|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Bokeh, dla mojej to jest podstawowa pozycja do spania.
Więc nie nerwuj się.![]() Idę wziąć szybki prysznic (akurat dobrze, że woda już chłodniejsza, to będzie się można ostudzić), przygotować butlę i termos, pościelić łóżko i spać. Mam nadzieję, że dzisiaj usnę normalnie.![]() Dobrej nocy, Mamuśki!
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa jeszcze jedno: Hope-przykro mi z powodu Stefcia
biedny zwierzaczek
|
#4173 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba spać! Niech Meneq, Yellow i Cała urzędują ![]() Black my się po prostu nie zgadzamy na odejście. Jeszcze nawet zlotu nie było
|
|||
|
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagęa to bylo Wasze 3 szczepienie od porodu?? nie wliczając tego w szpitalu???? bo my kolejne mamy w lipcu |
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Bokeh zapomniałam napisać że w dzień moja też tak śpi, ale na noc daje ja na plecki.
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi się przypomina
![]() Deli-Amelka oczywiście też cudna. Ewulka- (trochę opóźniona jestem ) ale za 3 rocznicę bycia razem oraz dla męża za taki fach w ręku w sprawie mody Żeby mój taki był... Ahh-a nie człowiek sam musi wszystko zrobić.
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Mam schiza i nie zasne chyba
![]() A co do szczepien my musimy po 6mscu na wzw typ B wy nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zeżarło mi posta!
Po łebkach powtórzę, ale pewnie częśç zapomnę. Cytat:
Cytat:
Nancy: czy ja przegapiłam twoje zdjęcie w klubie czy w ogóle nie dodałaś? ty mnie bez problemu poznasz, ja mam gorzej. :P W ogóle mam trochę stresik ale mam nadzieję, że nie zapomnę języka w buzi:d chociaż zazwyczaj w stresie dośç duoż peplam ![]() Oby mi się tylko dzieć nie rozpłakał ![]() Aleee fajnie, cieszę się ![]() Co do A. stein - chyba sobie ściągnę "dziecko z bliska" fascynuje mnie rodzicielstwo bliskośc, a niewiele wiem jeszcze. |
||
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() biorę Cytat:
mój Wiktorek w szpitalu nauczył się spać na boczku i teraz tylko tak go układam (w nocy i tak się przekręca na plecki) ale ja to głównie ze względu, żeby mu się główka z tyłu ładnie zaokrągliła. Od urodzenia spał tylko na pleckach i ma troszkę spłaszczoną, ale już na szczęście ładnie się formuje. |
||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi Filip strasznie cuduje w nocy i się przekręca czasem na brzuch z takie własnie pozycji, to z przodu kładę zwinięty kocyk lub poduszkę i w nocy jak kombinuje to mu się nie chce siłować i przewalać się przez tą zaporę i się odbija na plecki
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
kurczę
i jak tu spać jak pot po jajkach spływa |
|
|
|
#4183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Strasznie zabiegany dzień dziś miałam, jutrzejszy nie lepszy.. Pewnie jesteście ciekawe jak poszła mi rozwmowa w sprawie pracy...Bo wierzę, że pamiętałyście ![]() O 12 miałam tą rozmowę.. zachodzę i czekam grzecznie przed pokojem dyrekcji.. wychodzi dyrektorka i od razu z tekstem, że my się znamy, że chyba pytałam o pracę.. no to mówie, że owszem, rok temu starałam się o pracę w tym przedszkolu... zaprasza mnie do środka i zaczynamy rozmowę... pada kilka pytań po czym pytanie czy mam zdolności plastyczne.... no to mówię, że jak najbardziej, że bardzo lubię tego typu rzeczy... że na wolontariacie u nich w przedszkolu często robiłam pomoce czy dekoracje...no i chyba to mi pomogło, bo dyr skojarzyła moją osobę i od razu inna gadka... powiedziała, że będą dzwonić do końca czerwca... ale dała mi do zrozumienia, że mam tą posadęA najlepsze.....po 17 dzwoni do mnie znajoma za którą czasem w weekendy pracuję, że kierowniczka ich sklepu chce ze mna pilnie rozmawiać... no to ja od razu bigiem na sklep (2 min drogi od domu mam), zachodze a ta czy bym nie chciała pracowac na 1/2 etatu... czyli od 16-20... oczywiście się zgodziłam... bo akurat mama moja pracuje po drugiej stronie ulicy do 16, ale zawsze wychodzi troche wcześniej i będzie z małą te pół godz zanim mąż wróci... tak więc od 1 lipca zaczynam pracę a jak dobrze pójdzie to do września mogę pracować w przedszkolu... no i teraz mam dylemat... co mi sie lepiej opłaca... praca w przedszkolu, w zawodzie i dziecko w żłobku lub z niańką czy praca w sklepie na 1/2 etatu w godz popołudniowych, gdzie opieke nad dzieckiem mam za free.. ech.... może coś doradzicie?? Hope szkoda Twojej koszatniczki.. ile miała??? może na cukrzyce zdechła, bo one mają skłonności do zapadania na tą chorobę.. nie wiem czy wiesz, ale na tych zwierzaczkach robią badania dot. cukrzycy.... Ja też mam kosza... mój wiewiór żyje ze mną 5 lat, ale jak go zaadoptowałam to miał już rok, więc ma już ponad 6 lat dziedeczek i chyba nie planuje umierać... pieszczoch mój kochany ![]() ![]() jutro mamy szczepienie i aż boję się pomyśleć co się będzie działo... do jutra.... |
||||||
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
no ale co do decyzji, to sama wiesz najlepiej, co Ci bardziej pasuje i gdzie będziesz się czuła lepiej, bo pracować w miejscu, którego się nie cierpi, to męka
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam!!!
Ale ledwo na oczy widze bo bez breli i na tym malusim ekranie koszmar Black, kopa w doopke chcesz chyba! Zgadzam sie w 100pr z laskami REMONT OFICJALNIE ZAKONCZONY!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Ja pierdziuuuuuuuu nie wierze Dobranoc lejdis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() teraz będzie szał na urządzanie
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
No tylko kasy za bardzo niet hahha dobrze ze mamy wszystkie meble tylko dodatki trzeba bedzie pokupowac ajjjj...!!! W ikei chyba zamieszkam:P
U nas w pokoju w tej chwili 26st, Pietraszko spi w pieluszce przykryty flanelka A co do puzzli to ja tez mam, 56szt byl jeden taki wlasnie duzy zestaw z pokrowcem od a do z i od 0 do 9 dla mnie sa genialne Maly uwielbia szkrobac a kota obgryzla polowe dzyndzelkow wiec wszyscy zadowoleni ide spac poki Maly spi cud dzisiaj sie nie obudzil jeszcze hehe buzkaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4188 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla tż, świetna postawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie, wagę i nadrobienie miłego weekendu!Cytat:
Zaraz pewnie padnie pytanie co to bryle są ![]() Black ! ![]() ![]() Ja dziś nie pourzęduje, nie mam nastroju, znów wojna z tż już nie mam siły do niego i jak tak dalej pójdzie to się rozejdziemy... Mam wrażenie że jego by to nie obeszło. Z małym i tak by się widywał, mam wrażenie, że jemu po prostu spływa moja osoba ![]() więc tylko pozdrowienia dla meneq bo pewnie się zaraz miniemy i dobrej nocy oby jutro czika była mniejsza, śpijcie spokojnie a dla meneq miłego dnia
|
|||||||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nakarmię Oskara bo mało mi zjadł wieczorem i też idę spać. Do jutra
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dała mamie odpocząć... Harce trwały do 3!! ![]() Cytat:
bo widzisz tak jest u Was cały czas. U nas zawsze wieczorem jest mąż i zajmuje się Blanka i to on ją usypia. A teraz nie ma Go od poniedziałku i jest problem Dzieci są mądre ![]() Ja mam długą i jestem zachwycona! Zastanawiam się nad następną ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ---------- Cytat:
![]() Na szczęście po weekendzie będzie pewnie mniej stron ![]() Cytat:
Moja noc na granicy nerwów. Mała o 22 się obudziła i nie mogła zasnąć do 3! Zasnela o tej 3 i już wyspana,gotowa do zabawy. więc w sumie Spalam 2h. Dziękuje. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4192 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mój w dzień taj śpiocha
![]() Cytat:
![]() Gratki dla Igusia za szybkie uspokojenie sie po szczepieniu ![]() Cytat:
a udaną rozmowę i propozycje pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że dziś juz lepiej Cytat:
Trzymaj się , biedulko nasza Dobrze, że już piątek i mąż dziś wróci
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, właśnie to mieliśmy teraz. Aaaa nie napisałam jeszcze że w poniedziałek byliśmy na 3 wizycie z usg bioderek. Na szczęście wszystko pięknie i Iguś ma wzorowo wykształcone bioderka Co do teściowej i opieki to ona w dzień naprawdę super sobie radzi, bawi się z nim, on się śmieje do nie na głos, ona dużo gada i jemu się to podoba bardzo i jest zainteresowany wyraźnie, bierze go na długie spacery. No ale kurde on wieczorami jest często bardzo marudny i ciężki do uspania a ona mylśała że tak jak w dzień, zajmie go czymś, zagada i po sprawie. I chyba się nie spodziewała konsekwencji tego że on zawsze zasypia na noc 18-19 a ona zabawiała go do 20 bo się chyba wstydziła zadzwonic że on nie śpi bo to jakby przyznała że sobie nie poradziła i liczyła na to ze on w końcu ze zmęczenia sam zaśnie i wyszło jak wyszło. Dziś pobudka jak zwykle o 5. No ale pierwszy raz od bardzo dawna Igi spał całą noc u siebie w łóżeczku. Zawsze około 2-3 już spał z nami bo był nieodkładalny. Zasnął o 18, karmienia o 20, 23, 02:45 io 5 pobudka. I po tym karmieniu o 2:45 normalnie spał dalej u siebie. Teraz znowu przysypia u mnie na cycu to i ja się położę jeszcze. Życzę Wam udanego weekendu,my około 9 będziemy wyjeżdżać i wracamy w poniedziałek prawdopodobnie. I jeszcze pytane mam: można używać w samochodzie klimatyzacji? Nic nie będzie maluchowi przez tą różnicę temperatur/ My włączamy ale mąż ustawia na dosyć wysoką temperaturę, nie tak jak byśmy sami jechali. No ale inaczej to Igi momentalnie cały mokry w tym foteliku w takie upały a to też nie jest dobre. No ale sama nie wiem,czasem dorosły potrafi zachorować przez klimę...
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Illusion super że z bioderkami ok ![]() I dołączam się do pytania o klimatyzację ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki,
ja wczoraj nie pourzędowałam (meduza ), bo miałam w chacie taki skwar, że nawet sobie tego nie wyobrażacie. Julka była w samym pampie, a dzisiaj tak to przemyslałam i stwierdziłam, że ja wyrodna matka jestem, bo kurde okna pootwierane troche przeciągu było i teraz sie boje, że mogło ją zawiać.... Wiecie ile miałam stopni w sypilani? 37!!! czy ktos mnie tutaj pobil? ![]() :brzyda l:No nie dało się żyć, już później to wyłączyłam laptopa i tv zeby dodatkowego ciepła nie wydzielały, bo normalnie umieralismy. Niech juz lunie tak fest to nam się chawira wychłodzi. Sie pytam JAK ZYC?!?!?!? Nadrobiłam wsio, ale ze względu na wczorajsze lasowanie mózgu nie bede cytować, bo czesc na pewno ominę ![]() Black, widziałam, że tam wczoraj sie lekki bałaganik na stryszku zrobił mam nadzieje, że już go ogarnęłas![]() ![]() i nie bedziesz nam tutaj takich njusów o odejsciu sprzedawać ![]() ![]() ![]() ![]()
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-21 o 06:52 |
|
|
|
#4196 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,noc koszmarna
To chyba przez ten upal rzeczywiscie,ale jak okienko uchylilismy,to znow glosno byloSilver,jak Daria? Fewciu,TZ dzis wraca Gojka,super,gratuluje. Ale tak jak pisala ellmi-wybierz to miejsce, w ktorym bedziesz sie lepiej czuc Yellow Hope,biedny Stefan Za kazdym razem przezywalam odejscie.moich szczurkow,myszek,krolika i swinek morskich. Juz teraz nie kupuje gryzoni,bo po 1: TZ nie lubi. a po 2: ostatnie szczurki,jakie kupilam ok temu matce na urodziny, to taka patologie sobie urzadzily w klatce,ze szkoda gadac:/ Dalam wczoraj malego pierwszy raz na spacer komus(siostrze). No i zaraz z nim wrocila,splakal sie i marudzil. Do mojej geby jest chyba tylko przyzwyczajony:p Milego dnia,z moze troche mniejsza chica:p Chociaz ja osobiscie lubie takie skwary
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak Cala z rana jak smietana
hahaa A wy sie z Marsi w ogole drugi raz spotkalyscie w ogole? ![]() Aska ja mialam Ci napisac, ze my w Lodzi prawdopodobnie w lipcu bedziemy i jak cos to mozemy wpasc ![]() Na Wroclaw juz cholibka meza nie namowie chociaz moze??? przed wyjazdem ma 2tyg urlopu wiec w sumie co my bedziemy robic, cza pojezdzic troszke po Polsce nie? ![]() Yellow kurcze tak mi przykro z powodu Twojego Tz..... Ja pierdziu, ma piekna kobiete, cudownego synka a takie cos.... Przytulam ![]() Fewciu kochana, biedne jestescie Wy te nocki wygrywacie jezeli chodzi o najgorsze nocki watkowe ![]() u nas noc super, w sensie ze Maly se spal, olalam zmiane pieluszki i sie nie rozbudzil Nienawidze swoich rozstepow!!! tak mie naszlo cosik.....Czy wasze dzieci tez tylko jajcza i sie smieja??? Bo moj jak nie jeczydluje to wiecznie uchichrany jest:P Dzisiaj jakby mniejsza czika sie zapowiada? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() a jesli chodzi o wpadke do Wrocka to taaaaak, yhy y hy yhy yhy!!!!!! czekamy moge Was nawet przenocować, a co! ![]()
|
|
|
#4199 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za Twoją wytrwałośći oczywiście dla Igusia na wagę i za bohaterstwo ![]() Cytat:
![]() ja też się stresuję ale będzie dobrze mam nadzieję ![]() i ja też się cieszę ![]() super, że rozmowa się udała to teraz masz ciężki orzech do zgryzienia bo ja nie wiem co Ci doradzić ![]() kciuki za szczepienie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za piękne bioderka i za spanie we własnym łóżeczku ![]() co do teściowej to cóż chciała być mądrzejsza to ją Iguś do porządku doprowadził ![]() udanego weekendu a co do klimy my używamy ale włączamy na minimalny nawiew, lepsza chyba klima niż otwarte okno albo co gorsza szyby pozamykane
|
||||||
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Mały nie śpi od 5,30
Fewcia Cytat:
Mój też taki chichrołek Co do tż to nie wiem co mu odbiło... Od rana zdążył mieć pretensje że nie zrobiłam prania, nie ma w czym iść do pracy, że koszula pognieciona, że chusteczki się skończyły, że musi iść do mojej pracy która jest 2 minuty od domu zanieść wniosek o macierzyński a mogłabym iść sama (dobrze wie czemu nie chcę tam iść), że cały dzień nic nie robię bo siedzę na wizażu, że nie zajmuję się dzieckiem bo on nie jest absorbujący (...) muszę być naprawdę beznadziejna mam dość, zapowiada się świetny weekend...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

Więc nie nerwuj się.
i spać. Mam nadzieję, że dzisiaj usnę normalnie.

biedny zwierzaczek

za wagę

z drugiej strony jak za każdym razem ktoś wali nikt nie zauważył. bla bla bla to to wkurzające. A i owszem jedna osoba niegdyś była w tym mistrzem
może zaśnie
ale widzę że szczurek zaraz mokry będzie a w pampie samym