|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Dzień Dobry Mamusie
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie KTG. Pytam, bo u nas na szkole rodzenia w szpitalu, gdzie będę rodzić mówili własnie, ze lekarze kierują ok 38-39 tc, a mój nic nie wspominał. Chyba sama go poproszę o skierowanie, jeśli jest taka możliwosc, o ile doczekam jeszcze wizyty Mój Pan Dr nie zapisał mnie na następną już mówiąc, że jeeeeeśli nie urodzę do 28 czerwca to przyjmie mnie wtedy między pacjentkami (termin mam na 9 lipca). Więc czekamy... ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet mnie nie strasz Ja pochłaniam takie ilości truskawek, że brak słów. Najadam się póki mogę truskawkami i czereśniami, bo przy karmieniu piersią trzeba ich unikać.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41402854]Właśnie dziewczyna obok mnie z terminem tydzień po mnie poszła rodzic po odejściu wód... Mnie wychodzą skurcze, ale ją ich nie czuje, bo Mały mi sie dużo rusza. A poza tym błagam już o poród powoli, jak nie głowa, to d*&%a, ciągle mi coś nawala, ją już chce mieć Małego przy sobie i odetchnąć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego dzidziusia ![]() Cytat:
Spełnienia marzeń! ![]() Cytat:
Cytat:
Z tego co pamiętam dwie starsze córeczki rodziłaś przed terminem? w 38 czy 39 tyg? ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania!!!
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Aaaaa, wiecej odeszlo
![]() I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje ![]() Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!! O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1 ![]() Poza tym jest za goraco. Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!! Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
|
#3393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3394 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Kciuki za wizyty, brawa za tc ![]() Ja spałam całkiem nieźle, no ale upał sie szykuje znów więc siedzę w domu i nie ruszam tyłka nigdzie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41402854]Właśnie dziewczyna obok mnie z terminem tydzień po mnie poszła rodzic po odejściu wód... Mnie wychodzą skurcze, ale ją ich nie czuje, bo Mały mi sie dużo rusza. A poza tym błagam już o poród powoli, jak nie głowa, to d*&%a, ciągle mi coś nawala, ją już chce mieć Małego przy sobie i odetchnąć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse jesteś już tak blisko....wytrzymasz bo silna z Ciebie babka i już niedługo przytulisz Arturka Gratulacje dla koleżanki, bo doczytałam, że urodziła. dobrze, że córeczka oddycha sama ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za tcCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-20 o 09:37 |
|||||
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam przed chwilą w dzień dobry tvn... aż mi łzy wzruszenia poleciały jak zobaczyłam te słodkie maleństwa przytulone do klat tatusiów
![]() za rok już okrągła ![]() jak będziecie świętować?
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecznej miłości i życia w szczęściu! Wszystkiego najlepszego. Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
ANULKA no co chcesz prezent jak w mordę strzelił tylko sama sobie musisz za niego zapłacić :p
A z kangurowaniem to mam nadzieję że jakoś dam radę sama mimo cc trochę wyżej wezmę Antka i już. W ogóle muszę się nastawić na samodzielność w tych pierwszych dniach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka nasza pewnie już kroplówkę dostała. Ciekawe czy się u niej rozkręci.
![]() U mnie by się coś zadziało. Mąż ma jutro weekendową wycieczkę z pracy. Oczywiście zrezygnował (jako nieliczny. chyba dwóch ich tylko nie jedzie). Wolałabym urodzić, żeby nie żałował, że ten wyjazd go ominął.
|
|
|
|
#3402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404375]Anulka spełnienia marzeń!!! U mnie po skurczach ani śladu, czekam na wizytę. W sprawach tylkowych status quo. Koleżanka urodziła, Mała zdrowa 2300 w inkubatorku, ale sama oddycha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To czekamy na wiadomosci z Twojej wizyty i dla koleżanki. Mała w inkubatorku bo nie osiągnęła wagi urodzeniowej= 2500 Jakoś trzeba sobie to tłumaczyć, nie? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż to zanim Cie zapłodnił to pewnie w kolejce czekał przed malowaniem, bejcowaniem, sklejaniem i innymi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#3403 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
no widziałam, ten chłopak co był to Jakub Pasek, on pisze bloga z zona, czytam od roku ich.
fajna rodzinka |
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Też się wzruszyłam na DDTVN
![]() Zapomniałam napisać, że witamy się z Mikołajkiem w 34 tygodniu |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn u mnie w szpitalu matka nawet po cc może
))no chyba, że "coś" się dzieje nie tak z matką i trzeba ją na inny oddział wieź i ratować życie jej albo dziecka |
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
ITA gratulacje ! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę buziaków moc ślę
Dzięki dziewczynki za odp o kąpaniu ja też chyba nie będę codziennie kąpać. wycierac pupkę zgięcia tak, ale twarda woda codziennie na skórę maleństwa to chyba nie dobry pomysł. OLIATH wiesz nie sądzę aby Lilo brała pod uwagę Twoje plany na dzień dzisiejszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć słoneczka
Byłam już dzisiaj rano na poczcie, niezły skwarek się u mnie dziiaj zapowiada ![]() Anulka_p Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, spełnienia marzeń, bezbolesnego oraz szybkiego porodu, a przede wszystkim zdrowego maluszka Zaciskam za dzisiejsze wizyty ![]() W nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że myślałam, że umrę. Najlepsze było to, że już usiadłam na łóżku i sama do siebie mówię, ale boli, tż się obudził - ale co cię boli - skurcz - (tż siada) rodzisz ![]() - skurcz w łydce |
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Szczesciara Ja mam jeszcze 1,5tyg i wakacje przez jakies 4-5tyg Nie wiem jak Ty, ale ja osobiscie mecze sie psychicznie w pracy, bo niestety nie lubie tego co robie. No ale juz niedlugo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
ale wzruszylam sie na tych oglutowanych kluseczkach
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze sobie zrobilam henne na brwi, a co. A maz ma dzis urlop i pojechal zmieniac taryfe elektryczna, tam sie czeka z dwie godziny w BOK na swoja kolejke Ide zmywac farbe i henne i cos zjesc, bo kto to widzial bez sniadania do 10
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Idzi. Nie będę cytować, napiszę tylko, że dziś wychodzi. Jest już spakowana i czeka na wypis.
![]()
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Oliath ty to jesteś agentka
![]() Oli a ty ani troszku nie masz STRACHA-ja niby nie mam ale jak przyjdzie co do czego to nie wiem
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, zapomnialam Wam napisac, ze nie proznujac w szpitalu, dorwalam pania anestezjolog poloznicza i:
- nie moge miec ZZO z powodu przebytego w dziecinstwie polio i porazen - moge miec dozylnie wlew jakby co ![]() - tylko w razie cesarki probowaliby ZZO, bo to mniejsze zlo jednak niz pelna narkoza Papiery mam wypelnione i podpisane, wiec chociaz tyle - bo jakbym sie nastawiala na ZZO i w ostatniej chwili dowiedziala, ze niet, to by bylo smutne
|
#3420 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
BALONIKU - porady Dziewczyn odnośnie pielęgnacji stópek: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Mój Pan Dr nie zapisał mnie na następną już mówiąc, że jeeeeeśli nie urodzę do 28 czerwca to przyjmie mnie wtedy między pacjentkami (termin mam na 9 lipca). Więc czekamy... 

ze nie wspomne o tym, ze brzuch mi pod sama klatka masakrycznie stwardnial
Ja pochłaniam takie ilości truskawek, że brak słów. Najadam się póki mogę truskawkami i czereśniami, bo przy karmieniu piersią trzeba ich unikać.
Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. 
mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia
no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop 

Mąż ma jutro weekendową wycieczkę z pracy. Oczywiście zrezygnował (jako nieliczny. chyba dwóch ich tylko nie jedzie). Wolałabym urodzić, żeby nie żałował, że ten wyjazd go ominął.