Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 20:45   #3751
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Zjadłam przed chwilą prawie kilogram fasolki Maczałam ją w chrzanowym serku almette Mega pycha!

Spaliłam sobie dzisiaj dekolt chciałam posmarować argosulfanem, bo zostało mi go trochę po poparzeniu rąk, ale wyczytałam, żeby nie używać go w ciąży ;/ Więc poleciałam do toalety i zmyłam od razu :|
Kurdę nie spodziewałam się, że w ciąży aż tak trzeba na wszystko uważać
Stary 2013-06-23, 20:51   #3752
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Przepis na bułeczki cynamonowe

Ja zazwyczaj robię w wieczorem i pieke rano, ale oczywiscie można wszystko jednego dnia, to jest porcja na okolo 10 bułeczek.

1) Przygotować rozczyn (ja robie w misce, w ktorej potem przygotowuje ciasto): szklanka mleka, pol kostki drożdży, łyzeczka cukru, szczupła soli. Zostawić w ciepłym miejscu co najmniej pol godziny. Ma sie "ruszyć"

2) Do miski z drozdzami wbić 2 jajka, wsypac 2 łyżki cukru i wsypac sporo mąki (docelowo zużywa sie 40-50 dg, ale trzeba to zrobic na oko). Zamieszac najpierw łyżką, potem zacząć wyrabiać rekami. Mąki ma byc tak mało jak sie da, ale ciasto musi sie dać wyrabiać i pod koniec wyrabiania spokojnie odklejac sie od rak. Po wyrobieniu przełożyć ciasto do czystej miski i przykryc sciereczka.

3) Rozropic i schodzic pol kostki masła. 1/3 przelać do miski z ciastem i wyrobić od nowa. Zostawić w spokoju na pol godziny jesli beda pieczone rano i co najmniej codzine jesli tego samego dnia (w tym przypadku powinno podwoić objętość). Resztę masła połączyć z 3/4 szklanki cukru (ja używam ciemnego), pol paczki cynamonu i rodzynkami/zurawina/orzechami.

4) Po wyrosnieciu ciasto rozwalkowac na prostokąt, dłuższa krawędź powinna byc tak 3 razy dłuższa niz krótsza. Ciasto nie może byc bardzo cienkie, powinno miec koło pol centymetra. Na prostokacie rozłożyć równomiernie cukier z cynamonem i dodatkami.

5) Zrolowac ciasto po krotszej krawędzi. Macie miec długi i nie bardzo gruby walec. Pociąc na kawałki koło 4-5 centymentow. Kawałki ułożyć w naczyniu do pieczenia, pozostawiajac spore odstepy. Zostawić na pol godziny, zeby urosły (albo włożyć na noc do lodówki). Po urosnieciu powinny stykac sie bokami.

6) Rozgrzać piekarnik do 180-200 stopni. Przed pieczeniem bułeczki posmarowac rozbeltanym jajkiem. Piec koło 20 minut, maja byc rumiane.
Najlepsze sa prosto z pieca
Stary 2013-06-23, 20:56   #3753
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie Wy macie ciśnienie?
Ja mam strasznie niskie od jakiegoś czasu... teraz sobie zmierzyłam i mam 98/67 i tętno 86.
Zawsze miałam "normalne" a teraz mi się tak poprzestawiało
Ja zawsze miałam górne max 90. Standard to 90/60. A ostatnio na wizycie 119 górne. Niemal książkowe teraz. ;-) wcześniej jak miałam chociaż trochę podniesione, np kawą, to aż drgawek dostawałam a i omdlenia się zdarzały (dlatego nie lubię kawy) a teraz czuję się idealnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Ja zazwyczaj robię w wieczorem i pieke rano, ale oczywiscie można wszystko jednego dnia, to jest porcja na okolo 10 bułeczek.

1) Przygotować rozczyn (ja robie w misce, w ktorej potem przygotowuje ciasto): szklanka mleka, pol kostki drożdży, łyzeczka cukru, szczupła soli. Zostawić w ciepłym miejscu co najmniej pol godziny. Ma sie "ruszyć"

2) Do miski z drozdzami wbić 2 jajka, wsypac 2 łyżki cukru i wsypac sporo mąki (docelowo zużywa sie 40-50 dg, ale trzeba to zrobic na oko). Zamieszac najpierw łyżką, potem zacząć wyrabiać rekami. Mąki ma byc tak mało jak sie da, ale ciasto musi sie dać wyrabiać i pod koniec wyrabiania spokojnie odklejac sie od rak. Po wyrobieniu przełożyć ciasto do czystej miski i przykryc sciereczka.

3) Rozropic i schodzic pol kostki masła. 1/3 przelać do miski z ciastem i wyrobić od nowa. Zostawić w spokoju na pol godziny jesli beda pieczone rano i co najmniej codzine jesli tego samego dnia (w tym przypadku powinno podwoić objętość). Resztę masła połączyć z 3/4 szklanki cukru (ja używam ciemnego), pol paczki cynamonu i rodzynkami/zurawina/orzechami.

4) Po wyrosnieciu ciasto rozwalkowac na prostokąt, dłuższa krawędź powinna byc tak 3 razy dłuższa niz krótsza. Ciasto nie może byc bardzo cienkie, powinno miec koło pol centymetra. Na prostokacie rozłożyć równomiernie cukier z cynamonem i dodatkami.

5) Zrolowac ciasto po krotszej krawędzi. Macie miec długi i nie bardzo gruby walec. Pociąc na kawałki koło 4-5 centymentow. Kawałki ułożyć w naczyniu do pieczenia, pozostawiajac spore odstepy. Zostawić na pol godziny, zeby urosły (albo włożyć na noc do lodówki). Po urosnieciu powinny stykac sie bokami.

6) Rozgrzać piekarnik do 180-200 stopni. Przed pieczeniem bułeczki posmarowac rozbeltanym jajkiem. Piec koło 20 minut, maja byc rumiane.
Brzmi pysznie
Pewnie musi nieziemsko smakować z dżemorem i mlekiem.
Mąż właśnie zaczął urlop, więc któregoś ranka przywitam go takim śniadaniem

Stary 2013-06-23, 21:07   #3754
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jakie Wy macie ciśnienie?
Ja mam strasznie niskie od jakiegoś czasu... teraz sobie zmierzyłam i mam 98/67 i tętno 86.
Zawsze miałam "normalne" a teraz mi się tak poprzestawiało
Na ostatniej wizycie, czyli 19.06 miałam 117/70 na bogato
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:16   #3755
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam.nie mam zbytnio czasu wszystkiego czytać i odpisywać .wpadlo mi w oko tylko,ze niektóre z as chore.polecam herbatę z lipy.ja pierwsze trzy miesiące drugiej ciąży byłam chora i tylko to pilam,bo lekarz nic mi nie pozwolił .ale można dwie filiżanki dziennie.a na inne gardlowe dolegliwości,to miód,cytryna,syrop z cebuli,czy majeranku.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:24   #3756
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:

Super, dzięki, na pewno zrobię niedługo, tylko muszę kupić drożdże.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

Brzmi pysznie
Pewnie musi nieziemsko smakować z dżemorem i mlekiem.
Mąż właśnie zaczął urlop, więc któregoś ranka przywitam go takim śniadaniem

O tak bułeczki z dżemem, mleko, mów do mnie jeszcze...
O mój mąż też dostał, będziemy się byczyć najbliższy tydzień.
Stary 2013-06-23, 21:25   #3757
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Super, dzięki, na pewno zrobię niedługo, tylko muszę kupić drożdże.

O tak bułeczki z dżemem, mleko, mów do mnie jeszcze...
O mój mąż też dostał, będziemy się byczyć najbliższy tydzień.
Kiedyś robiłam tez z suszonych i nie był tak rewelacyjne, ale tez dawały radę
Stary 2013-06-23, 21:36   #3758
_Shiloh_
Wtajemniczenie

No i narobiłyście mi smaka

Zjem musli

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-23 o 21:47
Stary 2013-06-23, 21:47   #3759
Malgos_12
Zakorzenienie

Dziewczyny ja za wami nie nadążam

Magnusia - przewinęło mi się, że się przeziębiłaś. Lekarz mojej znajomej powiedział, że lepiej wziąć paracetamol niż doprowadzić do wysokiej temperatury. Jak mam 90/60 to jest dobrze ale u mnie tak od zawsze tylko przeważnie tętno mam wysokie nawet 100 lub 110, ale też "od zawsze".

Agoola - tak, tak! te bułeczki z rodzynkami to scones też uważam, że tutaj łatwiej się żyje i lubię ten kraj, choć czasami to się zastanawiam jakim sposobem oni doszli tak wysoko i byli jednym z bogatszych krajów ... a na zmiany zawsze można sobie pozwolić

Roane - byłaś już u GP? moja znajoma jest po położnictwie i rodziła w Rotundzie i powiedziała, że o takiej opiece w PL można było tylko pomarzyć (choć i w PL pewnie są szpitale o wysokim standardzie), zresztą to nie pierwszy raz słyszę, że mają dobry sprzęt, choć samo prowadzenie ciąży może nie zachęca, to ja wolałabym rodzić tutaj niż w PL... ale wiadomo twój wybór i twoja decyzja. Ja tu jestem trochę dłużej, więc też pewnie inaczej patrzę na niektóre sprawy. A ty z którego Dublina jesteś?

Olusia - do herbaty z lipy można dorzucić troszkę miodu i cytryny i to jest dopiero pychotka

MałaMigotka - wiesz co... mogła cię ugryźć taka mała muszka... po ich ugryzieniach są dość duże obrzęki...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-06-23 o 21:48
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:14   #3760
limonka84
limonka84

Cześć dziewczyny!

Długo mnie tu nie było, ale nadrobiłam już wszystkie zaległości - tak się rozpisałyście, że parę godzin czytałam

Ja tydzień temu byłam w górach, zdobywałam szczyty, później odwiedziłam rodziców moich i mojego TŻ, ale jeszcze nie powiedzieliśmy o ciąży - wygadaliśmy się jedynie przed bratem.

W środę mam kolejną wizytę u ginekologa, zaczynam 8. tydzień ciąży.
Czuję się dobrze, pomijając mdłości. Jestem ciągle głodna i raz mam ochotę na mięso - np. teraz chodzi za mną gulasz teściowej - raz na słodkie. Kwaśne przekąski i zupy mogę jeść bez przerwy. A surówki i sałatki po prostu uwielbiam.
W piątek byliśmy na weselu - było przepysznie!!!

Bułeczki cynamonowe muszę koniecznie wypróbować - już czuję ten niesamowity zapach
Mama TŻ zrobiła dziś do obiadu fasolkę z masełkiem i bułką tarą - mmm pychota! Wczoraj z kolei kiełbaska z grilla z musztardą to był strzał w 10-tkę! I zjadłam sama 1kg czereśni

Eh, głodna się zrobiłam jak na razie nie tyję, tylko mój biust, ku uciesze TŻ zrobił się dużo większy - takiej figury jeszcze nigdy nie miałam cieszę się póki mogę

Z leków łykam jedynie Femibion.

Dlaczego te weekendy są takie krótkie? Pozdrawiam i lecę robić pastę jajeczną - na jutro do kanapek
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:36   #3761
Metamfetaminax
Zakorzenienie

A ja mam kryzys sama ze sobą.
Krzyczę,denerwuję się,mam ochotę coś roznieść a w szczególności mojego Tż. Nie wiem co w nim jest,ale odkąd jestem w ciąży on mnie wszystkim co robi denerwuje. Mam ochotę czasem mu aż trzasnąć czymś ciężkim z nerwów.
I dzisiaj z nerwów się popłakałam słysząc jego"Będzie dobrze" i "Nie denerwuj się" -fest mnie to ukoiło nie ma co.
Doszłam do wniosku,że on ostatnio nie potrafi mnie pocieszyć nawet ani wesprzeć i on mówi,że to hormony i ja wymyślam. A powiedziałam mu,że czuję się samotna,on jest w pracy a ja nie mam do kogo się odezwać i też nie chcę się siostrze żalić ciągle,tylko jemu bym chciała się wygadać a on nie potrafi się wczuć w to co ja czuję Chociaż mógłby udawać.
I ja na prawdę się czuje ostatnio jakaś nieszczęśliwa,przygnębion a a on myśli,że to zmęczenie i,że ja szukam dziury w całym.
A i jeszcze ja wcale nie czuję,że we mnie rośnie nowe życie. I do mnie od tylu tygodni to wcale nie dociera i ja w to dalej nie mogę uwierzyć.
Może jak w nast. tyg. usłyszę serducho to może w końcu dotrze,oby!
Nie ma to jak od wczoraj siedzieć i popłakać się bez powodu przez bite pół godziny

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:58   #3762
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja właśnie jajka zjadam tylko wtedy jak żółtko jest płynne. A raczej zjadałam, bo przecież w ciąży nie wolno, bo salmonella Wczoraj próbowałam zjeść jajko ugotowane na twardo ale tylko nadgryzłam, fu! A jajecznicy nie trawię od zawsze. Będzie jeszcze jakieś siedem i pół miesiąca bez jajek
Ja już jadłem dwa razy tylko je myłam przed ugotowaniem
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 23:05   #3763
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Roane - byłaś już u GP? moja znajoma jest po położnictwie i rodziła w Rotundzie i powiedziała, że o takiej opiece w PL można było tylko pomarzyć (choć i w PL pewnie są szpitale o wysokim standardzie), zresztą to nie pierwszy raz słyszę, że mają dobry sprzęt, choć samo prowadzenie ciąży może nie zachęca, to ja wolałabym rodzić tutaj niż w PL... ale wiadomo twój wybór i twoja decyzja. Ja tu jestem trochę dłużej, więc też pewnie inaczej patrzę na niektóre sprawy. A ty z którego Dublina jesteś?
Zaraz się przeprowadzam i będę mieszkać na Tallaght. O tutejszej służbie zdrowia nie wiem prawie nic, bo generalnie jestem zdrowa jak koń i jeszcze do lekarza iść nie potrzebowałam. Myślę że jeśli zdecyduję się rodzić tutaj to do PL i tak pojade badania porobić dodatkowe To Twój pierwszy dzidziuś?
Stary 2013-06-23, 23:32   #3764
Cicici
Rozeznanie

Hej Dziewczyny!!! Poczytalam i postanowilam dolaczyc. Ja jestem juz w 13 tyg ciazy termin mamy na 02.01.2014. Mieszkam w Niemczech. Jest ktos kto tez bedzie przezywal tu ciaze? mam nadzieje ze szybko sie zaaklimatyzuje i bede na biezaco odpowiadac
Pozdrawiam wszystkie mamuski
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 23:59   #3765
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam niskie a teraz mam jeszcze niższe to normalne.

Mi ostatnio lekarka powiedziała:"lepiej niskie niż wysokie"

No ją też koszmarnie niskie... Dziś 86/46, nie jestem w stanie funkcjonoeać:/
A Wy chodzicie z takim do pracy? Co robicie? Bo czuję się strasznym mięczakiem teraz
Stary 2013-06-24, 01:53   #3766
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to tak nie działa, myślenie i czytanie pomaga. Wlasnie dotarłam do artykułu zrodlowego, z którego wychodzi, ze 3,2% zdrowych pod katem ilości chromosomow płodów ma taka fale zwrotna, która obserwowali u mojego.
Czyli z grubsza 1 na 30 kompletnie zdrowych dzieci doprowadza swoich rodziców do zawału na etapie usg. Czyli jedno na klasę.
Do tego u prawie wszystkich płodów z trisomia 13 i 18 obserwowali naprawdę duże zmiany.
To naprawdę mnie podtrzymuje na duchu. Gdybym siedziała i czekała na wyniki, to by mnie chyba odwiezli do psychiatryka.

Niepokojaco to brzmi szczerze mówiąc... Może wykluwa Ci sie jakaś choroba?
Nie wiem jaka fala zwrotna(przewód żylny? zastawka 3-dzielna?), dokłądnie wiem co czujesz, zrobiłabym pappę, tu oddałabym się w ręce tych specjalistów (podobno dobry jest dr Cnota z genomu w rudzie śląskiej), myślę, że gdy inne badania bedą ok, to ostateczne potwierdzenie potrafiłoby dać echo serduszka w 22tygodniu...w usg często widzi się za dużo, to zawsze lepiej niż za mało...przynajmniej taka jest moja idea...pozdrawiam Cię i trzymam mocno kciuki...

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
Mnie juz umowili na echo serca płodu na polowe sierpnia. Tylko jeszcze muszę dopytac czy niezależnie od tego umawiac sie na polowkowe.

Tez będę wtedy świrowac...
Nie doczytałam...Powiem Ci jeszcze jedno...moja przyjaciólka (ona psychiatra on anestezjolog) na usg genetycznym i połówkowym wszystko ok. Krótko po porodzie sinica u dziecka, zaburzenia oddychana...werdykt: przełożenie wilekich pni....Chłopiec obecnie 3-latek już po operacji, ma się dobrze, mieli wiele szczęścia...Stąd moja dewiza..

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 03:46   #3767
mini09
Raczkowanie

hej dziewczyny,
perfuzja: super przepis, na pewno sprobuje
patrycjja: jak sobie przeczytalam twoj wpis, to pomyslalam o rodzinie mojej i mojego tz i stwierdzilam, ze czasem lepiej byc daleko, bo sie przynajmniej nie denerwuje. takie tekstyu coniektorych czlonkow rodziny sa na porzadku dzinnym. nie przejmuj sie i pozdrawiam.

piszecie duzo o jedzeniu, ja niestety na nic nie mam ochoty i nie chce mi sie jesc. pije bo musze i niestyty codziennie siedze w toalecie. rakze wam zazdroszcze.

a tym co narzekaja na cieplo, to powiem, ze u mnie codziennie powzej 40 i jest to od maja do wrzesnia najbardziej naslonecznione miejsce na ziemi (caly czas bezchmurne niebo) i nie padatutaj wogole id maja dopazdziernika... a przydalaby sie nieraz burza... no nic, ale przynajmniej mam w domu klime

pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

a cisnienie tez mam niziutkie, i tez slyszalam, ze lepsze niskie niz wysokie
mini09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 05:05   #3768
lejdi_aga13
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No ją też koszmarnie niskie... Dziś 86/46, nie jestem w stanie funkcjonoeać:/
A Wy chodzicie z takim do pracy? Co robicie? Bo czuję się strasznym mięczakiem teraz
lepiej mniejjsze niz wieksze-ja miałam 149/92 jakos....i niestety u mnie to samo w 1 ciazy i lezalam na nie w szpitalu

za 2 dni wchodze w 8tc a ciągle chce mi się strasznie spać,mam bóle głowy i wymioty i niestety zatokowy katar

wczoraj bylismy na moim urodzinowym grillu-nic prawie nie zjadłam.Schudłam 3kg i ogolnie jem tylko owoce i maslanke. w Srode mam miec wizyte.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 07:37   #3769
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dzień dobry .

Czy wy tez macie bardziej wyczulony wech?tzn czujecie coś z dużej odległości,chociaż wcześniej tak nie mialyscie??wczoraj,jak szlam do łóżka poczułam z daleka banany .i dzisiaj to samo,ogólnie jedzenie mi śmierdzi .prawie miałam monolog z muszla,ale się powstryzmalam .najlepsze jest to,ze moja praca powiązana jest z gastronomia

Cici ja mieszkam w de
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:31   #3770
nattalli
Rozeznanie

Ja ogólnie ciągle czuję się jakbym była chora. Oczywiście nie jestem. Ale ciągle czuję się zmęczona, osłabiona, trochę tak jakbym była rozpalona, czasem mam dreszcze albo jest mi strasznie ciepło, ciągle śpię i tak naprawdę to jem tak mało rzeczy cała reszta albo mi smierdzi albo sama myśl o zjedzeniu czegoś jest nieznośna. Dużo piję wody, baaaaardzo dużo! czasem mnie mdli. Ale na szczęście intensywne wymioty minęły. początek 8 tygodnia u nas, co to będzie później oby tylko lepiej

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Kiedy się bronisz ? Ja 26 czerwca

Mnie TŻ nazywa głododorą a ja mówię, że ma wielkie jak na mężczyznę cycki i tak sobie rozładowujemy napięcie

Mój mąż mówi do mnie Rico ( postać z pingwinów z madagaskaru) a to wszystko przez mój odruch wymiotny który włącza się bez ostrzeżenia ;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:43   #3771
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Witajcie z rana ja siedze w kolejce do lekarza mialam miec wizyte o 8:30 a lekarza jeszcze nie ma.... musze isc do pracy :\ powinna byc od 8 obłęd bąbel dalej jest nie znika, pilam calcium, smarowalam i amolem i entilem i nic. Pan w aptece zrobil na mnie wielkie oczy o kazal z tym isc do lekarza.

Stary 2013-06-24, 08:50   #3772
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!! Poczytalam i postanowilam dolaczyc. Ja jestem juz w 13 tyg ciazy termin mamy na 02.01.2014. Mieszkam w Niemczech. Jest ktos kto tez bedzie przezywal tu ciaze? mam nadzieje ze szybko sie zaaklimatyzuje i bede na biezaco odpowiadac
Witaj
To widzę, że rodzimy w podobnych termianch bo ja na 3.01

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Krzyczę,denerwuję się,mam ochotę coś roznieść a w szczególności mojego Tż. Nie wiem co w nim jest,ale odkąd jestem w ciąży on mnie wszystkim co robi denerwuje. Mam ochotę czasem mu aż trzasnąć czymś ciężkim z nerwów.
I dzisiaj z nerwów się popłakałam słysząc jego"Będzie dobrze" i "Nie denerwuj się" -fest mnie to ukoiło nie ma co.
Doszłam do wniosku,że on ostatnio nie potrafi mnie pocieszyć nawet ani wesprzeć i on mówi,że to hormony i ja wymyślam. A powiedziałam mu,że czuję się samotna,on jest w pracy a ja nie mam do kogo się odezwać i też nie chcę się siostrze żalić ciągle,tylko jemu bym chciała się wygadać a on nie potrafi się wczuć w to co ja czuję Chociaż mógłby udawać.
I ja na prawdę się czuje ostatnio jakaś nieszczęśliwa,przygnębion a a on myśli,że to zmęczenie i,że ja szukam dziury w całym.
A i jeszcze ja wcale nie czuję,że we mnie rośnie nowe życie. I do mnie od tylu tygodni to wcale nie dociera i ja w to dalej nie mogę uwierzyć.
Nie ma to jak od wczoraj siedzieć i popłakać się bez powodu przez bite pół godziny
Ja mam tak samo, także jakbym o sobie czytała hahah, chociaż ostatnio trochę mi przeszło. Jedyne czym się martwię to moja przeprowadzka teraz i spędza mi ona sen z powiek i coraz bardziej jej nie chce.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dzień dobry .

Czy wy tez macie bardziej wyczulony wech?tzn czujecie coś z dużej odległości,chociaż wcześniej tak nie mialyscie??wczoraj,jak szlam do łóżka poczułam z daleka banany .i dzisiaj to samo,ogólnie jedzenie mi śmierdzi .prawie miałam monolog z muszla,ale się powstryzmalam .najlepsze jest to,ze moja praca powiązana jest z gastronomia

Cici ja mieszkam w de
Mnie już powoli zaczyna przechodzić wstręt do jedzenia i zapachów. Wcześniej miałam tak, jeszcze 2 tyg. temu, że odrzucało mnie od wszystkiego i wszystko mi śmierdziało. Teraz jest lepiej, jadam już wędlinę na kanapkę

Dzień dobry
Dzisiaj chyba będzie troszkę chłodniej, to dobrze, bo już mnie to wykańczało

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-24 o 08:56
Stary 2013-06-24, 09:11   #3773
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Nie wiem jaka fala zwrotna(przewód żylny? zastawka 3-dzielna?), dokłądnie wiem co czujesz, zrobiłabym pappę, tu oddałabym się w ręce tych specjalistów (podobno dobry jest dr Cnota z genomu w rudzie śląskiej), myślę, że gdy inne badania bedą ok, to ostateczne potwierdzenie potrafiłoby dać echo serduszka w 22tygodniu...w usg często widzi się za dużo, to zawsze lepiej niż za mało...przynajmniej taka jest moja idea...pozdrawiam Cię i trzymam mocno kciuki...

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Nie doczytałam...Powiem Ci jeszcze jedno...moja przyjaciólka (ona psychiatra on anestezjolog) na usg genetycznym i połówkowym wszystko ok. Krótko po porodzie sinica u dziecka, zaburzenia oddychana...werdykt: przełożenie wilekich pni....Chłopiec obecnie 3-latek już po operacji, ma się dobrze, mieli wiele szczęścia...Stąd moja dewiza..
Fala zwrotna w przewodzie zylnym. Zastawka trojdzielna na szczęście jest ok.
Pappa zrobiłam, wyniki i konsultacja w piątek.

Na kolejne usg juz nie mam siły, robiłam je u dobrego lekarza w ośrodku, który ma najwyższa referencyjnosc jesli chodzi o kardiologie prenatalna. Wiec wierze im.
Stary 2013-06-24, 09:11   #3774
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość

Witaj

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witajcie z rana ja siedze w kolejce do lekarza mialam miec wizyte o 8:30 a lekarza jeszcze nie ma.... musze isc do pracy :\ powinna byc od 8 obłęd bąbel dalej jest nie znika, pilam calcium, smarowalam i amolem i entilem i nic. Pan w aptece zrobil na mnie wielkie oczy o kazal z tym isc do lekarza.

Daj znac co lekarz powiedzial.
I kciuki,zeby to nie bylo nic powaznego!
Stary 2013-06-24, 09:21   #3775
magnusia
Zakorzenienie

ide zaraz do lekarza- ledwo przeżyłam noc .
Tak mnie gorączka męczyła, że myślałam że zejdę- pociłam się jak mysz, do tego dreszcze, ból ciała- koszmar.
Teraz jest trochę lepiej bo mam tylko niecałe 38 stopni a w czoraj miałam 39 Jakieś grypsko złapałam
Stary 2013-06-24, 09:48   #3776
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Mnie już powoli zaczyna przechodzić wstręt do jedzenia i zapachów. Wcześniej miałam tak, jeszcze 2 tyg. temu, że odrzucało mnie od wszystkiego i wszystko mi śmierdziało. Teraz jest lepiej, jadam już wędlinę na kanapkę
Mi tylko współlokatorka śmierdzi, przed chwilą natknęłam się na nią w kuchni i uciekłam :0 Na szczęście niedługo się wyprowadzamy, będziemy z TŻem sami. Chyba że TŻ zacznie mi śmierdzieć
Stary 2013-06-24, 09:51   #3777
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
ide zaraz do lekarza- ledwo przeżyłam noc .
Tak mnie gorączka męczyła, że myślałam że zejdę- pociłam się jak mysz, do tego dreszcze, ból ciała- koszmar.
Teraz jest trochę lepiej bo mam tylko niecałe 38 stopni a w czoraj miałam 39 Jakieś grypsko złapałam
Koniecznie napisz co Ci lekarz powiedział, Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

No to niezły Pan doktorek, pięknie pacjentów szanuje

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mi tylko współlokatorka śmierdzi, przed chwilą natknęłam się na nią w kuchni i uciekłam :0 Na szczęście niedługo się wyprowadzamy, będziemy z TŻem sami. Chyba że TŻ zacznie mi śmierdzieć
Oby nie zaczął Ci śmierdzieć i żeby szybko Ci przeszło
Stary 2013-06-24, 10:00   #3778
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Na ostatniej wizycie, czyli 19.06 miałam 117/70 na bogato
U mnie jakoś tak zawsze książkowo 120/80. Raz tylko - po laparoskopii miałam ciśnienie niższe - 109/70

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Humorami wszystkiego nie można zasłaniać. Może postaraj się trochę nad sobą panować
Naprawdę wolałabyś, żeby udawał - bo wiesz te nasze humory to właśnie przeważnie szukanie dziury w całym.
Co do czucia. Ja po tym jak zobaczyłam bijące coś na ekranie wcale nie poczułam się lepiej- do tej pory wcale nie czuję jakby miała w brzuchu tego robala, pomimo ciągłych wymiotów. Łudzę się, że jak poczuję pierwsze ruchy to może zmienię podejście.

Ja dzisiaj jeszcze zostałam w domu pomimo tego, że nie mam już zwolnienia. Teściowa powiedziała, że ma mnie dzisiaj kto zastąpić więc spokojnie mogę jeszcze jeden dzień poleżeć, szczególnie że w sobotę znów lekko plamiłam. W nocy pogryzły mnie komary - ja mam uczulenie i puchę bardzo mocno po ugryzieniu. Jeden dziad ugryzł mnie w wargę dolną i mam podbródek cały spuchnięty i różowy i całą wargę. Małż się śmieje z "pocałunku komara" a mnie szlag od swędzenia trafia. Nie ma to jak współczujący małż. Ale rzeczywiście - wyglądam komicznie
Stary 2013-06-24, 10:07   #3779
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Co do czucia. Ja po tym jak zobaczyłam bijące coś na ekranie wcale nie poczułam się lepiej- do tej pory wcale nie czuję jakby miała w brzuchu tego robala, pomimo ciągłych wymiotów. Łudzę się, że jak poczuję pierwsze ruchy to może zmienię podejście.
Rozumiem Cię, bo sama mam takie uczucie, że nie czuję jakbym w ciąży była. Mam nadzieję, że zacznę niebawem jak brzuch będzie powoli widać lub poczuję ruchy dzieciaczka, bo zaczynam się martwić, że może jakaś nienormalna jestem.
Stary 2013-06-24, 10:09   #3780
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię, bo sama mam takie uczucie, że nie czuję jakbym w ciąży była. Mam nadzieję, że zacznę niebawem jak brzuch będzie powoli widać lub poczuję ruchy dzieciaczka, bo zaczynam się martwić, że może jakaś nienormalna jestem.
U mnie brzuch już się powiększył - mimo, że ja generalnie grubas jestem. Myślałam, że u osób otyłych później widać ciążę a mnie wywaliło już jakieś dwa tygodnie temu. Ale i to nie pomogło Czuję się po prostu jakbym jeszcze bardziej przytyła hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości