Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 09:14   #3961
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ahaaaaaa.

Biedactwo. Dobrze, że miałaś to skierowanie na SOR.

Spakuj sobie dwie opcje, bo nie wiadomo jak to z tą pogodą będzie. Ja mam spakowane body na długi rękaw, półśpiochy i bluzę; ale też wzięłam pajaca. Oprócz tego dodatkowe skarpetki, dwie czapki - jedna cienka i jedna grubsza. Coś z tego zestawu wybiorę na pewno.

Ale cudowne reakcje facetów.

Niektórzy polecają też samą lanolinę. Jej też nie trzeba zmywać.

I jeszcze duuuuużo wietrzyć piersi.

Wychodzi na to, że tylko puchatkowa tym szczepiła?

Bossssko!

Gratulacje! Wygląda na to, że się namęczyła konkretnie. A Julcia miała być bykiem, a jest mniejszym średniaczkiem. Jeszcze raz gratulacje.

Lista się skraca, za chwilę wszystkie pójdą na odchowalnię, a ja będę gadać ze sobą.
bedziesz wted gadac ze mna no chyba ze trafimy na porodowke w ten sam dzien, to bedzie cisza na łączach
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:17   #3962
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dopiero o 6? Śpioch z ciebie
Moja budzi się między 5 a 6 i prawie zawsze jak już tatuś wyjdzie do pracy, żeby mama nie mogła się nawet wysikać bo takie darcie o jedzenie.
Ha ha skąd ja to znam. Ja mam takie akcje co rano. Męża nie ma,budze starszego do szkoły,on się ociąga z ubieraniem,ja latam z kuchni do pokoju by go pospieszyć,jednocześnie robie mu śniadanie,w tym samym czasie średni krzyczy,że też jest głodny,no i w tym samym czasie Tymek się drze jakby go kto ze skóry obdzierał,mimo że dopiero co jadł. Kogo obchodzi że matka zaraz zleje się w gacie:-P

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nuna gratuluje!!! Dobrze ze pojechalas do tego szpitala

Ja mialam dzis panike z rana bo przy przewijaniu i drobnej toalecie w tym pepka wyciagnelam patyczkiem krew
.aaaaa....niech ten kikut odpada. Dla mnie koszmar.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
spokojnie. To będzie troszkę krwawiło i ropiało. Tymek nawet body brudził. Oczyszczaj i nie bój nic:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:18   #3963
Katate
Raczkowanie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Nuna gratulacje!!! Zdrówka dla Julci!!!

U nas po szczepieniu nie bylo zadnych atrakcji. Leon ładnie spał.

Kurcze szkoda mi tego dzieciaczka bez mamy w szpitalu.

Ash super że wyniki Sofci dobre, szybko wróci do zdrowia.

Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:21   #3964
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
po dziadku

a wiesz..... lubię sobie wstać tak o 6

dziewczyny jak ubieracie dzieciaczki na noc? moja śpi w pajacyku i nie wiem czy nie jest jej za gorąco. Niczym już nie przykrywam bo i tak się rozkopie

Moja mała wczoraj zasnęła dopiero o 23;/ a mamusia chciała iść wcześniej spać
U nas w takie duchoty to body na krótki rękaw. Kładę w rożku,ale nie zawijam już tak jak w szpitalu. Tylko te boki nakładam na śiebie i zapinam

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nuna, wielkie gratulacje! Witamy Julcie na swiecie

Jak placze to przychodza, nakrecaja jej.pozytywke i tyle... Mala i tak jest mega dzielna... Sofia to by sie zaplakala na amen....

