Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 18:44   #4381
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

dziewczyny, mam takie pytanie, otóż mdli mnie niemiłosiernie, o 13 sobie uświadomiłam, że zapomniałam zjeść śniadanie, tylko kawę i parę wafli ryżowych. zjadłam więc rosół, potem kawałek kurczaka z rosołu. zastanawiam się, gdyby to było jakieś zatrucie czy coś to bezpieczne jest karmienie z cycka? i tak już podałam, bo młoda nie dała czasu do namysłu.. jak sądzicie?
Stary 2013-06-23, 18:49   #4382
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochane wrócilam do domku. Julcia cała i zdrowa. Moja najsłodsza królewna. Jednak takiego bólu nie przeżyłam nigdy,,,, dla mnie to był szok. Karmię tylko piersią pokarmu mam od groma także super. Mała tylko śpi i je W nocy śpi po 4-6 h
super no to teraz odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
też mi sie wydaje że to wina rozmiarówki bo niektóre body 62 są jeszcze luźne a znowu pajacyk ze smyka 62 zaczyna być ciasnawy w kroku. Ja nie wiem ile mój ma cm bo jak byliśmy na 1 wizycie u pediatry to go tylko zważyła mając 2 tyg ważył 4200

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Trzymam kciuki i oby poród był łatwy

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

najwazniejsze że już po wszystkim i Córcia cała i zdrowa. Dla takiego maleństwa każdy ból warto przeżyć Ja też uważam że przez całe życie nie wycierpiałam sie tyle co w czasie tych kilku godzin przy porodzie - ból nie do przeżycia... za kp.
no to kawal chlopa teraz pewnie ze 4500 ma
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam takie pytanie, otóż mdli mnie niemiłosiernie, o 13 sobie uświadomiłam, że zapomniałam zjeść śniadanie, tylko kawę i parę wafli ryżowych. zjadłam więc rosół, potem kawałek kurczaka z rosołu. zastanawiam się, gdyby to było jakieś zatrucie czy coś to bezpieczne jest karmienie z cycka? i tak już podałam, bo młoda nie dała czasu do namysłu.. jak sądzicie?
mysle ze zemdlilo cie bo nie jadlas... bedzie ok jak bys sie zatrula by cie brzuch bolala albo bys miala rozwolnienie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 18:49   #4383
karbie1984
Raczkowanie

moja malutka ma dzisiaj 7 tygodni i waży 4100. Ogromna różnica w porównaniu do Waszych dzieciaczków.
tez miała wysypkę, lekarz stwierdził początek zapalenia skóry. dał maść i wapno. przeszła.
w piątek byłam u lekarza bo ma katar i kaszel. masakra u takich dzieci
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 18:53   #4384
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Coś się chyba u mnie zaczyna dziać . Skurcze jeszcze nieregularne, ale teraz przy podcieraniu miałam trochę śluzu podbarwionego krwią i te skurcze coraz bardziej bolą, jakby dół brzucha i szyjka. Bardziej chyba jednak ta szyjka boli wtedy.
może już dzidzia w drodze, trzymam kciuki
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 18:56   #4385
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
super no to teraz odpoczywaj

no to kawal chlopa teraz pewnie ze 4500 ma
Apetyt ma niesamowitykarmie tylko piersią. położna srodowiskowa mi sie 2 razy dopytywała czy czasem go nie dokarmiam

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Kurcze znowu grzmi czemu te burze sa zawsze u mnie...

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:06   #4386
vil84
Wtajemniczenie

byłyśmy z mamą na 4godzinnym spacerku cel: CH dostałam dwie tuniczki a P. kilka ciuszków z Pepco, weszłyśmy z zamiarem tylko obejrzenia bo w pt też kupowałyśmy ale były cuda za 5-6 zł, np. koszulki z napisem "i'm cool like me Dad"

Cytat:
dziewczyny, stosujecie moskitiery na wózki? my raz założyliśmy na spacerze, ale zastanawiam się czy one zapewniają odpowiedni dopływ powietrza?
używałam tylko dwa razy na działce, ale nie wydaje mi się aby blokowały dopływ powietrza. mają dziurki przecież bardziej mnie osłonki przeciwdeszczowe zastanawiają.

Cytat:
Coś się chyba u mnie zaczyna dziać . Skurcze jeszcze nieregularne, ale teraz przy podcieraniu miałam trochę śluzu podbarwionego krwią i te skurcze coraz bardziej bolą, jakby dół brzucha i szyjka. Bardziej chyba jednak ta szyjka boli wtedy.
trzymam kciuki

Cytat:
kochane wrócilam do domku. Julcia cała i zdrowa. Moja najsłodsza królewna. Jednak takiego bólu nie przeżyłam nigdy,,,, dla mnie to był szok. Karmię tylko piersią pokarmu mam od groma także super. Mała tylko śpi i je W nocy śpi po 4-6 h
super że jesteście i że wszystko ok

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:10   #4387
antoinettee
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za kciuki. To chyba puki co przepowiadacze. Bolą ale nie jakoś niemiłosiernie i są krótkie (tak gdzieś 10 sekund co około 7 min) Sama nie wiem, puki co czekam i zobaczymy co się wykluje Podobno jak już będą te co mają być to się nie pomylę
Stary 2013-06-23, 19:24   #4388
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki. To chyba puki co przepowiadacze. Bolą ale nie jakoś niemiłosiernie i są krótkie (tak gdzieś 10 sekund co około 7 min) Sama nie wiem, puki co czekam i zobaczymy co się wykluje Podobno jak już będą te co mają być to się nie pomylę
Trzymam kciuki i polecam naprawdę ciepły prysznic
To naprawdę niezawodna metoda. Mi nie przeszły, nawet mi się wydawało za pierwszym razem jak poszłam, że nieco przeszły, ale jak tylko wyszłam dalej były i nawet wydaje mi się, że mocniejsze, więc bierz ten prysznic.
Powodzenia

Cytat:
O to kciuki trzymam ...
Axella odpisala ze ma problem z netem i podly humor a Z.dobila do 6 kg i macie pozdrowienia dziewczynki od niej
O, to pozdrów ją od nas. Zu ma już nieźle kg

Cytat:
Nuna, zapomnisz, zobaczysz.
dla mamusi i małej Julci

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:36   #4389
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
to trzymam za rozkręcenie akcji

