|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
My własnie kończymy 3 paczke 43 szt jedynek i chyba trzeba bedzie kupić czwartą bo rozmiarowo jeszcze są w porzadku mimo że tydzień temu Synuś wazył już 4200 a one sa od 2 do 5 kg
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
wrzaskun! pieeeekne określenie.UWIELBIAM CIE: za autobus wariatka!!! trzeba było rodzic! młody mialby darmowe kursy ![]() za lekarza przystojniaka ![]() za "kluj mnie dziadu" ![]() ![]() ![]() no i dla teścia za gest! CZYLI KOLEJNE DZIECKO TYLKO CC? ![]() ps. jak sprawdza się wiaderko? Mieszko jest uroczym dzidziusiem! swietna ma fryzurke i wygląda na dużego małego mezczyzne
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-21 o 17:07 |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzi o ta na gruźlice
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
xal dobrze że napisałaś żeby nie ruszać szczepionki. Też miałam o to pytać. Byłam dziś u lekarza i zapomniałam. xal u nas w większości przypadków kupy są po pachy wszystko do wymiany. Mała robi raz dziennie a konkretnie
|
|
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo może za miesiąc by jej przeszło, a nic by się jej nie stało...Ech tam, te mamine rozterki ![]() Jedną dziennie Córa robi kupę? Nam też powiedziała, że w żadnym wypadku nie podawać ani koperku ani rumianku. Cytat:
Dzięki za poparcie, trochę tego mi było trzeba. A nie wiem czy jest sens katować się dietą dla podawania mleka raz dziennie skoro ona tak reaguje i szczerze to nie wiem czy tak reaguje na to co jem, czy tak po prostu. Nie wiem ![]() Twoja Nelcia to modelka ![]() My nie mieliśmy takich małych sukienek. Muszę zobaczyć czy te większe są już dobre.
|
|
#4176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Synuś włąsnie śpi już 4,5 godz non stop nawet nie obudził sie jak położna mu pępek przywała jeszcze godzina i pobije swój życiowy rekord a jak sie obudzi to pewnie z głodu mi cycka odgryzie mój mały głodomorek
|
|
|
|
|
#4177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kiedyś był lek dla dzieci, które ulewają (mój brat dostał) i przechodzi jak ręką odjął. Niestety 5 lat temu go wycofali, bo komuś coś się stało... Teraz niby podaje się niewielką ilość tego AR przed jedzeniem i resztę z cyca. Ma niby zagęszczać. Ale u nas się to nie sprawdziło. A mam takie cycki i taki laktator,że nie dałabym rady uciągać na każde karmienie i dodawać takiego proszku do zagęszczania ![]() Może znów spróbuję z tą małą ilością AR i cycem, bo normalnie tryska ze mnie...Ale na samą myśl, że znów się porzyga to mam ciarki
|
|
#4178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a żeby było śmiesznie czesto jest tak ze jak już go ładnie umyje i wysmaruje kremkiem i juz mam mu zakładac nowego pampersa Mały robi taką kupe że całe nogi ma ubrudzone i jednoczesnie zasikuje wszystko dookoła Już nie licze ile razy mnie obsikał A co do zakrztuszania .Mateuszek pierwszy raz sie zakrztusił w szpitalu. przeraziłam sie przewróciłam go na boczek ale on adalej kaszlał i zamiast poczekać aż sie wykaszle to z paniki go wzięłam na ręce . Odkaszlnął sobie i przyokazji mnie obsikał i wszystko dookoła .Teraz jak sie zakrztusi to albo gobiore na boczek albo podnosze mu główke do góry. Położna w szpitalu mówiła że jakby sie zaczał robić siny to trzeba go wziąć do góry nogami ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Dzis pierwszy raz obcięłam Małemu paznokcie .Nie taki diabel straszny jak go malują i dzis żegnamy sie z łapkami-niedrapkami
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
Hump a tu jeszcze dla Ciebie śniadanie i obiad ze szpitala
|
|
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
A ja mam takie trochę dziwne pytanie
w ciąży zwiększa się szerokość pod biustem bo nasze narządy idą do góry czy cos takiego :-P a po jakim czasie po porodzie ta szerokość wraca do normy? Chciałbym kupić sobie porzadniejsze staniki do karmienia i tak się zastanawiam kiedy to zrobić. I czy jak będę kupować to kupić rozmiar idealny czy np ciasniejsze w obwodzie a do tego przedluzke? Sorry za durne pytania ale niestety póki mój Mały nie zechce wyjść jestem do tylu ze szczepionkami, ulewaniem itd:-\
|
|
|
|
#4181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za USGCytat:
Dokładnie mam wpisane tak " Po 3-4 tygodniach w miejscu szczepienia powstanie naciek o średnicy ok 0,5-1 cm. Naciek może ulec rozpadowi z obecnością ropnej wydzieliny i owrzodzeniem, które utrzymuje się kilka tygodni (2-3 mies). Wskazówki dla rodziców: - należy zwrócić uwagę aby miejsce wstrzykniecia szczepionki BCG oraz jego okolice nie były uciskane przez odzież ani dotykane palcami - należy utrzymywać je w czystości, nie smarować maściami, nie robić okładów i nie wyciskać - przy kąpieli zachować ostrożność, nie podrażniać miejsca szczepienia. W przypadku zamoczenia delikatnie osuszyć czystym ręcznikiem" Cytat:
![]() Cytat:
A odnośnie Biogai i dicoflor czy czegokolwiek dodatkowo na kolki. To myślicie, że jest sens mieszać? tzn. ja na chwilę obecną chyba biogaię zostawię i zobaczę czy będzie ok czy nie, dodam coś innego albo zamienię biogaię typowo na coś antykolkowego jeśli kolki się pojawią ( odpukać) Ktoś wie gdzie Axella zniknęła? Już jej nie widać od kilku dni.
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo są prawieidentyczne jak 1![]() Cytat:
taki nosiłam na początku i wyglądałam jakbym miała suty wielkości księzyca ![]() Cytat:
a niedrapek nie używaliśmy w ogóle czy tylko moje dziecko jeszcze mi się nie posrało po pachy? |
|||
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja N. pierwszy raz zasnęła na brzuchu
|
|
#4184 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
No niestety, już w szpitalu musiałam go dokarmiać butlą, bo nie miałam mleka, więc się przyzwyczaił cwaniak ![]() A ile wasze dzieciaki jedzą mm na jeden posiłek ? Mój wczoraj w nocy przeszedł sam siebie... nie chciał wcale spać, ciągle chciał jeść męczył do 4 rano...
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny dzieci jak sie uśmiechają są przekochane na mojego nie mogę się na patrzeć jak sie usmiecha przez sen ![]() ja sie pytalam mojego pediatry o leki na kolke polecil w pierwszej kolejności dicoflor pytalam tez o espumisan powiedzial ze lepiej nie bo to sie jakas piana z niego robi i ponoc zawiera jakiś olejek pomaranczowy a po co dziecku taki olejek skoro sa lepsze srodki takie jak dicoflor to to stosowac w razie czego jak sie pojawia a lekarzowi ma rewelacyjne opinie w moim miescie ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- co do pieluszek to nigdy kupsko mu nie wyszlo poza pieluche a wazy 4200 wiec skoncze jeszcze na spokojenie te dwie paczki po 42 i przejde na 2 ale dzisiaj mialam wrazenie ze mu cisno i goraco ale to chyba bradziej mnie tak bylo niż jemu czesto mu zmieniam pieluchy ktoras z was pisala ze co 3 godziny to u mnie zadko tak jest w dzien to prawie co godzine tak jak je to od razu sra
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi mówili w szpitalu żeby nic z tym nie robić
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.de/#q=stilleinlage...w=1366&bih=639 |
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
teraz kupiłam 70 z alles mama ja bym poczekała i kupiła po porodzie, ja poczekałam na nawał i kupiłam tydzień po![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
dzięki
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wygląda źle, ale trochę własnego prowiantu się przyda
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Kochane powiedzcie mi. Jak mały co piernięcie ma troszkę kupki,albo jak piernie to potem jest ślad na pieluszce koloru ciemniejszego niz mocz.nie jest to kupka tylko wsiąknięta woda tam gdzie kupke robi. Więą to nie siki. Czy to może być przez to że piję b.dużo mleka??? Mam odstawić??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4191 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje też nie ... JESZCZE Cytat:
zawsze robimy butlę 130 ml, zazwyczaj ją zjada i nie krzyczy o jeszcze.cudny Mateuszek, te oczka Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-21 o 19:03 |
|||
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za info co do tej szczepionki.. piszecie ze mam tego nie moczyć?? to jak ja mam wykapac? nie moczyć w ogole tej ręki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupowałam stanik 2 tygodnie po porodzie. obwód mam ciagle taki sam.. ale możę się rozmiar miski zmienic jeszcze.. na razie jest dobry tzn troche ciasnawy przed karmieniem troche szeroki po... Jak juz bym miała kupować to obwód raczej ciasniejszy niz luźniejszy bo sobie można przedłużyc przedłużkami.. a obwód ma jednak trzymac cyce, kóre są dosyć ciężkie... jak będziesz miała za duzy to jednak gorzej... moje.. mój idzie w ilosc nie w jakość.. wczoraj bylo chyba z 12 kup.. -- właśnie gdzie Axella?? |
|||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś złapałam schize bo na wypisie ze szpitala w karcie młodego tam gdzie mam usg główki i usg brzuszka- znalazłam przy usg brzuszka poza tym, że wszystko prawidłowo wpis "obustronnie widoczne złogi białczanowe" . Brzmi groźnie- wizyta u pediatry dopiero 01.07.2013 a w netcie 0 informacji no i nerwa miałam takiego, że aż z TŻ się pokłóciłam. W końcu zadzwoniłam do szpitala gdzie rodziłam i na szczęście mi powiedzieli, że to nic, że to się wysiusia Uff....
|
|
#4194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapomniałam się, dobrze, że sweter miałam to ubrałam szybko.
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj po karmieniu malej mecze cyca i odciągam z niego ile się da czasem nie leci nic, innym razem 50ml albo i 80. wtedy z drugiej piersi dociągam sobie brakujaca czesc - ale nie szaleje za bardzo żeby mleka starczylo na następne karmienie. jeśli mam mało czekam godzine i probuje znow. odciągam tez w nocy albo nad ranem - mala spi, a mleka jest sporo.ogolnie jak czytam co wlasnie napisałam to brzmi to tak, ze nie robie nic innego tylko się doje hehe. nieprawda! czasem te 100ml zbieram przez caly dzien... |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odciągałam na jutro <bo jadę do szkoły> no i już nic nie leciało, nazbierałam jakieś 100ml, po około 30-40minutach mały się zbudził i pięknie się najadł, jak wypluł cyca to ścisnęłam brodawkę i mleko dalej leciało, trochę bardziej się pomęczył niż zwykle ale mleko się naprodukowało
|
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelka jest oczkiem w glowie tatusia i naprawdę będę wspolczula każdemu jej koledze...pamiętam jak tz "meczyl" swoja mlodsza siostrę - raz poszliśmy do kina na ten sam seans na który ona i czy to nie randka hehe. Nela będzie miała z nim ciężkie zycie. dzięki za info szczepionkowe, decyzje musimy podjąć do 7 lipca... Cytat:
spala jak bąk ponad 4 godziny.czasem jak zje mniej z piersi to dokarmiam ja butla i daje nie więcej niż 50ml - pediatra tlumaczyl, ze jeśli po karmieniu cycem dziecko zjada z butli 10-30ml to ok, jeśli więcej to znaczy, ze miało mało. za 7 tygodni! to już prawie 2 miesiące. ale ten czas zasuwa...my jutro mamy miesiecznice czy jak to się nazywa |
||
|
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny, ale moje dziecko dało występ
Mieliśmy gości z okazji imienin i był taki wujek Młodej 8 letni i młoda tak go sobie upatrzyła, że non stop sie śmiała do Niego i nawet na głos. Nie mogłam uwierzyć, a ona przez 2 godziny bite gadała z nim, śmiała się do Niego. Szok ![]() A później pomagał nam przy kąpieli a młoda leżąc na brzuchu, przez 10 minut trzymała głowę wysoko, na przedramionach, nawet jej się nie kiwała i wpatrywała się w Niego. Normalnie nie mogę wyjść z szoku. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Niech mały ciągnie i rozkręca dalej laktacje ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
ale od razu się zapytałam, ale jak to, to wyjaśnił, że gazy ją zasłaniają
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiejsze fotki, Nelka - tatusiowa ksiezniczka |
|
|
|
|
#4200 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Twoich mężczyzn ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
fuj wlasnie koncze te bella. swoja droga, nie rozumiem dlaczego wkładki laktacyjne sa takie drogie ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
może po prostu Matylda tak ma...jeśli mm wszystkim Wam daje ulge to chyba trzeba to wykorzystać? ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Nelka ma babel na ramieniu, czerwony jak po ugryzieniu komara.---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Sharp jeszcze powiedz który jesteś rocznik ja swietuje 3 dni przed Wami, hehe.---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
ja tez nie mogę doczekać się torebek, plaszczykow - ale najpierw butow kilka par pewnie byłoby już dobrych, ale pogoda nie sprzyja. matka wariatka, wiem!nie zazdrość sukieneczek, bo Wiktorek na pewno chciałby mieć siostrę taki ladny synek Wam wyszedł, wiec szkoda marnować dobre geny ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- a filmiki na youtubie? może z taka wirtualna instruktorka będzie latwiej? Cytat:
ciekawe czy mama sama to wymyslila czy po prostu posluchala rad babc..."bo kiedyś to dzieci do 2 miesięcy w betach były zawiązane" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
jakiś laktacyjny terror, hehe.Cytat:
i on kiedyś sam odpadl...Cytat:
czekam na opis porodu, strach się bac! najważniejsze, ze wszystko ok. |
|||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

Storczykomaniaczka : 25

wariatka!!! 
chodzi o ta na gruźlice
Bo może za miesiąc by jej przeszło, a nic by się jej nie stało...Ech tam, te mamine rozterki 

07.07.2012
męczył do 4 rano...
budził sie tylko 4razy na cyca. Za każdym razem ssal 3-5min o dalej zasypial
zapomniałam się, dobrze, że sweter miałam to ubrałam szybko.