|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Dzień dobry
OLIATH kochana gratuluję Perse trzymam kciuki za cc ![]() Malinko biedulko mam nadzieję, że się w końcu ruszy u Ciebie Neni gratuluje umowy męża i kasy z ubezpieczenia resztę zaraz nadrobię jak dam rade bo to dzisiaj zdecydowanie nie mój dzień. Pierwszy raz w ciąży tak źle się czuję, duszno mi niesamowicie a u nas dzisisja po burzy wg innych jest czym oddychać, słabo mi się robiło co chwilę jak byłam na zakupach, wątroba coś mnie pobolewa, mdli mnie, ciężko mi powietrze złapać, ogólnie do du..y się czuję
|
#4532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie szykuje jakąś niespodziankę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla tych które nie widziały Prokopia w akcji ![]() http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...owa,91343.html Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-21 o 13:59 |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Cytat:
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Elaine, bardzo fajny kacik dla Igorka i super, ze TZ tak sie angazuje w jego dekorowaniu
![]() Kayka, gratuluje coruni Mela, wszystkiego dobrego dla Ciebie i meza na kolejne szczesliwe lata Jestem daleko w tyle i pewnie juz Malinka urodzila, ale ja wole czytac od tylu, bo takie napiecie sie tworzy zanim dojdzie sie do finiszu
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Mela 5ta jest drewniana niby
![]() http://www.kwiatyzgorzelec.com/cieka...ocznice-slubu/ |
|
|
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w 34 tc i też czuje czasem takie napieranie, a czasem mam wrażenie, że Mały sobie rączką gmera w pochwie
|
|
|
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam czasami taki dzień, że każdy zaczepia Cytat:
Cytat:
|
|
#4539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do siostry, to żadna choroba, ja to nazywam zrytym beretem po prostu ona właśnie lubi szczupłe dziewczyny, zawsze sama taka była i w ciąży doznała szoku. Ja tylko żaluję, że nie dość, że wszystko zrzuciła, to jeszcze poszło z nadwyżką, bo małą prawie 2 lata karmiła![]() Cytat:
Sama po sobie wiem, że nie wyglądam odpychająco i paskudnie, ale mimo wszystko tu i ówdzie robią się już niezłe góry i doliny
|
|
#4540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja czasami się czuję jak świnka bo jak mnie dorwie mega głód to pakuję do michy wszystko co w ręce mi wpadnie raz nawet Tż tak na mnie dziwnie popatrzył jak jadłam ![]() Cytat:
tylko obawiam się, że patrząc w lustro ta sentencja wyleci mi z głowy ![]() Wstawiam Wam foty tych moich zakupów, pudło w ekspozycji artystycznej ![]() ps własnie zauważyłam, że dostałam przelew z zusu, jadę wieczorem po moje pudło ha
|
||
|
|
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może tak się czuje pierwsze skurcze przepowiadające? albo rozciąganie miednicy? we wtorek zapytam gina, na szczęscie wrócił juz z urlopu
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Dorotka jakie gustowne białe skarpetki do sandałków ![]() ![]() najlepsza para w tv, a pani kłody pieńkowskiej nie znoszę wręcz, zachowuje się jakby nigdy kijka z doopy nie wyciągała
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prezent bardzo ładny |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
patrząc po wynikach sondy póki co jesteśmy mega zdecydowane
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Szykuje się i jadę do moich dziewczyn ze szpitala, zawiozę im lody
o 13 był obiad to będzie akurat na deser
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Jak baby w ciąży
|
#4547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my idziemy w sobotę na ślub do koleżanki, ale tylko do kościoła, na przyjęcie nie dam rady i kupilam im szampana różowego, wydrukowałam na ładnym papierze własnoręcznie robione etykietki, ze to szampan rocznicowy i ze mozna go wypić tylko 22 czerwca oraz zyczenia, nakleiłam na ten szampan, obwiązałam kokardą i tyle. Najgorsze jest to że mam tak spuchniete nogi że chyba w sandalkach pójde, albo japonkach, bo inne buty |
|
|
|
|
#4548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj, powiedz coś o sobie Cytat:
Cytat:
Cytat:
i gratuluję córeczkijutro jedziemy do siostry tz po wózek
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
skręciło mnie po labie, tak mi się źle wkuła, że krew ciurkiem się lała i mam niezłą sznytę na ręce do tego bolała jak diabli i przeleżałam cały ten czas
teraz idę trochę na spacer jak wrócę to posiedzę z Wami i zobaczę co nowego się wydarzyło |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, który tytuł najfajniejszy
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Może chociaż raz wygra moja propozycja
![]()
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mela wszystkiego dobrego i zycze wam 100 lat razem
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjadłam kalafiora. Zostalo troszkę, ale chcę, żeby Małgosia też zjadła bo lubi, a zaraz ją mąż z przedszkola przywiezie. Ale mam taką ochotę na resztkę!
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakierka: wyklajanie ściany dużo frajdy mu przyniosło )) Przerzucilam się na teł..chyba się trochę położę bo okresowo się dzisiaj czuje
|
|
#4559 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle jak czytam ile ważyłyście a ile Wam przybyło to łapie doła
Ja startowałam już z niezłą wagą niestety a Wy takie chudzinki. Jedyne pocieszenie, że przytyłam póki co 6,5kg.
|
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Tysia, aremalgos z tym uciskiem na kapę (
) może chodzi o to, że akurat dzieciaczki tak się jakoś ułozyły, że napierają akurat na szyjkę. Mój paciak ma czasem takie dni, że wybitnie uciska mi pęcherz i wtedy też nie za dobrze się czuję, mam wrażenie, że mi siki sam wyciśnie bez mojej kontroli ![]() Mela u Was też taki wiatr się zerwał? bo w Łodzi tak przyjemnie wieje Magolina ja też widziałam tę akcję w DDTVN, Prokop i Chajzer wymiatają, tylko pozazdrościć im dystansu do siebie uwielbiam tych gości ![]() Ona nie przejmuj się tymi 19 kg. Mam koleżankę i kuzynkę, które mimo że normalnie śmigały w ciąży przytyły po ponad 20 kg. A Ty bardzo długo leżałaś, poświęciłaś się dla kruszynki. Ja nie nastawiałam się na to, że przytyję tyle i tyle w ciąży i więcej mowy nie ma. Ile mi wejdzie to wejdzie, potem się będziemy martwić Kayka gratuluję córeczki Tweed coś żem chciała od Ciebie i zapomniałam ![]() Właśnie, Roxi coś ostatnio nie widać ![]() Zmykam zobaczyć czy się wcisnę w kieckę, którą zaplanowałam jutro na ślub założyć, trzymajcie kciuki żeby poszło, bo w innym wypadku nie mam w czym iść
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

po czym jeden pan znajomy mowi "jeszcze sie pani toczy?bidulka"(ale on jedt starszy i bardzo fajny kulturalny z racji praktyk na osiedlu u nas go poznalam i tak zostalo zone ma chora itp a wiecznie usmiechniety,jakby mi powiedzial ze jestem gruba brzydka itp to tez bym sie na niego nie obrazila
pewnie szykuje jakąś niespodziankę!

no ale gdybym chodziła i robiła inne rzeczy to mogłabym stracić mojego Maluszka.... I czasem mi tak dziwnie jak piszecie, że przytyłyście 10-12kg do 32tygodnia, np... Żeby nie było, nikgo nie osądzam, bo każdy wie jak sie czuje w swoim ciele i każdy kg to jednak jest 'szok', ale dla mnie jesteście wtedy takie chudzinki 
albo rozciąganie miednicy?