|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Witam z rana
![]() Jak ja się modle o deszcz Tylko mnie nie linczujcie za to, ale z zapchanymi zatokami, katarem i kaszlem to żyć się w takim upale nie da :/Nie wiem jak ja dziś wytrzymam :/ Masakrycznie się czuje, a na 11 na wizytę. Pewnie znów będę mieć przepuklinę, bo kaszle jak gruźlik :/ Ale cieszę się, bo naszej malej to ja już miesiąc nie widziałam ciekawe jaka duża już jest ![]() Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() Ja zdam relacje wieczorkiem
|
|
|
|
#2852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
![]() Wyjezdzacie gdzieś na urlop?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Witam w upalny dzień,
Anoula ja stosuję Pregna Plus- są malutkie, fajne do połknięcia, nie "odbija mi się nimi" - a np. Vitaminer Mama to ledwo w żołądku utrzymywałam, zawsze chciał mnie opuścić A i mają kwasy DHA, EPA i Omega3. Muszę się zebrać i iść pozałatwiać milion spraw: zakupy, fryzjer [niby tylko grzywka, ale i tak z domu wyjść muszę na upał, by tam dotrzeć] i kilka rzeczy do przeprowadzki. Eh... Jak wstałam sikać o 4.30 to było na termometrze 25stopni. Teraz nawet nie patrzę bo wolę nie wiedzieć ![]() malinka ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie [ostatnio nawet co 2] i za każdym razem mam usg, bo lekarz sprawdza w ten sposób czynność serca Bejbziola. Chodzę na NFZ, kolejki straszne, ale każda pacjentka w ciąży ma usg minimum raz w miesiącu. Powodzenia na wizytach!
|
|
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jak mi ich Tż nie zabierze Dzięki, dzisiaj muszę coś kupić |
||
|
|
|
#2855 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Właśnie wróciłam do domu i na samą myśl o tym że muszę iść na miasto aż mnie skręca... mam wielką ochotę zaglądnąć do lumpka ale jutro zabieram się za przebieranie worów u teściowej więc bez sensu żebym jeszcze coś dokupowała .Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() W ogóle zastanawiam się co u Ilony, z tego co pamiętam to wczoraj wszystko miało się wyjaśnić... czy coś pokręciłam ? Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-21 o 09:26 |
|||||
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak w ogóle to witamy sie z Kacperkiem- nadal leniem!!!!! w 24 tygodniu
|
|
#2859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten upalny ranek
![]() Cytat:
W sumie to tak sama z siebie,oczywiście zwracamy jej uwagę,ze ma dziękować, mówic proszę,dzien Dobry i do widzenia.Potrafi ze sto razy dziennie powiedzieć"prosze bardzo!",jak cos daje,podaje,przynosi itd.![]() Cytat:
Cytat:
I współczuje stresu-myslałam,że nasz limit już wyczerpany Głowa do góry!Dzidziuś zdrowy jest!A ja wczoraj troche obkupiłam Synka-mam 3 kartony ubranek po synku siostry na romziar 56-68,ale nie moze mieć pzreciez wszystkiego po kuzynie ![]() De28 ja tez zawsze kupuje córce w H&M na promocjach,ale tym razem wzięłam dla synka,bo córa na góóóóórę ubrań.Lili wzięłam tylko 8 par majtusiów,bo wciąz uczymy się wołania i sikania na wc Zapotrzebowanie na majtki spore
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
|
|
|
#2860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za 24 tydzieńCytat:
||
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
piękne ciuszki ! a ten body z tygrysem
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 24 tydzień.Leniuszek ten Kacperek mój Jaśko za to nadrabia za wszystkie dzieciaczki z tego forum, w nocy aż spać nie mogłam tak mi się w brzuchu wiercił ciekawe jak długo będzie taki rozbrykany... ![]() Coralady przepiękne te ciuszki będzie mały modniś
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie daje o sobie znać Szkoda tylko,że podczas wizyt się buntuje
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mój podczas ostatniego USG był tak nisko że mi lekarz majtki odchylał i mimo tego nie mógł go namierzyć tak jak tego chciał, poza tym zakładał sobie rączki i nóżki na głowę i się przed nami chował , a jak lekarz przełączył na 3D żeby zrobić jedno ładne zdjęcie twarzyczki to się dupką przekręcił i się więcej nie pokazał. A teraz jak szaleje
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój hrabia na ostatniej wizycie nawet nóżki nie chciał podnieść,rączka na główkę i sobie leżał jak król
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się czy wszystko ok... a wczoraj jadłam czereśnie a on nic, ani drgnie... nie wiem czy sie inaczej ułozył czy jak .. ale mam schiza a wizyta za tydzień ..
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ostatnio schizowałam bo się mi 2 czy 3 dni nie ruszał w ogóle, próbowałam jeść słodycze które go zazwyczaj ruszają i popijałam cole a on nic. Dlatego zapytałam położnej co jest grane a ona wytłumaczyła mi że dzieciaczki też czasami mają lenia tak jak i my ![]() Także spokojnie bo napewno nic złego się nie dzieje
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój księciunio te,z jest leniem ![]() ![]() ![]() Tylko ja jestem prawie trzy tygodnie do tylu od Ciebie.. tlumacze sobie tym, że takie 400g to można jeszcze słabo czuć, tymbardziej że w zeszłym tyodniu na usg fikał jak oszalały a ja tego nie czułam;/ |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jaka tu cisza od rana, a oczywiście jak się czymś zajme to się tak gaduły rozgadacie że ciężko Was będzie nadrobić
.Miałam iść na miasto ale mój Damian zadzwonił że zwolni się wcześniej z pracy i mnie podrzuci gdzie będę chciała, usłyszałam "jesteś w ciąży i szybciej się męczysz, a powinnaś o siebie dbać, jest gorąco więc Cię podwiozę gdzie tylko będziesz chciała" i obiecał że kupi mi dzisiaj wentylator A teraz zabieram się za ogarnianie własnego pokoju, bo jeszcze trochę i trzeba będzie się na dobre przeprowadzić do Damiana. Muszę ogarnąć rzeczy które nazbierałam przez lata, bo póki co tyle ich mam że jakbym się miała wyprowadzać to musiałabym pogadać z Damiana szwagrem żeby wziął kontener ze złomu i postawił pod moim balkonem bo inaczej bym się z tym wszystkim nie zabrała
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-21 o 10:43 |
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to dobrze:P a ja od wczoraj na l4
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2872 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejny upalny dzień!
Wpadam na chwilkę i zaraz zmykam na zakupy, później upiekę ciacho ucierane z truskawkami i zrobię obiadek. Fajny, rodzinny weekend mi się zapowiada i cała jestem uśmiechnięta ![]() Ale mnie komary pociachały ostatnio, buuu - zadrapę się na śmierć. Ilonka odezwij się do nas! Jak wyniki bety? Czekamy! Cytat:
za 5 z egzaminu i za córeczkę! Ciekawe czy się potwierdzi na kolejnej wizycie! Cytat:
Nie martw się na zapas, pewnie wszystko jest ok, ale lepiej sprawdzić. Nie stresuj się bo się dzieciaczkowi udzieli! Trzymam kciuki mocno! Cytat:
My jesteśmy na tym samym etapie malinko, ja mam 19.07 USG i nie mogę się doczekać, tak bym chciała wiedzięc czy będzie córcia czy synek, a to jeszcze miesiąc czasu... Cytat:
Cytat:
Polenimy się razem Lekarka nie robiła problemu? Bo pamiętam, że się martwiłaś czy Ci da. Coś ściemniałas czy powiedzialas wprost?
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
A ja wygrzebałam z szafki wentylatorek na usb
Dostałam w zeszłym roku od mamy TŻta na imieniny, wtedy to było na zasadzie - ja:"eee... dziękuję.... nie trzeba się było wysilać"; Mama TŻ: "Nie wysilałam się, mam od dwóch lat w szufladzie, jest okazja to go mogę się pozbyć". Więc konsternacja u mnie była równa ale teraz jest idealny!
|
|
|
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten okropny skwar. Wczoraj o 9 rano miałam w cieniu 24 stopnie, dzisiaj jadłam śniadanie i o 8.45 było już 31...
Pracę wzięłam do domu, więc na szczęście się nie plątam nigdzie w tym ukropie, ale dzisiaj mnie to czeka bo muszę jechać wydrukować i oprawić mgr... No ale jak mus to mus. Jeszcze muszę skoczyć do fotografa zapytać go, czy przypadkiem nie ma moich zdjęć z zeszłego roku na dysku bo mam ładne to by mi je na dyplomowe wywołał bo teraz jestem blada i mam pełno wyprysków i nawet mi się nie chce patrzeć na siebie :P Nie dziękujemy jeszcze w sprawie płci, za 3 tygodnie przekonamy się, czy faktycznie Mąż będzie mieć 2 kobiety w domu Na razie jest mi trochę ckliwo bo imię dla chłopca już było takie pewne, takie Nasze, a tu na dziewczynkę zero opcji... Tzn opcji mnóstwo, ale to ciągle nie jest to...Gratuluję udanych wizyt i kolejnych ujawnionych płci ![]() Aaby chyba Ty pisałaś o echu serduszka, trzymam żeby wszystko było ok.Swoją drogą jest Nas tutaj trochę z sercowymi dolegliwościami jak widzę... Coralady ja wczoraj miałam w rękach tego pajacyka batmana i jeszcze super mana bo właśnie po wizycie wyskoczyliśmy na wyprzedaże na dziecięcy h&m, ale na razie lipa.. Kupiłam tylko 2 body z długim rękawkiem po 10 zł za sztukę, świetne gatunkowo. Za 3 tyg kolejna wizyta to wtedy już powinni przecenić więcej niż 1 rządek wieszaków to może zaszaleję ![]() Czy Wy też nie macie apetytu w tym upale? Zjadłam śniadanie przed 9 i normalnie już by mnie ssało, a teraz nic, zjadłam 2 nektarynki i trochę bobu i stykło.. A na obiad fasolka więc muszę złapać klimat na jedzenie ![]() I oczywiście za dzisiejsze wizyty
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, przydadzą się
![]() Dodzwoniłam się do poradni - echo na 19 lipca Osiwieję do tego czasu
|
#2876 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez mam jakis koszmarny balagan w glowie pisalyscie o problemach z facetami,no i chyba przyszla moja kolej straszliwie sie sklocilam wczoraj na swieta noc ze swoim...od slowa do slowa i wyszla jakas mega awantura.masakra,spac nie moglam,zbeczalam sie jak zwykle,wiec wsumie pospalam z tego wszystkiego 3-4 godziny,oczy rano jak debil napuchniete i co...do pracy.teraz siedze i tylko mysle,mysle,mysle...co bedzie jak takie klotnie sie powtorza jak maluszek bedzie w lozeczku (nie moge przeciez wykluczyc,ze nie)...ech,panika jakas mnie zlapala,co z nas za rodzina bedzie...wiem,ze jedna czy dwie klotnie nie czynia zaraz z nas zlego malzenstwa,bo kochamy sie i watpliwosci nie ma...tylko przychodza takie chwile,ze burzliwe charaktery wychodza na wierzch:/a wiecie co jest najgorsze,ze swoich szkolen przedmalzenskich zapamietalam niestety statystyki odnosnie dzieci z rozbitych malzenstw...a my oboje pochodzimy z takich rodzin "porozwodowych".norma lnie na tym kursie poczulam jakbym byla skazana na porazke...w takich chwilach jak dzis przypominaja mi sie te ksiedza wywody,niekoniecznie mile,niekoniecznie sluszne...a w niedziele mamy pierwsza rocznice ![]() tlumacze sobie,ze teraz nie moge sie dolowac i smucic,bo Tymulek moj jakos to pewnie odczuwa Cytat:
|
||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ też jest z takiej rodziny, ojciec od nich odszedł jak ten miał 15 lat, czasami sobie tak myślę, że jednak zobi jak swój ojciec,, zostawi mnie i Nelkę, ale za kawałek mi przechodzi bo wiem, że TŻ ma do tej pory żal do ojca i wiem że tak samo nie postąpi główka do góry! bo i maluszek też odczuwa tą sytuację! dzisiaj się takiej superanckej rady posłuchałam, że aż śmiać mi się chciało ![]() otóż, jedna znajoma mojej mamy powiedziała że mam nie krzyżować rąk na piersiach, w tym wypadku na brzuchu, bo jak opieram tak ręce to mi się brzuch opuszcza przez to
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-21 o 11:19 |
|
|
|
|
#2878 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja te bodziaki też za 10zł,więc żal było nie brać ![]() No i tez nie mam apetytu przez ten upał... Cytat:
Cytat:
W rampersie w Batmana mam zamiar ze szpitala malucha przywieść I tyrys tez mi sie bardzo podoba
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
peppermint
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Coralady synek miał być Tymonek.. I teraz trwają pertraktacje, ale nigdy o dziewczynkowym imieniu nie rozmawialiśmy... Może za 3 tyg okaże się jednak, że chłopczyk?
![]() Peppermint kochana nie możesz myśleć takimi kategoriami. Wasi rodzice się porozchodzili a wcale z rozwodowych rodzin nie musieli być, więc to że wy jesteście Was nie skreśla na starcie. Wiecie jak to jest i na pewno zrobicie wszystko, żeby Wasze dziecko nie musiało tego doświadczyć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Tylko mnie nie linczujcie za to, ale z zapchanymi zatokami, katarem i kaszlem to żyć się w takim upale nie da :/

za dzisiejsze wizyty
A i mają kwasy DHA, EPA i Omega3.

w 24 tygodniu

Ślub 25.08.2012