Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 12:59   #3181
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Co za sen miałaś łoooo rany.

To będzie Ulek/Julek

Coś mi się rzuciło że fantastykę lubisz i wampiry,to byś miała do pogadania z moim szwagrem.On ma całą biblioteczkę takich książek i cały czas dokupuje następne.Maniak jeden.
Kiedyś pożyczył mi parę pozycji ale nie przebrnęłam
Ale powiem Ci, że to też zależy od literatury. Np mój tż lubi książki Kossakowskiej, no nie dałam rady przebrnąć, ni ma bata Jestem baba to lubię wątek miłosny jednak. Ale to też zależy od dnia, bo myślę, że w inny dzień bym dała radę. Teraz np. czytam Grę o tron, a raczej sagę całą, ale zatrzymałam się na 5 tomie i nie mam mocy dalej iść Ale kryminały uwieeelbiam, mogę polecać duuzo. Np. Becketta, Gerrittsen Lubię książki Sparksa. Ogólnie lubię jakieś takie obyczajówki na których mogę popłakać, kryminały, zwąłszcza medyczne, jak kroją itp itd, młodzieżową literaturę fantastykę, jakieś dziwadla też wezmę do ręki. Ostatnio czytałam Arabską żonę/córkę... i tak powiem, że ciężko się czyta, tematyka fajna ale nie podoba mi się sposób pisania autorki...

A co do chłopca to będzie pewnie Krzyś lub Gabryś, tylko Krzyś ma na imie mój brat. Ale ma pecha, bo kocham to imię

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:10   #3182
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale powiem Ci, że to też zależy od literatury. Np mój tż lubi książki Kossakowskiej, no nie dałam rady przebrnąć, ni ma bata Jestem baba to lubię wątek miłosny jednak. Ale to też zależy od dnia, bo myślę, że w inny dzień bym dała radę. Teraz np. czytam Grę o tron, a raczej sagę całą, ale zatrzymałam się na 5 tomie i nie mam mocy dalej iść Ale kryminały uwieeelbiam, mogę polecać duuzo. Np. Becketta, Gerrittsen Lubię książki Sparksa. Ogólnie lubię jakieś takie obyczajówki na których mogę popłakać, kryminały, zwąłszcza medyczne, jak kroją itp itd, młodzieżową literaturę fantastykę, jakieś dziwadla też wezmę do ręki. Ostatnio czytałam Arabską żonę/córkę... i tak powiem, że ciężko się czyta, tematyka fajna ale nie podoba mi się sposób pisania autorki...

A co do chłopca to będzie pewnie Krzyś lub Gabryś, tylko Krzyś ma na imie mój brat. Ale ma pecha, bo kocham to imię
Ja teraz czytam arabska còrke . Uwielbiam tego typu ksiazki .. Ale zbyt działaja na moja psychike.. Pracuje z ludzmi ròżnych narodowosci I moj stosunek do nich zmienia sie bardzo po takich ksiazkach .. Niestety zazwyczaj nie na lepsze .

A Milenium polecam tym co nie czytali. Najlepsze ksiazki jakie ostatnio czytałam ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:16   #3183
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja teraz czytam arabska còrke . Uwielbiam tego typu ksiazki .. Ale zbyt działaja na moja psychike.. Pracuje z ludzmi ròżnych narodowosci I moj stosunek do nich zmienia sie bardzo po takich ksiazkach .. Niestety zazwyczaj nie na lepsze .

A Milenium polecam tym co nie czytali. Najlepsze ksiazki jakie ostatnio czytałam ..

Ja czytałam o hmmm tych zabójstwach, że np matka/córka/siostra zrobiły coś źle i mąż/syn/brat/ojciec je zabili... To jest tragedia i tylko uświadamia mnie jak na świecie jest strasznie i nikt mi nie powie, że Arabowie są super, bo zabicie własnej ukochanej nad życie siostry za to, że uwiódł ją wujek to dla mnie chore...

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

JA chcę już pocałowac stópeczki mojego dziecia A tu jeszcze 22tygodnie;((( Nie doczekam się

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 13:23   #3184
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Ja czytałam o hmmm tych zabójstwach, że np matka/córka/siostra zrobiły coś źle i mąż/syn/brat/ojciec je zabili... To jest tragedia i tylko uświadamia mnie jak na świecie jest strasznie i nikt mi nie powie, że Arabowie są super, bo zabicie własnej ukochanej nad życie siostry za to, że uwiódł ją wujek to dla mnie chore...
Dlatego tez moje podejscie jest takie a nie inne .. Pracuje z arabami , z muzłumanami itd I Wiem ze mimo ze mieszkaja w cywilizowanym kraju I zachowuja sie jak kazdy inny to sa głeboko wierzacy .. Czyli praktykujacy wszystkie te chore zasady . Wlos mi sie czasem jezy jak pomysle ze w pracy pitu pitu a w domu pewnie jakis hardcore .. Te ksiazki pokazuja jak potezna jest ta religia , jaki ma wpływ na umysły tych ludzi , nie liczy sie zona, dzieci , rodzice tylko bòg I modlitwa

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:32   #3185
Azealia
Raczkowanie

Już miałam pisać, że witam się w ten piękny, rześki dzień, a tu znów przypara Więc witam się ogólnie

Gratuluję wszystkich wstydniś, które się ujawniły.
My zdecydowaliśmy, że skoro już potwierdzi się, że na pokładzie mamy dziewczynkę to będzie
NINA

Już się nie powinno odmieć, bo obydwojgu się podoba, jest krótkie no i raczej w Naszych okolicach nie ma żadnej Ninki.

Książkowo widzę Grey na tapecie- idealny odmóżdżacz i zabijacz czasu. Niestety dla kogoś lubującego się w ambitniejszej literaturze bełkot i sposób tłumaczenia jest nie do zniesienia- więc ja czytałam po angielsku a i tak była to dla mnie literatura średnich lotów Ale na relax przy książce polecam.
Ja lubię ciężką książkę- czytam dużo o obozach koncentracyjnych i holocauście. Bardzo mnie interesuje ten temat, więc mam w domu małą biblioteczkę w tym temacie...

KRAKOWIANKI i dziewczyny z okolic: 24-25 sierpnia 2013 – Kraków (Błonia krakowskie) odbędą się targi Mother & Baby
Ogromna ilość wystawców- Avent. Bebetto, dr Browns Graco, Lovi, Maxi Cosi i wiele wieleeee innych firm- ja planuję się wybrać z Mamą, koniec sierpnia więc będziemy się już rozglądać za np butelkami to obejrzę je na żywo itp. Wózków jest pełno, można pojeździć, łóżeczka, pościele no wszystko. Rok temu była koleżanka i bardzo poleca, więc gdybyście miały wtedy czas to na pewno warto się wybrać.
http://motherandbaby.pl/krakow

W Warszawie są dzisiaj

A mnie tak ciągnie z prawej strony więzadło że już mnie to wkurza. Nie cały czas ale pika mi tak, nie jest to bolesne, ale takie... irytujące Wróciliśmy o północy od znajomych i przespałam bez sikania do 9 jak wstałam to cały bok mnie bolał i pęcherz jakbym 3 dni w łazience nie była, siedziałam i sikałam.. i sikałam... i sikałam

Trele
!! A zasadził Ci ktoś kopa w zadek? (ciążówa ciążówę może ) Zdążycie ze wszystkim nic się nie martw! Wózek jest, mebelki są, spokojnie, będzie dobrze

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-23 o 13:33
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:34   #3186
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego tez moje podejscie jest takie a nie inne .. Pracuje z arabami , z muzłumanami itd I Wiem ze mimo ze mieszkaja w cywilizowanym kraju I zachowuja sie jak kazdy inny to sa głeboko wierzacy .. Czyli praktykujacy wszystkie te chore zasady . Wlos mi sie czasem jezy jak pomysle ze w pracy pitu pitu a w domu pewnie jakis hardcore .. Te ksiazki pokazuja jak potezna jest ta religia , jaki ma wpływ na umysły tych ludzi , nie liczy sie zona, dzieci , rodzice tylko bòg I modlitwa

Dokładnie. Podejrzewam, że są wyjątki, ale to wyjątki potwierdzające regułę... Nawet w rodzinie mam przypadek, gdzie arab grozi byłej żonie, że odbierze jej dziecko, a raczej porwie do domu...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 13:40   #3187
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
KRAKOWIANKI i dziewczyny z okolic: 24-25 sierpnia 2013 – Kraków (Błonia krakowskie) odbędą się targi Mother & Baby
Ogromna ilość wystawców- Avent. Bebetto, dr Browns Graco, Lovi, Maxi Cosi i wiele wieleeee innych firm- ja planuję się wybrać z Mamą, koniec sierpnia więc będziemy się już rozglądać za np butelkami to obejrzę je na żywo itp. Wózków jest pełno, można pojeździć, łóżeczka, pościele no wszystko. Rok temu była koleżanka i bardzo poleca, więc gdybyście miały wtedy czas to na pewno warto się wybrać.
Dzięki za info, może na tym etapie ciąży to już mi się uda TŻ wyciągnąć żeby tylko pogoda była.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:43   #3188
Azealia
Raczkowanie

Anoula to już chyba będzie ok 24 tygodnia, to może da się coś uprosić
Pogoda w sumie może być bądź jaka bo wszytko ma miejsce w wielkich namiotach podzielonych na boksy
A jak u Ciebie z tym terminem teraz jest? Bo ty OM miałaś wcześniej niż ja a TP później..
Stary 2013-06-23, 13:48   #3189
Mya1989
Zakorzenienie

Coś bym zjadła, te 15 raczki mnie wykonczyły w nocy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 14:00   #3190
ryba91
Zakorzenienie

a mi mąż obiecał obiad o 5 przywieźć

szkoda że koło mnie nie ma tych targów... :/
Stary 2013-06-23, 14:09   #3191
nasturcja7667
Zadomowienie

Azealia super! Dzięki za info o tych targach! Juz oznajmiłam TŻ, ze koniecznie idziemy!

Nemosku przed ciążą to ważyłam tak między 47-48kg. Mam 162 c wzrostu [niektóre pielęgniarki jak mnie mierzyły to wychodziło 160cm]. Nie jest źle. Wyniki mam idealne. I o dziwo, w ciąży też mi waga skacze juz ważyłam prawie 54kg, i spadło do 52,7. Ale te wahania to podobno od wody w organizmie.

Ale robię obiad Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami Nie mamy jakoś ochoty na mięso i tak warzywnie dzisiaj
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:33   #3192
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Azealia super! Dzięki za info o tych targach! Juz oznajmiłam TŻ, ze koniecznie idziemy!

Nemosku przed ciążą to ważyłam tak między 47-48kg. Mam 162 c wzrostu [niektóre pielęgniarki jak mnie mierzyły to wychodziło 160cm]. Nie jest źle. Wyniki mam idealne. I o dziwo, w ciąży też mi waga skacze juz ważyłam prawie 54kg, i spadło do 52,7. Ale te wahania to podobno od wody w organizmie.

Ale robię obiad Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami Nie mamy jakoś ochoty na mięso i tak warzywnie dzisiaj
47 o rany malutko To pewnie taka drobniutka jesteś

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Już miałam pisać, że witam się w ten piękny, rześki dzień, a tu znów przypara Więc witam się ogólnie

Gratuluję wszystkich wstydniś, które się ujawniły.
My zdecydowaliśmy, że skoro już potwierdzi się, że na pokładzie mamy dziewczynkę to będzie
NINA

Już się nie powinno odmieć, bo obydwojgu się podoba, jest krótkie no i raczej w Naszych okolicach nie ma żadnej Ninki.

Książkowo widzę Grey na tapecie- idealny odmóżdżacz i zabijacz czasu. Niestety dla kogoś lubującego się w ambitniejszej literaturze bełkot i sposób tłumaczenia jest nie do zniesienia- więc ja czytałam po angielsku a i tak była to dla mnie literatura średnich lotów Ale na relax przy książce polecam.
Ja lubię ciężką książkę- czytam dużo o obozach koncentracyjnych i holocauście. Bardzo mnie interesuje ten temat, więc mam w domu małą biblioteczkę w tym temacie...

W Warszawie są dzisiaj

A mnie tak ciągnie z prawej strony więzadło że już mnie to wkurza. Nie cały czas ale pika mi tak, nie jest to bolesne, ale takie... irytujące Wróciliśmy o północy od znajomych i przespałam bez sikania do 9 jak wstałam to cały bok mnie bolał i pęcherz jakbym 3 dni w łazience nie była, siedziałam i sikałam.. i sikałam... i sikałam

Trele
!! A zasadził Ci ktoś kopa w zadek? (ciążówa ciążówę może ) Zdążycie ze wszystkim nic się nie martw! Wózek jest, mebelki są, spokojnie, będzie dobrze
Ładnie Nina też mi się podoba

Im więcej wrzucacie tych imion tym bardziej mi się podobają,wszystkie
Ja lubię oglądać też filmy właśnie o obozach,wojnie.W liceum przeczytałam wszystkie lektury dotyczące wojny nawet na maturze wybrałam temat wypracowania z nią związany.
Dobrze że mi przypomniałaś,może teraz przerzucę się z kryminałów.

A skąd ściągacie pdf książek?Bo ja na razie wszystkie co mam to od koleżanki

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Mya Gabriel

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:42   #3193
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anoula to już chyba będzie ok 24 tygodnia, to może da się coś uprosić
Pogoda w sumie może być bądź jaka bo wszytko ma miejsce w wielkich namiotach podzielonych na boksy
A jak u Ciebie z tym terminem teraz jest? Bo ty OM miałaś wcześniej niż ja a TP później..
Myślę, że się uda, bo od września mamy robić wyprawkę .
Ja miałam nieregularne cykle, teraz dwa USG potwierdziły datę, 12.12.13, w czwartek mam kolejne to zobaczymy co wyjdzie.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:48   #3194
maomami
Wtajemniczenie

Witam się poobiednio, o matulu ale się najadłam. Zrobiłyśmy z mamą dzisiaj na obiadek młode ziemniaczki, kotleciki, mizerię i jeszcze fasolkę z bułeczką tartą mhhhh do tego kompocik z czereśni i obiadek zjedzony na tarasie.
Teraz tylko ciężko mi siedzieć bo brzuch taki pełny.

Prezent mężulkowi z okazji dnia tatusia dałam o północy- szok że wytrzymałam- jak zobaczył to się zaczął tak śmiać i wycałował brzuszek chyba ze sto razy a dzisiaj paraduje w koszulce

Rano było tak fajnie chłodniej troszkę a teraz znowu lampa i upał, a ja chce trochę chmurek

A co do tych targów, moja kuzynka była w zeszłym toku tylko że już z bąbelkiem i mieli super fotki. Myślę że uda mi się też wyciągnąć mężula

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:49   #3195
ryba91
Zakorzenienie

hahah, mówie do męża: kup nam coś do picia, bo bąbelek się domaga kopniakami

ipatrzcie co mi kupił :
troche niewyraźne ale w pracy jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0483.jpg (129,2 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-06-23, 14:49   #3196
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lineczka nasz Synuś w 19tc miał niecałe 250g. Raczej z tych drobniaków.

Edit:mój szanowny mnie przed chwilą bardzo wkurzył. Ech... Czasem mam ochotę mu palnąć.
:/
to może Nelka też z tych drobnych jest/ będzie

Cytat:
Man schiza ze nie zdarze z niczym - tak sobie ubzduralam I wybic z glowy nie moge, choc prawie wszystko juz mam .. To po pierwsze.
Moj wymarzony ogrodek I remont beda trwały trzy razy tyle i trzy razy tyle beda kosztowac I to następna rzecz ktora mi spac nie daje. !!
Wydaje mi sie ze jakbym mogla z tym wszystkim juz sama ruszyc to by bylo szybciej ale nie moge .. Nie dam rady , boje sie o dziecko I ta bezczynnosc powoduje u mnie wrecz kur.wice
Do tego kasa .. Troche nas to wszystko kosztuje , nie jestesmy na minus ale na ładne zero ..
Do tego mam mnostwo papierowej roboty zwiazanej z zalatwieniem macierzynskiego a tego nie nawidze - nie cierpie terminow I pewnie wszystko zawale no I do kompletu od tej grypy jelitowej martwie sie czy z mała wszystko ok , czy nie odczula tego jakos bo taka leniwa ostatnio znowu jest
Siedze od 15 na fotelu I palcem nie kiwnełam .. Albo mi naprawde sie wszystko sypie, albo mam jakas depreche !

Trele, kochana wyluzuj! Bez stresu, jak nie zdążysz kupić, będzie na to czas

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a jutro,niestety rodzice chca nas poodwiedzac,jedni,drudzy. ..i wiecie co wam powiem.wolalabym posiedziec normalnie w dwojke,bez szopek,nie wiem co ich naszlo...mam nadzieje,ze to tak tylko przy pierwszej rocznicy
wszystkiego najlepszego i życzę 100 lat pożycia dalszego!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja do Greya ciagle podchodze sceptycznie.wiem,ze wielki szal i boom byl na te ksiazki,ale jakos...z tego co zauazylam,wiele ksiazek/filmow mocno naglosnionych,rozreklamow aych i w ogole na topie,jakos do mnie nie trafia.daj znac jak wrazania po przeczytaniu...bo cos w tej ksiazce jednak jest,ze kazdy kto czytal (z rumiencem,badz bez) jest zachwycony
[/COLOR]

moze w ten sposob "pozyczona" bym poprobowala bo kupowac mi sie napewno jej nie chce

właśnie chcę się przekonać czy faktycznie jest się czym podniecać tą książką :P

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

wszyscy remontują u nas remont już nie mógł czekać, przy dwójce dzieci na pewno nie dałoby rady tego zrobić, a tak będzie z głowy na kilka lat (mam nadzieję )

kciuki za obronę masz racje, to tylko formalność
akurat u nas to jest robienie łazienki od podstaw :P
dziękuję za kciuki!
Cytat:
To lepiej nie zaczynaj Greya przed obrona , bo nie obronisz
Czytalyscie? Ja pierwsza cz. Bylam zafascynowana - przeczytalam jednym ciagiem . Przy drugiej juz mnie nudzily sceny lozkowe I je przeskakiwałam. A trzeciej jeszcze nie zaczełam ..

mam zamiar zacząć we wtorek jak już będę panią magister, tak w ramach odmóżdzenia po 5 latach studiów

Cytat:
Boże Grey to tragedia... Dla mnie to taki wychuchany harlekin,a czytałam duuuużo to moja ulubiona lektura na odmóżdżenie 3/4 romansów ma takie opisy seksu, tutaj jest różnica taka, że sado maso jest opisywane. Wiecie niewola itp itd. Ale jeśli człowiek się wysili to i harlekiny z takimi opisami znajdzie, ja czytałam i nie powiem żeby gorsze od Greya były. Ale nie powiem, że filmu bym nie obejrzała. ale to dlatego, że mam niedobór wszelakim filmów o wątku miłosnym. Już nie mam pomysłu

A ajgorszą tragedią z tragedii był Zmierzch. Film w porównaniu z książką to powinien nagrodę dostac Chociaż zarówno ostatnia część zarówno książki jak i filmu mnie zaskoczyla. Książka była świetna, gdy zajęli się reneeesme czy jak jej tam i powiem, że film tez mnie zaskoczył. Ale książka to katorga, 3/4: Edward- chce jej dotknąć ale nie mogę/Bella: niech on mnie dotknie, pragnę tego no tragedia, a przeleciałam pół poznania aby kupić pierwszą część, bo nigdzie nie było, a uwielbiam książki o wampirach :P
o raju.. Zmierzch, nie czytałam i nie mam zamiaru :P

Cytat:
Trele

Wgl dzisiaj mi się śniło,ze bylam w ciazy (zdziwko) z 15-raczkami :mdeleje: i że nagle zasłabłam i obudziłam się a oni wyciągają dzieci, pytam się czy już koniec a oni że jeszcze 4. No i wyciągają i dali mi takiego zakrwawionego dzidziusia do twarzy i ojeej a potem płakałam bo powiedzieli, że będę mogła wziąć je do domu dopiero za 4 miesiące
nooo gdzie Ty tą armię pomieściłaś?

ja od siebie polecam książki Christophera Moor'a: Ssij mała ssij, Gryź mała gryź i Krwiopijcy to jest książka o wampirach ale taka dosyć śmieszna jednym tchem 3 części przeczytałam :P jest jeszcze Baranek, to jest "przekład" Biblii tego autora, ale to mi już tak nie podchodziło

wzięłam się za prasowanie w ten ukrop i to był błąd
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:53   #3197
nasturcja7667
Zadomowienie

Właśnie strzeliłam do TŻ: "Idź, sprawdź, czy się ser nie pali, bo ziemniaki jeszcze twarde". Leżał i kwiczał ze śmiechu przez kilka minut Co to ciąża czyni z artykułowaniem potrzeb
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:00   #3198
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahah, mówie do męża: kup nam coś do picia, bo bąbelek się domaga kopniakami

ipatrzcie co mi kupił :
troche niewyraźne ale w pracy jestem
Słodko

Stary 2013-06-23, 15:12   #3199
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
47 o rany malutko To pewnie taka drobniutka jesteś

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ładnie Nina też mi się podoba

Im więcej wrzucacie tych imion tym bardziej mi się podobają,wszystkie
Ja lubię oglądać też filmy właśnie o obozach,wojnie.W liceum przeczytałam wszystkie lektury dotyczące wojny nawet na maturze wybrałam temat wypracowania z nią związany.
Dobrze że mi przypomniałaś,może teraz przerzucę się z kryminałów.

A skąd ściągacie pdf książek?Bo ja na razie wszystkie co mam to od koleżanki

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Mya Gabriel
Pi ękne jest i pewnie zostaniemy przy nim, bo tż ma krótkie nazwisko i będzie pasować
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to może Nelka też z tych drobnych jest/ będzie

Trele, kochana wyluzuj! Bez stresu, jak nie zdążysz kupić, będzie na to czas

wszystkiego najlepszego i życzę 100 lat pożycia dalszego!

właśnie chcę się przekonać czy faktycznie jest się czym podniecać tą książką :P

akurat u nas to jest robienie łazienki od podstaw :P
dziękuję za kciuki!

mam zamiar zacząć we wtorek jak już będę panią magister, tak w ramach odmóżdzenia po 5 latach studiów

o raju.. Zmierzch, nie czytałam i nie mam zamiaru :P

nooo gdzie Ty tą armię pomieściłaś?

ja od siebie polecam książki Christophera Moor'a: Ssij mała ssij, Gryź mała gryź i Krwiopijcy to jest książka o wampirach ale taka dosyć śmieszna jednym tchem 3 części przeczytałam :P jest jeszcze Baranek, to jest "przekład" Biblii tego autora, ale to mi już tak nie podchodziło

wzięłam się za prasowanie w ten ukrop i to był błąd
Tez się zastanawiam a całkiem sppore te dzieci były, w sumie to jedno tylko widziałami tulilam do policzka takie ciepłe

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 16:07   #3200
nemosek
Zakorzenienie

Bąbelek

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-06-23 o 16:08
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:22   #3201
aaby
Zakorzenienie

Azealia, u nas też najprawdopodobniej Nina Jeszcze na tapecie Nela i Julka, ale chyba przy Ninie zostaniemy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:40   #3202
perfuzja
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy którejś z Was wyszła na usg genetycznym fala zwrotna w przewodzie zylnym?

Moje usg niestety nie wyszło przesadnie dobrze i szukam pocieszajacych historii. Na razie wysłali mnie na pappa i zapisali na echo serca płodu w 20 tygodniu...
Stary 2013-06-23, 17:00   #3203
maomami
Wtajemniczenie

A my dziś wieczorkiem czekamy na znajomych i robimy grilla straszne pustki tu dzisiaj

Stary 2013-06-23, 17:11   #3204
domii29
Zakorzenienie

Kupiliśmy z TŻtem wózek ten o którym Wam pisałam . Kobieta od której go kupiliśmy użyła go kilka razy a na zewnątrz nie wynosiła go w ogóle, wszystko wygląda jak nieużywane. Z 400zł spuściła nam na 300zł z racji tego że to sąsiadka mojej szwagierki . Otwarcie mówiła że na kasie jej nie zależy bo ma jej dość sporo a wózek zajmuje jej tylko miejsce . Do wózka dała nam jeszcze to materiałowe nosidło czy jak to się nazywa (jeżeli coś pokręciłam to przepraszam ale nie znam się )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0008.jpg (105,1 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0014.jpg (103,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0018.jpg (101,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0012.jpg (95,7 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-23 o 17:16
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:19   #3205
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy z TŻtem wózek ten o którym Wam pisałam . Kobieta od której go kupiliśmy użyła go kilka razy a na zewnątrz nie wynosiła go w ogóle, wszystko wygląda jak nieużywane. Z 400zł spuściła nam na 300zł z racji tego że to sąsiadka mojej szwagierki . Otwarcie mówiła że na kasie jej nie zależy bo ma jej dość sporo a wózek zajmuje jej tylko miejsce . Do wózka dała nam jeszcze to materiałowe nosidło czy jak to się nazywa (jeżeli coś pokręciłam to przepraszam ale nie znam się )
Gratuluję zakupu

Stary 2013-06-23, 17:27   #3206
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
gratuluję zakupu

ja chyba jutro bede miała swój

ale mam pytanie, wiesz może z jakiejś opini jak sprawdzą się zimą te kółka?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

a poza tym faktycznie wydaje się nieużywany
Stary 2013-06-23, 17:31   #3207
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję zakupu

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Szczerze powiedziawszy to nie wiem . Mi ta kobitka pokazywała że te przednie można zablokować i one wtedy jadą prosto (nie skręcają się) chyba wiesz o co mi chodzi bo nie wiem jak to wytłumaczyć
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:35   #3208
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy którejś z Was wyszła na usg genetycznym fala zwrotna w przewodzie zylnym?

Moje usg niestety nie wyszło przesadnie dobrze i szukam pocieszajacych historii. Na razie wysłali mnie na pappa i zapisali na echo serca płodu w 20 tygodniu...
Kochana, ja co prawda z innego powodu, ale też mam skierowanie na echo Więc doskonale wiem, jak się denerwujesz!
A co to jest ta fala?
I kiedy masz echo?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:37   #3209
Dzastin08
Wtajemniczenie

Domi, fajny ten wóz dla Jasia i cena też atrakcyjna.

Ryba jak kupisz to oczywiście się pochwal fotkami:P

My niedawno wróciliśmy z 2h spaceru i nogi mi odpadają...musiałam je wymoczyć w zimnej wodzie, peeling i małe spa

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-23 o 17:39
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:39   #3210
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję zakupu

I na jakim w końcu stanęło?? TAKO JUMPER??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości