|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
hej. Dzieci nam przybywa z kazdym dniem
dobrze ze porody przebiegaja lekko i przyjemnie sie o nich czyta. Czy wy tez odczuwacie bol w miednicy? ja od dwoch dni mam masakre, w nocy sie budze przy kazdym ruchu,wstawanie to dla mnie jeden wielki bol tylko jak chodze jest ok. zazdroszcze wszystkim mamusia ze maja juz przy sobie swoje dzieci |
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję wszystkim nowych tygodni
![]() A teraz mąż zabiera mnie na mcflurry
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
myszolka: taak zdażają się takie bóle...generalnie jak wstaję to wstaję ze względu na mięśnie brzucha od dłuższego już czasu bokiem.. to też mniej boli.. ale jak za dużo leżę, to potem taka skostniała jestem
![]() Magdalenne: ) smacznego!
|
#786 | |||||
|
Konto usunięte
|
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444463]http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.[/QUOTE]ale cudo !!!! wcale nie malutki i nie pomarańczowy ani pomarszczony !! no cudny po prostu !!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, że się szybko rozkręci !!! ale klocek salka wymiata !!! ja nie miałam elektrod na krzyżowe i nie wiem o co chodzi... ale mam wielką nadzieje że pomogą jakby co Cytat:
ciekawe co tam u Oliath i Lilo.... ![]() ale wczoraj miałam przygodę... umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę... na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie.. dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym... ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone... zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ...
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-23 o 12:08 |
|||||
|
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- No karola dużą ta twoja córa. Ciekawe czy faktycznie usg mówi prawdę.dowiemy sie jak urodzisz.
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolajn a te elektrody to nie TENS przypadkiem? Pokazywała nam go położna na SR, że można korzystać i on niby rozmasowuje ból w plecach...
|
#789 | |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w nowym watku nadrabiam od 4 dni bo wt,śr nie mialam neta i musiałam nadrabiac bo bylam strasznie ciekawa co u Was - czytalam a tu coraz wiecej stron przybywało:P
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41439565]Już go miałam na rękach, jest przecudowny i pachnie tak, że żadne chanele sie nie umywaja nie mogę uwierzyć w to, co mnie spotkało 24 h temu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse śliczny jest Twój Arturek i wcale nie wyglada na maluszka co do blizny świetna jest masc z apteki Contratubex (tubka 20g ok 30zł) moja siostra miala ja przepisana po wypadku samochodowym i nie mam sladu po bardzo głębokiej bliznie na czole - trzeba ja stosowac 2 razy dziennie i dopiero jak strup odpadnie.. jest jeszcze inna masc cepan czy cos takiego z podobnym skladem i jest troche tansza ale ona nie dziala![]() Ghia śliczny pokój ![]() idzia111 śliczny wózek ![]() Cytat:
Ok nadrobiłam to ide sie położyc bo przed chwila słabo mi sie zrobiło jakbym miala zemdlec - odebrałam w pt wyniki i mam dalej slaba hemoglobine 9,9 a jem duzo miesa i lykam sobifer ale podobno magnez wytraca zelazo.. a go tez musze brac :/ staram sie tylko robic odstepy w ich braniu. W pn rano mam wizyte to dam znac co lekarz powiedzil ostnio byłam 3 tyg temu w 34tyg i mialam skrucona szyjke do 2,8cm ciekawe co teraz co do bóli krocza kłucia i uczucia jakby główka juz tam sie pakowała do wyjscia to ja to wszystko mam pozatym od 3 dni stopy mam spuchniete od rana do wieczora (prawa bardzo lewa prawie wcale) Aha Marglosia twoj Piotruś jest prześliczny
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-23 o 12:11 |
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
łóżeczko wyszorowane
A ja chyba jeszcze raz umyję szafę, tym razem płynem do paneli... a później prontem... może się uda
|
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
jakos musze poradzic sobie z tym bolem,mi to juz prawie wszystko nawala kregoslup,miednica,krocze i ciagly bol podbrzusza nawet no-spa nie pomaga. pocieszam sie tym ze zostalo mi do rozwiazania 5tygodni.
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41449377]
ale wczoraj miałam przygodę... umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę... na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie.. dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym... ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone... zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ... [/QUOTE]Faktycznie miałaś przeboje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Dzielna jesteś! ![]() ![]() Cytat:
I trzymam kciuki za hemoglobinę. Mam nadzieję, że się poprawi
|
|||
|
|
|
#794 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Dzień dobry
Ale super! ![]() Czekam na kolejną relację live hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lampki nie sprawdziliśmy bo już chciałam sobie darować na noc kolejnych wrażeń, później TŻ sprawdzi Cytat:
![]() SKYLIE całe szczęście mam nawyk wyłączania wszystkiego z kontaktów jak wychodzę z domu PERSE trzymam mocno kciuki, żeby karmienie szło wam coraz lepiej Całą noc, ale dosłownie całą nie spałam bo: jakaś patologia urządzała na podwórku awanturę rodzinną od 23 do 4 rano do tego duchota, bóle miesiączkowe (czuwałam, czy czasem jakieś regularne skurcze się nie zaczynają, ale nie, nie rodzę jeszcze, tylko niewyspana jestem ). Potem ok 6 wróciła moja mama z pracy i chwilę sobie z nią pogadałam w między czasie burza, ogólnie spałam od 7 do 10![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2013-06-23 o 12:22 |
|||
|
|
|
#795 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Teso: ale przygody
))) hyhyhy.... dobrze że dojechałaś cało z tymi światłam,a raczej ich brakiem![]() Gwiazdka: brawa za wytrwałość w nadrabianiu. To lubie!! ) u mnie szyjka 1cm i też tragedii nie ma.. jak się zacznie to może się skrócić bardzo szybko, nawet jak jest długa![]() Kejt: pracowicie widzę ![]() kallisto: może odeśpisz w dzień? mnie wlaśnie trochę zmuliło, ale od rana sprzątnełam łazienkę i sypialnię i w ogóle miałam takiego powera że szok...
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam jakoś
![]() Ghia za tęczowy pokoik Antonia. No i za ostatnią niedzielę razem![]() Perse Artuś jest wspaniały, śliczny i cudowny Cynamonowa rozwala mnie ten Twój Adaś, zdecydowałby się w końcu chłopak ![]() Magdalenne no wiadomo, że w końcówce ciąży będziesz zajmowała więcej miejsc w łóżku, co ten Tż nie rozumie?? Surka dzięki za reklamę świętokrzyskiego Margoś bardzo grzeczny ten Was Piotruś En za 37 tc, to już bardzo blisko Kejt brawa dla znajomej ![]() Sarna hormony Ci buzują stąd to rozdrażnienie wszystkim Elaine zazdroszczę tego węgorza wędzonego, zjadłabym ![]() Jakierka za 33 tc, idziemy łeb w łeb![]() Teso niezła faza z tymi światłami, dobrze że szczęśliwie dojechałaś my dzisiaj jedziemy w odwiedziny do chrześniaka Tż, mamy dostac od jego siostry łóżeczko, jeszcze go nie widziałam, i mam nadzieję, że nie okaże się jak w przypadku Kallisto że łózeczko będzie w masakrycznym stanie Tż wczoraj mi coś wspomniał, że nie ma tylko jednego szczebelka a on już sie napalił, że to łóżeczko weźmiemy no i obawiam się, że może sie to skończyć kłótnią, jak mi się nie spodoba a on się uprze. Tym bardziej, że to łóżeczko z tych starych, dawnych, tylko odnawiane. No ale to zobaczymy. |
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
karolajn- uśmiałam się z Twojego postu, ze Hanka fika więc porodu nie będzie a chwilę później, że Cię zalało
Do boju! ![]() elaine- mnie też zmuliło ale niestety u mnie powera niestety nie ma Jesteś następna w kolejce ![]() ![]() Dzisiaj pełnia - ciekawe ile z nas (z Was- bo na swojego syna już nie liczę ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ale Wy pięknie nadrabiacie- wzbudzacie we mnie poczucie winy i wstydu jednocześnie
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
magolinka: mogę się podzielić, jak już dojedzie
)) i brawa za nadrobienie! ![]() Cynamonkowa: przede mną jeszcze na liście kilka osób.. Iwonka cos dzisiaj zaginęła, więc kto wie.. a też jestem ciekawa jak to dzisiaj wyjdzie... z tą pełnią... nie wiem czy czytałas, bo to mogło gdzieś w spamie naszym zginąć, ale już wiem o co Ci chodziło z tymi metkami przy bujaczku.. są ogrooooooomneeeeee... mam zamiar je wyciąć.. a Adaś wyjdzie, jak mu się zachce podobnie jak mój Igorek, chociaż on aż takich akcji mi nie funduje jak Twoje Maleństwo.
|
#800 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać
mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewnie po obiadku padnęCytat:
pewnie cię tym nie pocieszyłam ale chociaż psychicznie zdążysz się przygotować jak coś trzymam kciuki, żeby u was nie powtórzyła się moja historia![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#802 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie
mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Powolutku i na pewno się uda Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla znajomej i za szybki porodzikCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za tydzieńCytat:
![]() Witajcie Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki Gratuluję wszystkich tygodni, coraz bliżej Ja siedzę i oglądam jakiś film z Tżtem popijając Pepsi
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
MOże i mnie zmobilizuje, żeby odwiedzić świętokrzyskie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam za idealne wyniki
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Perse:
)))) pisz pisz, bardzo dobrze czyta mi się wasze, mamusiowe wpisy![]() surka: a Ty na pazurkowym też siedzisz?
|
#805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.[/QUOTE] Oby udało sie ominąć naświetlania i kciuki za ładne wyniki badań Artusia ![]() Cytat:
a reszta będzie ok. Jest co pozwiedzać Przy okazji zapraszam do mnie na kawusię
|
||
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Stawiam wszystkim urodzinowe soczki, cole czy kto co lubi dziękuje z góry za życzenia- jeslibym sie juz dzis nie pojawiła ![]() ide na szybko nadrobić bo coś widziałam, że sie święci a nie chce nic ominąć
|
|
|
|
#809 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tych metek to na chwilę obecną nawet mi się nie chce schylić żeby zobaczyć czy one są tak przyszyte żeby łatwo je odpruć- mam lenia Co do pełni- to ja się głupia łudziłam wcześniej, że coś z tego może być. Moja nadzieja wzrosła jak o 3 nad ranem wylądowałam w wc, potem powtórka nad ranem. Ale nic, cisza, zero. W końcu stwierdziłam, że zacznę patykiem bo brzuchu stukać to może Młody się zainteresuje o co chodzi i wyjdzie. Muszę poszukać jakiegoś patyka dzisiaj ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie ważne jak ciumka, ważne, że ciumka Mój mąż mnie dobija czasem- ale tak pozytywnie Wczoraj skoczyliśmy na chwilę żebym się przewietrzyła i mówię, że ja już zaczynam iść w stronę windy bo wyglądam już z tymi stopami jak locha i muszę się rozpędzić a on niech do mnie dołączy jak zamknie drzwi. Spojrzał na mnie głupio i zaczął się śmiać. No to ciągnę dalej, że jak się ma taką żonę to jakby się miało skarb bo mogę mu trufli szukać i będziemy bogaci. Na co TŻ stwierdził, że nie do końca bo po 1- taką spuchnięta stópką to za bardzo nie mogę grzebać w ziemi a po 2 jak coś znajdę to i tak się nie schylę żeby to podnieść ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Czyżby coś się u Was też działo? Przyznaj się Wszystkiego naj ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Wow- szybko idzie |
|||
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego! Szybkiego i lekkiego porodu ![]() Karolajn, trzymaj się! Cynamonku Twój TŻ to agent widzę ![]() zrobiłam kawę mrożoną i Filip dostał czkawki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

dobrze ze porody przebiegaja lekko i przyjemnie sie o nich czyta. 

Dzielna jesteś! 

Szybkiego i lekkiego porodu