|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
dziewczyny, mam takie pytanie, otóż mdli mnie niemiłosiernie, o 13 sobie uświadomiłam, że zapomniałam zjeść śniadanie, tylko kawę i parę wafli ryżowych. zjadłam więc rosół, potem kawałek kurczaka z rosołu. zastanawiam się, gdyby to było jakieś zatrucie czy coś to bezpieczne jest karmienie z cycka? i tak już podałam, bo młoda nie dała czasu do namysłu.. jak sądzicie?
|
#4382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
no to teraz odpoczywajCytat:
teraz pewnie ze 4500 ma ![]() Cytat:
jak bys sie zatrula by cie brzuch bolala albo bys miala rozwolnienie
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
moja malutka ma dzisiaj 7 tygodni i waży 4100. Ogromna różnica w porównaniu do Waszych dzieciaczków.
tez miała wysypkę, lekarz stwierdził początek zapalenia skóry. dał maść i wapno. przeszła. w piątek byłam u lekarza bo ma katar i kaszel. masakra u takich dzieci |
|
|
|
#4384 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
karmie tylko piersią. położna srodowiskowa mi sie 2 razy dopytywała czy czasem go nie dokarmiam![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Kurcze znowu grzmi czemu te burze sa zawsze u mnie...
|
|
|
|
|
#4386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
byłyśmy z mamą na 4godzinnym spacerku
dostałam dwie tuniczki a P. kilka ciuszków z Pepco, weszłyśmy z zamiarem tylko obejrzenia bo w pt też kupowałyśmy ale były cuda za 5-6 zł, np. koszulki z napisem "i'm cool like me Dad" Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki. To chyba puki co przepowiadacze. Bolą ale nie jakoś niemiłosiernie i są krótkie (tak gdzieś 10 sekund co około 7 min) Sama nie wiem, puki co czekam i zobaczymy co się wykluje
Podobno jak już będą te co mają być to się nie pomylę
|
#4388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To naprawdę niezawodna metoda. Mi nie przeszły, nawet mi się wydawało za pierwszym razem jak poszłam, że nieco przeszły, ale jak tylko wyszłam dalej były i nawet wydaje mi się, że mocniejsze, więc bierz ten prysznic. Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mamusi i małej Julci
|
|
#4389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za rozkręcenie akcji
|
||
|
|
|
#4390 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to jesteś zdolna. ![]() Cytat:
Cytat:
I to jeszcze w 6d Od razu można karawan zamawiać pod kino, bo to nie dla mnie atrakcje. Cytat:
Pani tu nie stała! ![]() Jeśli to to, to 3mam kciuki żeby poszło jak najszybciej. ![]() Cytat:
Czekamy na opis porodu.
|
|||||
|
|
|
#4391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po jakim czasie nie jedzenia nabiału to schodzi? U mnie jeden dzień bez a i tak bez zmian było. W ogóle ser biały wprowadziłam jak już te pryszcze były, wylazły jak byłam bez owoców, warzyw i sera, jedynie mleko do 2 kaw (bo miała kolki to miałam 3 dni postu) Cytat:
My odbilismy w takiej specjalnej masie. Nas 2 dorosłych i 1 dziecko co się obudziło ale po kilku próbach się udało, mąż się poddał a ja uparcie kombinowałam, bo co przyłożyliśmy to mała zaginała palce, albo się wywijała.
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam zniknąć, bo mała domagała się papu. Dziś mam straszny nawał. Zalewa mnie totalnie, ale zciągam ikarmię.
Antoniette trzymam kciuki. Co do opisu porodu... Chyba lepiej nie
|
#4393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja stosuje dzisiaj maly siedzial caly spacer z moskitierą bo pelno komarów jest ale nie sadze ze ogranicza dostep powietrza w koncu to nie folia przeciwdeszczowa a jak go pokasza owady to dopiero bedzie ryk Cytat:
za powrót milego poznawania się super ze tak dlugo spi to i ty sie mozesz wyspac
|
||
|
|
|
#4394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o kurcze to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ze jestes!! no niestety ból jest straszny, zwłaszca jak tak długo trwa...ale bylas bardzo dzielna!! |
|||||
|
|
|
#4395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
częściej można je spotkać niż zwykle hehe. i saaame bliźniaki w roznych "konfiguracjach" płciowych, jajowych i wiekowych ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() dzięki - wpisałam w google "prosaki" i wyskoczyly mi same penisy heheheu nas wieczor to kapiel kolo 19-20, zabiegi pielęgnacyjne rodem ze spa cyc i dobranoc. jeśli mala jest zmeczona i ladnie się naje to zasypia w momencie i spi tak do polnocy albo pierwszej. wtedy karmienie, zmiana pieluszki i znow spi. ona ogolnie ma ma problemów ze snem. ostatnio strasznie się kreci, cos "opowiada" przez sen, no i co 5 min wypluwa smoka, a następnie nas nawoluje, bo gdy nie ma go w buzi to wielki dramat ale jak już zasnie tak naprawdę mocno to smok wypluty i spi jak bączek ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() a dla mamuśki za patent cenzurowy, nie ma jak biala kropa ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
) to na ropiejące oczka zawsze polecany był swietlik albo rumianek. znalazłam takie cos: Nie przemywa się chorego oka rumiankiem czy herbatą, bo wyciąg z rumianku zawiera garbniki, które dodatkowo podrażniają spojówkę i mogą doprowadzić do alergii — przestrzega lekarka. http://ebobas*pl/artykuly/czytaj/602...moze-byc-kilka hehe tylko Nela jakos nie piszczy na ich widok, ale tatuś moglby mieć taki meski piwny pokoik Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-23 o 23:18 |
||||
|
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
wzięło mnie dziś na wspomnienia .... czytałam różne nasze wątki, zaś przeżywałam wszystko z Meli, Elizą, Niunka i innymi Aniołkowymi Mamusiami .... czytałam jak się Przemuś rodził - niektóre rzeczy mi się już zatarły w pamięci, a to dwa miesiące .... niesamowite że ta mała kruszynka już ledwie wchodzi w ciuszki 62
![]() ... we wt będzie 11 tyg po porodzie, a ja nadal bez okresu ... to normalne
|
|
|
|
#4397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...276417205.html widzialyscie taki wynalazek?
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- moje pytania z dzisiejszych rozwazan: 1) znikla Wam ta krecha z brzucha? bo u mnie jest nadal i zastanawiam się czy będzie dożywotnio? fuj ![]() 2) boli mnie kregoslup - chyba od noszenia malej i wiecznego schylania się. zaczal mnie tez bolec brzuch nad blizna...ma ktoras tak? nie wiem czy to wina młodej, bo wiecznie podczas karmienia mnie tam kopie. sama blizna nie boli ![]() 3) te wszystkie specyfiki które podajecie dzieciakom - dicoflor, biogaia itd. itp. polecili Wam pediatrzy czy podajecie, bo same uznalyscie, ze warto? ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a z nakladka je az milo patrzeć.---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Cytat:
nasza sesja trwala godzine, wiec zycze Ci po prostu cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
i rocznik ten sam. gdyby wtedy istniał łizaż to nasze mamuśki wymienialyby się informacjami o naszych kupach a ten rumianek w saszetkach czy granulki? i koniecznie pochwal się fotkami w sukienkach! |
||||||
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Diabli, leki na brzuszek kupilam sama, ale po kilku dniach pogadalam z pediatra czy dobrze robie.
Mnie nie boli kregoslup ale wszystko, kazda kosteczka... ledwie sie ruszam . Moze dlatego ze ciagle sie ruszam i ciagle cos robie? Ale sa dni ze siedze na 4 literach a i tak mnie boli, najbardziej nogi od kolan. Krechy nie mialam ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla meza! odpowiedzialny facet ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
zjadłam dzisiaj duuuuzo murzynka, babcia upiekla w imieniu Nelci dla tatusia i tez tak mysle nad tym kakao oby młodej nie zaszkodzilo ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() mój pediatra tez mowil, ze jak się ulewa ale przybiera to ok, wiec cos w tym jest :P o wcale nie smecisz! jesteś dla mnie skarbnica wiedzy. nawet mój tz prosil o kopiowanie Twoich postow o odźwierniku bo chce być w temacie. pisz pisz!
|
|||||
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Hm, wzięłam ciepły prysznic, zastosowałam okład z samca
Skurcze dalej mam, trochę się wydłużyły ale dalej nieregularne. Mam nadzieję, że to te porodowe bo bolą jednak Co siusiam to wylatuje trochę tego śluzu z pasemkami krwi. Błagam niech się rozkręci w nocy. Idę spróbować pospać. Dzięki za kciuki, trzymajcie dalej
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Ad3. Biogaia to probiotyk a nie w sumie lek na kolki. Ja stosuje bo polecily mi 3 przyjaciolki - mamy dzieci( w tym jedna farmaceutka) ze warto. A polozna przyklasnela. Esputicon polecila mi polozna ale nie stosuje bo on jest typowo jak sie kolki pojawia i nie chce za wczasu mlodeg tym faszerowac, tym bardziej ze po rozmowie z farmaceutami dowiedzialam sie ze oni zalecaja tego typu ktople po mc zycia stosowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4402 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamy taka fajna cieniutka i na pewno problemu z obiegiem powietrza nie ma.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Julcia wynagradza Ci wszystkie trudy tym swoim przesypianiem nocy ale mnie polzna ochrzanila, ze mam mala budzic co 3-4 godz. żeby wpadla w swój rytm - bo na początku tez ciagle spala. czekamy na fotki.---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
oby to było to!---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Cytat:
mamy na czarna godzine espumisan i sab simplex.
|
|||||||
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Happy ja użyłam moskitiery pierwszy raz w te sobotę na pikniku. Dziewczyny nie narzekały;-)
Diabli kreche nadal mam Nuna super że jesteś! Motylku Ash piszcie często i dużo Ja dziś strzeliłam i Ali i sobie w kolano. Byliśmy u teściów. Ala najedzona ale marudzi. Nie wzięłam koperku więc sobie wymyśliłam że rumianek dam żeby sobie popila. Wróciliśmy do domu i ryk taki że szok. Tylko trzymanie w pionie pomagało. Poziom jakikolwiek i ryk. Zrobiłam mleko i jeszcze męczyła się po zjedzeniu jakieś 15 min i zasnela. Ciekawe czy to koniec czy początek.... No i oczywiście standardowo teść mnie wpienil ![]() Jutro ortopeda. I jeszcze pytanie na koniec. Zabralybyscie swoje dzieciaczki na taki pokaz czy to jeszcze mimo wszystko za wcześnie? Bo mam straszną ochotę iść ale to może nie teraz jeszcze? http://m.multikino.pl/event/1650/ |
|
|
|
#4404 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana, ja byłam tylko dobrze zmotywowana- obudziłam się z poczuciem, że musimy jakoś uczcić ten pierwszy Dzień Ojca, a nie miałam żadnego prezentu. Zdolności na szczęście nie mają nic do tego dzięęęęęęki! Cytat:
przestaję wierzyć, że to to...co do stópki to robiłam na śpiocha, też podginała palce, ale udało się na szczęście za pierwszym razem, inaczej pewnie bym się poddała i stwierdziła, że masa solna się nie nadaje. pomalować chcę całą tą płytkę na biało zwyczajnie, tylko muszę kupić jakąś farbkę. Cytat:
co do stópki - jak wyżej i dziękuję... ![]() a co do moskitiery to też dzięki chyb a by nie produkowali czegoś co blokuje dostęp powietrza.Cytat:
te penisy to za karę, że sprawdzasz koleżankę czy Ci kitu nie wciska mam nadzieję, że Nela przybiera mimo wszystko super i ulewanie minie Cytat:
1) nie 2) nie dotyczy, ale współczuję...faktycznie nosisz Nelę dużo? mnie boli odcinek lędźwiowy od schylania się do wanienki. nie dorobiliśmy się w nowym mieszkaniu stołu jeszcze i kąpiemy na sofie, na poduchach ![]() 3) mi poleciła położna, potem też pediatra Cytat:
a kto mówił, że jest lekko? ja Ci dam murzynka ! na zdrowie ![]() Cytat:
dalej~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~ idę zerknąć na moje dziecię, bo tatusia pewnie nie zbudzi. chyba troszkę jej gardełko siadło, dobrze, że jutro wizyta to sprawdzi pani doktor. może się zaszczepimy, jak wszystko w porządku. odebrałam też badania Helenki moczu,zdaje się na moje oko być wszystko ok, tylko bakterie liczne. proszę jutro o kciuki, żeby pani dr już nie uznała małej za apatyczną i najlepiej cofnęła mi dietę no i za wagę, ostatnio zwolniła tempo (ulewanie?).
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze Ty test ciazowy zrob
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko nie chce zasnac od kapieli
nie placze, nie prezy sie, nie ma problemow z brzuszkiem, tylko jest taka nerwowa... Wczoraj to samo, zasnela dopiero o 3 w nocy a spala pozniej do 11.... nie wiem czy to przez te upaly czy co ale jutro zmieniam pore kapania, ehh a byly juz takie w miare stale pory wszystkiego.. czy ktos tez tak dlugo usypia po kapieli?---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Oho, pozalilam sie na forum i od razu przysnela nastepny raz zrobie tak od razu Hump- dla Ciebie i Ignasia
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.dziewczynki, nie cytuje bo mam tylko chwilke (musze spac poki.moge
) u nas nieco lepiej. Byly u mnie wczoraj siostra i przyjaciolka.na plotach. Mala przespala obie wizytyb i dala matce wyzyc sie towazysko. Jaka ulga dla.psychiki! Bede musiala e.tej Szkocji szybko.zadbac o towarzystwo bo ja zdecydowanie zwierze stadne jestem. Od razu zaczellam.spokojniejsza przy Sofii byc.i ona odwdzieczyls.mi sie tym samym ![]() Z nowosci - mamy wspolokatorow. 5cio tygodniowy Oliwier z kolkami. Juz wiem,ze Sofii problemy z brzuszkiem to nie.kolki. To co.przezywa ten.chlopiec (i jego.mama to.koszmar) moze sie drzec.godzinami.i nir.pomaga nic, doslownie nic. Wczoraj go tu w szpitalu odgazowywali (nie.wiem.jak, mama przy nim nie byla) ale nawet.to.nie.pomoglo.... Sofia.nieco.oniesmielona. jego.towarzystwem tylko.troszke.pomarudzila .wieczorem.i.jak.zasnela to.spala 4h(6h od.ost posilku) i teraz nakarmilam ja na spiocha spi dalej. Niesamowite bylo.patrzec jak probowala.zasnac przy.krzyku sasiada... On.na szczescie w pewnym momencie tez padl. Motylko, jesli Ty smecisz, to.co.ja mam powiedziec? Ty chociaz masz konkretne powody do tego.wiele.sie mozemy.od Ciebie nauczyc bo tyle juz.przerabialas,ze kazdej.z nas mozesz w wielu rzeczach.zycie.uratowac.. . Za to ja najwiekszy.problem mam sama.ze soba. Sofia, jaka wam przedstwawiam ma pewnie dwa razy wiecej.problemow niz to.jest w.rzeczywistosci. Ja sama.siebie nie.poznaje. Ale wierze,ze mi to.minie... Antoinette - trzymam.mocno niech sie rozkreci!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- polozylam malego o 21... wstaje sama o 4 rano bo cycki naladowane jak karabiny.. slysze ze coś gada mlody w lozeczku.. podchodze ale patrze zamkiete oczy i gada przez sen... poczekalam z pol godziny ale sama zasnąc nie moglam wiec wzielam go na spiocha przebralam teraz się karmimy... No i f..u...ck. zapomnialam o tym dodatku do gazety wyborczej... powinien być Wojtus w tym sobotnim wydaniu.. mam nadzieje ze nie bylo go tydzien temu... moze jeszcze gdzies dostane to wydanie z soboty?? ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- no i teraz nie zasnę przez ten walony dodatek z wyborczej... oczywiście musiałam zapomnieć na smierc zeby go w sobotę kupić |
||
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Antoinette kciuki za rozwinięcie akcji!!!:-* Witam się i ja. Młody spał od 22 do 4. Obudził się,zjadł,nawalił w pampka,zjadł z drugiej piersi i właśnie zasypia,chociaż walczy ze sobą. Nie chcę wyjść na panikarę i odrazu do lekarza biec więc zapytam: Mały zrobił mega dużą i wodnistą kupkę, jak otworzyłam pampka to pupa mu aż pływała. Czy przy kp to normalne???
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
A i miałam Ci pisać z tym mlekiem krowim.. ja u siebie widzę zależność, że jak jem dużo nabiału to minimalnie bardziej wodniste kupy.. teraz miałam ostatnio ze 2-3 dni, że akurat nie jadłam nabiału i trochę mniej bylo kup i bardziej właśnie geste.. nie jakas strasznie duza roznica ale tak minimalnie.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

no to teraz odpoczywaj
mając 2 tyg ważył 4200
. Skurcze jeszcze nieregularne, ale teraz przy podcieraniu miałam trochę śluzu podbarwionego krwią i te skurcze coraz bardziej bolą, jakby dół brzucha i szyjka. Bardziej chyba jednak ta szyjka boli wtedy.
Storczykomaniaczka : 25

07.07.2012 
I to jeszcze w 6d
Od razu można karawan zamawiać pod kino, bo to nie dla mnie atrakcje.
Pani tu nie stała!