|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
dobra leceeee juz, bo nie moge sie zebrać w sobie
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Nie pamiętam kto (chyba Dotka), ale któraś z Was pisała o aplikacji na androida do mierzenia skurczy, mogę prosić o nazwę?
![]() ![]()
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Meli odnośnie Oliath (ale zamotane
)Oli za 2 godz będzie w domku |
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpisz sobie "kalkulator skurczu" ) a nawiasem mowiąc to chyba Karolaj pisala o tym pierwsza ciekawe czy jej sie przydało? ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
lece sprzatac bo zaraz po mala ide a pozniej jade do lekarza rodzinnego zeby mnie zbadal
papa
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Zazdroszcze, zjadłabym takich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dalej trzymam kciuki, żeby Milenka szybko pozbyła się żółtaczki Cytat:
Cytat:
nalot bab z brzuchami.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super wiadomość
|
||
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
arrabbiata - dzieki na pewno przydadzą sie te informacje
będzie zdjęcie Lilo uciekam na obiad miłego dnia P.S wiadomość z ostatniej chwili, wózek będzie na pewno jakiś z Roana
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co u Małgoś i Piotrusia?, bo coś się nie odzywają
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Czy Was tez nieraz boli,jak dziecko Was kopnie? moja nieraz jak huknie z przyczajki to aż podskocze..
|
|
|
|
|
#1452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Zamorduje za takie przysmaki.. ślinka mi cieknie... Napiłabym się z Toba ![]() Cytat:
Ja pospałam, chyba dziś ciśniecie niskie |
|||
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mowie do Tz wczoraj zebysmy coś zdzialali bo chce juz urodzić to mi mowi ze nie bo uderzy ja w oko i co bedzie? |
|
|
|
|
#1455 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie dawaj sie wykorzystywać, a co! Będzie dobrze i na pewno niedługo wyjdziecieCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak ona jest ułożona (chyba plecami do brzuszka), że kąpniaków, ani szturchnięc nie czuję ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Widzę, ze humor tż dopisuje |
||
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh |
|
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja, gratuluję od razu kolejnej dzidzi, śliczne długie włoski, za Ghię trzymam kciuki. Mam kryzys chyba, bo nogi też puchną, db że jesteem u rodziców to mama kochana uprała mi ubranka a tata poprasuje. Mąż wrócił do Lbn, ale zafundowałm mu sobotnią noc bo miałam takie skurcze w lewej 3 i potem prawej łydce że się przeraził. Jeszcze mój tata ma w 4tek kontrolne i stres jest u mnie... A w sobotę mamy zaproszenie na ur do kolegi b. db tż i chcę iść znaczy jechać ale jak mi te stopy tak puchną to masakra jakaś będzie. Gratuluję tyg i wizyt jak się czyta to brzmi już groźnie.Pozdrawiam
Stokrotko mam ten sam wózek ;-) |
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie zrobilam racuchy z jablkami (pierwszy raz w zyciu) i sa takie pyszne ze dla tz bede musiala chyba dorobic
|
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
malinka
żeby żółtaczka spadła...swoją drogą mój mały też miał i tydzień po porodzie lezałam ale mój miał zółtaczke pokarmową nie chciała mu spadać ale kazali odstawić cyca dawali glukoze i zobaczyli ze spada więc wiedzieli od czego
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łudze sie że tak jest!
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam lenia...
![]() jem marchewke lol.
|
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fiazo lubimy takie niespodzianki
Cytat:
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
chyba za mało wiem o żółtaczce u noworodkó, wiem że wiele dzieci ja ma i nie jest tragedia ale skad? dlaczego? nie wiem
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam coś takiego- moze komus sie przyda
) Ściągawka karmiącej mamy NAPOJE Pij bez obaw: – wodę mineralną niegazowaną, – słabą herbatę lub bawarkę, – herbaty owocowe i ziołowe, – kawę bezkofeinową albo słabą, normalną, – soki owocowo-warzywne, – kompoty, – jogurty naturalne, kefiry, maślanki Unikaj: napojów gazowanych (zawierają dużo cukru a bąbelki w nich zawarte mogą powodować kolki) MLEKO i PRZETWORY MLECZNE Jedz ostrożnie: jogurty naturalne, kefiry, maślanki, mleko zsiadłe, sery białe (mogą wywoływać reakcje alergiczne) OWOCE Jedz bez obaw: – banany, – brzoskwinie, – jabłka, – maliny , – jeżyny, – porzeczki, – agrest, – soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców Uważaj na: – truskawki, poziomki, cytrusy (uczulają) – gruszki i pestkowce, np. śliwki, morele, czereśnie, wiśnie (niekiedy mogą powodować bóle brzucha i kolki) – owoce suszone (konserwowane chemicznie) – soki, dżemy, jogurty i galaretki z tych owoców WARZYWA Jedz bez obaw: – ogórki, – buraki, – marchewkę, – ziemniaki, – kapustę pekińską – kukurydzę, – pietruszkę, – koperek, – soję, – szpinak, – młodą fasolkę szparagową, – dynię, – kabaczek, – cukinię, – wszystkie rodzaje sałat Uważaj na: – cebulę i czosnek - mogą zmieniać smak mleka; cebula powoduje wzdęcia – kapusta, kalafior, groch, fasola, brokuły, bób - mają właściwości wzdymające i mogą powodować kolki u dziecka – pomidory i seler - zawierają silne alergeny – paprykę, chrzan, pory, grzyby PIECZYWO – jedz zwłaszcza ciemne i pełnoziarniste Uważaj na: pieczywo z konserwantami KASZA, RYŻ, MAKARON – wybieraj zwłaszcza te pełnoziarniste – jedz kilka razy w tygodniu JAJKA – ugotowane, zarówno na miękko jak i twardo – 2-3 razy w tygodniu Uważaj na białko – jest bardziej alergogenne niż żółtko RYBY – jedz najlepiej morskie (ugotowane lub pieczone) – dwa razy w tygodniu Unikaj: – surowych ryb, np. sushi – konserw rybnych i ryb marynowanych MIĘSO Jedz bez obaw (dwa razy dziennie): – mięso białe (drób, mięso z królika) – chudą wieprzowinę, jagnięcinę (kilka razy w tygodniu) – mięso grillowane lub duszone Unikaj: – tłustych wędlin, mięsa smażonego, – cielęciny i wołowiny (jeśli dziecko ma skazę białkową) SERY – jedz ostrożnie, są ciężkostrawne Uważaj na: – sery pleśniowe – pikantne sery i twarożki – w przypadku skazy białkowej u dziecka wyeliminuj produkty mleczne, ale musisz wtedy pamiętać o przyjmowaniu preparatu wapniowego TŁUSZCZE Używaj bez obaw: - masła (tylko i wyłącznie; nie stosuj żadnych substytutów), – oliwy z oliwek oraz oleju rzepakowego (najlepiej niskoerukowego) Unikaj: – smalcu i oleju arachidowego SŁODYCZE – możesz jeść w ograniczonych ilościach Uważaj na: miód, czekoladę, kakao, mak ORZECHY – uważaj zwłaszcza na orzeszki ziemne i pistacjowe; zawierają silne alergeny, mogą wywoływać nawet reakcje wstrząsowe ALKOHOL – wódka i inne wysokoprocentowe alkohole są zabronione – możesz sobie pozwolić na kieliszek wina czy małą szklankę piwa od czasu do czasu PRZYPRAWY i DODATKI Przyprawiaj bez obaw: – świeżymi ziołami, – koperkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem, – majerankiem, – kminkiem, – innymi łagodnymi przyprawami ziołowymi Uważaj na: – barwniki, konserwanty, słodziki polepszacze oraz inne sztuczne dodatki do żywności – paprykę, pieprz, chilli, musztardę, ocet (mogą powodować bóle brzucha i kolki), – majonez, – ketchup – sól i cukier (w dużych ilościach) Obserwuj, jak na Twoją dietę reaguje maluch - jeżeli po spożyciu jakiegoś pokarmu zauważysz u niego niepokój, objawy kolki jelitowej lub wysypkę, to pokarmu tego powinnaś unikać dopóki układ pokarmowy malca nie dojrzeje na tyle, aby go tolerować ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
ponadto niewiem prawie nic o CC i nawet mialam sobie wygoglowac co to jest hm.. zapomnialam.. musze isc do jakiegos opisu porodu cos na O albo na C? co sie dostaje ? zaraz znajde :Pto lepiej nie uprawiac sexu bo sie czopa jeszcze glebiej wepchnie lol ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- sie mowi ze podali mi octo coś tam? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

I pewnie co bys nie zjadla to i tak sie nie najesz :P ale powodzenia ja wlasnie ide lody sobie wziasc.. ( musze sprobować tego z lidla bo jeszcze go nie spałaszowalam!)

)

teraz mala jest u mnie i od dzisiaj sie nie zajmuje. Boli mnie ta rana ale mam chodzić. Nie mam pokarmu
klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
żeby żółtaczka spadła...swoją drogą mój mały też miał i tydzień po porodzie lezałam ale mój miał zółtaczke pokarmową nie chciała mu spadać ale kazali odstawić cyca dawali glukoze i zobaczyli ze spada więc wiedzieli od czego
łudze sie że tak jest!