Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 14:52   #3631
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

to ile za kuriera zapłaciliście? ale najważniejsze, ze książki już sobie pojechały
350 zł

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:53   #3632
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Marionette my też mamy twardą wodę i najbardziej odczuwam to po skórze i włosach. Dlatego mamy założony filtr prysznicowy taki o: http://allegro.pl/filtr-prysznicowy-...311901693.html

Wystarcza na ok 4 miesiące.
Wiem, że można też założyć filtr przy głównym zaworze dopływu wody, ale osobiście nie odczuwam takiej potrzeby.
Dzieki za linka! Pokaze Tz i moze sie zdecydujemy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Wystarczy dodac 2-3 lyzki MĄKI ZIEMNIACZANEJ
o nie wiedzialam...

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Mieszkam w Szkocji(UK),mam pod nosem konsulat,ale chyba nie będę rejestrować dziecka. W tym momencie można już wyrobić brytyjski paszport maluszkowi w ciągu 2 tygodni bez stania w kolejkach,potrzebne papiery wysyła się pocztą i czeka około 2 tygodni na nowiutki paszporcik,który również przyjezdża kurierem z biura paszportowego.

Teraz prawnie można posiadać dwa obywatelstwa,kiedyś trzeba było się zrzec polskiego,jeśli aplikowało się o np.brytyjskie.w tym momencie nie stanowi to problemu i znam sporo osób,które mają po 2 paszporty
Tez slyszalam, ze mozna 2 paszporty, mimo ze podobno Dania nie akceptuje podwojnego obywatelstwa. Sama juz nie wiem jak to jest. Lepiej dowiedziec sie wszystkiego w ambasadzie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:55   #3633
idzia111
Zakorzenienie

Co do czkawki to mój ma nawet po 5-7 razy dziennie. Nawet we wtorek na ktg miał, głośno było, jakby pociąg przejeżdżał

Wczoraj laska zameldowała się o 17 w szpitalu, wiadomo papierki itp. troche trwało, a o 19:30 przyszła do nas położna, że już urodziłacórecz kę

Była fajna ekipa na sali, dosłownie jak na obozie się czułam, tyle się śmiałyśmy, że aż położne nas upominały, bo byłyśmy za głośno

Na fajne zmiany trafiłam, położne równe babki, mówiły, że nie zła ze mnie aparatka i że ... duzo mówię Ale przynajmniej nam czas nawet szybko zleciał.

Do szpitala przyjmował mnie inny lekarz (znaczy nie mój) i badał dosyć boleśnie ... jeszcze bardziej doceniłam mojego gina
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:55   #3634
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
http://jah-stina.blogspot.com/2012/1...ia-miesni.htmlCoś o rozchodzeniu mięśni brzucha, polecam.
czytałam wcześniej już troszkę na ten temat.
moja kuzynka (bardzo chuda osoba), która rok temu urodziła córkę miała niedawno zabieg kosmetyczny na te mięśnie, bo nie wróciły do stanu przed ciążą.
Stary 2013-06-20, 14:58   #3635
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnie zajęcia w poniedziałek, ma być chłodniej.. o chwała
Lepiej dupci z domu nie ruszaj w tych godzinach.. poczekaj do wieczora
ja też kończę w poniedziałek super, że będzie chłodniej

Cytat:
super, że to nic groźnego!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ile bierzecie pampersow do szpitala?:-Pwiem ze tz moga dowiesc ale niewiem ile spakowac juz teraz...?
ja myślała, że tak ze 20
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzisiaj usłyszałam komplement od dziecka: "Mamo Ty słoniu"

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41402854]Właśnie dziewczyna obok mnie z terminem tydzień po mnie poszła rodzic po odejściu wód... Mnie wychodzą skurcze, ale ją ich nie czuje, bo Mały mi sie dużo rusza. A poza tym błagam już o poród powoli, jak nie głowa, to d*&%a, ciągle mi coś nawala, ją już chce mieć Małego przy sobie i odetchnąć...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
jeszcze trochę, wytrzymasz, współczuję, ze się tak męczysz

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
rowniez witam sie w ten wczesny poranek i w 39 t.c
za 39 tc

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
sto latek i nie jestes taka stara doopa,

Ja tez dzis nie spalam odnowily mi sie hemoroidy z poprzedniej ciazy i to z taka sila, ze masakra Ponadto chyba mi brzuch opadl, bo ze wstaniem z lozka mialam problem.... Oby juz niedlugo, bo nie dam rady.

Pije kawusie i trzeba by o jakims sniadanku pomyslec. Dziec i TZ spia, wiec mam luzik.
współczuję dziadów

Cytat:
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
o kurcze czop? to już niedługo
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jestem strasznie zmulona, czytam, pisze ale jakbym to nie ja robila
to przez tą pogodę pewnie
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zadzwonili do mnie z firmy kosmetycznej. Piękne życzenia urodzinowe. Oj, słodko i że prezencik jest dla mnie. Uuu, to słucham, a tam co? Fajny zestaw coś wyszczuplającego, balsam jakiś i tabletki jakieś z zieloną herbatą do tego. Myślę sobie- super. To dla mnie. Po porodzie się przyda. Takie prezenty to ja biorę.
Pracowałam w call center, nie jestem z tych głupich blond więc pytam grzecznie co i jak, bo mi przecież tak po prostu na urodziny tego nie dadzą. I co? Rabacik mam. Myślę sobie- Też dobrze.
Ja: Więc za jaką cenę będę ten balsamik i tabletki miała?
CC: 107 zł!
No to się nazywa prezent urodzinowy.
ale prezent też kiedyś taki telefon miałam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:01   #3636
iwona335
Zakorzenienie

dodka ja mam spakowaną małą paczke dady, nie wiem ile ich tam jest 20? 22?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:01   #3637
idzia111
Zakorzenienie

A napiszcie co u Perse i cynamonowej, bo serio w tym gąszczu spamu nie połapie się.

W ogóle dziewczyny mam nadzieje, że ok i żadna za wczesnie nie rodzi.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:02   #3638
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja chyba 15 pampersow zapakowalam

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:03   #3639
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wróciłam od okulisty i jest gites. wada mi się nie zmieniła i siatkówka oka też w porządku. dostałam zaświadczenie, że mogę cisnąć ile wlezie podczas porodu

jest taka sauna na zewnątrz, że szok. byłam w biedrze, kupiłam sobie jagodziankę i małą kosmetyczkę. i koniec atrakcji na dziś
sama poszłaś sprawdzić wzrok, czy gin Cię skierował? ja też nosze okulary i się zastanawiam czy iść

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
uffff..całe szczęście nie półpasiec
czyli w sumie nie dowiedziałaś się co to może być i od czego.. no ale skoro masz się nie przejmować, to git smaruj maścią i trzymam żeby szybko zeszło..
czyli w sumie żadnych konkretów dzięki
Cytat:
Super

A ja miałam iść dziś na zajęcia do SR, ale TŻ mi nie pozwolił Sama zresztą się trochę boję, bo termometr pokazuje 38 stopni, a ja muszę lecieć 30 min na pieszo, a potem jechać 15 min autobusem. I z powrotem to samo
Może chociaż wybiorę się po karmę dla kindziorka Dobija mnie to siedzenie w domu
w taką pogodę lepiej nie ryzykuj
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Stokrotka super, że to nie półpasiec może to od upałów, nie masz przypadkiem wrażliwej skóry?
raczej nie mam wrażliwej skóry, od upałów nie miał bym ropnych krostek, pewnie to jakaś wysypka, czytałam że w ciąży to się zdąża
Cytat:
350 zł
o kurcze trochę to kosztowało

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:05   #3640
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Była fajna ekipa na sali, dosłownie jak na obozie się czułam, tyle się śmiałyśmy, że aż położne nas upominały, bo byłyśmy za głośno

Na fajne zmiany trafiłam, położne równe babki, mówiły, że nie zła ze mnie aparatka i że ... duzo mówię Ale przynajmniej nam czas nawet szybko zleciał.

Do szpitala przyjmował mnie inny lekarz (znaczy nie mój) i badał dosyć boleśnie ... jeszcze bardziej doceniłam mojego gina
Toś ty na wakacjach, nie w szpitalu była.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:09   #3641
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość

U nas w tym temacie jest tak często jak było przed ciążą a szyjka magicznie mi się wydłuża więc ta metoda na wywołanie chyba nie zadziała.
To po co kazali mi pościć tyle miesięcy

Cytat:
Właśnie odjechał kurier
Ale niewiele do szczęścia mi potrzeba! Zaraz przeniesiemy na balkon rzeczy, które zostały do schowania w przyszłej szafie wnękowej (do 6 dni będzie) i zabieram się za mycie podłóg.
Jeszcze tylko łóżeczko czeka na skręcenie
Skręcone łóżeczko- łapie za serce..

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
widze ze dzis w nocy wykanczamy watek co???

szykuj sie EN

a z wiadomosci udalo mi sie dowiedziec ze do konca przyszlego tygodnia powinnam miec kaske na koncie

w koncu jakies pozytywne wiadomosci.....no i jutro najpozniej w pon zanosze wniosek o macierzynskie do socjala

a w przyszlym tyg dostajemy papiery o to dofiunansowanie do chaty..

Boze byle to wszystko wyszlo w miare bezproblemowo
3mma kciuki za bezproblemowe załatwienie spraw

Cytat:
Super

A ja miałam iść dziś na zajęcia do SR, ale TŻ mi nie pozwolił Sama zresztą się trochę boję, bo termometr pokazuje 38 stopni, a ja muszę lecieć 30 min na pieszo, a potem jechać 15 min autobusem. I z powrotem to samo
Może chociaż wybiorę się po karmę dla kindziorka Dobija mnie to siedzenie w domu
Siedź lepiej w domu.. jest zbyt gorąco na takie spacery

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:14   #3642
magolina
Wtajemniczenie

Tż cos niby naprawił pralke, więc wstawiam pranie, ładnie pierze dochodzi do wirowania i jak j.e.b.ł.o to az mi się gorąco zrobiło w całej chałupie nie było prądu dobrze, że się nie zaczęła palić bo bym się zes.ała
No i czeka nas zakup praleczki

stokrotka cieszę się, że to nie półpasiec

ita super, że w końcu coś wiadomo z kasą

idzia fajnie, że miałaś spoko dziewczyny na sali, to ważne. Ja też miałam ok dziewczyny.

lachryma za wizytę u okulisty.

neni jaka masz ta pralkę??? bo pamietam że kupowałas i jesteś zadowolona...
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:14   #3643
magdalennne
Wtajemniczenie

Coś działają z prądem. Jest - nie ma - i tak w kółko... Mam nadzieję, że już nie będą wyłączać

Jako, że jest to idę pod prysznic A w ogóle to znowu mnie biegunki złapały

Cytat:
Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie?
Z tego co mówiła położna na SR to robią zawsze. Ale jak jest w praktyce

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, jestem już w domku
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moj 2 tygodnie temu wazyl 3.400 ciekawe ile dzisiaj.... boje sie bo nie chcialabym cesarki ;/
z tym ze ja mam 167 cm i drobna osoba nie jestem, ale to moj pierwszy porod wiec wiadomo.... caly czas sie tym stresuje
na dodatek w sobote i niedziele mam egzaminy, ja juz sama nie wiem czy chce teraz urodzic czy po egzaminach
Ja mam wizytę w poniedziałek, to się dowiem ile waży. Chociaż szczerze mówiąc mam nadzieję, że do niej nie dotrwam...

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
pamiętajmy, ze granica błędu usg wynosi az 450-500g. Wiec Kamilek (swoja droga ładne imie ) moze byc mniejszy, ale żeby nie większy.
Jakoś ciężko mi było mówić o nim, używając imienia... Zaczynam się przełamywać No mam nadzieję, że nie założą, że USG się myli i jest mniejszy jak będzie ważył 4,5kg... Już chyba wolałabym wtedy cc.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No dobra.....główny powód to mail od kuriera ze jedzie łóżeczko Majeczki
Będą foty

Cytat:
dzoan mnie w ciagu całej ciązy najlepsze kolezanki odwiedzily AŻ raz! i ogólnie wielka olewka, bardoz sie na nich zawiodłam a znamy sie od przedszkola.
A Twoja znajoma bardoz niefajnie zrobila
A to moje systematycznie jak tylko zjeżdżają z wielkiego świata, są u mnie na pogawędkach

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
W poniedzialek bylismy w USC w pl i pani powiedziala ze powinno sie zarejsetrowac dziecko. trzeba przetlumaczyc akt urodzenia dziecka i przyjechac aby nadac mu jakis numer identyfikacyjny czy jakos tak hehe
a wiecie moze czy mozna w pl wyrobic dowod tymczasowy niemowlakowi?
Można wyrobić niemowlakowi dowód. Ale o szczegóły najlepiej pytać w urzędach.

Cytat:
byłam u dermatologa i to nie półpasiec , najpierw babka coś tam majaczyła że trzeba to wyciąć przecież to tylko wysypka, a potem jak powiedziałam, że mam to pierwszy raz to tylko dała jakąś maść i kazała się nie przejmować. Swoje oczywiście się naczekałam, bo prawie 2 h taka kolejka była, dobrze, że chociaż miałam miejsce siedzące bo była też kobieta w ciąży która później przyszła to nikt jej miejsca nie ustąpił i tak biedna stała

Cytat:
Ile bierzecie pampersow do szpitala?:-Pwiem ze tz moga dowiesc ale niewiem ile spakowac juz teraz...?
Z 6 chyba wrzuciłam do mojej torby. Drugą po urodzeniu z rzeczami małego przywiezie TŻ i tam jest ich więcej
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:24   #3644
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Tż cos niby naprawił pralke, więc wstawiam pranie, ładnie pierze dochodzi do wirowania i jak j.e.b.ł.o to az mi się gorąco zrobiło w całej chałupie nie było prądu dobrze, że się nie zaczęła palić bo bym się zes.ała

Niestety znam ten ból

A teraz uciekam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:26   #3645
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

stokrotka cieszę się, że to nie półpasiec

ita super, że w końcu coś wiadomo z kasą

idzia fajnie, że miałaś spoko dziewczyny na sali, to ważne. Ja też miałam ok dziewczyny.

lachryma za wizytę u okulisty.

neni jaka masz ta pralkę??? bo pamietam że kupowałas i jesteś zadowolona...
O kurde, współczuję przejść z pralką. Ja co prawda nie Neni, ale też kupowałam pralkę, pierze 2 razy dziennie od soboty http://www.ceneo.pl/17294491 dla mnie bomba! Całkiem cicha, duże obroty, pranie dobrze wywirowane, przy 1400 obrotów firanki były lekko wilgotne No i cena nie powala aż tak
W rankingu pralek slim 3 miejsce

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:30   #3646
enlevee
Zakorzenienie

ej dziewczyny a do szpitala nie mogę mieć spodni dresowych? ja nienawidzę koszul, a spodnie mogłabym zdejmować przed każdym sprawdzeniem krocza

a no i u mnie odnosnie wagi i cesarki lekarz od razu powiedział, ze gdyby osiagnał wage 4kg lub więcej to od razu cesarka, bo jestem "za wąska" na wypchnięcie takiego klocka.. ciekawe skąd on może wiedzieć jaka ja wąska jestem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-06-20 o 15:36
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:35   #3647
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
.
Wpolczuje
Na pocieszenie napisze Ci, ze my po przeprowadzce (wkrotce) bedziemy musieli kupic absolutnie wszystko, bo jedynie co mamy wlasnego to lozko pojedyncze i jedno krzeslo Do tego dojdzie roczne ubezpieczenie za samochod i reszta wyprawki dla Edzia i to wszystko w tym samym czasie
Glowa do gory, przynajmniej nie popsuje sie Wam wtedy kiedy najbardziej bedzie potrzebna, czyli tuz po porodzie!
Stary 2013-06-20, 15:35   #3648
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Super

Ja wczoraj też sobie darowałam SR choć strasznie mi szkoda zajęć.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:36   #3649
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurde, współczuję przejść z pralką. Ja co prawda nie Neni, ale też kupowałam pralkę, pierze 2 razy dziennie od soboty http://www.ceneo.pl/17294491 dla mnie bomba! Całkiem cicha, duże obroty, pranie dobrze wywirowane, przy 1400 obrotów firanki były lekko wilgotne No i cena nie powala aż tak
W rankingu pralek slim 3 miejsce
O dzięki kejt każda propozycja mile widziana

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ej dziewczyny a do szpitala nie mogę mieć spodni dresowych? ja nienawidzę koszul, a spodnie mogłabym zdejmować przed każdym sprawdzeniem krocza
En musisz wietrzyć krocze, a w spodniach Ci się będzie pipa gotowała, jeszcze w taki gorąc ja bym nie ryzykowała. Też nie lubie koszul i w ogole w nich nie śpie, ale do szpitala jeszcze po porodzie jak najbardziej są wskazane
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:37   #3650
mela1234
Zakorzenienie

Jestem w domu, ale musiałam godzinę pospać bo ledwo dojechałam. Gdyby nie to, że nie miał kto Małgosi odebrać z przedszkola to bym wieczorem dopiero wracała bo upał jest koszmarny. U mnie na wsi na dworze termometr od wschodu w cieniu pokazuje 32 stopnie! A ten od zachodu w słońcu skala mu się kończy na 50! Póki co udaje mi się utrzymywać Małgosię w domu i nie truje o kąpieli w basenie, bo wtedy musiałabym iść z nią i chociażby w tym cieniu posiedzieć, ale mi się nie chce. I coś mnie przez te wycieczki głowa pobolewa!

Co do USG to p. dr powiedział, że brzuszek zaniża trochę wysokość ciąży bo wszystko wychodzi na równo 36 tydz a brzuszek na 35t i 4 dni. Ale jest ok. Łożysko I stopień, zero zwapnień, wody ok.
Od 29 tyg przytyła 1310 g! Wg doktorka finalna waga (rodząc w terminie) powinna być ok 3000 g, czyli tak jak Malgosia (oby).
Teraz podjadam sobie słodkie czereśnie, a w lodówce chłodza się truskawy
Co u Malinki bo nadrabiałam, ale nie wiem czy nie ominęłam czegoś.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:37   #3651
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

oj nie dobrze ze masz skorcze
prosimy o informacje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:42   #3652
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
En musisz wietrzyć krocze, a w spodniach Ci się będzie pipa gotowała, jeszcze w taki gorąc ja bym nie ryzykowała. Też nie lubie koszul i w ogole w nich nie śpie, ale do szpitala jeszcze po porodzie jak najbardziej są wskazane

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem w domu, ale musiałam godzinę pospać bo ledwo dojechałam. Gdyby nie to, że nie miał kto Małgosi odebrać z przedszkola to bym wieczorem dopiero wracała bo upał jest koszmarny. U mnie na wsi na dworze termometr od wschodu w cieniu pokazuje 32 stopnie! A ten od zachodu w słońcu skala mu się kończy na 50! Póki co udaje mi się utrzymywać Małgosię w domu i nie truje o kąpieli w basenie, bo wtedy musiałabym iść z nią i chociażby w tym cieniu posiedzieć, ale mi się nie chce. I coś mnie przez te wycieczki głowa pobolewa!

Co do USG to p. dr powiedział, że brzuszek zaniża trochę wysokość ciąży bo wszystko wychodzi na równo 36 tydz a brzuszek na 35t i 4 dni. Ale jest ok. Łożysko I stopień, zero zwapnień, wody ok.
Od 29 tyg przytyła 1310 g! Wg doktorka finalna waga (rodząc w terminie) powinna być ok 3000 g, czyli tak jak Malgosia (oby).
Teraz podjadam sobie słodkie czereśnie, a w lodówce chłodza się truskawy
Co u Malinki bo nadrabiałam, ale nie wiem czy nie ominęłam czegoś.
Fajnie, że to usg miałaś dodatkowe zlecone przez swojego gina i wiesz co słychać u Małej ... no już nie takiej małej!
zazdroszczę czereśni, ja dzisiaj całego arbuza zjadłam
Od Malinki nie było wieści
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:42   #3653
Olcia1406
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, podczytywałam was od jakiegoś czasu a teraz się uzależniłam chyba ;-) Ja jestem z bandy, że tak powiem od barbary czyli Lublin ale widziałam że basia też tu się udziela bo na tamtym forum zostałyśmy sierpniowe tylko, jedna dziewczyna właśnie może rodzić a tak to cisza i tak nieśmiało do Was piszę z prośbą o przygarnięcie. Tak jak barbara mam termin na 15.08 i zamierzam rodzić tam gdzie ona więc jest szansa że się poznamy osobiście;-). U mnie będzie mały Oliwier vel króliczek i jest mały po 30 tyg usg 1470 ale siedzi dupką sobie.
A tak z istotnych rzeczy to na obiad spaghetti zrobiłam, gratuluję porodu pierwszego i może już drugiego ;-) i sto lat dla solenizantki
Olcia1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:43   #3654
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w szpitalu podają, że 30 sztuk.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:44   #3655
cynamon_owa
Zadomowienie

Co za kretyński internet nam założyli- nadrobiłam w 80% i mi się okienko odświeżyło i nie mogę wrócić do tego co pisałam
Dobra- zaczynam jeszcze raz

Anulka-
wszystkiego najlepszego w dniu porodu... tfu... tzn urodzin Zdrówka, spełnienia marzeń, pogody ducha
A może sama byś sobie zrobiła prezent a nie innych prosiła, co?

ita- kolejnych szczęsliwych lat u boku męża

Idzia, Belle- witajcie w domu

sarna, gusia, marionette, tysia, niunia- (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ) witajcie w nowych tc

mela, charlize, fiazo, lachryma- za wizyty i (też po cichu liczę, że nikogo nie pominęłam )

kejt- za pierwsze pranie i wysłanie książek

iwona- no ja obstawiam, że Cię ładnie przeczyści po tym koktajlu i zupie Ja też się kiedyś tak objadłam a potem mi mąż powiedział, że jak mnie posiedzenie w wc złapie to się będę głupia cieszyć, że mi się organizm oczyszcza przed porodem... Taaa...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:44   #3656
cynamon_owa
Zadomowienie

magdalenne- nie ważne ile Maluszek będzie ważyć- dasz radę - najważniejsze żeby był zdrowy

Neni- dla męża, ze nie pozwolił Ci iść w taki upał na SR

kaliisto- to pewnie odliczasz już dni do 1 lipca...

eve- a to Cię dziadostwo złapało...

magolina- ja też nie lubię czkawki u swojego Adasia- a nie dość, że TOTO uparte to jeszcze czka jak najęte

en- zacznij spisywać Wasze rozmowy z TŻ i potem wydajcie to w postaci książki

stokrotka- nawet nie wiedziałam, ze miałaś podejrzenie pólpaśca... Dobrze, że to jednak nie to

dotka- ja jestem optymistką- wzięłam chyba ok 12 pampersów- najwyżej mąż dowiezie

Renessme1985- witaj

madi- proszę się zameldować co u Was

elaine- i jak? Zmontowaliście już łóżeczko- bujaczek dla Igorka?

OLI- trzymajcie mnie- synowa mi się rodzi
A Ty się Adaś wstydź- kobietę na rozeznanie wypuszczać

I już nie pamiętam komu miałam co napisać
dzoan- nie za ładnie się koleżanka zachowała

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:49   #3657
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
rowniez witam sie w ten wczesny poranek i w 39 t.c

Tzt juz w pracy i wróci dzisiaj ok 23, wiec dzisiaj nie moge rodzic
chyba ide cos zjesc bo aż mnie ssie w żołądku.
Mam już doscyc brzucha, chce go odczepic chociaz na jeden dzien, w nocy budze sie cała zlana potem i sie przebieram, zuzywam 3 koszulkki do spania w ciagu jednej nocy- zupelnie jakbym goraczke miala jak spie nie rozumiem swojego ciala

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Budziłam się dziś od 4 ranoMam w domu już 27 stopni!Wykończy mnie ten upał!Nawet dzidziol od 3 dni mało co się rusza....Dziś wizyta u gina...Trzymajcie za nas kciuki!!!Miłego dnia i za inne wizytujące mamuśki!
trzymam

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. Może Malinka?!

Dziś chyba sporo wizyt, więc za wszystkie trzymam kciuki i zabieram się za śniadanko.

Biedactwo Matula natura wie co robi. Na pewno się już niedługo doczekasz. Trzymaj się kochana dzielnie.

100 lat i milego bezbolesnego porodu

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-06-20, 15:51   #3658
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
sama poszłaś sprawdzić wzrok, czy gin Cię skierował? ja też nosze okulary i się zastanawiam czy iść
sama z siebie poszłam. zależało mi głównie na badaniu siatkówki oka.
Stary 2013-06-20, 15:53   #3659
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
no to juz sie pomalu zaczyna

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-06-20, 15:54   #3660
madi82
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Cynamonko,melduje poslusznie,ze tu zagladam,ale jest taki ukrop,ze sil nie mam.Uaktywnie sie eieczorkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości