Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 23:11   #4171
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Bokeh, dla mojej to jest podstawowa pozycja do spania. Więc nie nerwuj się.

Idę wziąć szybki prysznic (akurat dobrze, że woda już chłodniejsza, to będzie się można ostudzić), przygotować butlę i termos, pościelić łóżko i spać. Mam nadzieję, że dzisiaj usnę normalnie.

Dobrej nocy, Mamuśki!
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:12   #4172
mala_19kw
Zakorzenienie

Aaa jeszcze jedno: Hope-przykro mi z powodu Stefcia biedny zwierzaczek
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:13   #4173
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie wiem, muszę to przemyśleć wszystko... Ciężko mi byłoby odejść, ale sama nie wiem... Ehh...

Meduzzko, u mnie 26,9, ma ktoś pomysł, jak to zbić? Włączyłam wiatrak na najwyższy bieg, chłodzi nam pokój, w którym śpimy my i mała, otworzyłam okna, bo na zewnątrz jest 24... Ale temperatura od godziny się nie rusza. Mała śpi w bodziaku, nie przykrywam jej...
No właśnie już nie wiem, żeby z kolei nie przegiąć pałki i nie zawiać dziecia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nie ma co myśleć, zostajesz

A my na razie okna pozamykane bo światła włączone i komary się zlecą. Ale u nas już dziś wieje i teraz jest super na zewnątrz, jak położymy się spac to oczywiście okna wszędzie otwieramy.

U mnie ok godz. 16 w pokoju 30 stopni bylo ale wiecie ja lubię taka pogodę, tylko Zuzy mi szkoda no bo ona się męczy....
No dokładnie ja też lubie gorąc ale dzieci biedne takie grubiutkie, te fałdeczki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Usypiałam moje dziecko 2 h !! Mam dosyć tego dnia i boję się że nocka będzie wyglądać tak jak poprzednia

Dobranoc.
To możemy sobie rękę podać.

Trzeba spać! Niech Meneq, Yellow i Cała urzędują

Black my się po prostu nie zgadzamy na odejście. Jeszcze nawet zlotu nie było
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:14   #4174
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nadrabiałam I udało mi się! Miałam jakieś 40-50 stron Jesteście ze mnie dumne? TŻ stwierdził że jestem od Was uzależniona tak samo jak od ciuchów

Na szczepieniu oczywiście się spłakał trochę jak zwykle ale po chwili już ok było. Waży 8200. Następne szczepienie dopiero w lutym
Jutro znowu jedziemy na wieś i wracamy w niedzielę. Znowu będę miała dużo nadrabiania ale dam radę!
ojej biedaczek ale dobrze ze pozniej ok bylo

za wagę

a to bylo Wasze 3 szczepienie od porodu?? nie wliczając tego w szpitalu????
bo my kolejne mamy w lipcu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:14   #4175
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Bokeh zapomniałam napisać że w dzień moja też tak śpi, ale na noc daje ja na plecki.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:17   #4176
mala_19kw
Zakorzenienie

Jeszcze mi się przypomina
Deli-Amelka oczywiście też cudna.

Ewulka- (trochę opóźniona jestem ) ale za 3 rocznicę bycia razem oraz dla męża za taki fach w ręku w sprawie mody Żeby mój taki był... Ahh-a nie człowiek sam musi wszystko zrobić.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-20, 23:18   #4177
bokeh
Zakorzenienie

Mam schiza i nie zasne chyba

A co do szczepien my musimy po 6mscu na wzw typ B wy nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-20, 23:24   #4178
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

jesli ktos bral ta 6w1 to nie musi juz

ja wzielam 5w1 i teraz zaluje ze nie w 6w1
szybciej by wtedy byla na pneumo
Stary 2013-06-20, 23:31   #4179
Debrah
Zakorzenienie

Zeżarło mi posta!

Po łebkach powtórzę, ale pewnie częśç zapomnę.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przemyślałam sobie kilka spraw i myślę, że chyba nie powinnam tutaj siać fermentu... Nie wiem, dlaczego mnie czasem tak źle odbieracie, że się denerwuję itp itd, na co dzień jestem bardzo spokojna i nie mam żadnych problemów w relacjach z ludźmi, wręcz przeciwnie, zawsze miałam dużo przyjaciół... Może to wina tego, że przez internet nie można przekazać emocji, faktycznego tonu wypowiedzi? Nie wiem. Tak sobie pomyślałam, że chyba po prostu przestanę się udzielać, bo przez moje wypowiedzi wychodzą czasem jakieś konflikty... I potem ja jestem najgorsza, mimo że wcale nie chciałam, by tak było. Ale to nie Wasza wina.

Tylko teraz pytanie - kto chciałby poprowadzić za mnie klub?

Zawsze będziecie mogły mnie znaleźć na facebooku, tam odpowiem na jakieś kosmetyczne pytania i inne, jakbyście chciały porozmawiać... Smutno mi, bo "znam" Was już tyle czasu, ale tak chyba będzie lepiej.
W doopcię chcesz? nawet się nie wygłupiaj z jakimś odchodzeniem!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zgadzam się

notoryczne? tak. Ale np. mnie osobiście robi się przykro jak np. ja jestem z Wami od samiutkiego początku, nie ma mnie kilka dni i nic. A np. o Blogerkę już pytacie. I czasem człowiekowi się zrobić może głupio jak nieobecność się bez echa rozeszła, ale to tylko moje roszczenia z drugiej strony jak za każdym razem ktoś wali nikt nie zauważył. bla bla bla to to wkurzające. A i owszem jedna osoba niegdyś była w tym mistrzem

Dawid przed kąpielą był nietomny. Przy jedzeniu przysypiał. Odłożyłam a on w dupie spanie. Denerwuje się na kolanach bo gorąco i teraz jak myślałam że zaśnie sam, to się chyba całkiem rozbudził teraz się na brzuch przewalił może zaśnie ale widzę że szczurek zaraz mokry będzie a w pampie samym

Bokeh wyzwanie zaliczone słodziutka a jakiego ma pieprzyka uroczego
Pietraszko i Polusia też kochane słodziaki Lady gdzie Ty masz histeryka? Pola sznie zmieniła
Eff ale mi też umknęło msce zamieszkania
Taką miałam refleksję dziś - ty chciałaś dawidka przenieśç do jego łóżeczka po przeprowadzce? a czemu dopiero wtedy? jak cię czytałam to mi się pomyślało mimochodem, że to może być dla niego za dużo jednak - nowe miejsce + jednocześnie nagle samotne łżeczko..ale ot to taka refleksja moja.

Nancy: czy ja przegapiłam twoje zdjęcie w klubie czy w ogóle nie dodałaś? ty mnie bez problemu poznasz, ja mam gorzej.
:P
W ogóle mam trochę stresik ale mam nadzieję, że nie zapomnę języka w buzi:d chociaż zazwyczaj w stresie dośç duoż peplam
Oby mi się tylko dzieć nie rozpłakał
Aleee fajnie, cieszę się

Co do A. stein - chyba sobie ściągnę "dziecko z bliska" fascynuje mnie rodzicielstwo bliskośc, a niewiele wiem jeszcze.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:32   #4180
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Usypiałam moje dziecko 2 h !! Mam dosyć tego dnia i boję się że nocka będzie wyglądać tak jak poprzednia

Dobranoc.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
chrzciny

a pozniej na sex sie przydadza

biorę

Cytat:
Moja Hania tak sie przekrecila juz drugi raz i nie wiem czy ja tak moge zostawic......?

pewnie, że możesz

mój Wiktorek w szpitalu nauczył się spać na boczku i teraz tylko tak go układam (w nocy i tak się przekręca na plecki) ale ja to głównie ze względu, żeby mu się główka z tyłu ładnie zaokrągliła. Od urodzenia spał tylko na pleckach i ma troszkę spłaszczoną, ale już na szczęście ładnie się formuje.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:42   #4181
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
jak mi Filip strasznie cuduje w nocy i się przekręca czasem na brzuch z takie własnie pozycji, to z przodu kładę zwinięty kocyk lub poduszkę i w nocy jak kombinuje to mu się nie chce siłować i przewalać się przez tą zaporę i się odbija na plecki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:51   #4182
sarah67
Zadomowienie

kurczę
i jak tu spać jak pot po jajkach spływa
Stary 2013-06-20, 23:54   #4183
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Illusion, szkoda, ze wyjscie nieudane.
Ale mimo wszystko nie miej sobie za zle, ze poszliscie.
Jakbyscie sie nie wybrali to pewnie i tak bys zalowala...
A co do t. -
Dobrze, ze nie bedzie zostawac z Igim wieczorami jak Ty pojdziesz do pracy.

My juz po pobraniu krwi.
Z glowki oczywiscie (u Was tez tak pobieraja?)
Splakal mi sie strasznie, krew oczywiscie nie chciala leciec (chociaz porzadnie sie najadl przed pobraniem i dawalam jeszcze wode).
Kropelka po kropelce i z kilka minut to trwalo... Niewiadomo czy wystarczy na wszystkie 5 badan, bo doslownie troszke udalo sie pobrac.
Teraz moj bohater usypia zmeczony przy cycusiu

Siuśki, o dziwo, udalo mi sie ucelowac do woreczka za 1 razem. Kubus chcial wspolpracowac.
Ale i tak mam stresa, ze przez ten woreczek wyjda zanieczyszczone...

Duszno dzis strasznie, ale slonca niet.
Chyba bedzie padalo, wiec troszke oczysci sie powietrze...
my tylko raz mieliśmy badanie krwi, robiłam wtedy morfologie, cukier i 25- OH D... pobierali ze zgięcia łokciowego, mała miała wtedy 2 miesiące..

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a ile czasu robiłas tą przerwe?
Ona nie chce jeśc tylko obiadków, wszystko inne zjada
na początku jadła wszystko z apetytem, po pewnym czasie przestało jej smakować jabłko, gdzie wcześniej to był jej ulubiony smak... no i z każdym dniem było coraz gorzej, niczego jeść nie chciała. Zrobiłam jakieś 3-4 dni przerwy po czym kupiłam w sklepie słodziuteńkie jabłko i podałam jej starte, jadła aż uszy się trzęsły, następnego dnia dostałą sklepowego banana, później swojskiego ziemniaka... po czym zaczęłam podawać znowu słoiczki, bo mamy spory zapas a jak już je skończymy to planuje sama jej gotować...

Cytat:
A jak Wam idzie samodzielne usypianie? Udalo sie je wprowadzic?

Wenflon? Jeszcze lepiej

Misiu slodki! I jak sie kota czai!

Wlasnie, dlaczego w roznych miejscach robia to inaczej? Nancy?

Czocha? Kurcze, szaja, jestes kilkanascie km od mojego rodzinnego domu. Ależ Ci zazdroszcze!!!!
dokładnie welflon nie jest miłym widokiem... pierwszy raz jak szłam małą zobaczyć to tylko modliłam się, aby nie miała rzadnych rurek założonych i weflonu w główce. Na szczęście udało się bez.. miała tylko welflon w rączce, co nie było miłym widokiem, ale po tym jak sama miałam wszystkie żyły we wszystkich możliwych miejscach pokłute jakoś łatwiej było mi znieść mi ten widok..

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
wow!

To samo

Bardzo współczuję!

Kurdę, a może jemu się jakoś zmienia rytm? zauważyłaś np że się wcześniej niż zwykle marudny robi?
Moja od jakiegoś czasu wcześniej chodzi spać i kąpiel musi być przesunięta bo inaczej płacze.

Współczuję pobrania krwi, opis masakra..;/

Tak samo mam..

I wiecie jest problem: w sierpniu mam wesele - w nowym targu - z poprawinami. Nie wiem czy jechać. Bez Małej mogłabym, zostawić z którąś z babć - ale ja nie wiem jak do tego czasu będzie z jedzeniem - a pamiętajcie, że ona butli nie ruszy..nie da rady cały dzień ciągnąć na stałym jedzeniu..
A zabrać ją - chciałabym, ale tak na loikę - bidulka musi iść spać o swojej porze, pokoje by były w jakiejś odległości od sali na pewno..no to musielibyśmy się zwijać z imprezy koło 21:00 to nie wiem czy jest sens - męczyć i siebie i dziecko..

Poczyniłam zakupy:
1) http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...312180354.html - pozazdrościłam Wam
2) http://allegro.pl/bobas-nieprzemakal...334897291.html - żeby nam się lepiej jadło.

Od jednego użytkownika,. żeby przyoszczędzić na dostawie.

Zapisałam Małą na usg głowy na 25.06 - martwię się tym ciemiączkiem, wielkie cały czas..

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aha : i wreszcie holle zamówiłam.
Jaglaną bezmleczną i jaglaną bezmleczną jabłko - gruszka.

100 ml mojego mleka to nie będzie ciężko uzyskać. Jedna sesja ściągania z rana i już. Dam radę.
może zrób jej badanie 25-oh d na poziom titaminy d3 w organiźmie, może ma niedobór... będziesz spokojniejsza, u nas w luxmedzie to koszt 70zł... A może taki jego urok, jednym dzieciom szybciej się zrasta innym wolniej...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wróciłam od fryzjera, na burzę się zanosi no.. i zaglądnęłam do Stefanka, a ten sztywny biedny
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ej.... a skopał Cię ktoś tak porządnie kiedyś po D**** Co to ma być, jakieś odchodzenie, nie udzielanie się ?! Nie zgadzam się... W zyciu są też różni ludzie - ja jestem za tym zeby każdy pisał co myśli - ja tak robię- a ze innym się nie podoba to ich problem, nie Twój.
zdecydowanie się z Tobą zgadzam

Strasznie zabiegany dzień dziś miałam, jutrzejszy nie lepszy.. Pewnie jesteście ciekawe jak poszła mi rozwmowa w sprawie pracy...Bo wierzę, że pamiętałyście O 12 miałam tą rozmowę.. zachodzę i czekam grzecznie przed pokojem dyrekcji.. wychodzi dyrektorka i od razu z tekstem, że my się znamy, że chyba pytałam o pracę.. no to mówie, że owszem, rok temu starałam się o pracę w tym przedszkolu... zaprasza mnie do środka i zaczynamy rozmowę... pada kilka pytań po czym pytanie czy mam zdolności plastyczne.... no to mówię, że jak najbardziej, że bardzo lubię tego typu rzeczy... że na wolontariacie u nich w przedszkolu często robiłam pomoce czy dekoracje...no i chyba to mi pomogło, bo dyr skojarzyła moją osobę i od razu inna gadka... powiedziała, że będą dzwonić do końca czerwca... ale dała mi do zrozumienia, że mam tą posadę
A najlepsze.....po 17 dzwoni do mnie znajoma za którą czasem w weekendy pracuję, że kierowniczka ich sklepu chce ze mna pilnie rozmawiać... no to ja od razu bigiem na sklep (2 min drogi od domu mam), zachodze a ta czy bym nie chciała pracowac na 1/2 etatu... czyli od 16-20... oczywiście się zgodziłam... bo akurat mama moja pracuje po drugiej stronie ulicy do 16, ale zawsze wychodzi troche wcześniej i będzie z małą te pół godz zanim mąż wróci... tak więc od 1 lipca zaczynam pracę a jak dobrze pójdzie to do września mogę pracować w przedszkolu...
no i teraz mam dylemat... co mi sie lepiej opłaca... praca w przedszkolu, w zawodzie i dziecko w żłobku lub z niańką czy praca w sklepie na 1/2 etatu w godz popołudniowych, gdzie opieke nad dzieckiem mam za free.. ech.... może coś doradzicie??

