|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to wielkie brawa:thumbup: Brawo brawo i oklaski ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41443337]Tz mógł być na sali, ale rozwalily mu sie te ochraniacze na buty i go wywalili :P ale specjalnie nie żałuję, przez to widział dziecko i co sie z nim dzieje i potem mi wszystko powiedział. A mnie tam do szczęścia nie był potrzebny, bo wszyscy sie mną zajmowali. A Mały jest bardzo spokojny, tak jak w brzuchu, ciągle śpi, raz tylko płakał, jak mu wciskalam cyca, a nic mu nie lecialo...a tak to jest przeslodki, naprawdę jest totalnie idealny, sliczny, mały słodki i cudnie pachnie, jego widok wynagradza mi wszystko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Słodziak taki Twój ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. A ja wróciłam z grilla. Trochę się nasiedziałam. Teraz nadrobiłam i idę spać, bo najpierw musiałam sprawdzić czy żadna Dzidz ia nam nie doszła. Dobranoc Brzusie i Mamusie.
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Na szczęście nie kicham tylko mi dosłownie woda leci z nosa ![]() Enlevee ja też dziś sobie słuchałam melodyjki z karuzeli a raczej puszczałam Antkowi chciałam żeby zapamiętał dźwięk jeszcze jak jest w brzuchu, żeby potem go dobrze kojarzył ![]() Widzę, że śpicie i nie ma z kim spamować to ja też idę spać. Jutro mój ostatni dzień w domu z TŻ we dwójke, no dobra we dwójke i pół licząc naszą sierściulkę. W poniedziałek mam się już stawić w szpitalu więc to nasza ostatnia niedziela ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Ghia no to miłego wieczoru no i jeszcze chwila i Antoś powita nasz świat
A JA CHCIAŁAM TYLKO NA DOBRANOC NAPISAĆ, ŻE WŁASNIE PIJĘ DRUGĄ z 6 ZMROŻONYCH JABŁKOWYCH BAVARII, KTÓRE MAM W LODÓWCE ![]() no, to dobranoc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Perse- Arturek jest sliczny! Caly do schrupania! Tez sie zdziwilam ze wyglada tak "dorosle"
Melduje ze walizka prawie spakowana
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
GHIA to już w ten poniedziałek! Ale ten czas leci
będzie kolejny bobas![]() Miłej niedzielki, ostatniej sam na sam z TŻ ![]() Ale porąbany ten wieczór siedzieliśmy z TŻ i oglądaliśmy sabat a tu nagle lampka zaczęła migać a z przedłużacza iskry i dym myślałam, że zawału dostanę albo urodzę na miejscu a teraz na dobranoc mężu zrzucił mi kwiatka z parapetu prosto do torby szpitalnej Idę spać, za dużo wrażeń jak na jeden wieczór![]() Dobranoc brzusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#696 | ||
|
Zadomowienie
|
Uff wreszcie nadrobiłam dzisiaj spałam w dzień chyba z 2 godziny, nie wiem kiedy teraz zasne…Idzia – szkoda że z tym ślubem nie wypaliło, ale z drugiej strony teraz malusze najważniejszy i skoro do końca nie czułaś się na siłach to i tak byś się pewnie za dobrze nie bawiła ![]() Surka – ooo własna łazienka to skarb ![]() Skylie- torba spakowana ?Pershe- cudowny Twój szkrab , wcale się nie dziwie że jesteś nim tak zachwycona ![]() mój Tż już słodko śpi wiec uciekam do niego ![]() słodkich snów dziewczyny i w całości przespanej nocy ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
może chcesz spakowac też moją bo mi jakoś brak weny ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
czarownice po prostu chciały pozdrowić ![]() P.S nie ma to jak mała adrenalinka przed snem |
||
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444463]http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko
będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.[/QUOTE] Arturek jest prześliczny i wcale nie wygląda jak wcześniaczek Wasze małe cudo! Wróciliśmy od przyjaciół o północy.. wzięłam kolejny prysznic, gdzie przed wyjściem wpół do 19 też się myłam. Wszyscy podziwiali mój brzuch, a przyjaciółka próbowała zagadać do naszego Lola przez stetoskop...przyłożyła słuchawki do mojego brzucha, a do końcówki gadał jak przez mikrofon Dużym zaciekawieniem cieszyły się również moje stopy..napuchły jak dwa serdele.. przyjaciółka aż mi ciśnienie mierzyła z obawy o ewentualne zatrucie ciążowe.. ale ładne miałam 108/65 jak pamiętam. Teraz już idę spać.. spokojnej nocy p.s. u rodziców jest tak fajnie chłodnawo teraz.. czuję, że dobrze pośpię
|
|
|
|
#698 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Albo nie taki dobry... TŻ mnie tak wkurza
Ma pretensje, że zajmuję dużo miejsca na łóżku. A ja się obijam o ścianę On śpi rozwalony, nie raz oberwałam z łokcia i jeszcze ja jestem zła Jeszcze wieczorem strzeliłam focha...Cytat:
A ty się masz nie przemęczaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze raz dzięki Dziewczyny za mile słowa
Już sie nie mogę doczekać, jak ki wyjma cewnik, dziś posiedze u niego dłużej. Artus ma raczej moje włoski, ją też mam brązowe, nie wiem jeszcze, do kogo jest bardziej podobny z buzki, ale wszystko wskazuje na to, że do mamuni tylko ma skórę ciemniejsza jak tatus, tzn. trochę ciemniejsza karnacje. Teso Ty wcześniej pytalas - nie, nic nie mówią lekarze odnośnie ewentualnych konsekwencji, pewnie będziemy musieli obserwować. Dziewczyny ją trzymam kciuki za Was i za Wasze małe słodkie dzieciątka, z którymi sie już wkrótce zobaczycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle spac nie moge :banghead:
Tz idzie na uczelnie dzis, zrobilam mu śniadanie, sama tez zjadlam i ogladam teraz Perfekcyjna Pania Domu ![]() Mam okna otwarte i ktos mi kurzy, bo mam jeden smród w pokoju. .
|
|
#701 |
|
Konto usunięte
|
Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie
mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie
mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Będzie dobrze zazdroszczę, ze Arturek juz z Wami ale należało Ci sie juz
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana....szwagier mnie po 6 obudził telefonem...
![]() Pese śliczny synek A ja wczoraj miałam doła,ryczałam coś mnie brało naczytałam się o tych bólach krocza w internecie nie potrzebnie i przeżywałam ze prze de mną jeszcze 2 miesiace a tu coś nie tak Za dużo czytam za duzo przeżywam muszę przestać a to może się rozciaga przygotowuje się nie musi oznaCZAĆ ZE SZYBCIEJ URODZE
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-06-23 o 07:21 |
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
#705 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wróciliśmy wczoraj wcześniej z koncertu bo nie dałam rady przez opuchnięte nogi stać, tak mi dawały w kość, że ani stać ani siedzieć, a w autobusie to myślałam że odpłynę, potem godzinę moczyłam w wodzie i jakoś mogłam się położyć spać
opuchlizna dziś jak wczoraj czyli prawie ok moje nogi, ale pewnie jak wyjdę to znowu będzie obrzęk najdziwniejsze jest to że to się dzieje od ostatniego pobrania krwi i strona lewa czyli ta z której mi pobrano Cytat:
dla babciCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444463]http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.[/QUOTE]ślicznościCytat:
bardzo ładne cukryCytat:
i za kolejne examy i wizytę w pracy w poniedziałekCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41445690]Ghia dzięki za słowa otuchy W Małym wszyscy są już zakochani. Tak sobie myślę, że może wynagrodzono nam cierpienie takim pięknym dzieckiem A co do cc jeszcze, powiem Ci, że chyba wybitnie dobrze reaguje na leki, bo teraz nic mnie nie boli, leze spokojnie, a nie mam nic nadprogramowego, tylko to, co dają planowo. Nie jest tak źle i nie sądzę, by było jakoś gorzej, macica sie już pewnie obkurczyla, a rany nie czuje. Jutro umyje włosy nawet [/QUOTE] Perse tak mi się przypomniało słowem otuchy, moja teściowa jest wcześniakiem, urodziła się w 7 miesiącu, aktualnie ma 55lat oprócz tego, że jest teściową nic jej nie dolega Cytat:
ja swojemu teraz wręcz pozwalam na piwo i powtarzam "bo później już Ci nie pozwolę" ale to fakt, że czasami nie myślą i trzeba im dosadnie powiedzieć [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]o widzisz idzie ku dobremu i tego się trzymajmy |
||||||
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
A ja dzis dalej nie rodzę, bo Hanka to fikolki chyba wyczynia..
|
|
|
#707 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Witam sie i ja z rana...
![]() Spałam dzisiaj jak dziecko, OMG ta noc była łaskawa [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] perse ![]() Cytat:
![]() takie bóle to normalna sprawa, bo niestety nacisk jest duży na kości i wszystko na dole... w pierwszej ciąży nie pamiętam, czy mnie bardzo bolało, ale w tej mnie mega napier.nicza gdzie od 32-34 tc normalnie jak niepełnosprawna się czuje jak dłużej w jedne pozycji posiedzę-poleże, a potem muszę wstać, bo tak mnie kapa boli... Nic się nie martw, na pewno wszystko jest dobrze Cytat:
![]() No właśnie mam tak samo, tyl mi się nie polepszyło hihi ![]() Wcinam na śniadanko, bułę z serkie, typu włskiego i ogóraskiem ![]() zaraz jeszcze dorobie sobie kaffffke Hmmm... Coś bezplanowa jestem na dziś, ale pewnie znowu skończymy na plaży
|
||
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie zalalo..chyba mi wody odeszly wiec sie powoli zbieram
!!!!!!
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was!
Spałam jak zabita CAŁĄ NOC (do 5:40, kiedy to Norbulek zarządził pobudkę Mąż mnie wkurzył wieczorem (piwko ) dostał z.☠☠☠kę i naiwnie wierzę, że do porodu już się będzie pilnował (o ja naiwna)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. [/QUOTE]Perse a Ty ściągasz mleko? Nie wierz w to, że po CC trudniej - mleko masz - trzeba tylko regularnym wypływem pobudzić produkcję. Jak często małego przystawiasz? Jest dokarmiany? Trzymam mocno, żeby Wam się "współpraca" udała Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OMG... jak to ?? kiedy teraz ?? wow... będzie kolejny maluszek na wątku dotka a jak u Ciebie noc ? |
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i trzymaj się tam |
|
|
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I przeszedk mnie taki skurcz ze az mi w pięty poszlo a potem sie posikalam ![]() ![]() Wykapalam sie, tz pojechał podrzucic psa do rodzicow a ja pomykam z ta podpacha. Zaraz musze pranie wstawic i czekam na skurcze :p KASIU BEDE DO CIEBIE PISAC
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
jak Ci wody odeszły to Ty na skurcze nie czekaj tylko na IP
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLAJN, najpierw pomyślałam, że u Ciebie tak leje jak u mnie
widać jeszcze śpię zbieraj się i odezwij się do nas ![]() trzymam kciuki za: "lekko, łatwo i przyjemnie"! ----- Dzień dobry ![]() od kilku godzin burza u nas i leje (Tż miał kosić nasz trawnik... znaczy teraz to już łąkę ) Njus dnia wczorajszego: mam umyte okna i coraz mniej niepotrzebnych gratów w domu, powoli dom robi się domem. Dziś ciąg dalszy, ale najpierw zakupy i Teściowa z rana, wczoraj już nie jechaliśmy nigdzie. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- FIAZO, uhahałam się, że teściowa wcześniak, nic jej nie jest oprócz tego że jest teściową |
|
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ahhhh ta pełnia ![]() TŻ będzie miał wspaniały prezent na Dzień Ojca
|
|
|
|
|
#717 |
|
Konto usunięte
|
Karolajn kciuki !
Fiazo niezłą dolegliwość ![]() Roxi dopiero 2 razy go dostawilam, ale będę próbować regularnie. Ją już bez cewnika, okapana, po lewatywce i czekam na śniadanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Renessme1985;
[B]sarna[/B] ahhh te hormonki ![]() takie bóle to normalna sprawa, bo niestety nacisk jest duży na kości i wszystko na dole... w pierwszej ciąży nie pamiętam, czy mnie bardzo bolało, ale w tej mnie mega napier.nicza gdzie od 32-34 tc normalnie jak niepełnosprawna się czuje jak dłużej w jedne pozycji posiedzę-poleże, a potem muszę wstać, bo tak mnie kapa boli... Nic się nie martw, na pewno wszystko jest dobrze :ehemDzięki Renessme Dobrze ze jesteście ze jest ten wizaz. Ja właśnie w 1 ciąży tak nie mialam dlatego w tej przezywam była tak dlugo oczekiwana i to chyba dla tego.wczoraj caly dzień leżałam i dzis juz chyba lepiej. A mam nisko i będzie napíerac i dalej mnie gilgotac dzidziuś będzie. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Karolajn trzymamy kciuki. Szybkiego p lekkiego porodu życzę:-D
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!!!
karola powodzenia!! trzymaj się i pisz jak będziesz mogła
|
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
Popakowalam sie i jestesmy juz w drodze. Boli coraz bardziej i sie ze mnie leje..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

paznokcie pikus, bo 20 min w sumie je robilam, ale nad fryzura troche posiedziałam

będzie kolejny bobas
myślałam, że zawału dostanę albo urodzę na miejscu
może chcesz spakowac też moją bo mi jakoś brak weny 

Ma pretensje, że zajmuję dużo miejsca na łóżku. A ja się obijam o ścianę

za kolejne examy i wizytę w pracy w poniedziałek