|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Michałku czas już wyjść z brzuszka
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
To juz kolejny porod i tak szybko. Jestem w szoku!
oli gratulacje i zdrowka dla malutkiej |
|
|
|
#4083 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odnośnie cellulitu łączę się w bólu i jestem załamana jak ja ubiorę coś innego niż długie spodnie Cytat:
poród zaplanowany, do tego ekspresowy i bez nacinania.OGROMNE GRATULACJE OLI I ucałuj od nas małą kruszynkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poród w planach ![]() Perse- za obchód!!!Znowu się obudziłam o 5ej i nie spałam 30 minut, ale potem udało mi się usnąć. Pare razy się budziłam zlana potem, juz nie jestem w stanie wytrzymac tej pogody, a do tego wszystkiego mnie tną komary jak ta lala i drapię się na potęgę A no i zdecydowałam- w poniedziałek spakuję sobie torbę do szpitala
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#4084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie mogę na siebie lookać liczę, że teraz będzie podobnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
i żeby był lekki idę do lab będę później jak mi tż da wejść na kompa
|
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli- gratulacje!!!!! Witamy Lili !!!!!!!!!!! I
dla Ciebie ![]() Mela- położna mówiła, że jak trzeba wymieniać wkładkę do 2h po założeniu to znaczy że sączą się wody Witam się w 38 tc!!! Lecę nadrabiać
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno przywitamy w końcu Milenkę, we wtorek Ghia ma cc, więc dzieciaczki będą pojawiały się regularnie! ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------
|
|
|
|
|
#4088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja idę do labka w pon, żeby na spokojnie do czwartkowej wizyty mieć badania.. będzie już chłodniej..uff ![]() a do tej pory to była wiosna...z takimi upałami przyszło lato, to i ochłodzenie się szykuje Cytat:
![]() i miłego świętowania przy powrocie do normalności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie.. obijasz się coś
|
||||||
|
|
|
#4089 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaraz uciekam na zakupki do Lidla (kupie sobie tego rożka, co go tak zachwalacie, a co...
), a potem z synkiem na plac zabaw na plażę potrzebuję go dzisiaj wymeczyć z rana, żeby mi w południe pospał troszkę, bo muszę się ogarnąć trochę z tym egzaminem jutrzejszym, bo serio kiepsko to widzę Pewnie jak wrócę, to już nowy wątek będzie i dwa nowe dzieciaczki Perse, Malinka trzymam ogromne kciuki |
|
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Musi być
![]() Cytat:
za tydzień
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że się trochę przeraziłam, bo Oli miała termin na 10.07, a tu tarara i już
I tak troszkę się boję. Ja tam mam dopiero na 17.08
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Foto będzie może jak mąż po południu przyjdzie i użyczy tel bo ze swojego nie może wysłać.
Cytat:
Cytat:
Ola prosiła, żeby wam wszystkim podziękować za gratulacje. Mam wam przekazać, że faktycznie szybko poszło w szpitalu, ale ciut ryzykowała jadąc tak późno ze skurczami co 3 minuty bo potem tak szybko poleciały te cm. W sumie można liczyć, że rodziła od 17 tylko po prostu w domu! Mała podobno ma czarniutkie włoski i jest prześliczna. Tal jak się domyślałam Ola ma taki zastrzyk adrenaliny, że spać nie może i non stop się na mała patrzy. Ja chciałam jeszcze od siebie dodać, że bardzo lubię przekazywać takie informacje i możecie wszystkie do mnie pisać ze szpitali
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiazo-
![]() Dzoan- ja ściskać nie muszę, a cellulit straszy na plecach, udach, pupie, rękach ![]() Lachryma- co to jest ten vacu step? Bo zastanawiam się nad stepperem
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Mela to może zarzuć mi numerem to może kiedyś przekażesz mój poród
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekspresowa kobieta. Czekamy na zdjęcia małej Lilo i to koniecznie duża dziewczynka się urodziła!
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbliża się kolejny porodzik
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooooooooo jakie super wiadomości
Oli serdecznie gratuluję Lilo Księżniczka na świecie cieszę się,że tak szybko poszło. Dobry Lecę nadrabiać, bo od wczoraj od 22 mam 7 stron
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Oby nasze porody tez byly takie szybkie!! Ale super,ze masz juz Lilo...teraz czekamy na fote a Ty sie kuruj kochana!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejku Oliath gratulacje księżniczki!!! Widać, że to już trzecia na koncie, bo tempo to mało powiedziane, że ekspresowe!
No i co najważniejsze, cieszę się, że pomimo prekości nie masz żadnych szwów, no rewelacja Regenerujcie się szybciutko i wracajcie do nas!Tż wychodząc do pracy mnie rano obudził, a ja wstawałam, jak poparzona, bo pewnie Oli urodziła - nie było rozczarowania ![]() Cytat:
![]() Tzn. już wcześniej miałam naprawdę spory (wystarczyło napiąć mięśnie, żeby wyszedł ), ale teraz mam masakrę - jak tylko usiąde, uda robią się płaskie i całe w górkach i dolinach bleee normalnie nie mogę na to patrzeć Nie mogę się doczekać, aż Alek ze mnie wyjdzie, a ja się wezmę za siebie konkretnie... mam zamiar się porządnie wylaszczyć, bo już przed ciążą sobie nieźle pofolgowałam, a okres KP będzie fajnym do wprowadzenia zdrowych nawyków żywieniowychCytat:
![]() Co do temp - u nas to samo! Tak się kręciłam, że myślałam, że się popłaczę w pewnym momencie, rzucałam małym z jednego boku na drugi, cała lepka, już nawet balkon otworzyłam, coby się z komarami przywitać, bo nie mi8ałam czym oddychać... wiatr się zebrał taki, że myślałam, że może popada, a tu dalej nic koszmarJeszcze okazało się, że mam taki duży bęben, że jednak nie wejdę w przed ciążowe krótkie spodenki, a każda letnia sukienka którą mam podwija mi się na brzuchu tak, że majtki wystają także w taką pogodę mogę co najwyżej pocinać w legginasach
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona zaciskam mocno
Malinka, Perse za Was tez Lachryma to Ty dzis w miasto idziesz ?Jakierka, to czy mozna rozumiec, ze po długim niejedzeniu mięsa organizm zaczyna go traktowac jak "toksyne"? |
|
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
Anulka, Fiazo
za nowe tygodnieOliath wielkie gratulacje! Ucaluj Lilo od ciotek! iwona dla Ciebie!misiaczka no to czas na odpoczynek ![]() Kathe dzialejcie, dzialajcie ![]() Skylie za tydzienPerse trzymaj sie kochana Witam dziewczynki! Widze kolejne dobre wiesci na naszym watku Ja dzisiaj wyspana jak niemowle Pogoda poki co ekstra tzn nie za goraco i pochmurno wiec mam nadz ze dzisiaj bede sie dobrze czula i zrobie kajmaka i ogarne troche mieszkanie, a tak wogole to smigam do poloznej na 11.20 ciekawa jestem co powie na temat wiesiolka![]() Ide robic sniadanko. Dzisiaj twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba spiszę sobie czego mi brakuje do zapakowania torby szpitalnej i ogólnie na przyjecie nowego członka rodziny..ciągle mi się wydaje, że niewiele zostało, ale na bank się mylę Cytat:
Wierzę, że Mała jest śliczna.. nie mogę się doczekać zdjęcia. Mam nadzieję, że Oli też nam siebie pokaże ![]() Bardzo chętnie pisałabym do Ciebie ze szpitala, ale widzę, że lecimy podobnie w tc, więc nie wiem czy dasz radę rodzić i jeszcze info ode mnie słać
|
||
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to się nie spiesz. Zdecydowanie za szybko żeby maleństwo opuszczało brzuszek. ![]() Cytat:
Seksik był. Dziś będziemy powtarzać. Pojem czereśni- może zadziałają przeczyszczająco i coś to da i co jeszcze? Będę po prostu czekać.
|
||
|
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do wszystkich uczących się Dziewczynki życzę weny do nauki. Ja też się zaraz zbieram. Gratuluję wszystkich tygodni ![]() I przyznam się do czegoś DO MNIE W OGÓLE NIE DOCIERA ŻE ZA 4 DNI BĘDĘ MIEĆ SYNA Patrzę na pokoik i wszystkie rzeczy Antosia i swój brzuch i nie dociera to do mnie :banghead: Też tak macie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż jako pierworódka coś czuję, że nie mam co o takim marzyć ![]() Też mimo wszystko chciałabym zostać jak najdłużej w domu, bo tak jak nam oli zdążyła jeszcze wczoraj napisać - po co męczyć się w szpitalu, skoro można to przejść o wiele lepiej u siebie w domu? Jak zacznę rodzić i panikować, żeby jechać przy pierwszych skurczach, to proszę o soczysty opiernicz dziewczyny!
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie te komary są jakąś plagą, jak się przebudziłam o 5ej to Tz też i tak leżymy leżymy, a on nagle do mnie: Śpisz Kula? ja na to, że nie.. a on: podrap mnie po plecach bo mnie sk*rwiel przed chwilą ugryzł ![]() Ja mam tak nogi pociachane, że już nie wyrabiam paznokciami i szczotką się drapię ja muszę zainwestować w legginsy, bo ostatnie mi się zepsuły i teraz popierniczam w jeansach dzien w dzien
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie ciążowe- Od dwóch dni bolą mnie suty. I to dość mocno. W taki denerwujący, drażniący sposób. Są strasznie wrażliwe. Dziewczyny mające już siarę- czy to może być przepowiednia, że i u mnie coś popłynie?
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
gratuluję i witamy Lilo:-* oby wszelkie dolegliwości już sobie poszły od Ciebie! Cytat:
Witamy sie w 35 tygodniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

Michałku czas już wyjść z brzuszka

(Bezik nadal jest Tomaszkiem?
)
jeszcze nigdy, przenigdy nie widziałam na swoim ciele takiej ilości.. siadam, zginam nogę, oprę się o coś, wszędzie wyłazi cellulit..są nim 'zainfekowane' całe poślady, całe uda po kolana i nawet jak łydkach widzę i ramionach jak ścisnę skórę 
bardzo mocno obkurcza się macica, boli jak skurcze przy kilku cm.
zebym usłyszala, ze szyjka gotowa i jakies rozwarcie na pol palca czy cokolwiek 
sama nie mogę na siebie lookać 

przyszło lato, to i ochłodzenie się szykuje 

klask i:
bleee normalnie nie mogę na to patrzeć
koszmar