|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3963 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Nuna gratulacje!!! Zdrówka dla Julci!!!
U nas po szczepieniu nie bylo zadnych atrakcji. Leon ładnie spał. Kurcze szkoda mi tego dzieciaczka bez mamy w szpitalu. Ash super że wyniki Sofci dobre, szybko wróci do zdrowia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do ilości potomstwa..miałam tak super poród i opiekę teraz, że razem z mężem stwierdziliśmy, że może jeszcze kiedyś.... tylko że 3 cesarka...??m wiem, sa takie co mają 5...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
NUNA GRATULACJE
NARESZCIE STRASZNIE CIE WYMĘCZYŁY TE SKURCZE PEWNIE o której kapiecie wasze maluszki? moj wczoraj po spacerze spal 3 godziny i wstal po 22 i wtedy ga kapalam ale ryczal wiec nie wiem czy to znowu w zwiazku z tym ze nie lubi sie kapac czy moze za pozno ale teraz jak wychodzimy na spacer miedzy 17-18 to ta kapiel sie przesuwa wczesniej kąpaliśmy przed 19 ale widze ze po spacerze fajnie spi wiec go nie budze az odpoczelam wczoraj bo spal dwa razy po prawie 3 godziny jak na niego to rekord |
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
nuna kochana-ogromne gratulacje
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się na razie nigdzie nie wybieram, a właściwie to Ignaś się nigdzie nie wybieraCytat:
![]() ja po ktg - ani cienia skurczu, pani doktor powiedziała że mogę się tak jeszcze pobujać z 2 tygodnie. także dalej aplikuję sobie basen, a na wieczór sernik na zimno z truskawkami
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Mało mamusiek zostało 2w1 więc niedługo się przenosimy
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Magiusa, przeczytałam opis porodu.
byłaś dzielna. A mama to musi być kochana osoba. Szkoda tylko, że tak się zamartwiała. Najgorsza jest ta niemoc i bezsilność. Ale wszystko się dobrze skończyło i Darek cieszy Wasze serca.
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że w tym wątku jeszcze bo kolejny to pewnie pół roku bedzie się ciągnął
Becik różnie kąpiemy, wczoraj jakoś o 22:00 bo dłuuugo byliśmy na dworze. Mamy kupę pierwszy raz tak całą noc nie robił i się męczył
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna gratulacje !My się zapisałyśmy do ortopedy i na szczepienia na początek lipca. Zdecydowałam się jednak na szczepionki skojarzone i rotawirusy |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
dzisiaj tp a u mnie cisza:-\ brzuch nie opadł, czop nie odszedł, mały ruchliwy jak zawsze a mamuśka zdycha na tych upalach. No nic, pozostaje tylko czekać ;-)
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Czop nie odszedł, brzuch nie opadł, młody ruchliwy i to nawet na górze brzucha, niby lżej się oddycha pod koniec, a ja wciąż co jakiś czas muszę wziąć głęboki oddech, bo mi brakuje powietrza. Dzisiaj idziemy na wizytę, ciekawe co tam słychać.
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
no i pragnę zameldować, że mój syn kończy dziś 4 tygodnie
tym samym od jutra mamy w domu niemowlaczka
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj czytałam sobie Zawitkowskiego Mamo, tato co Ty na to?, a dokładnie rozdział o chustowaniu. No i on nie poleca kieszonek dla noworodków, ze względu na pozycję pionową.
Ogólnie nie poleca jednej pozycji, tylko częste ich zmienianie, no i dla noworodków i małych niemowlaków najlepsze jest stosowanie kołyski, czyli półleżącej. Jeśli ktoś chcę, mogę zeskanować te kilka stron.
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesteśmy mamami swoich dzieci i wiemy co jest dla nich dobre - ja się kieruję właśnie tą zasadą, jeśli w artykułach czy książkach są rozbieżności
|
||
|
|
|
#3980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój synek kończy dziś 2 tygodnie ogólnie jest grzeczny - ładnie śpi i je, tylko czasem ma takie dni "na przekór", że cały czas chciałby być na rączkach i w sumie nie wiadomo o co mu chodzi... np. przedwczoraj w ogóle nie chciał zasnąć, nie spał od 14.30 do 22.30 przypominam, że mówimy o noworodku, który powinien wstać, zjeść, chwilę posapać i zasnąć martwię się trochę co z żółtaczką, w 5 dobie miał bilrubinę ponad normę, teraz jest lekko zażółcony... dziwna ta żółtaczka niemowlęca, idziemy się kłuć w poniedziałek i zobaczymy ile mamy tej bilrubiny. Ale leżenie Piotrusia pod lampami wspominam jako traumę... miał leżeć dobę w lampie postawionej koło mojego łóżka, miałam go karmić i przewijać w mx. 40 minut i kłaść pod lampę. A on wcale tam nie chciał leżeć... raz, że chciał na rączki, dwa, że był cały zestresowany szpitalem (ciągle ktoś go szturcha, kłuje, rozbieranie ubieranie etc. ![]() szczerze... to jeszcze nie pisałam o naszym tygodniowym pobycie w szpitalu. Nie było to dla mnie i dla Piotrusia łatwe. Miałam bejbi blusa w jednym dniu, a potem ten dzień z lampą, ciągle niewyspanie, bo ciągle coś budzi - a to personel, a to drugi dzieciaczek na sali. Dostałam tzw. "kieliszki" (z neospasminą) na uspokojenie sam ordynator mi zalecił. Co ciekawe, one były z alkoholem raz jak dostałam podwójną dawkę to normalnie byłam zamroczona (po 9 miesiącach trzeźwości) i zasnęłam w tym stanie mega mocno...No i tak... długo by pisać, ale było minęło i oby nigdy więcej ![]() a dziś przychodzi do mnie położna po raz drugi i oby ostatni
|
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna gratulacje
|
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Załączam zdjęcia o tym chustowaniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
chyba zaraz tez wezme kocyk i wyruszę na podboj trawy ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
ciężka sytuacja. szkoda, ze nikt z rodziny nie może im pomoc i posiedzieć z mala. serce by mi peklo!Ash! nie wygłupiaj się ja medele używam przy Neli. to az tak strasznie glosno nie brzęczy. nic Sofci nie będzie jak jej trochę silniczek powarczy, lepiej jej się bedzie spalo. kolo nas podczas spaceru warczała kosiarka i mala miała ja w nosie...odciągaj i niczym się nie martw. szkoda czasu i nerwow na reczny laktator skoro macie taki fajny ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
to ile nam zostało mam do rozpakowania? odliczanie jak w sylwestra, hehe. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
poczekam tylko az szpital zainwestuje w lepsze lozka a w planie porodu na pierwszym miejscu zaznacze, ze cewnik ma być zakładany po znieczuleniu przygotuje się psychicznie na nawal pokarmu...i 3 moje najgorsze porodowe traumy mam z glowy tarczycy już mieć nie będę, wiec pfff pikus!za nocki u nas standardowo cyc o 24-1, później o 4-5 rano i kolejny o 9 mala jest lepsza niż budzik! teraz czas na spacer. zabieram sniadanie i idziemy się piknikować (za przykładem Aaś)---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
ale już się nauczyliśmy, ze trzeba być czujnym
|
|||||
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez co tak jak Ty nie wiedziałam o co chodzi i już się zastanawiałam co źle robię
|
|
#3987 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() tak myslalam, ze to Twoje hobby w ostatnim czasie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Katate - zazdroszczę Mazur!!! zabierzcie nas ze sobą, Nela zajmuje mało miejsca, a ja mogę być nianka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
3 cesarka. wspaniala rodzinka, nie jakas patologia. trochę jej zazdroszczę tego szalonego zycia. oboje z mezem wspaniale ogarniają wszystko, ona na etacie w szkole, on pracuje w domu i idealnie sprawdza się w roli planisty, szofera, kucharza - TATY a dzieciaki: 16, 14, 11, 6,4,2 no i miesieczna Alusia powiem Ci, ze ona się po tej 3 cesarce zebrala dużo szybciej niż ja. sama wstala zanim polozne przyszly i mowily, ze już powinnysmy. kiedy dopadl mnie nawal i lezalam oblozona lodem zajmowala się tez moja mala. bardzo dużo mi pomogla jeśli chodzi o pierwsze przystawianie do piersi...mailami, fotkami, informacjami o dziewczynach wymieniamy się do dzisiaj. niektórzy sa stworzeni do rodzenia logistycznie tez sa dla mnie wielkim przykładem ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- NoBoTak, Anoxee, Humb i reszta nierozpakowanych - wspolczuje , ze musicie się kulac w te upaly ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-20 o 12:08 |
|||||||
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widać to widać, rosną te nasze dzieci Bartek dziś mnie osikał i uśmiechnął się przy tym cuuudownie! W ogóle coraz częściej się uśmiecha |
|
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
a jak u Waszych maluchów z noskiem w taki upał ?
Hania w niedziele będzie miała 7 tygodni ![]() jak miała 2 tygodnie byłyśmy u lekarza, bo myślałam, że ma katar - strasznie chrapała - lekarz stwierdził, ze to sapka i mam nawilżać nos. przeszło, a wczoraj rano znowu się zaczęło. nos nawilżam, czyszczę aspiratorem i smaruję maścią majerankową, ale cały czas to samo. chrapi jak cholera |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Dobrze, że miałaś to skierowanie na SOR.
Ja mam spakowane body na długi rękaw, półśpiochy i bluzę; ale też wzięłam pajaca. Oprócz tego dodatkowe skarpetki, dwie czapki - jedna cienka i jedna grubsza. 

pierwszy raz tak całą noc nie robił i się męczył
Ogólnie nie poleca jednej pozycji, tylko częste ich zmienianie, no i dla noworodków i małych niemowlaków najlepsze jest stosowanie kołyski, czyli półleżącej. Jeśli ktoś chcę, mogę zeskanować te kilka stron.
sam ordynator mi zalecił. Co ciekawe, one były z alkoholem
raz jak dostałam podwójną dawkę to normalnie byłam zamroczona (po 9 miesiącach trzeźwości) i zasnęłam w tym stanie mega mocno...
07.07.2012