|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po czym poznałaś?
|
|
#4322 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
prawie się wyspałam, po imprezie
aż o 9 poszłam sprawdzić co się dzieje że taka cisza. ale fajnie, mama wyspana, ja też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
małe niemowlaczki lubią odkurzacz, suszarkę itp. potem z tego wyrastają. Cytat:
ile jeszcze Wam zostało? |
|||||||
|
|
|
#4323 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
rozczula mnie bardzo... Boję się tylko tego wywoływania. Wolałabym, żeby jednak Jasiek sam chciał wyjść... Ale cóż, nie chce że mną negocjować... ![]() Trzymam więc kciuki żeby Cię wysłał na wywołanie Dziękujemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Dziewczyny tak na szybko mam pytanie - ściągnięte przeze mnie mleko ile może zaczekać na Małą w temperaturze pokojowej?
Mam straszny problem i Mała w ogóle nie chce jeść mi bezpośrednio z cycka. W ogóle na początku laktacja mi nie chciała ruszyć, teraz niby aż kapie a Lenka i tak nie chce chwycić ![]() Podczytywałam Was trochę w szpitalu, bo dopiero wczoraj o 16 wyszliśmy bo w końcu Mała miała CRP w normie, ale jeszcze trochę mam do nadrobienia jak widzę
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Marchewka ja wczoraj nasmarowałam cały łepek oliwką, na to czapeczka na 30min i kąpiel i dzisiaj jest lepiej, myślę, że za 2 dni zejdzie
a moja ma identycznie jak to opisujesz i zauważyłam, że ma tego więcej we włosach, więc to pewnie ciemieniucha :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
witam niewyspana
młody od 3 robił pobudki na kręcenie się co 1,5 h straszny z niego wiercipięta i mnie budzi, a od kręcenia do jedzenia mija jeszcze z pół h marzę żeby przespał w nocy dłużej niż 3h ale w tym upale to chyba niemożliwepoza tym kocham moje dziecko, bo wrzeszczy tlyko jak jest głodny, przed wczoraj zrobił awanturę wieczorem bo upał i cały dzień nie spał, ale tż wziął go na hustawkę do ogrodu, zapuścił z komórki 12 h białego szumu i padł ![]() pojechałam wczoraj do tej galerii i szybko nie wezmę młodego ze sobą znowu:/ w aucie już zapakował pieluchę to go przewinęłam na parkingu, potem kimnął, że zdążyliśmy zjeść, jak matka chciała kostium zmierzyć to podniósł ryk, że jeść, więc poleciałam do kibla, po to żeby odkryć, że nie ma ani przewijaka ani w ogóle miejsca dla matki z dzieckiem podsumowując 21 wiek, galeria a głupiego przewijaka nie ma, pomijając kwestię karmienia:/ następnym razem odciągam mleko i młody zostaje z babcią---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
zadzwoń do położnej środowiskowej, moja mi bardzo pomogła małego prawidłowo przystawiać, chociaż w sumie nie było problemu, więc może i Tobie doradzi ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- a i mamy tła do sesji, ciuszki i dupa bo mój syn nie będzie spał na tle i jak go próbuje przebrać albo przenieść na śpiocha to się rozbudza, kręci i obraca tyłkiem do aparatu wczoraj już go karmiłam na tle, żebym tam zasnął to całą jedną fotkę zrobiliśmy niby możemy zrobić z otwartymi oczkami tylko, że bez lampy wychodzą kijowe, a lampą nie wolno do 3 miesięcy
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-06-23 o 10:36 |
|
|
|
|
#4328 | ||
|
Zadomowienie
|
poszłam do lekarza, bo utrzymywała się ta wysypka ponad tydzień..najpierw skronbie i policzki, potem dekolt i karczek
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Motylku, ja nic nie kupiłam na Dzień Ojca, bo mam puste konto. Właśnie suszę odbitą stópkę w piekarniku, a jak Helcia poje i zaśnie to biorę się za laurkę lub obrazek |---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ale jaja, ze nie ma warunkow w galerii, w ktorej bylas? w sumie moglas zbrac butelke, ale znowu gdzie przewijać...ja Ci powiem, że w Kazimierzu zaliczyłam akrmienie na tych sofach i przewijanie też na nich z użyciem podkładu. Może odłóżcie sesję na po upałach, albo spróbuj go w nocnym śnie przenieść..chociaż jak Ci sypia tak jak dziś Dziewczayny, które miały sesję na pewno coś poradzą!
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bylam w m1
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
tak jedną dziennie, czasami dwie jak np zrobi rano i pod wieczór też zrobi. Ale jak już pisałam jest jedna ale konkretna że się z pampersa wylewa
![]() Mała wczoraj nie spała cały dzień, myślałam że przez to pośpi w nocy. Ale gdzie tam, poszła spać o 22 a obudziła się o 3 wyspana i zadowolona i godz marudziła bo nie chciała leżeć w łóżeczkuInnocence u nas przez pierwsze 3 tyg alb nawet miesiąc kupki były zaraz po kąpieli ![]() karolina moja niunia jutro będzie mieć 7 tyg i zjada na raz 120ml. dziennie wychodzi ok 900 ml- czasami mnie czasami więcej |
|
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
zależy od dnia ... jak było gorąco to spał do 3-5, zjadł i spał do 7
ale dziś wrócił do "starych" zwyczajów - pobudka na jedzonko koło 1, potem 3-4, i potem od 6-7 nie śpi. ale dziś akurat wstał po 9, ale to mu się drugi raz w życiu zdarzyło ![]() nie ma stałych pór jedzenia w nocy, czasem śpi do 2, zje, budzi się o 3.30, potem o 5.30 ... różnie ... |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
![]() pawie oczko wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu ![]() diabli ja obchodzę 18 urodziny (ale rocznik 85 ) a Ty?![]() A rumianek z hippa. TŻta siostra studiuje medycyę i właśnie ma zajęcia z pediatrii i tam mówili że ten zwykły rumianek może mieć jakieś szkodliwe substancje a te granulowane są specjalnie przygotowane dla dzieci. Więc posłuchaliśmuy cioci ![]() My też ostatnio szalejemy z kieckami
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz moje dzieciątko też coś dziś miało z brzuszkiem w nocy. Nie płakał, ale prężył się i postękiwał sporą część nocy i od 22:00 do 5:00 nie było żadnej kupki. Ale później już zrobił i była normalna, nie jakaś zatwardzeniowa. Ja dziś też zrezygnowałam jednak z esputiconu i zostaje tylko przy biogaia. Poczekam na jutrzejsze spotkanie z pediatrą i wtedy podejmę decyzję bo nie chcę Młodego faszerować, tym bardziej, że podobno te wszystkie antykolkowe typowo należy podawać po 1 mż. Cytat:
Bezpieczniej jednak do lodówki odłożyć i odgrzać. Dziewczyny, a kiedy Wy te swoje Maluchy kładłyście na brzuchach? Bo ja nie widzę dogodnego terminu. Jak się budzi na karmienie i miałabym go położyć na brzuchu to przecież miałby niezłego w☠☠☠☠...., a z kolei po jedzeniu się przysypia no i pełen brzuszek więc nie można na nim kłaść. p.s. naprawde nikt nie ma kontaktu z Axellą?
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-23 o 11:51 |
||
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dam radę to później wam wrzucę to same ocenicie gold-fish nudzisz się? kurcze ja nie mam czasu przy małej czytać, raz film oglądnęłam z TŻtem ale przerywaliśmy x razy. Karolcie też się czasami robią potówki, nie wiem od czego to. Przegrzana na pewno nie jest. Magiusia moja mała wcześniej nie przepadała za smoczkiem ale od paru dni non stop chce ciumkać |
|
|
|
|
#4335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też już sie zbieram do wyciągniecia z kartonu ubranek 68 Cytat:
Cytat:
musze jednak poczytać o skazie białkowej bo moze się mylinasz chodzi około 22, albo go kąpiemy, albo przecieramy tylko wacikami, potem karmienie przy dźwiękach kołysanek G.Turnaua (polecam!) i do łózeczka Cytat:
Cytat:
tż piecze co parę dni chleb i strasznie hałasuje mikserem... też luz Cytat:
na szczęście godzinę później mój gin podjął inną decyzję i już nie płakałam trzymam kciuki ze Twój tez podejmie dobrą decyzję ![]() byłam wczoraj na basenie i było BOSKO ![]() :j upi: no i kocham meża że zajał się małym |
||||||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę lecieć, później postaram się madrobić |
|
|
|
|
#4337 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas na szczęście są i przewijaki <choć nie korzystam, wyglądają na mega niewygodne i przewijam w wózku> i krzesełko by móc nakarmić, jakby nie było to bym karmiła na ławce i miała wszystko gdzieś na naszej sesji usypialiśmy młodego ponad godzinę, przy każdej zmianie pozycji czy czapeczki się wybudzał pomogło szumienie do uszka a żeby ładne zdjęcia wyszły to rozłóżcie się może gdzieś koło okna? bo błysk też może rozbudzić dziecko.. Cześć! My wczoraj wróciliśmy po 23 z festynu, na początku nudą wiało ale o 20 zaczęli grać Golce i było super M. się nawet załapał na foto z jednym z braci ![]() za godzinę idziemy do mojej mamy na obiad a później na rynek ze znajomymi posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() w ogóle nie ma potrzeby smoczka od kąpieli do rana teraz dostał bo zaczął marudzić ale pierwszy raz marudzi od 9.30 a smoczek miał przedtem ostatnio w dziobie jakoś koło 16 wczoraj.fajny jest
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
--- Hej, ja nadal w dwupaku. Wczoraj zaczęłam mieć takie jasnobrązowe upławy, ale nie jest tego jakoś strasznie dużo i jak mam skurcze to pobolewa mnie dół brzucha. Nie jakoś mocno, nie regularnie więc to pewnie jakieś przepowiadacze. Miałam cichą nadzieję, że może w nocy coś się ruszy, ale dupa blada. 2 razy myślałam, że wody mi się sączą bo przy stawaniu robiło mi się delikatnie mokro, ale to chyba jakiś śluz. Ostatecznie męża na ten kawalerski puściłam, wrócił w dobrym stanie, dzwonił jak się czuje więc ma plusa i jestem zadowolona i czekam na śniadanko do łóżka ![]() Miłej niedzieli laski ![]() Zastanawiam się gdzie ta nasza Axella sie z Zuzią podziewa
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi sie maly rozdarl to nie bylo czasu na szukanie lawki podkarmilam go troche a cale karmienie bylo w samochodzie no widzisz u Was ktos pomyslal i jest krzeselko![]() Ja ukladam malego chwilke po jedzeniu i tak spi, tez myslalam, ze slabo takz pelnym brzuchem, ale i w szpitalu i srodowiskowa polozna tak mi pokazywaly ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze segregacje ubranek zrobic....
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
A
oczko wyleczone sola i gazikami jalowymi
|
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
podczytałam Was troszkę, ale nie mam siły cytować.. jestem wykończona po dzisiejszej nocy , Młody wojował prawie przez całą noc, jak spałam w sumie 2 godziny max, nad ranem musiałam mu włożyć windi, i poszła wielka kupa, potem momentalnie zasnął i byłam pewna że pośpi 2-3 godziny, jakże się myliłamniecała godzina i znowu prężenia i płacz ![]() 2 lipca mam obronę pracy mgr, muszę się trochę pouczyć.. Miłego dnia |
|
|
|
#4344 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Zapomniałam podziękowac w imieniu Mateuszka za wszystkie komplemety Nuna i Hump Gratulacje |
||
|
|
|
#4345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mamy z małżem tak leniwy dzień, że nawet powieki mam ciężkie. Na obiad idziemy na pizzę. Jeszcze wykorzystam moment, bo później może być kiepsko. Także leniuchujcie |
||
|
|
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Trzymajcie kciuki. Jadę z Młoda do szpitala. Pełno smug krwi w kupie ;( Już nie mam siły ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam numer do Ax... co do esputikonu i biogai razem to ja tak stosuję z zalecenia lekarza, a co do brzuszkowania to moja polozna mowiła, żeby tak układać córkę od karmienia do karmienia i ja tak robię ![]() Cytat:
2- Ty lepiej odpowiedz na moje pytanie a na odpowiedź Vil na nie
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeju, żeby jednak było dobrze.Pisałyście by sprawdzić odwodnienie poprzez wzięcie fałdu skóry w ręce i sprawdzenie czy wraca na miejsce, ale w obojętnie jakim miejscu np. na rączce nóżce? czy w jakiś szczególnych?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

aż o 9 poszłam sprawdzić co się dzieje że taka cisza. ale fajnie, mama wyspana, ja też 

małe niemowlaczki lubią odkurzacz, suszarkę itp. potem z tego wyrastają.
(staram sie spac choc.chwilke w dzien.ale wiecie jak.to w szpitalu, ciagle ktos przylazi...

straszny z niego wiercipięta i mnie budzi, a od kręcenia do jedzenia mija jeszcze z pół h 

07.07.2012
No i drugie zdanie wszystko łagodzi.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jeszcze wykorzystam moment, bo później może być kiepsko.