Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 09:33   #3391
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Dzień Dobry Mamusie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie KTG. Pytam, bo u nas na szkole rodzenia w szpitalu, gdzie będę rodzić mówili własnie, ze lekarze kierują ok 38-39 tc, a mój nic nie wspominał. Chyba sama go poproszę o skierowanie, jeśli jest taka możliwosc, o ile doczekam jeszcze wizyty Mój Pan Dr nie zapisał mnie na następną już mówiąc, że jeeeeeśli nie urodzę do 28 czerwca to przyjmie mnie wtedy między pacjentkami (termin mam na 9 lipca). Więc czekamy...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Byłam po 20 z tż w lidlu, zeby wjsc troche do ludzi i zeby sie w ogole ruszyc, to wyobrazcie sobie ze kapalam sie przed wyjsciem, po powrocie musiala znowu, mam do przejscia jakis 1km w jedna strone, a myslalam ze nie dojde do domu ze nie wspomne o tym, ze brzuch mi pod sama klatka masakrycznie stwardnial jedynym pocieszeniem sa lody, po ktore poszlam, bo to rozki za 0.89gr sa przepyszne (dzięki En, marakujowy zniknal w 30s)
O tak!!!! Nowe rożki z lidla są przepyszne! U mnie wczoraj zabrakło ich w sklepie ;(

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mam stół w salonie
Nawet obrusu się dorobił
A na jutro zamówiliśmy kuriera i zabiera książki do teściowej Wydamy na transport mnóstwo kasy, ale mój spokój droższy pieniędzy :P Jestem bardzo szczęśliwa! Jeszcze tylko szafa wnękowa, wsadzimy do niej resztę rzeczy, które zalegają i będzie można mieszkać

A dziś dostałam przelew od rodziców z tytułem "na deskę do prasowania!"
Moja mama ostatnio prasowała mi firanki i zasłonki i powiedziała, że tak niestabilna deska jest niebezpieczna. Ja tam się przyzwyczaiłam, ale wiedzą, że od roku mam upatrzoną nową... tylko jakoś zawsze szkoda kasy.
Głupio mi, że tak ciągle nam dają, 6 tyg. u nich siedzieliśmy i nic nie wzięli...
Ale postanowiliśmy z mężem, że w podzięce kupimy im żelazko. Bo mama sobie nie kupi, ale nam kasę da. A żelazko ma z 15 lat, kilka razy było na podłodze, popękany plastik. No ale póki działa, to się nie pozbędą :P
Oj wiem jak wkurzają takie zalegające rzeczy w mieszkaniu. My mamy jeszcze 2 meble, których musimy sie pozbyć ;/ Są w idealnym stanie, wiec szkoda wyrzucić, a jednocześnie nie ma co z nimi zrobić. Będzie trzeba nad tym pomyśleć...

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy truskawki w ciazy szkodza dziecku?? ;/
Nawet mnie nie strasz Ja pochłaniam takie ilości truskawek, że brak słów. Najadam się póki mogę truskawkami i czereśniami, bo przy karmieniu piersią trzeba ich unikać.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41402854]Właśnie dziewczyna obok mnie z terminem tydzień po mnie poszła rodzic po odejściu wód... Mnie wychodzą skurcze, ale ją ich nie czuje, bo Mały mi sie dużo rusza. A poza tym błagam już o poród powoli, jak nie głowa, to d*&%a, ciągle mi coś nawala, ją już chce mieć Małego przy sobie i odetchnąć...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego dzidziusia Całe szczęście jesteś pod stałą kontrolą, więc wszystko będzie idealnie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. Może Malinka?!
Kochana wszystkiego co najlepsze i lekkiego porodu Ci życzę! Spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie kąpania maluszka jak często będziecie kąpać pamiętam że już kiedyś o tym gadałyśmy ale nie doczytałam do końca A teraz czytam opinie i zgłupiałam . Pewnie zobaczę jak Antonio będzie reagował ale się zastanawiam co lepsze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja na pewno nie mam zamiaru kąpać regularnie codziennie (chociaż mogą się zdarzyć takie maratony przy obecnych upałach- dziecku jest równie gorąco jak nam- tak mi się wydaje). Myślę, że pomijając takie upały będziemy kąpać Malutką co 2 dni.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
Aaaaaa!! Z tego co pamiętam dwie starsze córeczki rodziłaś przed terminem? w 38 czy 39 tyg?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania!!!
Stary 2013-06-20, 09:33   #3392
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:34   #3393
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Zadzwonili do mnie z firmy kosmetycznej. Piękne życzenia urodzinowe. Oj, słodko i że prezencik jest dla mnie. Uuu, to słucham, a tam co? Fajny zestaw coś wyszczuplającego, balsam jakiś i tabletki jakieś z zieloną herbatą do tego. Myślę sobie- super. To dla mnie. Po porodzie się przyda. Takie prezenty to ja biorę.
Pracowałam w call center, nie jestem z tych głupich blond więc pytam grzecznie co i jak, bo mi przecież tak po prostu na urodziny tego nie dadzą. I co? Rabacik mam. Myślę sobie- Też dobrze.
Ja: Więc za jaką cenę będę ten balsamik i tabletki miała?
CC: 107 zł!
No to się nazywa prezent urodzinowy.

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:35   #3394
magolina
Wtajemniczenie

dobry

Kciuki za wizyty, brawa za tc

Ja spałam całkiem nieźle, no ale upał sie szykuje znów więc siedzę w domu i nie ruszam tyłka nigdzie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41402854]Właśnie dziewczyna obok mnie z terminem tydzień po mnie poszła rodzic po odejściu wód... Mnie wychodzą skurcze, ale ją ich nie czuje, bo Mały mi sie dużo rusza. A poza tym błagam już o poród powoli, jak nie głowa, to d*&%a, ciągle mi coś nawala, ją już chce mieć Małego przy sobie i odetchnąć...

Perse jesteś już tak blisko....wytrzymasz bo silna z Ciebie babka i już niedługo przytulisz Arturka
Gratulacje dla koleżanki, bo doczytałam, że urodziła. dobrze, że córeczka oddycha sama

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
rowniez witam sie w ten wczesny poranek i w 39 t.c

Cytat:
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. Może Malinka?!

Dziś chyba sporo wizyt, więc za wszystkie trzymam kciuki i zabieram się za śniadanko.
Wszystkiego najlepszego Anulka, dużo zdrówka, szczęścia, miłości, łatwego i lekkiego porodu

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
dzień dobry Witamy się w 31 tc
Anluka100 lat
Mela
Perse jeszcze troszkę wytrzymasz, dasz rade
Misiaczka to połóż się spaćja też ostatnio wstałam zjadłam ale musiałam się przespać jeszcze
za tc

Cytat:
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
Ooooo szykuje się porodzik

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Przychodzi do domu. Wczoraj zadzwonila do mnie wieczorem i powiedziala ze przyjedzie rano zbadac szyjke bo lekarze tego badania nie robia. Troskliwa babeczka
Fajnie, że położna przychodzi do domu

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Oli to teraz czekamy.

Brzusie od kiedy do kiedy wykonuje się USG 4d III trymestru
chyba do 32 tc

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-06-20 o 09:37
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:35   #3395
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Bylo o kangurowaniu przez tatusiow, jak np. Po cc mama nie może
widziałam przed chwilą w dzień dobry tvn... aż mi łzy wzruszenia poleciały jak zobaczyłam te słodkie maleństwa przytulone do klat tatusiów

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis 4 rocznice slubu - kiedy to zlecialo?

za rok już okrągła
jak będziecie świętować?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:36   #3396
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry brzuchy i Piotrusiu
Anulka 100 lat duzo zdrowka dla Ciebie i brzuszka

Wszystkiego Najlepszego

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:39   #3397
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecznej miłości i życia w szczęściu! Wszystkiego najlepszego.

Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
--> tak na te twoje tłumaczenia dlaczego nie dzisiaj reaguje własnie Lilo!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:41   #3398
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

no i witam sie w 36 tygodniu!!!

Franuś
Stary 2013-06-20, 09:42   #3399
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

ANULKA no co chcesz prezent jak w mordę strzelił tylko sama sobie musisz za niego zapłacić :p

A z kangurowaniem to mam nadzieję że jakoś dam radę sama mimo cc trochę wyżej wezmę Antka i już. W ogóle muszę się nastawić na samodzielność w tych pierwszych dniach.

Stary 2013-06-20, 09:42   #3400
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat.
Wszystkiego najlepszego!!!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Porodzik porodzik
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:43   #3401
Anulka_p
Zakorzenienie

Malinka nasza pewnie już kroplówkę dostała. Ciekawe czy się u niej rozkręci.
U mnie by się coś zadziało. Mąż ma jutro weekendową wycieczkę z pracy. Oczywiście zrezygnował (jako nieliczny. chyba dwóch ich tylko nie jedzie). Wolałabym urodzić, żeby nie żałował, że ten wyjazd go ominął.
Stary 2013-06-20, 09:44   #3402
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
polozna powiedziala zeby sie nie martwic,ze wszystko jest ok tylko dzidzius 2tygodnie moze wczesniej wyjsc.
Myszolka ne chcę Cię straszyć, ale tutaj dużo Mam, ze skróconymi szyjkami i leżą przynajmniej do 37 tygodnia skonczonego zeby Dzidzius był już silny, a Ty masz szyjkę zgładzoną.. ja sama się oszczędzam, a szyjki mam jeszcze wg ostatniego usg w zeszłym tygodniu 26mm czyli wcale nie tak mało. Lepiej dużo leż, bo Dzidzius jak się 2 tygodnie wcześniej urodzi to nic się nie stanie, ale 5 tygodni to naprawdę wcześnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404375]Anulka spełnienia marzeń!!!
U mnie po skurczach ani śladu, czekam na wizytę. W sprawach tylkowych status quo.
Koleżanka urodziła, Mała zdrowa 2300 w inkubatorku, ale sama oddycha.

To czekamy na wiadomosci z Twojej wizyty i dla koleżanki. Mała w inkubatorku bo nie osiągnęła wagi urodzeniowej= 2500

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
I tak od 17 kg
Jakoś trzeba sobie to tłumaczyć, nie?

Cytat:
Zadzwonili do mnie z firmy kosmetycznej. Piękne życzenia urodzinowe. Oj, słodko i że prezencik jest dla mnie. Uuu, to słucham, a tam co? Fajny zestaw coś wyszczuplającego, balsam jakiś i tabletki jakieś z zieloną herbatą do tego. Myślę sobie- super. To dla mnie. Po porodzie się przyda. Takie prezenty to ja biorę.
Pracowałam w call center, nie jestem z tych głupich blond więc pytam grzecznie co i jak, bo mi przecież tak po prostu na urodziny tego nie dadzą. I co? Rabacik mam. Myślę sobie- Też dobrze.
Ja: Więc za jaką cenę będę ten balsamik i tabletki miała?
CC: 107 zł!
No to się nazywa prezent urodzinowy.
A to prezent

Cytat:

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
O tak!!!! Nowe rożki z lidla są przepyszne! U mnie wczoraj zabrakło ich w sklepie ;(
Pewnie tłum ciężarnych z wizażu się na nie rzucił

Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

Poza tym jest za goraco.
Ty to nigdy nie masz czasu Oli
Mąż to zanim Cie zapłodnił to pewnie w kolejce czekał przed malowaniem, bejcowaniem, sklejaniem i innymi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:44   #3403
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że tam w szpitalu nie masz aż tak gorąco co?? da sie wytrzymac??? wogole mozesz chodzic? wyjsc na spacer czy coś?? karmia Cie tam dobrze? my tu o pysznosciach piszemy, a Ty nie dośc że cukry to jeszcze szpital- Tobie daje dziś zielone swiatło na marudzenie- jeszcze z tydzien i potem wypluwaj dziedziatko niech juz Cie pomęczy z drugiej strony brzucha i w domku
Wczoraj było lepiej, nie miałam nawet migreny... Dzisiaj już jest gorąco, ale póki co da sie oddychać. Co do jedzenia, jest tu fatalne, ale noszą mi na szczęście... Wyjść za bardzo nie mogę, tylko na dol do sklepiku

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:45   #3404
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Bylo o kangurowaniu przez tatusiow, jak np. Po cc mama nie może
no widziałam, ten chłopak co był to Jakub Pasek, on pisze bloga z zona, czytam od roku ich.
fajna rodzinka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:47   #3405
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

Poza tym jest za goraco.
no wariatuńcio.... za gorąco, nie ma się w co ubrać, torba niegotowa...:hahaha :
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:48   #3406
tysia222
Raczkowanie

Też się wzruszyłam na DDTVN

Zapomniałam napisać, że witamy się z Mikołajkiem w 34 tygodniu
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:48   #3407
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

karolajn u mnie w szpitalu matka nawet po cc może))
no chyba, że "coś" się dzieje nie tak z matką i trzeba ją na inny oddział wieź i ratować życie jej albo dziecka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:49   #3408
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

ITA gratulacje ! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę buziaków moc ślę

Dzięki dziewczynki za odp o kąpaniu ja też chyba nie będę codziennie kąpać. wycierac pupkę zgięcia tak, ale twarda woda codziennie na skórę maleństwa to chyba nie dobry pomysł.

OLIATH wiesz nie sądzę aby Lilo brała pod uwagę Twoje plany na dzień dzisiejszy

Stary 2013-06-20, 09:51   #3409
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Też się wzruszyłam na DDTVN

Zapomniałam napisać, że witamy się z Mikołajkiem w 34 tygodniu

Franuś
Stary 2013-06-20, 09:51   #3410
surka
Zakorzenienie

Cześć słoneczka

Byłam już dzisiaj rano na poczcie, niezły skwarek się u mnie dziiaj zapowiada

Anulka_p

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, spełnienia marzeń, bezbolesnego oraz szybkiego porodu, a przede wszystkim zdrowego maluszka

Zaciskam za dzisiejsze wizyty

W nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że myślałam, że umrę. Najlepsze było to, że już usiadłam na łóżku i sama do siebie mówię, ale boli, tż się obudził
- ale co cię boli
- skurcz
- (tż siada) rodzisz
- skurcz w łydce
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:51   #3411
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

U mnie tez taka pogoda w nocy lał deszcz, ochlodzilo sie przyjemnie.
Miłego dnia w pracy mi zostały jeszcze 2 dni i WOLNE
Dziekuje
Szczesciara Ja mam jeszcze 1,5tyg i wakacje przez jakies 4-5tyg Nie wiem jak Ty, ale ja osobiscie mecze sie psychicznie w pracy, bo niestety nie lubie tego co robie. No ale juz niedlugo

Stary 2013-06-20, 09:52   #3412
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no chyba, że "coś" się dzieje nie tak z matką i trzeba ją na inny oddział wieź i ratować życie jej albo dziecka
Ja nie wiem jak u nas, ale polozna mi ostatnio mówiła ze jak jest znieczulenie ogolne to lepiej, bo potem po 6 h mozna juz chodzić a po zzo 12h na plasko. No i pewnie tez przypadki kiedy mama gorzej sie czuje ale wzruszylam sie na tych oglutowanych kluseczkach
Stary 2013-06-20, 09:53   #3413
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Myszolka ne chcę Cię straszyć, ale tutaj dużo Mam, ze skróconymi szyjkami i leżą przynajmniej do 37 tygodnia skonczonego zeby Dzidzius był już silny, a Ty masz szyjkę zgładzoną.. ja sama się oszczędzam, a szyjki mam jeszcze wg ostatniego usg w zeszłym tygodniu 26mm czyli wcale nie tak mało. Lepiej dużo leż, bo Dzidzius jak się 2 tygodnie wcześniej urodzi to nic się nie stanie, ale 5 tygodni to naprawdę wcześnie
Ja bym na twoim miejscu Myszolku posłuchała En. Lepiej się oszczędzać. Położna nie miała możliwości zrobić USG, więc ciężko określić jak to z tą szyjką faktycznie jest, ale skoro jest już złagodzona, to lepiej sobie poleżeć i poleniuchować, żeby nie urodzić za szybko.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U mnie tez. O ile oczywiście czuje się na siłach i nic złego się nie dzieje. Moja siostra po cc wzięła synusia na klatę.
Stary 2013-06-20, 09:54   #3414
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ty to nigdy nie masz czasu Oli
Mąż to zanim Cie zapłodnił to pewnie w kolejce czekał przed malowaniem, bejcowaniem, sklejaniem i innymi
KWICZĘ

Jeszcze sobie zrobilam henne na brwi, a co.
A maz ma dzis urlop i pojechal zmieniac taryfe elektryczna, tam sie czeka z dwie godziny w BOK na swoja kolejke

Ide zmywac farbe i henne i cos zjesc, bo kto to widzial bez sniadania do 10
Kubulek
Stary 2013-06-20, 09:56   #3415
Anulka_p
Zakorzenienie

Mam info od Idzi. Nie będę cytować, napiszę tylko, że dziś wychodzi. Jest już spakowana i czeka na wypis.
Stary 2013-06-20, 09:57   #3416
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam info od Idzi. Nie będę cytować, napiszę tylko, że dziś wychodzi. Jest już spakowana i czeka na wypis.
To czekamy
Stary 2013-06-20, 09:57   #3417
sarna405
Zadomowienie

Oliath ty to jesteś agentka Ja to bym chyba panikowała....Ja nawet nie wiem co to za czop w 1 ciązy nie miałam takiego czegoś, miałąm poród wywoływany masowali mi szyjke macicy bo sałabe było rozwarcie to i wtedy zaczęły mi wody odchodzić
Oli a ty ani troszku nie masz STRACHA-ja niby nie mam ale jak przyjdzie co do czego to nie wiem
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:58   #3418
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
nieprawdaż

Ktoś musi Cię uświadomić, ale to nie poślady trzeba zaciskać
dziękuej za uświadomienie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:58   #3419
Oliath
Zakorzenienie

Acha, zapomnialam Wam napisac, ze nie proznujac w szpitalu, dorwalam pania anestezjolog poloznicza i:

- nie moge miec ZZO z powodu przebytego w dziecinstwie polio i porazen
- moge miec dozylnie wlew jakby co
- tylko w razie cesarki probowaliby ZZO, bo to mniejsze zlo jednak niz pelna narkoza

Papiery mam wypelnione i podpisane, wiec chociaz tyle - bo jakbym sie nastawiala na ZZO i w ostatniej chwili dowiedziala, ze niet, to by bylo smutne
Kubulek
Stary 2013-06-20, 09:59   #3420
dzoan
Zakorzenienie

BALONIKU - porady Dziewczyn odnośnie pielęgnacji stópek:

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
W rossmanie są takie tarki do stóp...za groszke ok 5 zł bodajże...lecisz nimi pięty na sucho, potem możesz nałożyć jakiś kremić i masz miodzo

takie coś:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,26075,fussfeile.html
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dzoan mi bardzo na problemy ze skórą pięt (za sucha skóra i tendencja do wszelkiego rodzaju oratć/odcisków) pomógł krem nawilżający z Scholl - jest drogi, ale wydajny i watro ostatnio też zamieniłam go na krem do stóp Tołpa ale jednak ten z Scholl najlepszy. Stosowałam go codziennie grubszą warstwą na noc i dał radę
Cytat:
Spróbuj krem Dernilan- do kupienia w aptece. Nie wiem czy można go stosować w ciąży (pewnie nie), ale fantastycznie radzi sobie z moimi piętami, a stosuję w ciązy bardzo rzadko
Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
ja uzywam tego sztywtu juz od pol roku (na długo starcza i małe zuzycie bo jest dość twardy, nie robi śladu a ma w sobie pewnie jakis mocznik bo fajnie zmiekcza )

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ess-stick.html

lubie tez ta serie Gehwol do stop a szczegulnie ten krem nawilzajacy i sole do kompieli (super zmiekczaja) one tez sa sprzedawane w małych opakowaniach to mozna sobie wyprobowac

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...dro-creme.html

podobno jeszcze ten jest fajny ale jeszcze go nie mialam

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-skory.html
Cytat:
odnośnie stópek jeszcze dzoan, ja od lat chodzę ciężko jak słoń, więc mam wiecznie stopy zmasakrowane - traktuję je zwykłym pumeksem raz w tygodniu, nakremuję i jest git - ważne, żeby to po prostu robić w takie upały można i częściej (co mam zamiar wdrożyć od zaraz), bo skóra jeszcze bardziej wysycha - dostałam od mamy sól do kąpieli oliwkąwą z biedry 0 jest rewelacyjna, polecam każdej, stopy po takiej kąpieli wodnej aż przyjemnie mrowią I są ładne, co najważniejsze
Cytat:
Dzoan, to musisz albo porządnie namoczyć (jak ja teraz) alobo polecam tarkę do stóp, ale nawet nie tą, co surka(dobrze pamiętam?) polecała, tylko taką specjalną ze stali nierdzewnej - poradziła sobie u mnie z baaaardzo zniszczonymi stopami
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To może być powodem pękającycyh stóp, latem gdy chodzimy w odkrytych butach stopy są bardziej narażone na wysuszenie. Proponuję co wieczór przed snem zapodać gróbą warstwę kremu natłuszczającego na stopy i skarpetki z bawełny. Peeling raz w tygodniu powinien wtedy wystarczyć
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja generalnie używam tarki, znalazłam coś pośredniego między tymi zwykłymi (taki cienki papier ścierny naklejony na plastik), a tą a'la tarka do warzyw bo ta mi zamocno zadziory robiła i zakupiłam tą: http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=23531 Rzadko bywa w katalogu, ale warto polować. (ta zwykła z Ori też jest dobra, bardzo powoli się zużywa - http://pl.oriflame.com/products/prod...?prodCode=9588)

Jak mam więcej czasu, to sobie robię spa dla stóp z... kosmetyków do dłoni hehe i też z ORI - cena zabija, ale efekty i na dłoniach i na stopach zarąbiste (a i to i to mam suche i ciężkie w pielęgnacji) - trzy kosmetyki - peeling, olejek i krem - peelingujemy kilka minut, potem masaż olejkiem i na koniec krem i spać - nawet mój mąż był zaskoczony swoimi dłońmi i stopami
to te:
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18765
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18484
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=18483
Cytat:
Nie sądzę żeby sama woda i pumeks pomogły Kup tarkę- ja mam z Sholla i też sobie chwalę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości