Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 14:21   #3601
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Co do kapieli, to postaram sie kapac codziennie.

Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tez zamierzam - bezwzglednie - codzien kapac

A czkawki ( tej ciazy) ani razu nie czulam. W poprzednich natomiast - bardzo czesto
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
A co do twardej wody: mozna ja jakos zmiekczyc? Czy dodanie do wody jakiegos kosmetyku zmiekczy ja troche? U nas chyba woda b.twarda bo czajnik musze co kilka dni czyscic z kamienia...
Wystarczy dodac 2-3 lyzki MĄKI ZIEMNIACZANEJ
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
cóż grafik pełen, to chyba nic z tego w dniu dzisiejszym...
BUHAHAHHH, moze jednak, bo juz torbe z powrotem dopakowalam, maz szafe otworzyl, zaraz 15.30 wiec i Lalusi wystep zalicze i tak mysle, ze w sumie albo dzis bym mogla wcisnac porod w grafik tak po 20, albo jutro po 7 rano jak Laleczka juz bedzie w przedszkolu
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

Oliath, czy u Ciebie drugi poród przebiegał szybciej niż pierwszy?? Bo u mnie pierwszy trwał ok 6 h, więc w sumie krótko i nie odeszły mi samoistnie wody, ani czop, ani nic... trochę się cykam, czy w ogóle zanim wezmę skurcze na poważnie że rodzę, to że nie zdążę do szpitala dojechać w sumie mam ze 20 km ale jednak jakby w dzień wypadło, to korki w 3city zabójcze
.
U mnie drugi przebiegal dokladnie jak pierwszy - chlusnely wody wieczorem, zero boli/ skurczow, noc na porodowce, rano oxy i w kilkadziesiat minut Lala juz byla z tym, ze za drugim razem nie spieszylam sie do szpitala az tak, wykapalam sie na spokojnie, zjadlam, wyprostowalam wloski, strzelilam oko... powiem Ci, ze za trzecim juz sie w ogole spieszyc nie bede, na ch mnie tem lezec tyle czasu jesli beda skurcze, to jade z 3minutowymi, jesli wody - zalezy od wod

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.
super Kochana, lez tam, lez i przeczekaj upaly
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
OLIATH jak tam, porodzik dzisiaj? Nie ma, że szafa zamknięta i dzień zaplanowany, rodzimy, rodzimyD

Ha, no wiesz, nospy nie zamierzam brac
Jak siedze/leze, to tylko ciagnie brzuszek, jak wstaje/chodze zaczyna bolec porzadniej... niewykluczone, ze cos sie ruszy po wyprawie na Lali imprezke piechota
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mi tak szkoda pradu że w 90st nic nie prałam

a kiedys nasze mamusie gotowały pieluchy na piecach- wobrażacie to sobie?? [COLOR="Silver"]
Ja sobie nie musze wyobrazac, ze mnie taki dinozaur watkowy, ze Izy pieluszki sama gotowalam w wielkim garze na kuchence, mieszajac drewniana warzachwia
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:22
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:21   #3602
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Jak Ty to zrobilas? Nie ominelas chyba nikogo
Ja robię identycznie jak kiedyś Cynamonowa pisała, mam dwa okienka otwarte na raz, w jednym czytam, w drugim odpisuję, ale to wtedy gdy cytowania byłoby tyle, że zeszło by mi na 2 strony wszystkiego

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jak bedą sie różnic przewidywania ginow co do wagi dzieciaczkow z rzeczywista waga po urodzeniu. Bede sobie porównywać jak urodzicie
Wiadomo jak to było u Margosi?
O, ja to samo sobie ostatnio myslałam

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mnie ominela
Kochanie, do Ciebie odniosłam się w pierwszym nadanym poście o 7.00 rano

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

i mnie

Kurde.. do tej pory koleżanka się nie odezwała, żebym przyszła..Sama wczoraj mówiła, że da znać jak wróci po 12.. A od 14 mama z siostrą się zapowiedziały.. No trudno, jak sobie o mnie przypomni, to już za późno. Zresztą ja się nie prosiłam o spotkanie, tylko ona. Tylko wkurzona trochę jestem za tę niesłowność, bo to już któryś raz. Ja tu latam, żeby wszystko sobie czasowo ułożyć, a okazuje się, że niepotrzebnie.
Rehabilituję się szybciutko

Koleżance bym wlała baaaardzo nieładnie u mnie wygląda to tak, że mam teraz super kontakt z zaciążonymi lub dzieciatymi, z wiadomych powodów z resztą tak normalnie. Ale mi też taka jedna obiecała wizytę i od kilku miesięcy cisza, a wiem że za 2 tyg wyjeżdźa do Lizbony i wróci pewnie jak urodzę no ale sorry, JEJ STRATA

Wróciła, przywiozłam sobie kg truskawek, 2 kg czereśni i oznajmiam, że rozpoczynam pakowanie żołądka po drodze wciągnęłam loda z maszyny i zrobiłam zapas rożków

Magolinka ja mam identyczny obiadek dzisiaj jak Ty, jak przeczytałam co zjadłaś to stwierdziłam, że własnie to dzisiaj muszę pożreć tylko tego zsiadłego mleczka nie mam

A wiecie co mi się dzisiaj śniło? że wyjęłam małego z brzucha, wykąpałam, ucałowałam i wsadziłam z powrotem - nie pytajcie jak bo nie wiem, coś na zasadzie magii Copperfielda
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:23   #3603
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byłam u dermatologa i to nie półpasiec , najpierw babka coś tam majaczyła że trzeba to wyciąć przecież to tylko wysypka, a potem jak powiedziałam, że mam to pierwszy raz to tylko dała jakąś maść i kazała się nie przejmować. Swoje oczywiście się naczekałam, bo prawie 2 h taka kolejka była, dobrze, że chociaż miałam miejsce siedzące bo była też kobieta w ciąży która później przyszła to nikt jej miejsca nie ustąpił i tak biedna stała
Super

A ja miałam iść dziś na zajęcia do SR, ale TŻ mi nie pozwolił Sama zresztą się trochę boję, bo termometr pokazuje 38 stopni, a ja muszę lecieć 30 min na pieszo, a potem jechać 15 min autobusem. I z powrotem to samo
Może chociaż wybiorę się po karmę dla kindziorka Dobija mnie to siedzenie w domu
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:24   #3604
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u dermatologa i to nie półpasiec , najpierw babka coś tam majaczyła że trzeba to wyciąć przecież to tylko wysypka, a potem jak powiedziałam, że mam to pierwszy raz to tylko dała jakąś maść i kazała się nie przejmować. Swoje oczywiście się naczekałam, bo prawie 2 h taka kolejka była, dobrze, że chociaż miałam miejsce siedzące bo była też kobieta w ciąży która później przyszła to nikt jej miejsca nie ustąpił i tak biedna stała
uffff..całe szczęście nie półpasiec
czyli w sumie nie dowiedziałaś się co to może być i od czego.. no ale skoro masz się nie przejmować, to git smaruj maścią i trzymam żeby szybko zeszło..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:24   #3605
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość

Pytanie do mam mieszkających poza PL: bedziecie jakos rejestrowac dziecko w polskim USC albo ambasadzie?
Mieszkam w Szkocji(UK),mam pod nosem konsulat,ale chyba nie będę rejestrować dziecka. W tym momencie można już wyrobić brytyjski paszport maluszkowi w ciągu 2 tygodni bez stania w kolejkach,potrzebne papiery wysyła się pocztą i czeka około 2 tygodni na nowiutki paszporcik,który również przyjezdża kurierem z biura paszportowego.

Cytat:
Ewentualnie mozecie wyrobic zarowno emiracki paszport, jak i polski, Po prostu zrobcie to tak, aby zadna ze stron nie wiedziala o tym drugim paszporcie ( no chyba ze mozna podwojny, ale nie sadze).
Teraz prawnie można posiadać dwa obywatelstwa,kiedyś trzeba było się zrzec polskiego,jeśli aplikowało się o np.brytyjskie.w tym momencie nie stanowi to problemu i znam sporo osób,które mają po 2 paszporty
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:26   #3606
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
J
A wiecie co mi się dzisiaj śniło? że wyjęłam małego z brzucha, wykąpałam, ucałowałam i wsadziłam z powrotem - nie pytajcie jak bo nie wiem, coś na zasadzie magii Copperfielda
Stary 2013-06-20, 14:30   #3607
lachryma
Zakorzenienie

wróciłam od okulisty i jest gites. wada mi się nie zmieniła i siatkówka oka też w porządku. dostałam zaświadczenie, że mogę cisnąć ile wlezie podczas porodu

jest taka sauna na zewnątrz, że szok. byłam w biedrze, kupiłam sobie jagodziankę i małą kosmetyczkę. i koniec atrakcji na dziś
Stary 2013-06-20, 14:30   #3608
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Ewentualnie mozecie wyrobic zarowno emiracki paszport, jak i polski, Po prostu zrobcie to tak, aby zadna ze stron nie wiedziala o tym drugim paszporcie ( no chyba ze mozna podwojny, ale nie sadze).
Polskie prawo chyba pozwala na posiadanie podwójnego obywatelstwa i 2 paszportow ale emirackie nie pozwala więc nie wiem czy mozna tak aby tutaj nie wiedzieli
Ogolnie to chciałabym gdzies zglosic fakt narodzin dziecka tak aby ono kiedys gdyby zechcialo moglo bez problemow sobie te polskie dokumenty wyrobic. Nie wiem czy tak sie da. Tutejsze dokumenty musza przejsc pelna legalizacje zeby byc zarejestrowane w PL. Nawet kiedys pani w ambasadzie mi mowila ze o ile nie zamierzamy mieszkac w Polsce to nie warto sie za to brac bo z wizami problemow nie bedzie. Chyba podzwonie popytam na spokojnie jak juz corcia bedzie z nami.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:31   #3609
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Co do dowodow - nie sadze, ze cos takiego wydaja. Przeciez dzieciom urodzonym w PL tez nie wydaje sie dowodow. Co najwyzej mozecie wyrobic PESEL w USC
Hmm, wydaje się. Kręcę coś? Można wyrobić dziecku dowód tymczasowy jeszcze sporo przed uzyskaniem przez nie pełnoletności.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:32   #3610
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
widze ze dzis w nocy wykanczamy watek co???

a z wiadomosci udalo mi sie dowiedziec ze do konca przyszlego tygodnia powinnam miec kaske na koncie

w koncu jakies pozytywne wiadomosci.....no i jutro najpozniej w pon zanosze wniosek o macierzynskie do socjala

a w przyszlym tyg dostajemy papiery o to dofiunansowanie do chaty..

Boze byle to wszystko wyszlo w miare bezproblemowo
w końcu pozytywne wieści a co do wykończenia wątku musiałaby któraś urodzić to ruch by się zrobił

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Dotarłam właśnie do domku, niestety jeszcze samawidocznie nie mój czas na rodzenie a tak już bym chciała
Może coś w weekend się ruszy, w sobotę mam urodziny

Gratulację dla Margosi

Dziękuję bardzo eveewe za każdego sms'a z osobna
Nie wiem czy będę w stanie chociaż trochę Was nadrobić, bo mam dzisiaj trochę zajęć w domu bo jutro w końcu wraca po dobrym miesiącu Tż z trasy i muszę troche ogarnąć chatkę może sprzątanie zadziała

Buziaki
super, że jesteś już w domku

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Mam dużą większość ładnie ułożone na gromadkę, ale zostało jeszcze wybranie ciuszków dla Małej (co będzie najtrudniejszym zadaniem) i wpakokowanie wszystkiego w najmniejszą z możliwych toreb.
Poczułam się zrugana, zrobię to dziś na 100%

Teraz biorę się za wybór łóżeczka, które dziś mamy zamiar zamówić. Mąż dziś rano postawił przed nami takie zadanie Bo on się boi "że nie będzie miał gdzie położyć naszej córeczki"

Jeśli chodzi o USG w szpitalu, też mam szczerą nadzieję, że mi zrobią, bo ostatnie miałam w 31/32 tyg i chciałabym, żeby wiedzieli ile Malutka waży i czy na pewno nadal leży główką do dołu.
u nas położne mówiły, że robią usg przed porodem zawsze

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
właśnie wstawiłam pierwsze Filipowe pranie
Tetrówy i spadkowy ochraniacz na szczebelki - biały, ale z plamami, więc w 90 stopniach go traktuję. Poza tym nie miałam nic więcej na 90 stopni, a szkoda mi było tyle wody i prądu :P haha
ja na 90 stopni prałam pierwszy raz białe ciuszki z lumpeksu a potem już na 60 stopni

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam późno czuć Adasiową czkawkę gdzieś koło 30 tc i faktycznie nie da sie tego pomylić z niczym innym choć przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za tym uczuciem, jakoś tak się jej boję
ja też gdzieś od 30 tc czuję czkwakę, mój mały mam z 3-4 razy dziennie, najczęsciej jak zjem coś słodkiego (widać ile tego wcinam) i ja też jakoś nie przepadam za tym uczuciem, szczególnie w nocy lub pod wieczór, tak dziwnie mi

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No to super

Zdjęłam wczoraj wieczorem obrączkę i pierścionek zaręczynowy i latam taka bezpańska
Pochwaliłam się tym mężowi, a ten się śmieje ze mnie, że na ten brzuch to raczej nikogo bym nie poderwała A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady
ja dzisiaj rano zdjęłam i tak mi łyso, a mój mąż coś ostatnio też nie nosi już chyba z miesiąc

[QUOTE=Anulka_p;41407803]Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie?
./QUOTE]
u mnie zawsze robią zaczynają od papierów, usg i lewatywka

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, jestem już w domku

U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna ewidentnie końcówka ciąży mi słuzy.

Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
super, że cię wypuścili, to jeszcze trochę do cc zostało
Cytat:

My mamy zielone światło od 1 lipca. Teraz mąż nie da się dotknąć ale zapowiedział, że po 1 mam się go bać Niech raczej on się boi mnie

Lecę zjeść coś, wstawię pranie i wezmę się za prasowanie

mi też by się zdało prasować ale w taki gorąc nie chce mi się
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

leżę na kanapie i zdycham
ja podobnie

z tej niemocy pogodowej dzisiaj przekimałam się trochę, powiesiłam pranie i to chyba tyle z roboty na dzisiejszy dzień. Potem zrobię obiad- młode ziemniaki, sałata z jogurtem i jajko sadzone, mało ambitnie i dużo robić nie trzeba. Coś mnie brzuch pobolewa, nie wiem czy to zwykły ból czy taki trochę na @ ale do tego trochę mnie przeczyściło, oby to nie miało nic wspólnego z porodem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:33   #3611
sammi24
Zadomowienie

Stokrotka super, że to nie półpasiec może to od upałów, nie masz przypadkiem wrażliwej skóry?

Wiecie co mi dzisiaj przyszło do głowy - poogladam sobie zdjęcia z zeszłorocznych wakacji nad morzem muszę się ogarnąć w międzyczasie, jakiś peelng i balsam brązujący

Oliath odnośnie kolejnego porodu, to u Tż w pracy kolega nie zdązył do żony na drugi, bo myślał, że to będzie trwało tak długo jak w przypadku pierwszego spokojnie skończył pracę, pojechał do domu, zjadł, umył się (żona już była na porodówce wtedy) i pojechał oglądać synka po drugiej stronie brzucha
Stary 2013-06-20, 14:35   #3612
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Polskie prawo chyba pozwala na posiadanie podwójnego obywatelstwa i 2 paszportow ale emirackie nie pozwala więc nie wiem czy mozna tak aby tutaj nie wiedzieli
Ogolnie to chciałabym gdzies zglosic fakt narodzin dziecka tak aby ono kiedys gdyby zechcialo moglo bez problemow sobie te polskie dokumenty wyrobic. Nie wiem czy tak sie da. Tutejsze dokumenty musza przejsc pelna legalizacje zeby byc zarejestrowane w PL. Nawet kiedys pani w ambasadzie mi mowila ze o ile nie zamierzamy mieszkac w Polsce to nie warto sie za to brac bo z wizami problemow nie bedzie. Chyba podzwonie popytam na spokojnie jak juz corcia bedzie z nami.
Wszystko mozna, tylko trzeba wiedziec jak Moze sa inne rodziny polsko-emirackie, od ktorych mozesz sie dowiedziec co i jak.
Wiem, ze moja znajoma wyrabia osobno polski i rosyjski paszport dla dziecka i robi to tak aby zadna ze stron nic o tym nie wiedziala. I uwierz mi, rosyjskie przepisy pod tym wzgledem sa dosc restrykcyjne.
Popytaj, na pewno jest sporo osob s podobnym problemem
Stary 2013-06-20, 14:35   #3613
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

moonlightdancer
ja nie wiem jeszcze.
moja mała ma ojca Anglika, więc obywatelstwo ma z biegu brytyjskie.
muszę pomyśleć co zorbić z polskim.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:36   #3614
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
BUHAHAHHH, moze jednak, bo juz torbe z powrotem dopakowalam, maz szafe otworzyl, zaraz 15.30 wiec i Lalusi wystep zalicze i tak mysle, ze w sumie albo dzis bym mogla wcisnac porod w grafik tak po 20, albo jutro po 7 rano jak Laleczka juz bedzie w przedszkolu
powodzenia w realizacji

Cytat:
Rehabilituję się szybciutko

Wróciła, przywiozłam sobie kg truskawek, 2 kg czereśni i oznajmiam, że rozpoczynam pakowanie żołądka po drodze wciągnęłam loda z maszyny i zrobiłam zapas rożków

dzięki
zapasy jak przed przejściem tornada
jesteś mamą kangurzycą?

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja miałam iść dziś na zajęcia do SR, ale TŻ mi nie pozwolił Sama zresztą się trochę boję, bo termometr pokazuje 38 stopni, a ja muszę lecieć 30 min na pieszo, a potem jechać 15 min autobusem. I z powrotem to samo
Może chociaż wybiorę się po karmę dla kindziorka Dobija mnie to siedzenie w domu
Ja mam ostatnie zajęcia w poniedziałek, ma być chłodniej.. o chwała
Lepiej dupci z domu nie ruszaj w tych godzinach.. poczekaj do wieczora

Stary 2013-06-20, 14:37   #3615
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Co do dowodow - nie sadze, ze cos takiego wydaja. Przeciez dzieciom urodzonym w PL tez nie wydaje sie dowodow. Co najwyzej mozecie wyrobic PESEL w USC
Przynajmniej od 10 lat wydaje się dowód osobisty osobom poniżej 18 roku życia, nie wiem jak jest jego okres ważności, ale chyba ok roku. Moja koleżanka mieszkająca w niemczech dla swojej córeczki wyrabiała dowód, krócej czekało się, niż na paszport, a w tamtych czasach już można było jeździć na dowód.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wróciłam od okulisty i jest gites. wada mi się nie zmieniła i siatkówka oka też w porządku. dostałam zaświadczenie, że mogę cisnąć ile wlezie podczas porodu

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:39
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:38   #3616
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam, będę później
Stary 2013-06-20, 14:38   #3617
enlevee
Zakorzenienie

my byliśmy w lidlu po 2 zgrzewki wody, pączka i dwa rożki marakujowe i jestem tak zlana potem, że aż mi głupio a w planach jeszcze dzisiaj wycieczka do babci, ale to po 17ej zrobię, nie wcześniej..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:39   #3618
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Hmm, wydaje się. Kręcę coś? Można wyrobić dziecku dowód tymczasowy jeszcze sporo przed uzyskaniem przez nie pełnoletności.
Oj, to nie wiedzialam. W sumie nigdy sie z tym nie spotkalam. W takim razie nie bede o tym pisac, bo nie chce nikogo wprowadzac w blad
Stary 2013-06-20, 14:40   #3619
sammi24
Zadomowienie

Neni brawa dla Tż ciekawe czy mój wpadłby na to, że taka podróż mogłaby być dla mnie niebezpieczna chociaż muszę go pochwalić, że wczoraj kupił mi wentylator

Dzoan no na pewno mam takie stopy jak mama kangurzyca

Nie spamujcie dużo, spadam coś porobić. Oliath dobrze, że skończyłaś te swoje remonty, bo wtedy to już w ogóle Lilo by się naczekała miejsca w grafiku

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:41
Stary 2013-06-20, 14:42   #3620
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

super, że to nic groźnego!
Cytat:

to tak jak mi się śniło, że po krwawieniu pojechałam na IP, lekarz rozciął mi brzuch, dał Fi na ręce, żebym zobaczyła, że z nim wszystko ok i wsadził mi z powrotem

Cytat:

jest taka sauna na zewnątrz, że szok. byłam w biedrze, kupiłam sobie jagodziankę i małą kosmetyczkę. i koniec atrakcji na dziś

http://jah-stina.blogspot.com/2012/1...ia-miesni.htmlCoś o rozchodzeniu mięśni brzucha, polecam.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:42   #3621
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny z UK

tutaj jest link do forum gdzie czasami zerkam i tam niedawno bylo o tym paszportach, dowodach itp
:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689643&page=40

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:42   #3622
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co jak położna w SR pokazała jakie i ile papierków trzeba wypełnić przed przystąpieniem do porodu (), to się normalnie załamałam.. Siedzieć ze skurczami i to wszystko skrupulatnie wypełniać.. masakra jakaś.. Dziecko można w tym czasie urodzić

Dobra ja mykam, bo już do mnie jadą. Pokrojony i schłodzony arbuzik czeka

Stary 2013-06-20, 14:43   #3623
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym chciała nad wodę
DOTKA aleś się odpicowała a ja byłam z siebie dumna wczoraj, że się ogoliłam calutka
za pakowanie, u mnie torby stoją już jakiś czas, ciągle tylko coś dopakowuję, tak na raty mi to idzie

Prasowanie leży naszykowane ale zabrać się za nie nie mogę jakaś senna się zrobiłam

U mnie golenie tez bylo wczoraj,wiec jestem gotowa do porodu hahah prawie jeszcze paznokvir i torba no i obiad..a tak na serio to ...moglaby juz wyjsc hahha..

niewiem jak jest w innych krajach ale wiem ze szwagierka teraz jezdzi tu w pl i zalatwia dla malego polski paszport,przetlumaczenie aktu ur...zameldowanie i ubezpieczenie i tyle z tym roboty tzn czekania na wszystko ze dziekuje bardzo.ale przynajmniej bd lekarze za darmoitp wiafomo... (jego ojciec tez z londynu jest)...

wogole obserwuje od jakis 2nocy taki sluz niewiem co to nie jest podbarwiony krwia ani nic bardziejbym powirdziala gesty zabarwiony moczem haha bo zolty..taki dziwny i musze wkladki jeszcze czesciej zmieniac bo mi sie "odklejaja"i niewiem czy to przez ten sluz czy przez to ze tam goraco w majtach...lol

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:43   #3624
iwona335
Zakorzenienie

wypilam dwie ogromne szkalnki koktajlu truskawkowego, zjadłam duzy talerz pomidorowej ze świderkami, i popiłam kolejna szklanką koktajlu wszystko jedno po drugim bez odstępu czasowego
jak nie wyjdzie to wszystko górą to dołem pójdzie bez problemu

wczoraj śmigałam po domu, kilka prań, sprzatanie, gotowanie, prasowanie i nogi były ok a dzisiaj spuchniete i aż cierpną ide po miske z wodą i bede sie pluskac

moj Tzt dzisiaj podlacza sprzet na oddziele w pracy, gdzie ma 35 st, nie wyobrazam sobie żadnej pracy w takich warunkach
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:45   #3625
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Wiecie co jak położna w SR pokazała jakie i ile papierków trzeba wypełnić przed przystąpieniem do porodu (), to się normalnie załamałam.. Siedzieć ze skurczami i to wszystko skrupulatnie wypełniać.. masakra jakaś.. Dziecko można w tym czasie urodzić

Dobra ja mykam, bo już do mnie jadą. Pokrojony i schłodzony arbuzik czeka
Tez o tym ostatnio myslalam siedzisz boli Cie a musisz wypelniac lol.

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 14:47   #3626
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

normalnie jest dowód tymczasowy dla dzieci.
Stary 2013-06-20, 14:47   #3627
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ile bierzecie pampersow do szpitala?:-Pwiem ze tz moga dowiesc ale niewiem ile spakowac juz teraz...?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 14:48   #3628
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny z UK

tutaj jest link do forum gdzie czasami zerkam i tam niedawno bylo o tym paszportach, dowodach itp
:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689643&page=40
Dziekuje, poczytam

Mysle, ze warto zaczac od poszukiwania informacji na stronie konsulatu, tam powinno byc wszystko opisane
Stary 2013-06-20, 14:48   #3629
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.

Dotka w PZU wystarczy jak zeskanujesz dokumenty i przez neta przez ich strone im wyslesz. Ja tak 3 tyg temu robilam i kase dostalam 2 dni pozniej.

Myszolka jestesmy na podobnyn etapie i mi gin kazal oszczedzac sie do 36 tyg minimum.

super, ze małą tak ładnie urosła, a jak szyjka? dalej musisz leżeć?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Zaczynam w następny poniedziałek 37 tydzień.. we wtorek ma wizytę i do tego przenosimy się do nowej sypialni- BĘDĄ WIÓRY LEĆIEĆ!
to bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu

A mnie znów biorą bóle przedporodowe, biorę Nospę i przechodzi (dziękuję Bogu że przechodzi, bo tak się boję porodu )
a z drugiej strony chciałabym mieć małego już przy sobie ...

Idę dalej ponadrabia
za 34 tydzień
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Mój chce być przy porodzie i jak da radę to będzie. Tylko Tż chce, żebym rodziła w grudniu bo nie jest jeszcze gotowy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
mój jest lepszy.. kiedyś jak się odezwał do brzucha raz z dwóch razy na całą ciążę powiedział do syna, żeby posiedzial jeszcze sobie pare lat na tyłku
mój wcale do brzucha nie mówi, dwa razy mu cześć powiedział, nie dotyka go, czasem tylko obserwuje bo cały czas na wierzchu go mam, ja myślę, ze on się go boi taka dziwna cześć ciała mi urosła która w dodatku się rusza na początku było mi przykro a teraz się do tego przyzwyczaiłam

Cytat:
Moj bedzie przynajmniej w pierwszej fazie porodu, przy partych ma ode mnie wybor - bedzie gotowy, to zostanie, a jak nie, to wyjdzie. Tyle w teorii, praktyka wszystko zweryfikuje

mój też tak, ja myślę, ze sam go wygonię przy partych

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Leniuchuje w łóżku...nic kompletnie mi się nie chce...okna mi juz tylko zostały do umycia..
leniuchuj ile wlezie, niedługo to się skończy

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Roxi jak przeczytalam Twoj komentarz pod zdjeciem musialam go wyslac Margosi Nie mowiac o tym ze pisala mi Gosia wczoraj bodajze ze Nie mogli malego dobudzic do karmienia cyckiem i polozne musialy go mm nakarmic hahahhaaha
hahah dobre, Piotruś bardzo spokojny widać jest
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Nacytowalam się i szlag wszystko trafił. Jadę z pamieci:

Oli, czekamy na Lilo! <3
jeżeli chodzi o obiad to ja chyba znów pierogi, chyba, że upoluje knedle. Nie mam siły stać przy garach.

Któraś z Was pytała, czy teściowa ucieszona z książek. Powazylismy paczki i wyszło 140 kg haha :-D ona ze stoickim spokojem: mam 3 półki, pomieszcze się :-P

przyszedł koles z upc i musiałam się ubrać..

to ile za kuriera zapłaciliście? ale najważniejsze, ze książki już sobie pojechały

Cytat:
moj bedzie,ale ma nie patrzec na krocze ani ponizej pepka :P i ostatnio nawet powiedział ze oczywiscie to on przetnie pepowine oczywiscie jak nie zemdleje ani nic z tych rzeczy :P
da radę, zobaczysz

Anulka wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka, szczęścia radości i łatwego porodu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:51   #3630
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ile bierzecie pampersow do szpitala?:-Pwiem ze tz moga dowiesc ale niewiem ile spakowac juz teraz...?
Ja spakowałam 20 sztuk.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości