Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 20:17   #3241
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Liczę na to, że jak przestanie byc duszno, to moje hormony się uspokoją...

Zjadłabym czekoladę Ale nie mam żadnej
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 20:31   #3242
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Czesc dziewczyny,troszke was czytam ale nie wyrabiam.Nie mam tyle czasu by to wszystko ogarnac No ale w pierwszej ciazy tez tyle siedzialam na forum,wiec was rozumiem

Zazdroszcze,ze wasi tzeci rozmawiaja z brzuszkiem.Moj tzet zainteresuje sie dzieckiem dopiero po urodzeniu.Z pierwszym tez nie rozmawial,za abstrakcyjne to dla niego bylo.

Wpadlam zapytac,czy moze ktora sie orientuje,czy ugryzienie meszek moze miec jakis wplyw na ciaze?Bo ugryzly mnie dwa dni temu,spuchly mi dwie nogi i rece,bola stawy,wszystko jest czerwone i miejscami fioletowe.Nigdy nie mialam takiej reakcji.Jak jutro nie bedzie lepiej to musze isc po antybiotyk.

Nie mowcie mi o hormonach.W pierwszej ciazy nie bylo zle,teraz to tragedia.Normalnie sens zycia stracilam,wszystko mnie przerasta i doluje.Rycze w samotnosci bo mi glupio.Mam nadzieje,ze to tylko ciaza tak na mnie wplywa.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-23 o 20:40
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 20:45   #3243
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wpadlam zapytac,czy moze ktora sie orientuje,czy ugryzienie meszek moze miec jakis wplyw na ciaze?Bo ugryzly mnie dwa dni temu,spuchly mi dwie nogi i rece,bola stawy,wszystko jest czerwone i miejscami fioletowe.Nigdy nie mialam takiej reakcji.Jak jutro nie bedzie lepiej to musze isc po antybiotyk.
Hmm mnie też coś ciągle gryzie, z tym że ja mam same bąble czerwone, więc stawiam że to komary, raz mniejszy ten bąbel jest a za drugim razem na 1/4 nogi.
Posmaruj sobie octem albo cebulą tu gdzie Cię pogryzły, albo najlepiej idź do lekarza..

Wiecie, musze Wam trochę ponarzekać, ale obejrzałam się właśnie w lustrze i jestem załamana... Na zewnętrznej stronie uda z przodu mam 3 paskudne rozstępy, cellulit mialam, ale nie w takich miejscach i nie tyle, bo miałam go odrobinę z tyłu na udach a teraz zobaczyłam, że mam i nad tyłkiem ;/ na cyckach mocno.widoczne żyły...
Jestem dopiero w 5 miesiacu, a co to będzie w 9 ?! Boje się tego jak bardzo zmieni się moje ciało i że nigdy nie będzie wyglądało już normalnie...

Przepraszam że smęcę, ale zaczyna mnie to przerażać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 20:48   #3244
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
hehe, ja od wczoraj ryczę co godzinę, jako powody podając: "Bo grzmi, ale nie u nas", "Bo woda jest gazowana", "Bo łazienka jest zajęta".
Więc wiem, co to szalejące hormony
Podziwiam TŻ, że ze mną wytrzymuje
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
To ja wczoraj nie dość, że pokłóciłam się z moją mamą to jeszcze później pożarłam się z moim tż, ale słuchajcie kłócę się z Nim a On w końcu z wielkim rozczuleniem mówi mi, że nie będzie dalej ze mną dyskutował, bo będziemy się kłócić a po co....a ja na to w końcu taka zbita z tropu stanęłam ze spuszczoną głową i mówię mu takim dziecięcym naburmuszonym głosem: "a ja się właśnie z Tobą kłócę" a On zaczął się śmiać....

Cytat:
Czesc dziewczyny,troszke was czytam ale nie wyrabiam.Nie mam tyle czasu by to wszystko ogarnac No ale w pierwszej ciazy tez tyle siedzialam na forum,wiec was rozumiem

Zazdroszcze,ze wasi tzeci rozmawiaja z brzuszkiem.Moj tzet zainteresuje sie dzieckiem dopiero po urodzeniu.Z pierwszym tez nie rozmawial,za abstrakcyjne to dla niego bylo.

Nie mowcie mi o hormonach.W pierwszej ciazy nie bylo zle,teraz to tragedia.Normalnie sens zycia stracilam,wszystko mnie przerasta i doluje.Rycze w samotnosci bo mi glupio.Mam nadzieje,ze to tylko ciaza tak na mnie wplywa.
samo ugryzienie to pewnie nie, ale jesli organizm aż tak na nie reaguje to ja bym się chyba wybrała do lekarza, niech oceni

Hormony ze mnie robią potwora

Lineczka no ciało się przynajmniej trochę zmieni, nie da się ukryć, ale przestaniesz się tak martwić, jak zobaczysz dla kogo to było

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-23 o 20:50
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 20:51   #3245
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka, widzę, że mamy dziś podobne przemyślenia! Ja NIGDY w życiu nie miałam ani grama celulitu.. A teraz mam go w takich ilościach, ze nie mogę patrzeć na uda.. Normalnie aż do kolan. Biust nie dość, ze mi wisi i to w kierunku pach, jest wielki, opuchnięty to jeszcze niebieski od żył Nie pomagają kremy, masaże.. No wyglądam kosmicznie

Ale pocieszam się, że po ciąży zrobię wszystko by być sexy mamuśką Choćbym miała ćwiczyć między kuchenką a zmywarką

Edit: a jeszcze moje opuchnięcia. Cudo. Mogę wsytępować w cyrku jako niezwykły okaz

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-06-23 o 20:55
Stary 2013-06-23, 20:55   #3246
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja wczoraj nie dość, że pokłóciłam się z moją mamą to jeszcze później pożarłam się z moim tż, ale słuchajcie kłócę się z Nim a On w końcu z wielkim rozczuleniem mówi mi, że nie będzie dalej ze mną dyskutował, bo będziemy się kłócić a po co....a ja na to w końcu taka zbita z tropu stanęłam ze spuszczoną głową i mówię mu takim dziecięcym naburmuszonym głosem: "a ja się właśnie z Tobą kłócę" a On zaczął się śmiać....
i zrozum tu kobiete mam nadzieję że później ci przeszło
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:08   #3247
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No mi któraś z dziewczyn polecała Tutek Grander - on mi się na pewno mniej podoba wizualnie od Tako, ale będę decydować dopiero jak uda mi się obczaić oba modele gdzieś "na żywo". Wrocław duże miasto, więc mam nadzieję, że gdzieś będą.
No i gratulacje, że Maja pozostanie Mają
To czekam na opinie po oględzinach sklepowych

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mój TŻ zachwala Grandery tak samo jak i jego ex szef dużo ich się sprzedaje, więc o czymś to świadczy
z resztą my sami się zastanawiamy nad Tutkiem Granderem i nad Euro Cart Passo aa i też zdecydowaliśmy że kupujemy nowy, na używki nawet nie patrzę

Też mi hormony szaleją bo znowu się pożarłam z TŻ ja już mam dosyć, wiecie...?
No i teraz jeszcze dodaliśmy do rozważanych Xlander Xa najbardziej podoba mi sie koloe Europa i tu pytanie do was mamuśki, czy któraś widziała go na żywo?? bo w necie czasami wygląda na ciemnofioletowy a czasami na siwy a z racji tego, że to dla dziewczynki to chcę fiolet!! Jakby był siwy to od razu odpada. Kolor Antarctica tez mi się podoba, ale to już jest bardzoiej niebieski i dla chłopca
Stary 2013-06-23, 21:15   #3248
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że tam mają takie klimatyczne sale a że udało Wam się załatwić salę z tak krótkim terminem oczekiwania to jestem w szoku wydawało mi się ze tam to pewnie wszystkie terminy będą pozajmowane co najmniej z rocznym wyprzedzeniem. Jak jakiś czas temu z mamą pomagałayśmy cioci przy organizacji wesela bo ona była za granicą, to gość w zamku w korzki nam powiedział, że sale u nich to sie rezerwuje z 2 letnim wyprzedzeniem i że pewnie lepiej to najpierw sale zarezerwować a później szukać narzeczonego

My byliśmy dziś na imieninach u babci, trochę popadało, wiec nie było upału. Najadłam się ogórków małosolnych i czereśni (biedny TŻ z poświęceniem zrywał dla mnie te czereśnie bo na drzewie było mokro po deszczu, prze kochany jest ). Okazało się że już cała rodzina wie ze jestem w ciazy chociaż my osobiście nikomu poza rodzicom nie mówiliśmy. Wszystko się rozeszło pocztą pantoflową plotkarze
Ja slyszalam to samo od wielu osob, ze czeka się Bog wie ile Maz jak zadzwonil i zapytal o czerwiec to mielismy do wyboru 3 weekendy: 8, 15, 29 czerwca wiec to sa tylko ploty ze miejsc nie ma i w każdym przypadku mielismy 2 sale do wyboru, a wybraliśmy Spichlerz - on jest do 100 osob i sa dwie sale: do jedzenia i osobno do tańczenia + weranda na zewnątrz, gdzie się cala noc siedziało wiec lepiej plot nie sluchac tylko samemu się dowiedzieć

Aaaaa poczta pantoflowa to najlepsza forma rozpowszechniania wieści

Cytat:
Witajcie

Muszę dzisiaj się za naukę wziąć bo we wtorek obrona, ale to tylko.formalność
A wczoraj przytachałam od koleżanki dwie części trylogii o Grey'u

Grey odechcialo mi się po 1wszej części i polowie 2 po prostu zaczela mnie ta ksiazka nudzic i stoi na polce ale np koleżanki ode mnie z pracy się nia zachwycaly

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy z TŻtem wózek ten o którym Wam pisałam . Kobieta od której go kupiliśmy użyła go kilka razy a na zewnątrz nie wynosiła go w ogóle, wszystko wygląda jak nieużywane. Z 400zł spuściła nam na 300zł z racji tego że to sąsiadka mojej szwagierki . Otwarcie mówiła że na kasie jej nie zależy bo ma jej dość sporo a wózek zajmuje jej tylko miejsce . Do wózka dała nam jeszcze to materiałowe nosidło czy jak to się nazywa (jeżeli coś pokręciłam to przepraszam ale nie znam się )
Super, faktycznie wygląda jak nowy Gratuluje udanego zakupu

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam, witam
My już po wizycie i zakupkach Na poczętku musze napisac, że będzie Córcia na 1000% jak to ginka powiedziała Najpierw mówi, że diablica mała nóżki ma nisko i słabo widać to pomierzyła główkę, brzuszek i nóżki a póżniej mała się obróciła i już było wiadomo, że nic nie dynda Mam też fotki 3D I z tego co widzę a fotka jest z profilu to cały mąż Ginka na chwilę przestawiła aparat na 4D i widziałam ją w kolorze, ale fotkę mam czarno-białą. Wszystkie pomiary ok a niunia waży 250g
Graaaatulacje!!

U nas wreszcie chłodno
Byliśmy z mezem i rodzicami na spacerku i na obiadku, popołudniu pojechałam z rodzicami na zakupy i kupiłam tzn przyszla babcia miała zaszczyt kupic w TK MAXX taki caly zestaw: czapeczka, sliniak, body, pajacyk, bluzeczka, geterki za 49,99zł także kolekcja się powieksza

Natomiast ja stwierdziłam, ze nie mam w czym chodzic i jutro ide na lumpka - może cosik upoluje
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:16   #3249
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Lineczka no ciało się przynajmniej trochę zmieni, nie da się ukryć, ale przestaniesz się tak martwić, jak zobaczysz dla kogo to było
Ja wiem, ale może zabrzmi to trochę dziwnie ale z jednej strony mi dziecko nie wynagrodzi tego, mimo że będę je kochala, jak moje ciało będzie wyglądało..

Cytat:
Lineczka, widzę, że mamy dziś podobne przemyślenia! Ja NIGDY w życiu nie miałam ani grama celulitu.. A teraz mam go w takich ilościach, ze nie mogę patrzeć na uda.. Normalnie aż do kolan. Biust nie dość, ze mi wisi i to w kierunku pach, jest wielki, opuchnięty to jeszcze niebieski od żył Nie pomagają kremy, masaże.. No wyglądam kosmicznie

Ale pocieszam się, że po ciąży zrobię wszystko by być sexy mamuśką Choćbym miała ćwiczyć między kuchenką a zmywarką

Edit: a jeszcze moje opuchnięcia. Cudo. Mogę wsytępować w cyrku jako niezwykły okaz
Ja już będąc w ciaży, a jeszcze o tym nie wiedziałam, chodziłam na mega ciężki fitness, po którym nawet samochodem nie miałam siły jechać, widziałam piękny spadek wagi, widziałam jak moje ciało się zaczynało zmieniać na lepsze, zaczynałam je powoli lubić.. A tu teraz wszystko wróciło do czasów, kiedy nienawidziłam swojego ciała...

Ale wiem że po nowym roku wracam na fitnessu, wracam do Ewki Chodakowskiej i będę próbowała, a mam jeszcze specyfik do odchudzania, który udało mi się testować dzięki wizażowi i ktory wzięłam ze 4 razy tylko bo się okazało że to ciąża

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-23, 21:22   #3250
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Dzięki dziewczyny za porady w sprawie tego "syfa" w buzi. Dzisiaj odkryłam, że mam to też na podniebieniu Jem pastylki Tantum Verde, bo akurat mam w domu, ale jutro i tak idę do lekarza, niech to zobaczy. Pojęcia nie mam co to może być, ale afty raczej nie, bardziej chyba coś zapalne. Do tego trochę mnie piecze

Miałam zaległości chyba ze 3 dni i nie dam rady nadrobić, ale czy mogłybyście mi napisać czy ilona się odzywała i czy coś się u niej wyjaśniło?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:24   #3251
perfuzja
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kochana, ja co prawda z innego powodu, ale też mam skierowanie na echo Więc doskonale wiem, jak się denerwujesz!
A co to jest ta fala?
I kiedy masz echo?
W przewodzie zylnym krew powinna iść tylko w jedna stronę, a u mojego czesc z niej wraca z powrotem...
Echo dopiero 12 sierpnia, a ma byc w 20 tygodniu.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Perfuzja nie wiem nic na ten temat A gin coś mówił?
Kobieta, która robiła mi usg twierdzi, ze należy byc dobrej myśli, bo plod generalnie wyglada w porzadku i wszystko może sie jeszcze rozwinąć jak należy. No ale ryzyko trisomii 13 chromosomu wzrosło mi 45 razy...
Stary 2013-06-23, 21:31   #3252
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
To czekam na opinie po oględzinach sklepowych

No i teraz jeszcze dodaliśmy do rozważanych Xlander Xa najbardziej podoba mi sie koloe Europa i tu pytanie do was mamuśki, czy któraś widziała go na żywo?? bo w necie czasami wygląda na ciemnofioletowy a czasami na siwy a z racji tego, że to dla dziewczynki to chcę fiolet!! Jakby był siwy to od razu odpada. Kolor Antarctica tez mi się podoba, ale to już jest bardzoiej niebieski i dla chłopca
Kolor Europa to taki hmm brudny fiolet, ktory bardziej przypomina szaro bury mi się np nie podoba bo jest smutny, to wolałabym wziąć albo Antarktydę albo Australię, u mnie też dziewczynka a patrzę na niebieski wózek bo chcę praktyczny w razie co jak nastepny będzie synek

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Grey odechcialo mi się po 1wszej części i polowie 2 po prostu zaczela mnie ta ksiazka nudzic i stoi na polce ale np koleżanki ode mnie z pracy się nia zachwycaly

Dlatego sama chce przeczytac :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-23 o 21:33
Stary 2013-06-23, 21:54   #3253
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, witam
My już po wizycie i zakupkach Na poczętku musze napisac, że będzie Córcia na 1000% jak to ginka powiedziała Najpierw mówi, że diablica mała nóżki ma nisko i słabo widać to pomierzyła główkę, brzuszek i nóżki a póżniej mała się obróciła i już było wiadomo, że nic nie dynda Mam też fotki 3D I z tego co widzę a fotka jest z profilu to cały mąż Ginka na chwilę przestawiła aparat na 4D i widziałam ją w kolorze, ale fotkę mam czarno-białą. Wszystkie pomiary ok a niunia waży 250g

Anoula koleją wizytę mam 14.07 na 10.00 połówkowe!!
za Maję

Cytat:
Napisane przez nemosek

a właśnie
Anoula proszę o dopisanie wizyty na 12.07,godziny nie mam.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Anoula, dopisz proszę dwie wizyty:
11.07. godz. 18.00 - wizyta
19.07. godz. 10.00 - echo serduszka

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ja slyszalam to samo od wielu osob, ze czeka się Bog wie ile Maz jak zadzwonil i zapytal o czerwiec to mielismy do wyboru 3 weekendy: 8, 15, 29 czerwca wiec to sa tylko ploty ze miejsc nie ma i w każdym przypadku mielismy 2 sale do wyboru, a wybraliśmy Spichlerz - on jest do 100 osob i sa dwie sale: do jedzenia i osobno do tańczenia + weranda na zewnątrz, gdzie się cala noc siedziało wiec lepiej plot nie sluchac tylko samemu się dowiedzieć
)
U nas wesele pewnie w Rabce będzie, większość gości z gór a przy tak ogromnym weselu to może byłoby coś taniej. Poza tym pewnie wtedy będziemy już w Rabce mieszkać to będzie to łatwiej ogarnąć. Ale co do Dworku jestem w szoku. Oni sobie chyba sami nakręcają takim gadaniem gości a okazuje się że wszystko się da.

Tylko sobie pocytowałam Wasze wizyty bo z komórki pisze i w tej chwili tego nie ogarnę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:02   #3254
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Gratki i za 300 zł .To jest model Pliko?
Czyli później dokupujecie tylko jakąś porządną spacerówkę?
A fotelik?

Siostra koleżanki miała właśnie peg perego z podobnymi kółkami, nie narzekała.A teraz koleżanka sama zakupiła używany Peg Perego,bo nadarzyła się okazja i już miała wcześniej wypróbowany
Tak to jest pliko
Stwierdziliśmy że później dokupimy jakąś spacerówkę (w sumie moi rodzice chcieli kupić wnukowi NOWY wózek więc kupią jakąś porządną spacerówkę ).
A fotelik mamy od mojej szwagierki stan idealny więc nam mówili od początku żebyśmy nie kupowali bo jest

Ja się w necie naczytałam o tym wózku i byłam zachwycona opiniami, a jeszcze jak zobaczyłam ten wózek na żywo i pojeździłam nim troszkę stwierdziłam że warto go wziąć . Jest mega lekki i się fajnie prowadzi
Pół dnia przy nim siedziałam, dotykałam, jeździłam, zaglądałam

Cytat:
Hmm mnie też coś ciągle gryzie, z tym że ja mam same bąble czerwone, więc stawiam że to komary, raz mniejszy ten bąbel jest a za drugim razem na 1/4 nogi.
Posmaruj sobie octem albo cebulą tu gdzie Cię pogryzły, albo najlepiej idź do lekarza..

Wiecie, musze Wam trochę ponarzekać, ale obejrzałam się właśnie w lustrze i jestem załamana... Na zewnętrznej stronie uda z przodu mam 3 paskudne rozstępy, cellulit mialam, ale nie w takich miejscach i nie tyle, bo miałam go odrobinę z tyłu na udach a teraz zobaczyłam, że mam i nad tyłkiem ;/ na cyckach mocno.widoczne żyły...
Jestem dopiero w 5 miesiacu, a co to będzie w 9 ?! Boje się tego jak bardzo zmieni się moje ciało i że nigdy nie będzie wyglądało już normalnie...

A stosujesz jakieś kremy czy coś ? Mi od początku doświadczone koleżanki mówiły żebym się czymś smarowała ale jakoś olałam sprawę a teraz wzięłam się porządnie za siebie bo zaczynam dostrzegać rozstępy i celulit.
Ale TŻ mnie pocieszył że będzie mnie kochał nawet z rozstępami i ze wszystkim innym

Cytat:

Paulinaizabela super że Maja nie zrobiła Wam niespodzianki i nie zmieniła płci
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:03   #3255
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Widze tam kilka tytułów niezłych:d ale powiem, ze fajnie to wygląda:d
Moja droga, tam jest kilkadziesiąt książek o wampirach . Chyba wszystkie na naszym rynku :p.
Cytat:
Dzisiaj wgl paczę rano na piżamę a tam wyschnięta wielka plama znów mi coś leci z piersi
Jesteś stworzona do cycolenia

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dlatego tez moje podejscie jest takie a nie inne .. Pracuje z arabami , z muzłumanami itd I Wiem ze mimo ze mieszkaja w cywilizowanym kraju I zachowuja sie jak kazdy inny to sa głeboko wierzacy .. Czyli praktykujacy wszystkie te chore zasady . Wlos mi sie czasem jezy jak pomysle ze w pracy pitu pitu a w domu pewnie jakis hardcore .. Te ksiazki pokazuja jak potezna jest ta religia , jaki ma wpływ na umysły tych ludzi , nie liczy sie zona, dzieci , rodzice tylko bòg I modlitwa

O rety, brzmi to strasznie. Choć ja znam z innej strony. Moja przyjaciółka mieszka w Cardiff, była tam kilka lat temu, zakochała się właśnie w muzułmaninie. Wierzącym i praktykującym. Turek, a właściwie kurd. Zaszła w ciążę i wróciła do Polski z różnych względów. Długo walczyli o ten związek, aż rok temu pojechała do niego z 3 letnią wspólną córką. Jest kochającym ojcem, z zasadami. Ona dostosowuje się do niego, on do niej. I na prawdę nie ma nic ze stereotypów. A one są szczęśliwe.

Cytat:
Dokładnie. Podejrzewam, że są wyjątki, ale to wyjątki potwierdzające regułę... Nawet w rodzinie mam przypadek, gdzie arab grozi byłej żonie, że odbierze jej dziecko, a raczej porwie do domu...
W rodzinie mojego Ł. było lanie (arab), pranie i trzepanie skóry żony (ciocia Ł.). Mają trójkę dzieci, którym on teraz robi pranie mózgu. Ale tu nie chodzi o wiarę, bardziej o kulturę.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahah, mówie do męża: kup nam coś do picia, bo bąbelek się domaga kopniakami

ipatrzcie co mi kupił :
troche niewyraźne ale w pracy jestem
Słodko
Cytat:
Pi ękne jest i pewnie zostaniemy przy nim, bo tż ma krótkie nazwisko i będzie pasować...
Zawsze marzyłam, aby mój syn miał na imię Gabriel. Ale Ł. się nie zgadza .

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ryba to jest ten wózek?:http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...317746701.html

Jeżeli tak to koniecznie czekam na opinię bo to jest mój typ nr 1
Mogę opisać kilka wad. Do gondoli przyczepić się nie mogę, no poza wagą.
W spacerówce problemem są szelki, które trudno dopasować do dziecka, a jak je dopasujesz, to przykuwasz je do oparcia, czego dzieci baaaardzo nie lubią. I również w spacerówce jest poważny problem z dostępem do kosza zakupowego.
Jeśli jest trzymany w wilgotnych warunkach, to rdzewieje/zachodzi. Przez brud również przestał działać hamulec.
Parasolki z zestawu ni ciula nie idzie porządnie przymocować. A tak to ma mnóstwo bajerów i jest przygotowany na wszystkie warunki.
Mam właśnie taki zielony jak chce Rybka. To na prawdę dobry wózek. Przejeździło w nim już 2 dzieci, i nasz synek chyba też pojedzie, przynajmniej w gondoli, bo spacerówkę po jakimś czasie kupiliśmy lepszą i mniejszą.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja nie kupuje kołdry na początku, kupie jak mał bedzie miał z pół roczku. Najpierw bedzie w rożku spał, ale tylko 1-2 dni, a potem przykryje go kocykiem.. n zime grubszym a potem cieńszym jak bedzie gorąco,
ale jak bede zamawiać a raczej moja mamita te pierdólki typu baldachim itd to pewnie w tym będzie kołderka ( komplety z all) wiec pewnie cos takiegp
Baldachim? A lubisz dużo sprzątać? Dla mnie baldachim to kopalnia kurzu i roztoczy. Do tego jeśli ograniczysz dziecku bodźce zewnętrzne, to potem nie będzie umiało wyciszyć się w gwarnym, "ruchomym" otoczeniu. To moje zdanie oczywiście.

Cytat:

samo ugryzienie to pewnie nie, ale jesli organizm aż tak na nie reaguje to ja bym się chyba wybrała do lekarza, niech oceni

Hormony ze mnie robią potwora

Właśnie tak sobie myślę, że same ugryzienia nie są groźne, ale jeśli wywołują taką reakcję alergiczną, to już te wszystkie histaminy, cuda wianki nie wiem czy są dobre.

No i właśnie, Lineczka, wysłać Ci na PW link do mojego brzucha przed porodem i sprzed 2 miesięcy? Jest okropny, ale mam to gdzieś. To najlepsza pamiątka tego, co się w nim toczyło. Warto było.

A co do książek, wstyd się przyznać, ale ja, która kiedyś chłonęłam 3 kobyły w tygodniu od kilku lat nie czytam prawie nic. Nie odpręża mnie to. Kompletnie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:11   #3256
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy planujesz zakup wózka?
Ja dopiero wózek chcę kupić wrzesień/październik i wtedy zadecydujemy czy nowy czy używany (o ile znajdę jakiś fajny), wszystko uzależnimy od finansów
Będę się rozglądać w lipcu,testować i dotykać.A ostatecznie pewnie w październiku kupimy.

U nas dzisiaj przyjemnie chłodno,wyszłam na spacer ale komary żyć nie dają i wróciłam po 15 minutach

Cytat:
Nic mi nie mów... rano było mi mega duszno, w dodatku musiałam czegoś poszukać więc jeszcze bardziej mi było gorąco.. na końcu nie znalazłam tego czego szukałam,mega się upociłam,wkurzyłam się i w ryk
Tż pyta z uśmiechem na twarzy "Co Ci?",a ja: "duszno mi " heheh, hormony szaleją
Cytat:
mój TŻ zachwala Grandery tak samo jak i jego ex szef dużo ich się sprzedaje, więc o czymś to świadczy
z resztą my sami się zastanawiamy nad Tutkiem Granderem i nad Euro Cart Passo aa i też zdecydowaliśmy że kupujemy nowy, na używki nawet nie patrzę

Też mi hormony szaleją bo znowu się pożarłam z TŻ ja już mam dosyć, wiecie...?
Cytat:
hehe, ja od wczoraj ryczę co godzinę, jako powody podając: "Bo grzmi, ale nie u nas", "Bo woda jest gazowana", "Bo łazienka jest zajęta".
Więc wiem, co to szalejące hormony
Podziwiam TŻ, że ze mną wytrzymuje
Cytat:
Piszecie o kłótniach, mnie jedno słowo potrafi wyprowadzić z równowagi,byle pierdółka,cokolwiek. albo w ryk albo w złość
Ale tak się nieraz zdenerwuję że sama siebie nie poznaję.Jędza ze mnie przeokropna wychodziA potem każdy po kolei dostanie ,a ja mam mega wyrzuty

De

Paulina
A chcecie ten fiolet ze względu uniwersalności koloru, żeby potem np dla chłopczyka był?
Bo jak sobie sprawdziłam ten kolor to dla mnie to taki fiolet z brązem pomieszany.Ale na żywo nie widziałam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:19   #3257
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Moja droga, tam jest kilkadziesiąt książek o wampirach . Chyba wszystkie na naszym rynku :p.
Jesteś stworzona do cycolenia

O rety, brzmi to strasznie. Choć ja znam z innej strony. Moja przyjaciółka mieszka w Cardiff, była tam kilka lat temu, zakochała się właśnie w muzułmaninie. Wierzącym i praktykującym. Turek, a właściwie kurd. Zaszła w ciążę i wróciła do Polski z różnych względów. Długo walczyli o ten związek, aż rok temu pojechała do niego z 3 letnią wspólną córką. Jest kochającym ojcem, z zasadami. Ona dostosowuje się do niego, on do niej. I na prawdę nie ma nic ze stereotypów. A one są szczęśliwe.

W rodzinie mojego Ł. było lanie (arab), pranie i trzepanie skóry żony (ciocia Ł.). Mają trójkę dzieci, którym on teraz robi pranie mózgu. Ale tu nie chodzi o wiarę, bardziej o kulturę.

Słodko

Zawsze marzyłam, aby mój syn miał na imię Gabriel. Ale Ł. się nie zgadza .

Mogę opisać kilka wad. Do gondoli przyczepić się nie mogę, no poza wagą.
W spacerówce problemem są szelki, które trudno dopasować do dziecka, a jak je dopasujesz, to przykuwasz je do oparcia, czego dzieci baaaardzo nie lubią. I również w spacerówce jest poważny problem z dostępem do kosza zakupowego.
Jeśli jest trzymany w wilgotnych warunkach, to rdzewieje/zachodzi. Przez brud również przestał działać hamulec.
Parasolki z zestawu ni ciula nie idzie porządnie przymocować. A tak to ma mnóstwo bajerów i jest przygotowany na wszystkie warunki.
Mam właśnie taki zielony jak chce Rybka. To na prawdę dobry wózek. Przejeździło w nim już 2 dzieci, i nasz synek chyba też pojedzie, przynajmniej w gondoli, bo spacerówkę po jakimś czasie kupiliśmy lepszą i mniejszą.

Baldachim? A lubisz dużo sprzątać? Dla mnie baldachim to kopalnia kurzu i roztoczy. Do tego jeśli ograniczysz dziecku bodźce zewnętrzne, to potem nie będzie umiało wyciszyć się w gwarnym, "ruchomym" otoczeniu. To moje zdanie oczywiście.

Właśnie tak sobie myślę, że same ugryzienia nie są groźne, ale jeśli wywołują taką reakcję alergiczną, to już te wszystkie histaminy, cuda wianki nie wiem czy są dobre.

No i właśnie, Lineczka, wysłać Ci na PW link do mojego brzucha przed porodem i sprzed 2 miesięcy? Jest okropny, ale mam to gdzieś. To najlepsza pamiątka tego, co się w nim toczyło. Warto było.

A co do książek, wstyd się przyznać, ale ja, która kiedyś chłonęłam 3 kobyły w tygodniu od kilku lat nie czytam prawie nic. Nie odpręża mnie to. Kompletnie.
No jestem stworzona do cycolenia, mam nadzieje, że dzięki temu dzieć wybierze mi całą nadwagę, bo właśnie na to licze i będę się poświęcała nie tylko dla dziecia i dla siebie.

Na szczęście ja nie mam problemów z akceptacją swojego ciała, tak mnie jakoś stworzyło życie, ważylam 52 kg w wieku 18 lat, teraz ważę 84 kg, ale jeśli miałabym wybierać między tymi dwoma rzeczami to wolę 84 kg, jakoś lepiej mi zdrowotnie,psychicznie i wgl. Ale najbardziej chciałabym 62 kg i do tego będę po ciąży dażyć A co do objawów ciąży to mi na udach własnie rozstępy poznikały ale na cycuchach mam nowe i urosły mi, no i coraz więcej żył, ale wali mnie to. Ja tam się sobie podobam, a jak innym cos nie teges to niech spadają

A co do Arabów, to właśnie mówię - wszystko zależy od zakorzenionej wiary/kultury. Wszystko wynosi się z domu. Myślę,że niejeden Polak by nas w tej kwestii zadziwił jeśli byłby inaczej wychowany. To jest jakby nie patrząc fanatyzm, oni sobie wpierają takie aspekty religii, które są dla nich wygodne i potem się tak a nie inaczej zachowują. Ale myślę, że właśnie tutaj wychowanie ma duże znaczenie.

Dzidzia, ja też się zdziwilam, że P. się zgodził, bo wszystkie imiona dla niego zniewieściałe ale on się lubuje w apokaliptycznej literaturze, pełnej aniołów, archaniołów. Dzisiaj mu mówię, podaj mi swoje typy dla chłopaka: Serafin i Gabriel... A ja mu mówię, że obaj to aniołowie. "Serafin to nie anioł!" Nie, wcale. Wyśmiałam go

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Tż mi to dzisiaj podesłał: http://www.malinowerodzenie.pl/radydlataty.php

A dokładnie: "Bądź cierpliwy i czuły. Jeśli Twoja ukochana ma pretensję, że przyniosłeś jej lody zamiast śledzia, choć jeszcze przed chwilą miała ochotę na coś słodkiego, nie próbuj z nią dyskutować. Po prostu idź po śledzie."

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-06-23 o 22:17
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:21   #3258
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mya a ile masz wzrostu? Bo ja jeszcze 5 lat temu ważyłam koło 65 i tyle chciałabym ważyć, ale to mi się już raczej nie uda

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:21   #3259
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A stosujesz jakieś kremy czy coś ? Mi od początku doświadczone koleżanki mówiły żebym się czymś smarowała ale jakoś olałam sprawę a teraz wzięłam się porządnie za siebie bo zaczynam dostrzegać rozstępy i celulit.
Ale TŻ mnie pocieszył że będzie mnie kochał nawet z rozstępami i ze wszystkim innym
wiesz TŻ też mnie zapewnia, że będzie kochał, ale tu chodzi o samopoczucie moje własne

smaruję się olejkiem dla kobiet w ciąży a do tyłka i nóg stosuję gąbkę Syrenkę
Cytat:
no niby tak, ale ja chcę się dobrze czuć w swoim ciele itd

Cytat:
Paulina[/B] A chcecie ten fiolet ze względu uniwersalności koloru, żeby potem np dla chłopczyka był?
Bo jak sobie sprawdziłam ten kolor to dla mnie to taki fiolet z brązem pomieszany.Ale na żywo nie widziałam.
ja widziałam i jak dla mnie jest paskudny i straaaaaaaaaaaasznie smutny, z tym, że nie będzie się brudził...

zamiast się uczyć to ja oglądam program "Kobiety, które niosą śmierć" o matkach, które zabijają swoje dzieci i teraz jest o 16 latce, która puszczała się na prawo i lewo, zachodziła w ciążę i jak koleś z którym miała dziecko nie interesował się nim to je rodziła w łazience i dusiła te dzieci i tak udusiła 4 dzieci a urodziła chyba z 10 i darowała im życie

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-23, 22:25   #3260
nemosek
Zakorzenienie

De Może napij się wapna żeby coś złagodziło

Lineczka Też mam większy cellulit niż miałam.Bo umówmy się pięknych,super gładkich i mega szczupłych nóżek to ja nie miałam i przed ciążą
Ale teraz dla mnie to kwestia któraś tam z 8rzędna może.Ciało jest ciałem,prędzej czy później wróci do normy.Ważniejsze to co sobie zakodujesz w głowie.Bo jak się już coś porządnie zakorzeni to ni hu hu potem nie wyparuje i będziesz coraz bardziej krytyczna wobec siebie, a to rodzi z kolei frustarcję i tak kółeczko się zamyka.Kwestia podejścia.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:32   #3261
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
zamiast się uczyć to ja oglądam program "Kobiety, które niosą śmierć" o matkach, które zabijają swoje dzieci i teraz jest o 16 latce, która puszczała się na prawo i lewo, zachodziła w ciążę i jak koleś z którym miała dziecko nie interesował się nim to je rodziła w łazience i dusiła te dzieci i tak udusiła 4 dzieci a urodziła chyba z 10 i darowała im życie
Stary 2013-06-23, 22:32   #3262
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mya a ile masz wzrostu? Bo ja jeszcze 5 lat temu ważyłam koło 65 i tyle chciałabym ważyć, ale to mi się już raczej nie uda
No ja mam 178 cm

Ja lecę spać, bo zmęczona jestem**

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 22:37   #3263
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w pochmurny dzień! Wczoraj cały wieczór ryczałam nawet o to, że TŻ nie podał mi szklanki od razu, tylko po jakichś 5 sekundach.. Chyba hormony mnie dopadły

Niedowaga? Ja jutro zaczynam 19 tydzień i ostatnio waga mi lekko spadła i ważę 52,7kg.to skoro Ty masz niedowagę, to ja to już chyba w ogóle ledwie widoczna powinnam być- a to raczej nie ma miejsca
hormonki, hormonki

najwazniejsza od jakiej wagi wychodzimy wiadomo że jak na początku się schudło to przyrost będzie mniejszy. Ja w poprzedniej ciązy przytyłam 22 kg i teraz się dziwie że to tak powoli idzie, mam nadzieje że nie zaczne nadrabiać
Cytat:
Mnie radzono, by od razu powiedzieć, ze to przedślubna. Wtedy ksiądz trochę inaczej patrzy na sprawę

Kobieto ja tu dramat z fryzjerem przechodzę! Obdzwoniłam wczoraj chyba z 20 salonów i nigdzie nie ma terminu na 20 lipca!! Mam wizję, że sama się uczeszę wtedy to będzie zdecydowanie zjawiskowe Mam plan: 1. dzwonić tam, gdzie podawały mi tutaj dziewczyny namiary, a jak nie wypali to: 2. iść w teren, szukać małych saloników i błagać o termin!
myśle że małe saloniki to dobry pomysł i pewnie zaoszczędzisz a panie w takich salonach na prawde potrafią to samo co w tych dużych

ja to problemu nie miałam bo moja mama jest fryzjerką ale czesała mnie jej koleżanka z pracy
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was mamusie

Ta pogoda mnie wykończy, już nie mam siły nawet ruszyć palcem przy takiej wysokiej temperaturze. W domu to wczoraj miałam 30 stopni, mimo otwartych okien.

Powiem Wam, że czytałam wszystkie części Greya, pierwsza wiadomo, mnóstwo seksu, szok, że tak dokładnie wszystko opisane. W drugiej omijałam już sceny, bo ileż można. Trzecia najlepsza, trochę seksu, trochę akcji takiej sensacyjnej, rodzinnie. Polecam, ta część najlepsza

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś cięzko mi się wbić w rozmowę, ale przezywam Wasze rozterki, problemy... i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

18 tc ciąży zaczęliśmy w czwartek. Już nie mogę doczekać się ruchów maluszków, zeby chociaż poczuć, jakieś łaskotki, jakieś przemieszczanie, ale nic a nic. Jak leżę na łóżku to widzę jak dolna część brzuszka mi pulsuje nie wiem, czy to moje serce aż sięga na dół z pulsem czy to może maleństw serduszko. Nie wiem, hahaha
Ogólnie czuję się dobrze, głowa często pobolewa, czasami pępek boli
Martwię się skracającą szyjką, ale od wizyty do wizyty, daje radę wytrzymać, nie denerwując się za bardzo. Brzuszek pomału rośnie, byle jak najmniej do wesela, a potem to już mogę nawet szelki nosić
to uważaj na siebie bo jak się będzie dalej skracać to Cie do szpitala położą, albo w łóżku każą leżeć. Ja leżałam poprzednio jakoś od 33 tygodnia do 26 żeby tylko do bezpiecznego terminu donosić a i tak mnie skręcało od leżenia i nudów. Ale wiadomo że dla dzidzi wszystko

odpoczywaj i stresu unikaj to będzie okej

a ten taki mocny puls to chyba Twój, też tak mam jeszcze troche to stetoskopem można dzidzie podsłuchac i wtedy czasami słychać pukanie serduszka cudne to
Cytat:
Nasz mały "pukaczu" zrobił prezent tatusiowi i tak się rusza że TŻ siedzi ucieszony i patrzy jak mi brzuch skacze
kochany pukaczuuuu!
Cytat:

Wgl dzisiaj mi się śniło,ze bylam w ciazy (zdziwko) z 15-raczkami :mdeleje: i że nagle zasłabłam i obudziłam się a oni wyciągają dzieci, pytam się czy już koniec a oni że jeszcze 4. No i wyciągają i dali mi takiego zakrwawionego dzidziusia do twarzy i ojeej a potem płakałam bo powiedzieli, że będę mogła wziąć je do domu dopiero za 4 miesiące

też mam dziwne sny o ciązy i porodzie, poprzednio tez tak miałam np. że rodze dziecko które od razu chodzi albo że rodze dziecko i nie wiem jak wygląda, nie pamięta porodu, amnezja jakaś
Cytat:

heeej

z meszką jak nie jesteś uczulona to powinno być okej. Jak bardzo spuchnie albo zasinieje to do lekarza leć. Mnie pomogła ostatnio maśc homeopatyczna, taki żel po ukąszeniach ale nie pamiętam nazwy, pani w aptece mi doradziła.
Cytat:

smaruj te rozstępy po ciązy na pewno zbledną i będe prawie niewidoczne
Cytat:
ja też tak mówiłam a potem lenistwo zwyciężyło
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:41   #3264
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Paulina
A chcecie ten fiolet ze względu uniwersalności koloru, żeby potem np dla chłopczyka był?
Po prostu podobają mi się fioletowe wózki z Tako Laret bym brała fioletowo-szary, a z Grandera fioletowo-srebrny
Są uniwersalne a do tego u mnie takich nie ma...najwięcej jest czarnych a takie mi sie wogóle nie podobają...są też czerwone, różowe - ogolnie kiepski wybór kolorystyczny

Co do ciała, to ja miałam trochę cellulitu przed ciążą a teraz chyba się pogłębił nieco, ale tak mi się nie chce nóg i pupy smarować cud, że i tak systematycznie dwa razy dziennie wsmarowuję oliwkę w brzuch i piersi Będę po ciąży walczyć z niedoskonałościami
Stary 2013-06-23, 23:00   #3265
Kociak85
Zadomowienie

lineczka, ja muszę przyznać, że mam podobne podejście do Ciebie. Tzn wiem, że figura i ciało się zmienia, bo we mnie rośnie mój mały kalmar, ale nie znaczy to, że akceptuję to w pełni. Od zawsze miałam pewne zastrzeżenia co do mojego ciała i wiem, że będzie jeszcze gorzej. I jakoś świadomość, że pojawi się koło mnie dzieciaczek nie spowoduje, że nagle zacznę się sobie podobać. Dlatego po urodzeniu, na wiosnę, zamierzam wrócić do biegania, które zaczęłam tuż przed zajściem w ciąże - myślę, że to będzie dla mnie dobre - taka chwila tylko dla mnie, która zarówno fizycznie jak i psychicznie przyniesie korzyści. Wiem też, że na pewno nie będzie łatwo się zebrać, ale myślę, że te 0,5 godzinki czy godzinę co 2-3 dni dam radę.
Stary 2013-06-24, 07:45   #3266
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mój mały Jaśko nie daje mi spać puka, stuka, więc chyba czas najwyższy wstać i go nakarmić
Jakoś mi strasznie niedobrze i nie wiem co jest

24Kasiula24 za USG

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-24 o 07:48
Stary 2013-06-24, 08:30   #3267
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu podobają mi się fioletowe wózki z Tako Laret bym brała fioletowo-szary, a z Grandera fioletowo-srebrny
Są uniwersalne a do tego u mnie takich nie ma...najwięcej jest czarnych a takie mi sie wogóle nie podobają...są też czerwone, różowe - ogolnie kiepski wybór kolorystyczny

Co do ciała, to ja miałam trochę cellulitu przed ciążą a teraz chyba się pogłębił nieco, ale tak mi się nie chce nóg i pupy smarować cud, że i tak systematycznie dwa razy dziennie wsmarowuję oliwkę w brzuch i piersi Będę po ciąży walczyć z niedoskonałościami
Też mi się podobają fioletowe Wczoraj widziałam Inglesine białą na żywo, a tż : Zobacz jaki ładny, a ja do niego: No, cenę też ma ładną

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-24, 08:47   #3268
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam Was!
Jakieś pół godziny temu wróciłam z odsysania krwi i jem sobie śniadanko Cud, że rano wysikałam się do pojemnika, bo byłam tak zaspana, że nawet tego nie pamiętam

Pada! I jest 20 stopni! Siedzę przy otwartym balkonie i chłonę orzeźwienie

Jejku, Wy już o wózkach.. My to najwcześniej w sierpniu zaczniemy się rozglądać... Teraz nie ma ani czasu, ani kasy :/

Pytanie do doświadczonych mam: ile kosztuje wyprawka? Tak pytam pi razy drzwi, byle wiedzieć, ile musimy uskładać... W sumie: wanienkę, przewijak i troszkę ciuszków dostaniemy po siostrzenicach TŻ, ale łóżeczka, wózka itp- już nie
Siostra TŻ powiedziała, ze potrzebujemy ok. 7 tys. i ja dostałam zawału, TŻ mało nie zemdlał a Bejbziol wtenczas pierwszy raz kopnął.
Stary 2013-06-24, 08:59   #3269
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was!
Jakieś pół godziny temu wróciłam z odsysania krwi i jem sobie śniadanko Cud, że rano wysikałam się do pojemnika, bo byłam tak zaspana, że nawet tego nie pamiętam

Pada! I jest 20 stopni! Siedzę przy otwartym balkonie i chłonę orzeźwienie

Jejku, Wy już o wózkach.. My to najwcześniej w sierpniu zaczniemy się rozglądać... Teraz nie ma ani czasu, ani kasy :/

Pytanie do doświadczonych mam: ile kosztuje wyprawka? Tak pytam pi razy drzwi, byle wiedzieć, ile musimy uskładać... W sumie: wanienkę, przewijak i troszkę ciuszków dostaniemy po siostrzenicach TŻ, ale łóżeczka, wózka itp- już nie
Siostra TŻ powiedziała, ze potrzebujemy ok. 7 tys. i ja dostałam zawału, TŻ mało nie zemdlał a Bejbziol wtenczas pierwszy raz kopnął.
Nie no myślę, że 7 tysięcy to lekka przesada. Najwięcej wyda się na wózek i łóżeczko. Ale to też zależy ile się chce wydać, moja znajoma na wózek dała 500 zł, więc sie da, wiadomo, nie każdego stać aby wydał 3000 łóżeczkoteż coś koło tego, potem już ciuszki, które równie dobrze można kupić w lumpku lub w tesco lub na wyprzedażach, jakieś rożki, kocyki, butelki, pampersy, kocyki, różne płyny do kąpieli. No myślę, że jakby ktoś poszukał dobrze to może w 3 się zmieści. To wszystko zależy od tego czy bedziecie dużo używanych kupować, ale 7000 to jakaś kosmiczna suma według mnie, ale jako że ja pierwsze dziecko będę miała to mogę się mylic

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-24, 09:02   #3270
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Co do rozmów z brzuszkiem

Mój mąż z Olcią rozmawiał, teraz coś tam powie jak mu przypomnę, że w brzuchu jest dziecko ;p

Co do upałów

U nas wczoraj było tragicznie duszno, gorąco, wybraliśmy się do Zamościa po farbę do sypialni i tour de sklepy z ciuchami. Po drodze lało tak, że musieliśmy się zatrzymać bo nie było widać szosy...
Wróciłam z farbą, ale załamana bo we wszystkich ciuchach wyglądam jak w worku po ziemniakach... Masakra... Wszystko jakieś bezkształtne, a przecież tylko brzuch mam duży...

Co do ciała w ciąży

W 1 ciąży przejmowałam się rozstępami na biuście, okazało się, że kilka miesięcy później ich nie widać, mąż mną zachwycony, faceci się oglądają ;p
Więc czym ja się przejmuję?
teraz martwi mnie ilość cellulitu na udach i pośladkach i na... łydkach! Smaruję balsamami, masuję, ale pękają mi naczynka strasznie więc niewiele mogę zrobić.
No nic, pozostaje po ciąży przejść na lekką dietę, dużo pić i się ruszać i musi być dobrze

No i pocieszam się, że to nie tłuszcz tylko cellulit wodny

Co do muzułmanów...

Mam własne doświadczenie, które rzutuje na moje ich postrzeganie.
6 lat temu pracowałam w Irlandii z grupą Turków, wykorzystywali mnie do najcięższych prac, bez litości, że coś waży 50kg- przynieś i koniec. Kiedyś polali mi schodek do magazynu olejem, przewróciłam się, bardzo potłukłam sobie nogi, brzuch, rękę... Śmiali się, widziałam jak z pogardą gadają coś na mnie po swojemu...
Najgorsza sytuacja jaka mnie spotkała to, gdy 1 z nich wkurzył się o jakiś drobiazg i podniósł na mnie rękę... Ale zatrzymał ją. Powiedział tylko, że jakbyśmy byli w jego kraju to mógłby mnie zabić.

Super co nie... Chyba oczywiste jest co o nich myślę. Wychowanie wychowaniem, ale te narody mają w sobie coś dziwnego, strasznie niezrozumiałą dla mnie kulturę.
Nie lubię i nigdy nie pozwolę mojemu dziecku na kontakty z muzułmanami... Choćby mnie wszyscy nazywali nietolerancyjną- mam to gdzieś.

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2013-06-24 o 09:04
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości