|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cześć ciotki
A ja dziś kończę 3tyg ![]() Z tej okazji coraz bardziej dokazuje i nie mam ochoty juz tyle spać ![]() Dlatego przepraszam za moja Mamusie która przeze mnie nie ma juz tyle czasu na internet bo każda wolna chwile wykorzystuje na spanie lub jakieś domowe obowiązki |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Nuna, niezly hardcore mialas z porodem, naprawde! Szacun ogromny,ze dotrwalas do konca i dalas rade.sn przy takim dramatycznym przebiegu porodu
![]() Sharp Karolinka jest przeslodka! ![]() My zostajemy w szpitalu na pewno do srody. A co dalej to nam wtedy powiedza. Ale Sofcia dobrze sobie radzi, mam nadzieje, ze tak zostanie. Bedziemy musieli bardzo uwazac zeby juz zadnej infekcji nie zlapac. W srode, 3 lipca lecimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
ostatnio miałam dla niego tylko 90ml, zjadł, zasnął na krótko i jak wróciłam to musiałam go nakarmić bo miał mało |
|
|
|
|
#4474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
witaj kochana:-* jak się cieszę że się odezwałaś!!! Gratuluję 5!!! Jesteście mega dzielni!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(miał wtedy wzdęcia )nie wiem czy to ten czopek tak na niego zadziałał, ale dałam pół czopka o 15 ,spał do 18, obudził się na karmienie i znowu zasnął na jakieś 2 godzinki generalnie staram się nie nadużywać "mocy luminalu", daję tylko i wyłącznie w momentach bardzo kryzysowych |
|
|
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
wybaczamy Cytat:
|
||
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z każdym dniem nasze maleństwa śpią coraz mniej a mamusie nie mają już tyle czasu na internetowe przyjemności- cała prawda![]()
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
a słuchajcie, odciągnełam mleko o 6 rano i wraz z laktatorem wsadziłam do lodówki i potem ja tępa strzała znowu do tej samej butelki schłodzonej odciągnęłam kolejną porcję i teraz czytam że tak nie wolno tj mieszać zimne z ciepłym i stąd moje pytanie czy to mleko będzie ok? bo na mój chłopski rozum to chyba tak
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Hump gratulacje !!!!!
![]() Nuna Bidulko ale nie nameczylas dobrze ze masz juz Julcie Niunka super informacje. Wpadaj do nas częściej. Myśle o Was często Happy my zakładamy moskitiere do wózka i nie wydaje mi sie żeby ograniczała dopływ powietrza.. Czasem odpobam w budce wywieyrzniki i wtedy całkiem przepływ jest super. Ogólnie muszę Wam powiedzieć ze jestem mega zadowolona z wozka.. O ile wygląd tak średnio mi przypadł do gustu to jego funkcjonalność jest wypasiona. Gondola jest super, duża, wygodna i po wypieciu ma funkcje kołyski. Jak jedziemy do dziadków to służy nam za łóżeczko
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaki Wy macie wózek? |
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj sprobowalam odciagnac i zobaczyć ile będę miała mleczka.. To w 3minuty ręcznie odciagnelam 100ml ![]() Ogólnie raczej nie odciagam mleczka bo mały niechętnie pije z butelki. Nie wiem czemu.. |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Tako city move.
Zapomnialam Ci poklaskac za tytuły są świetne
|
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Bolą coraz mocniej no ale trudno. Zapis KTG miałam krótki bo mieli jakąś kontrole z NFZ i musieli się uwijać ale zapisał się jeden skurcz całkiem niezły. Gin mnie zbadał i stwierdził, że w ciągu dwóch dni powinno się ruszyć. Szyjka jest, ale już mięciutka i się skraca. Myślałam, że ominą mnie te przepowiadacze ale się zawiodłam
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstawiasz alergen = wysypka powoli znika. No i piszesz, że zjadłaś białkowe i żadnej gorszej reakcji? Poczekaj do 24h i jak się nie pogorszy to ja bym obstawiała trądzik, potówki ale nie białko. Chyba, że ma problemy z brzuszkiem. Podobno na białko wystepuje zestaw problem z brzuszkiem zawsze, a wysypka czasami Bo jak pytałam położną o wysypkę to zapytała o brzuszek i jak mówię że ok to powiedziała że w takim razie bardziej trądzik. Lekarka powiedziała że potówki, nie wiem co to, ale kawę z mlekiem piję i już ![]() Cytat:
Co do karmienia jak Julka będzie przybierać to nie daj sobie wmówić, że masz w nocy wybudzać co 3h. Dziecko jak głodne to się upomina, a jak się nie upomina to niech śpi. No chyba, ze mało przybiera. My się nie daliśmy przekonać do wybudzania i lekarka aż się dziwiła, że "aż tyle przybrała" a ja nie wybudzałam ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Nuna podobno nastepne porody trwają krócej ![]() Te łokcie to nie wiem jak to wygląda i jak się odczuwa, ale jak nie było kleszczy ani Vacum to nie było z małą tak źle. Korzystaj z jedzenia wszystkiego puki możesz, u mnie po ok 1,5 tygodnia się zmieniło, chyba jakaś ochrona po okresie brzuszkowym już zniknęła. Zaraz po porodzie to i czekkoladę mogłam a teraz już nie. Cytat:
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
no to super, podziwiam, że dajesz radę
ja wczoraj młodego karmiłam na rynku i oczywiście co chwila puszczał cyca i znów go zalałam ![]() moje chłopaki poszły na spacer a ja muszę się trochę pouczyć
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Diabli dopiero dokopalam sie do Reoich pytań:
1. Krecha z brzucha mi nie zniknęła.. Dalej długa i ciemna ale bardziej martwi mnie ten związku zamiast mojej kratki ![]() 2. Kręgosłup boli mnie okrutnie czasem nie wyrabiam 3. Z tych specyfikow które podałas my bierzemy biogaie i raz pisałam espimisan. Wszystko z poleceń pediatry i położonej.. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() Ja mojego tez czasem zalewem jak puszcza cyca ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Mamusie które juz maja chrzest zaliczony, w co wystrilyscie swoich kawalerow ? ![]() Nienawidzę tych wszystkich becikow.. I chciałam jakiś garniturek albo body z mucha i spodnie na szelkach Muszę czegoś poszukać ![]() Tylko czasu mi brakuje.. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() Dziś mały śpi mi cały dzien.. Aż sie boje o noc
|
||
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie miałam specjalnie ciemnej, nie przeszkadza mi w ogóle a właśnie coraz bardziej mi brzuch przeszkadza bo mam wrażenie, że robi się coraz większy ![]() Ja też chcę dla Bartosza coś ładnego znaleźć ale jeszcze się nie rozglądałam. Biała koszula + fajne spodnie byłyby super Mój syn ma radar, śpi w wózku ale jak podjeżdżamy pod blok to otwiera oczy |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
hej, my chwilę temu wróciliśmy do domu
mały jest kochanym krzykaczem i złośnikiem, w pierwszą noc chciał zakrzyczeć całą porodówkę i darł się przez blisko pół nocy dopóki nie dostał kielicha z mm. spokój był do rana później już luz-choć dziś spodziewam się rozrabiania w nowym miejscu ![]() no to nadrabiam, a potem na ile będę mieć czas to wrzucę opis porodu
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i spi. Az mnie to martwi. Mam nadzieje,ze to pogoda tak na nia wplywa bo poza tym wszystko ok. Ale moze to dobrze bo jak nasz sasiad dostanie ataku kolki to nie pospi ![]() Cytat:
juz na porodowce pokazal kto rzadzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
nuna
za opis porodudziewczyny czuję się jak wyrodna matka. Mała dziś nie dawała spokoju, od rana chciała tylko na ręce. Zasypiała, odkładałam ją do łóżeczka i płacz. Znów ją brałam, zasypiała, odkładanie, płacz. W końcu ją zostawiłam w łóżeczku, płakała 5 min, brałam na ręce- od razu spokój. Ponosiłam dwie minuty i odkładałam i znów płacz. I taki schemat przez ponad pół godz, w końcu przestała płakać i zajęła się sama sobą. Tylko że od tamtej pory nie płacze tylko leży/śpi. Wygląda jakby się obraziła na mnie chociaż wiem że to niemożliwe. salviae za wagę maluszkaloney za 3 tyg
|
|
|
|
#4495 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję. ale tak dziwnie wyszło-najpierw mi w czwartek mówią że nie mam skurczy na ktg i się pewnie pobujam 2 tygodnie, ja się nastawiam na wieś i obżarstwo, a tu ląduję na porodówce Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przyszedł szwagier więc mykam, a nadrabiać będę później - pewnie po karmieniu i toalecie synusia :P
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Hump- super ze juz w domku jesteście :?
Ash- tez mi sie wydaje ze to ta pogoda. Jestem w szoku, mały ciagle śpi i śpi nie poznaje synka, grzeczny jak aniolek avten Wasz wspollokator z kolkami- masakra.. Współczuje zarówno jemu jak i mamie
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam sobie do postow z 30,04 z porodu az sie lezka zakrecila i rozbawil mnie post Diabli wrscsj do domu do kulawego meza heee
fajnie bedzie wfocic do tego za kilka miesidcy albo lat hiii
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
hump, nuna fajnie, że jesteście juz w domku.
Nuna współczuję cewnikowania, miałam podczas porodu, bo też nie mogłam się wysiusiać. Młodą boli brzuch, pręży się całymi dniami. Nie posłużyło nam mm, a podczas jej bólu nie jestem w stanie jej nakarmić z cyca, ani z butli. Od wczoraj z TŻ jesteśmy zombi. Młoda jest jak śnięta rybka, albo się drze bądź pręży albo zasypia w sekundę i nie da się jej nakarmić A i co do kolek. Chyba mieliśmy wczoraj przyjemność ją mieć. Młoda darła się dokładnie jakby obdzierali ją ze skóry, więc pewnie to to. Dziewczyny śliczne te Wasze pociechy. Będę odzywać się częściej, jak dojdziemy z brzuszkiem małej do porządku. Bańka, Can, axella wasze dzieci są na bebilonie pepti? Jak "zmusić" smyka by to pił? U młodej na 99 proc. wychodzi bardzo duża nietolerancja laktozy, a u mnie nawet odstawienie produktów z laktozą nic nie dawało, więc chyba zostaje nam tylko to pepti, albo jeszcze gorszy nutramigen.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Jadę teraz na KTG do mojego lekarza zobaczymy czy coś tam wyjdzie. Mężu nie pojechał do roboty a Julka sobie jaja robi
Myśle, że ten śluz z pasemkami krwi to czop mi odchodzi, ale nie wiem, myślałam, że to gęste musi być a to takie byle jakie.

wczoraj mnie mdliło, bo mało zjadłam i mąż stwierdził, że muszę zjeść trochę masła i sera żółtego, to zjadłam bułę. reakcji u Heleny póki co brak.

mały jest kochanym krzykaczem i złośnikiem, w pierwszą noc chciał zakrzyczeć całą porodówkę i darł się przez blisko pół nocy dopóki nie dostał kielicha z mm. spokój był do rana