Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 11:32   #781
Myszolka91
Raczkowanie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

hej. Dzieci nam przybywa z kazdym dniem dobrze ze porody przebiegaja lekko i przyjemnie sie o nich czyta.
Czy wy tez odczuwacie bol w miednicy? ja od dwoch dni mam masakre, w nocy sie budze przy kazdym ruchu,wstawanie to dla mnie jeden wielki bol tylko jak chodze jest ok. zazdroszcze wszystkim mamusia ze maja juz przy sobie swoje dzieci
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:45   #782
surka
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witamy się z Adasiem w 33 tc niech leci ten czas jak najszybciej, ja już chce mieć Go przy sobie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:46   #783
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluję wszystkim nowych tygodni

A teraz mąż zabiera mnie na mcflurry
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:46   #784
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
dobry

Zajrzałam się przywitać i lece nadrabiać bo mam 9 stron

Witamy się z Adasiem w 33 tc niech leci ten czas jak najszybciej, ja już chce mieć Go przy sobie

Z tego co wylukałam Karolajn trzymam mocno kciuki, żeby szyjka się szybko skracała i poród przeszedł ekspresowo, sala full wypas faktycznie

Dobra idę nadrabiać

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:49   #785
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

myszolka: taak zdażają się takie bóle...generalnie jak wstaję to wstaję ze względu na mięśnie brzucha od dłuższego już czasu bokiem.. to też mniej boli.. ale jak za dużo leżę, to potem taka skostniała jestem

Magdalenne: ) smacznego!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:50   #786
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witamy się z Tomaszkiem w 37 tygodniu ciąży

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444463]http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.[/QUOTE]

ale cudo !!!! wcale nie malutki i nie pomarańczowy ani pomarszczony !! no cudny po prostu !!!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kochane, może macie jakieś sposoby na pozbycie się smrodu z nowej szafy? W naszej części nie śmierdzi, ale w Filpowej masakra jest
Myłam wodą z octem, od 3 dni stoją w niej pojemniczki z sodą... dziś wsadziłam uprane ręczniki i muszę je znów prać, bo śmierdzą nowymi meblami
Nie wiem, czy saszetki zapachowe, które sobie wsadziliśmy nadają się do szafy noworodka?
żebyś nie przekombinowała he he... otwórz i wietrz cały czas...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Perse tak mi się przypomniało słowem otuchy, moja teściowa jest wcześniakiem, urodziła się w 7 miesiącu, aktualnie ma 55lat oprócz tego, że jest teściową nic jej nie dolega

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zlapalam neta juz nic mnie nie boli p mąż poszedl po cos do jedzenia, bo biedny glodny jak go zawrocilam z uczelni
Rada na przyszłość- wezcie sobie wiecej tych podkladow Bella. Ja juz zuzylam prawie cala paczke, bo ciagle sie ze mnie mocno leje a mam tylko dwie.
Po tej lewatywie jestem jak nowonarodzona ( zaraz pewnie pozaluje tych slow) tylko troche mnie brzuch spina..
Więc sie bujamy po sali i korytarzu. Trochę dziwnie sie czuje, bo oprocz mnie przyjeli dwie babeczki i one z bolu sie zwijaja a ja se chodze
Cytat:
Nie strasz
Tu mi polozna powiedziala, ze jak do 13 mi sie nie rozkreci to kroplowa. A na krzyzowe moga mi zaproponowac Teso (?) Chyba tak sie to nazywa, elektrody w ciagu 12h od odejscia wod musze urodzic.
Aaa no i Hanka wyszla na usg 3900g
A w gratisie macie moja sale :p
he he, relacja live !!! mam nadzieje, że się szybko rozkręci !!!
ale klocek
salka wymiata !!!
ja nie miałam elektrod na krzyżowe i nie wiem o co chodzi... ale mam wielką nadzieje że pomogą jakby co

Cytat:
Witamy się z Adasiem w 33 tc niech leci ten czas jak najszybciej, ja już chce mieć Go przy sobie:

ciekawe co tam u Oliath i Lilo....

ale wczoraj miałam przygodę...
umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę...
na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie..
dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym...
ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone...
zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-23 o 12:08
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:57   #787
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
hej. Dzieci nam przybywa z kazdym dniem dobrze ze porody przebiegaja lekko i przyjemnie sie o nich czyta.
Czy wy tez odczuwacie bol w miednicy? ja od dwoch dni mam masakre, w nocy sie budze przy kazdym ruchu,wstawanie to dla mnie jeden wielki bol tylko jak chodze jest ok. zazdroszcze wszystkim mamusia ze maja juz przy sobie swoje dzieci
Mnie tak zaczęło boleć w piątek. Bardziej krocze ale i miednica zaczęła dokuczać. Lewą strona bardziej. U mnie jak sie przekręcąm boli ale krocze juz nie boli moze dlatego ze duzo leżę. Ja panikowałam ze to juz sie zbliża ku końcowi a ja mam jeszcze 2 miesiące ale dziewczyny pocieszyly ze ok jest. Poprostu sie rozszeza wszystko. A mam nisko dzidzie to tez robi sie tam miejsce dla niej bo rośnie.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

No karola dużą ta twoja córa. Ciekawe czy faktycznie usg mówi prawdę.dowiemy sie jak urodzisz.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:59   #788
magdalennne
Wtajemniczenie

Karolajn a te elektrody to nie TENS przypadkiem? Pokazywała nam go położna na SR, że można korzystać i on niby rozmasowuje ból w plecach...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:02   #789
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Witam sie w nowym watku nadrabiam od 4 dni bo wt,śr nie mialam neta i musiałam nadrabiac bo bylam strasznie ciekawa co u Was - czytalam a tu coraz wiecej stron przybywało:P

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41439565]Już go miałam na rękach, jest przecudowny i pachnie tak, że żadne chanele sie nie umywaja nie mogę uwierzyć w to, co mnie spotkało 24 h temu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse śliczny jest Twój Arturek i wcale nie wyglada na maluszka co do blizny świetna jest masc z apteki Contratubex (tubka 20g ok 30zł) moja siostra miala ja przepisana po wypadku samochodowym i nie mam sladu po bardzo głębokiej bliznie na czole - trzeba ja stosowac 2 razy dziennie i dopiero jak strup odpadnie.. jest jeszcze inna masc cepan czy cos takiego z podobnym skladem i jest troche tansza ale ona nie dziala

Ghia śliczny pokój

idzia111 śliczny wózek

Cytat:
A mnie zalalo..chyba mi wody odeszly wiec sie powoli zbieram
!!!!!!
Karolajn oby szybko poszło jestes niemozliwa nawet zdjecie sali nam wysłalas

Ok nadrobiłam to ide sie położyc bo przed chwila słabo mi sie zrobiło jakbym miala zemdlec - odebrałam w pt wyniki i mam dalej slaba hemoglobine 9,9 a jem duzo miesa i lykam sobifer ale podobno magnez wytraca zelazo.. a go tez musze brac :/ staram sie tylko robic odstepy w ich braniu. W pn rano mam wizyte to dam znac co lekarz powiedzil ostnio byłam 3 tyg temu w 34tyg i mialam skrucona szyjke do 2,8cm ciekawe co teraz

co do bóli krocza kłucia i uczucia jakby główka juz tam sie pakowała do wyjscia to ja to wszystko mam pozatym od 3 dni stopy mam spuchniete od rana do wieczora (prawa bardzo lewa prawie wcale)

Aha Marglosia twoj Piotruś jest prześliczny

Edytowane przez EVAgwiazdka
Czas edycji: 2013-06-23 o 12:11
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:03   #790
malaczarnakejt
Zakorzenienie

łóżeczko wyszorowane schnie na balkonie A ja chyba jeszcze raz umyję szafę, tym razem płynem do paneli... a później prontem... może się uda

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:08   #791
Myszolka91
Raczkowanie

jakos musze poradzic sobie z tym bolem,mi to juz prawie wszystko nawala kregoslup,miednica,krocze i ciagly bol podbrzusza nawet no-spa nie pomaga. pocieszam sie tym ze zostalo mi do rozwiazania 5tygodni.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:14   #792
surka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41449377]
ale wczoraj miałam przygodę...
umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę...
na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie..
dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym...
ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone...
zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ... [/QUOTE]

Faktycznie miałaś przeboje

Cytat:
łóżeczko wyszorowane schnie na balkonie A ja chyba jeszcze raz umyję szafę, tym razem płynem do paneli... a później prontem... może się uda
Stary 2013-06-23, 12:15   #793
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witamy się z Tomaszkiem w 37 tygodniu ciąży

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
SMS od Karoliny:

"Jestem już przyjęta na salę porodową.
Rozwarcie na luźny palec, ale szyjka bardzo miękka.
Bardziej mam bóle krzyżowe.
Dostałam teraz lewatywę żeby pobudzić skurcze i mega mi lekko
Głodna jestem
Sale i położne full wypas"

Jak tylko będę w pobliżu kompa to będę pisać Wam na bieżąco.
Cytat:
Zlapalam neta juz nic mnie nie boli p mąż poszedl po cos do jedzenia, bo biedny glodny jak go zawrocilam z uczelni
Rada na przyszłość- wezcie sobie wiecej tych podkladow Bella. Ja juz zuzylam prawie cala paczke, bo ciagle sie ze mnie mocno leje a mam tylko dwie.
Po tej lewatywie jestem jak nowonarodzona ( zaraz pewnie pozaluje tych slow) tylko troche mnie brzuch spina..
Więc sie bujamy po sali i korytarzu. Trochę dziwnie sie czuje, bo oprocz mnie przyjeli dwie babeczki i one z bolu sie zwijaja a ja se chodze
Oby poszło szybko i sprawnie Dzielna jesteś!

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
odebrałam w pt wyniki i mam dalej slaba hemoglobine 9,9 a jem duzo miesa i lykam sobifer ale podobno magnez wytraca zelazo.. a go tez musze brac :/ staram sie tylko robic odstepy w ich braniu. W pn rano mam wizyte to dam znac co lekarz powiedzil ostnio byłam 3 tyg temu w 34tyg i mialam skrucona szyjke do 2,8cm ciekawe co teraz
2,8 szyjka to żadna tragedia. Na pewno wszystko jest ok. I trzymam kciuki za hemoglobinę. Mam nadzieję, że się poprawi
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:16   #794
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Dzień dobry
Ale super! KAROLAJN trzymam kciuki za szybciutki i lekki poród
Czekam na kolejną relację live hehe

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

czarownice po prostu chciały pozdrowić
P.S nie ma to jak mała adrenalinka przed snem
Hehe nie pomyślałam o tym

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Albo nie taki dobry... TŻ mnie tak wkurza Ma pretensje, że zajmuję dużo miejsca na łóżku. A ja się obijam o ścianę On śpi rozwalony, nie raz oberwałam z łokcia i jeszcze ja jestem zła Jeszcze wieczorem strzeliłam focha...

Super, że TŻ się zaangażował A ty się masz nie przemęczać

Zazdroszczę bardzo

Ja bym pewnie dostała tego zawału... Spalił się tylko przedłużacz czy lampka też?

Przyjaciółka jest lekarzem? Wesoło musiało być
Ja bym TŻ-ta zaczęła nawalać tym łokciem jakby mi tak powiedział, no nie popisał się

Lampki nie sprawdziliśmy bo już chciałam sobie darować na noc kolejnych wrażeń, później TŻ sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Z okazji Dnia Ojca Gluciątko postanowiło pokazać matce co o niej myśli i obsrało ją z góry do dołu
synuś tatusia

SKYLIE całe szczęście mam nawyk wyłączania wszystkiego z kontaktów jak wychodzę z domu

PERSE trzymam mocno kciuki, żeby karmienie szło wam coraz lepiej

Całą noc, ale dosłownie całą nie spałam bo: jakaś patologia urządzała na podwórku awanturę rodzinną od 23 do 4 rano do tego duchota, bóle miesiączkowe (czuwałam, czy czasem jakieś regularne skurcze się nie zaczynają, ale nie, nie rodzę jeszcze, tylko niewyspana jestem ). Potem ok 6 wróciła moja mama z pracy i chwilę sobie z nią pogadałam w między czasie burza, ogólnie spałam od 7 do 10

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2013-06-23 o 12:22
kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:25   #795
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
SMS od Karoliny:

Głodna jestem

Życzymy lekkiego porodu
Cytat:
E nie przyzwyczajaj się
Niedługo będziesz wstawać nawet jak Ci się siku nie będzie chciało
Wiem, wiem...dlatego cieszę się, że tą nocke przespałam całą
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:26   #796
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Teso: ale przygody))) hyhyhy.... dobrze że dojechałaś cało z tymi światłam,a raczej ich brakiem

Gwiazdka: brawa za wytrwałość w nadrabianiu. To lubie!!) u mnie szyjka 1cm i też tragedii nie ma.. jak się zacznie to może się skrócić bardzo szybko, nawet jak jest długa

Kejt: pracowicie widzę

kallisto: może odeśpisz w dzień?

mnie wlaśnie trochę zmuliło, ale od rana sprzątnełam łazienkę i sypialnię i w ogóle miałam takiego powera że szok...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-23, 12:28   #797
magolina
Wtajemniczenie

Nadrobiłam jakoś

Ghia
za tęczowy pokoik Antonia. No i za ostatnią niedzielę razem

Perse Artuś jest wspaniały, śliczny i cudowny gratuluję Ci kochana jeszcze raz

Cynamonowa
rozwala mnie ten Twój Adaś, zdecydowałby się w końcu chłopak

Magdalenne
no wiadomo, że w końcówce ciąży będziesz zajmowała więcej miejsc w łóżku, co ten Tż nie rozumie??

Surka dzięki za reklamę świętokrzyskiego jest super.

Margoś bardzo grzeczny ten Was Piotruś

En za 37 tc, to już bardzo blisko

Kejt
brawa dla znajomej

Sarna hormony Ci buzują stąd to rozdrażnienie wszystkim

Elaine zazdroszczę tego węgorza wędzonego, zjadłabym

Jakierka
za 33 tc, idziemy łeb w łeb

Teso niezła faza z tymi światłami, dobrze że szczęśliwie dojechałaś

my dzisiaj jedziemy w odwiedziny do chrześniaka Tż, mamy dostac od jego siostry łóżeczko, jeszcze go nie widziałam, i mam nadzieję, że nie okaże się jak w przypadku Kallisto że łózeczko będzie w masakrycznym stanie Tż wczoraj mi coś wspomniał, że nie ma tylko jednego szczebelka a on już sie napalił, że to łóżeczko weźmiemy no i obawiam się, że może sie to skończyć kłótnią, jak mi się nie spodoba a on się uprze.
Tym bardziej, że to łóżeczko z tych starych, dawnych, tylko odnawiane.
No ale to zobaczymy.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:31   #798
cynamon_owa
Zadomowienie

karolajn- uśmiałam się z Twojego postu, ze Hanka fika więc porodu nie będzie a chwilę później, że Cię zalało
Do boju!

elaine
- mnie też zmuliło ale niestety u mnie powera niestety nie ma
Jesteś następna w kolejce

Dzisiaj pełnia - ciekawe ile z nas (z Was- bo na swojego syna już nie liczę ) się rozpakuje?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ale Wy pięknie nadrabiacie- wzbudzacie we mnie poczucie winy i wstydu jednocześnie

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:33   #799
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magolinka: mogę się podzielić, jak już dojedzie)) i brawa za nadrobienie!

Cynamonkowa: przede mną jeszcze na liście kilka osób.. Iwonka cos dzisiaj zaginęła, więc kto wie.. a też jestem ciekawa jak to dzisiaj wyjdzie... z tą pełnią... nie wiem czy czytałas, bo to mogło gdzieś w spamie naszym zginąć, ale już wiem o co Ci chodziło z tymi metkami przy bujaczku.. są ogrooooooomneeeeee... mam zamiar je wyciąć.. a Adaś wyjdzie, jak mu się zachce podobnie jak mój Igorek, chociaż on aż takich akcji mi nie funduje jak Twoje Maleństwo.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-23, 12:35   #800
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:37   #801
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Teso: ale przygody))) hyhyhy.... dobrze że dojechałaś cało z tymi światłam,a raczej ich brakiem

Gwiazdka: brawa za wytrwałość w nadrabianiu. To lubie!!) u mnie szyjka 1cm i też tragedii nie ma.. jak się zacznie to może się skrócić bardzo szybko, nawet jak jest długa

Kejt: pracowicie widzę

kallisto: może odeśpisz w dzień?

mnie wlaśnie trochę zmuliło, ale od rana sprzątnełam łazienkę i sypialnię i w ogóle miałam takiego powera że szok...
Narazie mi się odechciało ale pewnie po obiadku padnę

Cytat:
Nadrobiłam jakoś

Ghia
za tęczowy pokoik Antonia. No i za ostatnią niedzielę razem

Perse Artuś jest wspaniały, śliczny i cudowny gratuluję Ci kochana jeszcze raz

Cynamonowa
rozwala mnie ten Twój Adaś, zdecydowałby się w końcu chłopak

Magdalenne
no wiadomo, że w końcówce ciąży będziesz zajmowała więcej miejsc w łóżku, co ten Tż nie rozumie??

Margoś bardzo grzeczny ten Was Piotruś

En za 37 tc, to już bardzo blisko

Kejt
brawa dla znajomej

Sarna hormony Ci buzują stąd to rozdrażnienie wszystkim

Elaine zazdroszczę tego węgorza wędzonego, zjadłabym

Jakierka
za 33 tc, idziemy łeb w łeb

Teso niezła faza z tymi światłami, dobrze że szczęśliwie dojechałaś

my dzisiaj jedziemy w odwiedziny do chrześniaka Tż, mamy dostac od jego siostry łóżeczko, jeszcze go nie widziałam, i mam nadzieję, że nie okaże się jak w przypadku Kallisto że łózeczko będzie w masakrycznym stanie Tż wczoraj mi coś wspomniał, że nie ma tylko jednego szczebelka a on już sie napalił, że to łóżeczko weźmiemy no i obawiam się, że może sie to skończyć kłótnią, jak mi się nie spodoba a on się uprze.
Tym bardziej, że to łóżeczko z tych starych, dawnych, tylko odnawiane.
No ale to zobaczymy.
Kochana u nas mowa była tylko o 2 szczebelkach pewnie cię tym nie pocieszyłam ale chociaż psychicznie zdążysz się przygotować jak coś trzymam kciuki, żeby u was nie powtórzyła się moja historia

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:38   #802
Agrafka86
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli.

Powolutku i na pewno się uda

Cytat:
A mnie zalalo..chyba mi wody odeszly wiec sie powoli zbieram
!!!!!!
Oj dawaj znać co tam się dzieje

Cytat:
Z okazji Dnia Ojca Gluciątko postanowiło pokazać matce co o niej myśli i obsrało ją z góry do dołu
Nie ważne w jaki sposób pokazuje, że myśli, ważne, że pokazuje

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki...

u mnie noc tragiczna burza zaczęła się przed 3 i tak do 6 rano nie spałam.... teraz chodzę półprzytomna... wczoraj z tż się pożarłam ale jak tym razem nie przeprosi to ja się do niego nie odezwę nawet jak rodzić zacznę...
A pewnie co Cię będzie denerwował

Cytat:
Moja znajoma urodziła o 10 córeczkę, 1 dziecko, w szpitalu była od 6 rano. Ale ekspres!

dla znajomej i za szybki porodzik

Cytat:
SMS od Karoliny:

Głodna jestem

Mocniutko zaciskamy kciuki ni czekamy na następnego Bobsonka

Cytat:
Czekamy

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witamy sie z Edziem w 33tc!!

za tydzień

Cytat:
dobry

Zajrzałam się przywitać i lece nadrabiać bo mam 9 stron

Brawa za tydzień

Witajcie Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki
Gratuluję wszystkich tygodni, coraz bliżej. Może dzisiaj jakieś Dzieciąteczka nam dojdą
Ja siedzę i oglądam jakiś film z Tżtem popijając Pepsi

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:39   #803
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
MOże i mnie zmobilizuje, żeby odwiedzić świętokrzyskie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.

Trzymam za idealne wyniki
Stary 2013-06-23, 12:42   #804
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Perse: )))) pisz pisz, bardzo dobrze czyta mi się wasze, mamusiowe wpisy

surka: a Ty na pazurkowym też siedzisz?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-23, 12:47   #805
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ale Wy pięknie nadrabiacie- wzbudzacie we mnie poczucie winy i wstydu jednocześnie
No co Ty, przecież to właśnie Ty tak zawsze pięknie nadrabiałaś spam i dostawałaś za to nawet brawa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.
[/QUOTE]

super, że coraz lepiej idzie Artusiowi jedzonko.
Oby udało sie ominąć naświetlania i kciuki za ładne wyniki badań Artusia

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Kochana u nas mowa była tylko o 2 szczebelkach pewnie cię tym nie pocieszyłam ale chociaż psychicznie zdążysz się przygotować jak coś trzymam kciuki, żeby u was nie powtórzyła się moja historia
Oj mam nadzieję, że okaże się że faktycznie brakuje tylko jednego szczebelka a reszta będzie ok.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
MOże i mnie zmobilizuje, żeby odwiedzić świętokrzyskie
Jest co pozwiedzać
Przy okazji zapraszam do mnie na kawusię
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:48   #806
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Perse: )))) pisz pisz, bardzo dobrze czyta mi się wasze, mamusiowe wpisy

surka: a Ty na pazurkowym też siedzisz?
Jakiś czas temu zaczęłam zaglądać
Stary 2013-06-23, 12:48   #807
roxi1980
Zakorzenienie

Karolina dostala kroplowke i ma skurcze co 3 min

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:50   #808
iwona335
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stawiam wszystkim urodzinowe soczki, cole czy kto co lubi oraz daje ciacho ananasowe, sernik z malinami lub ptasie mleczko - co kto lubi, no i ewentualnei jakiś konkretny kotlet tez sie znajdzie

dziękuje z góry za życzenia- jeslibym sie juz dzis nie pojawiła

ide na szybko nadrobić bo coś widziałam, że sie święci a nie chce nic ominąć
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:00   #809
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Cynamonkowa: przede mną jeszcze na liście kilka osób.. Iwonka cos dzisiaj zaginęła, więc kto wie.. a też jestem ciekawa jak to dzisiaj wyjdzie... z tą pełnią... nie wiem czy czytałas, bo to mogło gdzieś w spamie naszym zginąć, ale już wiem o co Ci chodziło z tymi metkami przy bujaczku.. są ogrooooooomneeeeee... mam zamiar je wyciąć.. a Adaś wyjdzie, jak mu się zachce podobnie jak mój Igorek, chociaż on aż takich akcji mi nie funduje jak Twoje Maleństwo.
No właśnie przyznałam się, że nie nadrabiałam
Co do tych metek to na chwilę obecną nawet mi się nie chce schylić żeby zobaczyć czy one są tak przyszyte żeby łatwo je odpruć- mam lenia

Co do pełni- to ja się głupia łudziłam wcześniej, że coś z tego może być. Moja nadzieja wzrosła jak o 3 nad ranem wylądowałam w wc, potem powtórka nad ranem. Ale nic, cisza, zero.
W końcu stwierdziłam, że zacznę patykiem bo brzuchu stukać to może Młody się zainteresuje o co chodzi i wyjdzie. Muszę poszukać jakiegoś patyka dzisiaj

Nie ważne jak ciumka, ważne, że ciumka

Mój mąż mnie dobija czasem- ale tak pozytywnie
Wczoraj skoczyliśmy na chwilę żebym się przewietrzyła i mówię, że ja już zaczynam iść w stronę windy bo wyglądam już z tymi stopami jak locha i muszę się rozpędzić a on niech do mnie dołączy jak zamknie drzwi. Spojrzał na mnie głupio i zaczął się śmiać. No to ciągnę dalej, że jak się ma taką żonę to jakby się miało skarb bo mogę mu trufli szukać i będziemy bogaci. Na co TŻ stwierdził, że nie do końca bo po 1- taką spuchnięta stópką to za bardzo nie mogę grzebać w ziemi a po 2 jak coś znajdę to i tak się nie schylę żeby to podnieść

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
No co Ty, przecież to właśnie Ty tak zawsze pięknie nadrabiałaś spam i dostawałaś za to nawet brawa
Weź mi nie rób złudnych nadzieji- może poród się zbliża?

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Stawiam wszystkim urodzinowe soczki, cole czy kto co lubi oraz daje ciacho ananasowe, sernik z malinami lub ptasie mleczko - co kto lubi, no i ewentualnei jakiś konkretny kotlet tez sie znajdzie

Iwona- myślałam, że Cię po tym ciachu ananasowym złapało
Czyżby coś się u Was też działo? Przyznaj się

Wszystkiego naj

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Karolina dostala kroplowke i ma skurcze co 3 min
Wow- szybko idzie

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:02   #810
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A jaka pewna, że dostanie życzenia

Wszystkiego najlepszego! Szybkiego i lekkiego porodu

Karolajn, trzymaj się!
Cynamonku Twój TŻ to agent widzę

zrobiłam kawę mrożoną i Filip dostał czkawki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości