech się zabawką dla dorosłych zajmą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-20, 00:56   #1669
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
ejj a jak to jest bo ja jestem zielona.
Kiedy sie wybiera szpital w ktorym chce sie rodzic. Czy to sie dzies zglasza czy jak ?
Po prostu jedziesz i jeśli jest miejsce, to przyjmują (jeśli jest akcja porodowa) albo na patologie (jeśli coś się zaczęło ale za wolno). Jak nie ma miejsca, to albo patologia/przedporodowa, albo odsyłają do innego szpitala. Więc teoretycznie wybierasz, ale lepiej wybierz taki, gdZie nie odsyłają, bo inaczej możesz się zdziwić. Bo wtedy oni Ci szukają miejsca i przewożą karetka.

Cytat:
no to ja też piję tak 2-2,5 litra płynów dziennie, no ale jak mu za gęsta krew to cholercia trzeba rozrzedzać, ja nie wiem, latam w kółko tylko do kibla jak kot z pęcherzem, a jak chcę gdzieś wyjść to tez nie piję za bardzo, bo zaraz problem ze znalezieniem kibelka...może taki urok mojej morfologii...

a któreś z was wogóle tez mają powyżej 40% ten hematokryt? coś wam suszą za to głowę giny?
Ka to mam sporo zanizony, nie podwyższony... Ale pije 4-5 l dziennie

Cytat:
Spróbować warto

Cytat:
Prawnie to raczej nie ma znaczenia. Zapis w testamentcie, ze wola rodziców, by ktoś konkretny się zajął tak, ale to i tak potem się sprawdza, czy to dobre dla dziecka. A tak zawsze pierwszeństwo mają dziadkowie.

No i już wiem, ze mam zakaz przyznaje się bez bicia, ze dorwalam tz, ale skończyło się jedynie na bolu brzucha i skurczach ;(

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 02:41   #1670
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Cytat:
hmmm o co w ogole chodzi>>??? totalnie ciemna jestem w te klocki???? kiedysie tego uzywa??? przed samym porodem??? a te liscie malin to na co???
jezuuu ile nowosci czlowiek w tej ciazy sie dowie
No, sama z siebie taka mądra nie jestem, cosik mignęło mi tutaj i wczytałam się co ciekawego polecają w necie.

Np na olejku jest taka instrukcja:

"WELEDA Olejek do masażu krocza: Większość kobiet pragnie uniknąć nacięcia krocza podczas porodu. Przygotowanie tkanki krocza i jej celowe rozluźnienie zwiększa szansę na poród bez nacięcia. Regularny masaż Olejkiem do masażu krocza Weleda prowadzi do zmiękczenia tkanki krocza, poprawiając przez to jej elastyczność. Połączenie olejków na bazie najdelikatniejszego olejku migdałowego oraz olejku z kiełków pszennych odznacza się wysoką zawartością witaminy E, powoduje rozluźnienie tkanki krocza, zwiększając jej elastyczność. Podobnym działaniem odznaczają się olejki eteryczne z róży damasceńskiej oraz szałwii muszkatołowej. Sposób użycia: podczas masażu krocza ważne jest, by perineum, tj. obszar między odbytem a wejściem do pochwy, masować nie tylko z zewnątrz, lecz także od wewnątrz. Masaż powinien więc być wykonywany także w okolicach wejścia do pochwy - to właśnie te okolice są podczas porodu najbardziej nadwerężane. Podczas masażu kobieta powinna wprowadzić swój palec mniej więcej 2 cm do pochwy, delikatnie rozciągając te okolice w kierunku odbytu.Jednocześnie powinna masować palcami zewnętrzne okolice krocza. Masaż tkanki krocza należy wykonywać począwszy od 34. tygodnia ciąży, codziennie przez 5 - 10 minut. Ostrzeżenie: Masażu krocza nie należy wykonywać w przypadkach skłonności do przedwczesnych skurczów!"

A herbatka z liści malin i suplementy z wiesiołka są dobre na szyjkę macicy. Jakoś tam ją usprawniają, sprawiają, że akcja porodowa przebiega szybciej.

Zaszkodzić, nie zaszkodzi, ale można spróbować skoro ludziska tak chwalą

Cytat:
Po prostu jedziesz i jeśli jest miejsce, to przyjmują (jeśli jest akcja porodowa) albo na patologie (jeśli coś się zaczęło ale za wolno). Jak nie ma miejsca, to albo patologia/przedporodowa, albo odsyłają do innego szpitala. Więc teoretycznie wybierasz, ale lepiej wybierz taki, gdZie nie odsyłają, bo inaczej możesz się zdziwić. Bo wtedy oni Ci szukają miejsca i przewożą karetka.
Mi ostatnio znajoma tłumaczyła, że na pogotowiu, izbie przyjęć itd mają obowiązek przyjąć ciężarną bez szemrania - czy to jeśli już rodzi, czy ma jakieś bóle, czy coś ją niepokoi. Nawet nie trzeba być ubezpieczonym, nie sprawdzają tego, bo Konstytucja gwarantuje kobiecie opiekę w ciąży.
Stary 2013-06-20, 06:20   #1671
tassia
Zakorzenienie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

i tak jak przypuszczalam upal nie da mi spac. wiec witam sie z wami z upalnego krakowa.

ja z tymi masazami i malina wymiekam. mowia cos o tym na sr? moze.sie dowiem.czegos ciekawego jej

Angel dzieki za info

[/RIGHT]
Stary 2013-06-20, 07:21   #1672
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zamówiłam wreszcie wózek.Taco
Tylko w wersji szaro czerwonej.Kosztował 2700 z fotelikiem i parasolkami
Bardzo ladny-gratuluje zakupu

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Dirtymagic-gratuluje wizyty, a spodnica b.ladna. ja nic ciazowego nie kupilam, mysle ze dam rade przechodzic w rzeczach, jakie mam: sukienki, tuniki, krotkie spodenki. Choc troche mnie korci..

Wczoraj dostalismy projekt salonu i trwala burzliwa dyskusja, czy meble na wymiar czy systemowe, jaki kolor etc. W koncu chyba systemowe. Obecnie mamy wszedzie pod wymiar, co jest super, bo maksymalnie wtkorzystana przestrzen w bloku, ale trudniej cokolwiek zmienic.
No ale w sobote ustalimy wszystko z projektantka

A potem mnie scielo - krecilo mi sie w glowie i zaczelo mdlic. Jeszcze zle sie czuje i zostane w lozku do wizyty o 11.
Obstawiam pogode, choc wczesniej uwielbialam takie slonce i b.dobrze je znosilam...

Stary 2013-06-20, 07:47   #1673
t_89
Zakorzenienie

hej ja zaraz ide do urzedu zajrze do lumpka. Musze tez kupic prezent dla bratanka tz, ale kompletnie nie wiem co.

Pogoda pieeeeeeeeeeeeekna

P.S nie chce ktoras z was kupic koszul dla tz bo kupilam ale okazala sie za mala na prezent i na nikogo nie pasuje bo same chudzinki ;/ i nie mam co z nia zrobic
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 07:49   #1674
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim.

Badzia moim skromnym zadaniem to trafiłaś na jakiegoś konowała. I jeżeli masz możliwość to jak najszybciej zmień przychodnię.
Ja też przeniosłam się do innej lekarki. Jestem zadowolona ponieważ ona prowadziła moje wcześniejsze ciąże no i pracuje w klinice w której będę miała cc. Gdybym wcześniej wiedziała że jeszcze w tym moim mieście przyjmuje to bym się nie bawiła w inną przychodnię. Nie narzekam na wcześniejszą opiekę ale teraz co rusz są zastępstwa.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:07   #1675
ja-ika
Zakorzenienie

tassia na kiedy masz termin do diabetologa?

Kupiłam chleb o niskim indeksie, zjadłam tyle samo co wczoraj, zobaczymy jaki będzie cukier
Stary 2013-06-20, 08:12   #1676
kaska87
Zakorzenienie

hej
ale skwarek, już nie zasnę
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Sorki, ale ma usta samo mi się ciśnie... Niech sobie poskaczą na fajkach swoich facetów, a chłopy na ich tyłach jak są dorośli, to niech się zabawką dla dorosłych zajmą
co racja to racja
Cytat:
No i już wiem, ze mam zakaz przyznaje się bez bicia, ze dorwalam tz, ale skończyło się jedynie na bolu brzucha i skurczach ;(
mam nadzieję, że już przeszło

Stary 2013-06-20, 08:15   #1677
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kupiłam dwie koszulki dla starszaka ale okazało się ze szara kamizelka brana dla młodego ( na zapas 62) jest dobra na starszego noszącego 86/92 więc wesoło.
Reszta dla synka brzuszkowego. W końcu wzięłam body z misiem na które się czaję od początku wyprzedaży i śpioszki z reniferami, chociaż dopiero pomyślałam że pewnie w zimie to już będą za małe i nie wiem czemu wywaliłam dresy z raczkiem byłam pewna że brałam : baba:.
A ostatnio moje dziecko magnes. Tak wygląda po zjedzeniu rosołu z makaronem
słoooooodziak!

wczoraj wymiotowałam jeszcze dwa razy, przeszliśmy się troszkę jak było już chłodniej, poszliśmy do chińskiej na zupę i sajgonki i zostały w brzuszku później jakieś małe zakupy a w domu oglądaliśmy jakieś głupie komedie w TV

a dziś wstałam z D., który jechał na 8 do pracy, podwiózł mnie na targ, kupiłam parę rzeczy (pomidorki, ogórki, koperek, młode ziemniaczki, rabarbar na kompot i czereśnie ) u nas czereśnie po 8 zł ale wzięłam pół kilo więc nie tragedia i teraz wcinam co? oczywiście bułkę z pomidorem
Stary 2013-06-20, 08:19   #1678
ewacia85
Wtajemniczenie

witam i ja Nadrabiałam was do 22;30 aż mi się zasnęlo przed komp
co do chrzestnych to ja jeszcze nie wiem kto będzie Na pewno jedna z sióstr tż ( bo ma 3 i tylko jedna nie ma chrześniaka w rodzinie tylko u koleżanki). Jeśli chodzi o moje rodzeństwo to brat jest u siostry ,a mąż siostry u Adiego (miała byc siostra ale była w zaawansowanej ciąży a to było lato więc męczył sie jej mąż w długich spodniach) ...więc tak jakby rodzęństwo mam wykorzystane a nie chce tego powielać bo wiem ile kosztuje bycie chrzestnym dla osób które pamietają ( chodzi mi tu o uodziny dzięn dziecka , Mikołaja itp). Myślałam że na chrzestnego wezmę męża kuzynki z Krakowa ale ja u nich jestem chzestną i nie chce żeby to było takie oddawanie sobie kasy (choć oni raczej tacy nie są). A tak przy okazji co kupić dziecku które wszystko ma na 4 urodziny 12 lipca jadę do Krakowa na urodziny chrześniaka i kompletnie nie mam pojęcia co mu kupić . Nie chcę drogiego prezentu bo sam wyjazd nas trochę bedzie kosztował a z kasą nie jest lekko. Myślałam zeby coś ok 80 złkupić tylko co

Wracając do tematu NFZ..... nie wiem jak te wasze przychodnie działaja ja chodzę na NFZ do lekarza do którego chciałabym nawet prywatnie ale że jest taka możliwość to po co płacić Wychodze z gabinetu i od razu ide z kartą do położnej i zapisuje mnie na koleją wizyte( 3-4 tyg). Jeśli jest coś nie tak to przychodze do przychodnii przed lekarzem ide do położnej mówię co i jak i sama mi każe czekać na lekarza i jako pierwsza do niego uderzyć na korytarzu jeszcze lub mam numer prywatny do lekarza. A tak w ogóle to jeszcze nie słyszałam żeby jakis lekarz ciężarnej nie przyjął
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:29   #1679
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a dziś wstałam z D., który jechał na 8 do pracy, podwiózł mnie na targ, kupiłam parę rzeczy (pomidorki, ogórki, koperek, młode ziemniaczki, rabarbar na kompot i czereśnie ) u nas czereśnie po 8 zł ale wzięłam pół kilo więc nie tragedia i teraz wcinam co? oczywiście bułkę z pomidorem
u nas czereśnie już też za 7,99zł/kg ale nie takie ładnie i duże jak moje na drzewku
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji co kupić dziecku które wszystko ma na 4 urodziny
nie lubię nie wiedzieć co kupić a już tym bardziej jak dziecko wszystko ma

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

dzisiaj ma być najcieplejszy dzień? to chyba na prawdę tak będzie bo już o tej godzinie skwarek, włączyłam wiatrak i mi fajnie

Stary 2013-06-20, 08:30   #1680
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
u nas czereśnie już też za 7,99zł/kg ale nie takie ładnie i duże jak moje na drzewku
nie wszyscy mają na drzewku
a ja się zdziwiłam, bo duże i ładne zaraz zobaczymy czy z mięskiem w środku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości