Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 08:18   #4081
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Z tych emocji zapomniałam, że dziś piątek i jak co piątek świętuję nowe tygodnie. Witamy się więc z Michasiem w 39 tc

Tylko gdzie ten poród?!
Michałku czas już wyjść z brzuszka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:20   #4082
Myszolka91
Raczkowanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

To juz kolejny porod i tak szybko. Jestem w szoku!
oli gratulacje i zdrowka dla malutkiej
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:23   #4083
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki moje kochane

Cały dzien spedziłam poza domem a wieczorem-niespodzianka-tescie przyjechali. Komary prawie mnie przy grilu zjadły :/

Byłam u gina...Szyjka zamknieta,nie skraca sie.Reszta w porzadku.Ginek powiedział ze nie znamy dnia ani godziny i w kazdej chwili moze byc niespodzianka i moga odejsc wody/chwycic skurcze ale patrzac z prespektywy szyjki to mam sie raczej nastawic na indukcje porodu w lipcu bo jest zupełnie na chwile obecną niegotowa ta szyja ale mamy przeciez jeszcze 2 tygodnie wiec sie moze pozmieniac wiec siedze grzecznie i czekam.Zbadał mnie dzis konkretnie,oczywiscie nadzerka po badania zaczela plamic i mam recepte na globulki :/ mam jeszcze mega mulący net ale postaram sie jutro zajrzec.W razie gdybym rodziła to dam znac na FB bo mi jako tako w fonie hula i czasem da sie tez wizaz podczytac.Alebo komus eska wysle :0 Do jutra
Rockyyy rozwinie się i u Ciebie, spokojna głowa

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Melduje ze Lilo ur sie o 23:45.
Jak bedzie cos wiecej wiadomo to dam znac.
O ja Cie kręcę

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

a może spróbuj jeszcze olejkiem kokosowym..też ma właściwości mocno nawilżające.. a później będziesz mogła go użyć na Tomaszku (Bezik nadal jest Tomaszkiem?)
co do cellulitu.. jestem zgorszona swoim ciałem jeszcze nigdy, przenigdy nie widziałam na swoim ciele takiej ilości.. siadam, zginam nogę, oprę się o coś, wszędzie wyłazi cellulit..są nim 'zainfekowane' całe poślady, całe uda po kolana i nawet jak łydkach widzę i ramionach jak ścisnę skórę
Już nie będę żadnego kupowała, bo olej arganowy to jest najlepsze co może być, a i tak wylazły. Dobrze, że tylko parę i to na bokach.. Bezik dalej Tomaszkiem, tak
Odnośnie cellulitu łączę się w bólu i jestem załamana jak ja ubiorę coś innego niż długie spodnie

Cytat:
OK mam szczegóły.
Cytuję wszystko co Oli napisała:

IP o 22:30, rozwarcie n 4, biegiem na porodówkę tam już rozwarcie na 6, kilka mega skurczy pod KTG i rozwarcie na 9, wody, główka ciężko szła i wyłam na całą dzielnice jak syrena przeciwlotnicze, wreszcie JEST moja księżniczka z klapniętym uszkiem, 52 cm i 3150 g. Mąż ledwo do domu dojechał musiał wracać do nas Teraz mi ją zabrali bardzo mocno obkurcza się macica, boli jak skurcze przy kilku cm.
Nie cieli i nie pękłam, więc jestem mega szczęśliwa. Lilo dwie godz ponad non stop ssała, ssaczek głodomorek. Na porodówce od wejścia do narodzin NIECAŁA GODZINA! Przezwali mnie pacjentką miesiąca.
A teraz umieram z głodu. NIC nie mam, tylko wodę (jakoś nie spakowałam )

Powiedz Madi że z postem 4003 (Oliath przyyyyj) utrafiła idealnie w moje parte

Ale esktra poród zaplanowany, do tego ekspresowy i bez nacinania.
OGROMNE GRATULACJE OLI I ucałuj od nas małą kruszynkę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wychodze do gina, trzymac kciuki zebym usłyszala, ze szyjka gotowa i jakies rozwarcie na pol palca czy cokolwiek
jakie tam na pół palca, na 5 cm już

Cytat:
Z tych emocji zapomniałam, że dziś piątek i jak co piątek świętuję nowe tygodnie. Witamy się więc z Michasiem w 39 tc

Tylko gdzie ten poród?!
poród w planach

Perse- za obchód!!!

Znowu się obudziłam o 5ej i nie spałam 30 minut, ale potem udało mi się usnąć. Pare razy się budziłam zlana potem, juz nie jestem w stanie wytrzymac tej pogody, a do tego wszystkiego mnie tną komary jak ta lala i drapię się na potęgę masakra po prostu.
A no i zdecydowałam- w poniedziałek spakuję sobie torbę do szpitala
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:23   #4084
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
ciągle mam nadzieję, że po ciąży choć trochę ten cellulit zniknie..

Jeszcze raz GRATULUJĘ!
Ja myślałam, że Lilo będzie malutka i poniżej 3 kg.. zwłaszcza, że się tak szybko urodziła.. a tu proszę..niezły ciężarek Buziaczki wielkie do Was ślemy

madi szamanka
W dużej części zniknie to tzw cellulit wodny i on właśnie w ciąży się gromadzi sama nie mogę na siebie lookać ale też mam plan zasponsorować sobie jakiś pakiet ujędrniająco odchudzająco anty cellulitisowy po porodzie... w sumie tyję dokładnie tak samo jak w pierwszej ciąży, a po niej baaaaardzo szybko wróciłam do wagi, a nawet wazylam mniej liczę, że teraz będzie podobnie

Cytat:
wychodze do gina, trzymac kciuki zebym usłyszala, ze szyjka gotowa i jakies rozwarcie na pol palca czy cokolwiek
No to kciukujemy !!! Ja kciukuje za rozwarcie na 1,5 palucha

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:24   #4085
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

dzisiaj moj ostatni dzień pracy
i żeby był lekki

idę do lab będę później jak mi tż da wejść na kompa

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:25   #4086
skylie
Wtajemniczenie

Oli- gratulacje!!!!! Witamy Lili !!!!!!!!!!! I dla Ciebie

Cytat:
Michałku czas już wyjść z brzuszka

Mela- położna mówiła, że jak trzeba wymieniać wkładkę do 2h po założeniu to znaczy że sączą się wody

Witam się w 38 tc!!!

Lecę nadrabiać

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:27   #4087
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
To juz kolejny porod i tak szybko. Jestem w szoku!
oli gratulacje i zdrowka dla malutkiej
U nas wszystkie pójdą tak szybko! To szczęśliwy wątek.

Na pewno przywitamy w końcu Milenkę, we wtorek Ghia ma cc, więc dzieciaczki będą pojawiały się regularnie!

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Witam się w 38 tc!!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:28   #4088
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zaraz się ogarniam i jadę do laboratorium, już czuję że dziś będzie ciężki dzień z gorąca jakie panuje ... do tej pory radziłam sobie z upałem, ale dziś chyba będę cały dzień moczyć nogi w misce z wodą
powodzenia
ja idę do labka w pon, żeby na spokojnie do czwartkowej wizyty mieć badania.. będzie już chłodniej..uff

Cytat:
Dzień dobry Dziś początek lata, więc świętujemy.
a do tej pory to była wiosna...z takimi upałami przyszło lato, to i ochłodzenie się szykuje

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
no i witamy sie z Oliwia w 37 tygodniu, yeeee. czyli koniec mojego zbierania odlezyn w lozku z tej okazji idziemy dzis z mezem na pizze

i miłego świętowania przy powrocie do normalności

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
na ten cellulit to polecam domowy masaz bankami chinskimi, a zeby efekty byly lepsze to ewentualnie jeszcze vacu step- super ujedrnia cialko i kg tez spadaja.
bańki mnie trochę przerażają a ten vacu step, to nie wiem czy u mnie w mieście coś takiego jest

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć. Ja nawet nie mam zrobionego tego badania i jakby cos sie teraz zaczęło to ja nie wiem, chyba w szpitalu by musieli to zrobić na szybko.
W moim szpitalu wtedy asekuracyjnie dają antybiotyk.. traktują taką pacjentkę jakby miała dodatni wynik

Cytat:

Cytat:

Tylko gdzie ten poród?!

no własnie.. obijasz się coś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:29   #4089
Renessme1985
Rozeznanie

Ja zaraz uciekam na zakupki do Lidla (kupie sobie tego rożka, co go tak zachwalacie, a co...), a potem z synkiem na plac zabaw na plażę potrzebuję go dzisiaj wymeczyć z rana, żeby mi w południe pospał troszkę, bo muszę się ogarnąć trochę z tym egzaminem jutrzejszym, bo serio kiepsko to widzę a dzisiaj na 16 też muszę na zajęcia pojechać.... Dzizyssss po kij mi to było

Pewnie jak wrócę, to już nowy wątek będzie i dwa nowe dzieciaczki

Perse, Malinka trzymam ogromne kciuki

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:31   #4090
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
i żeby był lekki

idę do lab będę później jak mi tż da wejść na kompa
Musi być

Cytat:
Oli- gratulacje!!!!! Witamy Lili !!!!!!!!!!! I dla Ciebie

Mela- położna mówiła, że jak trzeba wymieniać wkładkę do 2h po założeniu to znaczy że sączą się wody

Witam się w 38 tc!!!

Lecę nadrabiać
za tydzień

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:33   #4091
Agrafka86
Wtajemniczenie

Powiem Wam, że się trochę przeraziłam, bo Oli miała termin na 10.07, a tu tarara i już I tak troszkę się boję. Ja tam mam dopiero na 17.08 z jednej strony chciałabym już mieć Małego koło siebie, a z drugiej strony się boję

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:34   #4092
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
klask i::j upi:

Poród zaplanowany!!! Brawo!!!!

FOTO! FOTO! FOTO!
Foto będzie może jak mąż po południu przyjdzie i użyczy tel bo ze swojego nie może wysłać.

Cytat:

Tylko gdzie ten poród?!
No to już do roboty. Gotowy pokoik/kącik dla małego? To teraz umyj okna (zapraszam do siebie), podłogi pomyj na kolanach itd.

Cytat:
Ja i tak kilka razy dziennie zmieniam, bo ja luteinę muszę sobie aplikować 3x2!

Ola prosiła, żeby wam wszystkim podziękować za gratulacje. Mam wam przekazać, że faktycznie szybko poszło w szpitalu, ale ciut ryzykowała jadąc tak późno ze skurczami co 3 minuty bo potem tak szybko poleciały te cm. W sumie można liczyć, że rodziła od 17 tylko po prostu w domu!
Mała podobno ma czarniutkie włoski i jest prześliczna.
Tal jak się domyślałam Ola ma taki zastrzyk adrenaliny, że spać nie może i non stop się na mała patrzy.

Ja chciałam jeszcze od siebie dodać, że bardzo lubię przekazywać takie informacje i możecie wszystkie do mnie pisać ze szpitali
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:35   #4093
skylie
Wtajemniczenie

Fiazo-

Dzoan- ja ściskać nie muszę, a cellulit straszy na plecach, udach, pupie, rękach

Lachryma- co to jest ten vacu step? Bo zastanawiam się nad stepperem

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:36   #4094
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:

Ola prosiła, żeby wam wszystkim podziękować za gratulacje. Mam wam przekazać, że faktycznie szybko poszło w szpitalu, ale ciut ryzykowała jadąc tak późno ze skurczami co 3 minuty bo potem tak szybko poleciały te cm. W sumie można liczyć, że rodziła od 17 tylko po prostu w domu!
Tal jak się domyślałam Ola ma taki zastrzyk adrenaliny, że spać nie może i non stop się na mała patrzy.

Ja chciałam jeszcze od siebie dodać, że bardzo lubię przekazywać takie informacje i możecie wszystkie do mnie pisać ze szpitali
Brawa do dzielnych Kobitek i Mela to może zarzuć mi numerem to może kiedyś przekażesz mój poród

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:36   #4095
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

no bo Ola sobie założyła, że przed 20 i tak nie pojedzie, bo Ala ma hiszpański haha ekspresowa kobieta. Czekamy na zdjęcia małej Lilo i to koniecznie duża dziewczynka się urodziła!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-21, 08:39   #4096
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj moj ostatni dzień pracy

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
W dużej części zniknie to tzw cellulit wodny i on właśnie w ciąży się gromadzi sama nie mogę na siebie lookać ale też mam plan zasponsorować sobie jakiś pakiet ujędrniająco odchudzająco anty cellulitisowy po porodzie... w sumie tyję dokładnie tak samo jak w pierwszej ciąży, a po niej baaaaardzo szybko wróciłam do wagi, a nawet wazylam mniej liczę, że teraz będzie podobnie
moja pocieszycielka

Cytat:
Witam się w 38 tc!!!
zbliża się kolejny porodzik

Stary 2013-06-21, 08:39   #4097
magolina
Wtajemniczenie

Ooooooooo jakie super wiadomości

Oli serdecznie gratuluję Lilo Księżniczka na świecie
cieszę się,że tak szybko poszło.

Dobry

Lecę nadrabiać, bo od wczoraj od 22 mam 7 stron
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:40   #4098
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
OK mam szczegóły.

IP o 22:30, rozwarcie n 4, biegiem na porodówkę tam już rozwarcie na 6, kilka mega skurczy pod KTG i rozwarcie na 9, wody, główka ciężko szła i wyłam na całą dzielnice jak syrena przeciwlotnicze, wreszcie JEST moja księżniczka z klapniętym uszkiem, 52 cm i 3150 g. Mąż ledwo do domu dojechał musiał wracać do nas Teraz mi ją zabrali bardzo mocno obkurcza się macica, boli jak skurcze przy kilku cm.
Nie cieli i nie pękłam, więc jestem mega szczęśliwa. Lilo dwie godz ponad non stop ssała, ssaczek głodomorek. Na porodówce od wejścia do narodzin NIECAŁA GODZINA! Przezwali mnie pacjentką miesiąca.

Hehe ale utrafilam
Oby nasze porody tez byly takie szybkie!!
Ale super,ze masz juz Lilo...teraz czekamy na fote a Ty sie kuruj kochana!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:42   #4099
tweedledee
Zakorzenienie

Jejku Oliath gratulacje księżniczki!!! Widać, że to już trzecia na koncie, bo tempo to mało powiedziane, że ekspresowe! No i co najważniejsze, cieszę się, że pomimo prekości nie masz żadnych szwów, no rewelacja Regenerujcie się szybciutko i wracajcie do nas!

Tż wychodząc do pracy mnie rano obudził, a ja wstawałam, jak poparzona, bo pewnie Oli urodziła - nie było rozczarowania

Cytat:
a może spróbuj jeszcze olejkiem kokosowym..też ma właściwości mocno nawilżające.. a później będziesz mogła go użyć na Tomaszku (Bezik nadal jest Tomaszkiem?)
co do cellulitu.. jestem zgorszona swoim ciałem jeszcze nigdy, przenigdy nie widziałam na swoim ciele takiej ilości.. siadam, zginam nogę, oprę się o coś, wszędzie wyłazi cellulit..są nim 'zainfekowane' całe poślady, całe uda po kolana i nawet jak łydkach widzę i ramionach jak ścisnę skórę
Dzoan, ja też mam taki
Tzn. już wcześniej miałam naprawdę spory (wystarczyło napiąć mięśnie, żeby wyszedł), ale teraz mam masakrę - jak tylko usiąde, uda robią się płaskie i całe w górkach i dolinach bleee normalnie nie mogę na to patrzeć Nie mogę się doczekać, aż Alek ze mnie wyjdzie, a ja się wezmę za siebie konkretnie... mam zamiar się porządnie wylaszczyć, bo już przed ciążą sobie nieźle pofolgowałam, a okres KP będzie fajnym do wprowadzenia zdrowych nawyków żywieniowych
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Znowu się obudziłam o 5ej i nie spałam 30 minut, ale potem udało mi się usnąć. Pare razy się budziłam zlana potem, juz nie jestem w stanie wytrzymac tej pogody, a do tego wszystkiego mnie tną komary jak ta lala i drapię się na potęgę masakra po prostu.
A no i zdecydowałam- w poniedziałek spakuję sobie torbę do szpitala
En czyżby cię wątkowe porody natchnęły?

Co do temp - u nas to samo! Tak się kręciłam, że myślałam, że się popłaczę w pewnym momencie, rzucałam małym z jednego boku na drugi, cała lepka, już nawet balkon otworzyłam, coby się z komarami przywitać, bo nie mi8ałam czym oddychać... wiatr się zebrał taki, że myślałam, że może popada, a tu dalej nic koszmar

Jeszcze okazało się, że mam taki duży bęben, że jednak nie wejdę w przed ciążowe krótkie spodenki, a każda letnia sukienka którą mam podwija mi się na brzuchu tak, że majtki wystają także w taką pogodę mogę co najwyżej pocinać w legginasach
Stary 2013-06-21, 08:43   #4100
czarownica1
Zakorzenienie

Iwona zaciskam mocno

Malinka, Perse za Was tez

Lachryma to Ty dzis w miasto idziesz?

Jakierka, to czy mozna rozumiec, ze po długim niejedzeniu mięsa organizm zaczyna go traktowac jak "toksyne"?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:44   #4101
yevele
Zadomowienie

Cześć

Oliath serdeczne gratulacje! super że jesteście razem, szybkość porodu i waga małej - zazdroszczę
Stary 2013-06-21, 08:46   #4102
Marionette18
Raczkowanie

Anulka, Fiazo za nowe tygodnie

Oliath wielkie gratulacje! Ucaluj Lilo od ciotek! I czekamy na chociaz jedno malutkie zdjecie Twojej ksiezniczki

iwona dla Ciebie!

misiaczka no to czas na odpoczynek
Kathe dzialejcie, dzialajcie
Skylie za tydzien
Perse trzymaj sie kochana

Witam dziewczynki!
Widze kolejne dobre wiesci na naszym watku Oby bylo ich wkrotce wiecej A mi sie snilo ze Oliath urodzila o 1.18 wiec nawet moj sen wyprzedzila

Ja dzisiaj wyspana jak niemowle Pogoda poki co ekstra tzn nie za goraco i pochmurno wiec mam nadz ze dzisiaj bede sie dobrze czula i zrobie kajmaka i ogarne troche mieszkanie, a tak wogole to smigam do poloznej na 11.20 ciekawa jestem co powie na temat wiesiolka

Ide robic sniadanko. Dzisiaj twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:46   #4103
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
ciągle mam nadzieję, że po ciąży choć trochę ten cellulit zniknie..

Jeszcze raz GRATULUJĘ!
Ja myślałam, że Lilo będzie malutka i poniżej 3 kg.. zwłaszcza, że się tak szybko urodziła.. a tu proszę..niezły ciężarek Buziaczki wielkie do Was ślemy

madi szamanka
Hehe ja normalnie czulam,ze to ten moment,wiec musialam wesprzec kolezanke:thumbup:

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:47   #4104
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że się trochę przeraziłam, bo Oli miała termin na 10.07, a tu tarara i już I tak troszkę się boję. Ja tam mam dopiero na 17.08 z jednej strony chciałabym już mieć Małego koło siebie, a z drugiej strony się boję
też o tym myślałam.. urodziła prawie 3 tyg przed terminem
chyba spiszę sobie czego mi brakuje do zapakowania torby szpitalnej i ogólnie na przyjecie nowego członka rodziny..ciągle mi się wydaje, że niewiele zostało, ale na bank się mylę

Cytat:
Foto będzie może jak mąż po południu przyjdzie i użyczy tel bo ze swojego nie może wysłać.

Długo wytrzymała w domu.. ale ona już zaprawiona mamusia, to wiedziała na co sobie może pozwolić
Wierzę, że Mała jest śliczna.. nie mogę się doczekać zdjęcia. Mam nadzieję, że Oli też nam siebie pokaże

Bardzo chętnie pisałabym do Ciebie ze szpitala, ale widzę, że lecimy podobnie w tc, więc nie wiem czy dasz radę rodzić i jeszcze info ode mnie słać

Stary 2013-06-21, 08:47   #4105
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
No, no Ty to się nie spiesz. Zdecydowanie za szybko żeby maleństwo opuszczało brzuszek.

Cytat:

No to już do roboty. Gotowy pokoik/kącik dla małego? To teraz umyj okna (zapraszam do siebie), podłogi pomyj na kolanach itd.
Kącik w naszej sypialni gotowy. Torba spakowana. Myłam okna jakiś czas temu- po małym remoncie, bo się przykurzyły. Zrobię to chyba raz jeszcze Seksik był. Dziś będziemy powtarzać. Pojem czereśni- może zadziałają przeczyszczająco i coś to da i co jeszcze? Będę po prostu czekać.
Stary 2013-06-21, 08:47   #4106
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

No to kciukujemy !!! Ja kciukuje za rozwarcie na 1,5 palucha
To mnie trochę pocieszyłaś z tym cellulitem.

Do wszystkich uczących się Dziewczynki życzę weny do nauki. Ja też się zaraz zbieram.
Gratuluję wszystkich tygodni

I przyznam się do czegoś DO MNIE W OGÓLE NIE DOCIERA ŻE ZA 4 DNI BĘDĘ MIEĆ SYNA
Patrzę na pokoik i wszystkie rzeczy Antosia i swój brzuch i nie dociera to do mnie :banghead: Też tak macie?

Stary 2013-06-21, 08:50   #4107
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

To mimo wszystko i tak ekspresowy poród jak dla mnie
Chociaż jako pierworódka coś czuję, że nie mam co o takim marzyć

Też mimo wszystko chciałabym zostać jak najdłużej w domu, bo tak jak nam oli zdążyła jeszcze wczoraj napisać - po co męczyć się w szpitalu, skoro można to przejść o wiele lepiej u siebie w domu?

Jak zacznę rodzić i panikować, żeby jechać przy pierwszych skurczach, to proszę o soczysty opiernicz dziewczyny!
Stary 2013-06-21, 08:50   #4108
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
En czyżby cię wątkowe porody natchnęły?

Co do temp - u nas to samo! Tak się kręciłam, że myślałam, że się popłaczę w pewnym momencie, rzucałam małym z jednego boku na drugi, cała lepka, już nawet balkon otworzyłam, coby się z komarami przywitać, bo nie mi8ałam czym oddychać... wiatr się zebrał taki, że myślałam, że może popada, a tu dalej nic koszmar

Jeszcze okazało się, że mam taki duży bęben, że jednak nie wejdę w przed ciążowe krótkie spodenki, a każda letnia sukienka którą mam podwija mi się na brzuchu tak, że majtki wystają także w taką pogodę mogę co najwyżej pocinać w legginasach
Nie chcę potem w drodze na porodówkę podkładów w aptece kupować jakoś po prostu

U mnie te komary są jakąś plagą, jak się przebudziłam o 5ej to Tz też i tak leżymy leżymy, a on nagle do mnie: Śpisz Kula? ja na to, że nie.. a on: podrap mnie po plecach bo mnie sk*rwiel przed chwilą ugryzł
Ja mam tak nogi pociachane, że już nie wyrabiam paznokciami i szczotką się drapię

ja muszę zainwestować w legginsy, bo ostatnie mi się zepsuły i teraz popierniczam w jeansach dzien w dzien

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-21, 08:51   #4109
Anulka_p
Zakorzenienie

Pytanie ciążowe- Od dwóch dni bolą mnie suty. I to dość mocno. W taki denerwujący, drażniący sposób. Są strasznie wrażliwe. Dziewczyny mające już siarę- czy to może być przepowiednia, że i u mnie coś popłynie?
Stary 2013-06-21, 08:51   #4110
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Cytat:
OK mam szczegóły.

Hehe ciekawe Oli, czy się w szpitalu pochwalilas co jeszcze w domu wyczynialas przed porodem:-P

gratuluję i witamy Lilo:-* oby wszelkie dolegliwości już sobie poszły od Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
To mnie trochę pocieszyłaś z tym cellulitem.

Do wszystkich uczących się Dziewczynki życzę weny do nauki. Ja też się zaraz zbieram.
Gratuluję wszystkich tygodni

I przyznam się do czegoś DO MNIE W OGÓLE NIE DOCIERA ŻE ZA 4 DNI BĘDĘ MIEĆ SYNA
Patrzę na pokoik i wszystkie rzeczy Antosia i swój brzuch i nie dociera to do mnie :banghead: Też tak macie?

do mnie też nie dochodzi i boję się jak cholera...

Witamy sie w 35 tygodniu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości