|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale pewnie nie każdy ma taka popitoloną i nieodpowiedzialną rodzinę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Raz poszłam na NFZ i dupiasto było, ale samolot, usg było i siła mnie próbowali na L4 wysłać ![]() Cytat:
Gorąco mi... znowu się nie wyśpię... nic to, do jutra |
|||||||
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
i pewnie wszystkie poszły już....
Mi skóra zaczęła schodzić z czoła...
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę to, o mamo Cytat:
o patrz! a nie wpadłam na to, żeby do odkurzacza dziada wciągnąć ale już nie żyje mąż mnie ocalił Misia ja jestem chłodzę się przy wentylatorku, Oliśka też odkryła jego moc i usiadła przed nim
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-19 o 23:16 |
||
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ chrapie... ze zmęczenia pewnie i tą głupią przegrodę... Nie wiem czy jest sens z operacją. Masakra jakaś.
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ma problem z przegrodą kiedyś szłam w nocy siku i przy sypialni sie przestraszyłam i wpadłam w szafkę
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rusałko ja ostatnio chciałam zdjęcie wklepać i coś mi z aparatu nie szło nie wiem czemu, więc teraz też łupów nie pokażę, ale spódnica takahttp://www.branco.pl/sklep/spodnica-model-3414-p-1187.html |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz np jest cichutko.
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
coś chyba nie wyszło, może teraz
![]() http://www.branco.pl/sklep/spodnica-...14-p-1187.html |
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
A TŻ powiedział, że ta cała kasa jest dla mnie i Kornelka, bo to ja się starałamo nią. Kochany jest. Ale ja już w sumie nic nie potrzebuje, oprócz bizu na ślub, a Kornelcio tylko chuste i karuzelką do łóżeczka, które by trzeba było i tak kupić.
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak teraz wezmę na wesele to nie musimy wymieniać tyle euro, a na tym nam bardziej zależy. a ze szczepieniami tutaj jest inaczej, bo dzieci sa szczepione też na inne choroby, a nic nie jest płatne.
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
kurcze zjadłam troche i córka tak daje czadu, że ciężko leżeć, boki tłucze równo
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
ostatnia się żegnam z wami wiec pewnie pierwsza się przywitam jak mnie upał znow przed 5 rano obudzi
![]() Cytat:
jezuuu ile nowosci czlowiek w tej ciazy sie dowie Cytat:
![]() nic sie nie zglasza wczesniej a swoja droga ogladal ktos USta Usta??? kosmicznie podobala mi sie scena przygotowan meza zeby byc gotowym na droge na porodówke
|
|
|
#1668 | ||||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
Teraz sobie myślę, że ja chyba pije zbyt mało.... Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i już wiem, ze mam zakaz przyznaje się bez bicia, ze dorwalam tz, ale skończyło się jedynie na bolu brzucha i skurczach ;(
|
|
|
#1670 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X
Cytat:
Np na olejku jest taka instrukcja: "WELEDA Olejek do masażu krocza: Większość kobiet pragnie uniknąć nacięcia krocza podczas porodu. Przygotowanie tkanki krocza i jej celowe rozluźnienie zwiększa szansę na poród bez nacięcia. Regularny masaż Olejkiem do masażu krocza Weleda prowadzi do zmiękczenia tkanki krocza, poprawiając przez to jej elastyczność. Połączenie olejków na bazie najdelikatniejszego olejku migdałowego oraz olejku z kiełków pszennych odznacza się wysoką zawartością witaminy E, powoduje rozluźnienie tkanki krocza, zwiększając jej elastyczność. Podobnym działaniem odznaczają się olejki eteryczne z róży damasceńskiej oraz szałwii muszkatołowej. Sposób użycia: podczas masażu krocza ważne jest, by perineum, tj. obszar między odbytem a wejściem do pochwy, masować nie tylko z zewnątrz, lecz także od wewnątrz. Masaż powinien więc być wykonywany także w okolicach wejścia do pochwy - to właśnie te okolice są podczas porodu najbardziej nadwerężane. Podczas masażu kobieta powinna wprowadzić swój palec mniej więcej 2 cm do pochwy, delikatnie rozciągając te okolice w kierunku odbytu.Jednocześnie powinna masować palcami zewnętrzne okolice krocza. Masaż tkanki krocza należy wykonywać począwszy od 34. tygodnia ciąży, codziennie przez 5 - 10 minut. Ostrzeżenie: Masażu krocza nie należy wykonywać w przypadkach skłonności do przedwczesnych skurczów!" A herbatka z liści malin i suplementy z wiesiołka są dobre na szyjkę macicy. Jakoś tam ją usprawniają, sprawiają, że akcja porodowa przebiega szybciej. Zaszkodzić, nie zaszkodzi, ale można spróbować skoro ludziska tak chwalą ![]() Cytat:
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
i tak jak przypuszczalam upal nie da mi spac. wiec witam sie z wami z upalnego krakowa.
ja z tymi masazami i malina wymiekam. mowia cos o tym na sr? moze.sie dowiem.czegos ciekawego jej Angel dzieki za info
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Dirtymagic-gratuluje wizyty, a spodnica b.ladna. ja nic ciazowego nie kupilam, mysle ze dam rade przechodzic w rzeczach, jakie mam: sukienki, tuniki, krotkie spodenki. Choc troche mnie korci.. ![]() Wczoraj dostalismy projekt salonu i trwala burzliwa dyskusja, czy meble na wymiar czy systemowe, jaki kolor etc. W koncu chyba systemowe. Obecnie mamy wszedzie pod wymiar, co jest super, bo maksymalnie wtkorzystana przestrzen w bloku, ale trudniej cokolwiek zmienic. No ale w sobote ustalimy wszystko z projektantka ![]() A potem mnie scielo - krecilo mi sie w glowie i zaczelo mdlic. Jeszcze zle sie czuje i zostane w lozku do wizyty o 11. Obstawiam pogode, choc wczesniej uwielbialam takie slonce i b.dobrze je znosilam... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja zaraz ide do urzedu zajrze do lumpka. Musze tez kupic prezent dla bratanka tz, ale kompletnie nie wiem co.Pogoda pieeeeeeeeeeeeekna ![]() P.S nie chce ktoras z was kupic koszul dla tz bo kupilam ale okazala sie za mala na prezent i na nikogo nie pasuje bo same chudzinki ;/ i nie mam co z nia zrobic
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
Badzia moim skromnym zadaniem to trafiłaś na jakiegoś konowała. I jeżeli masz możliwość to jak najszybciej zmień przychodnię. Ja też przeniosłam się do innej lekarki. Jestem zadowolona ponieważ ona prowadziła moje wcześniejsze ciąże no i pracuje w klinice w której będę miała cc. Gdybym wcześniej wiedziała że jeszcze w tym moim mieście przyjmuje to bym się nie bawiła w inną przychodnię. Nie narzekam na wcześniejszą opiekę ale teraz co rusz są zastępstwa.
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
tassia na kiedy masz termin do diabetologa?
Kupiłam chleb o niskim indeksie, zjadłam tyle samo co wczoraj, zobaczymy jaki będzie cukier
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale skwarek, już nie zasnę Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
wczoraj wymiotowałam jeszcze dwa razy, przeszliśmy się troszkę jak było już chłodniej, poszliśmy do chińskiej na zupę i sajgonki i zostały w brzuszku a dziś wstałam z D., który jechał na 8 do pracy, podwiózł mnie na targ, kupiłam parę rzeczy (pomidorki, ogórki, koperek, młode ziemniaczki, rabarbar na kompot i czereśnie ) u nas czereśnie po 8 zł ale wzięłam pół kilo więc nie tragedia i teraz wcinam co? oczywiście bułkę z pomidorem
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i ja
Nadrabiałam was do 22;30 aż mi się zasnęlo przed komp![]() co do chrzestnych to ja jeszcze nie wiem kto będzie Na pewno jedna z sióstr tż ( bo ma 3 i tylko jedna nie ma chrześniaka w rodzinie tylko u koleżanki). Jeśli chodzi o moje rodzeństwo to brat jest u siostry ,a mąż siostry u Adiego (miała byc siostra ale była w zaawansowanej ciąży a to było lato więc męczył sie jej mąż w długich spodniach ) ...więc tak jakby rodzęństwo mam wykorzystane a nie chce tego powielać bo wiem ile kosztuje bycie chrzestnym dla osób które pamietają ( chodzi mi tu o uodziny dzięn dziecka , Mikołaja itp). Myślałam że na chrzestnego wezmę męża kuzynki z Krakowa ale ja u nich jestem chzestną i nie chce żeby to było takie oddawanie sobie kasy (choć oni raczej tacy nie są). A tak przy okazji co kupić dziecku które wszystko ma na 4 urodziny 12 lipca jadę do Krakowa na urodziny chrześniaka i kompletnie nie mam pojęcia co mu kupić . Nie chcę drogiego prezentu bo sam wyjazd nas trochę bedzie kosztował a z kasą nie jest lekko. Myślałam zeby coś ok 80 złkupić tylko co![]() Wracając do tematu NFZ..... nie wiem jak te wasze przychodnie działaja ja chodzę na NFZ do lekarza do którego chciałabym nawet prywatnie ale że jest taka możliwość to po co płacić Wychodze z gabinetu i od razu ide z kartą do położnej i zapisuje mnie na koleją wizyte( 3-4 tyg). Jeśli jest coś nie tak to przychodze do przychodnii przed lekarzem ide do położnej mówię co i jak i sama mi każe czekać na lekarza i jako pierwsza do niego uderzyć na korytarzu jeszcze lub mam numer prywatny do lekarza. A tak w ogóle to jeszcze nie słyszałam żeby jakis lekarz ciężarnej nie przyjął
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie takie ładnie i duże jak moje na drzewku ![]() nie lubię nie wiedzieć co kupić ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- dzisiaj ma być najcieplejszy dzień? to chyba na prawdę tak będzie bo już o tej godzinie skwarek, włączyłam wiatrak i mi fajnie
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się zdziwiłam, bo duże i ładne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

widzę to, o mamo
mąż mnie ocalił
chłodzę się przy wentylatorku, Oliśka też odkryła jego moc i usiadła przed nim 

[/RIGHT]
No, ale póki co zgagi nie mam. Na opuchnięcia NIC, jeśli ma się dobre ciśnienie i nie ma białaka w moczu to nie ma co się martwić obrzękami, dużo pić. No i z☠☠☠k.a za hematokryt
Mam 43, a powinien być niższy, bo mówi, że teraz w tych tygodniach ciąży i z apogeum w 32tc krew powinna być najbardziej rozrzedzona, a ja jestem zagęszczona
nie lubię...na pocieszenie kupiłam sobie białą spódnicę ciążową i dwie bluzki