Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 10:03   #4321
xal
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hmmm i chyba zaczyna się też ciemieniucha... tzn z czoła schodzi małemu skóra, więc albo się opalił na spacerze albo to to?? Czym to pielęgnować??
Słyszałam ze olejuszka, ale nie wiem co to??
Oilatum krem. Generalnie więcej kremować nawilżającymi i powoli się już nam to kończy.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mam o was pytanie odnosnie stosowania kropelek na kolke. Bo mój Mały chyba jednak coś łapie, a na ulotce napisane tylko dawkowanie dzienne.
Wy kropelki dajecie tylko jak sie danego dnia coś dzieje czy systematycznie np.przez tydzień, dwa, trzy?

p.s. znalazłam fajną stronkę z przepisami dla mam karmiących
http://kotlet.tv/jadlospis-diety/dla-karmiacych
4xdziennie po pół dawki infacolu przed jedzeniem.
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczeta mam pytanie jeszcze. Moj brzdac za cholee nie chce do wozka. Fura nowka, odpicowana, a on po wlozeniu w ryk. :/ mielismy dzisiajzaliczyc pierwsxy spacer, no ale jal ka mam z takim ryczacym w nieboglosy brbeciem isc miedzy ludzi? Macie jaki patent? HELP.
Moja w wózku ma jechać więc jak stoi to jest ryk! Jak składam stelaż czy się ubieram to popchnę gondolkę żeby się pobujała lekko i mam chwilę ciszy. Jak jadę to jest ok, nie zawsze śpi, ale jest cisza.
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
kurczę, u nas też miałam nadzieję, że to potówki, a okazała się skaza białkowa, why?! cierpię na tej diecie...
Po czym poznałaś?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:06   #4322
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

prawie się wyspałam, po imprezie wieczorem nafaszerowałam się gripexem, kroplami do nosa, tabletkami na gardło i poszłam, wróciłam o 1 i spałam do 9 - Przemek zrobił nam prezent i spał z 3 pobudkami na jedzenie do 9.30 aż o 9 poszłam sprawdzić co się dzieje że taka cisza. ale fajnie, mama wyspana, ja też

Cytat:
Dziewczeta mam pytanie jeszcze. Moj brzdac za cholee nie chce do wozka. Fura nowka, odpicowana, a on po wlozeniu w ryk. :/ mielismy dzisiajzaliczyc pierwsxy spacer, no ale jal ka mam z takim ryczacym w nieboglosy brbeciem isc miedzy ludzi? Macie jaki patent? HELP.
jak daje do wózka to też płacze ... ale uspokaja się zaraz jak zaczynamy jechać

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dzięki za info..
A u Was to były takie strupy czy taka schodząca skóra? bo u mnie to tak skóra schodzi..coś pomiędzy schodzącą skorą a łupierzem.. ale nie są to strupy ani skorupa..
u nas nie było tylko tydzień po porodzie łuszczyła się skórka na całym ciele.

Cytat:
Napisane przez happy blue;41446118
dziewczyny! [B
jak chodzą spać Wasze pociechy wieczorem, na noc już?[/B] moja nie zaśnie za Chiny przed 23, 24... Jak jej tak zostanie, to nigdy nie będziemy mieć czasu "dla siebie"...
między 19-20 kąpiel i karmienie (w różnej kolejności, zależy jak bardzo głodny ) potem trochę przytulanek, odkładamy do łóżeczka i albo zasypia od razu albo sobie sam leży i ogląda świat i potem zasypia, ale nie potrzebuje naszego towarzystwa do tego

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
musze się pochwalić nowymi fotkami, dopadlo mnie dzisiaj stopkowe szaleństwo
Nelcia i CZESC jej kolekcji obuwia
super

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
He he moja Młoda od 3 dni jak się kąpie, to na luzaka. Jakoś tak się składa, że sama sobie tak ręce układa i sobie leży przez całą kąpiel
nieźle

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość

W takim razie nie rozumiem dlacezgo wszedzie pisza ze małe dzieci boja sie głośnych dźwięków
bo się boją .... ale trochę starsze małe dzieci małe niemowlaczki lubią odkurzacz, suszarkę itp. potem z tego wyrastają.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
I chcialabym pospac dluzej niz 1-2h ciagiem niech by.to nawet bylo.na.tym.szpitalnym.lo zku polowym ale pospac (staram sie spac choc.chwilke w dzien.ale wiecie jak.to w szpitalu, ciagle ktos przylazi...
biedna
ile jeszcze Wam zostało?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:12   #4323
joooasia
Raczkowanie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
To jest okropne być po tp i czekać i czekać i czekac:-\ ja jestem tylko parę dni po i juz mnie szlag trafia, dla mnie tyle co Ty czekasz to wieczność! Mi lekarz jutro kazał przyjść na wizytę i mam taką cichą nadzieję że wyślę mnie na wywoływanie, bo jak mi powie ze czekamy dalej to się chyba rozplacze :-( (a że rycze ostatnio często to jest to bardzo prawdopodobne haha;-))
No fakt, ciągnie się jak flaki z olejem, ale z drugiej strony cieszę się jeszcze tym falujacym brzuszkiem rozczula mnie bardzo... Boję się tylko tego wywoływania. Wolałabym, żeby jednak Jasiek sam chciał wyjść... Ale cóż, nie chce że mną negocjować...
Trzymam więc kciuki żeby Cię wysłał na wywołanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za Was oby się samo rozkręciło do wtorku
Dziękujemy oby się rozkręciło...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:18   #4324
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas potowek brak, ale mala od urodzenia ma na nosku kilka białych kropeczek-pryszczykow :P nie wiem co to. wczoraj jeden stal się bardziej bialy i dzisiaj już go nie ma. czekam az kolejne "dojrzeją". orientuje się ktoras co to takiego? zapomniałam zapytać pediatrę.
mój też miał i położna powiedziała, że to zatkane pory ale już znikają, mamy też kilka prosaków na policzku
Cytat:

No nie mam porownaniaz wanienka. Poczynilismy tyllo inwedyycje w kociolel, jak to mowi tesciowa. Diabli nie wiem, czy Ci sie oplaca kupowac na te kilka miesiecy, skoro Nela zadowolona z wanienki, bo to tak do 6 miesiac max, potem mozna juz tylko w nim kisic ogory.
co do pieluch-papierki mam i podejme wyzwanie, ale czekam az kikutek ofpafnie. Pampka mozna ladnie wywinac, a pielucha wielo za sztywna.
Kurcze Mlody w szpitalu ciagnal smoka jak stary, w domu bunt. :/
I ciekawostka-nie mamy lezaczka i ladujemy Panicza do nosideka. Jak sie go troche pobuja, to za kazdym razem jest kupa. Pobujalismy w wozku chwile i to samo. Bujanie sprzyja kupotworstwie?
ale podobno w wiaderku można kąpać do dwóch lat

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:21   #4325
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Dziewczyny tak na szybko mam pytanie - ściągnięte przeze mnie mleko ile może zaczekać na Małą w temperaturze pokojowej?

Mam straszny problem i Mała w ogóle nie chce jeść mi bezpośrednio z cycka. W ogóle na początku laktacja mi nie chciała ruszyć, teraz niby aż kapie a Lenka i tak nie chce chwycić

Podczytywałam Was trochę w szpitalu, bo dopiero wczoraj o 16 wyszliśmy bo w końcu Mała miała CRP w normie, ale jeszcze trochę mam do nadrobienia jak widzę

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:33   #4326
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Marchewka ja wczoraj nasmarowałam cały łepek oliwką, na to czapeczka na 30min i kąpiel i dzisiaj jest lepiej, myślę, że za 2 dni zejdzie a moja ma identycznie jak to opisujesz i zauważyłam, że ma tego więcej we włosach, więc to pewnie ciemieniucha :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:40   #4327
Mysia mysz
Zakorzenienie

witam niewyspana młody od 3 robił pobudki na kręcenie się co 1,5 h straszny z niego wiercipięta i mnie budzi, a od kręcenia do jedzenia mija jeszcze z pół h marzę żeby przespał w nocy dłużej niż 3h ale w tym upale to chyba niemożliwe

poza tym kocham moje dziecko, bo wrzeszczy tlyko jak jest głodny, przed wczoraj zrobił awanturę wieczorem bo upał i cały dzień nie spał, ale tż wziął go na hustawkę do ogrodu, zapuścił z komórki 12 h białego szumu i padł

pojechałam wczoraj do tej galerii i szybko nie wezmę młodego ze sobą znowu:/ w aucie już zapakował pieluchę to go przewinęłam na parkingu, potem kimnął, że zdążyliśmy zjeść, jak matka chciała kostium zmierzyć to podniósł ryk, że jeść, więc poleciałam do kibla, po to żeby odkryć, że nie ma ani przewijaka ani w ogóle miejsca dla matki z dzieckiem więc karmiłam młodego siedząc na kiblu :/ a kolejną kupę TŻ przewijał na półce w bagażniku podsumowując 21 wiek, galeria a głupiego przewijaka nie ma, pomijając kwestię karmienia:/ następnym razem odciągam mleko i młody zostaje z babcią

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko mam pytanie - ściągnięte przeze mnie mleko ile może zaczekać na Małą w temperaturze pokojowej?

Mam straszny problem i Mała w ogóle nie chce jeść mi bezpośrednio z cycka. W ogóle na początku laktacja mi nie chciała ruszyć, teraz niby aż kapie a Lenka i tak nie chce chwycić

Podczytywałam Was trochę w szpitalu, bo dopiero wczoraj o 16 wyszliśmy bo w końcu Mała miała CRP w normie, ale jeszcze trochę mam do nadrobienia jak widzę
niby 12h, ja w te upały trzymam w lodówce turystycznej w chłodnej kuchni, jak włożysz do lodówki to 2-3 dni

zadzwoń do położnej środowiskowej, moja mi bardzo pomogła małego prawidłowo przystawiać, chociaż w sumie nie było problemu, więc może i Tobie doradzi

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

a i mamy tła do sesji, ciuszki i dupa bo mój syn nie będzie spał na tle i jak go próbuje przebrać albo przenieść na śpiocha to się rozbudza, kręci i obraca tyłkiem do aparatu wczoraj już go karmiłam na tle, żebym tam zasnął to całą jedną fotkę zrobiliśmy niby możemy zrobić z otwartymi oczkami tylko, że bez lampy wychodzą kijowe, a lampą nie wolno do 3 miesięcy

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-06-23 o 10:36
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:15   #4328
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Po czym poznałaś?
poszłam do lekarza, bo utrzymywała się ta wysypka ponad tydzień..najpierw skronbie i policzki, potem dekolt i karczek

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

między 19-20 kąpiel i karmienie (w różnej kolejności, zależy jak bardzo głodny ) potem trochę przytulanek, odkładamy do łóżeczka i albo zasypia od razu albo sobie sam leży i ogląda świat i potem zasypia, ale nie potrzebuje naszego towarzystwa do tego

zazdroszczę, a jak potemsię budzi, ile razy i o której?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Motylku, ja nic nie kupiłam na Dzień Ojca, bo mam puste konto. Właśnie suszę odbitą stópkę w piekarniku, a jak Helcia poje i zaśnie to biorę się za laurkę lub obrazek |

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
witam niewyspana młody od 3 robił pobudki na kręcenie się co 1,5 h straszny z niego wiercipięta i mnie budzi, a od kręcenia do jedzenia mija jeszcze z pół h marzę żeby przespał w nocy dłużej niż 3h ale w tym upale to chyba niemożliwe

poza tym kocham moje dziecko, bo wrzeszczy tlyko jak jest głodny, przed wczoraj zrobił awanturę wieczorem bo upał i cały dzień nie spał, ale tż wziął go na hustawkę do ogrodu, zapuścił z komórki 12 h białego szumu i padł

pojechałam wczoraj do tej galerii i szybko nie wezmę młodego ze sobą znowu:/ w aucie już zapakował pieluchę to go przewinęłam na parkingu, potem kimnął, że zdążyliśmy zjeść, jak matka chciała kostium zmierzyć to podniósł ryk, że jeść, więc poleciałam do kibla, po to żeby odkryć, że nie ma ani przewijaka ani w ogóle miejsca dla matki z dzieckiem więc karmiłam młodego siedząc na kiblu :/ a kolejną kupę TŻ przewijał na półce w bagażniku podsumowując 21 wiek, galeria a głupiego przewijaka nie ma, pomijając kwestię karmienia:/ następnym razem odciągam mleko i młody zostaje z babcią

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

niby 12h, ja w te upały trzymam w lodówce turystycznej w chłodnej kuchni, jak włożysz do lodówki to 2-3 dni

zadzwoń do położnej środowiskowej, moja mi bardzo pomogła małego prawidłowo przystawiać, chociaż w sumie nie było problemu, więc może i Tobie doradzi

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

a i mamy tła do sesji, ciuszki i dupa bo mój syn nie będzie spał na tle i jak go próbuje przebrać albo przenieść na śpiocha to się rozbudza, kręci i obraca tyłkiem do aparatu wczoraj już go karmiłam na tle, żebym tam zasnął to całą jedną fotkę zrobiliśmy niby możemy zrobić z otwartymi oczkami tylko, że bez lampy wychodzą kijowe, a lampą nie wolno do 3 miesięcy

ale jaja, ze nie ma warunkow w galerii, w ktorej bylas? w sumie moglas zbrac butelke, ale znowu gdzie przewijać...ja Ci powiem, że w Kazimierzu zaliczyłam akrmienie na tych sofach i przewijanie też na nich z użyciem podkładu.

Może odłóżcie sesję na po upałach, albo spróbuj go w nocnym śnie przenieść..chociaż jak Ci sypia tak jak dziś Dziewczayny, które miały sesję na pewno coś poradzą!
Stary 2013-06-23, 11:26   #4329
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
poszłam do lekarza, bo utrzymywała się ta wysypka ponad tydzień..najpierw skronbie i policzki, potem dekolt i karczek

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Motylku, ja nic nie kupiłam na Dzień Ojca, bo mam puste konto. Właśnie suszę odbitą stópkę w piekarniku, a jak Helcia poje i zaśnie to biorę się za laurkę lub obrazek |

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

ale jaja, ze nie ma warunkow w galerii, w ktorej bylas? w sumie moglas zbrac butelke, ale znowu gdzie przewijać...ja Ci powiem, że w Kazimierzu zaliczyłam akrmienie na tych sofach i przewijanie też na nich z użyciem podkładu.

Może odłóżcie sesję na po upałach, albo spróbuj go w nocnym śnie przenieść..chociaż jak Ci sypia tak jak dziś Dziewczayny, które miały sesję na pewno coś poradzą!
No kiepsko supia przez te upaly a poza tym jest zarlok i je czesto i duzo i ulewa no ale coz taki jego urok a bylam w m1
Stary 2013-06-23, 11:29   #4330
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Jedną dziennie Córa robi kupę?
tak jedną dziennie, czasami dwie jak np zrobi rano i pod wieczór też zrobi. Ale jak już pisałam jest jedna ale konkretna że się z pampersa wylewa

Mała wczoraj nie spała cały dzień, myślałam że przez to pośpi w nocy. Ale gdzie tam, poszła spać o 22 a obudziła się o 3 wyspana i zadowolona i godz marudziła bo nie chciała leżeć w łóżeczku

Innocence u nas przez pierwsze 3 tyg alb nawet miesiąc kupki były zaraz po kąpieli

karolina moja niunia jutro będzie mieć 7 tyg i zjada na raz 120ml. dziennie wychodzi ok 900 ml- czasami mnie czasami więcej
Stary 2013-06-23, 11:32   #4331
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

zależy od dnia ... jak było gorąco to spał do 3-5, zjadł i spał do 7 ale dziś wrócił do "starych" zwyczajów - pobudka na jedzonko koło 1, potem 3-4, i potem od 6-7 nie śpi. ale dziś akurat wstał po 9, ale to mu się drugi raz w życiu zdarzyło
nie ma stałych pór jedzenia w nocy, czasem śpi do 2, zje, budzi się o 3.30, potem o 5.30 ... różnie ...

Stary 2013-06-23, 11:40   #4332
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu dziewczyny, ale moje dziecko dało występ

pawie oczko wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu

diabli ja obchodzę 18 urodziny (ale rocznik 85) a Ty?
A rumianek z hippa. TŻta siostra studiuje medycyę i właśnie ma zajęcia z pediatrii i tam mówili że ten zwykły rumianek może mieć jakieś szkodliwe substancje a te granulowane są specjalnie przygotowane dla dzieci. Więc posłuchaliśmuy cioci
My też ostatnio szalejemy z kieckami
Stary 2013-06-23, 11:45   #4333
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kolejna trudna nocka za nami. Po.kapieli o 19 Sofia.zasnela dopiero.o 22.30... Juz mialam ja dokarmic mm bo bylam pewna, ze jest glodna. Ale zasnela ostatecznie bez, pozniej bylo.jedno gladkie.karmienie przed 1 i o 3 obudzila sie z bolacym brzuszkiem. Zjadla z.
Obu piersi i jeszcze do 5 nie mogla zasnac tylko sie prezyla na.wszystkie strony

Do tego ma biegunke. Wiec ja moge smialo stwierdzic: jak nie urok to sraczka to pewnie przez antybiotyk...

Dzis podczas jednego karmienia dostala delicol, dicoflor, smecte i antybiotyk

Uszko nie daje o sobie bardzo znac. Czasem zapiszczy jak ja karmie z prawej piersi ale to rzadko. Czesciej sie wije,ale to przy obu piersiach i wiem, ze to przez brzuszek... Tak bym chciala, zeby moje dziecko juz nic nie bolalo... I chcialabym pospac dluzej niz 1-2h ciagiem niech by.to nawet bylo.na.tym.szpitalnym.lo zku polowym ale pospac (staram sie spac choc.chwilke w dzien.ale wiecie jak.to w szpitalu, ciagle ktos przylazi...
Biedna ta Twoja Mała
A wiesz moje dzieciątko też coś dziś miało z brzuszkiem w nocy. Nie płakał, ale prężył się i postękiwał sporą część nocy i od 22:00 do 5:00 nie było żadnej kupki. Ale później już zrobił i była normalna, nie jakaś zatwardzeniowa.

Ja dziś też zrezygnowałam jednak z esputiconu i zostaje tylko przy biogaia.
Poczekam na jutrzejsze spotkanie z pediatrą i wtedy podejmę decyzję bo nie chcę Młodego faszerować, tym bardziej, że podobno te wszystkie antykolkowe typowo należy podawać po 1 mż.

Cytat:

Niby można 12 godzin, ale faktycznie przy obecnych temp. to może się szybciej mleczko psuć.
Bezpieczniej jednak do lodówki odłożyć i odgrzać.

Dziewczyny, a kiedy Wy te swoje Maluchy kładłyście na brzuchach? Bo ja nie widzę dogodnego terminu. Jak się budzi na karmienie i miałabym go położyć na brzuchu to przecież miałby niezłego w☠☠☠☠...., a z kolei po jedzeniu się przysypia no i pełen brzuszek więc nie można na nim kłaść.

p.s. naprawde nikt nie ma kontaktu z Axellą?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-06-23 o 11:51
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:45   #4334
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Głupia pipa. No i drugie zdanie wszystko łagodzi.

Wklejam post ze zdjęciem Julki od nuny
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3013
ale to chyba nie jest nasz nuna. Bo mi wysłała zdjęcie na komórkę i jej mała inaczej wygląda
jak dam radę to później wam wrzucę to same ocenicie

gold-fish nudzisz się? kurcze ja nie mam czasu przy małej czytać, raz film oglądnęłam z TŻtem ale przerywaliśmy x razy.
Karolcie też się czasami robią potówki, nie wiem od czego to. Przegrzana na pewno nie jest.

Magiusia moja mała wcześniej nie przepadała za smoczkiem ale od paru dni non stop chce ciumkać
Stary 2013-06-23, 11:46   #4335
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A i nosimy juz body 68 polowy 62 nawet nie zalozyl spiochy 62 na styk sa a niektore zamale.
mój wczoraj skończył 7 tygodni i ma już 63 cm i wydaje mi się, że gondola też niedługo bedzie za mała też już sie zbieram do wyciągniecia z kartonu ubranek 68

Cytat:
nasz też czasami przez chwile jest wkurzony że go kładziemy i wtedy dajemy mu smoczka (który i tak wypluje jak zaśnie), ale jak się tylko wyjedzie na dwór to od razu odlatuje spróbuj

Cytat:
kurczę, u nas też miałam nadzieję, że to potówki, a okazała się skaza białkowa, why?! cierpię na tej diecie...
! jak chodzą spać Wasze pociechy wieczorem, na noc już? moja nie zaśnie za Chiny przed 23, 24... Jak jej tak zostanie, to nigdy nie będziemy mieć czasu "dla siebie"...
a nasza pediatra na takie krostki właśnie na twarzy, skroniach okresliła ze to lekki trądzik niemowlecy i potówki musze jednak poczytać o skazie białkowej bo moze się myli

nasz chodzi około 22, albo go kąpiemy, albo przecieramy tylko wacikami, potem karmienie przy dźwiękach kołysanek G.Turnaua (polecam!) i do łózeczka

