|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
hej
![]() aleście naskrobały czas ponadrabiać ![]() sobie tak nawet nie żartuj ![]() ![]() Cytat:
![]() mój też bez klosza zresztą ciągle mi złazi z maty na dywan i ciągle coś z dywanu wyciąga ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3244 |
Zadomowienie
|
Megi: bardzo mi przykro... Trzmam za Was kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3245 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Własnie szukam tego łańcucha bo wtedy TŻ by mi znosił rano i brał wieczorem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a lepiej Ci śpi po mm? Cytat:
![]() ale fajny! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Megi bardzo mi przykro. wierze ze mimo wszystko bedzie dobrze !
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3247 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3248 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i widze ze masz tesciową specjalistke ![]() ![]() no ale te porady typu pij mleko będziesz miała wiecej mleka to mnie dogłębnie rozwalają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak czasami Roch tez ma jęzorek na wierzchu ,czasami często a czasami w ogóle ... ![]() ![]() Cytat:
![]() Na mnie nie wiem co działa bo ja z tych co nieczęsto cos boli a do tego jestem raczej antytabletkowa -staram sie przetrzymac jakby co no ale w sumie co -jak nic raczej nie boli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3249 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mojemu po kropelce wode na spacerach wlewam ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3250 | |
Zadomowienie
|
Witam
Dzisiaj super pogoda, chłodniej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tego co widziałam to Roszek też już pokaźny się robi ![]() i mnie też często tli, jak już zaczyna to biorę połówkę apapu, bo ja też z tym upartych nietabletkowych ale jak nie wezmę od razu to boli cały dzień, aż ciężko się dzieckiem zająć... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, jestem z Wami całym sercem ![]() Cytat:
Ja o tej opasce myślałam -bo pisałaś że na wózku ja masz- właśnie w sensie wyjść na spacer- bo w parku czy na alejkach tych dziadów mnóstwo i spacer wygląda jak tańczący z komarami.... Piszę często na telefonie- tylko nie przez mobilny wizaż, więc starając się na szybko zeby mi słownik nie pozmieniał szyku wyrazów zapominam o interpunkcji ![]() ![]() ![]() a jak ćmi- ja bym zażyła bojąc się powrotu bólu- ale ja się bólu migrenowego panicznie boję
![]() |
![]() |
#3255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3256 |
Rozeznanie
|
Bry mamuśki
![]() przepraszam, że tak długo nie pisałam na forum - ale przysięgam ja nie wiem co Wy za dzieci - cuda macie- że znajdujecie czas ![]() choć przyznaje się, że regularnie i stale Was podczytuję - despa - czuję się wywołana ![]() przede wszystkim - ![]() ![]() ![]() za WSZYSTKIE skończone msc, śliczne zdjęcia pociech i postępy maluchów co u Nas... - ALICJA- ![]() nasza córa ma już skonczone magiczne 3 msc - i stwierdzam, że nie widzę żadnej róznicy ani metamorfoz pt "przed i po" ![]() waży już 6100g, i ma 69 - 70 cm wzrostu, ubiera ciuszki na 6-9 msc, a mam jak jej przywiozła z usa śpiochy - takie super 100% bawełny na 12msc zakłada je już teraz ![]() ![]() poza tym: - mamy kryzys w spaniu nocnym - ale to nie nowość... jak sapała chociaż te 5-6h ciagem tak teraz zasypia o 20:30 i pobudka o 1:00, potem o 3:00 potem o 5:00 potem przez 6sta i czasem zaśnie do 7 ale baaaardzo rzadko... ![]() więc jak czytam Wasze posty, że dzieci Wam przesypiają całe noce to mnie załamujecie... ![]() - w ciągu dnia spi po 15-20minut ok 15-20minut o 9tej, 12tej, 15tej i 18stej - guga, wydaje dzięki, bawi się wydawaniem dźwięków na gardle ![]() - Alicja nauczyła sie już pełzać do przodu, obracać o 360stopni i opanowała już przewroty z brzucha na plecy i z pleców na brzuch ![]() - wie, że ma rączki / piąstki, pięknie nim koordynuje i pakuje do buzi, sprawdza jak daleko są jej migdałki ![]() - kocha swoje stopy i przypatruje się im nawet i 15minut dziennie nie wierząc że są jej bo robi taaaakie oczy jak nimi ruszy i chyba zdaje sb sprawę że to jednak ona ![]() - niestety 3msc nic nie zmieniły a nawet bym powiedziała, że jest gorzej np pod względem jedzenia sama nie wie czy chce jeśc czy nie, je łapczywie za chwilę nie je wcale, to znów marudzi, potem znów sytuacja się powtarza... nie wiem o co chodzi... pomoże to 3ci skok rozwojowy? ![]() - puszcza bąbelki z sliny - cmoka i sscie swoj jezyczek ![]() - robi ruloniki z języka - jest bardziej komunikatywna - uwielbia czytać książki, szczególnie "groszki' z emipku (galaktyka) - kocha oballa, gryzaczki, ksiązeki i najlepiej zeby cały czas z nią ktoś gadał - pijamy herbatki HUMANA bez cukru - pomagają jej się wypurdziać - niestety Ala robi kupki rzadko ![]() ![]() - itd itd - obecnie z nadzieją czekamy na: przespane noce (albo chociaż jedno karmienie w nocy), głośnego śmiechu o którym tyle piszecie ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-06-24 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3257 |
Rozeznanie
|
- MATKA Z OJCEM -
![]() my nadal w Polsce i nie zanosi się co by miała się to zmienić... w usa mieliśmy być już na początku czerwca, ale im bliżej był wyjazd tym więcej rzeczy człowiek się dowiadywał i doczytywał... mąż aby mógł pracować w usa jako fizjo musiałby zrobic tam - uwaga- doktorat ![]() poza tym fizjoteraputa jest swoistym lekarzem i np jak coś Ci eboli to nie idziesz jak w pl do ortopedy i ten Cię kieruje na zabiegi tylko prosto do fizjo i to on jest Twoim lekarzem... takowy doktorat kosztuje tam ok 35 000 - 50 000 $ rocznie, Tż musiałby zrobić min 3-4 lata w pełnym wymiarze dziennych studiów zaocznie około 5 lat... więc nas nie stać, poza tym nie ma szans żebyśmy się wtedy utrzymali a kredytu nie dostaniemy, bo już się orientowaliśmy... poza tym po ukończeniu tego dr musi zdać egzamin stanowy którego zdaje ok 20 osób na 150 rocznie... i tj egzamin na kazdy konkretny stan więc np jak zda w pensylwanii to w illinois juz pracowac nie moze (cos jak mazowieckie i malopolska)... oczywiscie jak juz powiedzy zaliczyc ten dr i zda egzamin stanowy to NIKT nie zagwarantuje że dostanie wize pracowniczą i znajdzie sponsora (czyli firmę która go przyjmnie), rocznie usa wydaje 60tys pozwoleń na cały świat ![]() ![]() no ale USA t nasi mega przyjaciele ![]() brat jak wiecie miał ślub w usa, obecnie są tam legalnie ale planują zostać na stałe ... ![]() my się coraz bardziej zastanawiamy nad wyjazdem nielegalnie... ale sama nie wiem... ![]() ![]() ![]() ![]() mąż złożyła papiery do policji - miał pierwsze egzaminy (z małopolski dymali samochodem do słupska nad może ![]() i ma 75pkt na 80 możliwych z pierwszego etapu... ale teraz mu powiedzieli że kolejny etap dopiero w lutym 2014!!! masakra... chce wyjechać do pracy na budowę do niemczech ale niczego nie może sie chwycić... ![]() ![]() oczywiście w między czasie cały czas szuka pracy... ale ofert które dostaje za np 3-5zł/h za masazystę wolają o pomstę do nieba... on więcej wyda na przejazdy bo tj miejsce na odludziu gdzie nie dojedzaja busy/autobusy takie spa w srodku lasu... ehhhhhh.... był na rozmowie jako przedstawicie handlowy sprzetu rehabilitacyjnego ale okazało się że wszystko było juz odgórnie ustawione ... i tak sb tkwimy w polsce myśląc co dalej dzień za dniem ![]() powoli już się poddajemy i śmiem twierdzić, że mąż popada w lekką depresję ... ja już chyba dawno takowej dostałam... siedzi w domu już przeszło rok i ani widoku na jakąś szybką zmianę sytuacji... i od razu zaznaczam że PRACY SZUKA, wysyła setki cv, chodzi z cv po mieście... hahaha w knajpie jak chciał się zatrudnic jako kelner to szef spytał czy ma rodzinę na co on, że tak żone i dziecko, w jakim wieku dziecko - 3msc, i podziękował bo nie bd dyspozycyjny.. na nic się zdało tłumaczenia że ja nie pracuję i mam prawo jazdy... nie i koniec on woli osoby bez 'bagazu rodzinnego' - ehhhhh.. kochana polityka proporodzinna... szczerze, wysyłamy już cv po całym kraju, ja owszem mam fajną robotę ale może jak on znajdzie coś lepszego to ja gdzieś zawsze dorobię... ehhhh... no chyba, że się uda z policja, choc tam tez cudów nie ma ... choć osotnio jak byłam w pracy szefowa się mnie pyta czy my slimy o kolejnym dziecku, więc ja mówie ze pewnie, że tak... marzymy nawet o 3jce (nestelle utwierdziałs mnie w przekonaniu że trójka to skarb... ehhhh... tylko, żebyśmy jeszcze mieli choć zbliżone dochody do waszych ![]() dziewczyny tak szczerze - praca w pl za w sumie powiedzmy 4000zł jako małżeństwo z dziecmi na głowie ale możliwością jakiegos awansu i rozwoju , ale martiweniem się co dalej czy wyjazd za granicę nawet do usa ale nielegalnie gdzie nie możesz robić nic innego jak sprzatac wc, bawić dzieci lub zajmowac sie starszymi osobami a facet jest skazany na budowe - czyli popostu jak III kat człowieka ale np. zarobić 4000$ gdzie za mieszkanie plci się jakies 1000, na zycie ok 500 msc, reszta dla siebie i nie martiwc sie o kase - chyba raczej o zdrowie, no ale jak wszystko jest w porzadku to jest duuuzo latwiej, choć nie ma perspetywy na poprawę zycia w sensie pracy ... (nie wiem czy wiecie ale wstrzymali wydawanie zielonych kart dla polakow od stycznia do lipca br ![]() ![]() ![]() ![]() się naprodukowałam... ![]() ![]() ps przepraszam za literówki, ale tyle co Mala zasneła więc pisze pędzikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3259 |
Rozeznanie
|
co do bólu głowy -
ja nigdy nie mialam migren, bółow, pikania - nic... a w czasie ciązy i teraz - DRAMAT.... ![]() ![]() co do prania z kupek- polecam, zwykłe szare mydło - schodzi wszystko! ![]() Alicja jakieś 3 tyg temu zrobila kupię po pachy (dosłownie) w lezaczku... jak sciągałam jej spodenki kupa była w nogawkach a jak sciagalam pajace kupa przeniosła się na szyje i włosy - wyobraźcie sob... więc wpakowałam ją do wanny i cieplym prysznic - ciuszki i lezaczek doczyściłam tylko szarym mydłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3260 |
Rozeznanie
|
aaaaaa... no i najważniejsze, nasza Dama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3261 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że wystawianie języka jest normalne. Ja też ostatnio schizowałam bo Kinga tak jakby drapie się po głowie w tym samym miejscu ciągle. Wyoglądałam głowkę, wymacałam czy czegos tam nie ma, bo od razu sobie wyobraziłam że coś musi być na rzeczy... A może ona po prostu tak lubi... Z kolei po urodzeni ciągle ciągnęła się za prawe ucho. Tak lubiła i zostało jej to jeszcze z brzucha bo się z takim zawinietym urodziła, bo je w brzuchu ciągle miętosiła ![]() W sobotę zrobiła kupę z nitka śluzu z krwią to juz nas w szpitalu widziałam. Na szczęscie więcej taka kupa się nien powtórzyła. Kurcze, co tu zrobić,żeby nie byc taką przewrazliwioną panikarą??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój 16-to latek ostatnio przyszedł do domu w poplamionej koszulce, na brązowy kolor.. Zaśmiałam się z kim to się bił ![]() Syn, że to czekolada... ![]() Plama pachniała nawet czekoladą, a SYN OPOWIADA MI O WSZYSTKIM ![]() Taka, baba podejrzliwa.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do języczka to mój też ciągle nim miele ciągle mlaska i wysuwa ![]() Cytat:
![]() -------------------- a co do spania to u nas dziś Karol obudził sie 0 4 i nie chciał ani jeść ani leżeć ani być na rękach i tak marusził z zamkniętymi oczami z 10 minut aż w końcu zjadł i poszedł spać do 6 później Julka go zagadała a ja przydrzemałam do 6,40 wybrałam Julkę uśpiłam Karola i sama się położyłam i obudził mnie telefon o 9 ![]()
![]() |
![]() |
#3265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ile mogę tego paracetamolu aby Rochowi nie zaszkodzic ? co do opaski -tak zawieszam na wózku -robiłam tak z Niną i teraz jakies 2 tyg.temu Rochowi zawiesiłam ale znalazłam ją u mamy w apteczce ... opakowanie z nazwą oczywiście w śmieciach . bo one są zamknięte w takim szczelnym plastiku - i jak juz nie uzywasz to trzeba w tym umiescic i szczelnie zamknąć aby zapach nie wywietrzał . więc bransoletki zostawiłam w tym opakowaniu na potem -bo u rodziców komary tną jak głupie (mają oczko wodne).wiem tylko ze są zielone -ale to wiele nie pomoze w rozpoznaniu ... ![]()
![]() |
![]() |
#3266 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż dawał do kontaktu w nocy jak spałam, a ja się budziłam z bólem brzucha i mdłościami. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() języczek ok ![]() myślę, że diagnoza o D. za daleko posunięta, kciuki za zdrówko
![]() |
![]() |
#3267 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kaszkę już Miśce dajesz?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
MBZ♥
|
Nestelle mi położna w szpitalu mówiła, że mogę do 4 tabletek na dobę wziąć jak boli przy karmieniu
![]() Malpka, a to głupi telefon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede pytac o zielone, a co się bede Cytat:
![]() |
![]() |
#3270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi tak powiedziała położna, potem lekarka potwierdziła to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.