![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dziekuje za wszystkie kciuki
![]() Najwazniejsze, ze pomogly!!! ![]() ![]() Pediatra powiedziala, ze mam sie nie przejmowac ta obnizona kreatynina. Duzo niemowlakow tak ma, gdyz to jest zwiazane z innym metabolizmem niz u doroslego czlowieka, costamcostam, blabla. Tlumaczyla, ale nie zapamietalam, bo euforia na mnie spadla, ze to nic powaznego. A jesli chodzi o to, ze Kubus malo siusia to mam go wiecej przystawiac i dopajac, bo mozliwe, ze ta mala ilosc siuskow jest przez to, ze duzo sie poci . Nie wiem co to znaczy wiecej skoro jedno posiedzenie trwa u niego min. 25min ![]() Znalazlam na dworze lawke, z ktorej lapie wifi, takze troche Was podczytalam - zaraz odp ![]() Wtopilam - nie dosc, ze jest zasieg to jeszcze lawka w cieniu. Czuje, ze bede tam czesto bywac ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-24 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda, że tż wróci późno ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-06-24 o 16:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Nawijko : ufff, to super!
Ja poproszę o kciuki na jutro - o 18:00 mamy usg głowy w związku z tym mega ciemiączkiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze trochę i skończy nam się ta część....
![]() Black zakładasz nową część???
#4895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, super że jest ok
![]() ![]() ![]() Debrah, ![]()
#4897 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Czyli jednoglosnie wychodzi na to, ze mam jechac
![]() Dzieki za odp ![]() Powiem Wam, ze jestem zdziwiona, bo spodziewalam sie reakcji w stylu: gdzie tak daleko z malym dzieckiem??? itp. Ale w zasadzie to chyba juz sie zgodzilam, tylko nie chcialam tego pisac... ![]() TZtowi za to srednio sie ten pomysl podoba. Czasem mi sie wydaje, ze jest starej daty, bo wlasnie zaczal od tekstow typu: "po co?; przeciez to tak daleko; jak dasz rade", itp. Jakos codziennie sobie daje rade jak go nie ma, a tam przeciez jeszcze bede miec pomoc. On zawsze wszedzie widzi problem i musi jeczec, zamiast sie odwazyc. A tak naprawde to podejrzewam, ze jest ciut zazdrosny, ze przez prace nie moze z nami jechac... Jejku, juz widze miny tesciow jak im powiem.... (tesc z tych co to do kina/na koncert/na plaze/itp nie pojdzie, bo cos sie na pewno stanie. Z Kuba do windy nie chcial wsiasc, bo "a jak sie zatnie?" ![]() Zwale na TZ - uciekne do rodzicow, a on niech sie chwali nowina ![]() ![]() Tylko przeraza mnie podroz, pakowanie wszystkich rzeczy, pol domu bede musiala zabrac. Chcemy wyjechac stad z TZ na poczatku lipca, a do mieszkania zamierzam wrocic z Kuba dopiero po ok 5 tygodniach... Przeciez on potrzebuje miliarda rzeczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas tez bylo fisiowanie jak podawalam mm ze zwyklego smoczka. Przy TT problem znikl, ale ile ja sie nameczylam, zeby chcial pic z tej butli... Jesli Ci zalezy, to walcz! Chcecie jechac teraz w lipcu jak TZ bedzie mial urlop? Ile to godzin autem mniej wiecej? Jeszcze nie wiemy gdzie, szukamy czegos. Ale raczej cos z listy: Hiszpania, Grecja, Cypr, Bulgaria, Czarnogora. Na pewno odpada Egipt, Wlochy, Turcja, Tunezja. Cytat:
![]() Cytat:
Ta co PODOBNO ma wymagajace dziecko... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh nie takie krotkie, bo TZ wyjedzie od nas ok 15 lipca, a my wrocimy po 15 sierpnia. Juz widze ile sie nagada... Cytat:
![]() Cala Ty ![]() Cytat:
![]() Oliwe z oliwek albo olej rzepakowy - ewentualnie maslo dobrej jakosci. Cytat:
Rzadko kiedy pukal do mnie, delikatnie sie przewracal, a teraz? ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-24 o 16:44 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ej ale ja tylko tak sobie żartowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawijko bardzo się cieszę że wszystko dobrze ![]() Debrah kciuki na jutro ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-24 o 16:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe jak Kubuś Pstryczkowy? Nawijko super ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pakowania, to skoro będziecie 5 tygodni poza domem to masz szansę wrócić częściowo z nową garderobą dla Kubusia bo w tym czasie może z czegoś wyrosnąć ![]() ![]() A co do masła, to się ostatnio wkurzam, bo kupiłam masło w tesco i było beznadziejne, w osiedlowym u mnie o samo. Niby 82%, a czuć było margarynę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole to u mnie w rdm jest pomnik Kaczynskich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | ||||
Zadomowienie
|
To z 3w1 Babyactive elipso (Fewcia ma identyczną). Na początku mi się nie podobała ale teraz super się hula
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej ale ona się zmieniła! Fajoska fryzurka ![]() Ten tydzień nazwałam tygodniem leżenia na brzuchu i wymęczę moją Lulianę tak, że nadrobi do waszych dzieci mój mały leniwiec ![]() Nasze rozszerzanie diety w lesie ale nie przejmuję się, powoli, powoli jakoś to ogarniemy nigdzie się nie śpieszy. Black jak z tym u Was bo pamiętam, że Oliwka też trochę wydziwia? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oprocz tego, co Kuba ma na sobie biore tylko cos z dlugim rekawem i czasem dlugie portki, tetrowke, pampki, kremik do tylka i chusteczki, 2 smoczki, grzechotke lub gryzaka i wode ![]() Hehe napisalam "tylko", a tez jednak sporo tego wyszlo ![]() Wlasnie, ciuszki, przeciez mase tego trzeba!! Ok, niby moge prac, ale wtedy musze brac i proszek dzieciowy :/ Nie ogarne tego... Co do masla - oni malpy jedne pisza, ze 82% i czlowiek mysli, ze chodzi o maslo. A w zasadzie trzeba doczytac, bo tam jest napisane 82% tluszczu, czyli nie tylko masla... To z lidla jest pychota!!! Cytat:
![]() W Sopocie jest park im. Lecha i Marii K. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | ||||
Zakorzenienie
|
mrozonki skarbie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znam ten ból ![]() super Nawijko, że Kubus zdrowy! Ale fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ ma urlop (tzn mam nadzieję, że ma) od 14lipca. Chcemy jechać w nocy z piątku na sobotę. To około 12h w aucie... Z przerwami dla Blaneczki żeby mogła poleżeć to jakieś 14 pewnie. Dlatego jeszcze myślimy czy warto... Wiem,że to rozsądne, tylko to takie zamieszanie z tym dowodem. Pojechaliśmy złożyć wniosek, a pani nawet nie spojrzała na nasze dowody! ![]() Pewnie, że wymagające, żeby zrobić obiad, kładę ją do leżaczka i tłumacze co po kolei robię. Jakieś 10min mnie słucha ![]() Kuba trzymał siły na zycie "na zewnątrz: ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - ile MM Wasze dzieciczki zjadaj a za jednym karmieniem i co ile jedzą?
od tyg karmie mm w dzień i nie wiem czy dobrze to robie
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ciągu dnia je też kaszkę lub deserek i obiadek. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ponawiam pytanie ![]() ![]()
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
Ewcia je p oki co tylko raz bezmlecznie, deserk lub warzywka. kaszek jeszcze nie probowalam
#4910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do twojego pytania, to 150ml, a do tego 2 miarki mlekowe kleiku ryżowego, albo innej kaszki.
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4913 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem Kubus az tak malenki nie jest, nic sie nie stanie, ja bym na Twoim miejscu pojechala ![]() Gdyby moje relacje z TZ inaczej wygladaly juz pewnie majowke bysmy za granica spedzili a teraz pewnie bym tam siedziala z tesciami. Tak wiec nie zastanawiam sie tylko jedzcie wypoczywac, skoro masz taka mozliwosc. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
hahaha, ja tez kilka dni temu poczulam takie lekkie "kopniaki ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4914 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrabiam powoli niby wczoraj, ale ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko to się sprawdza co do warzyw, bo już owoce to nie bardzo; jak u nas w tym roku tata nie popryskał drzewek (bo niby dla Filipa nie pryskane żeby były), to wszystkie śliwki i wiśnie pospadały zanim urosły, a jabłek nie ma w ogóle
![]() |
#4915 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Po wyeliminowaniu potencjalnych alergenów kąpie małego w nadmanganianie potasu bo ładnie wysusza mu rany i 5-6 x dziennie smaruję cetaphilem . i niestety nawet w te upały nosi długi rękaw i spodnie,bo tylko tak goją sie ranki. a niekonwencjonalną metodą było wykrycie tych alergenów. Bylismy z nim na biorezonansie magnetycznym i wyszly tam takie rzeczy że szok. Uczulał go np nutramigen i kilka innych rzeczy[/QUOTE] I jak załatwiłaś ten rezonans i ile to kosztuje? Co teraz maluszek je jak nutramigen szkodził?? Cytat:
![]() Właśnie tak myslimy zeby Blaneczce sesje zrobic, jak sie wywiesi zdjecia na drziwach to takie maluchy zachęcają klientów. Dziękuje ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wasze dzieci też tak się pocą w te upały?Ja rozumiem, że dzieciakowi gorąco i w ogóle a Blankę musze kilka razy dziennie przebierać bo jest mokra, włosy to w ogóle ciągle spocone i jak śpi to poduszka zawsze od głowy mokra ![]() Idę dzisiaj wcześniej spac, muszę odespac to nocne uczenie się. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Debrah mam do Ciebie pytanie ![]() U nas dalej masakra ze spaniem w dzien. Namiętnie szukam sposobu, żeby moje dziecię jakoś zasypiało... Dziś rano na spacerze, oczywsice w foteliku 1godz 20min, potem na rękach zasnął a po odłożeniu od razu się budzi ![]() ![]() ![]() Własnie, jak było u was z tym skokiem 14-19 tydz? ? Bo u mnie dokladnie 14 tyg ktoś mi dzieciątko podmienił i dalej nie oddaje ![]() Ale Wam fajnie z tymi wyjazdami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Lurker ;)
|
Deli jakies 200 nowka, ale ja wyczailam na tablicy z komisu z mojego starego osiedla. Za 95 zl a nowka sztuka! Jeszcze czuc nowoscia.
Wiecie, jak nie ma sie z kim zostawic dziecia chociaz na 2 h( u nas tak bedzie, bedziemy sie z TZ mijac a na te 2h zostanie tesciowka) to rozumiem. Ale my np za te 60%, czyli u mnie jakis 1000 zl po prostu sie nie utrzymamy... Cytat:
Wklejam foty nosidla, ciocia mi dzisiaj przywiozla ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
o kurka, zdążylam jeszcze na starą część
![]() ![]() nie było mnie w dzien, bo TZ zaprosił mnie na lody (bez skojarzeń ![]() wczoraj jak bylismy w zoo, to Julka tak bekła po jedzeniu, ze taka laska, która przechodziła obok chyba myślała, że to ja, bo sie aż obróciła i zaczeła gapić omg! ![]() ![]() ![]() ![]() no dobra to ide troche nadrobić ![]()
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Ellmi jak tam z tż?
![]()
#4920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale pogode Pan Kret na jutro zapowiada, masakra ![]() ![]() NAWIJKO- tak mi przyszło na mysl, że cała Polska rusza nad morze a ty uciekasz ![]() pytankiem rzuce, a co ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.