Cytat:
He he moja Młoda od 3 dni jak się kąpie, to na luzaka. Jakoś tak się składa, że sama sobie tak ręce układa i sobie leży przez całą kąpiel
ale słodka

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie czy to normalne że mój Mateuszek lubi zasypiać przy głośnych dźwiekach, np odgłos szlifierki albo głośno załączone radio. bo podobno noworodki boją sie głośnych dźwięków.
nasz też zasypia np. ostatnio na balkonie gdzie sąsiad na podwórku szlifował drzwi tż piecze co parę dni chleb i strasznie hałasuje mikserem... też luz

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
To jest okropne być po tp i czekać i czekać i czekac:-\ ja jestem tylko parę dni po i juz mnie szlag trafia, dla mnie tyle co Ty czekasz to wieczność! Mi lekarz jutro kazał przyjść na wizytę i mam taką cichą nadzieję że wyślę mnie na wywoływanie, bo jak mi powie ze czekamy dalej to się chyba rozplacze :-( (a że rycze ostatnio często to jest to bardzo prawdopodobne haha;-))
doczekasz się spoko, wiem co czujesz bo ja się popłakałam w szpitalnej toalecie jak mnie jedna lekarka chciała odesłać, a nie jestem jakąś beksą czy wraliwcem na szczęście godzinę później mój gin podjął inną decyzję i już nie płakałam trzymam kciuki ze Twój tez podejmie dobrą decyzję

byłam wczoraj na basenie i było BOSKO :j upi: no i kocham meża że zajał się małym

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:46   #4336
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wkleje wam jakieś zdjatka..miałam to wczoraj zrobic ale udało mi się tylko na chwile na stary wątek do dziewczyn zajrzec..i potem już nie dało rady....
pierwsze dwa sa ze szpitala..Gabrys 12 godzin zycia ...dwa kolejne dzisiaj rano..
śliczności

muszę lecieć, później postaram się madrobić
Stary 2013-06-23, 11:50   #4337
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
świetna jest!
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie czy to normalne że mój Mateuszek lubi zasypiać przy głośnych dźwiekach, np odgłos szlifierki albo głośno załączone radio. bo podobno noworodki boją sie głośnych dźwięków.
mój młody wczoraj na festynie przy orkiestrze dętej spał jak zabity a w parku w ciszy się budził

Cytat:
Anoxee, może Leon jeszcze nie znadobrze angielskiego i rozkminia co to exit
bankowo! Anoxee zmień tabliczkę!!

Cytat:
ale błagam powiedz, że ze smokiem w buzi

Cytat:
12godzin ale w tym upale nie ryzykowałabym ani godziny
Cytat:

nie nakarmiłabym Młodego siedząc nakiblu, oo nie sama w kiblu jeść też bym nie chciała
u nas na szczęście są i przewijaki <choć nie korzystam, wyglądają na mega niewygodne i przewijam w wózku> i krzesełko by móc nakarmić, jakby nie było to bym karmiła na ławce i miała wszystko gdzieś

na naszej sesji usypialiśmy młodego ponad godzinę, przy każdej zmianie pozycji czy czapeczki się wybudzał pomogło szumienie do uszka
a żeby ładne zdjęcia wyszły to rozłóżcie się może gdzieś koło okna? bo błysk też może rozbudzić dziecko..

Cześć!
My wczoraj wróciliśmy po 23 z festynu, na początku nudą wiało ale o 20 zaczęli grać Golce i było super M. się nawet załapał na foto z jednym z braci

za godzinę idziemy do mojej mamy na obiad a później na rynek ze znajomymi posiedzieć

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a kiedy Wy te swoje Maluchy kładłyście na brzuchach? Bo ja nie widzę dogodnego terminu. Jak się budzi na karmienie i miałabym go położyć na brzuchu to przecież miałby niezłego w☠☠☠☠...., a z kolei po jedzeniu się przysypia no i pełen brzuszek więc nie można na nim kłaść.
ja mojego układam tak do spania i czasem po jedzeniu ale nie tak od razu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:57   #4338
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

w ogóle nie ma potrzeby smoczka od kąpieli do rana teraz dostał bo zaczął marudzić ale pierwszy raz marudzi od 9.30 a smoczek miał przedtem ostatnio w dziobie jakoś koło 16 wczoraj.
fajny jest

Stary 2013-06-23, 12:03   #4339
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
cienka skórka, wyglądająca dokładnie jak łupież

Diabli,
idę w tym tygodniu do gina, bo to on przepisuje tabletki na zatrzymanie laktacji.

Żeby tego było mało, to w nocy w kupie były 2 nitki z krwią. No nic, kazali Nam czekać czy się powtórzy czy nie.

Ale ona jest śliczna

---
Hej, ja nadal w dwupaku. Wczoraj zaczęłam mieć takie jasnobrązowe upławy, ale nie jest tego jakoś strasznie dużo i jak mam skurcze to pobolewa mnie dół brzucha. Nie jakoś mocno, nie regularnie więc to pewnie jakieś przepowiadacze. Miałam cichą nadzieję, że może w nocy coś się ruszy, ale dupa blada. 2 razy myślałam, że wody mi się sączą bo przy stawaniu robiło mi się delikatnie mokro, ale to chyba jakiś śluz.
Ostatecznie męża na ten kawalerski puściłam, wrócił w dobrym stanie, dzwonił jak się czuje więc ma plusa i jestem zadowolona i czekam na śniadanko do łóżka

Miłej niedzieli laski

Zastanawiam się gdzie ta nasza Axella sie z Zuzią podziewa
Stary 2013-06-23, 12:10   #4340
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
świetna jest!
mój młody wczoraj na festynie przy orkiestrze dętej spał jak zabity a w parku w ciszy się budził

12godzin ale w tym upale nie ryzykowałabym ani godziny
nie nakarmiłabym Młodego siedząc nakiblu, oo nie sama w kiblu jeść też bym nie chciała
u nas na szczęście są i przewijaki <choć nie korzystam, wyglądają na mega niewygodne i przewijam w wózku> i krzesełko by móc nakarmić, jakby nie było to bym karmiła na ławce i miała wszystko gdzieś

na naszej sesji usypialiśmy młodego ponad godzinę, przy każdej zmianie pozycji czy czapeczki się wybudzał pomogło szumienie do uszka
a żeby ładne zdjęcia wyszły to rozłóżcie się może gdzieś koło okna? bo błysk też może rozbudzić dziecko..

Cześć!
My wczoraj wróciliśmy po 23 z festynu, na początku nudą wiało ale o 20 zaczęli grać Golce i było super M. się nawet załapał na foto z jednym z braci

za godzinę idziemy do mojej mamy na obiad a później na rynek ze znajomymi posiedzieć

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Nasz maly tez sam usypia po jedzeniu i kapieli

Jak mi sie maly rozdarl to nie bylo czasu na szukanie lawki podkarmilam go troche a cale karmienie bylo w samochodzie no widzisz u Was ktos pomyslal i jest krzeselko

Ja ukladam malego chwilke po jedzeniu i tak spi, tez myslalam, ze slabo takz pelnym brzuchem, ale i w szpitalu i srodowiskowa polozna tak mi pokazywaly

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

w ogóle nie ma potrzeby smoczka od kąpieli do rana teraz dostał bo zaczął marudzić ale pierwszy raz marudzi od 9.30 a smoczek miał przedtem ostatnio w dziobie jakoś koło 16 wczoraj.
fajny jest
Od kiedy zacZal smoka uzywac? Bo nasz nie chce w ogole, a moze by lepiej spal
Stary 2013-06-23, 12:13   #4341
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
mój wczoraj skończył 7 tygodni i ma już 63 cm i wydaje mi się, że gondola też niedługo bedzie za mała też już sie zbieram do wyciągniecia z kartonu ubranek 68

nasz też czasami przez chwile jest wkurzony że go kładziemy i wtedy dajemy mu smoczka (który i tak wypluje jak zaśnie), ale jak się tylko wyjedzie na dwór to od razu odlatuje spróbuj

a nasza pediatra na takie krostki właśnie na twarzy, skroniach okresliła ze to lekki trądzik niemowlecy i potówki musze jednak poczytać o skazie białkowej bo moze się myli

nasz chodzi około 22, albo go kąpiemy, albo przecieramy tylko wacikami, potem karmienie przy dźwiękach kołysanek G.Turnaua (polecam!) i do łózeczka

ale słodka

nasz też zasypia np. ostatnio na balkonie gdzie sąsiad na podwórku szlifował drzwi tż piecze co parę dni chleb i strasznie hałasuje mikserem... też luz

doczekasz się spoko, wiem co czujesz bo ja się popłakałam w szpitalnej toalecie jak mnie jedna lekarka chciała odesłać, a nie jestem jakąś beksą czy wraliwcem na szczęście godzinę później mój gin podjął inną decyzję i już nie płakałam trzymam kciuki ze Twój tez podejmie dobrą decyzję

byłam wczoraj na basenie i było BOSKO :j upi: no i kocham meża że zajał się małym
oo to tez kawal chlopa ja musze segregacje ubranek zrobic....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:16   #4342
Mysia mysz
Zakorzenienie

Aoczko wyleczone sola i gazikami jalowymi
Stary 2013-06-23, 12:29   #4343
Veronic
Wtajemniczenie

hej
podczytałam Was troszkę, ale nie mam siły cytować..

jestem wykończona po dzisiejszej nocy , Młody wojował prawie przez całą noc, jak spałam w sumie 2 godziny max, nad ranem musiałam mu włożyć windi, i poszła wielka kupa, potem momentalnie zasnął i byłam pewna że pośpi 2-3 godziny, jakże się myliłam
niecała godzina i znowu prężenia i płacz

2 lipca mam obronę pracy mgr, muszę się trochę pouczyć..

Miłego dnia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:34   #4344
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, przeglądam stronę o tych nowych macierzyńskich
http://rodzicielski.gov.pl/

I jeśli chodzi o świadczenia jest taki wpis:
"Osobom wychowującym dzieci przysługują świadczenia rodzinne na podstawie przepisów ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006, Nr 139, poz. 992, z późn. zm.).
Zasiłek rodzinny przysługuje rodzicom lub jednemu z nich, opiekunowi prawnemu lub opiekunowi faktycznemu dziecka (jeżeli wystąpił o jego adopcję) do ukończenia przez nie 18 roku życia lub nauki w szkole, jednak nie dłużej niż do ukończenia 21 roku życia (24 - w przypadku dziecka niepełnosprawnego kontynuującego naukę).
Obecnie wysokość tego zasiłku wynosi miesięcznie: 77 zł na dziecko do 5 roku życia, 106 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 lat, 115 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 lat.
Prawo do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego przyznawane jest jeśli miesięczny dochód rodziny (albo osoby uczącej się) nie przekracza w przeliczeniu na osobę 539 zł netto (od 1 lipca 2014 - 574 zł netto), a w przypadku gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne - 623 zł netto (od 1 listopada 2014 r. - 664 zł netto).
Ponadto osobom uprawnionym do zasiłku rodzinnego, wychowującym dzieci, przysługują dodatki do zasiłku rodzinnego.
- Dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego w wysokości 400 zł. miesięcznie.
Przysługuje osobom przebywającym na urlopie wychowawczym: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu lub faktycznemu, jednak nie dłużej niż przez okres 24 miesięcy kalendarzowych, 36 miesięcy – w przypadku sprawowania opieki nad dwojgiem i większą liczbą dzieci urodzonych przy jednym porodzie oraz 72 miesięcy – w przypadku sprawowania opieki nad dzieckiem niepełnosprawnym.

- Jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia dziecka w wysokości 1000 zł. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka albo jego opiekunowi prawnemu. Natomiast opiekunowi faktycznemu dziecka może być przyznany do ukończenia przez nie pierwszego roku życia, o ile nie został przyznany jego rodzicom lub opiekunowi prawnemu.
- Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka w wysokości 170 zł miesięcznie na dziecko, nie więcej jednak niż 340 zł na wszystkie dzieci. W przypadku dziecka niepełnosprawnego podstawową kwotę dodatku zwiększa się o 80 zł. na dziecko, nie więcej jednak niż o 160 zł na wszystkie dzieci. Przysługuje samotnie wychowującym dziecko: mamie lub tacie, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu.
- Dodatek z tytułu wychowywania dziecka w rodzinie wielodzietnej w wysokości 80 zł miesięcznie. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu na trzecie i następne dzieci uprawnione do zasiłku rodzinnego.
- Dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego w wysokości 60 zł miesięcznie na dziecko do 5 roku życia i 80 zł - na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 24 lat. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu.
- Dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego albo rocznego przygotowania przedszkolnego, jednorazowy, w wysokości 100 zł na dziecko. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu oraz osobie uczącej się.
- Dodatek z tytułu podjęcia przez dziecko nauki w szkole poza miejscem zamieszkania w wysokości: 90 zł miesięcznie w przypadku zamieszkania w miejscowości, w której znajduje się szkoła lub 50 zł – w przypadku dojazdu do niej ze swojego miejsca zamieszkania. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu oraz osobie uczącej się.
Jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka tzw. becikowe w wysokości 1000 zł. na jedno dziecko. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu, o ile dochód rodziny za poprzedzający rok rozliczeniowy nie przekracza 1.922 zł netto miesięcznie w przeliczeniu na osobę.
Poza zasiłkiem rodzinnym oraz dodatkami do niego obowiązujące przepisy przewidują świadczenia opiekuńcze dla osób niepełnosprawnych, ich opiekunów oraz rodzin wychowujących dzieci niepełnosprawne.
- Zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153 zł. miesięcznie, niezależnie od wysokości dochodu rodziny. Przysługuje niepełnosprawnemu dziecku, osobie powyżej 16 roku życia o znacznym stopniu niepełnosprawności, a także o stopniu umiarkowanym, jeżeli niepełnosprawność powstała przed ukończeniem 21 lat oraz osobie po ukończeniu 75 roku życia.
- Świadczenie pielęgnacyjne w wysokości 520 zł. miesięcznie (od 1 lipca 2013 r. - 620 zł.), niezależnie od wysokości dochodu rodziny. Przysługuje: mamie albo tacie dziecka, jego opiekunowi faktycznemu, osobie będącej rodziną zastępczą spokrewnioną oraz innym osobom, które zgodnie z przepisami mają obowiązek alimentacyjny np. krewnym w linii prostej, rodzeństwu (z wyjątkiem osób o znacznym stopniu niepełnosprawności), jeżeli rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej albo jej w ogóle nie podejmują ze względu nad sprawowaną opiekę na osobą niepełnosprawną.
Świadczenie to przysługuje w przypadku gdy niepełnosprawność osoby wymagającej opieki powstała przed ukończeniem 18 roku życia albo w trakcie nauki w szkole lub w szkole wyższej przed ukończeniem 25 roku życia.
Pobieranie tego świadczenia wyklucza możliwość otrzymania specjalnego zasiłku opiekuńczego.
- Specjalny zasiłek opiekuńczy wynosi 520 zł miesięcznie i przysługuje, jeżeli wysokości łącznego dochodu rodziny osoby sprawującej opiekę oraz rodziny osoby wymagającej opieki nie przekracza miesięcznie kwoty 623 zł netto na osobę.
Należny jest osobom, na których ciąży obowiązek alimentacyjny np. krewnym w linii prostej, rodzeństwu, jeżeli rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w związku z koniecznością sprawowania opieki nad osobą niepełnosprawną. Zasiłek ten nie przysługuje w przypadku pobierania świadczenia pielęgnacyjnego. "

czyli jest wpisane jakieś 1000 pln poza becikowym, wiecie coś w tym temacie?

A dajecie swoim dzieciaczkom smoczki? Od jakiego wieku? I w ogóle skąd wiecie, że np. marudzi bo jest głodne, a nie bo po prostu chce pociumkać? Podpytuje, bo chyba bym musiała zacząć, mój codziennie w godzinach 7-9 ma taki okres gdy na pewno jest najedzony bo ciągnie z jednego i drugiego cycka i zasypia przy tym i nijak nie idzie go dobudzić by coś dopił, ale jak go odkładam to marudzi
ja mojemu daje takiego małego ortodontycznego jak nie moze zasnąc i płacze, jakoś raz na kilka dni. jak usypia sam go wypluwa

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej hej..brakuje mi trochę czasu na razie..wiecie trochę musze złapac organizacji..a przy dwójce maluchów to trochę wysiłku wymaga..

Gabryś jest grzeczny ..w nocy nawet ładnie miśpi.. budzi się co trzy pełne godziny do jedzonka...ssie pięknie...
w dzień a raczej w ten upał jest trochę problemów ze spaniem..ciągle chce jeśc..pic....
więc piersi prawie non stop na wierzchu

wkleje wam jakieś zdjatka..miałam to wczoraj zrobic ale udało mi się tylko na chwile na stary wątek do dziewczyn zajrzec..i potem już nie dało rady....
pierwsze dwa sa ze szpitala..Gabrys 12 godzin zycia ...dwa kolejne dzisiaj rano..
śliczniutki

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Zapomniałam podziękowac w imieniu Mateuszka za wszystkie komplemety

Nuna i Hump Gratulacje

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:45   #4345
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Anoxee, może Leon jeszcze nie znadobrze angielskiego i rozkminia co to exit
A ja głupia czekam... Dzisiaj zmieniam tabliczkę na "WYŁAŹ!"

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ale to chyba nie jest nasz nuna. Bo mi wysłała zdjęcie na komórkę i jej mała inaczej wygląda
jak dam radę to później wam wrzucę to same ocenicie
To nasza nuna na 100%

Dzisiaj mamy z małżem tak leniwy dzień, że nawet powieki mam ciężkie. Na obiad idziemy na pizzę. Jeszcze wykorzystam moment, bo później może być kiepsko. Także leniuchujcie

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:46   #4346
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Od kiedy zacZal smoka uzywac? Bo nasz nie chce w ogole, a moze by lepiej spal
chyba jak miał jakiś tydzień. ja w ogóle nie chciałam dawać smoczka, ale moja mama mu kupiła w prezencie, akurat jak była u nas to marudził strasznie i płakał, więc stwierdziliśmy że spróbujemy i zostało. ale smoczek dostaje tylko kilka razy dziennie na chwilę, tak jak teraz - marudził, popłakiwał, dostał smoka, położyłam do leżaczka, zaczął przysypiać, zabrałam smoka, obudził się teraz wyspany i marudzi o jedzenie

Stary 2013-06-23, 12:51   #4347
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Trzymajcie kciuki. Jadę z Młoda do szpitala. Pełno smug krwi w kupie ;( Już nie mam siły ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:59   #4348
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki. Jadę z Młoda do szpitala. Pełno smug krwi w kupie ;( Już nie mam siły ;(

Motylko trzymam kciuki za Matyldke najwaznieksxe ze zrobia badania i bedziesz spokojniejsza
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:00   #4349
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Biedna ta Twoja Mała
A wiesz moje dzieciątko też coś dziś miało z brzuszkiem w nocy. Nie płakał, ale prężył się i postękiwał sporą część nocy i od 22:00 do 5:00 nie było żadnej kupki. Ale później już zrobił i była normalna, nie jakaś zatwardzeniowa.

Ja dziś też zrezygnowałam jednak z esputiconu i zostaje tylko przy biogaia.
Poczekam na jutrzejsze spotkanie z pediatrą i wtedy podejmę decyzję bo nie chcę Młodego faszerować, tym bardziej, że podobno te wszystkie antykolkowe typowo należy podawać po 1 mż.

Niby można 12 godzin, ale faktycznie przy obecnych temp. to może się szybciej mleczko psuć.
Bezpieczniej jednak do lodówki odłożyć i odgrzać.

p.s. naprawde nikt nie ma kontaktu z Axellą?

ja mam numer do Ax...
co do esputikonu i biogai razem to ja tak stosuję z zalecenia lekarza, a co do brzuszkowania to moja polozna mowiła, żeby tak układać córkę od karmienia do karmienia i ja tak robię
Cytat:
świetna jest!

Cześć!

1- gdyby Anoxee miała tam dostęp to by wskazała drogę Leosiowi
2- Ty lepiej odpowiedz na moje pytanie a na odpowiedź Vil na nie jak zasypia Bartuś?
Stary 2013-06-23, 13:09   #4350
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

jeju, żeby jednak było dobrze.

Pisałyście by sprawdzić odwodnienie poprzez wzięcie fałdu skóry w ręce i sprawdzenie czy wraca na miejsce, ale w obojętnie jakim miejscu np. na rączce nóżce? czy w jakiś szczególnych?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości