|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
O kurczę ale mi Luliana zasnęła-położyłam ją do kołyski, bujłam
raz i odlot. Chyba ten upał taki.Posprzątam i nadrobię Was jak ktoś weźmie Małą, Tż albo t.
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Dla Hani za nocFajna ta sukieneczka ![]() My jak byliśmy na szczepieniu i pytała lekarkę o pocenie Piotrka to właśnie sprawdziła ciemiączko i powiedziała, że wszystko ok, bo ciemiączko ładnie zarasta i już tylko na opuszek palca jest
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie nadrobie Was chyba
Nie mam na nic czasu ostatnio. Maz ma drugie zmiany wiec do wieczora jestem z dziewczynami sama a one ostatnio sa jeszcze bardziej absorbujace niz zwykle. Ale myslami jak zawsze jestem z Wami kochane
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dziewczyny, nie nadążam ostatnio. Gdybym chciała cytować to miałybyście dodatkowo pięć stron do nadrobienia
![]() Nawijko myśmy łapali mocz i do woreczków i pojemniczka i te woreczkowe wyszły przekłamane. A tak to normalnie myłam Ewcię jak podczas przewijania tyle, że używałam do tego przegotowanej wody (nie używam w domu chusteczek), a potem jeszcze przetarłam rivanolem. Tańszy niż octenisept, a lekarka powiedziała, że albo ten, albo ten. I zawsze puszczałam Małej wodę (łapaliśmy w łazience) i w ciągu kilku minut sikała. Doczytałam, że się udało, nie martw się, jak wyjdą zanieczyszczenia to pobierzesz do kubeczka na powtórkę Mika zazdroszczę doktoratu, tematu już nie ![]() Onaella witajcie w domu! Laurka bardzo mi przykro z powodu teściów żal mi Twojego męża, bo jemu chyba najtrudniej to zaakceptować Meneq ale fajny ten wentylator, wyczytałam, że ma zakres od 1 do 37 stopni, fajnie by było sobie tak regulować. Niestety cena póki co nie do przejścia dla mnie, poczekam, aż będę bogata Jak się czujesz? Mam nadzieję, że już więcej się nie przegrzałaś Fajnie się czyta Twoje posty jak opisujesz co się u Was dzieje, Magdusz nam gdzieś zniknęła i nie mamy już wieści z Australii. Silver biedna Daria Lady współczuje tych kłótni przeprowadzkowych, za dużo nerwów przy tym, ale mnie to nie dziwi. Dobrze, że już niedługo odpoczniecie razem, dużo siły Ci życzę ![]() Nancy współczuję kłopotów z kąpielą My robimy stosunkowo ciepłą, ale przyznaję bez bicia, moja Mała sobie sama decyduje czy woda jest ok, ja się tego nie podejmuję. Nalewam wodę i jak mi się wydaje, że jest dobra to zanurzam Jej delikatnie stópkę i Ewcia tak dostojnie sobie majta tą nózią, jak jest dobra to wsadza drugą, a jak niedobra to ucieka i patrzy na mnie z wyrzutem I pomyślałam to co samo co Meneq, może owiniętego w pieluszkę Kubulka do wody dać?Nomen pisałaś, że Ci miło, że ktoś pamięta o imieniu Twojego człowieczka i ja sobie pomyślałam, że jak można nie pamiętać Marcinka. A potem sobie uświadomiłam to samo, że to miłe jak ktoś pamięta i mówi po imieniu ![]() Ewik avatar śliczny Illusion przykro mi, z powodu wesela, ale nie miej wyrzutów, skąd miałaś wiedzieć, że teściowa nie da rady szkoda, że nie odpoczęliście Bokeh to specjalnie dla Ciebie, tylko linki wstawię http://www.tchibo.pl/torba-na-ramie-p400012412.html http://www.tchibo.pl/koszulki-3-sztuki-p400006243.html http://www.tchibo.pl/dziewczece-kosz...400019180.html Tylko ja to kupowałam jak była dodatkowa promocja 25% taniej My mamy łyżeczki z Ikei i dziś po raz pierwszy dałam Ewci wodę, wypiła trzy łyżeczki, bardzo łapczywie, czwartą wypluła Upał nieziemski. W ogóle dziewczyny przeryczałam dziś całe rano. Budują mi centralnie przed balkonem nowy blok, jakaś i wytną te drzewka biedne co jeszcze zostały ;( A moja Ewcia je tak lubi jak na balkonie jesteśmy to ciągle do nich gada, ja jestem załamana, tak strasznie mi szkoda tych drzew ;( zaleją nas betonem z każdej strony Do dupy z taką robotą Już nie wspomnę o tym, że larmo będzie non stop i syf, a lato idzie |
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po pierwsze spotkania, a po 2 Krakowa
|
||
|
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
zanosi się na burzę, oby popadało, bo się ukrywamy od 11 w domu i już ni mam pomysłów na malego; na razie zasnął, ale kto wie, jak długo przypomni mi któraś z Was, co się instalowało żeby te cholerne reklamy nie wyskakiwały? bo mam notebooka mamy i mnie szlag trafia Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, za 1h ide po wyniki to sie okaze. Pogrubione - rozwalilo mnie!! Szlachcianka mala Ty to masz z nia przeboje ![]() Nie wiem czy to kwestia pogody czy porannego wrzasku, ale Kubus dzis doslownie caly dzien na cycu. Bawic sie nie chce, tylko jesc i kimac na rekach. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/ |
||
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Meneq przyznam Ci w tajemnicy
ze u mnie tez zapowiadalo sie na podobna kontynuacje zwyklej studenckiej praktyki, kilka razy przekladalam bilet, zeby wrocic jak najpozniej, ale w koncu musialam bo nie chcialam studiow zawalic i jednak juz tam nigdy nie wrocilam. Cytat:
U nas o ile maly bedzie siedzial juz sam, to bedzie mial swoje krzeselko obok nas na czas obiadu, a potem bedzie z niania sobie spacerowa, a na spanie bedzie do dyspozycji pokoj i mama bedzie dochodzic z cyckiem Cytat:
Dlatego tez nie mialam nic przeciwko jego wyjazdowi w ubiegly weekend z kolegami na rowery i np. rozczulilo mnie, jak dzwoni do mnie w niedziele o 7, ze za 2 godziny bedzie w domu bo chce spedzic niedziele ze swoja rodzina- a mial przekazane, ze ma spac do godziny o ktorej beda mieli sie wykwaterowac z pokoi. Ach i u nas tez niesamowita chica dzisiaj
|
||
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : hm, może na parkingu przy Biedronce? W ogóle przy biedronce mogłybyśmy się umówić.
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wcześniej ją lubiłam, tak ostatnio moja sympatia do niej spadła prawie że do 0 ![]() Fajny ten Twój TŻ Mój w nocy owszem stanie, ale rzadko sam z siebie, bo i tak małej nie słyszy Zresztą teraz śpi w dużym pokoju na kanapie
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-06-20 o 15:20 |
|
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję budowy, u nas też dopiero co skończyli blok, jak karmię Małego to mam wrażenie, że mnie podglądają, tak blisko jest :/ ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
to daj jeszcze znać najlepiej na prv co i jak
|
|||
|
|
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Kubulek ucałuj go Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te pielęgniarki to muszą mieć nerwy, żeby dziecku igłę do główki wbijać![]() Cytat:
![]() nie dziwię Ci się, że nie zauważyłaś kiedy wyszedł Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dzięki Ci dobra kobieto
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Mały pięknie spi a ja siedzę sobie właśnie na ławeczce i czytam "księgę rodzicielstwa bliskości" i powiem wam,ze bardzo pokrzepiajaca to książka, zwłaszcza dla mam,których dzieci nie przesypiaja nocek
książka promuje min idee wspólnego spania dzieci z rodzicami, tzw rodzinne łóżko, tłumaczy np. ze niemowlęcia śpiące z rodzicami maja tendencje to czestszego budzenis sie na karmienie niż te śpiące osobno,ale np przes to, ze maluch spi z rodzicami osiąga dzięki dodatkowym karmieniom w połączeniu z dodatkowym dotykiem pełen potencjał fizyczny,emocjonalny i intelektualny. Pisze to tak ku pokrzepieniu tych naszych nie przespanych nocek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-06-20 o 15:59 |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Od razu się przyznaje że jestem 2 dni do tylu z wizażem-czyli sto lat za murzynami ![]() Oczywiście wszystko nadrobie bo inaczej sobie tego nie daruje ale chciałam się odezwać że żyje jakby się kto pytał ![]() Moje dziecko coraz bardziej absorbujące więc mam tyle czasu co kot napłakał-a jeszcze dom na głowie. Ale powoli wszystko ogarniam więc mam nadzieję być z wami na bierząco(pod warunkiem że nie będziecie tyle klepać ).Ostatnio próbowałam nadrobić to mi ch**je transfer zmniejszyli i było mulęęę (z resztą nadal jest ale chociaż zasięg mi dziś łapie).Zaraz mąż wróci z pracy-coś zjemy i będę w międzyczasie nadrabiać-tylko BŁAGAM nie dokładajcie zbyt dużo bo do grudnia się nie wykaraskam z zaległości,a tak być nie może ![]() To zaczynam
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od fryzjera, na burzę się zanosi
no.. i zaglądnęłam do Stefanka, a ten sztywny biedny
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy rok temu, 7 dni... Pieknie tam!! I jakas taka fajna atmosfera
![]() A po powrocie okazalo sie, ze Kubek sie w brzuchu schowal ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4040 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie ten blok wkurza, bo jest taki dociśnięty, tu na serio nie ma miejsca już, likwidują plac pomiędzy ulicą, a moim blokiem (teraz tam jest parking i kilka drzewek) i niby ktoś ma w tym mieszkać? I co, w karty będziemy między balkonami grać? :/ Cytat:
Ja kiedyś słyszałam, że jak dziecko przy mamie płacze, a przy tacie, albo dziadkach (z którymi spędza mniej czasu) jest grzeczne i śpi to znaczy to, że bezpieczniej i pewniej czuje się z mamą i nie boi się pokazać przy niej prawdziwego ja ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Jeszcze jeden fragment zabawny ze wspomnianej książki zacytuję "Dzieci uwielbiają ssac w nocy. I kto może mieć pretensje do calonocnych smakoszy? Atmosfera w ich ulubionej restauracji jest spokojna,kelner dobrze znany,kuchnia wyśmienita,a szef sali wspaniały- ach życie jest piękne!" Fajne nie?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
kim był Stefan?
|
|
|
|
|
#4042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam sę nigdy nie umiałam odnaleść w tych wątkach zamówieniowych.....:prosi : Cytat:
![]() U mnie znow była moja kolezanka z usa robiłam jej zdjęcia do cv pogadalysmy fajnie bylo ![]() a teraz lece robić obiad jutro zaczynają się wyprzedaże w Inditex (zara itp....) wybiera się któraś?
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
No to moj dziec wlasnie pokazywal swoje ja przez 2godziny :P padnieta jestem! Ale histerejszyn opanowejszyn - w koncu stwierdzilam ze biednemu chyba mega goraco jest - nalalam cala wanne wody wlozylam do foczki, ja tez sie zapakowalam(przy okazji sie wykapalam
) jeeeeejjjj ale dziec mial uzywanie!!!!!! Histeria w wannie minela w sekunde, chichral sie chlapal woda na wszystkie strony, bawil sie gumowymi samochodzikami, siadal pol godziny w wannie, jak stracil zainteresowanie i zaczal trzec oczka to myk do lozka dossal sie do cyca i spi intensywnie powiem wam :P karmilam i mi sie kimnelo z nim hehTak poza tym - zapakowalam 3kartony prawie wszystkie talerze i kubki.... Ciuchy to chyba po prostu wrzuce prosto z szafy do workow bo inaczej sie nie wygrzebie, do jutra musze oproznic meble mowilam juz to? :PEzzo, masz ebooka czy zwykla ksiazke??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Hope, Stefan to ten myszoskoczek czy cosik? Czy psiak? W kazdym razie buziak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kochany histeryk
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim na szybko nadrobię to tylko napiszę że Daria źle się czuje
Dałam jej znów czopka. Bidulka cały dzień mi płacze ale jak?!? Histerycznie... To napewno po tym wczorajszym szczepieniu... bo nigdy tak się nie zachowuje bidulka moja mała.
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki Kuby.
Mocz ok ![]() Krew tez w normie, jedynie kreatynina za niska... Norma od 0,7, a Kuba ma 0,3. Martwic sie...? Lekarz dopiero w poniedzialek. Zaczelam czytac w necie o tej kreatyninie i o niewielkiej ilosci moczu i juz sobie nakladlam do glowy ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-20 o 18:15 |
|
|
|
#4047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi ![]() A fotka fryzury gzie? [QUOTE=bokeh;41412679 ja tam sę nigdy nie umiałam odnaleść w tych wątkach zamówieniowych.....:prosi : [/QUOTE] Właśnie ja też tam sie nie odnajduje, bo to trzeba śledzić na bieżąco. może same sobie zorganizujemy, jak znajdzie się więcej chętnych. W sklepie george też fajne ciuszki mają Cytat:
![]() Powodzenia w dalszym pakowaniu
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki histeryk? Zlote dziecko
![]() silver, duzy buziak dla Darii! Bidulka mala
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Koszatniczka
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- rzucę jak zrobię :P |
|
|
|
#4050 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejo.
U nas noc tradycyjnie w wykonaniu Polencji piękna - spała od 22.30 do 7. Tylko matka dała Bąbel ostatnio uskutecznił spanie na brzuchu, po jakichś 2 miesiącach przerwy. Przed chwilą nawet - przebudziła się, tyrknęła z plecków na brzuch i znowu zasnęła.Aha, teraz temat szczepień na tapecie, więc wrzucam dwa linki - nie mam zdania, daję tylko do przeczytania: http://www.monitor-polski.pl/szczepi...-sie-spieszyc/ http://eczyzo.salon24.pl/440370,zast...jonalny-strach I buziaczki dla wszystkich poszczepiennych cierpiątek. ![]() ---------------------- Co do "wyrażania swojego zdania" - niby każdy wie, że można i się powinno, ale nieraz jest tak, że jedna coś napisze, a inne nie odpowiedzą normalnie, tylko od razu z jakimiś pretensjami, aluzjami, fochami. Więc nie przesadzajmy ani w jedną, ani w drugą stronę... Tyle ode mnie. --------------------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- A, jeszcze co do usypiania (nie chwalę się ). Pola na noc zawsze sama zaśnie, albo przy butli, albo jak ją po karmieniu już po prostu zostawię samą, żeby miała cicho, i zasypia po kilku minutach. Myk do łóżeczka i śpimy.I też kiedyś był temat, skąd wiemy, że dziecko śpi snem nocnym. Otóż ja wiem, że jak jest np. 20 i młoda zaśnie po wszystkich nocnych rytuałach, to śpi już na noc i nie ma innej opcji. Jak ją odkładam do łóżeczka, to się nawet nieraz przebudzi, ale tylko ją położę i śpi dalej. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-06-20 o 18:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

raz i odlot. Chyba ten upał taki.

a obowiązki (w zależności od wieku dziecka) to zrobić śniadanie do szkoły, zawieść, przyjechać do szkoły i je odebrać czasem pomóc w lekcjach, ma samochód do swojej dyspozycji jedzenie oni jej zapewniają, swój własny pokój i może robić co chce
Dla Hani za noc
Nie mam na nic czasu ostatnio. Maz ma drugie zmiany wiec do wieczora jestem z dziewczynami sama a one ostatnio sa jeszcze bardziej absorbujace niz zwykle. Ale myslami jak zawsze jestem z Wami kochane 
Jak się czujesz? Mam nadzieję, że już więcej się nie przegrzałaś
Fajnie się czyta Twoje posty jak opisujesz co się u Was dzieje, Magdusz nam gdzieś zniknęła i nie mamy już wieści z Australii.
a jak mu mówię że on spał 10 h a ja 4 to mi mówi że "taa, jasne, ja to zawsze muszę gorzej mieć" i nie zabij tu takiego 

ale te pielęgniarki to muszą mieć nerwy, żeby dziecku igłę do główki wbijać

).
no.. i zaglądnęłam do Stefanka, a ten sztywny