|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Trzymam bardzo mocno kciuki za Wasz związek i myślę, że po 'unormowaniu latających hormonów' wszystko się ładnie ułoży ![]() Po zjedzeniu zupki chińskiej już mam za swoje! Odbija mi się przeraźliwie Obiecuję, obiecuję, obiecuję, że już nigdy nie będę truła mojego groszka !!
|
|
|
#3632 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boże...nie ma słów. Mój mąż miał więcej szczęścia, ale mało brakowało...straszne...Tr zymajcie się... ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Myśmy dziś się bardzo pokłócili z małżem...oboje zmęczeni, każdy obolały na swój sposób...poszedł spać ze złością czego nienawidzę...a ja leże na kanapie, nie mam sił się zebrać, jest mi smutno, źle, cholernie nadal niedobrze i samotnie....bleeee....
|
|
#3633 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pozatym, co to za gadanie "chyba sobie na niego nie zasluzylam"? Szalona. Każdy zasługuje na szczęście, tyle że niektórym trafia się ono prędzej, a innym później. Cierpliwości i opytmizmu, i zero takiego gadania, bo to przynosi pecha ![]() Cytat:
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehhhh.......... Czuje sie taka... Samotna na maxa...
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem jakąś niepoprawną opytmistką, ale wiem, ze zawsze, zawsze mogłoby być gorzej. To jest dla was obojga jak rozumiem totalnie nowa sytuacja, a staż macie krótki? Piszesz że między wami było cudownie, a teraz się ciut psuje? Dla niego to też jest stresująca sytuacja, a ludzie potrafią naprawdę dziwinie reagować na stres. Po niezbyt długim związku nie wiesz jak reaguje w nerwowych sytuacjach.
A co do samotności... Przejdzie. Może nie dzisiaj i nie jutro, ale kiedyś na pewno. A jak już kiedyś będziesz miała swoja fasolkę na świecie, to będziesz marzyć o samotności. Głowa do góry!
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Maria, kefii bardzo obu wspolczuje i pozdrawiam cieplo...
a jesli chodzi o facetow to z nimi w czasie ciazy troche podobnie jak z nami, tzn. kazdy inaczej ciaze znosi. jedni maja wszystkie gdzies, inni sie nad wyraz staraja, inni nie wiedza jak sie wogole zachowc w ytuacji, a niektorzy maja nudnosci i brzuch im rosnie wazne jest mi sie wydaje, aby tez im troche odpuscic i zaopiekowac sie nimi ( w koncu oni wiedza ze traca na zawsze szanse bycua tym jedynym) a co do dlugosci zwiazku to tez mi sie wydaje, ze nie ma znaczenia, jak ma byc dobrze to bedzie, a jak nie to lepiej, zeby sie wszystko skonczylo pozdrawiam wszystkie mamusie |
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie opryszczki na wardze..
byłam wczoraj u gin i pokazałam tą maść co przepisał mi rodzinny i powiedziała, ze można - i, że ona nie zagraża dzidziusiowi, bo jest stosowana na zewnątrz Także już mi lepiej...
|
#3638 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziś zapowiada się kolejny upalny dzień...pewnie znowu po południu będę leżeć...bo inaczej się nie da
![]() Cytat:
to za zupkę chińską Spróbuj jednak zastąpić tą ochotę czymś innym, bo tego się nie poleca normalnie do jedzenia...akurat to dziadostwo nie ma w sobie nic wartościowegoCytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie początek 2 trymestru więc biodra większe jakieś 2 cm...i jakiś brzuszek zaczyna się uwydatniać, ale jeszcze bardzo delikatnie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to za zupkę chińską! chociaż sama się zemściła, więc kara już była![]() Też nie lubię w złości kłaść się spać albo np rozstawać (jak małż do pracy idzie). Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie Cytat:
A truteń życiowy pozostanie moim hitem ![]() Cytat:
Nie mam pewności że my po 10 latach będziemy super rodzicami, ale wiem jak się bardzo zmieniliśmy przez ten czas. Wiele już było prób między nami i to nas bardzo wzmocniło, a dziecko to przecież największa próba dla małżeństwa/związku. Jednego czego żałuję to że nie pobraliśmy wcześniej...to jakaś abstrakcja dla mnie, że kiedyś nie mieszkaliśmy razem
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-06-22 o 07:36 |
|||||||||
|
|
|
#3639 | ||
|
Zadomowienie
|
Robiłam w Genom Ruda Śląska Godula- koszt 230 zł, w 20-22 tc jest już 280 zł bo to dłuższe badanie i więcej pomiarów.Trzeba dzwonić miesiąc wcześniej żeby się umówić a ja trafiłam lukę i wskoczyłam na miejsce kogoś w ten sam dzień co dzwoniłam więc nerwów z czekaniem było troszkę mniej
![]() Cytat:
aż miło więc piję te 100 %. Sokowirówkę chciałam kupić taką małą ale cały owoc do niej wchodzi-cena ponad 100 zł więc się zastanawiam czy wykorzystam ją czy będzie leżeć...Cytat:
----------------- Byłam wczoraj na grillu ze znajomymi, bardzo sympatycznie Znajomi co już mają dziecko domyślili się mojej ciąży i dopiero na końcu zapytali czy my przypadkiem fasolinka nie będziemy mieli i powiedzieliśmy wszystkim, że tak- ale radość była. Bardzo miło. Ale ani jednej kiełbaski nie mogłam przełknąć ani kurczaka blee... sucha bułka mi została. Za to tosty z samym serem Jeszcze jedno usłyszałam- że mam się wysypiać na zapas (już któryś raz to słyszę) i że koniec wolności. |
||
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hej dziewczyny- gości wczoraj miałam, więc jestem do tyłu trochę...
M_aria, trzymam kciuki, żebyś się teraz do wiosennych mamuś wyrobiła ![]() Kefi- trzymaj się jakoś Perfuzja- poczekamy,zobaczymy dopiero szansa 1/1 daje pewność, każda inna to tylko przypuszczenie a z chorobami serca da się żyć Co do soków, to czytałam, że np. sok pomarańczowy po spasteryzowaniu jest bez smaku i koloru (oczywiście pomarańczowego, jakiś inny na pewno ma- szary? )i dlatego dodaje się jeszcze do niego barwniki i aromaty, a druga rzecz, że żeby każda butelka (to o takich świeżych) miała taki sam smak niezależnie od pory roku, słońca itp, też się wlewa coś do smaku. Zresztą kto ma sokowirówkę, ten wie, że nawet z tej samej torebki może się różnić smak. Ale mimo to ja sobie piję gotowce rozcieńczone wodą, bo są dla mnie za słodkie ... Jak myślicie, w 9 tygodniu to nie za późno na zmianę lekarza prowadzącego?
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
kefii :Współczuję
Co teraz żona i córki muszą czuć,to nawet nie chcę sobie wyobrażać. Prawdziwa tragedia._Kluska_: Gdzie Ty mieszkasz,że masz czereśnie za 6zł?! Ja zaraz tam będę U mnie 1kg za 12 zł No te soki nie ma co ukrywać mają dużo cukru,nawet Kubusie dla dzieci,ale ja je piję prawie codziennie,ale mam nadzieję,że cukrzycy się nie doczekam. Roane: Tak mi się wydaje,że to brzuch,ale tylko u dołu się robi taki okrąglutki I tż mi też mówi,że ja grubasek powoli się robię. Ale wiadomo widać różnicę u kogoś,kto ważył 50 kg i wyglądał jak patyczak.Ja miałam C ale teraz to już nie wiem I tyłek się zrobił większy i nogi bardziej zbite ![]() ejani: A czemu zmieniasz? Chyba można zmienić pod warunkiem,że nie będziesz tego robić kolejny raz,bo mi już pani zapowiedziała,że jak wybiorę jednego lekarza to mam do niego chodzić a nie skakać z kwiatka na kwiatek. Chyba,że chcesz becikowe,to musisz zdążyć do 10 tygodnia
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3642 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
1 i 2 wizytę w przychodzi była Pani doktor na obu robiła mi USG, nie badała mnie tak normalnie i pobrała cytologie szczoteczką w 6tc (po czym dostałam plamień)3 i 4 był lekarz który USG nie robi no bo po co dziecko tak naświetlać i kategorycznie zabrania robić cytologie bo uważa że od tego można poronić. A teraz na 5 wizycie będzie jeszcze inny lekarz ![]() Prawdopodobnie ten lekarz będzie już "stale" przyjmował w tej przychodni... _________________________ ___ Jak byłam na 3ciej wizycie wydałało mi się że lekarz byl lekko "zachwiany" i tez tak mi się z nim rozmawiało no ale coż stwierdziłam nie znam lekarza może on taki jest a wczoraj na wizycie był już całkiem inny taki bardziej "wyrażany" a po wizycie się nasłuchałam jaki to pijaczyna, że nieraz przychodził do przychodni po wpływem % normalnie szok że ludzi wiedza takie rzeczy i że on dalej pracuje A co do becikowe Panie w przychodni poinformowały mnie iż liczy się to żeby pierwsza wizyta u lekarza była przed 10tc. Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-06-22 o 09:09 |
|||
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
23Paula23: Ale zamieszanie masz w tej przychodni
Pogubić się można.Ja właśnie też zmieniłam lekarza,bo lubi sobie wypić,lubi przyjść na kacu albo w ogóle wczorajszy,gdzie alkohol czuć jak cholera,ale dobrze diagnozuje choroby i to jest jeden jego plus i mimo alkoholizmu dalej pracuje i już było,że jakiś czas nie przyjmował to dalej wracał. Ale może i diagnozuje dobrze,ale kto mi da gwarancję,że nawet podczas usg dowcipnego nie zrobi mojemu dziecku krzywdy jeśli będzie pod wpływem? U mnie był przypadek,że gin. uszkodził dziecko i był pod wpływem,ale został tylko zawieszony na pół roku. Co prawda miał prywatny gabinet i tam przyjmował pacjentów,ale do szpitala wrócił po 6 miesiącach. Z lekarzem nie wygrasz. Ale u tego lekarza co prowadzisz czy ogółem u obojętnie jakiego się zgłosiłaś liczy się to becikowe? Ja słyszałam,że od tego co prowadzi ciąże do końca zależy już i poprzedni nie ma nic do rzeczy.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2013-06-22 o 09:11 |
|
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3645 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Obojętnie u którego liczy się tylko datą pierwszej wizyty, martwilo mnie to bo widzisz jak w tej przychodni mają pomieszane i przez to wszystko jestem w 11tc a karty ciązy nie mam nadal i dlatego się dowiadywalam bo myslalam że to karte ciąży trzeba mieć założoną przed 10tc. |
|
|
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Co u was ?, ja właśnie wstałam wyprawiłam swojego TŻ do pracy i siedzę sama, zrobię jakieś dobre śniadanko i nadrabiam wasze posty.Produkujecie jak szalone ![]() AAAAA tak ogólnie to ja sie w ogóle nie przedstawiłam ![]() To tak: Mam na imie Kasia i mam 22 lata. Dzidziusia planowaliśmy świadomie i nie wiedzieliśmy nawet ,że tak szybko pójdzie. Mieszkam w Niemczech i tu planuje już zostać. Mój TŻ jest Niemcem . Ogólnie lubię zwierzęta, muzykę, filmy i śmiech bez granic.I to chyba na tyle
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Głównie to to zwolnienie, w końcu dostałam od internisty (i żeby nie było, nie chodzi o wyłudzenie, tylko naprawdę w pracy nie daję rady -stojąca w sklepie), ale też wyobraź sobie, że cały czas nie mam "oficjalnej" daty porodu (tylko taką z kalkulatora w necie)! Fakt, że ciągle zapominam się spytać, ale chyba sama powinna mi wpisać do karty ciąży? Mi też już trochę widać
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
23Paula23: a ja w 7tc i już dostałam kartę ciąży ale to dlatego,że zrobiłam pierwsze badania. To mnie oświeciłaś ale tak czy inaczej zdążę i do tego lekarza do którego teraz zamierzam chodzić i będzie to przed 10 tc więc "gruba kasa" mi wpadnie.
Tylko się martwię:Bo robię w poniedziałek teraz te badania na hiv i inne takie i tam z laboratorium wysyłają wprost do mojego ex ginekologa i nie wiem czy mi w okienku wydadzą,bo ja chcę z tymi wynikami iść już do nowego lekarza. Chyba mam prawo żądać wyników do rąk własnych,prawda? ejani: No wiadomo praca stojąca i czasem trzeba co nie co podźwigać. Mi lekarz wpisał do karty ciąży,bo tam jest chyba rubryczka,gdzie trzeba wpisać. A to chyba normalne,że już podczas pierwszej wizyty Ci lekarz mówi domniemany termin porodu? I wcale nie trzeba o to pytać,po prostu musi powiedzieć.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3649 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale dobrze ,że nic wam nie jest i oby z dzidziusiem też wszystko ok było. I prawda dzielny twój mąż.Cytat:
![]() Cytat:
i małe bobaski hahahaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-06-22 o 10:49 |
|||||||||||||
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okej, nie choroba, ale też nic normalnego w moim przypadku://
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Wczoraj był jakiś pechowy dzień.
Keffi bardzo wspolczuje i Tobie i rodzinie. Dla każdego ogromna strata - ktoś stracił dziecko, ktoś brata. Każdy musi teraz swoje wypłakać. Uważaj na siebie i staraj się być spokojna (chociaż wiem jakie to trudne). Perfuzja - spokojnie, nie nie jest przesądzone. Statystyki statystykami a życie życiem. 3mam kciuki, żeby kolejne badania wychodziły z jak najlepszymi wynikami ![]() Wczoraj burza była, a dziś znow zaczyna się skwar. Nie mam sił do tej pogody. Jakiś czas temu szczesliwa położyłabym się plackiem przed domem, ale teraz słońce to zło Dziewczyny, które nie mozecie pić- jedzcie owoce. Arbuz, truskawki ![]() I wiecie co ? Też zaczynam widzieć odstający brzuch spod bardziej dopasowanych bluzek troszke wystaje a o wciąganiu nie ma już mowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Alez mialam dzisiaj sen snilo mi sie, ze mi brzuch tak urósł w 1 dzien, ze z 3 msc zrobil sie 7 i ze sie cieszylam, ze nie urusl przed wczorajsza wizyta pan z dotacji, bo one nie powinny wiedziec o ciazy, zeby im przypadkiem nie przyszlo do glowy, ze firme bede zaniedbywac
|
|
#3653 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() _________ A co do bólu brzucha po jednej stronie który promieniuje na plecy (u mnie po lewej stronie) moj lekarz stwierdzil że prawdopodobnie z tego jajnika była owulacja przy której wytwarza sie ciałko żółte które zanika całkowicie w 16tc bo łożysko zastępuje jego role i do tego czasu może występować ból ale jest on niegroźny. Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-06-22 o 10:32 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Metka, pod Warszawą taka cena
![]() Co do lekarza prowadzącego to ja się jeszcze nie zdecydowałam a dziś mam ostatni dzień 11tc zdaje się, że na becikowe i tak nie mam co liczyć, ale natchniona szukaniem info w tym temacie znalazłam coś, co mnie mocno przeraziło. mianowicie zasada wyliczenia zasiłku macierzyńskiego:Jeśli jesteś pracownikiem podstawę wymiaru zasiłku stanowi dla Ciebie przeciętne miesięczne wynagrodzenie które uzyskasz przez 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających moment nabycia prawa do świadczenia. wszystko fajnie, ale cieszyłam się, że do średniej zaliczy mi się premia za 2012. i dopiero jak się zorientowałam, że liczy się 12 miesięcy od urodzenia dziecka to do mnie dotarło, że premię dostałam w styczniu 2013 = jeśli Niuniek się zasiedzi w brzuszku to nasza kasa na macierzyńskim będzie znacznie, znacznie niższa a w następnym roku premii już raczej nie dostanę, bo jest uznaniowa a ja nie mam zamiaru pracować prawie do porodu.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3656 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3657 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Becikowe należy się każdej matce która pierwszą wizytę u lekarza miała przed 10tc i w każdym trymestrze ciąży miała chociaż jedną wizytę, nieważne czy ten lekarz będzie Cie prowadził do końca czy go zmienisz. Tu jest wszystko opisane: http://www.becikowe.com/ |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam na tej stronie, którą wkleiłaś ale chyba jest nieaktualizowana
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
#3660 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
No faktycznie... ale do przyszłego roku może się jeszcze to zmieni ![]() Normalnie ta pogoda mnie wykonczy... Gorąc jak diabli a ja musze do sklepu jechać i do aptek :-/... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

mam nadzieje, ze u Ciebie historia bedzie zupelnie inna, czego z calego serducha Ci zycze.
Trzymam bardzo mocno kciuki za Wasz związek i myślę, że po 'unormowaniu latających hormonów' wszystko się ładnie ułoży 

16.06.2012r. 

to za zupkę chińską
Spróbuj jednak zastąpić tą ochotę czymś innym, bo tego się nie poleca normalnie do jedzenia...akurat to dziadostwo nie ma w sobie nic wartościowego

...a i jeszcze od kilku dni wsuwam nektarynki i to po kilka dziennie 
spod bardziej dopasowanych bluzek troszke wystaje a o wciąganiu nie ma już mowy 

ale są i dobre wieści wyniki krwi,moczu dobre macica doszła do normy wszystko ok zmniejszył mi duphaston z 3 do 1 tabletki. Doszłam do wniosku że zmienię lekarza na tego co został w tej pierwszej przychodni bo on przynajmniej robi USG od razu na wizycie i wyobraźcie sobie że mam 11tc i dalej nie mam karty ciąży