Hope szkoda Twojej koszatniczki.. ile miała??? może na cukrzyce zdechła, bo one mają skłonności do zapadania na tą chorobę.. nie wiem czy wiesz, ale na tych zwierzaczkach robią badania dot. cukrzycy.... Ja też mam kosza... mój wiewiór żyje ze mną 5 lat, ale jak go zaadoptowałam to miał już rok, więc ma już ponad 6 lat dziedeczek i chyba nie planuje umierać... pieszczoch mój kochany

jutro mamy szczepienie i aż boję się pomyśleć co się będzie działo... do jutra....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:58   #4184
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę
i jak tu spać jak pot po jajkach spływa
wydało się

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
no i teraz mam dylemat... co mi sie lepiej opłaca... praca w przedszkolu, w zawodzie i dziecko w żłobku lub z niańką czy praca w sklepie na 1/2 etatu w godz popołudniowych, gdzie opieke nad dzieckiem mam za free.. ech.... może coś doradzicie??
no to gratulację, że się tak fajnie poskładało no ale co do decyzji, to sama wiesz najlepiej, co Ci bardziej pasuje i gdzie będziesz się czuła lepiej, bo pracować w miejscu, którego się nie cierpi, to męka

Stary 2013-06-21, 00:06   #4185
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nadrobilam!!!
Ale ledwo na oczy widze bo bez breli i na tym malusim ekranie koszmar

Black, kopa w doopke chcesz chyba! Zgadzam sie w 100pr z laskami

REMONT OFICJALNIE ZAKONCZONY!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Ja pierdziuuuuuuuu nie wierze

Dobranoc lejdis

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 00:07   #4186
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
szybko poszło
teraz będzie szał na urządzanie

Stary 2013-06-21, 00:17   #4187
LadyWhisper
Zakorzenienie

No tylko kasy za bardzo niet hahha dobrze ze mamy wszystkie meble tylko dodatki trzeba bedzie pokupowac ajjjj...!!! W ikei chyba zamieszkam:P

U nas w pokoju w tej chwili 26st, Pietraszko spi w pieluszce przykryty flanelka

A co do puzzli to ja tez mam, 56szt byl jeden taki wlasnie duzy zestaw z pokrowcem od a do z i od 0 do 9 dla mnie sa genialne Maly uwielbia szkrobac a kota obgryzla polowe dzyndzelkow wiec wszyscy zadowoleni ide spac poki Maly spi cud dzisiaj sie nie obudzil jeszcze hehe buzka

Stary 2013-06-21, 00:28   #4188
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Mamy tego samego TZ?

Ale Wam zazdroszczeeeeee
Po pierwsze spotkania, a po 2 Krakowa
Nieee, nie wytrzymałabyś z moim

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Meneq przyznam Ci w tajemnicy ze u mnie tez zapowiadalo sie na podobna kontynuacje zwyklej studenckiej praktyki, kilka razy przekladalam bilet, zeby wrocic jak najpozniej, ale w koncu musialam bo nie chcialam studiow zawalic i jednak juz tam nigdy nie wrocilam.

U nas nianka zostanie z malym, wydaje mi sie, ze rodzice beda jednak chcieli uczesniczyc w przyjeciu, w koncu wydaja swoje dziecko za maz i do tego spotkaja pewnie rodzine z ktora nie ma kontaktu na codzien.
U nas o ile maly bedzie siedzial juz sam, to bedzie mial swoje krzeselko obok nas na czas obiadu, a potem bedzie z niania sobie spacerowa, a na spanie bedzie do dyspozycji pokoj i mama bedzie dochodzic z cyckiem

To ja tu jednak mojego tz musze pochwalic, od porodu co noc wstaje razem ze mna, czasem nawet na niego krzycze po co wstaje skoro ja sie wstalam, a on na to, ze to nasze dziecko i skoro ja nie spie to on tez nie musi.
Dlatego tez nie mialam nic przeciwko jego wyjazdowi w ubiegly weekend z kolegami na rowery i np. rozczulilo mnie, jak dzwoni do mnie w niedziele o 7, ze za 2 godziny bedzie w domu bo chce spedzic niedziele ze swoja rodzina- a mial przekazane, ze ma spac do godziny o ktorej beda mieli sie wykwaterowac z pokoi.

Ach i u nas tez niesamowita chica dzisiaj
dla tż, świetna postawa

Cytat:
Zanim na szybko nadrobię to tylko napiszę że Daria źle się czuje Dałam jej znów czopka. Bidulka cały dzień mi płacze ale jak?!? Histerycznie... To napewno po tym wczorajszym szczepieniu... bo nigdy tak się nie zachowuje bidulka moja mała.
Jejku jak mi jej żal oby do rana było lepiej...

Cytat:
HAHAHA

Fewciu, Twoja Blanka jeszcze w taki upał w tych szeleckach?

zapomniałam zdjęcia wam pokazać SAMA siadła w bujaku....

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

No czyś Ty na głowę upadła ? Nigdzie się nie wybieraj . Ja uważam, że nasz wątek i tak jest mega przyjazny, bo jak czasem czytałam inne to awantury takie, że głowa mała
Dokładnie, też to zauważyłam, u nas fajnie jest

Cytat:
Nadrabiałam I udało mi się! Miałam jakieś 40-50 stron Jesteście ze mnie dumne? TŻ stwierdził że jestem od Was uzależniona tak samo jak od ciuchów

Na szczepieniu oczywiście się spłakał trochę jak zwykle ale po chwili już ok było. Waży 8200. Następne szczepienie dopiero w lutym
Jutro znowu jedziemy na wieś i wracamy w niedzielę. Znowu będę miała dużo nadrabiania ale dam radę!
za szczepienie, wagę i nadrobienie miłego weekendu!

Cytat:
Nadrobilam!!!

Dobranoc lejdis

Gratulacje!!

Zaraz pewnie padnie pytanie co to bryle są

Black !

Ja dziś nie pourzęduje, nie mam nastroju, znów wojna z tż już nie mam siły do niego i jak tak dalej pójdzie to się rozejdziemy... Mam wrażenie że jego by to nie obeszło. Z małym i tak by się widywał, mam wrażenie, że jemu po prostu spływa moja osoba

więc tylko pozdrowienia dla meneq bo pewnie się zaraz miniemy i dobrej nocy oby jutro czika była mniejsza, śpijcie spokojnie a dla meneq miłego dnia
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 00:55   #4189
mala_19kw
Zakorzenienie

Ja jeszcze nakarmię Oskara bo mało mi zjadł wieczorem i też idę spać. Do jutra
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-21, 00:57   #4190
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nakarmię Oskara bo mało mi zjadł wieczorem i też idę spać. Do jutra
Branoc
Stary 2013-06-21, 05:21   #4191
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
7

O kurcze, to nieciekawie z tą kąpielą

Blanusiu, idź spać i daj mamie odpocząć
Blanusia
nie dała mamie odpocząć...

Cytat:
Daj chlopu troche przyjemnosci

fewcia, juz harce?

Harce trwały do 3!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ej no, nie odzywałam się od popołudnia i nikt nie zauważył mojej nieobecności

a mój Filip chyba jeszcze nie zwraca zbytnio uwagi, że TŻ nie ma; widzi go co tydzień i wtedy jest mega zaciesz, ale jak w niedzielę po południu jedzie, to jakoś nie widzę zmiany w zachowaniu małego; pewnie dopiero się zacznie

też mnie ostatnio bierze na długą kieckę, ale boję się, że będę w niej jak czubek wyglądać

bo widzisz tak jest u Was cały czas. U nas zawsze wieczorem jest mąż i zajmuje się Blanka i to on ją usypia. A teraz nie ma Go od poniedziałku i jest problem Dzieci są mądre

Ja mam długą i jestem zachwycona! Zastanawiam się nad następną

Cytat:

Dobranoc.
Silver no i jak noc ?

---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ----------

Cytat:

Dzielny,duży chłopiec
Na szczęście po weekendzie będzie pewnie mniej stron

Cytat:
Nadrobilam!!!

Dobranoc lejdis

Brawo! Teraz tylko przeprowadzka

Moja noc na granicy nerwów. Mała o 22 się obudziła i nie mogła zasnąć do 3! Zasnela o tej 3 i już wyspana,gotowa do zabawy. więc w sumie Spalam 2h. Dziękuje.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 05:46   #4192
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Mój w dzień taj śpiocha

Cytat:

Podziwiam, że podołałaś tyle nadrobić
Gratki dla Igusia za szybkie uspokojenie sie po szczepieniu

Cytat:
my tylko raz mieliśmy badanie krwi, robiłam wtedy morfologie, cukier i 25- OH D... pobierali ze zgięcia łokciowego, mała miała wtedy 2 miesiące..

na początku jadła wszystko z apetytem, po pewnym czasie przestało jej smakować jabłko, gdzie wcześniej to był jej ulubiony smak... no i z każdym dniem było coraz gorzej, niczego jeść nie chciała. Zrobiłam jakieś 3-4 dni przerwy po czym kupiłam w sklepie słodziuteńkie jabłko i podałam jej starte, jadła aż uszy się trzęsły, następnego dnia dostałą sklepowego banana, później swojskiego ziemniaka... po czym zaczęłam podawać znowu słoiczki, bo mamy spory zapas a jak już je skończymy to planuje sama jej gotować...

dokładnie welflon nie jest miłym widokiem... pierwszy raz jak szłam małą zobaczyć to tylko modliłam się, aby nie miała rzadnych rurek założonych i weflonu w główce. Na szczęście udało się bez.. miała tylko welflon w rączce, co nie było miłym widokiem, ale po tym jak sama miałam wszystkie żyły we wszystkich możliwych miejscach pokłute jakoś łatwiej było mi znieść mi ten widok..

może zrób jej badanie 25-oh d na poziom titaminy d3 w organiźmie, może ma niedobór... będziesz spokojniejsza, u nas w luxmedzie to koszt 70zł... A może taki jego urok, jednym dzieciom szybciej się zrasta innym wolniej...

zdecydowanie się z Tobą zgadzam

Strasznie zabiegany dzień dziś miałam, jutrzejszy nie lepszy.. Pewnie jesteście ciekawe jak poszła mi rozwmowa w sprawie pracy...Bo wierzę, że pamiętałyście O 12 miałam tą rozmowę.. zachodzę i czekam grzecznie przed pokojem dyrekcji.. wychodzi dyrektorka i od razu z tekstem, że my się znamy, że chyba pytałam o pracę.. no to mówie, że owszem, rok temu starałam się o pracę w tym przedszkolu... zaprasza mnie do środka i zaczynamy rozmowę... pada kilka pytań po czym pytanie czy mam zdolności plastyczne.... no to mówię, że jak najbardziej, że bardzo lubię tego typu rzeczy... że na wolontariacie u nich w przedszkolu często robiłam pomoce czy dekoracje...no i chyba to mi pomogło, bo dyr skojarzyła moją osobę i od razu inna gadka... powiedziała, że będą dzwonić do końca czerwca... ale dała mi do zrozumienia, że mam tą posadę
A najlepsze.....po 17 dzwoni do mnie znajoma za którą czasem w weekendy pracuję, że kierowniczka ich sklepu chce ze mna pilnie rozmawiać... no to ja od razu bigiem na sklep (2 min drogi od domu mam), zachodze a ta czy bym nie chciała pracowac na 1/2 etatu... czyli od 16-20... oczywiście się zgodziłam... bo akurat mama moja pracuje po drugiej stronie ulicy do 16, ale zawsze wychodzi troche wcześniej i będzie z małą te pół godz zanim mąż wróci... tak więc od 1 lipca zaczynam pracę a jak dobrze pójdzie to do września mogę pracować w przedszkolu...

Hope szkoda Twojej koszatniczki.. ile miała??? może na cukrzyce zdechła, bo one mają skłonności do zapadania na tą chorobę.. nie wiem czy wiesz, ale na tych zwierzaczkach robią badania dot. cukrzycy.... Ja też mam kosza... mój wiewiór żyje ze mną 5 lat, ale jak go zaadoptowałam to miał już rok, więc ma już ponad 6 lat dziedeczek i chyba nie planuje umierać... pieszczoch mój kochany

jutro mamy szczepienie i aż boję się pomyśleć co się będzie działo... do jutra....

a udaną rozmowę i propozycje pracy

Cytat:
Nadrobilam!!!

Dobranoc lejdis

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ja dziś nie pourzęduje, nie mam nastroju, znów wojna z tż już nie mam siły do niego i jak tak dalej pójdzie to się rozejdziemy... Mam wrażenie że jego by to nie obeszło. Z małym i tak by się widywał, mam wrażenie, że jemu po prostu spływa moja osoba

więc tylko pozdrowienia dla meneq bo pewnie się zaraz miniemy i dobrej nocy oby jutro czika była mniejsza, śpijcie spokojnie a dla meneq miłego dnia
Przykro mi z powodu kłótni z Tż Mam nadzieję, że dziś juz lepiej

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanusia

Harce trwały do 3!!

bo widzisz tak jest u Was cały czas. U nas zawsze wieczorem jest mąż i zajmuje się Blanka i to on ją usypia. A teraz nie ma Go od poniedziałku i jest problem Dzieci są mądre

Silver no i jak noc ?

---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ----------

Dzielny,duży chłopiec

Moja noc na granicy nerwów. Mała o 22 się obudziła i nie mogła zasnąć do 3! Zasnela o tej 3 i już wyspana,gotowa do zabawy. więc w sumie Spalam 2h. Dziękuje.

Trzymaj się , biedulko nasza Dobrze, że już piątek i mąż dziś wróci

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:14   #4193
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej biedaczek ale dobrze ze pozniej ok bylo

za wagę

a to bylo Wasze 3 szczepienie od porodu?? nie wliczając tego w szpitalu????
bo my kolejne mamy w lipcu
to było 4 szczepienie

Cytat:

Tak, właśnie to mieliśmy teraz.

Aaaa nie napisałam jeszcze że w poniedziałek byliśmy na 3 wizycie z usg bioderek. Na szczęście wszystko pięknie i Iguś ma wzorowo wykształcone bioderka Zapytałam przy okazji czemu u nas 3 wizyty do 6 mż (bo dużo z Was pisało że tylko raz były). Powiedział że to bardzo ważne bo jak nawet na pierwszej wizycie wyjdzie wszystko ok to później mogą powstać wady nabyte spowodowane np. nieprawidłowym noszeniem czy układaniem do snu. No i zakazał absolutnie pomagać dziecku w chodzeniu wszelkimi ustrojstwami nazywanymi chodzikami ale też prowadzania dziecka trzymając w górze za rączki jeśli samo jeszcze nie umie chodzić.

Co do teściowej i opieki to ona w dzień naprawdę super sobie radzi, bawi się z nim, on się śmieje do nie na głos, ona dużo gada i jemu się to podoba bardzo i jest zainteresowany wyraźnie, bierze go na długie spacery. No ale kurde on wieczorami jest często bardzo marudny i ciężki do uspania a ona mylśała że tak jak w dzień, zajmie go czymś, zagada i po sprawie. I chyba się nie spodziewała konsekwencji tego że on zawsze zasypia na noc 18-19 a ona zabawiała go do 20 bo się chyba wstydziła zadzwonic że on nie śpi bo to jakby przyznała że sobie nie poradziła i liczyła na to ze on w końcu ze zmęczenia sam zaśnie i wyszło jak wyszło.

Dziś pobudka jak zwykle o 5. No ale pierwszy raz od bardzo dawna Igi spał całą noc u siebie w łóżeczku. Zawsze około 2-3 już spał z nami bo był nieodkładalny. Zasnął o 18, karmienia o 20, 23, 02:45 io 5 pobudka. I po tym karmieniu o 2:45 normalnie spał dalej u siebie. Teraz znowu przysypia u mnie na cycu to i ja się położę jeszcze.

Życzę Wam udanego weekendu,my około 9 będziemy wyjeżdżać i wracamy w poniedziałek prawdopodobnie.

I jeszcze pytane mam: można używać w samochodzie klimatyzacji? Nic nie będzie maluchowi przez tą różnicę temperatur/ My włączamy ale mąż ustawia na dosyć wysoką temperaturę, nie tak jak byśmy sami jechali. No ale inaczej to Igi momentalnie cały mokry w tym foteliku w takie upały a to też nie jest dobre. No ale sama nie wiem,czasem dorosły potrafi zachorować przez klimę...
Stary 2013-06-21, 06:19   #4194
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Mój w dzień taj śpiocha

Podziwiam, że podołałaś tyle nadrobić
Gratki dla Igusia za szybkie uspokojenie sie po szczepieniu

a udaną rozmowę i propozycje pracy

Przykro mi z powodu kłótni z Tż Mam nadzieję, że dziś juz lepiej

Trzymaj się , biedulko nasza Dobrze, że już piątek i mąż dziś wróci
Dziękuje

Illusion super że z bioderkami ok
I dołączam się do pytania o klimatyzację ?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:39   #4195
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Hej Laseczki,

ja wczoraj nie pourzędowałam (meduza), bo miałam w chacie taki skwar, że nawet sobie tego nie wyobrażacie. Julka była w samym pampie, a dzisiaj tak to przemyslałam i stwierdziłam, że ja wyrodna matka jestem, bo kurde okna pootwierane troche przeciągu było i teraz sie boje, że mogło ją zawiać.... Bo znów tak jak wczoraj rano lekko pokasłuje.

Wiecie ile miałam stopni w sypilani? 37!!! czy ktos mnie tutaj pobil? :brzyda l:
No nie dało się żyć, już później to wyłączyłam laptopa i tv zeby dodatkowego ciepła nie wydzielały, bo normalnie umieralismy.
Niech juz lunie tak fest to nam się chawira wychłodzi. Sie pytam JAK ZYC?!?!?!?

Nadrobiłam wsio, ale ze względu na wczorajsze lasowanie mózgu nie bede cytować, bo czesc na pewno ominę

Black
, widziałam, że tam wczoraj sie lekki bałaganik na stryszku zrobił mam nadzieje, że już go ogarnęłas i nie bedziesz nam tutaj takich njusów o odejsciu sprzedawać

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-21 o 06:52
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:01   #4196
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dzien dobry,noc koszmarna To chyba przez ten upal rzeczywiscie,ale jak okienko uchylilismy,to znow glosno bylo
Silver,jak Daria?
Fewciu,TZ dzis wraca
Gojka,super,gratuluje. Ale tak jak pisala ellmi-wybierz to miejsce, w ktorym bedziesz sie lepiej czuc
Yellow przykro mi,ze tak Wam dupnie z TZ...
Hope,biedny Stefan Za kazdym razem przezywalam odejscie.moich szczurkow,myszek,krolika i swinek morskich. Juz teraz nie kupuje gryzoni,bo po 1: TZ nie lubi. a po 2: ostatnie szczurki,jakie kupilam ok temu matce na urodziny, to taka patologie sobie urzadzily w klatce,ze szkoda gadac:/
Dalam wczoraj malego pierwszy raz na spacer komus(siostrze). No i zaraz z nim wrocila,splakal sie i marudzil. Do mojej geby jest chyba tylko przyzwyczajony:p
Milego dnia,z moze troche mniejsza chica:p Chociaz ja osobiscie lubie takie skwary
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:11   #4197
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nie ma to jak Cala z rana jak smietana hahaa
A wy sie z Marsi w ogole drugi raz spotkalyscie w ogole?

Aska ja mialam Ci napisac, ze my w Lodzi prawdopodobnie w lipcu bedziemy i jak cos to mozemy wpasc
Na Wroclaw juz cholibka meza nie namowie chociaz moze??? przed wyjazdem ma 2tyg urlopu wiec w sumie co my bedziemy robic, cza pojezdzic troszke po Polsce nie?

Yellow kurcze tak mi przykro z powodu Twojego Tz..... Ja pierdziu, ma piekna kobiete, cudownego synka a takie cos.... Przytulam

Fewciu kochana, biedne jestescie
Wy te nocki wygrywacie jezeli chodzi o najgorsze nocki watkowe
u nas noc super, w sensie ze Maly se spal, olalam zmiane pieluszki i sie nie rozbudzil co prawda o 2 zaczal harcowac smigac po calym lozku ale udalo sie ululac cyckiem

Nienawidze swoich rozstepow!!! tak mie naszlo cosik.....

Czy wasze dzieci tez tylko jajcza i sie smieja??? Bo moj jak nie jeczydluje to wiecznie uchichrany jest:P

Dzisiaj jakby mniejsza czika sie zapowiada?

Stary 2013-06-21, 07:21   #4198
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:

Aska ja mialam Ci napisac, ze my w Lodzi prawdopodobnie w lipcu bedziemy i jak cos to mozemy wpasc
Na Wroclaw juz cholibka meza nie namowie chociaz moze??? przed wyjazdem ma 2tyg urlopu wiec w sumie co my bedziemy robic, cza pojezdzic troszke po Polsce nie?
nie spotkałysmy, bo nie było nam po drodze. Ale plan jest na przyszły week moze sie w koncu uda
a jesli chodzi o wpadke do Wrocka to taaaaak, yhy y hy yhy yhy!!!!!!
czekamy moge Was nawet przenocować, a co!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:46   #4199
nancykenator
Zakorzenienie

mamusie

Cytat:

Dobranoc.
jak noc?
Cytat:

Cytat:
chrzciny

a pozniej na sex sie przydadza

Cytat:

za Twoją wytrwałość
i oczywiście dla Igusia na wagę i za bohaterstwo
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zeżarło mi posta!

Po łebkach powtórzę, ale pewnie częśç zapomnę.

W doopcię chcesz? nawet się nie wygłupiaj z jakimś odchodzeniem!

Nancy: czy ja przegapiłam twoje zdjęcie w klubie czy w ogóle nie dodałaś? ty mnie bez problemu poznasz, ja mam gorzej.
:P
W ogóle mam trochę stresik ale mam nadzieję, że nie zapomnę języka w buzi:d chociaż zazwyczaj w stresie dośç duoż peplam
Oby mi się tylko dzieć nie rozpłakał
Aleee fajnie, cieszę się

Co do A. stein - chyba sobie ściągnę "dziecko z bliska" fascynuje mnie rodzicielstwo bliskośc, a niewiele wiem jeszcze.
kiedyś dodawałam swoje ślubne, poszukam jakiegoś bardziej aktualnego ale może być ciężko, bo ja nie jestem fotogeniczna i nie lubię robić sobie zdjęć
ja też się stresuję ale będzie dobrze mam nadzieję
i ja też się cieszę
Cytat:
.
super, że rozmowa się udała to teraz masz ciężki orzech do zgryzienia bo ja nie wiem co Ci doradzić
kciuki za szczepienie
Cytat:
Nadrobilam!!!

Dobranoc lejdis

super, że remont dobiegł końca
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanusia

Harce trwały do 3!!

Silver no i jak noc ?

Dzielny,duży chłopiec

Bidulko
Cytat:
to było 4 szczepienie

Tak, właśnie to mieliśmy teraz.

Aaaa nie napisałam jeszcze że w poniedziałek byliśmy na 3 wizycie z usg bioderek. Na szczęście wszystko pięknie i Iguś ma wzorowo wykształcone bioderka Zapytałam przy okazji czemu u nas 3 wizyty do 6 mż (bo dużo z Was pisało że tylko raz były). Powiedział że to bardzo ważne bo jak nawet na pierwszej wizycie wyjdzie wszystko ok to później mogą powstać wady nabyte spowodowane np. nieprawidłowym noszeniem czy układaniem do snu. No i zakazał absolutnie pomagać dziecku w chodzeniu wszelkimi ustrojstwami nazywanymi chodzikami ale też prowadzania dziecka trzymając w górze za rączki jeśli samo jeszcze nie umie chodzić.

Co do teściowej i opieki to ona w dzień naprawdę super sobie radzi, bawi się z nim, on się śmieje do nie na głos, ona dużo gada i jemu się to podoba bardzo i jest zainteresowany wyraźnie, bierze go na długie spacery. No ale kurde on wieczorami jest często bardzo marudny i ciężki do uspania a ona mylśała że tak jak w dzień, zajmie go czymś, zagada i po sprawie. I chyba się nie spodziewała konsekwencji tego że on zawsze zasypia na noc 18-19 a ona zabawiała go do 20 bo się chyba wstydziła zadzwonic że on nie śpi bo to jakby przyznała że sobie nie poradziła i liczyła na to ze on w końcu ze zmęczenia sam zaśnie i wyszło jak wyszło.

Dziś pobudka jak zwykle o 5. No ale pierwszy raz od bardzo dawna Igi spał całą noc u siebie w łóżeczku. Zawsze około 2-3 już spał z nami bo był nieodkładalny. Zasnął o 18, karmienia o 20, 23, 02:45 io 5 pobudka. I po tym karmieniu o 2:45 normalnie spał dalej u siebie. Teraz znowu przysypia u mnie na cycu to i ja się położę jeszcze.

Życzę Wam udanego weekendu,my około 9 będziemy wyjeżdżać i wracamy w poniedziałek prawdopodobnie.

I jeszcze pytane mam: można używać w samochodzie klimatyzacji? Nic nie będzie maluchowi przez tą różnicę temperatur/ My włączamy ale mąż ustawia na dosyć wysoką temperaturę, nie tak jak byśmy sami jechali. No ale inaczej to Igi momentalnie cały mokry w tym foteliku w takie upały a to też nie jest dobre. No ale sama nie wiem,czasem dorosły potrafi zachorować przez klimę...
za piękne bioderka i za spanie we własnym łóżeczku
co do teściowej to cóż chciała być mądrzejsza to ją Iguś do porządku doprowadził
udanego weekendu
a co do klimy my używamy ale włączamy na minimalny nawiew, lepsza chyba klima niż otwarte okno albo co gorsza szyby pozamykane
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:54   #4200
YellowSheep
Rozeznanie

Mały nie śpi od 5,30

Fewcia kiedy się to u Was poprawi, mam nadzieję że jak najszybciej.

Cytat:

Yellow kurcze tak mi przykro z powodu Twojego Tz..... Ja pierdziu, ma piekna kobiete, cudownego synka a takie cos.... Przytulam

Fewciu kochana, biedne jestescie
Wy te nocki wygrywacie jezeli chodzi o najgorsze nocki watkowe
u nas noc super, w sensie ze Maly se spal, olalam zmiane pieluszki i sie nie rozbudzil co prawda o 2 zaczal harcowac smigac po calym lozku ale udalo sie ululac cyckiem

Nienawidze swoich rozstepow!!! tak mie naszlo cosik.....

Czy wasze dzieci tez tylko jajcza i sie smieja??? Bo moj jak nie jeczydluje to wiecznie uchichrany jest:P

Dzisiaj jakby mniejsza czika sie zapowiada?

Mój też taki chichrołek

Co do tż to nie wiem co mu odbiło... Od rana zdążył mieć pretensje że nie zrobiłam prania, nie ma w czym iść do pracy, że koszula pognieciona, że chusteczki się skończyły, że musi iść do mojej pracy która jest 2 minuty od domu zanieść wniosek o macierzyński a mogłabym iść sama (dobrze wie czemu nie chcę tam iść), że cały dzień nic nie robię bo siedzę na wizażu, że nie zajmuję się dzieckiem bo on nie jest absorbujący (...) muszę być naprawdę beznadziejna mam dość, zapowiada się świetny weekend...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości