Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 10:37   #3451
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Roxi jak przeczytalam Twoj komentarz pod zdjeciem musialam go wyslac Margosi Nie mowiac o tym ze pisala mi Gosia wczoraj bodajze ze Nie mogli malego dobudzic do karmienia cyckiem i polozne musialy go mm nakarmic hahahhaaha

Powiedzcie mi do ilu po urodzeniu dziecka trzeba isc dziecko zarejestrowac itp?
czyli wiadomo jak sie Piotruś zachowywał w brzuchu

Na zarejestrowanie małej w USC masz 14 dni od jej urodzenia.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:40   #3452
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
według mojego gina 36t1d ciaza donoszona

moj jest na razie na tak ale nie wiem czy sama w przypływie 'energii' go stamtąd nie wyrzucę
o u nas tez jet taka opcja ze jak mnie wkurzy to karze mu wyjsc :P ale juz go przeprosilam jakbym go spowyklinala czy cos :P

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ej odczep się, ja mam te ukale i wcale nie wyglądają jak Twoje stopy hahahha żarcik

Jaka zadziorna od samego rana

Mojego Tżta nie będzie.

A do mnie wczoraj Tz mówi:
Tż: Ty to jesteś jak Korea Północna
Ja:
Tż: no obiecują, że zaraz już będzie zrzut bomb i atak, a tu ch*ja.. tak samo u Ciebie- gadają Ci lekarze, że już prawie rodzisz, a tu nic.
Ja:
Tż: no kiedy się to zacznie u Ciebie? Ty w ogóle będziesz wiedziała, że rodzisz?

No i potem do niego mówię, że w zasadzie to urodzę dwie "rzeczy"- syna i łożysko.. Popatrzył się na mnie i mówi: "Jak chcesz żebym Cię nie tykał przez następny rok to mi opowiadaj o takich rzeczach, no dalej"
dobry jest hahahha :P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:42   #3453
magolina
Wtajemniczenie

Mój chce być przy porodzie i jak da radę to będzie. Tylko Tż chce, żebym rodziła w grudniu bo nie jest jeszcze gotowy
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:42   #3454
d0tkaaa
Zakorzenienie

a papiery o roczny macierzynski itp sklada sie gdzie? w pracy czy co?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 10:45   #3455
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
a papiery o roczny macierzynski itp sklada sie gdzie? w pracy czy co?
w pracy i jest na to również 14 dni od narodzin malucha (jeśli sie mylę, to mnie poprawić )

Franuś
Stary 2013-06-20, 10:45   #3456
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
moj bedzie,ale ma nie patrzec na krocze ani ponizej pepka :P i ostatnio nawet powiedział ze oczywiscie to on przetnie pepowine oczywiscie jak nie zemdleje ani nic z tych rzeczy :P
Mój też chce być i nie chce słyszeć, że może nie być

Ja byłam przy porodzie siostry....slaby widok na końcu jest

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:46   #3457
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A do mnie wczoraj Tz mówi:
Tż: Ty to jesteś jak Korea Północna
Ja:
Tż: no obiecują, że zaraz już będzie zrzut bomb i atak, a tu ch*ja.. tak samo u Ciebie- gadają Ci lekarze, że już prawie rodzisz, a tu nic.
Ja:
Tż: no kiedy się to zacznie u Ciebie? Ty w ogóle będziesz wiedziała, że rodzisz?

No i potem do niego mówię, że w zasadzie to urodzę dwie "rzeczy"- syna i łożysko.. Popatrzył się na mnie i mówi: "Jak chcesz żebym Cię nie tykał przez następny rok to mi opowiadaj o takich rzeczach, no dalej"

Mi wczoraj położna mówiła, że często się zdarza, że jak komuś groził poród przedwczesny to potem przenosił

Cytat:
moj bedzie,ale ma nie patrzec na krocze ani ponizej pepka :P i ostatnio nawet powiedział ze oczywiscie to on przetnie pepowine oczywiscie jak nie zemdleje ani nic z tych rzeczy :P
\Heheh mój też chce przeciąć pępoinę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:47   #3458
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Mój chce być przy porodzie i jak da radę to będzie. Tylko Tż chce, żebym rodziła w grudniu bo nie jest jeszcze gotowy

mój wczoraj stwierdził, że jak chce to mogę małego ponosić aż mu wszystkie zęby wyjdą to ominą nas nieprzespane noce i wtedy mogę rodzić.

Franuś
Stary 2013-06-20, 10:48   #3459
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
mój jest lepszy.. kiedyś jak się odezwał do brzucha raz z dwóch razy na całą ciążę powiedział do syna, żeby posiedzial jeszcze sobie pare lat na tyłku
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:48   #3460
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Wiec jednak 37 tydzień jeszcze za wcześnie.

Ja zaczynam wykurzanie młodego....

Będzie seksik...pierwszy od początku ciąży : mdleje:
Ja też zaczęłam "wykurzanie" TŻ stwierdził, że go wykończę, ale trudno. Potem odsapnie w czasie połogu

Pranie włączone, zmywara też. Jeszcze kurzę zetrę i odpoczywam Nawet gotować dziś nie będę, a co
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:48   #3461
d0tkaaa
Zakorzenienie

jak ja gadalam z polozną to tez to powiedziala ze czesto sie mowi ze trzeba lezec bo sie skraca szyjka itp a i tak sie przenosi i OBY to nie byla prawda bo ja chce urodzić w czerwcu...!!!! eh..Chyba zgwałce TZ. Coż mi innego pozostalo jak nie chce mi dac

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 10:49   #3462
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

mój wczoraj stwierdził, że jak chce to mogę małego ponosić aż mu wszystkie zęby wyjdą to ominą nas nieprzespane noce i wtedy mogę rodzić.
A nie chciałby za ciebie go ponosić
Stary 2013-06-20, 10:52   #3463
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Sarna, Iwona za tygodnie

Oliath, musialas doczekac sie trzeciej ciazy aby dowiedziec sie czym jest czop, bo wspominalas, ze wczesniej nie zauwazylas Jestesmy w pogotowiu i czekamy na mala Lile

Skylie, chyba lepiej, ze to woda dodala kg niz tluszczyk, co?

Ita, gratuluje rocznicy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-20, 10:55   #3464
surka
Zakorzenienie

Wypiłam przed chwilą zimną (wcześniej zaparzoną) miętkę super sprawa na upały
Stary 2013-06-20, 10:59   #3465
d0tkaaa
Zakorzenienie

Zuza ma czkawke smieszne to uczucie,ostatnio ma ja coraz czesciej ... :P

Boshe kto mi kazał zrobic sobie ta pyszna CIEPLA Herbate z sokiem malinowym i cytryna.. topie sie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

dobra! choćby niewiem co dziś pakuje torbe do szpitala! Moze to ruszy Zuze

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Pakiet 300MB Internet w telefonie bez limitu danych za 9 zł i ani grosza więcej. Ograniczenie prędkości po przekroczeniu pakietu 300 MB do 16kb/s. Usługa dostepna dla planów Delfin, Pelikan, Pantera w Orange, Delfin II, Pelikan II, Pantera II w Orange tylko plany abonamentowe. Włączenie usługi w trakcie okresu rozliczeniowego powoduje doładowanie ilością danych proporcjonalną do ilości dni jakie pozostały do końca okresu rozliczeniowego. Usługa aktywna do końca okresu rozliczeniowego. Niewykorzystane MB z pakietu nie przechodzą na następny miesiąc.

jak to rozumiec? czyli bede miec wlaczoną ta usługe od poczatku nowego okresu rozliczeniowego tj 24,06 czy teraz juz bedzie aktywny od dzis.. ?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 11:03   #3466
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Pakiet 300MB Internet w telefonie bez limitu danych za 9 zł i ani grosza więcej. Ograniczenie prędkości po przekroczeniu pakietu 300 MB do 16kb/s. Usługa dostepna dla planów Delfin, Pelikan, Pantera w Orange, Delfin II, Pelikan II, Pantera II w Orange tylko plany abonamentowe. Włączenie usługi w trakcie okresu rozliczeniowego powoduje doładowanie ilością danych proporcjonalną do ilości dni jakie pozostały do końca okresu rozliczeniowego. Usługa aktywna do końca okresu rozliczeniowego. Niewykorzystane MB z pakietu nie przechodzą na następny miesiąc.

jak to rozumiec? czyli bede miec wlaczoną ta usługe od poczatku nowego okresu rozliczeniowego tj 24,06 czy teraz juz bedzie aktywny od dzis.. ?
Wg mnie będziesz mieć od dziś. Ale podzielą ci te 300MB na dni i dostaniesz ich tyle, ile masz do 24.06
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:03   #3467
d0tkaaa
Zakorzenienie

nie pochwalilam sie,dzis obudził mnie sms od kolezanki " urodzilas juz"? Lol...

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 11:04   #3468
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja też zaczęłam "wykurzanie" TŻ stwierdził, że go wykończę, ale trudno. Potem odsapnie w czasie połogu

Pranie włączone, zmywara też. Jeszcze kurzę zetrę i odpoczywam Nawet gotować dziś nie będę, a co

No i nie jest tak, ze po pierwszym orgazmie wychodzi

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:04   #3469
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie będziesz mieć od dziś. Ale podzielą ci te 300MB na dni i dostaniesz ich tyle, ile masz do 24.06
i ciekawe czy dolicza 9 zł cale czy tez tylko jakas tam czesc za to ze bede miala mniejszy transfer? :P

a czy przy takich rzeczach musze miec wlaczony pakiet danych nie? i wsumie zawsze moge to wylaczyc nie? :P

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 11:09   #3470
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Mimo takiej duchoty mam dzis tyle energii w sobie ze nie dam rady polezec.
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady.
Moj bedzie przynajmniej w pierwszej fazie porodu, przy partych ma ode mnie wybor - bedzie gotowy, to zostanie, a jak nie, to wyjdzie. Tyle w teorii, praktyka wszystko zweryfikuje

Stary 2013-06-20, 11:10   #3471
lachryma
Zakorzenienie

bry

Anulka
- wszystkiego najlepszego!! szybkiego porodu

ciekawe jak nasza Malinka

myszołka- odpuść sobie większe prace domowe na 2 tygodnie
i tak- mój mąż chce być przy porodzie, nawet myśli o przecięciu pępowiny
Ghia- ja podczas lata będę kąpała małą codziennie
Oliath- no coś się dzieje, ciekawe kiedy się rozkręci
Stary 2013-06-20, 11:11   #3472
czarownica1
Zakorzenienie

mój ma byc cały czas jesli sn. jest tak podekscytowany, ze az mnie to przerazac zaczyna
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:13   #3473
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Oli go machnęła w przelocie między malowaniem a bejcowaniem
Przestancie, nie moge sie tyle smiac, bo zaczne rodzic przed Lali wystepem
Cytat:
Jak czop odchodzi to tak jakby Ci coś z kapy wypadło? czy jak? :P
Cytat:

Jak wygląda czop? Jest taki gęsty śluz? Galaretka?? Musi być podbarwiony krwią?
Ja akurat sie podmywalam po dwojeczce (tzn po tym oczyszczaniu sie organizmu i nagle poczulam jakby mokrzej,no i jak podtarlam nawilzana chusteczka to na niej byl spory kawal takiej galaretki jakby czerwonawej dosc zwiezly, gesty.

Enlevee, KOREA PN ja dzisiaj umre ze smiechu przez Was!!!

Marionette, Ty sie tak nie przejmuj, wyluzuj, hormony hormonami ale swoja droga nie ma co takich rozpaczy robic po glupim zarcie glupiego wuja

Pranie mi poschlo na szczescie, nowe powieszone, glowka i brewki zafarbowane, ide prasowac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:14   #3474
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wygląda czop? Jest taki gęsty śluz? Galaretka?? Musi być podbarwiony krwią?
Najczęściej galaretka i nie zawsze podbarwiona krwią. Można jednak nie zauważyć czy czop pomylić. Na SR położna mówiła nam, że zdarza się, że czop jest rozwodniony i jeśli jest go mało, to myślimy, że to upławy, śluz, a czasem, jeśli czop jest duży, to dziewczyny panikują, że sączą się im wody. Różnie, więc z tym czopem bywa.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ubezpieczenie grupowe w pracy? w tym pakiecie jest kaska za urodzenie dziecka.. to mam do pracy donieść akt urodzenia dziecka i się zajmą załatwianiem z ubezpieczeniem? czy sama muszę się udać do PZU?
U mnie, a raczej u męża trzeba dokumenty dostarczyć do pracy.

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady.
Mój będzie. Będzie mówił mi spokojnym głosem, że dobrze mi idzie, podawał wodę, spacerował ze mną itd. I faza może trwać, a nie wyobrażam sobie być wtedy bez niego. Nie będzie jednak w II fazie odchodził od głowy. W krocze zaglądać nie będzie i nie chce też przecinać pępowiny.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:14   #3475
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. Może Malinka?!
Anulka sto lat kochana standardowo życzę lekkiego i szykiego porodu, może jeśli tyle dziewczyn ci pożyczy, to się sprawdzi!
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
Oliath, to żeś sobie odpoczęła od szpitala

Ja tam myślę, że żeby tradycji stało się za dość urodzisz w ciągu - paru dni znowu w 38tc
Cytat:
Boshe kto mi kazał zrobic sobie ta pyszna CIEPLA Herbate z sokiem malinowym i cytryna.. topie sie
-

Za mną chodzi kawa zbożowa od dwóch dni i dzisiaj chyba sobie w końcu zrobię tylko muszę mieć w tym samym czasie nogi w misce z zimną wodą, bo tylko to mnie chłodzi

A co do neta - mogło mi się pokiełbasić skoro tak jest napisane, to tak jak magdalenne napisała dostaniesz ilość internetu, która przypada na tę parę dni i też nie zapłacisz za to 9zł, tylko kwotę proporcjonalną
Stary 2013-06-20, 11:15   #3476
Marionette18
Raczkowanie

dziewuszki topie sie! A jeszcze kapuczinko wypilam

Moj Tz bardzo chce byc przy porodzie, powiedzial ze nie wie czy da rade przeciac pepowine, ale sprobuje Umowilismy sie tez, ze nie bedzie patrzyl w wiadome miejsce i ze jesli bedzie czul, ze nie da rady lub jesli ja go poprosze to wyjdzie

Chyba wszamie zaraz rozka z tego goraca!

Co na obiad? Schaby? Rybka? Pierozki?:confu sed:

Oli chcialabym sie nie przejmowac, ale nie moge Wiem, ze nie powinnam takimi glupotami sie zadreczac, ale coz, samo poszloA swoja droga to u Ciebie tak chlodno dzisiaj, ze juz tyle zrobilas? Ja jeszcze nie jestem w stanie sie ruszyc... Czekam az mi cien na balkon wejdzie, otworze wtedy na maksa i sie rusze

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-06-20 o 11:19
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:15   #3477
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Dzień dobry brzusie ale dziś pospałam, wstałam dopiero pół godziny temu ale za to nad ranem się budziłam parę razy.

Na razie doczytałam, że ANULKA ma urodzinki, wszystkiego co najlepsze kochana! Spełnienia najskrytszych marzeń, szybkiego i lekkiego porodu oraz pięknego, zdrowego bobaska

Idę dalej nadrabiać

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:16   #3478
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Przestancie, nie moge sie tyle smiac, bo zaczne rodzic przed Lali wystepem

Ja akurat sie podmywalam po dwojeczce (tzn po tym oczyszczaniu sie organizmu i nagle poczulam jakby mokrzej,no i jak podtarlam nawilzana chusteczka to na niej byl spory kawal takiej galaretki jakby czerwonawej dosc zwiezly, gesty.

Enlevee, KOREA PN ja dzisiaj umre ze smiechu przez Was!!!

Marionette, Ty sie tak nie przejmuj, wyluzuj, hormony hormonami ale swoja droga nie ma co takich rozpaczy robic po glupim zarcie glupiego wuja

Pranie mi poschlo na szczescie, nowe powieszone, glowka i brewki zafarbowane, ide prasowac
smiech i krzyk rozluznia miesnie pochwy, my tak dla Twojgo dobra
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:16   #3479
tweedledee
Zakorzenienie

A ja wlazłam jak do stajni Cześć wszystkim!

Mam nadzieję, że malinka już się zwija na łózku (bez obrazy malinka, po prostu chcę, żebyś już się nie męczyła i urodziła)

Ja dzisiaj o dziwo spałam nie najgorzej, cała noc odkryta i dzisiaj aż do 10 Bo ostatnio ciągle budzę się z tż rano, a poźniej już nie śpię
Stary 2013-06-20, 11:19   #3480
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę

My tutaj już chcemy rodzić, a jak byłam wczoraj na SR, to położna mówi do dziewczyny w 38 tc, że zostanie z nią po zajęciach i pouczy ją oddechów, bo poród już tuż tuż, a dziewczyna do niej, że jej się nie spieszy bo ona chciałaby przenosić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości