Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 08:56   #2851
issia88
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Witam z rana

Jak ja się modle o deszcz Tylko mnie nie linczujcie za to, ale z zapchanymi zatokami, katarem i kaszlem to żyć się w takim upale nie da :/

Nie wiem jak ja dziś wytrzymam :/ Masakrycznie się czuje, a na 11 na wizytę. Pewnie znów będę mieć przepuklinę, bo kaszle jak gruźlik :/ Ale cieszę się, bo naszej malej to ja już miesiąc nie widziałam ciekawe jaka duża już jest

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Ja zdam relacje wieczorkiem
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:00   #2852
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam

ale upał... normalnie wytrzymac sie nie da a do południa jeszcze daleko

Gratuluje Wszystkim udanych wizyt i poznanych płci

Powiedzcie mi jak jest wykonywane to usg połówkowe?- czy to musi być 3d bądź 4d czy są jakieś inne opcje? ja się za bardzo na tym nie znam...

czy Wam też krwawia dziąsła? mi od kilku dni strasznie. cos specjalnego stosujecie na nie?

za dzisiejsze wizyty
Ja połówkowe miałam normalnie robione.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja połówkowe miałam normalnie nie 3 D więc to nie musi być 3D ani 4D.

Witam się w upalny piątek u nas w cieniu 26 stopni dzisiaj chyba się rozpłynę, a tak w ogóle to dzisiaj ostatni dzień w pracy i 2 tygodnie urlopu.
To sobie odpoczniesz
Wyjezdzacie gdzieś na urlop?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:01   #2853
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam w upalny dzień,

Anoula ja stosuję Pregna Plus- są malutkie, fajne do połknięcia, nie "odbija mi się nimi" - a np. Vitaminer Mama to ledwo w żołądku utrzymywałam, zawsze chciał mnie opuścić A i mają kwasy DHA, EPA i Omega3.

Muszę się zebrać i iść pozałatwiać milion spraw: zakupy, fryzjer [niby tylko grzywka, ale i tak z domu wyjść muszę na upał, by tam dotrzeć] i kilka rzeczy do przeprowadzki. Eh... Jak wstałam sikać o 4.30 to było na termometrze 25stopni. Teraz nawet nie patrzę bo wolę nie wiedzieć

malinka ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie [ostatnio nawet co 2] i za każdym razem mam usg, bo lekarz sprawdza w ten sposób czynność serca Bejbziola. Chodzę na NFZ, kolejki straszne, ale każda pacjentka w ciąży ma usg minimum raz w miesiącu.

Powodzenia na wizytach!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:18   #2854
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
egzamin na podyplomówce zdany na 5 i już jestem wolna.

Wczoraj byłam na wizycie, obejrzałam maleństwo Fikało sobie raz w jedną, raz w drugą, i póki co jest DZIEWCZYNKĄ następna wizyta 18.07 o 18:00. Wtedy mi jeszcze potwierdzi, ciekawe...Bo tak czułam od jakiegoś czasu, że to ONA Zobaczymy, na razie wiemy my i moja szwagierka, która była ze mną i się domyśliła
Podwójne gratulacje

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
I po połówkowym...

Dziękuję wszystkim za kciuki
Niestety mamy skierowanie do poradni genetycznej na echo serduszka, bo jest jakieś ognisko w komorze
A poradnia dziś jak na złość nie przyjmuje

Ech... Coś nam to dziecko od początku sporą dawkę stresu zapewnia

Czy któraś z Was robiła echo serca dziecka?

Powodzenia, oby z maluszkiem było wszystko ok

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Pochwalisz się pózniej jakimś foto obrączek?
Jak mi ich Tż nie zabierze

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam w upalny dzień,

Anoula ja stosuję Pregna Plus- są malutkie, fajne do połknięcia, nie "odbija mi się nimi" - a np. Vitaminer Mama to ledwo w żołądku utrzymywałam, zawsze chciał mnie opuścić A i mają kwasy DHA, EPA i Omega3.
)
Dzięki, dzisiaj muszę coś kupić
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:22   #2855
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Właśnie wróciłam do domu i na samą myśl o tym że muszę iść na miasto aż mnie skręca... mam wielką ochotę zaglądnąć do lumpka ale jutro zabieram się za przebieranie worów u teściowej więc bez sensu żebym jeszcze coś dokupowała .

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Gratuluję ruchów, poznanych płci i udanych wizyt. Moja bez sensu (no poza tym, że niuńka mi pomachała )- dalej leży za nisko, żeby zobaczyć główkę, więc nic nie sprawdziła mi dziś, no ale tak czułam, że mi się nie przemieściła.

Kot Kazimierz

Mała Zołza

Mya mnie też nie trzeba będzie za bardzo namawiać na to morze

Dzidzia ale Was ostatnio dopadło
Ważne że chociaż ją widziałaś i wiesz że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się tak z rana
Wow po raz pierwszy udaje mi się meldować jako pierwsza na wątku

Zbieram się na wizytę,może uda się posłuchać serduszka mojego stukacza pukacza

Miłego dnia

U mnie już do słońca 26 stopni

za wizyty
czekamy na relacje

Cytat:
hej dziewczyny

gratuluję wizyt, poznanych płci i radości z zobaczenia naszych dzieciaczków!

rzadko piszę, ale zaglądam, chyba jeszcze nie poszłam w zapomnienie?
egzamin na podyplomówce zdany na 5 i już jestem wolna. Tylko czemu taka zalatana? a to to, a to tamto, z pracy do domu, teraz robimy ogrodzenie, za moment taras i cały czas się coś dzieje. Dziś TŻ ma urodziny więc dziś imprezka, a jutro trochę większa.

Wczoraj byłam na wizycie, obejrzałam maleństwo Fikało sobie raz w jedną, raz w drugą, i póki co jest DZIEWCZYNKĄ następna wizyta 18.07 o 18:00. Wtedy mi jeszcze potwierdzi, ciekawe...Bo tak czułam od jakiegoś czasu, że to ONA Zobaczymy, na razie wiemy my i moja szwagierka, która była ze mną i się domyśliła

Myślałam, że da mi żelazo bo mam hgb 11,2 ale powiedziała, że poniżej 11,00 jest wskazanie. Więc mam brać witaminy (Feminobion, ale nie powiedziała który więc chyba wezmę ten classic) , Aspargianin i jeść wołowinkę, szpinak itd.
Koleżanka poleciła koktaj pietruszkowy: natka, cytryna i woda, to do blendera i chlup. Piła całą ciąże i zero anemii.

A zdziwiłam się ,bo przytyłam tylko 1,5 kg od ostatniej wizyty, a od początku to ciężko powiedzieź bo ostatnio zawsze ważyłam w granicach 64,5 - 65 kg, a teraz 66,5. A wszyscy mówią, ze mam spory brzuch,hmm.

Miłego dnia mamuśki
Gratuluję dziewczynki i zdanego egzaminu

Cytat:
I po połówkowym...

Niestety mamy skierowanie do poradni genetycznej na echo serduszka, bo jest jakieś ognisko w komorze

Napewno wszystko będzie dobrze, ale sprawdzić trzeba, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam..
ja mega zla i zirytowana...\
na wczorajszej wizycie nie dosc ze sie oczekalam godzine w kolejce to jak weszlam juz do usg brzuch gotowy a ona do mnie:to dopiero 17 tydzien.....za wczesnie to usg nie ma sensu;/niech pani za miesiac przyjdzie a ja do niej;nawet nie mozna plci podgladnc? a ona no nie ma sensu bo dziecko na ultrasonog.za duze a przez brzuszek za male;/to usg sie robi od 20 do 22 tyg ...

wiec zirytowana wstalam powiedzialam dooobrze to umowie sie za miesiac;/ masakra jakas;/ wczesniejsza lekarka jak dzwinilam co z 1 ciaza do niej chodzilam tez kazala przyjsc ok 20 tyg masakra kazdy mnie zwleka;( pewnie sie dowiem dopiero za miesiac ..18 lipca usg masakra jakas

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

zazdraszczaaam wakacji,my nie wiem czy w tym rou gdzies pojedziemy,maz ma za miesiac urlop mielismy jechac do zakopca ale nie wiem,chcemy cos uskladac kasy bo brak oszczednosci przez remonty domku a maz jeszcze chce prace zmienic bo ten szef go wkurza;/ nie wiem jak to bedzie moze sie wybierzemy na 2/3 dni gdzies na domki nad zalew,w tantym roku byla solina, obwodnica jezdzilismy przez ustrzyki,krakow przejazdem i bedzin.
Jak tak bardzo chcesz podglądnąć maluszka to może umów się na samo USG gdzie indziej ?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

W ogóle zastanawiam się co u Ilony, z tego co pamiętam to wczoraj wszystko miało się wyjaśnić... czy coś pokręciłam ?

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-21 o 09:26
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:29   #2856
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
W ogóle zastanawiam się co u Ilony, z tego co pamiętam to wczoraj wszystko miało się wyjaśnić... czy coś pokręciłam ?
Pisala, ze wczoraj miała mieć wyniki, wiec może odezwie się dzisiaj Oby miała dobre wieści
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:31   #2857
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Właśnie wróciłam do domu i na samą myśl o tym że muszę iść na miasto aż mnie skręca... mam wielką ochotę zaglądnąć do lumpka ale jutro zabieram się za przebieranie worów u teściowej więc bez sensu żebym jeszcze coś dokupowała .

czekamy na relacje

Jak tak bardzo chcesz podglądnąć maluszka to może umów się na samo USG gdzie indziej ?

Z tego co pisała to wczoraj miała odebrać wyniki bety... też jestem ciekawa co u niej...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-21, 09:43   #2858
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
I po połówkowym...

nie martw się na zapas. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam

ale upał... normalnie wytrzymac sie nie da a do południa jeszcze daleko

Gratuluje Wszystkim udanych wizyt i poznanych płci

Powiedzcie mi jak jest wykonywane to usg połówkowe?- czy to musi być 3d bądź 4d czy są jakieś inne opcje? ja się za bardzo na tym nie znam...

czy Wam też krwawia dziąsła? mi od kilku dni strasznie. cos specjalnego stosujecie na nie?

za dzisiejsze wizyty
można normalnie zrobić

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam w upalny dzień,

Muszę się zebrać i iść pozałatwiać milion spraw: zakupy, fryzjer [niby tylko grzywka, ale i tak z domu wyjść muszę na upał, by tam dotrzeć] i kilka rzeczy do przeprowadzki. Eh... Jak wstałam sikać o 4.30 to było na termometrze 25stopni. Teraz nawet nie patrzę bo wolę nie wiedzieć

malinka ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie [ostatnio nawet co 2] i za każdym razem mam usg, bo lekarz sprawdza w ten sposób czynność serca Bejbziola. Chodzę na NFZ, kolejki straszne, ale każda pacjentka w ciąży ma usg minimum raz w miesiącu.

Powodzenia na wizytach!
dokładnie
Cytat:
Dzień dobry

czekamy na relacje

też sie zastanawiam co u niej... moglaby dać znać....

a tak w ogóle to witamy sie z Kacperkiem- nadal leniem!!!!! w 24 tygodniu
Stary 2013-06-21, 09:44   #2859
coralady
Wtajemniczenie

Witam w ten upalny ranek

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Nie ma co, mamy bardzo kulturalne dzieci no ale przynajmniej nauczyłam swojego, że jak coś daje do mówi "posie mama", jak dostaje coś to mówi "kuje" i nawet mu się zdarzy "bobly" powiedzieć jak kogoś kogo znamy mijamy;D

a co do imienia twojej córci to też się nad takim zastanawiam jeśli będzie u nas córeczka jeszcze o Poli myślałam ale ostatecznie to żadne na 100% mi nie pasuje;D
motylku to moja jest bardzo kulturalnaW sumie to tak sama z siebie,oczywiście zwracamy jej uwagę,ze ma dziękować, mówic proszę,dzien Dobry i do widzenia.Potrafi ze sto razy dziennie powiedzieć"prosze bardzo!",jak cos daje,podaje,przynosi itd.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Wszystko jest ok, Dzidziuś rośnie zdrowo, ma 8.5 cm, razem z nóżkami mierzy prawie 12 cm, fikał pięknie, machał Nam rączusiami, ma żołądek, brzuszek cały, serduszko bije i ....

na chwilę obecną jest DZIEWCZYNKĄ !!!!!
Gratuluje dziewczynki!

Cytat:
I po połówkowym...

abby mysle,ze nie masz sie czym martwic,bardzo czesto wykonuja echo serca.Jeśli tylko zauważą jakieś nawet najmnijesze odstepstwo od normy.Moja siostra miałam w ciązy z synkeim robione 3 razy,a Mikołaj jest zdrów jak ryba.