Vil dajesz nam nadzieje ogromne z przespanymi nockami Przemka. Moze po ok 2m-cach zaczyna sie ten sen regulowac?

wracajcie szybko do domku:-*

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
bedziesz wted gadac ze mna no chyba ze trafimy na porodowke w ten sam dzien, to bedzie cisza na łączach
ha ha ha. Dobre:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:22   #3965
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Spoko, będę nadawać z porodówki live.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:34   #3966
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Są i droższe te klimatyzatory ale my mamy ten i jest naprawdę spoko. Kupiliśmy go w Liroyu chyba za około 700 zł i wiem, że dalej są bo TŻ mi ostatnio mówił, że widział i dalej się ceny trzymają.
Można sobie 3 poziomy ustawić wiatraków, ja mam zawsze najniższy i dzielnie się spisuje, jak wyłączę to momentalnie temperatura skacze i nie można wytrzymać. Takie chyba uroki tych poddasz całych. Raz na jakiś czas trzeba wodę ze zbiorniczka wylać (na okres wakacji pewnie ze 3 razy wystarczy). Czasami jak mamy gości to nawet w zimę włączamy żeby trochę schłodzić. Wiadomo małe pomieszczenie to szybko się nagrzewa.
Aha i prądu też dużo nie ciągnie
wczoraj już małż nie mógł podjechać, ale muszę to obczaić, bo jeszcze wczoraj włożyliśmy jakieś wkłady chłodzące do tego wiatraka, ale nic to nie dało, rano w pokoju był nadal upał, a całą noc to cholerstwo chodziło. Mały się meczy bardzo, wczoraj spał tylko na podwórku wieczorem dopiero, jak było już chłodniej...jeszcze raz dzięki za cynk

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę. Ja tak po pierwszej ciąży tak miałam. Teraz też śmigam, ale w takich bawełnianych Niby niewiele mi zostało do zgubienia ale jakoś ten brzuch wisi. Z rana lepiej jest, ale cokolwiek zjem i go wywala

A i jeszcze ciekawostka mój mąż zawsze twierdził, że trójka dzieci to absolutne minimum, ale teraz jak musi mi więcej pomagać, bo wiadomo, że z dwójką jak gdziekolwiek jedziemy, to wygląda to tak, że jednym zajmuje się ja, drugim on i tak na zmianę i on już ma mniej czasu na ryby i poleżenie, to już mu się odmieniło i raptem jednak dwójka dzieci jest wystarczająco D Ci faceci...
Teraz mam naprawdę ciężko, dla siebie czasu prawie zero, moje potrzeby zapomniane itd. ale mimo wszystko, po głowie chodzi mi myśl, że może jeszcze kiedyś....
co do gaci, to powiem ci, że ja wchodzę, ale muszę mooocno popracować nad brzuchem, chociaż nie widzę wielkiej różnicy między pierwszą ciążą a drugą. Brdziej boję się o piersi...

a co do ilości potomstwa..miałam tak super poród i opiekę teraz, że razem z mężem stwierdziliśmy, że może jeszcze kiedyś.... ale na razie nie jestem zainteresowana tylko że 3 cesarka...??m wiem, sa takie co mają 5...
Cytat:
dziewczyny jestesmy w szpitalu. Sofia ma zapalenie ucha srodkowego. nie moga jej zalozyc wenflonu bo jej naczynka pekaja, masakra!!! Dali nas na sale gdzie jest dziecko bez mamy i ciagle placze. Nie wiem jak ja to wytrzymam...

ojej, trzymajcie się!!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Moja żabcia zjadla i znowu zasnela mi na brzuszku
Zdjęcie zrobione przed chwilka
jaki słodziak!!!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Sofci bedzie dobrze a powiedz ona kazde przystawianie plakala czy tylko co ktores?, w sumie moj mial badane uszy w sobote chyba lekarz by zobaczyl jak by cos bylo , podobno trzeba przycinac dziecko kolo ucha i jak zaplacze to zapalenie ale cholera wie ...
najwazniejsze ze pod opieka jestescie i szkoda dzidziusia bez mamy

ja w aptece na specyfiki zostawilam juz ze 300 zl conajmniej
moj ma identycznie nic w nosie nie widac a charczy mu i kaszelek ma

Color Tymus to kawal chlopa juz ale jak slodko wyglada do schrupania
mojego meczyl dzisij brzusio i masowalam go co 2 godziny przez 30 min i jakos szlo teraz nakupkal i w koncu sie uspokil ale nie spi dalej
u nas też nie było śpików widać w nosie, a ilości flegmy przy ściąganiu - masakra. Dzisiaj znów gorzej kaszle kurde nie wiem, czyżbym go przeziębiłą???
Cytat:
ja tylko na moment bo chciałam wam przekazać że:
NUNA URODZIŁA :
"Jula urodziła się o 3:45 siłami natury, 3060 i 52 cm. Ma czarne włoski. Jest piękna. Ja wykończona. Nigdy więcej"

widzę że u niej sms podobny jak u mnie niby się zapomina o bólu jak się zobaczy maleństwo a to "g" prawda bo mnie na samą myśl boli
\\GRATY!!!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Nuna GRATULACJE!!

Ash ok ok. Nie będziemy was odwiedzać :-P Tylko proszę mi się szybko ogarnąć i wychodzić.

Jeju przypomniałam sobie jak dziewczyny leżały na patologii i tam pielęgniarki też przychodziły tylko dać jeść i zmienić pampersa. I musiały dluuuuugo płakać żeby ktoś się zainteresował.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Sharp body na krótki rękaw i skarpetki właśnie dlatego że się rozkopuja i zanim przyjdę do nich to często już mają zimne.
współczuć tylko takim noworodkom... biedactwa..
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:36   #3967
becik_4
Zadomowienie

NUNA GRATULACJE NARESZCIE STRASZNIE CIE WYMĘCZYŁY TE SKURCZE PEWNIE

o której kapiecie wasze maluszki? moj wczoraj po spacerze spal 3 godziny i wstal po 22 i wtedy ga kapalam ale ryczal wiec nie wiem czy to znowu w zwiazku z tym ze nie lubi sie kapac czy moze za pozno ale teraz jak wychodzimy na spacer miedzy 17-18 to ta kapiel sie przesuwa wczesniej kąpaliśmy przed 19 ale widze ze po spacerze fajnie spi wiec go nie budze az odpoczelam wczoraj bo spal dwa razy po prawie 3 godziny jak na niego to rekord
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:38   #3968
candace1
Zakorzenienie

nuna kochana-ogromne gratulacje
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:38   #3969
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Lista się skraca, za chwilę wszystkie pójdą na odchowalnię, a ja będę gadać ze sobą.
ze mną ja się na razie nigdzie nie wybieram, a właściwie to Ignaś się nigdzie nie wybiera

Cytat:
oj tam, jeszcze nas 8 zostało (chyba że szczęśliwa już dawno tuli swoje maleństwo-to wtedy 7). jakoś się podzielimy

ja po ktg - ani cienia skurczu, pani doktor powiedziała że mogę się tak jeszcze pobujać z 2 tygodnie. także dalej aplikuję sobie basen, a na wieczór sernik na zimno z truskawkami
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:40   #3970
candace1
Zakorzenienie

Mało mamusiek zostało 2w1 więc niedługo się przenosimy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:45   #3971
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Magiusa, przeczytałam opis porodu. byłaś dzielna. A mama to musi być kochana osoba. Szkoda tylko, że tak się zamartwiała. Najgorsza jest ta niemoc i bezsilność. Ale wszystko się dobrze skończyło i Darek cieszy Wasze serca.

Leon
Stary 2013-06-20, 09:45   #3972
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mało mamusiek zostało 2w1 więc niedługo się przenosimy
mam nadzieję, że w tym wątku jeszcze bo kolejny to pewnie pół roku bedzie się ciągnął

Becik różnie kąpiemy, wczoraj jakoś o 22:00 bo dłuuugo byliśmy na dworze.

Mamy kupę i to ileeee pierwszy raz tak całą noc nie robił i się męczył

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:47   #3973
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Banka, z tym placzem to bylo szczegolnie.po.przystawie niu do.prawej piersi-bo.lewe uszko.ma chore. Ale czasem nawet po.zmianie.piersi sie nie uspokajala. Widac bardzo ja.bolalo. Ale na pewno nie bylo tak przy kazdym przystawieniu, a.juz na pewno nie od razu tylko po jakims czasie, jak.juz chwile possala.

Ash tak mi przykro, oby Sofcia szybko wróciła do zdrowia! Teraz to ja się i o swoją martwię, bo u nas jest podobnie podczas jedzenia - tylko mi się wydaje, że u nas chodzi o kupkę i gazy. Sofcia tylko płakała czy jeszcze machała rączkami i nóżkami? Jejku sama nie wiem, może się wybiorę wcześniej do lekarza niż za tydzień.

Nuna gratulacje !

My się zapisałyśmy do ortopedy i na szczepienia na początek lipca. Zdecydowałam się jednak na szczepionki skojarzone i rotawirusy Młoda spała dzisiaj od 22 do 4 rano... Ale wczoraj w ciągu dnia średnio jej spanie wychodziło. A zaraz karmionko i na spacering idziemy.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:49   #3974
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ze mną ja się na razie nigdzie nie wybieram, a właściwie to Ignaś się nigdzie nie wybiera

oj tam, jeszcze nas 8 zostało (chyba że szczęśliwa już dawno tuli swoje maleństwo-to wtedy 7). jakoś się podzielimy

ja po ktg - ani cienia skurczu, pani doktor powiedziała że mogę się tak jeszcze pobujać z 2 tygodnie. także dalej aplikuję sobie basen, a na wieczór sernik na zimno z truskawkami
Dołączam do Was dziewczyny dzisiaj tp a u mnie cisza:-\ brzuch nie opadł, czop nie odszedł, mały ruchliwy jak zawsze a mamuśka zdycha na tych upalach. No nic, pozostaje tylko czekać ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:56   #3975
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Dołączam do Was dziewczyny dzisiaj tp a u mnie cisza:-\ brzuch nie opadł, czop nie odszedł, mały ruchliwy jak zawsze a mamuśka zdycha na tych upalach. No nic, pozostaje tylko czekać ;-)
U mnie termin pojutrze i wszystko dokładnie tak jak u Ciebie oprócz zdychania na upałach. Czop nie odszedł, brzuch nie opadł, młody ruchliwy i to nawet na górze brzucha, niby lżej się oddycha pod koniec, a ja wciąż co jakiś czas muszę wziąć głęboki oddech, bo mi brakuje powietrza.

Dzisiaj idziemy na wizytę, ciekawe co tam słychać.

Leon
Stary 2013-06-20, 09:59   #3976
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

no i pragnę zameldować, że mój syn kończy dziś 4 tygodnie tym samym od jutra mamy w domu niemowlaczka

Stary 2013-06-20, 10:08   #3977
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Wczoraj czytałam sobie Zawitkowskiego Mamo, tato co Ty na to?, a dokładnie rozdział o chustowaniu. No i on nie poleca kieszonek dla noworodków, ze względu na pozycję pionową. Ogólnie nie poleca jednej pozycji, tylko częste ich zmienianie, no i dla noworodków i małych niemowlaków najlepsze jest stosowanie kołyski, czyli półleżącej. Jeśli ktoś chcę, mogę zeskanować te kilka stron.

Leon
Stary 2013-06-20, 10:12   #3978
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj czytałam sobie Zawitkowskiego Mamo, tato co Ty na to?, a dokładnie rozdział o chustowaniu. No i on nie poleca kieszonek dla noworodków, ze względu na pozycję pionową. Ogólnie nie poleca jednej pozycji, tylko częste ich zmienianie, no i dla noworodków i małych niemowlaków najlepsze jest stosowanie kołyski, czyli półleżącej. Jeśli ktoś chcę, mogę zeskanować te kilka stron.
a ja znów gdzieś wyczytałam, że kieszonka jest lepsza od kołyski i bądź tu człowieku mądry...

Stary 2013-06-20, 10:22   #3979
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no i pragnę zameldować, że mój syn kończy dziś 4 tygodnie tym samym od jutra mamy w domu niemowlaczka

Cytat:
Ale generalnie kieszonka jest od urodzenia, hehehe - ja to widzę, że z wieloma rzeczami tak jest - każdy ma swoją rację począwszy od diety mamy karmiącej, skończywszy na czapeczkach zakładanych w upał jesteśmy mamami swoich dzieci i wiemy co jest dla nich dobre - ja się kieruję właśnie tą zasadą, jeśli w artykułach czy książkach są rozbieżności

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:27   #3980
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje!

mój synek kończy dziś 2 tygodnie ogólnie jest grzeczny - ładnie śpi i je, tylko czasem ma takie dni "na przekór", że cały czas chciałby być na rączkach i w sumie nie wiadomo o co mu chodzi... np. przedwczoraj w ogóle nie chciał zasnąć, nie spał od 14.30 do 22.30 przypominam, że mówimy o noworodku, który powinien wstać, zjeść, chwilę posapać i zasnąć

martwię się trochę co z żółtaczką, w 5 dobie miał bilrubinę ponad normę, teraz jest lekko zażółcony... dziwna ta żółtaczka niemowlęca, idziemy się kłuć w poniedziałek i zobaczymy ile mamy tej bilrubiny. Ale leżenie Piotrusia pod lampami wspominam jako traumę... miał leżeć dobę w lampie postawionej koło mojego łóżka, miałam go karmić i przewijać w mx. 40 minut i kłaść pod lampę. A on wcale tam nie chciał leżeć... raz, że chciał na rączki, dwa, że był cały zestresowany szpitalem (ciągle ktoś go szturcha, kłuje, rozbieranie ubieranie etc. ), trzy, że nie chciał leżeć nago, cztery, że nie chciał sobie dać założyć opaski na oczy... no umęczyłam się konkretnie
szczerze... to jeszcze nie pisałam o naszym tygodniowym pobycie w szpitalu. Nie było to dla mnie i dla Piotrusia łatwe. Miałam bejbi blusa w jednym dniu, a potem ten dzień z lampą, ciągle niewyspanie, bo ciągle coś budzi - a to personel, a to drugi dzieciaczek na sali. Dostałam tzw. "kieliszki" (z neospasminą) na uspokojenie sam ordynator mi zalecił. Co ciekawe, one były z alkoholem raz jak dostałam podwójną dawkę to normalnie byłam zamroczona (po 9 miesiącach trzeźwości) i zasnęłam w tym stanie mega mocno...

No i tak... długo by pisać, ale było minęło i oby nigdy więcej

a dziś przychodzi do mnie położna po raz drugi i oby ostatni

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:36   #3981
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
a ja znów gdzieś wyczytałam, że kieszonka jest lepsza od kołyski i bądź tu człowieku mądry...
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ale generalnie kieszonka jest od urodzenia, hehehe - ja to widzę, że z wieloma rzeczami tak jest - każdy ma swoją rację począwszy od diety mamy karmiącej, skończywszy na czapeczkach zakładanych w upał jesteśmy mamami swoich dzieci i wiemy co jest dla nich dobre - ja się kieruję właśnie tą zasadą, jeśli w artykułach czy książkach są rozbieżności
Gdzieś mi wsiąknął bluetooth i nie umiem zrzucić zdjęć z telefonu na komputer, ale postaram się zaraz przez mobilną wersję wizażu wrzucić fotki z telefonu.

Leon
Stary 2013-06-20, 10:39   #3982
puchatkowa
Zakorzenienie

Nuna gratulacje

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:43   #3983
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Załączam zdjęcia o tym chustowaniu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1371721499766.jpg (77,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1371721549394.jpg (47,9 KB, 10 załadowań)

Leon
Stary 2013-06-20, 10:45   #3984
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
mój synek kończy dziś 2 tygodnie ogólnie jest grzeczny - ładnie śpi i je, tylko czasem ma takie dni "na przekór", że cały czas chciałby być na rączkach i w sumie nie wiadomo o co mu chodzi... np. przedwczoraj w ogóle nie chciał zasnąć, nie spał od 14.30 do 22.30 przypominam, że mówimy o noworodku, który powinien wstać, zjeść, chwilę posapać i zasnąć

martwię się trochę co z żółtaczką, w 5 dobie miał bilrubinę ponad normę, teraz jest lekko zażółcony... dziwna ta żółtaczka niemowlęca, idziemy się kłuć w poniedziałek i zobaczymy ile mamy tej bilrubiny. Ale leżenie Piotrusia pod lampami wspominam jako traumę... miał leżeć dobę w lampie postawionej koło mojego łóżka, miałam go karmić i przewijać w mx. 40 minut i kłaść pod lampę. A on wcale tam nie chciał leżeć... raz, że chciał na rączki, dwa, że był cały zestresowany szpitalem (ciągle ktoś go szturcha, kłuje, rozbieranie ubieranie etc. ), trzy, że nie chciał leżeć nago, cztery, że nie chciał sobie dać założyć opaski na oczy... no umęczyłam się konkretnie
szczerze... to jeszcze nie pisałam o naszym tygodniowym pobycie w szpitalu. Nie było to dla mnie i dla Piotrusia łatwe. Miałam bejbi blusa w jednym dniu, a potem ten dzień z lampą, ciągle niewyspanie, bo ciągle coś budzi - a to personel, a to drugi dzieciaczek na sali. Dostałam tzw. "kieliszki" (z neospasminą) na uspokojenie sam ordynator mi zalecił. Co ciekawe, one były z alkoholem raz jak dostałam podwójną dawkę to normalnie byłam zamroczona (po 9 miesiącach trzeźwości) i zasnęłam w tym stanie mega mocno...

No i tak... długo by pisać, ale było minęło i oby nigdy więcej

a dziś przychodzi do mnie położna po raz drugi i oby ostatni
pewnie przez tą pogodę nie może spać... no i nie każdy noworodek tylko śpi i je

Cytat:
Gdzieś mi wsiąknął bluetooth i nie umiem zrzucić zdjęć z telefonu na komputer, ale postaram się zaraz przez mobilną wersję wizażu wrzucić fotki z telefonu.
to czekamy

Stary 2013-06-20, 11:38   #3985
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash biedne wy...gdzie leżycie? Jak coś to sms i zorganizuje odsiecz ;-)

Mówiłam wam że byliśmy na takim pikniku śniadaniowym w sobotę? O tak o fajnie było Żłobek pełną gębą ;-)
Załącznik 5296544
jaaaacie jak zazdroszczę chyba zaraz tez wezme kocyk i wyruszę na podboj trawy

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Aas Ty sie lepiej po szpitalach nie wlocz. A lezymy na Nieklanskiej, wiec chociaz TZ ma blisko.

To malenstwo bez mamy ma 2 m-ce, ale mama ma.w.domu trojke innych dzieci i musi dzielic.sie jakod czasem rozmawialam.z nia dzis, szkoda mi jej i jej coreczki.

wieczor tez mialysmy kiepski... sofia baardzo plakala i nie chciala piersi, niczym nie moglam jej uspokoic i dostala butle niestety teraz nakarmilam ja z nabrzmialej piersi. Nie mam jak sciagac, bo nir mam gdzie. Musi mi tz reczny laktakot przyniesc bo elektryczny za glosny by przy Soni go uzyc...

biedna mama ciężka sytuacja. szkoda, ze nikt z rodziny nie może im pomoc i posiedzieć z mala. serce by mi peklo!

Ash! nie wygłupiaj się ja medele używam przy Neli. to az tak strasznie glosno nie brzęczy. nic Sofci nie będzie jak jej trochę silniczek powarczy, lepiej jej się bedzie spalo. kolo nas podczas spaceru warczała kosiarka i mala miała ja w nosie...odciągaj i niczym się nie martw. szkoda czasu i nerwow na reczny laktator skoro macie taki fajny

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
ja tylko na moment bo chciałam wam przekazać że:
NUNA URODZIŁA :
"Jula urodziła się o 3:45 siłami natury, 3060 i 52 cm. Ma czarne włoski. Jest piękna. Ja wykończona. Nigdy więcej"

widzę że u niej sms podobny jak u mnie niby się zapomina o bólu jak się zobaczy maleństwo a to "g" prawda bo mnie na samą myśl boli
na takie fajne wieści czekałam. GRATULACJE NUNA! czekamy na fotke Julci- doczekalas się!!!

to ile nam zostało mam do rozpakowania? odliczanie jak w sylwestra, hehe.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Sharp ja po mojej cesarce jak najbardziej mogę zaś ale boję się samej ciąży, jak zaś miałaby być taka problematyczna to podziękuje

kolejna przespana noc za nami P. zasnął o 21, obudził się o 4, zjadł, i spał do 7.30 jest cudowny a jeszcze od dłuższego czasu nie płacze w ogóle nocami, chyba od miesiąca, tylko się kręci w łóżeczku i prycha - dziś tak od 6.30 robił, w końcu o 7.30 się zlitowałam, podeszłam do łóżeczka, a ten oczy jak 5 zł i się cieszy
dziś jedziemy do mamy na 5 dni, mam nadzieję że nocki się nie popsują
nam taaaakie wspaniale dziecko wyszlo, ze az zal byłoby nie myslec o kolejnym poczekam tylko az szpital zainwestuje w lepsze lozka a w planie porodu na pierwszym miejscu zaznacze, ze cewnik ma być zakładany po znieczuleniu przygotuje się psychicznie na nawal pokarmu...i 3 moje najgorsze porodowe traumy mam z glowy tarczycy już mieć nie będę, wiec pfff pikus!

za nocki u nas standardowo cyc o 24-1, później o 4-5 rano i kolejny o 9 mala jest lepsza niż budzik! teraz czas na spacer. zabieram sniadanie i idziemy się piknikować (za przykładem Aaś)

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co do kupy to moja sobie upodobała robić "tylko" w świeże pieluchy
W nocy wzięłam ją nakarmić, odbić, zasypiała już no to szybka zmiana. Oczywiście kupka poszła w trakcie jak ją przewijałam, więc i ja się załapałam i przewijak. Nie wiem czy to nie była 2ga tura czasem, nocnych akcji nie pamiętam dokładnie.
Rano to samo. Zjadła, prężyła się strasznie, ale nic z tego. Coś poszło, więc jak zasnęła ja na przewijak bo przecież po nocnej akcji to ileż tego może być? Przewinięta i czyściutka pokręciła się z 10 minut i druga dostawa kupy
kupkowe przygody sa suuuuper! u nas tez mala tylko czeka żeby nas wziąć z zaskoczenia ale już się nauczyliśmy, ze trzeba być czujnym
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:39   #3986
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
gratulacje!

Mój wczoraj tak samo Przez co tak jak Ty nie wiedziałam o co chodzi i już się zastanawiałam co źle robię

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:09   #3987
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
po dziadku
no to dla dziadka

Cytat:
a wiesz..... lubię sobie wstać tak o 6
tak myslalam, ze to Twoje hobby w ostatnim czasie

Cytat:
dziewczyny jak ubieracie dzieciaczki na noc? moja śpi w pajacyku i nie wiem czy nie jest jej za gorąco. Niczym już nie przykrywam bo i tak się rozkopie
body z krótkim rękawkiem, nawet pieluszka nie chce być przykryta

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Dziś idę na wizytę do gina, dziewczyny oprócz zaświadczenia do becikowego trzeba jakieś zaświadczenia brać?
tylko do becikowego

Katate - zazdroszczę Mazur!!! zabierzcie nas ze sobą, Nela zajmuje mało miejsca, a ja mogę być nianka

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ha ha skąd ja to znam. Ja mam takie akcje co rano. Męża nie ma,budze starszego do szkoły,on się ociąga z ubieraniem,ja latam z kuchni do pokoju by go pospieszyć,jednocześnie robie mu śniadanie,w tym samym czasie średni krzyczy,że też jest głodny,no i w tym samym czasie Tymek się drze jakby go kto ze skóry obdzierał,mimo że dopiero co jadł. Kogo obchodzi że matka zaraz zleje się w gacie:-P
.
jak w rodzince.pl

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a co do ilości potomstwa..miałam tak super poród i opiekę teraz, że razem z mężem stwierdziliśmy, że może jeszcze kiedyś.... ale na razie nie jestem zainteresowana tylko że 3 cesarka...??m wiem, sa takie co mają 5...
ze mna na sali lezala swietna babeczka, 40 lat i urodzila 7 dziecko 3 cesarka. wspaniala rodzinka, nie jakas patologia. trochę jej zazdroszczę tego szalonego zycia. oboje z mezem wspaniale ogarniają wszystko, ona na etacie w szkole, on pracuje w domu i idealnie sprawdza się w roli planisty, szofera, kucharza - TATY a dzieciaki: 16, 14, 11, 6,4,2 no i miesieczna Alusia pol godz. starsza od Nelci.

powiem Ci, ze ona się po tej 3 cesarce zebrala dużo szybciej niż ja. sama wstala zanim polozne przyszly i mowily, ze już powinnysmy. kiedy dopadl mnie nawal i lezalam oblozona lodem zajmowala się tez moja mala. bardzo dużo mi pomogla jeśli chodzi o pierwsze przystawianie do piersi...mailami, fotkami, informacjami o dziewczynach wymieniamy się do dzisiaj. niektórzy sa stworzeni do rodzenia logistycznie tez sa dla mnie wielkim przykładem

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
NUNA GRATULACJE NARESZCIE STRASZNIE CIE WYMĘCZYŁY TE SKURCZE PEWNIE

o której kapiecie wasze maluszki? moj wczoraj po spacerze spal 3 godziny i wstal po 22 i wtedy ga kapalam ale ryczal wiec nie wiem czy to znowu w zwiazku z tym ze nie lubi sie kapac czy moze za pozno ale teraz jak wychodzimy na spacer miedzy 17-18 to ta kapiel sie przesuwa wczesniej kąpaliśmy przed 19 ale widze ze po spacerze fajnie spi wiec go nie budze az odpoczelam wczoraj bo spal dwa razy po prawie 3 godziny jak na niego to rekord
kapiemy kolo 20, czasem 21. mala nie placze, czasem podczas zabiegow pielęgnacyjnych już się kreci, ale to z głodu

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mniaaaaam sernik! i basen kobieto Ty żyjesz w raju chyba namowie tz i w weekend na godzinke pojdziemy na basen. już czas!

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

NoBoTak, Anoxee, Humb i reszta nierozpakowanych - wspolczuje , ze musicie się kulac w te upaly ale będzie Wam to wynagrodzone

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
duzy facet! u nas niemowlaczek będzie w niedziele. i jak na nia patrze to faktycznie widze już dzidziusia, a nie noworodka. stanowczo za szybko rosnie, moglaby taka zostać

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-06-20 o 12:08
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:10   #3988
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
o to tak jak u mnie - z tym że tp w poniedziałek, więc jest teoretycznie szansa że coś się w weekend zacznie dziać no i upały mnie cieszą

Cytat:
Dzisiaj idziemy na wizytę, ciekawe co tam słychać.

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:35   #3989
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
duzy facet! u nas niemowlaczek będzie w niedziele. i jak na nia patrze to faktycznie widze już dzidziusia, a nie noworodka. stanowczo za szybko rosnie, moglaby taka zostać
eee noworodkiem dzieci są przez 4 tygodnie - 28dni, więęęc Nelka od dziś jest niemowlakiem!

No widać to widać, rosną te nasze dzieci Bartek dziś mnie osikał i uśmiechnął się przy tym cuuudownie! W ogóle coraz częściej się uśmiecha

Stary 2013-06-20, 12:44   #3990
karbie1984
Raczkowanie

a jak u Waszych maluchów z noskiem w taki upał ?
Hania w niedziele będzie miała 7 tygodni
jak miała 2 tygodnie byłyśmy u lekarza, bo myślałam, że ma katar - strasznie chrapała - lekarz stwierdził, ze to sapka i mam nawilżać nos.
przeszło, a wczoraj rano znowu się zaczęło. nos nawilżam, czyszczę aspiratorem i smaruję maścią majerankową, ale cały czas to samo.
chrapi jak cholera chyba bardziej mnie to wkurza niż ją.
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości