|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Na zarejestrowanie małej w USC masz 14 dni od jej urodzenia. |
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój chce być przy porodzie i jak da radę to będzie. Tylko Tż chce, żebym rodziła w grudniu bo nie jest jeszcze gotowy
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
a papiery o roczny macierzynski itp sklada sie gdzie? w pracy czy co?
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
w pracy i jest na to również 14 dni od narodzin malucha (jeśli sie mylę, to mnie poprawić
)
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam przy porodzie siostry....slaby widok na końcu jest
|
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj położna mówiła, że często się zdarza, że jak komuś groził poród przedwczesny to potem przenosił Cytat:
|
||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój wczoraj stwierdził, że jak chce to mogę małego ponosić aż mu wszystkie zęby wyjdą |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ stwierdził, że go wykończę, ale trudno. Potem odsapnie w czasie połogu Pranie włączone, zmywara też. Jeszcze kurzę zetrę i odpoczywam Nawet gotować dziś nie będę, a co
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja gadalam z polozną to tez to powiedziala ze czesto sie mowi ze trzeba lezec bo sie skraca szyjka itp a i tak sie przenosi i OBY to nie byla prawda bo ja chce urodzić w czerwcu...!!!!
eh..Chyba zgwałce TZ. Coż mi innego pozostalo jak nie chce mi dac
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Sarna, Iwona
za tygodnie Oliath, musialas doczekac sie trzeciej ciazy aby dowiedziec sie czym jest czop, bo wspominalas, ze wczesniej nie zauwazylas Jestesmy w pogotowiu i czekamy na mala Lile ![]() Skylie, chyba lepiej, ze to woda dodala kg niz tluszczyk, co? ![]() Ita, gratuluje rocznicy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam przed chwilą zimną (wcześniej zaparzoną) miętkę super sprawa na upały
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza ma czkawke
smieszne to uczucie,ostatnio ma ja coraz czesciej ... :PBoshe kto mi kazał zrobic sobie ta pyszna CIEPLA Herbate z sokiem malinowym i cytryna.. topie sie ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- dobra! choćby niewiem co dziś pakuje torbe do szpitala! Moze to ruszy Zuze ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Pakiet 300MB Internet w telefonie bez limitu danych za 9 zł i ani grosza więcej. Ograniczenie prędkości po przekroczeniu pakietu 300 MB do 16kb/s. Usługa dostepna dla planów Delfin, Pelikan, Pantera w Orange, Delfin II, Pelikan II, Pantera II w Orange tylko plany abonamentowe. Włączenie usługi w trakcie okresu rozliczeniowego powoduje doładowanie ilością danych proporcjonalną do ilości dni jakie pozostały do końca okresu rozliczeniowego. Usługa aktywna do końca okresu rozliczeniowego. Niewykorzystane MB z pakietu nie przechodzą na następny miesiąc. jak to rozumiec? czyli bede miec wlaczoną ta usługe od poczatku nowego okresu rozliczeniowego tj 24,06 czy teraz juz bedzie aktywny od dzis.. ? |
|
|
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
nie pochwalilam sie,dzis obudził mnie sms od kolezanki " urodzilas juz"? Lol...
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie jest tak, ze po pierwszym orgazmie wychodzi |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy przy takich rzeczach musze miec wlaczony pakiet danych nie? i wsumie zawsze moge to wylaczyc nie? :P |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Anulka- wszystkiego najlepszego!! szybkiego porodu ciekawe jak nasza Malinka ![]() myszołka- odpuść sobie większe prace domowe na 2 tygodnie i tak- mój mąż chce być przy porodzie, nawet myśli o przecięciu pępowiny ![]() Ghia- ja podczas lata będę kąpała małą codziennie Oliath- no coś się dzieje, ciekawe kiedy się rozkręci
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
mój ma byc cały czas jesli sn. jest tak podekscytowany, ze az mnie to przerazac zaczyna
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Przestancie, nie moge sie tyle smiac, bo zaczne rodzic przed Lali wystepem
Cytat:
i nagle poczulam jakby mokrzej,no i jak podtarlam nawilzana chusteczka to na niej byl spory kawal takiej galaretki jakby czerwonawej dosc zwiezly, gesty.Enlevee, KOREA PN Marionette, Ty sie tak nie przejmuj, wyluzuj, hormony hormonami ale swoja droga nie ma co takich rozpaczy robic po glupim zarcie glupiego wuja Pranie mi poschlo na szczescie, nowe powieszone, glowka i brewki zafarbowane, ide prasowac
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podawał wodę, spacerował ze mną itd. I faza może trwać, a nie wyobrażam sobie być wtedy bez niego. Nie będzie jednak w II fazie odchodził od głowy. W krocze zaglądać nie będzie i nie chce też przecinać pępowiny.
|
|||
|
|
|
#3475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam myślę, że żeby tradycji stało się za dość urodzisz w ciągu - paru dni znowu w 38tc ![]() Cytat:
tylko muszę mieć w tym samym czasie nogi w misce z zimną wodą, bo tylko to mnie chłodzi![]() A co do neta - mogło mi się pokiełbasić
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
dziewuszki topie sie! A jeszcze kapuczinko wypilam
![]() Moj Tz bardzo chce byc przy porodzie, powiedzial ze nie wie czy da rade przeciac pepowine, ale sprobuje Umowilismy sie tez, ze nie bedzie patrzyl w wiadome miejsce i ze jesli bedzie czul, ze nie da rady lub jesli ja go poprosze to wyjdzieChyba wszamie zaraz rozka z tego goraca! ![]() Co na obiad? Schaby? Rybka? Pierozki? :confu sed:Oli chcialabym sie nie przejmowac, ale nie moge A swoja droga to u Ciebie tak chlodno dzisiaj, ze juz tyle zrobilas? Ja jeszcze nie jestem w stanie sie ruszyc... Czekam az mi cien na balkon wejdzie, otworze wtedy na maksa i sie rusze
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:19 |
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dzień dobry brzusie
ale za to nad ranem się budziłam parę razy.Na razie doczytałam, że ANULKA ma urodzinki, wszystkiego co najlepsze kochana! Spełnienia najskrytszych marzeń, szybkiego i lekkiego porodu oraz pięknego, zdrowego bobaska Idę dalej nadrabiać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlazłam jak do stajni
Cześć wszystkim!![]() Mam nadzieję, że malinka już się zwija na łózku (bez obrazy malinka, po prostu chcę, żebyś już się nie męczyła i urodziła )Ja dzisiaj o dziwo spałam nie najgorzej, cała noc odkryta i dzisiaj aż do 10 Bo ostatnio ciągle budzę się z tż rano, a poźniej już nie śpię
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tutaj już chcemy rodzić, a jak byłam wczoraj na SR, to położna mówi do dziewczyny w 38 tc, że zostanie z nią po zajęciach i pouczy ją oddechów, bo poród już tuż tuż, a dziewczyna do niej, że jej się nie spieszy bo ona chciałaby przenosić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Nie mowiac o tym ze pisala mi Gosia wczoraj bodajze ze Nie mogli malego dobudzic do karmienia cyckiem i polozne musialy go mm nakarmic hahahhaaha

za tygodnie
dosc zwiezly, gesty.
Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała.
mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia
no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop 
A swoja droga to u Ciebie tak chlodno dzisiaj, ze juz tyle zrobilas? Ja jeszcze nie jestem w stanie sie ruszyc... Czekam az mi cien na balkon wejdzie, otworze wtedy na maksa i sie rusze