|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do "zbliżonych dochodów" to nigdy -przenigdy nie pisałam o naszych dochodach ! Więc nie wiem skąd ten wniosek ??? Mam nadzieję jednak ,ze znajdziecie wyjscie z dołka w którym się znależliście i mąż znajdzie pracę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochany synuś ![]() zaschniete ale takie paro godzinne . plamy kilku dniowe albo więcej to nie miałam możliwości wypróbowania .Wogóle to gdzies tam wyczytałam ,ze ten odplamiacz ma kiepskie opinie ... -ale moim zdaniem jest super .
![]() |
![]() |
#3272 | |
Zadomowienie
|
Oj chyba tak
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3273 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak w sumie to co jakis czas moskitiery są w lidlu -chyba dosc tanie ale niewiem na czym polega montaz .... Roch śpi od 30 minut.pewnie jeszcze pospi z godzinke ,dwie .ide po tabletke ![]()
![]() |
![]() |
#3274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przepraszam, jeśli Cię uraziłam... ![]() a o dziei - to ja zawsze marzyłam o 3jce, mąż tak samo, każdy nam rozradza bo to juz 'tłum' ... ale widząc na waszej podstawie jacy jesteście szczęśliwi wiem że moje wyobrażenie o pełniej i szczęśliwiej rodzinie tak tylko utwierdza się a nie odwrotnie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3275 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie miałam, ale normalnie czytałam na styczniówkach, że tym samym co na odparzenia na pupie. CO tam masz. Cytat:
![]() ![]() Aaaa gości mam dziś... nie chce mi się ale muszę chyba coś ogarnąć - dom, siebie i dziecko ![]()
![]() |
![]() |
#3276 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Despa, przypomniało mi się: moja mamę i szwagierkę przeraża, to jak ubieram Filipka (za lekko oczywiście), to że pije przegotowana wodę z kranu, nie gotuje ciuszków...
Megi, przykro mi... teraz co bedziecie Robic? Jaka terapia? Co wplynęło najbardziej na ich decyzję, jakie zachowanie Igora ? Z cyklu chcesz popsuć sobie dziecko-pochwal sie nim! Ale mialam ryk na spacerze! Na szczescie cyc w pogotowiu i opanowalam sytuacje ![]()
![]() |
![]() |
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe myślę ze zawsze będziemy przewrażliwione bez względu na to ile tal będą mieć dzieci ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 |
Wtajemniczenie
|
A poza tym teraz to ja się zestresowałam, że mój nie wyciąga języka...hmm może nie ma ?
![]() megi ![]()
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
Szare mydlo mowicie?
![]() Rozgladne sie, moze w DE tez maja ![]() Malpka pieluszki na pewno za male nie sa, przeszlismy dopiero na 3 z pampersow.. One nigdy nie przeciekly, po prostu gora sie wylalo - czasami jak karmie to mu nozki za wysoko trzymam, i chyba taki odrzut robi do gory ![]() Myaja a dlaczego uparliscie sie tak na USA? Nie lepiej postawic legalnie na Europe? I tu na pewno nie ma takich cyrkow z ubezpieczeniem. Dzieki za rady dot. odparzenia - bepanthenem smarowalam, ale w tych faldkach sie poci i to jakos nie chce sie goic.. Sprobuje jeszcze z pudrem, zamowilam z weledy.
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Dziewczyny mój się strasznie spinal przy karmieniu, zapominał się itd. karmiłam chodząc, aż chciałam przestać karmić... Nadal go czasami brzuszek boli, ale teraz siadam wygodnie, podtrzymuje go na nodze, jedną ręką robie oparcie na główkę i przytulam rączki a drugą wkładam pomiędzy nogi i klepie po pupci-przez całe karmienie! Dziala super bo nawet jak się odrywa to w miarę szybko się uspokaja i je dalej, tylko klepie cały czas bo jak przestane to afera ![]() ![]() Jeśli chodzi o diagnozowanie napięcia, to moja pediatra jest ok. Jak mówiłam że bardziej macha jedną rączką to powiedziała że tak może być, dzieci lubią preferować jedną strone itp. a to się często wyrównuje ale warto sprawdzić więc dała mi skierowanie do neurologa. Dziś z tym języczkiem też powiedziała że dzieci tak mają ale skoro i tak ide do neurologa to żeby mu o tym wspomnieć. Także z dystansem Ale co matka to matka.. mały po tych ropiejących oczkach mial przyjść na badanie wzroku (Ptaszysko pisala jakie to okropne) i ja podjęłam decyzje że nie pójdę.. nie będę go męczyć bez powodu.. I teraz cieszę się że tak zrobiłam. I tak jak Ptaszysko pisała najchętniej to by człowiek szedł za lekarzem który macha ręką i mówi że nic nie dolega.. tylko jak sprawdzić czy faktycznie tak jest czy się myli? Wypadałoby mieć jakąś kryształową kulę ![]() Zresztą ze szczepieniami jest to samo, po szczepieniach są skutki uboczne, bez szczepień jeszcze gorzej.. niestety my matki jesteśmy za te dzieci odpowiedzalne i nikt za nas takich decyzji nie podejmie, ale to kobieta sobie uświadamia dopiero gdy zostaje matką. Bo nie wiem jak u was ale u mnie tatuś mówi "no to jak uważasz Myszka" ![]() ![]() Ptaszysko mam nadzieję że będziesz nam pisała o postępach jak i problemach Natalki bo bardzo wam kibicujemy ![]() I rozumiem Cię, bo tak samo się czułam na watku gdy byłam w ciąży i nawet teraz jak mam zdrowe dziecko to porównuje ![]() ![]() Leonikowa a co ma z buźką Leoś że ma te masaże? Jakoś się to objawia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zamartwiania się to jednak o kase to jednak kazdy troche ma nerwa moze nie ze" od 1 do 1"bo staramy sie ostrożnie gospodarowac pieniedzmi i głupot nie kupowac jesli nas nie stac ale jednak martwie sie oprzyszłosc bo jednak nic pewnego ... do tego dzieci rosną i wraz z nimi ich potrzeby ..... co do ilosci dzieci i szczescia-to mysle ze ja w ogóle jestem szczęsliwa dość (wiadomo to nie stan permanentny ale czesciej jestem niz nie jestem) a dzieci dopełniły tego stanu .ale raczej szczescia nie wiązę z iloscią posiadanych dzieci bo nigdy bym nie skończyła ich dorabiac ![]() znane sa rodziny wielodzietne które są raczej nieszczesliwe ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Kinga też ma lepsze i gorsze dni i noce oczywiście. Obecnie żyję dla niej, więc nie narzekam tylko pozwalam jej wisieć na piersi, zaczyna mi się to nawet podobać. Są dni, ze olewam dom i leżymy z cycem w łóżku, czasem już mnie bok od tego czasem boli. Villga teraz jest bardzo ciepło, może dlatego małą chce mieć cyca blisko. Ja staram się nie opuszczać mojej kruszynki w takie upały, żeby miała wodopój zawsze pod ręką. Woła cyca co chwilę ![]() Jeszcze się nacieszymy autonomią i zatęsknimy za bliskością z dziećmi.
![]() |
![]() |
#3285 |
MBZ♥
|
Luna piszesz o badaniu dna oka?
fakt, że nieprzyjemne ale Roszpunka musiała mieć zrobione. Na szczęście obyło się bez rozpórek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
a tak sobie mysle -dzisiaj chyba Leos Mokki ma operacje ?!
tysiąc ![]()
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
tak tez trzymam
![]()
![]() |
#3288 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze bedziemy już.... Cytat:
ja na plamy używam to: http://artykulyzniemiec.pl/odplamiac...ann-100-g.html lub odplamiacz z biedronki ( sprałam żywicę jak Oli po drzewach laziła) Cytat:
Cytat:
e to my obie samo zuuuuuooooo
![]() |
![]() |
#3289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Mokka kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#3292 |
Rozeznanie
|
witam wszystkie MAMY -
![]() czy nie potrzebuje któraś z Was mleka dla maluszka NESTEL NAN Expert Sensitive - dla dzieciaczków z delikatnymi problemami kolkowymi - mam kilkanaście kartonów po 500 g i mogę odstąpić w bardzo dobrej cenie, cena sklepowa powyżej 40 zł Zainteresowane mamy proszę o kontakt na PW
![]() |
#3293 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odradzam tylko ten płyn. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wkrecaj sie ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Ale wiesz, u takich malych dzieciaczkow nie diagnozuje sie autyzmu, co najwyzej podejrzewa ze cos moze byc na rzeczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
ten z tym długim w oballu to chyba był Filip Monici .
nie no spoko ,napewno Dziedzic ma jęzor ![]() normalnie mam wybuchy gorąca ,całe ciało przechodzi taki zimny pot i gorąco ,pościel po nocy mokra jak po wypraniu ... do tego ta głowa .... cos mi sie nie podoba ... czy jest tu jakis samozwańcza dr quinn? jakas wstepna diagnoza ?
![]() |
#3298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja KInga też nie lubi jak patrzę na lapcia przy karmieniu. Woli jak skupiam się na niej. Oczko nadal nam ropieje, tylko czasem mniej. Masujemy i próbujemy przetkać kanalik. Okulistka stwierdziła, że trzeba będzie przetykać ![]() Myana, super córcia. Faktycznie duża i mądra. Moja malutka i wielu rzeczy jeszcze nie robi, a starsza. Przewraca się już na boki, ale nie żeby już o 180 stopni. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Kciuki
![]() |
![]() |
#3299 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lunka i co wam pomogło na ropiejące oczka? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
Nie pomogę, ale zawsze mi było zimno, a teraz po porodzie chodzę po domu wyrozbierana.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.