Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 09:27   #4171
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Margos i Gluciatka

" co do rocky to ja tez bylam pozamykana :p hehehe lepiej niech Kape uszykuje Trzymamy kciuki za Perse i Malinke "

)
A czy Margo dzis wychodzi?dzis mi sie snilo,ze Saturninek,Glucik,Ferdus, Piotrus spal na wielkiej poduszce i sie dziwilam...ze przeciez na plasko mialy dzieci spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:27   #4172
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

A no i Czarowniczko za mame!!
Malinka rodzisz??

Tż dziś w pracy do 22 a ja kisne w domu, bo nawet nie zamierzam wychodzic w ten skwar. ..
Co do komarow to ja tez jestem cala pozarta..nawet na podbiciu stop :banghead:
Stary 2013-06-21, 09:27   #4173
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

czarownica
jestem za Twoim pomyslem z tym klubem i opisami porodow.
te ktore bede chcialy pisac tutaj, to moga, a jak ktos chce w klubie to moze w klubie!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:27   #4174
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hahaha :-D a Margo kiedy wraca?

Mowi Ze czekaja bo o 11jest obchod i bedzie wtedy wiedziec bo niewiadomo co z ta zoltaczka.

ale goracooooo:-((

karolajn mam!!!sciaglam.bedziesz z tego korzystac?ide rozkminic oco chodzi haha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:29   #4175
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Nadrobiłam

Gratuluję WSZYSTKICH rozpoczętych tygodni

Trzymam kciuki za wizyty, badania, i co kto potrzebuje

Czarowniczko mocne za zabieg mamy. I wszystkiego najlepszego dla niej z okazji urodzin, zdrowka przede wszystkim

Gratuluje wczorajszych wizyt

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wychodze do gina, trzymac kciuki zebym usłyszala, ze szyjka gotowa i jakies rozwarcie na pol palca czy cokolwiek
Oby cos sie ruszyło

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Pytanie ciążowe- Od dwóch dni bolą mnie suty. I to dość mocno. W taki denerwujący, drażniący sposób. Są strasznie wrażliwe. Dziewczyny mające już siarę- czy to może być przepowiednia, że i u mnie coś popłynie?
Mi wczoraj poleciała, i faktycznie od paru dni mam bardzo tkliwe sutki i takie dziwne, właśnie drażniące, może to ma związek???

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41420746]Wieeeelkie buziaki i ściski dla Ciebie Ola i dla Lilianny Pameli
jak cudnie że szybko, że bez cięcia, że dobrze się czujesz( mam nadzieję
u Ciebie ten 38 tc na rodzenie się sprawdził x 3 he he buziaki wielkie !!!!

a ja się dzisiaj witam w 38 tc

i stawiam soczki i oksytocynę dożylnie co niektórym na przyspieszenie bo mam dzisiaj Urodzinki
:happ y:[/QUOTE]

Kochana wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń, lekkiego porodu, zdrowego Leosia STO LAT

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41420839]Prawdopodobnie będę miała dzisiaj cięcie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse aż mi łezka poleciała będziesz dzisiaj tuliła Artusia, wyobrażam sobie jaka poczujesz ulge jak już Mały będzie na świecie. Zdrowy, silny. Bo tak będzie.
Trzymam z całych sił za Was kciuki jeszcze mocniej niż do tej pory

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Pani Prezes i Dziewczynki, mam taką propozycję:
może w Klubie założymy oddzielną dyskusję pt. nasze porody, gdzie bedziemy mogły zdac relacje z wydarzen porodówkowych?
Mysle, ze sa wsrod nas dziewczynki, ktore niechetnie na forum publicznym beda chciały sie dzielic wrazeniami...
taka niesmiala propozycja
Jestem za
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:29   #4176
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Cytat:

Jakierka, to czy mozna rozumiec, ze po długim niejedzeniu mięsa organizm zaczyna go traktowac jak "toksyne"?
Nie wiem czy jak toksyne, ale mieso samo z siebie jest ciezko strawne, trawi sie kilka godzin. I chyba zoladek nieco szwankuje gdy sie zaladuje go porzadnie mieskiem po dlugim okresie niejedzenia.
Ja po sobie tylko widze, ze jem duzo czesciej teraz i moze dzieki temu tez nie mam zaparc. A rok temu, gdy zaczelam jadac mieso niezle sie nameczylam z bolem brzucha i kto wie czy tym nie spowodowalam urazu mojego aniolka ;(

Dziewczyny, ja tak hurtowo trzymam za wizyty i gratuluje nowych tygodni Staram sie Was nadrabiac, ale to nielatwe

Stary 2013-06-21, 09:30   #4177
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Fajna ta apka,wciska sie tylko jedrn przycisk i licza sie skurcze :-P

Zuza

Razem
Stary 2013-06-21, 09:30   #4178
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oj to się ucz, podwójny wysiłek może zmobilizuje akcję
Zacznę od seksu i czereśni.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:30   #4179
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
[

Byłam u gina...Szyjka zamknieta,nie skraca sie.Reszta w porzadku.Ginek powiedział ze nie znamy dnia ani godziny i w kazdej chwili moze byc niespodzianka i moga odejsc wody/chwycic skurcze ale patrzac z prespektywy szyjki to mam sie raczej nastawic na indukcje porodu w lipcu bo jest zupełnie na chwile obecną niegotowa ta szyja ale mamy przeciez jeszcze 2 tygodnie wiec sie moze pozmieniac wiec siedze grzecznie i czekam.Zbadał mnie dzis konkretnie,oczywiscie nadzerka po badania zaczela plamic i mam recepte na globulki :/ mam jeszcze mega mulący net ale postaram sie jutro zajrzec.W razie gdybym rodziła to dam znac na FB bo mi jako tako w fonie hula i czasem da sie tez wizaz podczytac.Alebo komus eska wysle :0 Do jutra
CZy Laurze się nie spieszy , wie, że u nas takie upały to co się będzie pocić

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hahaha :-D a Margo kiedy wraca?

No właśnie ciekawe czy Piotruś ma żółtaczkę widoczną
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:30   #4180
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Melduje ze Lilo ur sie o 23:45.
Jak bedzie cos wiecej wiadomo to dam znac.

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Jeszcze mi powiedzcie jak poznac ze sie wody sacza? I gdzie papierek lakmusowy sie kupuje? Bo w aptekach nie za bardzo.

mamy kolejnego maluszka gratulacje Oliath

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:31   #4181
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
czarownica
jestem za Twoim pomyslem z tym klubem i opisami porodow.
te ktore bede chcialy pisac tutaj, to moga, a jak ktos chce w klubie to moze w klubie!
no tak mi sie wydaje ze dobre by to było. bo na oficjalu np. ja nie chce sie dzielic takimi intymnymi sprawami, gdzie kazdy moze to przeczytac nawet jesli jestem anonimowa, a klub to nasza prywatna strefa
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:31   #4182
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
[LEFT]
Kochana damy radę. Myślisz, ze po co zmieniałam tel? Żeby mieć dostęp do neta i na bieżąco wam pisać co się dzieje,
wyobraziłam sobie Ciebie na fotelu, rodzącą, przącą, ze smartfonem w ręce i otwartą aplikacją wizaż

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:33   #4183
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Pani Prezes i Dziewczynki, mam taką propozycję:
może w Klubie założymy oddzielną dyskusję pt. nasze porody, gdzie bedziemy mogły zdac relacje z wydarzen porodówkowych?
Mysle, ze sa wsrod nas dziewczynki, ktore niechetnie na forum publicznym beda chciały sie dzielic wrazeniami...
taka niesmiala propozycja
ja też za
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:33   #4184
tweedledee
Zakorzenienie

ita, fiazo dziewcz6yny za nowe tygodnie

Cytat:
Marzyć możesz, a nawet musisz. Ważne jest nastawienie.

Często się zdaża, że niestety w takim wypadku cierpią i ludzie bo jak taka sarna wpadnie przez szybę to może i zabić.
Wiem, dlatego jak mantrę póki co powtarzam, że urodzę w 38tc
Liczę że chociaż na tyle mi szczęścia w życiu wystarczy, że się spełni

Co do takich wypadków - niedaleko mojej rodzinnej miejscowości był parę miesięcy temu taki wypadek... zaznaczę na biało bo dla niektórych może to być mało przyjemna lektura

Dziewczyna wracała nocą z pracy samochodem - na tych terenach jest dość sporo gęstych lasów. Wyobraźcie sobie, że jeleń wybiegł przed maskę, ale nie jej, tylko facetowi, który jechał z naprzeciwka. Tamten stuknął jelenia, który z impetem wleciał dziewczynie do auta. Jeleń oczywiście zmarł, ale przedtem w tym ogormnych stresie zdarł dziewczynie twarz kopytami miała mnóstwo operacji, ponoć całkiem nieźle się czuję, ale twarz niestety jak wiadomo poharatana
Stary 2013-06-21, 09:34   #4185
d0tkaaa
Zakorzenienie

Surka,Margos pisala ze albo jej dziecko jest chinczykiem albo zaczyna miec zoltaczke a to bylo chyba wczoraj... dam Wam znac jak bd wiedziala wiecej...

moxna pic kawe po porodzie?zwykla,badz zbozoeek(rozpuszczalna albo zbozowae?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-21, 09:34   #4186
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jak toksyne, ale mieso samo z siebie jest ciezko strawne, trawi sie kilka godzin. I chyba zoladek nieco szwankuje gdy sie zaladuje go porzadnie mieskiem po dlugim okresie niejedzenia.
Ja po sobie tylko widze, ze jem duzo czesciej teraz i moze dzieki temu tez nie mam zaparc. A rok temu, gdy zaczelam jadac mieso niezle sie nameczylam z bolem brzucha i kto wie czy tym nie spowodowalam urazu mojego aniolka ;(

Dziewczyny, ja tak hurtowo trzymam za wizyty i gratuluje nowych tygodni Staram sie Was nadrabiac, ale to nielatwe

u mnie zoladek slabo sobie radzi z trawieniem miesa, w ciazy to juz wogole masakra. obiad potrafi mi zalegac do poznych godzin wieczornych, mieso jakby sie kwasilo w zoladku, dlatego unikam, choc czasem zjem piers. a teraz jeszcze ta afera z antybiotykami w "kurach" to juz wogole odstawie bo mi sie niedobrze robi na sama mysl o nich.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:35   #4187
Myszolka91
Raczkowanie

Jestem dzis taka oslabiona ze chodzic nie moge,podbrzusue boli od rana nawet no-spa nie pomaga a o 15 wizytya u dentysty. ciezki dzien mnie czeka
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:35   #4188
Agrafka86
Wtajemniczenie

Pytania mam: Rozkladamy dzisiaj basen. Moje pytanie Czy moge sie w nim pluskac

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:37   #4189
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Surka,Margos pisala ze albo jej dziecko jest chinczykiem albo zaczyna miec zoltaczke a to bylo chyba wczoraj... dam Wam znac jak bd wiedziala wiecej...

Zbożowa można normalnie

A co do zwykłej, to czytała artykuł w prasie bobaskowej, że jeśli kobieta piła kawę przed ciążą i w jej trakcie, to w czasie karmienia też na jakąś lekką może sobie pozwolić
Stary 2013-06-21, 09:38   #4190
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja po wizycie
na KTGkilka skurczow, ale tak na 60, mam nieregularne
gin powiedzial ze to przepowiadajace i moga ustapic na kilka dni i pozniej przyjsc te wlasciwe wiec porod tuz tuz ale pozniej mnie zbadal i mowil ze szyjka zamknieta i na razie nie ma oznak porodu ;/
co do wagi malego to najpeirw jak go zmierzyl to mial 4.300!!! pozniej 3.600 wiec mowil ze ok 4 powinien miec ;/ a co dalej?! boje sie...
a to 38 tc wiec teoretycznie 2 tyg jeszcze
nastepna wizyte mam na 4 lipca, nie wiem czy wytrzymam do niej oby nie
Stary 2013-06-21, 09:38   #4191
dzoan
Zakorzenienie

ciekawe co tam u Malinki..

Chciałam tak w ogóle zwrócić uwagę, że strasznie spamujecie od rana.. ledwo nadążam, a ciągle tu jestem

Stary 2013-06-21, 09:38   #4192
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie zoladek slabo sobie radzi z trawieniem miesa, w ciazy to juz wogole masakra. obiad potrafi mi zalegac do poznych godzin wieczornych, mieso jakby sie kwasilo w zoladku, dlatego unikam, choc czasem zjem piers. a teraz jeszcze ta afera z antybiotykami w "kurach" to juz wogole odstawie bo mi sie niedobrze robi na sama mysl o nich.
Ja akurta jestem bardzo mięsna, w ciąży to już w ogóle, ale kury bym nie tknęła... zjadłam może z parę razy i jeszcze wcale mi nie smakowała tak jakby organizm sam selekcjonował, co jest dla mnie dobre i zdrowe
Stary 2013-06-21, 09:39   #4193
Neni1984
Zakorzenienie

Oliath gratulacje!!!!!!!! I znów nie opanowałam łez
Ale wspaniale!!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:39   #4194
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja mysle ze musimy szybko ten watek wykonczyc, aby juz kolejna czesc w tytule miala cos o rozpakowywaniu!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:39   #4195
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Podpinam się pod pytanie bo wczoraj do teściów kupiliśmy wielki basen i nie wiem czy mogę w nim tylek moczyc

Dotka- bede korzystać z tej apki, bo chyba bardziej przejrzysta niz stoper

Tak moje futro zdycha w upal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1371800392205.jpg (97,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-06-21, 09:40   #4196
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Zbożową na pewno normlną nie wiem.

Cytat:
Jak najbardziej i wypluskaj się za mnie
Stary 2013-06-21, 09:40   #4197
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Jestem dzis taka oslabiona ze chodzic nie moge,podbrzusue boli od rana nawet no-spa nie pomaga a o 15 wizytya u dentysty. ciezki dzien mnie czeka
Powinnaś więcej odpoczywać i leżeć. Z twoją szyjką w twoim tc to wskazane. A mocno cię boli?

Cytat:
Ja bym się w taka pogodę nie zastanawiała nawet, tylko wskakiwała.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:40   #4198
Neni1984
Zakorzenienie

I zmykam się ogarnąć, bo ledwo wstałam to lapka odpaliłam
Nie spałam dziś prawie wcale, bo było mi duszno i strasznie waliło grzmotami u nas. Strasznie!!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:41   #4199
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Co do takich wypadków - niedaleko mojej rodzinnej miejscowości był parę miesięcy temu taki wypadek... zaznaczę na biało bo dla niektórych może to być mało przyjemna lektura

Dziewczyna wracała nocą z pracy samochodem - na tych terenach jest dość sporo gęstych lasów. Wyobraźcie sobie, że jeleń wybiegł przed maskę, ale nie jej, tylko facetowi, który jechał z naprzeciwka. Tamten stuknął jelenia, który z impetem wleciał dziewczynie do auta. Jeleń oczywiście zmarł, ale przedtem w tym ogormnych stresie zdarł dziewczynie twarz kopytami miała mnóstwo operacji, ponoć całkiem nieźle się czuję, ale twarz niestety jak wiadomo poharatana
straszne

Stary 2013-06-21, 09:41   #4200
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Tak moje futro zdycha w upal
Wcale mu się nie dziwę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości