Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 14:43   #1501
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

A teraz mój megaspam

Gratuluję kolejnych ujawnionych nowych tygodni

domciatko no to powiem Ci, że faktycznie stopy dają u Ciebie jazzu

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Iwona- spoko, mój jak dostaje prezent w postaci gry na playstation i mu się znudzi to ją sprzedaje na allegro to jest dopiero chamstwo
podziwiam Tż za odwagę

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
W ogole to Wam chyba nie pisałam że waże więcej od Tżta??? on 70 kg a ja już 73 kg
Ja mojego gonie ale mam nadzieję zająć w tym biegu 2 miejsce

Cytat:
ej może to dziwne, ale wiecie co?
MARZĘ o tym żeby założyć swoje 12cm szpileczki i w nich hasać tak jak kiedyś. Ostatnio próbowałam niższe założyć i jak kaczka chodziłam, więc chyba od nowa będę musiała się przyzwyczajać
To ja też ostatnio Tżtowi marudziłam, że chciałabym szpilki założyć, mam takie swoje ukochane nude ale po tym, jak zarzuciłam na ten ślub koleżanki 6cm i na drugi dzień całe plecy i dupa i nogi mnie bolały - odmarzyło mi się

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Moj grubas
Karolajn, córa jest przeeeesłodka i jakie ma włoski

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Z małym wszystko ok Przepływy- ok, wody- ok, serduszko bije miarowo i w ogóle z nim- ok, czynność oddechowa- ok. Mały waży 3 kg. Wg Pani doktor jest w normie, ładnie przybiera, ale wielkoludem raczej nie będzie, co mnie bardzo cieszy.
za wizytę i rychły poród niebawem

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Hej Kochane.
Pisze niestety jeszcze ze szpitala A juz myslalam ze dzis wyjdziemy. Tak mi teskno juz za domem. Musimy jeszcze troszke zostac bo mala dostala zoltaczki i jest naswietlana. Szczerze przyznam ze mam dosc juz szpitala. Wkurza mnie moja wspollokatorka z sali na domiar zlego. Ale dla dobra Milenki wytrzymam wszystko. Ona jest taka slodziutka Pokarm nadal mi sie nie pojawil mimo iz uzywam kapturkow na sutki i mala pieknie przez nie ssie. Ale jeszcze sie nie chce poddawac i walcze.
.
Kciuki za laktację a tą dziewczynę z pokoju olej, sorry ale trzeba mieć jaja, rozumiem, że można poprosić o przysługę raz czy dwa ale bez przesady, nikt nad nią skakać nie będzie dobrze jej powiedziałaś, że w końcu będzie musiała się odważyć i schylić

Cytat:
Cześć- jestem En i jestem ciążowym alkoholikiem.

Teraz Wasza część - CZEEEEEEŚĆ EEEEEN!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Co ja dziewczyny w ogóle ostatnio zobaczyłam, ale przeżyłam szok
z głupia frant weszłam na youtuba, zeby sobie poogladac dzieciaczki czasami rodzice wstawiaja filmik np pare minut po narodzinach - a tak chciałam sobie troche popłakać i wyobraźcie sobie, że w proponowanych wyskoczyły mi filmiki rodziców o zieciach któe zmarłyjakaś masakra.... wcześniaczki, albo zmarłe w innych okolicznosciach no koszmar!!! po co ludzie robia w ogole takie filmiki, wstawiajac tam wszystkie, czasami malo subtelne zdjecia alez sobie plulam w brode ze na to weszłam
Ja też miałam fazę na takie filmiki i też trafiłam na te smutne...obejrzałam ze dwa i tak się spłakałam, że obeicałam sobie nigdy więcej

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Info od Meli odnośnie Oliath (ale zamotane)

Oli za 2 godz będzie w domku
Hurra!!!

Elaine to u nas też takie zafajdane okna, że już patrzeć nie mogę a z tym ktg w sobotę to wcale nie głupi pomysł, ja bym pewnie tak samo kombinowała

Agrafka dla taty i pączka

dotkaa
fajna ta lista, którą wkleiłaś, druknę sobie

hm...mam wrażenie, że jak duuuużo cytuję to potem mi ucina przy odpowiadaniu niektóre posty

Ja zrobiłam już zakupy, 2 prania, zaraz wstawiam 3, włożyłam 5 słoików dżemu truskawkowego i zabieram się za przesadzenie dwóch kwiatów.

Jaką miałam akcję na zakupach. Niedaleko bazarku, gdzie kupuję warzywa i dzisiaj m.in truskawki jest strasznie tłoczno, mnóstwo aut. To i ja swoje gdzieś tam wcisnęłam. I jak już wracałam z zakupów i otwierałam drzwi samochodu to taka siwa staruszka do mnie z wyrzutami, czemu parkuję przy chodniku, ona nie ma gdzie przejść (odstępy między autami były takie, że spokojnie dało radę przejść). Babinka pokroju Beaty Tyszkiewicz ale w wersji hard - wymalowana, wyfryzurowana, na dłoniach różowe rękawiczki z koronką tak mnie jakoś wpieniła, że weszłam z nią w dyskusję, że chyba tu stoi nie tylko moje auto, że u mnie pod blokiem też tak wszyscy parkują i mam na tyle kultury, że nie zwracam nikomu uwagi, że gdzie mam auto postawić - może na środku ulicy etc a ta dalej na mnie, to ja w końcu mówię, że jestem w ciąży i nie będę szukała miejsca pół km dalej bo sama nie dojdę i słuchajcie - jak to usłyszała to wyjrzała za samochód (bo brzucha nie było widać z jej str) i mówi, przepraszam, nie zauważyłam, zamknęła się i poszła
Ale to nic. Wsiadłam i se myślę, kurde, za kłótnię z taką babcinką Bóg mnie pokarze, i co? przy zawracaniu tak zaryłam w krawężnik, że mi zderzak lekko odskoczył z jednej strony wykalkulowałam, że wyrobię bez problemu ale niestety nie wyrobiłam zatrzymałam się, kolanem wcisnęłam zderzak i do domu na szczęście nic nie widać
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:44   #1502
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dzwonili do mnie ze sklepu internetowego i mówią, że koloru wózka nie ma ;( wszystkie inne są, a szarego niet... szukam na allegro, napisałam już wiadomość do Bochni. plisss kciuki!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Do skutku
Zaciskamy mocno kciuki <kciuki>
Stary 2013-06-24, 14:47   #1503
surka
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Kejt trzymam kciuki, żeby z wózkiem się udało.

Ewusia ty się nie przejmuj że głównie odpoczywasz, bo w twoim przypadku tak trzeba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-06-24 o 15:05
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:49   #1504
malinka0525
Zadomowienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
nawiedzona.Niech sobie sama radzi szybciej sie zabierze do czego kolwiek to szybciej sie zregeneruje ... olej ja
Tak samo mysle i nie daje soba manipulowac. Poprzednia lokatorka byla taka fajna ze nr tel sie wymienilysmy a ta jest beznadziejna. Ja tez przeszlam przez to co ona i jakos jeszcze w ten sam dzien samodzielnie wstalam z lozka i radzilam sobie bez niczyjej pomocy. A ona po prostu zachowuje sie karygodnie czasem. I jeszcze na obchodzie marudzi lekarzom jak to ona sil nie ma i wogole. Ale mniejsza z tym, mam ja w nosie uff uzewnetrznilam sie troche

Ech mam dzis dola przez ta zoltaczke i tesknie za mala bo ciagle mi ja dzis zabieraja

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:49   #1505
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Kejt: kciuki!

no to czekamy na Oliath i Lilo)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:49   #1506
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czy jedt tu jakas kobietka ktora tez niezbyt jak ja lubi gotowac i ogolnir nie ma pomyslow co na obiad ani na kolacje ani nic?:-/

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:51   #1507
surka
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Sami on też ci się babulka do dyskusji trafiła. Dobrze że nic na aucie nie widać.

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-06-24 o 15:05
Stary 2013-06-24, 14:51   #1508
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha tylko coś mojemu gin sie kalkulacje nie zgadzaja!!!!!:m ur:

eh
Bi kiedy mija tych 10 dni?

Kejt- Może za tydzień wózek będzie już dostępny od ręki. Trzymam kciuki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:52   #1509
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dobra ide do biedry.chociaz chyba pojde do kauflanda:-/

zrobie fileta w przyprawach z frytkami i salatka jakas...zagladne pozniej:-*

Zuza

Razem
Stary 2013-06-24, 14:53   #1510
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jedt tu jakas kobietka ktora tez niezbyt jak ja lubi gotowac i ogolnir nie ma pomyslow co na obiad ani na kolacje ani nic?:-/

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:54   #1511
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bi kiedy mija tych 10 dni?

Kejt- Może za tydzień wózek będzie już dostępny od ręki. Trzymam kciuki
Naciagne to i powiem ze do jutra...:-(

Zuza

Razem
Stary 2013-06-24, 14:55   #1512
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Ją nie lubie gotować i nie mam specjalnie do tego smykałki więc moje propozycje

Dziś kotlet z piersi z wczoraj
Wtorek ryż pierś w sosie ala spaghetti

Środa ziemniaki i kotlet sojowe

Czwartek makaron z mięsem mielonym i serem ala lasagne

Piątek rybka jakąś

Stary 2013-06-24, 14:56   #1513
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie tyle, że nie lubię, ale brakuje mi jeszcze umiejętności. Nie potrafię wielu rzeczy przyrządzić i przez to często jemy to samo, bo bigosu nie zrobię.

Malinka- współczuję towarzystwa na sali, ale dobrze robisz, że się nie przejmujesz.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:00   #1514
Neni1984
Zakorzenienie

Wróciłam
Zrobiłam paciorka i rozpoczynam modły o wynik negatywny
Badanie trwało 2 sekundy i myślałam, że będzie bolało, a tu nic

Pozostała część spraw na dziś też załatwiona (tylko do fryzjera się nie umówiłam), więc jestem zadowolona
Kupiłam sobie jeszcze śliczną wysoką białą kalię na okno w kuchni

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Mój brzuszek też od jakiegoś czasu ma taki sam obwód 104cm i ogólnie jak na 39 tc to myślę, że nie jest zbyt duży. Za to obwód bioder rośnie mi z tygodnia na tydzień tak o ok 1cm i teraz już mam 99cm, chyba mi się rozeszły biodra w przygotowaniu do porodu i mam nadzieję, że później wrócą na swoje miejsce bo nawet mój TŻ juz to zauważył i mi "komplementy" prawi, że mam zgrabny brazylijski tyłeczek

A za torby możesz się powoli już brać - mój sposób był taki, że włożyłam do toreb na początku to co miałam pod ręką i jak przychodziła mi ochota to z dnia na dzień dokładałam jakieś rzeczy które wpadły mi w ręce i w ten sposób w ciągu kilku dni udało się torby spakować. Teraz tylko mi brakuje papieru toaletowego, kubka talerzyka i sztućców i jestem gotowa
A ile miałaś w biodrach wcześniej? Ja miałam 87 cm, a teraz mam 100 cm i się zastanawiam, czy się tak spasłam czy o co chodzi
Apartament Młodego też mierzy 100 cm i w cyckach mam 100 cm
Jestem wymiarowa jak modelka

Bardzo dobry sposób na zmobilizowanie się do pakowania Też tak robiłam, a teraz już dorzucam resztówki-dziś kupiłam i wrzuciłam do torby 6 małych wód z dziubkiem
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:02   #1515
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII

Cytat:
Tak samo mysle i nie daje soba manipulowac. Poprzednia lokatorka byla taka fajna ze nr tel sie wymienilysmy a ta jest beznadziejna. Ja tez przeszlam przez to co ona i jakos jeszcze w ten sam dzien samodzielnie wstalam z lozka i radzilam sobie bez niczyjej pomocy. A ona po prostu zachowuje sie karygodnie czasem. I jeszcze na obchodzie marudzi lekarzom jak to ona sil nie ma i wogole. Ale mniejsza z tym, mam ja w nosie uff uzewnetrznilam sie troche

Ech mam dzis dola przez ta zoltaczke i tesknie za mala bo ciagle mi ja dzis zabieraja

Co do współlokatorek to moja siostra też miała masakryczną. Dziecka nie będzie karmić bo jeszcze nie na siły po cc, ale na fajkę co jakiś czas latala

Stary 2013-06-24, 15:04   #1516
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ją nie lubie gotować i nie mam specjalnie do tego smykałki więc moje propozycje

Dziś kotlet z piersi z wczoraj
Wtorek ryż pierś w sosie ala spaghetti

Środa ziemniaki i kotlet sojowe

Czwartek makaron z mięsem mielonym i serem ala lasagne

Piątek rybka jakąś

Kurcze, własnie mi przypomniałaś, że ja ich tak dawno nie jadłam, a je uwielbiam

Cytat:
Może nie tyle, że nie lubię, ale brakuje mi jeszcze umiejętności. Nie potrafię wielu rzeczy przyrządzić i przez to często jemy to samo, bo bigosu nie zrobię.
No ja bigosu też ani razu nie robiłam
Stary 2013-06-24, 15:07   #1517
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ile miałaś w biodrach wcześniej? Ja miałam 87 cm, a teraz mam 100 cm i się zastanawiam, czy się tak spasłam czy o co chodzi
Apartament Młodego też mierzy 100 cm i w cyckach mam 100 cm
Jestem wymiarowa jak modelka
:
Nie wiem czy jak modelka, ale na pewno proporcjonalna

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Kurcze, własnie mi przypomniałaś, że ja ich tak dawno nie jadłam, a je uwielbiam

No ja bigosu też ani razu nie robiłam
Ja też nie i jakoś nie zamierzam
Stary 2013-06-24, 15:09   #1518
tweedledee
Zakorzenienie

Padam
Chatka ogarnięta (boooże, jak ja kocham czystość), schabowe usmażone, mizeria gotowa (dzisiaj na słodko), teraz chwilę odsapnę, i wstawię ziemniaki, coby były gotowe jak przyjdzie tyży i podduszę schabowe, żeby były mięciutkie omnomnom, dzisiaj już mi się mięsa chce
Stary 2013-06-24, 15:12   #1519
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

Pozostała część spraw na dziś też załatwiona (tylko do fryzjera się nie umówiłam), więc jestem zadowolona
Kupiłam sobie jeszcze śliczną wysoką białą kalię na okno w kuchni
A jak z wyborem przychodni, jakie były Wasze kryteria?
My mieszkamy gdzie mieszkamy niecałe 2 lata, w związku z czym nie mam za bardzo rozeznania w okolicznych przychodniach i chyba po prostu zadzwonię do poprzednich właścicieli mieszkania albo zapytam ich przy okazji (mieszkają dwie klatki dalej) gdzie chodzili ze swoimi dziećmi

Cytat:
Co do współlokatorek to moja siostra też miała masakryczną. Dziecka nie będzie karmić bo jeszcze nie na siły po cc, ale na fajkę co jakiś czas latala

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Ja też nie i jakoś nie zamierzam
Ja może na wywołanie akcji zakręcę w garnku, objem się co by jelita pobudzić do współpracy z macicą

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Padam
Chatka ogarnięta (boooże, jak ja kocham czystość), schabowe usmażone, mizeria gotowa (dzisiaj na słodko), teraz chwilę odsapnę, i wstawię ziemniaki, coby były gotowe jak przyjdzie tyży i podduszę schabowe, żeby były mięciutkie omnomnom, dzisiaj już mi się mięsa chce
Brawissimo
Stary 2013-06-24, 15:14   #1520
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie straciłam 200 zł na rzecz r_p77

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Przyszły Majulkowe ubranka z all
są śliczne i dostałam nawet gratisy: 2 czapeczki i różowe leginsiki
bardzo ładne

Cytat:
Co do wspollokatorki to wkurza mnie bo zachowuje sie tak jakby tylko ona po porodzie byla najbardziej obolala. I jeszcze myslala ze sobie zrobi ze mnie sluzaca bo ja tak strasznie dupa boli i ze nie moze sie schylic i wogole. Chciala zebym jej ciagle cos podawala ale odpowiedzialam jej ze kiedys musi sie odwazyc i sie schylic i ze mnie tez krocze boli, nie tylko ja. Poza tym marudzi ze nie moze sobie z dzieckiem poradzic bo ciagle placze a ona nie wie czemu wiec jej doradzilam ze skoro ma juz siare w piersiach to niech przystawia dziecko do cyca jak najczesciej bo dziecko pewnie glodne i chce possac to uparcie wola zeby przyniesli dziecku mleko w butli bo ona jakiejs siary nie bedzie dawac swojemu dziecku. I wiele wiele innych takich sytuacji o ktorych szkoda gadac. Staram sie ja juz ignorowac bo mam dosc.

Zoltaczka wyszla wysoka wiec jutro tez nie wyjdziemy

Twój Tż pewnie też się niecierpliwi co? Tyle dni sam w domu bez swoich księżniczek

współlokatorka chyba ma bardzo niski próg bólu.. nie daj się wykorzystywać..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ojej szkoda, ze nie wyjdziecie, ale pomyśl, że córa ma darmowe solarium (tak raz u mnie w SR powiedzieli, żeby rozbawić towarzystwo)

Cytat:
dawno sie niczym nie chwalilam LOL.. :P Chwale sie pierwszym strojem mojej córy

(oczywiscie pewnie ani raz tego nie wlozy ale nie wazne )
bardzo ładny.. falbanki są słodkie
szkoda, że dla chłopców takich nie robią

Cytat:

Lilo przybiera na wadze.. czekamy

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
klask i:
dziękuję

Cytat:
za tc. Gratulacje i drugie za miesiąc
dzięki Ewusia

Cytat:
ja! ja!
Tak naprawdę to muszę mieć chęć na upichcenie czegoś.. jak nie mam, to męczy mnie to, że muszę czy powinnam..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:20   #1521
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
mi księgowa mówiła, że przed porodem powinnam złozyc wniosek u pracodawcy, z jakiej opcji chce korzystać, ja wybieram 80% przez cały rok
Ja też bym chciała 80%...

Cytat:
jakbys poszla do tego ZUSu podpytac to daj pozniej znac ok?

a czy wystarczy do pracy zawiesc sam wniosek czy trzeba miec zaswiadczenie od gin tez i zalaczyc?
Oczywiście, że się podzielę informacjami, ale do ZUSu podjadę jutro dopiero. Od ginki wezmę zaświadczenie na wszelki wypadek i najwyżej od razu jutro do przedszkola skoczę...

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dzwonili do mnie ze sklepu internetowego i mówią, że koloru wózka nie ma ;( wszystkie inne są, a szarego niet... szukam na allegro, napisałam już wiadomość do Bochni. plisss kciuki!
Niestety nie zdążyłam Może jeszcze uda się gdzieś znaleźć

Cytat:
Ja zrobiłam już zakupy, 2 prania, zaraz wstawiam 3, włożyłam 5 słoików dżemu truskawkowego i zabieram się za przesadzenie dwóch kwiatów.

Jaką miałam akcję na zakupach. Niedaleko bazarku, gdzie kupuję warzywa i dzisiaj m.in truskawki jest strasznie tłoczno, mnóstwo aut. To i ja swoje gdzieś tam wcisnęłam. I jak już wracałam z zakupów i otwierałam drzwi samochodu to taka siwa staruszka do mnie z wyrzutami, czemu parkuję przy chodniku, ona nie ma gdzie przejść (odstępy między autami były takie, że spokojnie dało radę przejść). Babinka pokroju Beaty Tyszkiewicz ale w wersji hard - wymalowana, wyfryzurowana, na dłoniach różowe rękawiczki z koronką tak mnie jakoś wpieniła, że weszłam z nią w dyskusję, że chyba tu stoi nie tylko moje auto, że u mnie pod blokiem też tak wszyscy parkują i mam na tyle kultury, że nie zwracam nikomu uwagi, że gdzie mam auto postawić - może na środku ulicy etc a ta dalej na mnie, to ja w końcu mówię, że jestem w ciąży i nie będę szukała miejsca pół km dalej bo sama nie dojdę i słuchajcie - jak to usłyszała to wyjrzała za samochód (bo brzucha nie było widać z jej str) i mówi, przepraszam, nie zauważyłam, zamknęła się i poszła
Ale to nic. Wsiadłam i se myślę, kurde, za kłótnię z taką babcinką Bóg mnie pokarze, i co? przy zawracaniu tak zaryłam w krawężnik, że mi zderzak lekko odskoczył z jednej strony wykalkulowałam, że wyrobię bez problemu ale niestety nie wyrobiłam zatrzymałam się, kolanem wcisnęłam zderzak i do domu na szczęście nic nie widać
Nieźle... Dobrze, że ci całkiem nie odpadł ten zderzak. Mi ostatnio kobieta przygrzmociła drzwiami w bok i nawet głupiego przepraszam nie wydusiła z siebie Ja wiem, że nasze auto już stare i zmasakrowane, ale jednak kultury by się trochę przydało. A ja siedziałam tam, gdzie uderzyła i widziała mnie, bo mnie przepuszczała jeszcze, żebym pierwsza do auta wsiadła..

Cytat:
Ja ja!! Czasami mam wenę i mogę tworzyć cuda, ale generalnie kuchnia nie jest moim żywiołem. Tzn. nie chce mi się stać pół dnia przy garach... i wybieram potrawy, które zajmują max. 30min i najlepiej jak mieszczą się w jednym garnku Dlatego na kolacje najczęściej są kanapki. Tzn. TŻ dostaje, bo rzadko jadam.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:20   #1522
dzoan
Zakorzenienie

Zdrzemnęłam się, ale zmulona ciągle jestem.. ciągle się budziłam, bo albo głośna muzyka łupała, albo na dworze hałasy, a później piski dzieci z placu zabaw..
na 16 SR, więc się niedługo zbieram... chyba zasnę na zajęciach

Stary 2013-06-24, 15:21   #1523
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się w 37 tygodniu!!!
klask i:

Cytat:

Co za laska żółtaczką się nie przejmuj. Wojtek też miał i po kilku dniach naświetlań wyszliśmy do domu, potem tylko badanie krwi kontrolnie i tyle Dzisiaj ma 4,5 roku i łobuz z niego jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Kejt: kciuki!

no to czekamy na Oliath i Lilo)
Czekamy na zdjęcie Lilo!!!!

Byłam dzisiaj w CH i niestety przeceny mocno średnie U ans w H&M nie ma jeszcze tych małych ciuszków na promocji Mothercare, Smyku to samo- kiepsko.

No ale zjedliśmy z Wojtusiem McD, poprawiliśmy lodami i ciastem A teraz mój tż cierpi w kuchni gotując chłodnik z pomidorów Powiedziałam mu że jest 15:00 a w domu nie posprzątane, obiad nie skończony, więc na perfekcyjną Panią domu się nie nadaje Musi poszukać sobie innej pracy

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-24 o 15:22
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:24   #1524
dzoan
Zakorzenienie

A w tych wnioskach o urlop macierzyński nie ma wzmianki o wybranym wymiarze pensji (że 2x po 80%).. to osobno trzeba pisać czy tutaj wcisnąć czy jak?

Stary 2013-06-24, 15:25   #1525
kooocur
Zakorzenienie

Ja jutro musze wybrać wózek i oczywiście nie wiem jaki

Tż mnie chyba zamorduje w sklepie

Musi być klasyczny, na dużych 14 calowych kołach

Tyle wiem...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:27   #1526
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z wyborem przychodni, jakie były Wasze kryteria?
My mieszkamy gdzie mieszkamy niecałe 2 lata, w związku z czym nie mam za bardzo rozeznania w okolicznych przychodniach i chyba po prostu zadzwonię do poprzednich właścicieli mieszkania albo zapytam ich przy okazji (mieszkają dwie klatki dalej) gdzie chodzili ze swoimi dziećmi
A temat z przychodnią jest ciągle otwarty-dziś zrobiłam wstępne rozeznanie.
Wstępnie wybraliśmy 2 przychodnie - pierwsza duża, oblegana i niestety dość daleko od nas (na piechotę z wózkiem tam nie dotrę), a druga nieduża, ale blisko domu i nie byłabym uzależniona od TŻ.
Byliśmy dziś w obu i pytałam m.in o to, czy któreś z nas musi być zapisane, by zapisać dziecko, ale okazało się, że nie Spisałam też nazwiska pediatrów i sprawdzę ich opinie na necie

Nie znam tu za bardzo sąsiadów jeszcze, więc głupio mi trochę pytać, gdzie ich dzieci są zapisane
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:29   #1527
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Co do wspollokatorki to wkurza mnie bo zachowuje sie tak jakby tylko ona po porodzie byla najbardziej obolala. I jeszcze myslala ze sobie zrobi ze mnie sluzaca bo ja tak strasznie dupa boli i ze nie moze sie schylic i wogole. Chciala zebym jej ciagle cos podawala ale odpowiedzialam jej ze kiedys musi sie odwazyc i sie schylic i ze mnie tez krocze boli, nie tylko ja. Poza tym marudzi ze nie moze sobie z dzieckiem poradzic bo ciagle placze a ona nie wie czemu wiec jej doradzilam ze skoro ma juz siare w piersiach to niech przystawia dziecko do cyca jak najczesciej bo dziecko pewnie glodne i chce possac to uparcie wola zeby przyniesli dziecku mleko w butli bo ona jakiejs siary nie bedzie dawac swojemu dziecku. I wiele wiele innych takich sytuacji o ktorych szkoda gadac. Staram sie ja juz ignorowac bo mam dosc.

Zoltaczka wyszla wysoka wiec jutro tez nie wyjdziemy

co za baba ja to bym chyba w ogóle przestała się z nią komunikowac w jakikolwiek sposób,nie lubię takich toksycznych ludzi wrrrr olej ją.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Wlasnie zrobilam racuchy z jablkami (pierwszy raz w zyciu) i sa takie pyszne ze dla tz bede musiala chyba dorobic
ja nigdy nie robiłam,ale jak słyszę,że ktoś robi,to mi zawsze slinka leci Gratki za pierwsze racuchy,może też sie kiedyś zbiorę i zrobię

Co do badania na paciora,tutaj nie robią w środę mam wizytę u położnej i postaram się ją przekonać,żeby mi jednak zrobili to badanie.Bo chciałabym wiedzieć,czy mam czy nie.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:46   #1528
surka
Zakorzenienie

Ale tu teraz cisza, gorszą niż w weekend

Stary 2013-06-24, 15:49   #1529
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ja ...

nie lubie ale gotuje, bo ... muszę
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:50   #1530
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Mam wiesci - skonczlo sie cc, mala ma 57 i 3950. Karola jutro napisze wiecej - bardzo sie umeczyla, pisze, ze o 21 blagala o cesarke. Najwazniejsze, ze juz po i teraz dziewczny musza odpoczywac. Ufffffffffffff
GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Melduję tylko, ze żyję, byliśmy na weekend u siostry tz i jestem wykończona i niewyspana. Jutro nadrobię. Daję tylko zdjęcie wozu małego spacerówki mi się nie chciało wpinać wiec tylko gondola i fotelik.
za wózek

Cytat:

Ja dziś mam ostatnią wizytę u gina o 19stej, zostały mi 3 dni lenistwa w domku bo w czwartek mam się już ostatecznie meldowac w szpitalu przed 8 rano. Już się powoli zaczynam bać co to będzie, jak to będzie, kiedy Tymuś się urodzi i czy bardzo będę cierpieć po Cc.
Miłego poniedziałku Mamusie!!!
Ewusia dasz rade!

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się z Lenką w 33 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na chrzcinach i objadlam się ze hoho Uslyszalam dużo milych komplementow a najlepszy to ten ze chyba nic nie przytylam i ten komplement już od jakiegoś czasu slysze od roznych osob a wczoraj to już się dowartosciowalam a ja mam ponad 15 kg na plusie.
to miło usłyszeć taki komplement

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny..szykuję się do labka.. ale mam PROBLEM!
Podmyłam się, czułam, że sików mam dużo, chciałam wyłapać środkowy strumień.. no i mi go zabrakło ledwo dno pudełeczka zasikałam, kap kap i koniec.. i co teraz Wyszło, że nasikałam końcowym, a zresztą za mało tego raczej. Nie wiem czy czekać na kolejne siuśki? i tak jestem na czczo ciągle, a labek od 8.. więc mi się jeszcze zbierze.. tylko tyle, że już nie będą pierwszymi od wstania. Ale w nocy też chodziłam i sikałam kilka razy.
ostatnio miałam podobny problem. W ogole zapomniałam, że miałam iść na badania, wszystko poszło do wc. A że była to 7 rano, to położyłam sie jeszcze spać i wstrzymałam aż do 11 w tedy sie wybrałam. Miałam tylko cały czas w głowie, czy aby wtedy badania wyjdą wiarygodne.

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę Wam wszystkim tych wypadów na grilla, ognisko, działki itp itd Jak jestem u rodziców to takie wypady są non stop i tak do tego tęsknię ;( Niestety następna wizyta pewnie dopiero w sierpniu, ale już we 3
My tez nigdzie na wypady nie chodzimy, Tż sam nie chciał a jak ostatnio mogliśmy, to ja czułam się potem kiepsko. Zostawiamy je sobie na potem.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Dziś zaczynamy 38 tydzień

Cytat:
Witamy się w 37 tygodniu!!!

Cytat:
A dzisiaj w tym moim labku przyszedł ojciec z nastoletnim synkiem i w takim wielkim słoiku na ladzie postawił mocz, babka patrzy na niego i pyta co to a on, że dobowa zbiórka moczu bo lekarz kazał zbadać oczywiście odprawiła go z kwitkiem ale jej mina bezcenna tego gościa zresztą też

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Myszolka wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży wolniej się przybiera i już się tak nie tyje
to ja moge to zdementować

Cytat:
No właśnie nie wiem Już całkiem zgłupiałam
W każdym razie zaczynma dziś 37 tydzień i sobie poklaszczę
dzis oklasków nie dostaniesz

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie
dzis zaczynamy 39 tc )))))

Cytat:
Zmartwiłam się tymi stopami, bo moja mama w 9tym miesiącu miała zatrucie ciążowe i mnie nastraszyła, że też mogę mieć
Nie zamartwiaj sie. Moja mama tez miala zatrucie ciazowe, dlatego zwracam na to uwage. Jesli w moczu białka brak i ciśnienie ok, to opuchniecie to uroki ciązy. Mnie nawet po nocy nie schodzą a w dzień jak chodze robią się większe.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości