|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dziewczyny, chyba mam problem. Wyczułam dziś językiem jakąś szorstkość tam na końcu podniebienia, przed gardłem (przed tym zwisającym czymś), patrzę do lusterka, a tam czerwone plamy i jakieś chrostki
Nie mam pojęcia co to jest. Nie boli ani nic. Może któraś z Was się orientuje? Bo do lekarza to najwcześniej w poniedziałek. Chciałam poszukać czegoś na necie, ale mi się przeglądarka psuje i połowy stron nie mogę otworzyć ![]() |
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Nie jest to afta albo plesniawka? |
|
|
|
|
#3123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też wole sama z mężem niż jakieś schadzki w domu robić dla rodzinki po takim najeździe w pierwszą rocznicę na drugą już wcześniej zaprosiłam rodziców na kawusie w weekend a rocznica wypadała nam jakoś w tygodniu to sobie wspólnie poświetowaliśmy w tym roku też rak zrobie ![]() ja tam lubie brzusio pokazywać a co, uwielbiam być w ciąży [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41445190]Wy tez tak kiepsko znosicie upały? Czuję się tragicznie, rozpływam się, okna pozamykane bo zaraz masa komarów w domu... Wczoraj była taka straszna burza, że niunia nie chciała iść spać tylko siedziała z tatuśkiem pod kołdrą. Moje maleńkie już kopie jak szalone W dzień i w nocy Jeszcze 9 dni i usg i może poznamy w końcu płeć [/QUOTE]ja nigdy dobrze na upały nie reagowałam i teraz też tak jest. za usg ![]() Cytat:
za zakupy ![]() ja się pewnie za wszystko wezme za późni bo nim dojde do ładu po remoncie to minie 100 lat ![]() Cytat:
za egzamin nigdy nie słyszałam o sodzie na zgage, jak coś to na pewno spróbuję w poprzedniej ciązy miałam przeokropną zgage po wszystkim, teraz odpukac mam spokój, ale pewnie już niedługo ![]() trele, czasami warto odpuścić
|
|||
|
|
|
#3124 | |
|
Konto usunięte
|
Yhyy
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41446455]Yhyy [/QUOTE] na pewno jak będzie potrzeba to szybko się przyzwyczaisz do myśli że to będzie dziewczynka
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że udało Wam się załatwić salę z tak krótkim terminem oczekiwania to jestem w szoku wydawało mi się ze tam to pewnie wszystkie terminy będą pozajmowane co najmniej z rocznym wyprzedzeniem. Jak jakiś czas temu z mamą pomagałayśmy cioci przy organizacji wesela bo ona była za granicą, to gość w zamku w korzki nam powiedział, że sale u nich to sie rezerwuje z 2 letnim wyprzedzeniem i że pewnie lepiej to najpierw sale zarezerwować a później szukać narzeczonego ![]() My byliśmy dziś na imieninach u babci, trochę popadało, wiec nie było upału. Najadłam się ogórków małosolnych i czereśni (biedny TŻ z poświęceniem zrywał dla mnie te czereśnie bo na drzewie było mokro po deszczu, prze kochany jest plotkarze
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak liczycie tygodnie ciąży?
NIUNIA32 napisała że zaczęła dziś 18 tydzień, termin ma na grudzień. Wg moich wyliczeń od ostatniej @ czyli 16.02 zaczęłam właśnie 18 tydzień, jak byłam w maju na usg też mi się wszystko zgadzało. Teraz nie mam pojęcia jak liczyć:/ btw...te upały, ta duchota strasznie męczy...okropnie się czuję, na dodatek mamy pokój na poddaszu...masakra |
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można też mieć skończony 18 tydzień, albo dopiero co go zacząć na suwaczku który mam w podpisie mi pokazuje że mam 20 tydzień, a lekarz w czwartek na wizycie wpisał mi już 22 w sumie obie opcje są u mnie pradopodobne,a el chyba bardziej ta z 22 tygodniem ![]() Cytat:
![]() a tż kochany
|
||
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
napewno bedzie Majeczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Lece spać, dobranoc pchełki na noc
|
|
|
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nieważne jak to będzie,ale żeby wrócił do zdrowia.Cytat:
No nie gadaj 14 stopni brrrr.A jak w Irlandii ma się sprawa z latem? Anulka znam ten ból stania i niekończącego się smażenia Na taki upał to już w ogóle podziwiamMya za 5Dzidzia Fajny avatarek Trele Nie przeskoczysz pewnych rzeczy.Niestety nieraz plany biorą w łeb.Ech życie.Każdy ma gorszy dzień.Po prostu tak się zdarza ![]() Witam się i ja w gronie niecierpliwych i intensywnie zaprzątających sobie myśli ![]() Weronisiek Upały dają się we znaki,ale trzeba sobie jakoś radzić Póki co wolę je niż deszcz i zimnicę![]() Pepper ![]() Beatka Zdanego egzaminu! Rinco Na afty(ale nie wiem czy to afta) polecam Dentinox N, dla ząbkujących bobasów ![]() Zuzziak Dokładnie dzisiaj zaczęłaś 18 tydzień,a niunia wychodzi że 17 ![]() Paulina KCIUKASKI oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Anoula Poczta pantoflowa jest najszybszą pocztą na świecie
|
||
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Dziekuje dziewczyny jeszcze raz . Fajnie ze nie tylko ja tak mam
jutro rusza u mnie akcja ogrodek , I ma potrwac do srody - jak juz tam bede widziec jakis efekt to moze odpuszcze na troche. A moj Tz dostal w koncu wolny weekend na 2/3lipiec I zalatwil kolegow , wiec mi tu obiecuja ze do polowy lipca bede miala wszystko cycus glancus - gotowe do skrecania mebelkow I zworzenia wszystkiego od mamy. Takze dziewczyny mam cel - przetrwac do 4.07 On zadko cos obiecuje , ale jak obieca to dotrzymuje - A jak zawali to skopie mu doope przysiegam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Super, że się ekipa zbierze i będziesz miała domek na cacy Nemosku - tu nie ma lata ![]() Dobrej nocy mamusie Będę jutro pod wieczór ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cześć Dziewczyny, czuję się paskudnie, czuję się źle i jest mi dzisiaj w ogóle nie fajnie! Wczoraj pokłóciłam się z Mamą o moją młodszą siostrę ( jak zawsze kiedy wychodzi kłótnia to o moją siostrę) sprawy bardzo skomplikowane i dotkliwe i wieloletnie....w piątek byłam na krwi i moczu i przy okazji mnie zważono mam niedowagę dość dużą. Jestem w 20 tygodniu zaczynam 21 tydzień a ważę 61 kg, oczywiście staram się nie martwić ale bardzo kiepsko mi idzie, poza tym niestety wróciły mi wymioty.
U nas od wczesnego rana rozpętała się burza, leje jak z cebra już ulice płyną a ja zastanawiam się nad spacerem w kaloszach....może mnie to trochę uspokoi. |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
Witam się w nieco chłodniejszą niedziele ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Byle tylko gradu nie było, chwilę oglądałam tvn24 i znowu mówili że coś poniszczył w Małopolsce. |
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Witajcie
![]() U mniez chłodniejsza deszczowo- burzowa niedziela,ale leze przy szeroko otwartym oknie, bo w domu 26 stopni jest... TŻ pojechał do pracy, robi nadgodziny, bo normalnie w weekendy nie pracuja i w nastepnym tyg tez jedzie.. Ehh Trele, ja tez z tych niecierpliwych, wszystko bym chciala mie zrobione, przyszykowane itd.. My tez ruszamy z robieniem łazienki, za tydzien z małż bedzie przygotowywal podłogę do ogrzewana podłogowego, stawianie ściany a na poczatku lipca jedziemy po płytki ![]() Muszę dzisiaj się za naukę wziąć bo we wtorek obrona, ale to tylko.formalność ![]() A wczoraj przytachałam od koleżanki dwie części trylogii o Grey'u ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wagi,musisz dbac o siebie-to pewnie slyszysz non-stop.pokombinowac z dieta-tu tez nie jestem odkrywcza zapewne i sie nie martwic.slyszalam kiedys,ze maluchy nie sa takie az wrazliwe,bo potrafia i tak z tego co zjesz wybrac odpowiednia "porcje" dla siebie,a glodzic sie nie glodzisz,wiec bedzie dobrze.a z lekarzem rozmawialas o tej wadze?czy jest w jakis sposob to niebezpieczne?bo moze nie ma co sie martwic na zapas.rozne jestesmy,rozne sa dzieci,wiec moze jednym dany jest bagaz dodatkowych 10kg.w "bonusie" a innym male braki Cytat:
![]() swoja droga cos mi sie kojarzy,ze ktos mial ja na e-book'u moze w ten sposob "pozyczona" bym poprobowala bo kupowac mi sie napewno jej nie chceco do pogody...u mnie tez leje :/ psu na spacerze to nie zupelnie nie przeszkadzalo
|
||
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-06-23 o 09:04 |
|
|
|
|
#3139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlasnie dokladnie tak sobie wyobrazam ta ksiazke i moje odczucia po jej przeczytaniu,ale bardzo chetnie z pdf'a skorzystam jesli moge...nie wykluczone,ze skonczy sie na kilku stronach.dac na prv moj normalny adres mailowy czy jak? |
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wyślij mi na priv swój adres e-mail to wyśle Ci tego pdf
|
|
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
A ja zakładam kalosze i idę na spacer. To jest zabawne, bo właśnie chyba przestaje lać. Czy Wam też jest tak strasznie duszno?
Wszystkiego dowiem się w poniedziałek, na usg połówkowym. Może rzeczywiście nie muszę przybierać na wadze, zawsze miałam niedowagę taki mój urok ale jestem w 5 miesiącu i to mnie martwi, że przez to, że mam niedowagę to dziecko może być słabiutkie i malutkie i takie tam. Idę bo zwariuję....dzisiaj jest źle.... |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Kabriela, jeśli Twoja waga będzie się utrzymywaç to pewnie położą Cię na parę dni do szpitala i wybadają wzdłuż i wszerz.
Moja sis w ciąży przytyła 4 kilo około. Czyli po urodzeniu ważyła znacznie mniej niż przed zajściem. A nie wymiotowala zbytnio. Obawiali się hipotrofii u dziecka ale Oliwia miała prawie 3 kilo, badali wszystko i "na wszelki wypadek" pod koniec brała jakiś lek na przyspieszenie przeplywow, żeby dziecko dokarmić. Tyle, że ta małpa paliła (nie chce tego komentować). Oliwia jest szczupla i może zjeść tonę, więcej niż moja rok starsza córka a tłuszczu jej nie przybywa za wiele. Tak już widocznie ma, bo badania wychodzą ok. A co do Mamy i kłótni-ja się często ścinam z "teściowa", bo brat mojego Ł. ma 11 lat a ona poglądy sprzed wieków. I ją nawet argumenty nie przekonują. Wychowuje go na takim luzie, że nie mogę na to patrzeć. A jak słucham jak on się odzywa to mam ochotę go wstrząsnąć. Ale to jest typ kobiety której szybko mija. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Właśnie przysiadłam a TŻ maluje mi paznokcie u nóg więc mam chwilkę żeby do Was napisać ![]() Alee się wyspałam peppermint wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy paulinaizabela żeby córcia córcią pozostała i udanych zakupów po wizycie ![]() Trele nie tylko Ty jesteś niecierpliwa też muszę mieć wszystko zrobione od razu i tak jak Tobie spać nie daje mi to że się z niczym nie wyrobię zanim Jaśko się urodzi.Super że Twój TŻ zwołał ekipe teraz możesz być spokojniejsza Kabriela ja wczoraj zaczęłam 22 tydzień i waże 61,5kg i nikt mi nie mówił że mam niedowagę tylko tyle że przyjdzie jeszcze czas że zacznę przybierać na wadze... Głowa do góry ![]() lineczka1989 Grey jak dla mnie jest świetny ! Tylko im więcej go czytałam tym bardziej napalałam się na mojego TŻta
|
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny u mnie mija 16 tydz
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-06-23 o 09:44 |
|
|
|
#3145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie remont ciągnie sę od 2 miesięcy i już wariuję Cytat:
![]() a jaką miałaś wage początkową? Ja troche przytyłam na początku (jakieś 2-3 kg) a teraz waga stoi w miejscu chociaż jem bardzo dużo bo lubie jeść. Podpytaj ginka, może cos podpowie, da jakieś witaminki, zaleci diete. Głowa do góry i jak spacer? ![]() Cytat:
u nas remont już nie mógł czekać, przy dwójce dzieci na pewno nie dałoby rady tego zrobić, a tak będzie z głowy na kilka lat (mam nadzieję kciuki za obronę masz racje, to tylko formalność ![]() Miłego dnia mamusie pamiętacie że dziś dzień taty? iide dać tż buziaka w imieniu fasolinki
|
|||
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Witam się w pochmurny dzień! Wczoraj cały wieczór ryczałam
nawet o to, że TŻ nie podał mi szklanki od razu, tylko po jakichś 5 sekundach.. Chyba hormony mnie dopadły Cytat:
to skoro Ty masz niedowagę, to ja to już chyba w ogóle ledwie widoczna powinnam być- a to raczej nie ma miejsca Co do kłótni- Kochana nie myśl o tym. Kłótnie są jak burze- pobędą, miną, wyjdzie tęcza. Nie stresuj się, bo dzieciątko też to odczuwa! |
|
|
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Pepermint najlepszego z okazji 1 rocznicy
Kabriela oby Ci się nastrój poprawił, a z wagą widzsz nie jest tak źle Paula trzymam kciuki Miłej niedzielki
|
|
|
|
#3148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam podobnie...jak się nazbiera kilka spraw na raz, to później siedzę i intensywnie nad tym wszystkim myślę, wkurzam się,płaczę i wgl...a na końcu okazjuję się,że nie potrzebnie bo zawsze jest jakieś wyjście z danej sytuacji albo po prostu przesadzam Także główka do góry bo Majeczka odczuwa jak mamusia się smuci!Cytat:
![]() Cytat:
za 16 tydzień.Odebrałaś już wyniki amino? Hejo Paulinka, 3mamkciuki za dzisiejszą wizytę! ![]() U Nas dziś deszczyk od rana i pochmurnie... także mały odpoczynek od upałów się przyda ![]() Póki co zmykam jeszcze do łóżka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalyscie? Ja pierwsza cz. Bylam zafascynowana - przeczytalam jednym ciagiem . Przy drugiej juz mnie nudzily sceny lozkowe I je przeskakiwałam. A trzeciej jeszcze nie zaczełam .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też kwiatów nie zamówiłam, biżuterii nie mam, fryzjer nie umówiony, makijażystka też pod znakiem zapytania Samochodu nawet jeszcze nie mam do ślubu Poza tym menu nieustalone. Tż mnie z tym niemiłosiernie wkurza, bo w ogóle nie interesuje się żebyśmy coś wspólnie wybrali. Ja mam już swoją wizję, ale myślałam że wspólnie to ustalimy a nie ja sama Jemu wszystko jedno ![]() Już coraz bliżej ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Idę dzisiaj na pierwszą spowiedź przedślubną Powiedzieć od razu księdzu, że to spowiedź przedślubna czy po spowiedzi dać mu tylko papier do podpisu?
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Nie mam pojęcia co to jest. Nie boli ani nic. Może któraś z Was się orientuje? Bo do lekarza to najwcześniej w poniedziałek. Chciałam poszukać czegoś na necie, ale mi się przeglądarka psuje i połowy stron nie mogę otworzyć 

naszczescie nasmazyla nam babacia meza-kochana! no ale mimo,ze jestem fanka,to takie tlusciutkie placuszki smazone na oleju w taka pogode nie dla mnie...zjadlam 3 z resza walczyl maz 

[/QUOTE]
za usg 
za zakupy 

ostatnio znajomy znajomego miał, też młody zdrowy chłopak,nie dawali gwarancji czy przeżyje, udało się, ale teraz tylko rurki, jedzenie przez sąde itd. 

Poza tym menu nieustalone. Tż mnie z tym niemiłosiernie wkurza, bo w ogóle nie interesuje się żebyśmy coś wspólnie wybrali. Ja mam już swoją wizję, ale myślałam że wspólnie to ustalimy a nie ja sama