I współczuje stresu-myslałam,że nasz limit już wyczerpanyGłowa do góry!Dzidziuś zdrowy jest!

A ja wczoraj troche obkupiłam Synka-mam 3 kartony ubranek po synku siostry na romziar 56-68,ale nie moze mieć pzreciez wszystkiego po kuzynie

De28 ja tez zawsze kupuje córce w H&M na promocjach,ale tym razem wzięłam dla synka,bo córa na góóóóórę ubrań.Lili wzięłam tylko 8 par majtusiów,bo wciąz uczymy się wołania i sikania na wc Zapotrzebowanie na majtki spore
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yae.jpg (32,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yflu.jpg (39,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rdj8.jpg (37,8 KB, 10 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:50   #2860
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

można normalnie zrobić

dokładnie

za 24 tydzień

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam w ten upalny ranek

motylku to moja jest bardzo kulturalnaW sumie to tak sama z siebie,oczywiście zwracamy jej uwagę,ze ma dziękować, mówic proszę,dzien Dobry i do widzenia.Potrafi ze sto razy dziennie powiedzieć"prosze bardzo!",jak cos daje,podaje,przynosi itd.

Gratuluje dziewczynki!

abby mysle,ze nie masz sie czym martwic,bardzo czesto wykonuja echo serca.Jeśli tylko zauważą jakieś nawet najmnijesze odstepstwo od normy.Moja siostra miałam w ciązy z synkeim robione 3 razy,a Mikołaj jest zdrów jak ryba.

I współczuje stresu-myslałam,że nasz limit już wyczerpanyGłowa do góry!Dzidziuś zdrowy jest!

A ja wczoraj troche obkupiłam Synka-mam 3 kartony ubranek po synku siostry na romziar 56-68,ale nie moze mieć pzreciez wszystkiego po kuzynie

De28 ja tez zawsze kupuje córce w H&M na promocjach,ale tym razem wzięłam dla synka,bo córa na góóóóórę ubrań.Lili wzięłam tylko 8 par majtusiów,bo wciąz uczymy się wołania i sikania na wc Zapotrzebowanie na majtki spore
Piękne ciuszki!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-21, 09:51   #2861
ryba91
Zakorzenienie

piękne ciuszki ! a ten body z tygrysem śliczności
Stary 2013-06-21, 09:52   #2862
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

można normalnie zrobić

dokładnie

za 24 tydzień.
Leniuszek ten Kacperek mój Jaśko za to nadrabia za wszystkie dzieciaczki z tego forum, w nocy aż spać nie mogłam tak mi się w brzuchu wiercił ciekawe jak długo będzie taki rozbrykany...

Coralady przepiękne te ciuszki będzie mały modniś
Stary 2013-06-21, 09:54   #2863
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
za 24 tydzień.
Leniuszek ten Kacperek mój Jaśko za to nadrabia za wszystkie dzieciaczki z tego forum, w nocy aż spać nie mogłam tak mi się w brzuchu wiercił ciekawe jak długo będzie taki rozbrykany...

Mój też bryka,że aż miłoWłaśnie daje o sobie znaćSzkoda tylko,że podczas wizyt się buntuje

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-21, 09:58   #2864
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też bryka,że aż miłoWłaśnie daje o sobie znaćSzkoda tylko,że podczas wizyt się buntuje
dokładnie ! . Mój podczas ostatniego USG był tak nisko że mi lekarz majtki odchylał i mimo tego nie mógł go namierzyć tak jak tego chciał, poza tym zakładał sobie rączki i nóżki na głowę i się przed nami chował , a jak lekarz przełączył na 3D żeby zrobić jedno ładne zdjęcie twarzyczki to się dupką przekręcił i się więcej nie pokazał. A teraz jak szaleje
Stary 2013-06-21, 10:01   #2865
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie ! . Mój podczas ostatniego USG był tak nisko że mi lekarz majtki odchylał i mimo tego nie mógł go namierzyć tak jak tego chciał, poza tym zakładał sobie rączki i nóżki na głowę i się przed nami chował , a jak lekarz przełączył na 3D żeby zrobić jedno ładne zdjęcie twarzyczki to się dupką przekręcił i się więcej nie pokazał. A teraz jak szaleje
Hihi udane te Nasze dzieciaczki
Mój hrabia na ostatniej wizycie nawet nóżki nie chciał podnieść,rączka na główkę i sobie leżał jak król

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-21, 10:01   #2866
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
za 24 tydzień.

ejj.. mój za to taki ruchliwy na kazym badaniu USG że ja nie wiem.. lekarzze nie potrafią zmierzyć czasami ... ehh.. martwie sie bo ostatnio sie trochę przemęczyłam, cały czas pratycznie w pracy jestem, do tego ta pogoda, nogi wiecznie spuchnięte..
boję się czy wszystko ok... a wczoraj jadłam czereśnie a on nic, ani drgnie... nie wiem czy sie inaczej ułozył czy jak .. ale mam schiza a wizyta za tydzień ..
Stary 2013-06-21, 10:06   #2867
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również życzę udanego wypoczynku

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:06   #2868
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
ejj.. mój za to taki ruchliwy na kazym badaniu USG że ja nie wiem.. lekarzze nie potrafią zmierzyć czasami ... ehh.. martwie sie bo ostatnio sie trochę przemęczyłam, cały czas pratycznie w pracy jestem, do tego ta pogoda, nogi wiecznie spuchnięte..
boję się czy wszystko ok... a wczoraj jadłam czereśnie a on nic, ani drgnie... nie wiem czy sie inaczej ułozył czy jak .. ale mam schiza a wizyta za tydzień ..
Rybko spokojnie bo napewno wszystko jest w porządku
Ja też ostatnio schizowałam bo się mi 2 czy 3 dni nie ruszał w ogóle, próbowałam jeść słodycze które go zazwyczaj ruszają i popijałam cole a on nic. Dlatego zapytałam położnej co jest grane a ona wytłumaczyła mi że dzieciaczki też czasami mają lenia tak jak i my
Także spokojnie bo napewno nic złego się nie dzieje
Stary 2013-06-21, 10:27   #2869
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:

można normalnie zrobić

dokładnie

Mój księciunio te,z jest leniem
Tylko ja jestem prawie trzy tygodnie do tylu od Ciebie..
tlumacze sobie tym, że takie 400g to można jeszcze słabo czuć, tymbardziej że w zeszłym tyodniu na usg fikał jak oszalały a ja tego nie czułam;/
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:35   #2870
domii29
Zakorzenienie

W ogóle jaka tu cisza od rana, a oczywiście jak się czymś zajme to się tak gaduły rozgadacie że ciężko Was będzie nadrobić .
Miałam iść na miasto ale mój Damian zadzwonił że zwolni się wcześniej z pracy i mnie podrzuci gdzie będę chciała, usłyszałam "jesteś w ciąży i szybciej się męczysz, a powinnaś o siebie dbać, jest gorąco więc Cię podwiozę gdzie tylko będziesz chciała" i obiecał że kupi mi dzisiaj wentylator bo się ugotować można. Chyba w końcu coś do niego dotarło, albo zmienił podejście od kąd wie że będzie miał syna i duma go rozpiera

A teraz zabieram się za ogarnianie własnego pokoju, bo jeszcze trochę i trzeba będzie się na dobre przeprowadzić do Damiana. Muszę ogarnąć rzeczy które nazbierałam przez lata, bo póki co tyle ich mam że jakbym się miała wyprowadzać to musiałabym pogadać z Damiana szwagrem żeby wziął kontener ze złomu i postawił pod moim balkonem bo inaczej bym się z tym wszystkim nie zabrała

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-21 o 10:43
Stary 2013-06-21, 10:36   #2871
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
88? Ja myślałam, że starsza jesteś nie wiem czemu... tak jakos mi się wymyśliło. Ale staro nie wyglądasz, nie martw się

Mam to samo, wydaje mi się, że to normalne w ciąży, środek ciężkości się zmienia itp.... Tylko na boku jak leże to nie boli
hehehe no to dobrze:P a ja od wczoraj na l4

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:54   #2872
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam się w kolejny upalny dzień!
Wpadam na chwilkę i zaraz zmykam na zakupy, później upiekę ciacho ucierane z truskawkami i zrobię obiadek. Fajny, rodzinny weekend mi się zapowiada i cała jestem uśmiechnięta
Ale mnie komary pociachały ostatnio, buuu - zadrapę się na śmierć.

Ilonka odezwij się do nas! Jak wyniki bety? Czekamy!

Cytat:
hej dziewczyny

egzamin na podyplomówce zdany na 5 i już jestem wolna. Tylko czemu taka zalatana? a to to, a to tamto, z pracy do domu, teraz robimy ogrodzenie, za moment taras i cały czas się coś dzieje. Dziś TŻ ma urodziny więc dziś imprezka, a jutro trochę większa.

za 5 z egzaminu i za córeczkę! Ciekawe czy się potwierdzi na kolejnej wizycie!

Cytat:
I po połówkowym...

Chyba Magalska miała robić echo serduszka, prawda?
Nie martw się na zapas, pewnie wszystko jest ok, ale lepiej sprawdzić. Nie stresuj się bo się dzieciaczkowi udzieli! Trzymam kciuki mocno!

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam..
ja mega zla i zirytowana...\
na wczorajszej wizycie nie dosc ze sie oczekalam godzine w kolejce to jak weszlam juz do usg brzuch gotowy a ona do mnie:to dopiero 17 tydzien.....za wczesnie to usg nie ma sensu;/niech pani za miesiac przyjdzie a ja do niej;nawet nie mozna plci podgladnc? a ona no nie ma sensu bo dziecko na ultrasonog.za duze a przez brzuszek za male;/to usg sie robi od 20 do 22 tyg ...
To miało być połówkowe tak? Dziwne, że Ci nie powiedzieli, że to będzie za wcześnie... ja to jak się umawiam to zawszę podaję datę OM i sobie Panie sprawdzają czy będzie ok. Tylko się naczekałaś i nic nie załatwiłaś.
My jesteśmy na tym samym etapie malinko, ja mam 19.07 USG i nie mogę się doczekać, tak bym chciała wiedzięc czy będzie córcia czy synek, a to jeszcze miesiąc czasu...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma wrażenie utraty bądź osłabienia czucia na skórze brzucha :/?
.
Nic takiego nie zauważyłam.

Cytat:

Jakie cuda nakupowałaś! Ten komplecik piękny, ale chyba to jakiś więkrzy rozmiar co?

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
hehehe no to dobrze:P a ja od wczoraj na l4
Polenimy się razem Lekarka nie robiła problemu? Bo pamiętam, że się martwiłaś czy Ci da. Coś ściemniałas czy powiedzialas wprost?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:56   #2873
nasturcja7667
Zadomowienie

A ja wygrzebałam z szafki wentylatorek na usb Dostałam w zeszłym roku od mamy TŻta na imieniny, wtedy to było na zasadzie - ja:"eee... dziękuję.... nie trzeba się było wysilać"; Mama TŻ: "Nie wysilałam się, mam od dwóch lat w szufladzie, jest okazja to go mogę się pozbyć". Więc konsternacja u mnie była równa ale teraz jest idealny!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:02   #2874
Azealia
Raczkowanie

Witam się w ten okropny skwar. Wczoraj o 9 rano miałam w cieniu 24 stopnie, dzisiaj jadłam śniadanie i o 8.45 było już 31...
Pracę wzięłam do domu, więc na szczęście się nie plątam nigdzie w tym ukropie, ale dzisiaj mnie to czeka bo muszę jechać wydrukować i oprawić mgr... No ale jak mus to mus. Jeszcze muszę skoczyć do fotografa zapytać go, czy przypadkiem nie ma moich zdjęć z zeszłego roku na dysku bo mam ładne to by mi je na dyplomowe wywołał bo teraz jestem blada i mam pełno wyprysków i nawet mi się nie chce patrzeć na siebie :P

Nie dziękujemy jeszcze w sprawie płci, za 3 tygodnie przekonamy się, czy faktycznie Mąż będzie mieć 2 kobiety w domu Na razie jest mi trochę ckliwo bo imię dla chłopca już było takie pewne, takie Nasze, a tu na dziewczynkę zero opcji... Tzn opcji mnóstwo, ale to ciągle nie jest to...

Gratuluję udanych wizyt i kolejnych ujawnionych płci

Aaby chyba Ty pisałaś o echu serduszka, trzymam żeby wszystko było ok.
Swoją drogą jest Nas tutaj trochę z sercowymi dolegliwościami jak widzę...

Coralady ja wczoraj miałam w rękach tego pajacyka batmana i jeszcze super mana bo właśnie po wizycie wyskoczyliśmy na wyprzedaże na dziecięcy h&m, ale na razie lipa.. Kupiłam tylko 2 body z długim rękawkiem po 10 zł za sztukę, świetne gatunkowo. Za 3 tyg kolejna wizyta to wtedy już powinni przecenić więcej niż 1 rządek wieszaków to może zaszaleję

Czy Wy też nie macie apetytu w tym upale? Zjadłam śniadanie przed 9 i normalnie już by mnie ssało, a teraz nic, zjadłam 2 nektarynki i trochę bobu i stykło.. A na obiad fasolka więc muszę złapać klimat na jedzenie

I oczywiście za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-06-21, 11:05   #2875
aaby
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, przydadzą się
Dodzwoniłam się do poradni - echo na 19 lipca Osiwieję do tego czasu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:06   #2876
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Obudzilam się z toną krwi w nosie.
W nocy spać się nie dało, bo ukrop-zero przepływu powietrza. Mówiłam ze w tym roku będzie mordercze lato. A to tak na prawdę jeszcze nie lato.

Musze z Młodą zrobić jakąś laurkę tatusiowi.na pewno będzie mu miło.
A poza tym jestem znowu bez sił. Nie mogę sobie w głowie uporządkować tego natłoku złych zdarzeń. Aż boje się kolejnych dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie smutaj

ja tez mam jakis koszmarny balagan w glowiepisalyscie o problemach z facetami,no i chyba przyszla moja kolejstraszliwie sie sklocilam wczoraj na swieta noc ze swoim...od slowa do slowa i wyszla jakas mega awantura.masakra,spac nie moglam,zbeczalam sie jak zwykle,wiec wsumie pospalam z tego wszystkiego 3-4 godziny,oczy rano jak debil napuchniete i co...do pracy.teraz siedze i tylko mysle,mysle,mysle...co bedzie jak takie klotnie sie powtorza jak maluszek bedzie w lozeczku (nie moge przeciez wykluczyc,ze nie)...ech,panika jakas mnie zlapala,co z nas za rodzina bedzie...wiem,ze jedna czy dwie klotnie nie czynia zaraz z nas zlego malzenstwa,bo kochamy sie i watpliwosci nie ma...tylko przychodza takie chwile,ze burzliwe charaktery wychodza na wierzch:/
a wiecie co jest najgorsze,ze swoich szkolen przedmalzenskich zapamietalam niestety statystyki odnosnie dzieci z rozbitych malzenstw...a my oboje pochodzimy z takich rodzin "porozwodowych".norma lnie na tym kursie poczulam jakbym byla skazana na porazke...w takich chwilach jak dzis przypominaja mi sie te ksiedza wywody,niekoniecznie mile,niekoniecznie sluszne...a w niedziele mamy pierwsza rocznice

tlumacze sobie,ze teraz nie moge sie dolowac i smucic,bo Tymulek moj jakos to pewnie odczuwa

Cytat:

tygrys i batman moimi faworytami
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:17   #2877
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja tez mam jakis koszmarny balagan w glowiepisalyscie o problemach z facetami,no i chyba przyszla moja kolejstraszliwie sie sklocilam wczoraj na swieta noc ze swoim...od slowa do slowa i wyszla jakas mega awantura.masakra,spac nie moglam,zbeczalam sie jak zwykle,wiec wsumie pospalam z tego wszystkiego 3-4 godziny,oczy rano jak debil napuchniete i co...do pracy.teraz siedze i tylko mysle,mysle,mysle...co bedzie jak takie klotnie sie powtorza jak maluszek bedzie w lozeczku (nie moge przeciez wykluczyc,ze nie)...ech,panika jakas mnie zlapala,co z nas za rodzina bedzie...wiem,ze jedna czy dwie klotnie nie czynia zaraz z nas zlego malzenstwa,bo kochamy sie i watpliwosci nie ma...tylko przychodza takie chwile,ze burzliwe charaktery wychodza na wierzch:/
a wiecie co jest najgorsze,ze swoich szkolen przedmalzenskich zapamietalam niestety statystyki odnosnie dzieci z rozbitych malzenstw...a my oboje pochodzimy z takich rodzin "porozwodowych".norma lnie na tym kursie poczulam jakbym byla skazana na porazke...w takich chwilach jak dzis przypominaja mi sie te ksiedza wywody,niekoniecznie mile,niekoniecznie sluszne...a w niedziele mamy pierwsza rocznice

tlumacze sobie,ze teraz nie moge sie dolowac i smucic,bo Tymulek moj jakos to pewnie odczuwa
peppermint, nie myśl o tym w ten sposób, że jak jesteście z "porozwodowych" rodzin to u Was też tak będzie, bo wcale być nie musi...
mój TŻ też jest z takiej rodziny, ojciec od nich odszedł jak ten miał 15 lat, czasami sobie tak myślę, że jednak zobi jak swój ojciec,, zostawi mnie i Nelkę, ale za kawałek mi przechodzi bo wiem, że TŻ ma do tej pory żal do ojca i wiem że tak samo nie postąpi

główka do góry! bo i maluszek też odczuwa tą sytuację!

dzisiaj się takiej superanckej rady posłuchałam, że aż śmiać mi się chciało
otóż, jedna znajoma mojej mamy powiedziała że mam nie krzyżować rąk na piersiach, w tym wypadku na brzuchu, bo jak opieram tak ręce to mi się brzuch opuszcza przez to
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-21 o 11:19
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:24   #2878
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jakie cuda nakupowałaś! Ten komplecik piękny, ale chyba to jakiś więkrzy rozmiar co?
To na lato będzie,rozmiar 68.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Nie dziękujemy jeszcze w sprawie płci, za 3 tygodnie przekonamy się, czy faktycznie Mąż będzie mieć 2 kobiety w domu Na razie jest mi trochę ckliwo bo imię dla chłopca już było takie pewne, takie Nasze, a tu na dziewczynkę zero opcji... Tzn opcji mnóstwo, ale to ciągle nie jest to...

Coralady ja wczoraj miałam w rękach tego pajacyka batmana i jeszcze super mana bo właśnie po wizycie wyskoczyliśmy na wyprzedaże na dziecięcy h&m, ale na razie lipa.. Kupiłam tylko 2 body z długim rękawkiem po 10 zł za sztukę, świetne gatunkowo. Za 3 tyg kolejna wizyta to wtedy już powinni przecenić więcej niż 1 rządek wieszaków to może zaszaleję

Czy Wy też nie macie apetytu w tym upale?
Jakie imię mieliście dla synka wybrane?Ja znów miałam dla córki,a dla synka za chiny nie mogę wymysleć,żeby mi spasowało.

Ja te bodziaki też za 10zł,więc żal było nie brać

No i tez nie mam apetytu przez ten upał...

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, przydadzą się
Dodzwoniłam się do poradni - echo na 19 lipca Osiwieję do tego czasu
Dasz rade aaby!Wszystko jest ok z Dzidziusiem!To tylko kontrolne badanie.

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

tygrys i batman moimi faworytami
peppermint party będziecie cudowną rodzinką.Związek wymaga pracy obu stron...niestety trzeba starać się każdego dnia,tym bardziej teraz jak w drodze jest wasze dziecko.Każde związki mają gorsze dni,ale to nie znaczy,że nie można tego naprawić.Pogadaj z mężem,powiedz co Ci na sercu leży.I nie denerwuj się,bo Tymusiowi to nie służy.

W rampersie w Batmana mam zamiar ze szpitala malucha przywieśćI tyrys tez mi sie bardzo podoba
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:25   #2879
ryba91
Zakorzenienie

peppermint
Stary 2013-06-21, 11:28   #2880
Azealia
Raczkowanie

Coralady synek miał być Tymonek.. I teraz trwają pertraktacje, ale nigdy o dziewczynkowym imieniu nie rozmawialiśmy... Może za 3 tyg okaże się jednak, że chłopczyk?

Peppermint kochana nie możesz myśleć takimi kategoriami. Wasi rodzice się porozchodzili a wcale z rozwodowych rodzin nie musieli być, więc to że wy jesteście Was nie skreśla na starcie. Wiecie jak to jest i na pewno zrobicie wszystko, żeby Wasze dziecko nie musiało tego doświadczyć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości