|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Jestem baba to lubię wątek miłosny jednak. Ale to też zależy od dnia, bo myślę, że w inny dzień bym dała radę. Teraz np. czytam Grę o tron, a raczej sagę całą, ale zatrzymałam się na 5 tomie i nie mam mocy dalej iść Ale kryminały uwieeelbiam, mogę polecać duuzo. Np. Becketta, Gerrittsen fantastykę, jakieś dziwadla też wezmę do ręki. Ostatnio czytałam Arabską żonę/córkę... i tak powiem, że ciężko się czyta, tematyka fajna ale nie podoba mi się sposób pisania autorki...A co do chłopca to będzie pewnie Krzyś lub Gabryś, tylko Krzyś ma na imie mój brat. Ale ma pecha, bo kocham to imię
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
A Milenium polecam tym co nie czytali. Najlepsze ksiazki jakie ostatnio czytałam .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- JA chcę już pocałowac stópeczki mojego dziecia |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
Już miałam pisać, że witam się w ten piękny, rześki dzień, a tu znów przypara
Więc witam się ogólnie ![]() Gratuluję wszystkich wstydniś, które się ujawniły. My zdecydowaliśmy, że skoro już potwierdzi się, że na pokładzie mamy dziewczynkę to będzie NINA Już się nie powinno odmieć, bo obydwojgu się podoba, jest krótkie no i raczej w Naszych okolicach nie ma żadnej Ninki. Książkowo widzę Grey na tapecie- idealny odmóżdżacz i zabijacz czasu. Niestety dla kogoś lubującego się w ambitniejszej literaturze bełkot i sposób tłumaczenia jest nie do zniesienia- więc ja czytałam po angielsku a i tak była to dla mnie literatura średnich lotów Ale na relax przy książce polecam.Ja lubię ciężką książkę- czytam dużo o obozach koncentracyjnych i holocauście. Bardzo mnie interesuje ten temat, więc mam w domu małą biblioteczkę w tym temacie... KRAKOWIANKI i dziewczyny z okolic: 24-25 sierpnia 2013 – Kraków (Błonia krakowskie) odbędą się targi Mother & Baby ![]() Ogromna ilość wystawców- Avent. Bebetto, dr Browns Graco, Lovi, Maxi Cosi i wiele wieleeee innych firm- ja planuję się wybrać z Mamą, koniec sierpnia więc będziemy się już rozglądać za np butelkami to obejrzę je na żywo itp. Wózków jest pełno, można pojeździć, łóżeczka, pościele no wszystko. Rok temu była koleżanka i bardzo poleca, więc gdybyście miały wtedy czas to na pewno warto się wybrać. http://motherandbaby.pl/krakow W Warszawie są dzisiaj ![]() A mnie tak ciągnie z prawej strony więzadło że już mnie to wkurza. Nie cały czas ale pika mi tak, nie jest to bolesne, ale takie... irytujące Wróciliśmy o północy od znajomych i przespałam bez sikania do 9 jak wstałam to cały bok mnie bolał i pęcherz jakbym 3 dni w łazience nie była, siedziałam i sikałam.. i sikałam... i sikałam Trele!! A zasadził Ci ktoś kopa w zadek? (ciążówa ciążówę może ) Zdążycie ze wszystkim nic się nie martw! Wózek jest, mebelki są, spokojnie, będzie dobrze
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-23 o 13:33 |
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby tylko pogoda była.
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Anoula to już chyba będzie ok 24 tygodnia, to może da się coś uprosić
![]() Pogoda w sumie może być bądź jaka bo wszytko ma miejsce w wielkich namiotach podzielonych na boksy ![]() A jak u Ciebie z tym terminem teraz jest? Bo ty OM miałaś wcześniej niż ja a TP później..
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Coś bym zjadła, te 15 raczki mnie wykonczyły w nocy
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
a mi mąż obiecał obiad o 5 przywieźć
szkoda że koło mnie nie ma tych targów... :/
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Azealia super! Dzięki za info o tych targach! Juz oznajmiłam TŻ, ze koniecznie idziemy!
Nemosku przed ciążą to ważyłam tak między 47-48kg. Mam 162 c wzrostu [niektóre pielęgniarki jak mnie mierzyły to wychodziło 160cm]. Nie jest źle. Wyniki mam idealne. I o dziwo, w ciąży też mi waga skacze juz ważyłam prawie 54kg, i spadło do 52,7. Ale te wahania to podobno od wody w organizmie.Ale robię obiad Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami Nie mamy jakoś ochoty na mięso i tak warzywnie dzisiaj
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pewnie taka drobniutka jesteś---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Nina też mi się podobaIm więcej wrzucacie tych imion tym bardziej mi się podobają,wszystkie ![]() Ja lubię oglądać też filmy właśnie o obozach,wojnie.W liceum przeczytałam wszystkie lektury dotyczące wojny nawet na maturze wybrałam temat wypracowania z nią związany. Dobrze że mi przypomniałaś,może teraz przerzucę się z kryminałów. A skąd ściągacie pdf książek?Bo ja na razie wszystkie co mam to od koleżanki ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Mya Gabriel |
||
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja miałam nieregularne cykle, teraz dwa USG potwierdziły datę, 12.12.13, w czwartek mam kolejne to zobaczymy co wyjdzie. |
|
|
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poobiednio, o matulu ale się najadłam. Zrobiłyśmy z mamą dzisiaj na obiadek młode ziemniaczki, kotleciki, mizerię i jeszcze fasolkę z bułeczką tartą mhhhh do tego kompocik z czereśni i obiadek zjedzony na tarasie.
Teraz tylko ciężko mi siedzieć bo brzuch taki pełny. Prezent mężulkowi z okazji dnia tatusia dałam o północy- szok że wytrzymałam- jak zobaczył to się zaczął tak śmiać i wycałował brzuszek chyba ze sto razy a dzisiaj paraduje w koszulce ![]() Rano było tak fajnie chłodniej troszkę a teraz znowu lampa i upał, a ja chce trochę chmurek A co do tych targów, moja kuzynka była w zeszłym toku tylko że już z bąbelkiem i mieli super fotki. Myślę że uda mi się też wyciągnąć mężula
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
hahah, mówie do męża: kup nam coś do picia, bo bąbelek się domaga kopniakami
ipatrzcie co mi kupił : troche niewyraźne ale w pracy jestem
|
#3196 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję za kciuki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja od siebie polecam książki Christophera Moor'a: Ssij mała ssij, Gryź mała gryź i Krwiopijcy to jest książka o wampirach ale taka dosyć śmieszna jednym tchem 3 części przeczytałam :P jest jeszcze Baranek, to jest "przekład" Biblii tego autora, ale to mi już tak nie podchodziło ![]() wzięłam się za prasowanie w ten ukrop i to był błąd
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie strzeliłam do TŻ: "Idź, sprawdź, czy się ser nie pali, bo ziemniaki jeszcze twarde". Leżał i kwiczał ze śmiechu przez kilka minut
Co to ciąża czyni z artykułowaniem potrzeb
|
|
|
|
#3198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a całkiem sppore te dzieci były, w sumie to jedno tylko widziałami tulilam do policzka takie ciepłe |
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Bąbelek
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-06-23 o 16:08 |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia, u nas też najprawdopodobniej Nina
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy którejś z Was wyszła na usg genetycznym fala zwrotna w przewodzie zylnym?
Moje usg niestety nie wyszło przesadnie dobrze i szukam pocieszajacych historii. Na razie wysłali mnie na pappa i zapisali na echo serca płodu w 20 tygodniu...
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dziś wieczorkiem czekamy na znajomych i robimy grilla
straszne pustki tu dzisiaj
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy z TŻtem wózek ten o którym Wam pisałam
. Kobieta od której go kupiliśmy użyła go kilka razy a na zewnątrz nie wynosiła go w ogóle, wszystko wygląda jak nieużywane. Z 400zł spuściła nam na 300zł z racji tego że to sąsiadka mojej szwagierki . Otwarcie mówiła że na kasie jej nie zależy bo ma jej dość sporo a wózek zajmuje jej tylko miejsce . Do wózka dała nam jeszcze to materiałowe nosidło czy jak to się nazywa (jeżeli coś pokręciłam to przepraszam ale nie znam się Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-23 o 17:16 |
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba jutro bede miała swój ![]() ale mam pytanie, wiesz może z jakiejś opini jak sprawdzą się zimą te kółka? ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- a poza tym faktycznie wydaje się nieużywany
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi ta kobitka pokazywała że te przednie można zablokować i one wtedy jadą prosto (nie skręcają się) chyba wiesz o co mi chodzi bo nie wiem jak to wytłumaczyć
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc doskonale wiem, jak się denerwujesz! A co to jest ta fala? ![]() I kiedy masz echo?
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi, fajny ten wóz dla Jasia
![]() Ryba jak kupisz to oczywiście się pochwal fotkami:P My niedawno wróciliśmy z 2h spaceru i nogi mi odpadają...musiałam je wymoczyć w zimnej wodzie, peeling i małe spa
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-23 o 17:39 |
|
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
I na jakim w końcu stanęło?? TAKO JUMPER??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

łoooo rany.

Jestem baba to lubię wątek miłosny jednak. Ale to też zależy od dnia, bo myślę, że w inny dzień bym dała radę. Teraz np. czytam Grę o tron, a raczej sagę całą, ale zatrzymałam się na 5 tomie i nie mam mocy dalej iść
Ale kryminały uwieeelbiam, mogę polecać duuzo. Np. Becketta, Gerrittsen 
KCIUKI DLA ANI 

Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami 

Więc doskonale wiem, jak się denerwujesz!