|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI
witam, u mnie się chmurzy już.. i dobrze, nie mogę już znieść tego gorąca
|
|
|
|
#4384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
baw się dobrze
|
|
|
|
|
#4386 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
napewno
i wykrakałam, zaczyna się chmurzyć
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem czego nie polecam: tintów. Napaliłam się straszliwie, a jakość jest beznadziejna, warto zainwestować w oryginalny tint z Bell, bo mam wrażenie, że do biedrony idą jakieś podróbki marnej jakości. Zresztą na blogu masz zdjęcie jak wygląda pigmentacja czerwonego. |
|
|
|
|
#4389 |
|
Rozeznanie
|
a jaka jest róznica w cenie miedzy tym Biedronkowym a oryginalnym?
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam zdjęcia tych tintów z B. na blogach - kolory mają bledsze, ale ja właśnie czegoś takiego szukałam więc może kupię - tylko jak ich trwałością na ustach?
|
|
|
|
#4391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp. Jak widać obie strony transakcji mogą być stratne. Do tej pory chyba 2-3 razy korzystałam z Groupona i byłam zadowolona
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Super pogoda dzisiaj znowu, a ja zamiast taplać się w baseniku muszę się uczyć Ale trudno, to już ostatnie zaliczenie przed wrześniem, więc może przeżyję Powiedzcie mi, jest jakaś strona/grupa na fejsie warszawskich/mazowieckich blogerek? Ania z aniamaluje założyła teraz taką dla blogerek z kujawsko-pomorskiego i zastanawiam się czy jest takie coś i u nas
|
|
|
|
#4393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;41438411]Oj, nie wiedziałam, że tak to może wyglądać od drugiej strony
Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp. Jak widać obie strony transakcji mogą być stratne. Do tej pory chyba 2-3 razy korzystałam z Groupona i byłam zadowolona [/QUOTE]To ja się wypowiem jeszcze jako przesiębiorca, który korzystał w zakupów grupowych 'od drugiej strony', wystawialiśmy nasze usługi kosmetyczne - to się tylko wydaje takim złotym interesem i reklamą. W rzeczywistości nie dość, że trzeba znacznie obniżyć cenę usługi, aby znaleźli się chętni na nią to jeszcze 30-50% z tego co płaci klient oddaje się portalowi zakupów grupowych, czyli w najlepszym wypadku otrzymuję ok. 30% ceny wyjściowej usługi. W tym muszę zawrzeć wszystkie koszty (pracownik, kosmetyki, lokal etc.), więc jeśli chce się na tym zarobić to gdzieś trzeba zaoszczędzić (w przypadku salonów kosmetycznych najczęsciej są to albo kosmetyki albo czas zabiegu - spotykałam się z praktykami, że zabieg który normalnie trwa ok. godzinę skracano do 30-40minut). Dodatkowo marketingowo zakupy grupowe to średnia forma reklamy - z osób, które z nich korzystają do salonu jako stały klient wraca bardzo mały odsetek (jak to będzie 10% to będzie dobrze), większość to tzw. klient gruponowy, który wyszukuje okazji i korzysta jedynie z takich okazji, nie przywiązuje się do miejsca usługi. My dlatego po jednej akcji zrezygnowaliśmy zupełnie z takiej formy 'reklamy', bo wymiernych korzyści z tego nie było - a to było już prawie dwa lata temu, kiedy był największy boom na zakupy grupowe, nie wiem jak teraz wyglądają stawki, ale podejrzewam, że nadal wygląda to podobnie. Dużo lepiej sprawdzają się u nas ulotki roznoszone przez listonoszy i okresowe promocje, które rozsyłamy newsletterem do naszych klientów. |
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;41438411]Oj, nie wiedziałam, że tak to może wyglądać od drugiej strony
Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp. Jak widać obie strony transakcji mogą być stratne. Do tej pory chyba 2-3 razy korzystałam z Groupona i byłam zadowolona [/QUOTE]ja na gruponie kupilam tylko ekspres do kawy ale srednio z niego zadowlona jestem
|
|
|
|
#4396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też to denerwuje. Nie wiem, czy słyszałyście, ale ostatnio wypłynęła informacja o tajnym rządowym programie USA - PRISM - który podgląda, szpieguje nieamerykańskich obywateli. A podgląda właśnie we współpracy z Google, Microsoft, Instagram, Facebook, Aol, Skype, YouTube i Apple. Z wielkich potentatów póki co tylko Twitter nie poszedł na taką współpracę z amerykańską bezpieką. De facto rząd USA ma wgląd w nasze maile, dane logowania do e-maila, banków itd. Facet, który to ujawnił i powiadomił o procederze prasę ukrywa się i szuka azylu w innych krajach Jak dla mnie to jest skandal, ale kto Amerykanom podskoczy ( http://www.youtube.com/watch?v=EuJak7Do-rk od 2:17-7:30)
Edytowane przez 71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f Czas edycji: 2013-06-22 o 12:13 |
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z piciem nie mam problemów. Teraz nie wyrabiam się z chłodzeniem. 6 litrów wypijam spokojnie, do tego kawa, herbaty mrożone. Gdy jest zimno wody piję mniej, ale za to herbatami nadrabiam. Jak ktoś ma problemy z piciem wody z powodu smaku, niech spróbuje te trochę droższe, one mają inny smak. Moja ulubiona to dobrze schłodzona Kinga w szklanej butelce. Pieniawy i inne takie też uwielbiam.
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Biedronkowe są moim zdaniem gorsze, nie miałam oryginalnego, ale porównuje opinie, zdjęcia i napigmentowanie.
Cytat:
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;41438487]Ja chciałam ostatnio dodać komentarz u Idalii i zrezygnowałam,jak zobaczyłam swoje dane, wolę żeby tylko moje imię się wyświetlało. Też chciałabym obejść to narzucone przez Google ujawnianie personaliów [/QUOTE]Właśnie dlatego ja przestałam komentować na takich blogach. Nie przejdę na G+ dopóki nie będzie to jedyna możliwość. |
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Z Groupona korzystałam raz - 2 lata temu pojechaliśmy z TŻ do Koszyc http://lakierowo.blogspot.com/2011/0...dobycze-i.html Warunki rewelacyjne.
2-3 miesiace później znowu pojawiła się oferta ale znacznie gorsza - cena ponad 800 zł, pobyt tylko w tygodniu, chyba 2 wejścia na basen (my mieliśmy bez limitu), więc też doszli do wniosku, że niezbyt się im opłaciła 1 oferta.
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z grupona byłam raz u fryzjera i było ok ^^ Kilka razy byliśmy z gruponu na kręglach.
Ale moja mama na przykład poszła na mikrodermabrazję i nie była zadowolona - przede wszystkim robiła ją w lipcu (!), nikt jej nie powiedział, że nie powinna, a poza tym mówiła, że generalnie wszystko jakoś tak na szybko i gorzej niż jak się korzysta z takich usług za pełną cenę. |
|
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() byłam na jednym ale było bardzo fajnie i wspominam milo ![]() Cytat:
dasz radę będzie dobrze ![]() W ogóle porażka z tym pryzmatem .... żadnej wolnosci :/ A na Grouponie nigdy nie kupowałam nic w ogóle..nie opłaca mi się bo zawsze tylko inne miasta widzę niż moje a nawet jeśli to nic ciekawego i bałam się, że to oszustwo jakieś. |
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam lip tinta z Bell, ale kolory były aż trzy - czerwień, róż i pomarańcz. Nie miałam wcześniej takiego produktu, więc chciałam spróbować. U mnie na ustach się trzyma dosyć, ale pigmentacja taka sobie. Kupiłam róz, ale jest ciemny i chyba mi nie pasuje... nie wiem czy będę zadowolona. Dopiero raz dziś wypróbowałam na może pół godzinki.
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
to teraz niech ktos mi powie czemu brzuch mi sie opala na braz a cycki na czerwono? chyba jakims podmieniecem jestem
|
|
|
|
#4405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam też na mikrodermabrazji i byłam zadowolona
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj wróciłam z Oln ze wszystkimi bagażami. Nie wiedziałam, że ten mały pokój mógł tyle pomieścić. A dziś od rana rozpakowywanie, składanie, układanie odkładanie do prania, pranie. Najlepsze, że końca nie widać ;D Ale jest gorąca... A już jutro wracam do bloga
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widziałam zdjęcie ^^ miałam to samo w tamtym tygodniu
|
|
|
|
|
#4409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie się jakoś ochłodziło
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

kolejny upalny dzien przed nami 

polecacie coś?

Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp. 

Jak dla mnie to jest skandal, ale kto Amerykanom podskoczy
(