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:57   #4390
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
dobrze, że Tatuś dziś pracuje, to zdążyła Helenka zmalować prezent..w załączniku Literke A muszę przekleić nowąbo przeciekł klej i ramkę w tygodniu kupić, bo nie zostawiłam marginesu i drewaniana, która chciałam przysłania mi jednak boki za to stópka z masy solnej nawet słodko wyszła, jeszcze tylko pomalować.

http://obrazki.elektroda.pl/6312533600_1371988298.jpg
Ale śliczności! Ty to jesteś zdolna.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domku.
Wirusowe prawdopodobnie od gorąca. Wrócić do piersi bo ten kto nam zasugerowal odstawienie latem minął się z powolaniem. Podawać mleczko na biegunkę. Podawać elektrolity. Probiotyk. I przepajac. W ciągu dnia tyle ile je na jedno jedzenie.
Gdyby biegunka dalej była czyli tak jak ostatnio co pierd to kleks mamy skierowanie i mamy wrócić do szpitala.
Trafiliśmy na jakąś panią prof. Z Łodzi.
Jutro ten posiew kalu. Skoro crp w porzadku to nie ma co się martwić.
A przed cycem podawać nurtami... z bebilonu i skoro przybiera to jak chce to niech sobie rzyga...

DZIĘKUJE WAM ZA WSPARCIE. ALE CO OTWIERAM PIELUCHY TO Z.DUSZA NA RAMIENIU.

Pani doktor nawet pieluch się domagała i oglądała co jej zawiozlam

Trochę mi lżej ale i tak będę w strachu, więc nie przynudzam już i nie smece bo jestem największym smetem tutaj :-D i czasami aż.mi głupio pisać

Dla tych co dopajaja koperkiem jeśli dziecko ma.wzdecia to wskazane...więc.co lekarz to opinia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie, że trafiliście na konkretnego lekarza, który tak namacalnie Was zdiagnozował. Oby teraz było już tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Aaaa....odkryliśmy z mężem, że niedaleko nas, na zad.upiu konkretnym jest kino 6D. Bilet 12 zł za horror klasy B. Już sobie zaplanowaliśmy rocznicę
Horror I to jeszcze w 6d Od razu można karawan zamawiać pod kino, bo to nie dla mnie atrakcje.

Cytat:
O, następna nieuprzejma. Pani tu nie stała!

Jeśli to to, to 3mam kciuki żeby poszło jak najszybciej.

Cytat:
Cudownie, że z małą wszystko ok i nie daje Ci popalić. Czekamy na opis porodu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 20:09   #4391
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Mam straszny problem i Mała w ogóle nie chce jeść mi bezpośrednio z cycka. W ogóle na początku laktacja mi nie chciała ruszyć, teraz niby aż kapie a Lenka i tak nie chce chwycić
Moja też miała kryzysy z chwytaniem cyca ale po pół godziny przystawiania, darcia się i kombinowania łapała. Całe szczęście to minęło. Może zmień pozycję, wsadź jej do buzi i potrzymaj aż załapie?
Cytat:
poszłam do lekarza, bo utrzymywała się ta wysypka ponad tydzień..najpierw skronbie i policzki, potem dekolt i karczek
Moja lekarka powiedziała od razu, że to potówki. Odstawiłam kosmetyki z hippa i jest mniej czerwone, czyli chyba coś "blokowało" ale na stałe nie chce zejść
Po jakim czasie nie jedzenia nabiału to schodzi?
U mnie jeden dzień bez a i tak bez zmian było. W ogóle ser biały wprowadziłam jak już te pryszcze były, wylazły jak byłam bez owoców, warzyw i sera, jedynie mleko do 2 kaw (bo miała kolki to miałam 3 dni postu)
Cytat:
dobrze, że Tatuś dziś pracuje, to zdążyła Helenka zmalować prezent..w załączniku Literke A muszę przekleić nowąbo przeciekł klej i ramkę w tygodniu kupić, bo nie zostawiłam marginesu i drewaniana, która chciałam przysłania mi jednak boki za to stópka z masy solnej nawet słodko wyszła, jeszcze tylko pomalować.

Pomalować stópkę? Pokaż efekt końcowy My odbilismy w takiej specjalnej masie. Nas 2 dorosłych i 1 dziecko co się obudziło ale po kilku próbach się udało, mąż się poddał a ja uparcie kombinowałam, bo co przyłożyliśmy to mała zaginała palce, albo się wywijała.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:02   #4392
nuna2
Zakorzenienie

Musiałam zniknąć, bo mała domagała się papu. Dziś mam straszny nawał. Zalewa mnie totalnie, ale zciągam ikarmię.

Antoniette trzymam kciuki.

Co do opisu porodu... Chyba lepiej nie
Stary 2013-06-23, 21:16   #4393
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, stosujecie moskitiery na wózki? my raz założyliśmy na spacerze, ale zastanawiam się czy one zapewniają odpowiedni dopływ powietrza?

kurka, małej znowu się pojawiły jakieś krostki na brzuzku, rzadkie ale są, ciekawe od czego, bo nic nowego nie wprowadziłam, może poza kisielem morelowym i wczoraj jadłam spaghetti z sosem pomidorowym, ale nie pierwszy raz. może tym razem to tylko potówki.

ja stosuje dzisiaj maly siedzial caly spacer z moskitierą bo pelno komarów jest ale nie sadze ze ogranicza dostep powietrza w koncu to nie folia przeciwdeszczowa a jak go pokasza owady to dopiero bedzie ryk

Cytat:
za powrót milego poznawania się super ze tak dlugo spi to i ty sie mozesz wyspac
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:37   #4394
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Aoczko wyleczone sola i gazikami jalowymi

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
2 lipca mam obronę pracy mgr, muszę się trochę pouczyć..

Miłego dnia
o kurcze to

Cytat:

lekarka sprawdza skórę na brzuszku

też się zaogniało trochę w niektóre pory dnia,a czasem zanikało. moja dieta , (narazie na 2 tygodnie) wyklucza całkowicie mleko i jego zamienniki, surowe warzywa i owoce (!!!), kakao, orzechy. co mogę jeść rzadzo- 2x w tygodniu jajko, ale mała źle reaguje na nie i raz w tygodniu rybę.............smaczneg o

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Kochana badz dzielna, a my trzymamy mocno kciuki!!
w czym odbijalas nózke?? slicznie to wyszlo?? jak to zrobilas?? na spiocha?

Cytat:
Jesteśmy w domku.
Wirusowe prawdopodobnie od gorąca. Wrócić do piersi bo ten kto nam zasugerowal odstawienie latem minął się z powolaniem. Podawać mleczko na biegunkę. Podawać elektrolity. Probiotyk. I przepajac. W ciągu dnia tyle ile je na jedno jedzenie.
Gdyby biegunka dalej była czyli tak jak ostatnio co pierd to kleks mamy skierowanie i mamy wrócić do szpitala.
A przed cycem podawać nurtami... z bebilonu i skoro przybiera to jak chce to niech sobie rzyga...

Trochę mi lżej ale i tak będę w strachu, więc nie przynudzam już i nie smece bo jestem największym smetem tutaj :-D i czasami aż.mi głupio pisać

Dla tych co dopajaja koperkiem jeśli dziecko ma.wzdecia to wskazane...więc.co lekarz to opinia.
o matko.. co lekarz to opinia i wez tu badz madrym...

Cytat:
ja używam.. super sprawa.. byliśmy kilka razy na koszu i badmingtonie... zerzarły by małego komary a tak nic go nie pogryzło.. powietrze spokojnie dochodzi.. sprawdzałam też czy mu tam nie jest jakoś gorąco też raczej nie..

Cytat:

Cytat:
O to kciuki trzymam ...
Axella odpisala ze ma problem z netem i podly humor a Z.dobila do 6 kg i macie pozdrowienia dziewczynki od niej
no to niech szybko wraca do nas

Cytat:
super ze jestes!! no niestety ból jest straszny, zwłaszca jak tak długo trwa...ale bylas bardzo dzielna!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:09   #4395
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaa i w ciągu 4 godzin dziś na mieście widziałam 6 par bliźniaków. Kolega stwierdził że natura nadrabia niż demograficzny
cos w tym jest, bo u mnie na osiedlu same podwojne wozki częściej można je spotkać niż zwykle hehe. i saaame bliźniaki w roznych "konfiguracjach" płciowych, jajowych i wiekowych

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
nam też zaleciła babeczka ten nutrition, można podać jako kaszkę przy kp lub zagęścić mm
diabli, a Wy jesteście tylko na piersi?

te białe kropeczki- właśnie mi uświadomiłaś, że znikły, to tzw. prosaki.
co do rutyny- u nas nawet kąpiele są o różnych porach, jednym słowem chaos.

dziewczyny! jak chodzą spać Wasze pociechy wieczorem, na noc już? moja nie zaśnie za Chiny przed 23, 24... Jak jej tak zostanie, to nigdy nie będziemy mieć czasu "dla siebie"...
tak jesteśmy tylko na cycu, ale gdzies tam po glowie krazy mi ten nutrition. zobaczę ile mala będzie wazyla we srode. jeśli znow przybierze tak ladnie jak w zeszłym tygodniu to przestane się martwic jej ulewaniem i uznam, ze "tak ma być i kiedyś z tego wyrośnie"

dzięki - wpisałam w google "prosaki" i wyskoczyly mi same penisy dopiero "prosaki noworodkowe, niemowlęce" pozwolily mi odetchnąć hehehe

u nas wieczor to kapiel kolo 19-20, zabiegi pielęgnacyjne rodem ze spa cyc i dobranoc. jeśli mala jest zmeczona i ladnie się naje to zasypia w momencie i spi tak do polnocy albo pierwszej. wtedy karmienie, zmiana pieluszki i znow spi. ona ogolnie ma ma problemów ze snem. ostatnio strasznie się kreci, cos "opowiada" przez sen, no i co 5 min wypluwa smoka, a następnie nas nawoluje, bo gdy nie ma go w buzi to wielki dramat ale jak już zasnie tak naprawdę mocno to smok wypluty i spi jak bączek

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
He he moja Młoda od 3 dni jak się kąpie, to na luzaka. Jakoś tak się składa, że sama sobie tak ręce układa i sobie leży przez całą kąpiel
jaka zrelaksowana! super. ma minke jakby chciała powiedzieć "prawie jak na urlopie"
a dla mamuśki za patent cenzurowy, nie ma jak biala kropa

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Niech jeszcze poczyta o tym rumianku, bo kiedyś słyszałam dyskusję chyba w DD TVN o tym, że na ropienie oczu nie wolno stosować rumianku. Coś tam powoduje, że jest jeszcze gorzej i jak przemywać, to tylko zwykłą herbatą.
zabij mnie, ale jak podczytywalam forum chomikowe (hehe wiem, swietne porównanie dziecko-chomik ) to na ropiejące oczka zawsze polecany był swietlik albo rumianek.
znalazłam takie cos:
Nie przemywa się chorego oka rumiankiem czy herbatą, bo wyciąg z rumianku zawiera garbniki, które dodatkowo podrażniają spojówkę i mogą doprowadzić do alergii — przestrzega lekarka.
http://ebobas*pl/artykuly/czytaj/602...moze-byc-kilka

Cytat:
diabli, kolekcja obuwia niczym w reklamie Carlsberga.
hehe tylko Nela jakos nie piszczy na ich widok, ale tatuś moglby mieć taki meski piwny pokoik

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-06-23 o 23:18
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:14   #4396
vil84
Wtajemniczenie

wzięło mnie dziś na wspomnienia .... czytałam różne nasze wątki, zaś przeżywałam wszystko z Meli, Elizą, Niunka i innymi Aniołkowymi Mamusiami .... czytałam jak się Przemuś rodził - niektóre rzeczy mi się już zatarły w pamięci, a to dwa miesiące .... niesamowite że ta mała kruszynka już ledwie wchodzi w ciuszki 62

... we wt będzie 11 tyg po porodzie, a ja nadal bez okresu ... to normalne

Stary 2013-06-23, 22:40   #4397
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...276417205.html widzialyscie taki wynalazek?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kolejna trudna nocka za nami. Po.kapieli o 19 Sofia.zasnela dopiero.o 22.30... Juz mialam ja dokarmic mm bo bylam pewna, ze jest glodna. Ale zasnela ostatecznie bez, pozniej bylo.jedno gladkie.karmienie przed 1 i o 3 obudzila sie z bolacym brzuszkiem. Zjadla z.
Obu piersi i jeszcze do 5 nie mogla zasnac tylko sie prezyla na.wszystkie strony

Do tego ma biegunke. Wiec ja moge smialo stwierdzic: jak nie urok to sraczka to pewnie przez antybiotyk...

Dzis podczas jednego karmienia dostala delicol, dicoflor, smecte i antybiotyk

Uszko nie daje o sobie bardzo znac. Czasem zapiszczy jak ja karmie z prawej piersi ale to rzadko. Czesciej sie wije,ale to przy obu piersiach i wiem, ze to przez brzuszek... Tak bym chciala, zeby moje dziecko juz nic nie bolalo... I chcialabym pospac dluzej niz 1-2h ciagiem niech by.to nawet bylo.na.tym.szpitalnym.lo zku polowym ale pospac (staram sie spac choc.chwilke w dzien.ale wiecie jak.to w szpitalu, ciagle ktos przylazi...
kurcze, czyli problem uszka to dla Sofci chyba mniejsza sprawa niż brzuszek. walczcie dziewczyny! biegunka to może po antybiotyku? caly czas myślami jesteśmy z Wami. Ash, zapros może ktoras znajoma, niech zajmie się mala przez 2-3 godziny, a Ty w tym czasie spróbujesz się wyspac? przyjaciolki na pewno będą chętne żeby Wam pomoc!

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

moje pytania z dzisiejszych rozwazan:

1) znikla Wam ta krecha z brzucha? bo u mnie jest nadal i zastanawiam się czy będzie dożywotnio? fuj

2) boli mnie kregoslup - chyba od noszenia malej i wiecznego schylania się. zaczal mnie tez bolec brzuch nad blizna...ma ktoras tak? nie wiem czy to wina młodej, bo wiecznie podczas karmienia mnie tam kopie. sama blizna nie boli

3) te wszystkie specyfiki które podajecie dzieciakom - dicoflor, biogaia itd. itp. polecili Wam pediatrzy czy podajecie, bo same uznalyscie, ze warto?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Dziewczyny tak na szybko mam pytanie - ściągnięte przeze mnie mleko ile może zaczekać na Małą w temperaturze pokojowej?
lepiej nie ryzykować. przy takich upałach mleko od razu chowam do lodówki. jak chce podac malej to kapiel wodna i jest ok. zresztą najpierw zawsze cyc, a dokarmianie z butli coraz rzadziej. w sumie ostatnio to tylko przed snem - jak jest pelna to dluzej i spokojniej spi

Cytat:
Mam straszny problem i Mała w ogóle nie chce jeść mi bezpośrednio z cycka. W ogóle na początku laktacja mi nie chciała ruszyć, teraz niby aż kapie a Lenka i tak nie chce chwycić
spróbuj nakładek silikonowych. u nas jeden cyc jest ewidentnie "popsuty" i mala go nie lubi a z nakladka je az milo patrzeć.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
pojechałam wczoraj do tej galerii i szybko nie wezmę młodego ze sobą znowu:/ w aucie już zapakował pieluchę to go przewinęłam na parkingu, potem kimnął, że zdążyliśmy zjeść, jak matka chciała kostium zmierzyć to podniósł ryk, że jeść, więc poleciałam do kibla, po to żeby odkryć, że nie ma ani przewijaka ani w ogóle miejsca dla matki z dzieckiem więc karmiłam młodego siedząc na kiblu :/ a kolejną kupę TŻ przewijał na półce w bagażniku podsumowując 21 wiek, galeria a głupiego przewijaka nie ma, pomijając kwestię karmienia:/ następnym razem odciągam mleko i młody zostaje z babcią
masakra, a później dziwia się, ze Mucha robi "buntownicza kampanie" i przewija corke na stole...

Cytat:
a i mamy tła do sesji, ciuszki i dupa bo mój syn nie będzie spał na tle i jak go próbuje przebrać albo przenieść na śpiocha to się rozbudza, kręci i obraca tyłkiem do aparatu wczoraj już go karmiłam na tle, żebym tam zasnął to całą jedną fotkę zrobiliśmy niby możemy zrobić z otwartymi oczkami tylko, że bez lampy wychodzą kijowe, a lampą nie wolno do 3 miesięcy
Nelka na sesji slicznie spala, wspolpracowala z pania fotograf. ale ona tez miała na nia "sposoby" - wlaczona dmuchawa, cieplo dziecko przysypia. chłodniej otwiera oczka nasza sesja trwala godzine, wiec zycze Ci po prostu cierpliwości

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli ja obchodzę 18 urodziny (ale rocznik 85) a Ty?
A rumianek z hippa. TŻta siostra studiuje medycyę i właśnie ma zajęcia z pediatrii i tam mówili że ten zwykły rumianek może mieć jakieś szkodliwe substancje a te granulowane są specjalnie przygotowane dla dzieci. Więc posłuchaliśmuy cioci
My też ostatnio szalejemy z kieckami
ja oczywiście tez koncze 18stke i rocznik ten sam. gdyby wtedy istniał łizaż to nasze mamuśki wymienialyby się informacjami o naszych kupach
a ten rumianek w saszetkach czy granulki?

i koniecznie pochwal się fotkami w sukienkach!
Stary 2013-06-23, 22:42   #4398
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Diabli, leki na brzuszek kupilam sama, ale po kilku dniach pogadalam z pediatra czy dobrze robie.

Mnie nie boli kregoslup ale wszystko, kazda kosteczka... ledwie sie ruszam . Moze dlatego ze ciagle sie ruszam i ciagle cos robie? Ale sa dni ze siedze na 4 literach a i tak mnie boli, najbardziej nogi od kolan.

Krechy nie mialam ;p

Stary 2013-06-23, 22:58   #4399
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatecznie męża na ten kawalerski puściłam, wrócił w dobrym stanie, dzwonił jak się czuje więc ma plusa i jestem zadowolona i czekam na śniadanko do łóżka
dla meza! odpowiedzialny facet

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Trzymajcie kciuki. Jadę z Młoda do szpitala. Pełno smug krwi w kupie ;( Już nie mam siły ;(

no to zmusilas mnie do dalszej lektury. sciskam kciuki za Matyldzie. niech już się skoncza problemy tych naszych dzieciackow! chyba tak nie będzie az do 18stki? ciagle cos...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:

piękny prezent

Cytat:
też się zaogniało trochę w niektóre pory dnia,a czasem zanikało. moja dieta , (narazie na 2 tygodnie) wyklucza całkowicie mleko i jego zamienniki, surowe warzywa i owoce (!!!), kakao, orzechy. co mogę jeść rzadzo- 2x w tygodniu jajko, ale mała źle reaguje na nie i raz w tygodniu rybę.............smaczneg o
o mamooo. a ja myslalam, ze bez mleka musi być ciężko zjadłam dzisiaj duuuuzo murzynka, babcia upiekla w imieniu Nelci dla tatusia i tez tak mysle nad tym kakao oby młodej nie zaszkodzilo

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Jesteśmy w domku.

najważniejsze, ze pani doktor wydaje się być konkretna. znow mam dylemat z tym dopajaniem
mój pediatra tez mowil, ze jak się ulewa ale przybiera to ok, wiec cos w tym jest :P
o wcale nie smecisz! jesteś dla mnie skarbnica wiedzy. nawet mój tz prosil o kopiowanie Twoich postow o odźwierniku bo chce być w temacie. pisz pisz!
Stary 2013-06-23, 23:02   #4400
antoinettee
Zadomowienie

Hm, wzięłam ciepły prysznic, zastosowałam okład z samca Skurcze dalej mam, trochę się wydłużyły ale dalej nieregularne. Mam nadzieję, że to te porodowe bo bolą jednak Co siusiam to wylatuje trochę tego śluzu z pasemkami krwi. Błagam niech się rozkręci w nocy. Idę spróbować pospać.
Dzięki za kciuki, trzymajcie dalej
Stary 2013-06-23, 23:03   #4401
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

[/COLOR]moje pytania z dzisiejszych rozwazan:

1) znikla Wam ta krecha z brzucha? bo u mnie jest nadal i zastanawiam się czy będzie dożywotnio? fuj

2) boli mnie kregoslup - chyba od noszenia malej i wiecznego schylania się. zaczal mnie tez bolec brzuch nad blizna...ma ktoras tak? nie wiem czy to wina młodej, bo wiecznie podczas karmienia mnie tam kopie. sama blizna nie boli

3) te wszystkie specyfiki które podajecie dzieciakom - dicoflor, biogaia itd. itp. polecili Wam pediatrzy czy podajecie, bo same uznalyscie, ze warto?[COLOR="Silver"]
Ad1. Mi na razie nie znikla, ale jestem pewna ze znika po jakims czasie wiec nie ma co sie martwic

Ad3. Biogaia to probiotyk a nie w sumie lek na kolki. Ja stosuje bo polecily mi 3 przyjaciolki - mamy dzieci( w tym jedna farmaceutka) ze warto. A polozna przyklasnela.
Esputicon polecila mi polozna ale nie stosuje bo on jest typowo jak sie kolki pojawia i nie chce za wczasu mlodeg tym faszerowac, tym bardziej ze po rozmowie z farmaceutami dowiedzialam sie ze oni zalecaja tego typu ktople po mc zycia stosowac.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 23:24   #4402
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, stosujecie moskitiery na wózki? my raz założyliśmy na spacerze, ale zastanawiam się czy one zapewniają odpowiedni dopływ powietrza?.
moskitierę zakładamy tylko siedząc dluzej w ogrodzie ale mamy taka fajna cieniutka i na pewno problemu z obiegiem powietrza nie ma.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
W ogóle odkryłam, że moje dziecię uwielbia wodę. Jak się porządnie skupczy, to ładuję pupala pod kran z bieżącą wodą i on wtedy tak sobie ładnie siada w zlewie i cierpiliwie czeka, aż mamuśka umyje pupą i połowę siebie
lubi patrzec jak się szorujesz! kochane dziecko, dba o higienę mamy...

Cytat:
Po porodzie trafiłyśmy na położną-anioła. Pokazała nam dokładnie, jak przystawiać maleństwa do piersi. Spróbuj w ten sposób-na łóżku złóż sobie kołdrę, zrób z niej oparcie i usiądź wygodnie, tak żeby być w pozycji półsiedzącej. Potem nałóż sobie Małą na sutka - brzuszkiem do brzuszka (położna mówiła, że to pomaga w trawieniu). Ja to robiłam tak, że brałam Mieszka i nakładałam w poprzek brzucha i sobie tak wisiał ssąc, tylko nosek mu odsłaniałam. Ciężko mi było po cesarce ułożyć go inaczej, ale brzdąc się nauczył i teraz pięknie ssie. W nocy karmię na leżąco na boku. Niestety Miechu własne łóżeczko omija szerokim łukiem, w związku z czym tatuś został wysiudany z sypialni (ale do czasu Synu, do czasu! )
biedny tatuś.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
nareszcie w domu i na forum! witamy dziewczyny.
Julcia wynagradza Ci wszystkie trudy tym swoim przesypianiem nocy ale mnie polzna ochrzanila, ze mam mala budzic co 3-4 godz. żeby wpadla w swój rytm - bo na początku tez ciagle spala. czekamy na fotki.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Hm, wzięłam ciepły prysznic, zastosowałam okład z samca Skurcze dalej mam, trochę się wydłużyły ale dalej nieregularne. Mam nadzieję, że to te porodowe bo bolą jednak Co siusiam to wylatuje trochę tego śluzu z pasemkami krwi. Błagam niech się rozkręci w nocy. Idę spróbować pospać.
sciskam kciuki i czekamy na Julcie oby to było to!

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ad1. Mi na razie nie znikla, ale jestem pewna ze znika po jakims czasie wiec nie ma co sie martwic.
ok, bo już myslalam, ze będę mocniej szorować brzuch i scierac ten brzydki naskórek

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ad3. Biogaia to probiotyk a nie w sumie lek na kolki. Ja stosuje bo polecily mi 3 przyjaciolki - mamy dzieci( w tym jedna farmaceutka) ze warto. A polozna przyklasnela..
wlasnie o probiotyki mi chodzi, bo dicoflor tez nim jest. leki na kolke na razie nie sa nam potrzebne mamy na czarna godzine espumisan i sab simplex.
Stary 2013-06-23, 23:28   #4403
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Happy ja użyłam moskitiery pierwszy raz w te sobotę na pikniku. Dziewczyny nie narzekały;-)

Diabli kreche nadal mam a jutro dziewczyny kończą 8 tyg już...co do leków to moje nic nie biorą. Nie lubię dawać czegokolwiek zapobiegawczo. Tylko żelazo i cebion ale to z zalecenia dr.

Nuna super że jesteś! a opis jak może taki drastyczny to jak już wszystkie urodza;-)

Motylku Ash piszcie często i dużo wy się wygadacie, ktoś może wam pomoże i przy okazji my będziemy wiedzieć na co też zwracać uwagę.

Ja dziś strzeliłam i Ali i sobie w kolano. Byliśmy u teściów. Ala najedzona ale marudzi. Nie wzięłam koperku więc sobie wymyśliłam że rumianek dam żeby sobie popila. Wróciliśmy do domu i ryk taki że szok. Tylko trzymanie w pionie pomagało. Poziom jakikolwiek i ryk. Zrobiłam mleko i jeszcze męczyła się po zjedzeniu jakieś 15 min i zasnela. Ciekawe czy to koniec czy początek....

No i oczywiście standardowo teść mnie wpienil

Jutro ortopeda.

I jeszcze pytanie na koniec. Zabralybyscie swoje dzieciaczki na taki pokaz czy to jeszcze mimo wszystko za wcześnie? Bo mam straszną ochotę iść ale to może nie teraz jeszcze?

http://m.multikino.pl/event/1650/
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 23:52   #4404
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ale śliczności! Ty to jesteś zdolna.

Kochana, ja byłam tylko dobrze zmotywowana- obudziłam się z poczuciem, że musimy jakoś uczcić ten pierwszy Dzień Ojca, a nie miałam żadnego prezentu.
Zdolności na szczęście nie mają nic do tego dzięęęęęęki!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja też miała kryzysy z chwytaniem cyca ale po pół godziny przystawiania, darcia się i kombinowania łapała. Całe szczęście to minęło. Może zmień pozycję, wsadź jej do buzi i potrzymaj aż załapie?

Moja lekarka powiedziała od razu, że to potówki. Odstawiłam kosmetyki z hippa i jest mniej czerwone, czyli chyba coś "blokowało" ale na stałe nie chce zejść
Po jakim czasie nie jedzenia nabiału to schodzi?
U mnie jeden dzień bez a i tak bez zmian było. W ogóle ser biały wprowadziłam jak już te pryszcze były, wylazły jak byłam bez owoców, warzyw i sera, jedynie mleko do 2 kaw (bo miała kolki to miałam 3 dni postu)
Pomalować stópkę? Pokaż efekt końcowy My odbilismy w takiej specjalnej masie. Nas 2 dorosłych i 1 dziecko co się obudziło ale po kilku próbach się udało, mąż się poddał a ja uparcie kombinowałam, bo co przyłożyliśmy to mała zaginała palce, albo się wywijała.
nam też początkowo kazała przejść na oliatum lub podobne, sama nie wiedziała czy to trądzik czy alergia, o potówkach nic nie wspomniała. a na następnej wizycie jak miała więcej to stwierdziła, że alergia na sto procent...u nas dziewczyno się to trzymało 2 tygodnie po odstawieniu nabiału! dalej ma w sumie.....to już trzeci tydzień przestaję wierzyć, że to to...

co do stópki to robiłam na śpiocha, też podginała palce, ale udało się na szczęście za pierwszym razem, inaczej pewnie bym się poddała i stwierdziła, że masa solna się nie nadaje. pomalować chcę całą tą płytkę na biało zwyczajnie, tylko muszę kupić jakąś farbkę.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

w czym odbijalas nózke?? slicznie to wyszlo?? jak to zrobilas?? na spiocha?

ja używam.. super sprawa.. byliśmy kilka razy na koszu i badmingtonie... zerzarły by małego komary a tak nic go nie pogryzło.. powietrze spokojnie dochodzi.. sprawdzałam też czy mu tam nie jest jakoś gorąco też raczej nie..

super ze jestes!! no niestety ból jest straszny, zwłaszca jak tak długo trwa...ale bylas bardzo dzielna!!

co do stópki - jak wyżej i dziękuję...
a co do moskitiery to też dzięki chyb a by nie produkowali czegoś co blokuje dostęp powietrza.
Cytat:

tak jesteśmy tylko na cycu, ale gdzies tam po glowie krazy mi ten nutrition. zobaczę ile mala będzie wazyla we srode. jeśli znow przybierze tak ladnie jak w zeszłym tygodniu to przestane się martwic jej ulewaniem i uznam, ze "tak ma być i kiedyś z tego wyrośnie"

dzięki - wpisałam w google "prosaki" i wyskoczyly mi same penisy dopiero "prosaki noworodkowe, niemowlęce" pozwolily mi odetchnąć hehehe

u nas wieczor to kapiel kolo 19-20, zabiegi pielęgnacyjne rodem ze spa cyc i dobranoc. jeśli mala jest zmeczona i ladnie się naje to zasypia w momencie i spi tak do polnocy albo pierwszej. wtedy karmienie, zmiana pieluszki i znow spi. ona ogolnie ma ma problemów ze snem. ostatnio strasznie się kreci, cos "opowiada" przez sen, no i co 5 min wypluwa smoka, a następnie nas nawoluje, bo gdy nie ma go w buzi to wielki dramat ale jak już zasnie tak naprawdę mocno to smok wypluty i spi jak bączek
u nas powoli coraz lepiej ze spaniem. wczoraj zasnęła koło 22, a dziś od 18:30 na jedno karmienie pobudka i potem w pół godziny ją uśpiłam, bo trochę się wierciła, ale bez brania na ręce...zobaczymy, jak będzie wyglądać dalszy ciąg nocy. jakoś tak normalniej się robi, bez spazmów dwu, trzygodzinnych.
te penisy to za karę, że sprawdzasz koleżankę czy Ci kitu nie wciska
mam nadzieję, że Nela przybiera mimo wszystko super i ulewanie minie

Cytat:
http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...276417205.html widzialyscie taki wynalazek?

moje pytania z dzisiejszych rozwazan:

3) te wszystkie specyfiki które podajecie dzieciakom - dicoflor, biogaia itd. itp. polecili Wam pediatrzy czy podajecie, bo same uznalyscie, ze warto?
ja wolę moje gumki do włosów, a teraz to już w ogóle intuicyjnie karmię, ztej która nabrzmiała.

1) nie
2) nie dotyczy, ale współczuję...faktycznie nosisz Nelę dużo? mnie boli odcinek lędźwiowy od schylania się do wanienki. nie dorobiliśmy się w nowym mieszkaniu stołu jeszcze i kąpiemy na sofie, na poduchach
3) mi poleciła położna, potem też pediatra

Cytat:

piękny prezent

o mamooo. a ja myslalam, ze bez mleka musi być ciężko zjadłam dzisiaj duuuuzo murzynka, babcia upiekla w imieniu Nelci dla tatusia i tez tak mysle nad tym kakao oby młodej nie zaszkodzilo

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

a kto mówił, że jest lekko?
ja Ci dam murzynka ! na zdrowie
Cytat:
dalej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~

idę zerknąć na moje dziecię, bo tatusia pewnie nie zbudzi.
chyba troszkę jej gardełko siadło, dobrze, że jutro wizyta to sprawdzi pani doktor. może się zaszczepimy, jak wszystko w porządku. odebrałam też badania Helenki moczu,zdaje się na moje oko być wszystko ok, tylko bakterie liczne.
proszę jutro o kciuki, żeby pani dr już nie uznała małej za apatyczną i najlepiej cofnęła mi dietę no i za wagę, ostatnio zwolniła tempo (ulewanie?).
Stary 2013-06-23, 23:57   #4405
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wzięło mnie dziś na wspomnienia .... czytałam różne nasze wątki, zaś przeżywałam wszystko z Meli, Elizą, Niunka i innymi Aniołkowymi Mamusiami .... czytałam jak się Przemuś rodził - niektóre rzeczy mi się już zatarły w pamięci, a to dwa miesiące .... niesamowite że ta mała kruszynka już ledwie wchodzi w ciuszki 62

... we wt będzie 11 tyg po porodzie, a ja nadal bez okresu ... to normalne

a moze Ty test ciazowy zrob

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 01:36   #4406
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Moje dziecko nie chce zasnac od kapieli nie placze, nie prezy sie, nie ma problemow z brzuszkiem, tylko jest taka nerwowa... Wczoraj to samo, zasnela dopiero o 3 w nocy a spala pozniej do 11.... nie wiem czy to przez te upaly czy co ale jutro zmieniam pore kapania, ehh a byly juz takie w miare stale pory wszystkiego.. czy ktos tez tak dlugo usypia po kapieli?

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Oho, pozalilam sie na forum i od razu przysnela nastepny raz zrobie tak od razu padam...

Hump- dla Ciebie i Ignasia
Stary 2013-06-24, 03:18   #4407
Ashyshqa
Zakorzenienie

Czesc.dziewczynki, nie cytuje bo mam tylko chwilke (musze spac poki.moge ) u nas nieco lepiej. Byly u mnie wczoraj siostra i przyjaciolka.na plotach. Mala przespala obie wizytyb i dala matce wyzyc sie towazysko. Jaka ulga dla.psychiki! Bede musiala e.tej Szkocji szybko.zadbac o towarzystwo bo ja zdecydowanie zwierze stadne jestem. Od razu zaczellam.spokojniejsza przy Sofii byc.i ona odwdzieczyls.mi sie tym samym

Z nowosci - mamy wspolokatorow. 5cio tygodniowy Oliwier z kolkami. Juz wiem,ze Sofii problemy z brzuszkiem to nie.kolki. To co.przezywa ten.chlopiec (i jego.mama to.koszmar) moze sie drzec.godzinami.i nir.pomaga nic, doslownie nic. Wczoraj go tu w szpitalu odgazowywali (nie.wiem.jak, mama przy nim nie byla) ale nawet.to.nie.pomoglo....
Sofia.nieco.oniesmielona. jego.towarzystwem tylko.troszke.pomarudzila .wieczorem.i.jak.zasnela to.spala 4h(6h od.ost posilku) i teraz nakarmilam ja na spiocha spi dalej. Niesamowite bylo.patrzec jak probowala.zasnac przy.krzyku sasiada... On.na szczescie w pewnym momencie tez padl.

Motylko, jesli Ty smecisz, to.co.ja mam powiedziec? Ty chociaz masz konkretne powody do tego.wiele.sie mozemy.od Ciebie nauczyc bo tyle juz.przerabialas,ze kazdej.z nas mozesz w wielu rzeczach.zycie.uratowac.. .
Za to ja najwiekszy.problem mam sama.ze soba. Sofia, jaka wam przedstwawiam ma pewnie dwa razy wiecej.problemow niz to.jest w.rzeczywistosci. Ja sama.siebie nie.poznaje. Ale wierze,ze mi to.minie...

Antoinette - trzymam.mocno niech sie rozkreci!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 04:59   #4408
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

I jeszcze pytanie na koniec. Zabralybyscie swoje dzieciaczki na taki pokaz czy to jeszcze mimo wszystko za wcześnie? Bo mam straszną ochotę iść ale to może nie teraz jeszcze?

http://m.multikino.pl/event/1650/
ja z tych bardziej hardcorowych to bym poszla.. btw jak bedziesz szla to daj znac to wybiore sie z Tobą

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc.dziewczynki, nie cytuje bo mam tylko chwilke (musze spac poki.moge ) u nas nieco lepiej. Byly u mnie wczoraj siostra i przyjaciolka.na plotach. Mala przespala obie wizytyb i dala matce wyzyc sie towazysko. Jaka ulga dla.psychiki! Bede musiala e.tej Szkocji szybko.zadbac o towarzystwo bo ja zdecydowanie zwierze stadne jestem. Od razu zaczellam.spokojniejsza przy Sofii byc.i ona odwdzieczyls.mi sie tym samym

Z nowosci - mamy wspolokatorow. 5cio tygodniowy Oliwier z kolkami. Juz wiem,ze Sofii problemy z brzuszkiem to nie.kolki. To co.przezywa ten.chlopiec (i jego.mama to.koszmar) moze sie drzec.godzinami.i nir.pomaga nic, doslownie nic. Wczoraj go tu w szpitalu odgazowywali (nie.wiem.jak, mama przy nim nie byla) ale nawet.to.nie.pomoglo....
Sofia.nieco.oniesmielona. jego.towarzystwem tylko.troszke.pomarudzila .wieczorem.i.jak.zasnela to.spala 4h(6h od.ost posilku) i teraz nakarmilam ja na spiocha spi dalej. Niesamowite bylo.patrzec jak probowala.zasnac przy.krzyku sasiada... On.na szczescie w pewnym momencie tez padl.

Motylko, jesli Ty smecisz, to.co.ja mam powiedziec? Ty chociaz masz konkretne powody do tego.wiele.sie mozemy.od Ciebie nauczyc bo tyle juz.przerabialas,ze kazdej.z nas mozesz w wielu rzeczach.zycie.uratowac.. .
Za to ja najwiekszy.problem mam sama.ze soba. Sofia, jaka wam przedstwawiam ma pewnie dwa razy wiecej.problemow niz to.jest w.rzeczywistosci. Ja sama.siebie nie.poznaje. Ale wierze,ze mi to.minie...

Antoinette - trzymam.mocno niech sie rozkreci!

-----
polozylam malego o 21... wstaje sama o 4 rano bo cycki naladowane jak karabiny.. slysze ze coś gada mlody w lozeczku.. podchodze ale patrze zamkiete oczy i gada przez sen... poczekalam z pol godziny ale sama zasnąc nie moglam wiec wzielam go na spiocha przebralam teraz się karmimy...

No i f..u...ck. zapomnialam o tym dodatku do gazety wyborczej... powinien być Wojtus w tym sobotnim wydaniu.. mam nadzieje ze nie bylo go tydzien temu... moze jeszcze gdzies dostane to wydanie z soboty??

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

no i teraz nie zasnę przez ten walony dodatek z wyborczej... oczywiście musiałam zapomnieć na smierc zeby go w sobotę kupić

Wojtek
Stary 2013-06-24, 05:05   #4409
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:

Kochana, ja byłam tylko dobrze zmotywowana- obudziłam się z poczuciem, że musimy jakoś uczcić ten pierwszy Dzień Ojca, a nie miałam żadnego prezentu.
Zdolności na szczęście nie mają nic do tego dzięęęęęęki!

nam też początkowo kazała przejść na oliatum lub podobne, sama nie wiedziała czy to trądzik czy alergia, o potówkach nic nie wspomniała. a na następnej wizycie jak miała więcej to stwierdziła, że alergia na sto procent...u nas dziewczyno się to trzymało 2 tygodnie po odstawieniu nabiału! dalej ma w sumie.....to już trzeci tydzień przestaję wierzyć, że to to...

co do stópki to robiłam na śpiocha, też podginała palce, ale udało się na szczęście za pierwszym razem, inaczej pewnie bym się poddała i stwierdziła, że masa solna się nie nadaje. pomalować chcę całą tą płytkę na biało zwyczajnie, tylko muszę kupić jakąś farbkę.

co do stópki - jak wyżej i dziękuję...
a co do moskitiery to też dzięki chyb a by nie produkowali czegoś co blokuje dostęp powietrza.

u nas powoli coraz lepiej ze spaniem. wczoraj zasnęła koło 22, a dziś od 18:30 na jedno karmienie pobudka i potem w pół godziny ją uśpiłam, bo trochę się wierciła, ale bez brania na ręce...zobaczymy, jak będzie wyglądać dalszy ciąg nocy. jakoś tak normalniej się robi, bez spazmów dwu, trzygodzinnych.
te penisy to za karę, że sprawdzasz koleżankę czy Ci kitu nie wciska
mam nadzieję, że Nela przybiera mimo wszystko super i ulewanie minie

ja wolę moje gumki do włosów, a teraz to już w ogóle intuicyjnie karmię, ztej która nabrzmiała.

1) nie
2) nie dotyczy, ale współczuję...faktycznie nosisz Nelę dużo? mnie boli odcinek lędźwiowy od schylania się do wanienki. nie dorobiliśmy się w nowym mieszkaniu stołu jeszcze i kąpiemy na sofie, na poduchach
3) mi poleciła położna, potem też pediatra

a kto mówił, że jest lekko?
ja Ci dam murzynka ! na zdrowie

dalej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~

idę zerknąć na moje dziecię, bo tatusia pewnie nie zbudzi.
chyba troszkę jej gardełko siadło, dobrze, że jutro wizyta to sprawdzi pani doktor. może się zaszczepimy, jak wszystko w porządku. odebrałam też badania Helenki moczu,zdaje się na moje oko być wszystko ok, tylko bakterie liczne.
proszę jutro o kciuki, żeby pani dr już nie uznała małej za apatyczną i najlepiej cofnęła mi dietę no i za wagę, ostatnio zwolniła tempo (ulewanie?).
Kciuki za Helenkę:-*

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie chce zasnac od kapieli nie placze, nie prezy sie, nie ma problemow z brzuszkiem, tylko jest taka nerwowa... Wczoraj to samo, zasnela dopiero o 3 w nocy a spala pozniej do 11.... nie wiem czy to przez te upaly czy co ale jutro zmieniam pore kapania, ehh a byly juz takie w miare stale pory wszystkiego.. czy ktos tez tak dlugo usypia po kapieli?

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Oho, pozalilam sie na forum i od razu przysnela nastepny raz zrobie tak od razu padam...

Hump- dla Ciebie i Ignasia
mój też ma problemy z zaśnięciem po kąpieli. Kąpiel 19-20 a on pada o 22 . Co sié namarudzi przez ten czas to moje.

Antoinette kciuki za rozwinięcie akcji!!!:-*

Witam się i ja.
Młody spał od 22 do 4. Obudził się,zjadł,nawalił w pampka,zjadł z drugiej piersi i właśnie zasypia,chociaż walczy ze sobą.

Nie chcę wyjść na panikarę i odrazu do lekarza biec więc zapytam:
Mały zrobił mega dużą i wodnistą kupkę, jak otworzyłam pampka to pupa mu aż pływała. Czy przy kp to normalne???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 05:34   #4410
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Witam się i ja.
Młody spał od 22 do 4. Obudził się,zjadł,nawalił w pampka,zjadł z drugiej piersi i właśnie zasypia,chociaż walczy ze sobą.

Nie chcę wyjść na panikarę i odrazu do lekarza biec więc zapytam:
Mały zrobił mega dużą i wodnistą kupkę, jak otworzyłam pampka to pupa mu aż pływała. Czy przy kp to normalne???
u mnie raz tak bylo ze jak przycisnęłam ręką za pupkę bo go trzymałam od dołu to aż wypłynęła na zewnątrz.. ale wtedy też tak było ze długo spał i długo zmieniane nie bylo.. nie wiem czy normalne ale u mnie też to było.. nie wygląda moje dziecie na chore, ale lekarzem nie jestem..

A i miałam Ci pisać z tym mlekiem krowim.. ja u siebie widzę zależność, że jak jem dużo nabiału to minimalnie bardziej wodniste kupy.. teraz miałam ostatnio ze 2-3 dni, że akurat nie jadłam nabiału i trochę mniej bylo kup i bardziej właśnie geste.. nie jakas strasznie duza roznica ale tak minimalnie..

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości