|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Maria
przykro mi kochana. Trzymam za Was kciuki, żebyście mieli dużo siły i żeby szybko Wam się udało znów! Perfuzja, wierzę że będzie dobrze! Nawet 1:170 to i tak ogromna szansa, że akurat Ty jesteś w tych 170ciu. Musi być dobrze Cherubinko, to zwykła glukoza w takim razie, z resztą jeśli nie ma wskazań to obciążeniową robi się dopiero jakoś koło 20 A ja bób z piernikami jem właśnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Maria będę trzymać za Was kciuki!
Cytat:
Częściej trzeba ![]() Kwas foliowy jest niezbedny do prawidlowego rozwoju ukladu nerwowego dziecia, a w żarciu jest go bardzo mało, więc szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba go suplementować.
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam smak na bób, ale tż nienawidzi, a ja dziś widziałam za 15 zł za kg.. dużo troszkę. Cytat:
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
San_g - bo to właśnie jest migrena...charakterystycz ny ból za okiem (baardzo silny), mdłości, wymioty, każdy dźwięk denerwuje, światło to samo... i czasem jest jeszcze wiele innych dolegliwości.
MałaMigotka - ja jakiś czas temu przestałam brać leki, bo i tak nie pomagają. Staram się przespać, nacieram szyję i skronie olbas oil albo amolem i to czasem daje ulgę, oczywiście ból nie przechodzi, ale tabletki też nie pomagają, a wręcz pogarszają mdłości i wymioty |
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3606 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z byłym tż byłam 7 lat, zaraz po rozstaniu zaczęłam być z obecnym tż (od marca) i bach! Jest maluszek ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się mocno! Życzę, aby jak najszybciej udało Wam się postarać o następną fasolkę Czuję, że się roztapiam. AAaa i mój tż też mi troszkę śmierdzi :| O ile jeszcze tydzień temu uwielbiałam go wąchać tak teraz muszę się odsuwać :P Codziennie z rana mnie mdli, ale nie wymiotuję :| Beznadziejne uczucie! ps. zjadłam zupkę chińską Przed ciążą prawie w ogóle ich nie jadłam, a teraz ciągle za mną chodzą :| Mam wyrzuty sumienia ..
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-21 o 21:44 |
|||
|
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie mówię małżowi "kochanie nie tylko ty mi śmierdziałeś, inni TŻ też śmierdzą ... ej, aty w ogóle wiesz co to TEŻET??"Na co TŻ: "Noooooo! Towarzysz życia" Chyba muszę go sprawdzić czy się nie czai pod jakimś tajemniczym nickiem na wizażu!
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
san_g- a gdzie robiłaś te badania i ile zapłaciłaś?
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
wszystko będzie OK- to na pewno nic nie oznacza ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
mnie boli cały kręgosłup ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
ha ha ha- jakie połączenie
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
haha ja do swojego zadzwoniłam i przeprosiłam go, za to że powiedziałam, że śmierdzi. Ale poinformowałam go także o tym, że Wam też tżci śmierdzą i nie może mieć do mnie pretensji :P
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś czereśnie- te żółte- 12 zł/kg ale co tam- mało ślinotoku nie dostałam. Wchłonęłam ze 30 deko- pyszne
teraz czekam na ból brzucha
|
|
#3611 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41433861]Czereśnie Teraz nie zasnę [/QUOTE]JA też...
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam tylko 40 dkg więc praktycznie wszystko- jutro kupie więcej i żółtą fasolkę
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bób uwielbiam, moi rodzice mają na działce, TŻ rodzice też, wiec mieliśmy sporo woreczków zamrożonych, niestety niedawno ostatnio zjedliśmy. Maria: przykro mi ... Perfuzja: jeszcze nic nie przesądzone, musi byc dobrze. Byłam wczoraj u gina na kontroli po szpitalu. Wszystko ok Dzidziuś rośnie, tętno w porządku. Mam leżeć jeszcze 10 dni, zwolnienie wydłużone do 15.07. "Pocieszył", że może być się wydłużyć na całą ciążę ... Mam jednak nadzieję, że pozwoli mi wrócić do pracy choć na 3-4 miesiące.
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Naczytałam się wczoraj o waszych Tż,że wam śmierdzą i podzieliłam się tą sugestią ze swoim Tż
A on teraz się ciągle zastanawia czy przypadkiem on mi nie śmierdzi i czy ja go z grzeczności nie okłamuje,że jest inaczej ![]() Ale albo to prawda albo sobie wkręciłam,ale dzisiaj po jego kąpieli jego ciało nie pachniało jak zwykle tylko inaczej i mi wcale przyjemnie nie było. 7 tydzień a ja szersza w biodrach i brzucho się robi okrągły w dole Mało widać, z boku w lustrze zauważyłam A myślałam,że to abstrakcja,że tak szybko coś się dzieje w wyglądzie ![]() Ale moje poszerzenie widać i biust może rozmiar większy Czyli już nie będę 50 kilową w końcu ciała się nabierze
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2013-06-21 o 22:14 |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie te wszystkie burze hormonów, dziwne humory i śmierdzący tż to jakaś abstrakcja - ja nic z tych rzeczy nie mam.... zawsze byłam dość opanowana i nadal tak mam, nawet przed @ nigdy humorów nie miałam... patrzcie jak to każda z nas jest inna....
Magnusia - ale czereśnie uwielbiam - podziel się. Na wakacjach zjadłam bardzo dużo i brzuch mnie wcale nie bolał
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Jak u Was drogo
Za kg bobu zapłaciłam 8zł, ostatni tydzień codziennie zjadałam na kolacje czereśnie 1kg za ok 6 zł tu są. I prawie kg zjadałam i spałam dobrzeDziś będzie gorzej bo kg bobu, paczka pierników i sok pomarańczowy i sok jabłkowy ![]() W ogóle soki mi wchodzą litrami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Znikam na chwile
Brat meża zginął dzis w wypadku na motorze.... Mial 30 lat zostawił żone i córke 4 letnia i cał rodzine, rodzeństwo, szwagierki, szwagra..... |
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie znowu odrzuciło od picia, jestem dziś o: 1 kubku herbaty 1 szklance soku 1 szklance kompotu 1/2 szklanki Kubusia i to tak na siłę wszystko
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Przykro mi bardzo. To ciężki czas dla rodziny teraz, mocno przytulam i dużo siły życzę Pamiętaj, że Fasolek nie lubi stresu, mimo całej tragicznej sytuacji dbaj o Was Kochana.
|
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
kefii współczuję!
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka, soki to chemia??? Jak to??
W składzie napisane, że 100%soku czyli sok zagęszczony plus woda Nie strasz, że czegoś nie wiem i się truję ![]() Cieszę się, że z dzieckiem ok
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co też popadać w skrajności, jak czasem wypijesz to nic się nie stanie. Jak masz sokowirówkę to wrzucasz np. marchewkę, jabłko i sok gotowy. A jeszcze jak byś miała marchewkę z ogródka to już w ogóle
|
|
#3625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też właśnie myślałam, że to może w drugim trymestrze zacznie być widać czy coś, a tu piersi mi się wylewają ze stanika. Z rozmiaru D weszłam jak sądzę na E. Mam nadzieję że więcej nie urosną, już są ciężkie ![]() Cytat:
![]() Podłączam się do pytania które zadała _Kluska_: jak to właściwie jest z tymi sokami zagęszczonymi? Bo niby chemii tam nie ma, ale witamin chyba też nie?
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sokowirówki i nie mam czasu zupełnie na takie ceregiele
Jutro poszukam info na temat soków. A, jutro jak poprozę to tż przywiezie coś co może robić za sokowirówkę, ale to w weekend, na co dzień nie dam rady ![]() EDIT: wszystko o sokach http://zdrowe-zywienie.wieszjak.pl/p...ich-kryje.html Sok z zagęszczonego i wody jest zdrowy i ma prawie tyle samo wartości odżywczych co świezo wyciskany. Uff. Więc w tygodniu mogę to pić. A jak tylko tż mazynkę przywiezie to zrobię sok ananas +banan
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-06-21 o 23:10 |
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyrazy wspolczucia |
|
|
|
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie darzy się ostatnio w Twojej rodzinie, zamiast beztrosko cieszyć się ciążą musisz chodzić na pogrzeby.Trzymajcie się wszyscy, bardzo współczuję. |
|
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
keffi strasznie współczuję
![]() Trzymaj się !
|
|
#3630 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my tez szybko zaszlismy, po pol roku zwiazku, niestety mimo tego, ze to nie byla wpadka, tylko dzialanie ze swiadomoscia prawdopodobienstwa (ach ta statystkia) ciazy, przestalismy sie zabezpieczac. Bylo miedzy nami super, jak nigdy wczesniej z nikim. teraz jest do bani. Tak marzylam o szczesliwym zwiazku, ale chyba sobie na niego nie zasluzylam mam nadzieje, ze u Ciebie historia bedzie zupelnie inna, czego z calego serducha Ci zycze.Cytat:
Mi tz kojarzy sie teraz z "truteń życiowy"... Wiem, przemawia przeze mnie rozżalenie. Moze przerzuce sie na kobiety?... Cytat:
zycie jest brutalne.w takich dniach jak dzisiejszy, po tych wszystkich malo optymistycznych pstach, mam nadzieje, ze runie na ziemie cos ogromnego i zniszczy wszystko w ☠☠☠☠u i skoncza sie cierpienia, choroby, udreki, zmartwienia. I "nie bedzie niczego"... Optymizmie powracaj!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

przykro mi kochana. 

Częściej trzeba
Z byłym tż byłam 7 lat, zaraz po rozstaniu zaczęłam być z obecnym tż (od marca) i bach! Jest maluszek 

... ej, aty w ogóle wiesz co to TEŻET??"